Un produs Blogger.

vineri, august 19, 2016

Mânastirea Brâncoveanu din Sâmbata de Sus si greco-catolicismul din Ardeal

15 comments
Istoria acestui lacas de cult ortodox este dovada ca uniatia(greco-catolicismul) a fost impusa românilor din Transilvania  cu tunurile habsburgilor ocupanti.

De citit excelentul material din Revista AS.









 In apropiere, varfurile Muntilor Fagarasi

15 comentarii:

Unknown spunea...

Din munca si truda romanilor,-Cati bani publici s-au scurs in astia 26 de ani pentru Talharii astia pederasti ?HOTĂRÂRE nr. 561 din 15 aprilie 2004 privind recunoaşterea Asociaţiei „Marea Lojă Naţională din România” ca fiind de utilitate publică

În temeiul art. 108 din Constituţia României,republicată, şi al art. 39 alin. (1) din OrdonanţaGuvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şifundaţii, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic

Se recunoaşte Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România”, persoană juridică de drept privat, fărăscop patrimonial, cu sediul în municipiul Bucureşti,str. Theodor Speranţia nr. 102, bl. S26, ap. 2,sectorul 3, ca fiind de utilitate publică.

Unknown spunea...

http://m.stireazilei.com/trei-experti-intenationali-in-arme-chimice-isi-risca-prestigiul-si-credibilitatea-pentru-a-dovedi-ca-la-colectiv-a-fost-atac-terorist/

emillian123 spunea...

Dupa ideile NEVERIFICATE -si aruncate pe "piata" ....se impune o intrebare: cum se face ca -in Transilvania ungara si apoi austro-ungara- unde romanii (..."valachii"...) erau asupriti (intradevar si fara ghilimele...!) ortodoxismul a aparut si s-a dezvoltat fara oprelisti(...?...)-mai ales in anii de inceput de mileniu II-cand au aparut ungurii cuceritori; realitate religioasa- a crestinismului romanesc in aceasta zona si in acele vremi-de inceput de mileniu II -si apoi mai tarziu- o data cu trecerea la greco-catolicism (mare atentie -NU- LA "UNIATISM"...!)si aparitia SCOLII AEDELENE(...cititi pe Wikipedia) in sanul religiei greco-catolice- E MULT MAI COMPLICATA decat o prezinta unii. Si problema prezentei alfabetului chirilic -atat in crestinismul romanesc(-atat in Transilvania,cat si in Valachia si Moldova) ,cat si in domeniul laic,administrativ,...s.a.m.d.- e o mare si inca NU PREA CLARIFICATA PROBLEMA a romanilor- de sorginte LATINA -in proportie de cel putin 60 % dar si SLAVA ( -vreo 30 %-dupa unii autori...).Interesant e ca -AZI-in mileniul III- la noi-cele mai intime cuvinte si simtaminte asociate acestora,ca de ex. :a iubi , a trai, DUH(care - are -si sensul de ceva "rau"-printre altele-si sensul de SUPUNERE...,ASCULTARE DE STAPAN,ASUPRITOR... si folosit excesiv in biserica ortodoxa Romana si -mare atentie -in biserica romano-catolica ROMANEASCA...!-DE CE OARE- NU SE foloseste cuvantul SPIRIT...?). Eu cred ca "CINEVA"(O PUTERE OCULTA -mai "potenta"-mai ales dupa 1944 -incoace...!) -VREA- cu tot dinadinsul -si nu- de azi-de-ieri-sa ne TINA-pt.TOTDEAUNA- =SUBLIMINAL= IN ZONA SPIRITUALA ("DUHOVNICEASCA") SLAVA =RUSA -zona din care pare sa provina si ORTODOXISMUL ROMANESC...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In cancelariile occidentale se fac mari eforturi pentru oprirea ortodoxiei printr-o smecherica fina de tot, numita unirea ,,bisericilor crestine!'' Catolicismul nu-i prea fericit in urma Marii schizme din 4 Martie 1324, daca nu ma insel,cand ortodoxia s-a rupt de catolicism si papalitatea a avut de pierdut averi estorcate uriase si milioane de credinciosi! Din anii '90 se urmareste in mare secret si cu orice pret catolicizarea intregii Europe in jurul Papei, iar masoneria si-a turat motoarele la maxim sa puna umarul la aceasta isprava, foarte bine motivati financiar de catre Scaunul papal! Nici protestantii nu sunt prea fericiti de aceasta idee, stiindu-se ca acestia asociaza Papa cu insasi Satan, ei ticluind acele cuvinte de pe tiara papala, care se termina in ...,,filli Dei'' ( Toate cuvintele la un loc, aproximativ intrunite, s-ar traduce prin ,,Papa, fiul Lui Dumnezeu, este primul ministru al Sau pe pamant,'' ( n-as dori sa fiu blamat pentru aproximari, pentru ca mi-ar fi luat mult timp sa-mi rascolesc niste dovezi imprestiate printre maldare de poezii si tot felul de note, insemnari si duzini de acte, avand un spatiu extrem de stramt acasa)insa fiind prescurtate cuvintele si tranformate in cifre romane ar rezulta cifrele fiarei, Satan, si anume 666, iar religia catolica asemanand-o acesti protestanti cu o mare de credinciosi...diavoli! Nu stiu care le sunt considerentele acestora, dar toate popoarele din jur nu ne-au iubit prea mult ortodoxia, insa sectele n-ar fi foarte fericite sa se afle in mijlocul catolicismului, preferand mai degraba prezenta ortodoxiei romanesti. Greco-catolicii sunt un fel de basini puturoase cu ifose si izuri de inalta credinta, de fapt niste terchea-berchea rataciti intre marile religii crestine, dar nu-i curul cat basina la ei! Nu degeaba comunistii i-au persecutat, striind ca la imensa lor lacomie, credinta era doar de fatada, auzindu-se din interiorul ei doar proteste si boceli manioase pentru tot felul de pretentii nejustificate! Doar de praduiala, si atat!

Unknown spunea...

Serviciile romanistane supuse perciunatilor sunt din ce in ce mai active pe Facebook si au preluat controlul platformei de socializare prin urmatoarele actiuni:



-blocarea accesului pe FB a vectorilor de opinie importanti.
-cenzura (stergerea postarilor).
-„gatuirea” vizibilitatii articolelor (limitarea distribuirii acestora-disparitia butonului SFARE, schimbarea „automata” a datei postarii mai „in coada” sau pur si simplu nu mai sunt vizibile pentru unii prieteni desi apar in cronologie, imposibilitatea de a citi unele comentarii desi esti notificat etc).
- blocarea dreptului de a mai primi cereri de prietenie.
-crearea de grupuri asa-zise ANTISISTEM cu scopul de a atrage „mustele la rahat” conduse de securisti deghizati in daci, meritocrati, legionari, nationalisti.
-decredibilizarea vectorului de opinie DOAR prin atacuri la persoana fara a comenta pe subiectul postarii, injuraturii si amenintari cu scopul intimidarii opiniei publice.
-citirea in timp real a conversatiilor private.
-„ascultarea” prin metoda cedarii contului sau chiar cumpararea conturilor de la cei naivi.

Unknown spunea...

https://m.youtube.com/watch?v=a5LV_-vkJLk

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Doctore emilian123 ... Românii , populatia din România , a fost "crestinata" de greci si de slavi . Crestinata si ramasa ortodoxa (ortodoxia insemnind "adevarata credinta"... nu habotnicia intr-o anumita credinta) . Catolicismul a aparut dupa 1054 . De la aparitia sa catolicismul a dorit (si doreste si acum) "recucerirea" ortodoxiei ... Aparitia greco-catolicismului a insemnat o victorie a catolicilor impotriva ortodoxiei ... S-a manifestat in Transilvania , Ucraina , Slovacia ... unde populatiile au cedat la promisiunile catolice . Promisiuni neonorate ! Promisiuni sustinute de intelectualitatea tradatoare din sinul acelor populatii (de genul celor reuniti in Scoal Ardeleana). Intelectualitate tradatoare similara liicenilor , patapievicilor si altor lichele actuale ...
De la ofensiva catolicismului impotriva ortodoxiei dateaza si "ura" indusa populatiei romanesti impotriva rusilor .
Corneliu ... marea schisma a fost in 1054 , nu in 1354 ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile, sa stii ca ai dreptate! Postam un mic anti basism-legionarism iohanism (ca pentru mine basism-iohannismul este de factura fascist-legionara) pe o postare a nebunei de Leoncio Leonhardt, si m-am si trezit cu doi derbedei in pozitie de felatie in genunchi la protzapul pantalonilor mei si cu versete nu tocmai biblice de mamuca mea! I-am spamuit de s-a vazut voma imprastiata pe tot monitorul, dar mi-a sarit repede mustarul ca securistii au chef de sex oral bagacios printre noi si cu intentii injurioase! Le atrag atentia ca le trag tot neamul in p...ensie sociala de felinar rosu! N-am mai fost de mult la biserica, asa ca toate closetele Romanistanului ii vor primi cu capacele deschise! O nepoata nu poate sa-mi vada niste poze de familie, tot pe considerente de bagaciosenii fasist-iohanist-liberale inainte de campania electorala, dar si alte necazuri pe care zilnic le suport de la closetele astea varate pe retelele de socializare, ca nu-s atat de prost cum ar crede ei ca le-as semana mamelor care i-au naturalizat aducandu-i prin avort in closetele de pe pamant!

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Mai vezi doctore ca nu ungurii i-au crestinat (ortodox) pe romanii din Trenasilvania ...
Vezi ca greco-catolicismul nici nu este numarat ca religie de sine statatoare ... Este catolicism , si gata !
Citeste : https://www.facebook.com/cristian.dicusava/posts/1199236923473709

Alfabetul chirilic este prezent in ortodoxismul romanesc din cauza ca slavii ortodocsi te-au "culturat" !... Ce voiai ? Sa foloseasca alfabetul latin ?

Iulian Mareș spunea...

Ca bine mai stapanesti domeniul, tehnica si principiile!
Felicitari -Umbra! :)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Emilian, cam greu de tinut sub slava religiei ortodoxe rusesti, desi asemanarile sunt aproximativ leite, despartindu-ne calendarul pe rit vechi! Mai in toate orasele, si in Onesti, sunt bisericute de rit vechi, preponderent din lemn lacuit si pline de tzolarii si acareturi kitsch, stil sovietic, sprijinite cu beutura pentru popoii jegosi, laieti si cred ca plin de paduchi in claiele alea nechieptanate si unsoros-urduroase, si cu banaret prin serviciile secrete sovieto-rusesti de azi! Sunt pline, baleg de seama, dar numai cu semianalfabeti, alcoolici, prostituate, boshorogi senili, cersetori si stramba lemne, aidoma rusilor de vitza si viatza veche si care se respecta cu cateva kile de vodca zilnic! Kirilica se scria in aceste biserici ortodoxe romanesti de odinioara ca un fel de protest fata de limba si scrierea de tip arabesc ale asupritorilor mahomedani din podishul Antaliei, noi neavand bazele latinesti prin interdictii de la Inalata Poarta Otomana. Aici istoria este destul de ambigua, controversata si neclara in privinta limbilor folosite, ori date de catre clericime in cestile ortodoxelor!

emillian123 spunea...

...Eu ma refeream la perioada veche- in mileniul I si la inceput de mileniu II-in care NU SE PUNE PROBLEMA PREZENTEI (si a protestului..impotriva prezentei...) TURCESTI IN "ZONA"...!Aici-in arealul Romaniei Mari- eram "noi" -LATINI (sau... NU....?)si invadatorii: slavi.unguri...s.a.

emillian123 spunea...

Pt. Gh. POLCOVNICU (si altii...):...cam batute in cuie -si formulari- mult PREA absolute -privind 1.istoria schismei din 1054 si 2. istoria noastra veche-post daco-romana, ca si cea mai recenta- din perioada Iluminismului si a Scolii Ardelene(pe care O PERCEPI/PREZINTI ca un fenomen NEGATIV-in ciuda faptului ca-in esenta sa-in CONDITIILE din Transilvania acelor ani -A FOST UN PROGRES..!) ; In realitate-nu e prea clar -cum e cu crestinarea noastra-ortodoxa sau catolica....Cat priveste CATOLICISMUL -el a aparut -ca sa zic asa -ab initio, evoluand-in linii mari -asa cum consemneaza istoria cunoscuta...In ecuatia asta -foarte complicata-NU TREBUIE UITAT ROLUL MARILOR MIGRATII DIN EST :ANGLII,SAXONII,HUNI,...SLAVI..s.a....Imi pare rau sa constat-in prezent-RESUSCITAREA UNUI FUNDAMENTALISM RELIGIOS-DE SORGINTE ESTICA...care-combinat cu cel ISLAMIC-nu duce la NIMIC BUN pt. Romania...!

emillian123 spunea...

P.S.-..si totusi-cum de au TOLERAT ungurii-care -nu-i asa -erau tare rai cu noi-ortodoxismul nostru...?

Unknown spunea...

@ emilian 123 La ce universitate catolica, ecologistica , Americano- szalasisto-sorosista[ ca sa nu zic hortysta] tzi-ai facut studiile, bufonule ??????. Si cum de te TOLEREAZA pamantul asta -inca romanesc- si nu te-nghite ???. Daca te chema MIKLOS SAU CSIBI as fi intzeles ura si revansismul , negarea istoriei - da' nu intzeleg ce ai cu slavii ???.