Un produs Blogger.

duminică, august 14, 2016

Dinastia, Generalul si Legionarii

32 comments
La 6   octombrie 1940, la o luna dupa abdicarea odiosului(asa zice Ion Antonescu) Carol al II-lea si scularea pe Tron a lui Mihai -viteza, legionarii au organizat un mare miting in Piata 6 Septembrie din Bucuresti, actuala Piata Universitatii,  sarbatorind intrarea Miscarii Legionare la guvernare, alaturi de general.
Discursurile inflacarate in fata multimii extaziate de legionari ale presedintelui Consiliului de Ministri, Ion Antonescu, si vice-presedintelui Horia Sima le puteti in  audia in filmul ANF de mai jos.
Dupa miting regele Mihai, probabil impresionat de Juramântul legionarilor, i-a trims generalului telegrama:

„Legiunea, subordonâdu-se azi hotărât acţiunii de refacere a ţării pe care Domnia Voastră aţi pornit-o, vă felicit domnule General şi vă urez, atât Domniei Voastre personal, cât şi Mişcării Legionare, completă reuşită pentru binele românismului.”


32 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Domnule Olescu, poftim citat din mestecatoarea moliei monarhice! Exact ca in tradarea din Iunie 1989 catre natiunea ungara, sau cea care ne-a oferit traiul sovietic de dupa razboi pentru aproape 50 de ani, dupa ce ne-a predat ca o momaie si ca momeala pe mana rusnacilor sa-si scape el pielea, fara sa miste un deget, fara sa protesteze, fara remuscari, ci doar a plecat cu vagoanele pline spre huzur, bunastare si conturile doldora in Elvetia, si nu cu lutul in cur ca noi acum, in zilele noastre de ,,democratie'' sa slugarim Europa pentru o bucata de paine amara! Ce sa mai comentez la o asemenea asociere cu miscarea fascista si legionara!? E limpede ca cerul ce inseamna monarhia pentru Romania: Tradare, imoralitate si desfrau, saracie, risipa si cheltuielei colosale, trantoreala si voiaje pe banii saracanilor de noi, si asa jupuiti la sange de catre partidele isterice si istorice...O gramada de inutilitati ce dezagreaza total revenire acestei oligarii la fel de inutile pentru tara si romani! Maine, asa din senin, sa revina comunismul peste noapte, unde dracul o sa va ascundeti, monarhistilor rasariti ca ciupercile dupa ploaie?

Anonim spunea...

Olescule!
Minti cu nerusinare!!
politia a raportat o prezenta de aprox 10.000 de oameni....dar pe TOT TRASEUL de la Buc. la C. de Arges(aprox 155KM/155.000 M).....adica mai rarutz asa....C de Arges are o populatie TOTALA de 27.000 de oameni cu toate localitatile si comunele arondate(adica inclusiv cei din "creierul" muntilor ) + plus cei plecati pe meleaguri straine......cam 12.000 Minti de in gheata apele in august ,si asta doar cei inregistrati ca mai sunt si altii despre care nu se stie.Eu am fost la C de Arges in luna mai......si e pustiu pe strazi

Anonim spunea...

Olescule!
Minti cu nerusinare!!
politia a raportat o prezenta de aprox 10.000 de oameni....dar pe TOT TRASEUL de la Buc. la C. de Arges(aprox 155KM/155.000 M).....adica mai rarutz asa....C de Arges are o populatie TOTALA de 27.000 de oameni cu toate localitatile si comunele arondate(adica inclusiv cei din "creierul" muntilor ) + plus cei plecati pe meleaguri straine......cam 12.000 Minti de in gheata apele in august

duminică, 14 august 2016, 19:36:00 EEST

Anonim spunea...

Conform Constitutiei din 1923 "regelui si casei regale le este interzis sa faca politica" Si atunci ce le ramane sa faca? ....."matzul precum maneca de la cojoc."Asta si urmaresc de fapt prin tot ce au facut pana acum. Simplu nu?

Despre Constitutia actuala nu mai zic nimic.Ea PUR SI SIMPLU INTERZICE SI DESFIINTEAZA casa regala.

Olescule schimba tu Constitutia actuala.....fa o reclamatie ceva.....pe la OPC hi,hi!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Il intreb pe Olescu cum se simte acum in postura de sluga regala si ridicator de osanale iohannist-liberale pentru reintroducerea monarhiei, cand de ani de zile nimeni nu l-a auzit de pervertirea asta in nici o postare!? Te-ai umplut de ridicol si cred ca as fi tampit sa nu ma mai gandesc ca peste o saptamana, vorba lui Doru Serban, nu vei deveni si membru activ al vreunui partid gen USR!

Anonim spunea...

Olescu?....va deveni orice dimineata in functie de ce viseaza noaptea......daca nu poate si nu stie face si el "ce poate" adica NIMIC
Gata ca asta poate fi interpretat ca "atac la persoana" Din momentul de fata ma angajez sa aplic principiul "pe prost il omori cu indiferenta" N-o sa mai auziti de la mine nici o vorba despre olescu......sa ramana cu "duda" lui pana la "pastele cailor"
DIXIT!!

Anonim spunea...

Olescule vrei o revolutie?
Adu mumia mihai si pune-l "rege" si ai sa vezi ce se intampla......esti dus rau cu capu'!!!!

Anonim spunea...

@Corneliu
Olescu poate deveni orice."membru" "organ" pentru el nu conteaza......are coloana vertebrala ca o rama......puneti pariu peste o saptamana,doua??.......mai ales "organ"

R-26500 spunea...

@ Doru Serban. Alcoolul ti-a luat mintile. Traseul de la Bucuresti la C. de Arges are cca. 150 km. Din care 120 km pe autostrada A1. Pe marginea autostrazii NU exista comune. Fraiere!

Localitatile incep abia dupa terminarea autostrazii. Adica pe cei 30 km dintre Pitesti si Curtea de Arges. Pe acest traseu sunt vreo 6 comune. Aici au iesit localnicii si care au fost cateva sute.

Cei 10 000 de adunati au fost doar in Curtea de Arges. Ia dovada in nas http://www.mediafax.ro/social/pe-piatra-funerara-scrie-simplu-ana-peste-10-000-de-oameni-au-fost-prezenti-la-curtea-de-arges-la-slujba-de-inmormantare-a-reginei-ana-galerie-foto-video-15561121.

Ai inteles? Doar la Curtea de Arges au fost 10 000 de oameni. Scrie negru pe alb, este cifra politiei. Iar eu ca martor ocular stiu sa apreciez si eu dimensiunile unei multimi.

@ Corneliu. Sigur sunt mai in regula decat ca tine sluga lui Basescu si care dormeai in izmene, cand presedintele tau favorit ne taia pensiile. Pe mine ca militar NU m-a lovit un rege, ci niste porci ai republicii. Carora tu le aduci osanale! De aia si semanati asa de mult!

Anonim spunea...

De noutate
olescu s-a sucit ca si-a mai gasit 3(trei) ani de sporuri in fisa de(pensie) .....oare ii mai iese de o bere? eu cred ca nu.deja a uitat-o pe aia cu monarhismul......il doare de trei ani de nu's ce sporuri!!.....doua de-un ban...hi,hi!Nu sunt rautacios e dreptul lui si recunosc acest lucru....dar parca totusi exagereaza un pic cu reclamatii pana la .....oricine
PS"e dreptul lui??" asta o spune el nu eu.....restul se va vedea pentru 10 bani la pensie cu plus

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Ciudatenie: Olescu a facut trei contestatii la trei decizii de pensionare, nu i s-a raspuns, dar brusc si pe nepusa masa a primit revizuirea pensiei, dandu-i-se dreptate pe litera legii si fiind un caz rarissim, nu recalcularea, urmand ca si aceea sa se produca o data cu valul de recalculari! Eu am cerut revizuire spunandu-mi-se sa astept recalcularea! Ar fi bun ca exemplu si in cazul meu sa cer revizuirea, din nou, bazandu-ma pe un precedent, dar ce ma fac ca nu am contestatii la decizii sa pot admite acest exemplu! La cat de greu se misca astia de la CPS m-as mira sa mai procedez la o noua incercare! Mai ales ca acum fiind si curentul asta monarhist si fiind ocupati cu bocirea veneticei pana la parastasul de un an, nici nu m-ar baga in seama!

Anonim spunea...

Olescule!
155 km spune google maps>
si "regina" lui peste prajit a fost dusa cu congelator cu tot pe drumul vechi nu pe A1.Esti si dezinformat nu numai mincinos.Iar pe drumul vechi sunt sate si comune una langa alta,dar pana atunci fa si tu o reclamatie la OPC ca ti-au congelat aia regina vreo 2 saptamani dar la schimb au si "plimbat-o" Intai Elvetia- Otopeni,apoi Sinaia,din nou la Bucuresti,si iarasi inapoi la C de Arges(pe drumul vechi cum am spus) Nu pe A1.Asa ca mai ai de asteptat pana vei deveni gradinarul sau grajdarul "casei regale" care nu exista.Ca asa isi zic ei,e alta mancare de peste.Avem si "regele" cioaba si "imparatul" iulian.....e plin ca in autobuz la ora de varf

iti recomand o scurta lectura a ultimului articol din "in-cuiul-catarii" autor col.marin neacsu......esti "dus" rau de tot

Anonim spunea...

Si eu care ma gandeam ca pe olescu "il tine" chestia cu monarhia nu o viata,nici 20 de ani ci macar 2 saptamani.Pe naiba !! i-a iesit "monarhismul" si "casa regala" din cap in mai putin de 48 de ore.....OPORTUNIST sadea!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Doru Serban, din cauza ca avem haos creat de catre asa zisele partide istorice care au facut varza Romania, avem cei mai multi regi si regine pe metrul patrat! Stai sa-i scape pe Isis in tara ca mai vin si aia cu califii si tot felul de printi si regi de-o sa fie un tames balmes de la cumatra! Durerea va fi pentru Olescu spre care dintre ei sa se orienteze politic, mai ales ca avem si un rege al canalelor, acum la bulau! Nu ma asteptam la un ofiter superior cu oaresce pregatire, pregatit militar in spirit patriotist-republican-prezidential sa-si tradeze juramantul militar, care se depune o data-n viata si sa sara gardul putred al unei monarhii scoase din legislatura si anticonstitutionala, acum doar inchipuita in cateva minti bolnave si in delir! Un cadru militar este condamnat pe viata cu obligatia sa-si respecte juramantul depus pentru apararea Republicii prezidentiale, si tu dintr-o data nu-ti mai iei pastilele si treci la monarhism! Ei, ar trebui ca nici acele grade militare sa nu-i mai fie recunoscute pentru inalta tradare fata de juramant si sa primeasca pensie regala de microbist monarhic, daca le-o da mana saracanilor de ei sa i-o dea cat si celor cel mult 5000 de regalisti din toata Romania, ca de foamea-n gat au venit ei la cersit ranguri, domenii, dote si alte milogeli, dar si furtisaguri! Trantori de praduiala si de cheltuiala din munca amarastenilor, ca nu-i nimic de altfel cu munca creativa si de castig de capul acestor venetici invatati doar sa fie slugariti, pupati in gaura curului de catre idioti fanatici, praduitori la drumul mare a fondurilor publice si imorali ca niste closete publice!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Auzi la Olescu, eu basist, cand mi-a fost si distrus calculatorul de fanaticii lui Basanescu de cat i-am regulat pe meserie pe acesti porci! La cat esti de dual te-as suspecta de basism sub acoperire, caci pe sleau ne-ai zis in scris ca esti sustinator a lui Iohannis care sustine monarhia! Ai cazut in capcana proprie-ti prostii cat muntele lui Venus pe care stai suit sa-ti strigi ragusit, dintr-o data sarit din somn, simpatia pentru mama mare Ana de Bourbon, madama eticheta sticla de vin si regalitatea virtuala, ca reala e doar in inchipuirea aia bolnava a fanaticilor ca voi!
Hotarat eu sunt de stanga, voi vota cu siguranta PSD pentru ca mi-a pus acolo un banut si nu mi l-a taiat ca cei de dreapta pe care tu acum ii adulezi si sustii bezmetic prin regalism si Iohanns, cel care a dat dispozitie sa ne razuiasca cu OuG57! Blogul ala al tau este incepand de ieri ipocrit pana la starea de icter, amagitor, pervers, dual si fals si nu face decat sa etaleze toanele tale de moment, asa cum te indopi, sau nu, cu pastilele de putut, care o fi ele acolo, ca si ,,Viagra pro 69'' sunt tot pentru a putea sa faci ceva in viata, fara ajutorul regalitatii, care e doar o fantoma care te bantuie prin cerebel!

Anonim spunea...

@olescu
esti ridicol si penibil!!
pe mine ma faci betiv si nici nu ma cunosti,iar lui "CEZAR" ii reprosezi ca si-a pierdut TAB-ul "in spatele pietii" Si culmea o spui si foarte serios de vreo 3-4 ani.Noi cei de pe aici crezi ca putem crede asemenea ineptii??? Maine -poimaine eesti in stare sa spui ca te-au rapit extraterestrii.....in afara de faptul ca tu locuind in C de Arges....incepi invariabil comentariile cu: am 2-3 prieteni; vm/aviatori(elicoptere/mig-21/spartan)/infanteristi/marinari/tanchisti/artileristi/art aa si raa/transmisionisti/....cunosti pana si un submarinist si 3 marinari militari(toti ofiteri si informati) Si asta unde?? La Curtea de Arges!!! daca ai minti mai putin ai fi mult mai simpatic.Dar stii cum se spune: PROSTIA si INGAMFAREA sunt doua surori nedespartite.
succes in continuare!!
PS si sa stii ca doar securistii cenzureaza la greu.Iar tu cenzurezi!
ah da si diagnosticul: atunci cand scrii "EU" cu majuscule si mai ai doua expresii "BAI BAIATULE" si "UITE BA CARE-I FAZA" eu ce pot crede? mergi la scoala si imbogateste-ti vocabularul ca e saracut. Ti-o spun EU!!
PS 2 tot ce am spus e usor verificabil de catre oricine.Eu nu mint!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani cu sanatate, fericire si prosperitate tuturor celor care poarta numele de Maria, Marin, Marian si tot ce deriva din aceste nume! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

O declaratie a lui Dragnea, iresponsabila pentru un social democrat.

Nu se mai poate asa ceva. Daca si Dragnea considera ca ar trebui dati bani de la buget pentru un w anacronic, cum sa devina de utilitate publuca intr-o republica un organism monarhic, cand Casa regala se estimeaza ca a primit averi de peste 60 de milioane Euro?
Ne trebuie de urgenta un partid penru apararea Republicii..Astia sunt in stare, inclusiv Dragnea, sa ne aducape cap camarila ong-urilor monarhiste, conduse de cuplul Margareta si actorasul Duda.

Anonim spunea...

@huhu
infiinteaza partidul ca sunt necesari(mai nou) doar trei membri.Eu vreau carnetul de partid cu numarul de la 1 la 3....deja sunt cu tine....mai precis 2 sau 3 ca 1(primul) e normal sa fie al tau.....si la bv o sa ai sutinatori cu gramada.Promit!!

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Exista deja un Partid Republican condus de unul Neamtu.In tot programul sau nu este mentionat macar o data cuvantul Republica.
Pentru a se deosebi de acesta, noua formatiune ar trebui sa se numeasca Republica Noastra sau Partidul pentru Republica.
Deocamdata eu cer conducerilor partidelor care vor participa la alegerile din toamna sa se pronunte clar pentru respectarea formei de guvernamant republicane. Cele care vor sa n-o respecte sau o lasa asa... sa se balangane, intre monarhie sau republica, s-o afirme clar, ca sa stie romanii pe cine voteaza.
Fata de asaltul mediatic al propagandei monarhiste aceasta cerere pentru partide este legitima.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ, In afara de pacientii in ambulatoriu si cei internati la Spitalul nr.9-Obregia, Socola, Zam, Balaceanca, Sapoca, Voila, Nifon si altele, nu sunt monarhisti, asa ca penalul morbid al cimitirelor, Dragnea, doar face jocuri de glezne slugarnice fata de Infractor Penal Smenar de Case si alte curve politice sa nu intre la bulau! Tragedia e ca il alunga pe Ponta de la intaietatea partidului, si doar Ponta mai poate sa-si extraga elitele de acolo si sa formeze un nou partid impreuna cu Firea si sa-l lase pe Dragnea cu olestii lui monarhici si mahomedani sa linga toate cururile monarhiste din toate closetele publice din Romanistan!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez% Doru Serban, aici vom hotari toti la toamna cu cine votam sa ne asiguram forma republicana de guvernamant si siguranta pensiilor intr-un consens general valabil pentru toti! Eu cred ca acum multi s-au convins ca blogul R 26, etc, este un blog de propaganda monarhista, Iohanista si PDL-PNL-regalisti! Ar trebui ca cei care posteaza acolo sa nu se grabeasca sa posteze intoxicatii si pe aici, cloaca la cloaca, si republicanii anti monarhie si anti libralisti-iohanisti si basisti pe Huhurez!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Toti pesedistii care au trimis telegrame de condoleante cu referire la regina Ana ori sunt oportunisti ori monarhisti.
Nu stiu daca Ponta a trimis, dar Firea in mod sigur da.
Pe Dragnea l-a apucat mila de Casa regala antirepublicana si ...tronc cu subventiie de la buget.

R-26500 spunea...

@ Corneliu duminică, 14 august 2016, 23:13:00 EEST. Ai vazut cum te-am prins ca esti basisit. Zici ca nu ai facut contestatii niciodata? Stii ce inseamna asta?

1]. Ca ai fost extrem de multumit ca s-au desfiintat pensiile militare in 2011. Altfel ai fi de depus contestatie.

2]. Ca Republica Basista ti-a gonflat opreste noua pensie contributiva ce ti-a fost stabilita. Altfel ai fi de depus contestatie. Gonflarea provenind din injumatatirile de pensii a altor 26 500 de militari in rezerva/retragere.

Acum pricep de ce detesti monarhia. Modelul tau de republica este cel basist. Iar Hahaitul Betiv iti este idol! In caz contrar, ai fi depus contestatii.

De altfel, ma retrag de aici. Acest blog a fost intotdeauna o cloaca de basisti-opristi!

Huhu Rezea spunea...

Concluzia despre monarhie in "pe surse".


Mișcarea monarhistă rămâne abulică


Aici este puțin greu să identific care mai sunt vocile reprezentative. În redacție mi s-a sugerat inclusiv că există voci mai luminate decât cele pe care le aud eu. Dar rămân două lucruri.

Pe de o parte apărarea ceremoniei de stat a fost lipsită de inspirație. Să spui că regina Ana a binemeritat de la Patrie că i-a făcut cinci copii lui Mihai arată o înțelegere cu totul dubioasă a ceea ce este Patria. Ce i-ar fi durut pe monarhiști să recunoască că, da, înmormântarea Anei este, de fapt, un gest de apreciere la adresa regelui Mihai?

Apoi, am fost expus din nou la lipsa de calitate a argumentelor pro-monarhiste, în general variații pe confuzia dintre corelație și cauzalitate, plus credința în puterea magică a instituțiilor. Trist este că, având patru președinți aleși, chiar este posibilă o critică inteligentă a republicii semi-prezidențiale în care trăim. Dar nu ai cu cine...

*


Dincolo de speculații aberante, Mihai nu va mai fi încoronat rege. Dacă nu a fost prezent la înmormântarea soției, este puțin probabil să poată să mai stea în picioare în Parlament sau în genunchi în biserică. Odată cu inevitabila lui trecere în neființă, Casa Regală riscă să treacă și ea în irelevanță. Încă mai are timp să se adapteze, dar nu mult.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: In vecii vecilor fara monarhie in Republica Romania! Amin si Aleluia!

Anonim spunea...

Gata ca s-a fasait deja si cu "monarhistii" lu' peste(nici n-a durat 48 de ore de la ingroparea merluciului congelat))......o sa mai tipe putin cand o s-o mierleasca fonfaitul si cu asta basta. Televiziunile au tacut brusc de parca subiectul nici n-a existat.TRAIASCA ROMANIA!!

Anonim spunea...

Ma tot gandesc la olescu si ma intreb: De ce n-ar vrea el un faraon?......Hai baiete ca poti!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Moartea uscaturii asi rautatii venetice, deja intrata in putrefactie de cand s-a spurcat pasind pe pamant crestin ortodox roman, a fost benefica sa se aleaga neghina din grau, acum stiind clar cine sunt postatorii de pe cele doua bloguri aparent concurente, cine a trecut testul de verticalitate si de atasament la valorile republicane, stipulate in Constitutie, ale omului cu constiinta impacata cu sine ca nu si-a tradat forma constitutionala de guvernamant pentru care a jurat la inceputul carierei militare! Pana acum, monarhia era total ignorata, chiar necunoscuta multor actuali famfaroni ,,regalisti'' actuali, insa brusc si peste noapte ne-am trezit cu duzini de oportunisti ,,regalisti,'' doar ca sa arate in cercurile virtuale ca sunt in trend cu un curent, chipurile, novator, dar fara un suport cu sustinere de moralitate si beneficii ale acestei dinastii absolut virtuale, dar si foarte daunatoare imaginii Romaniei si asa sifonate, si mai mult intretinute de media publicitara si lacoma de rating, cat si de catre putregaiurile si resturile rebuturilor partidelor asa zis istorice! Eu nu abdic de la principii adanc inradacinate de a ma afla intr-o Republica prezidentiala care-mi garanteaza din 4 in 4 ani ca-l pot schimba pe cel care nu-si face treaba bine, dar ce ne-am face cu un Carol al doilea imoral si insurubat acolo pana la moarte, sau un Duda actoras de mana a patr-a care si-ar face castele din mormane de banaret talharite cu salbaticicie din rezervele Romaniei doar sa-si satisfaca lacomia neostoita? Vai, voua, cei care mancati pensii republicane in urma juramantului pentru Republica, si cu ochii cat cepele catre o fantoma regala care v-ar scurtcircuita razbunator pentru apartenenta cu trecutul republican, daca ar detine acum puterea! Nu vedeti ca sunt voci care vor taxarea pensiilor celor nascuti in comunism? Moliile regale ar cere retezarea celor care au jurat pe drapelul Republicii, ca o prima masura la revenirea pe tronul Romaniei, saracan de voi! Iubiti-va in continuare continutul conservelor de merluciu, cum zicea Doru Serban!

Unknown spunea...

Eu vreau ( caut adepti)sa punem la conducerea Romanistanului un faraon nu un amarat de rege perciunat ca Mihai congelatul . Vorbesc serios .Ma gandeam la khazarul Basina faraonul(are chemare ) iar pe Udrea o punem faraoana mânca-ţi-aş..😂😂.Casa poporului ( faraonica si ea)se va numii piramida lui Soros.Poporul ramane la fel o adunatura de sclavi lasi si se vor numii basiti. Vedem dupa alegeri .…Poate credeti ca glumesc?

Anonim spunea...

@.....Doar pt Corneliu
spre deosebire de olescu eu nu am "coloana vertebrala" de meduza si nici "genunchi" de rama

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru, Olescu nu mai poate fi recuperat in aceasta lume pe cip-uri, pentru ca lucreaza si e format pe rebuturile de tranzistori...