Un produs Blogger.

vineri, august 05, 2016

Nesimtirea lui Ciolos si a presei obediente in scandalul impozitelor pe cladirile veteranilor

58 comments
Un scandal imens s-a declansat dupa ce unele televiziuni au dezvaluit ca veteranii de razboi si alte categorii de persoane scutite de taxe locale, in baza Codului Fiscal pe 2016, au primit decizii de impozitare pe cota parte folosita de alti membri de familie, desi legea prevede ca este scutita de la impozit cladirea  aflata, atât in proprietatea exclusiva, cât si in coproprietatea veteranilor de razboi.
Dragnea, presedintele PSD, il ameninta pe Ciolos cu motiunea de  cenzura, daca nu repara gafa din Normele de aplicare a Codului Fiscal.
Ciolos iese cu tupeu si zice ca de vina este guvernul Ponta si Parlamentul care au emis si aprobat Codul Fiscal.
Presa ticalosita a tot repetat raspunsul dat de Ciolos, fara sa se sinchiseasca sa prezinte in comparatie articolul 456 din Codul Fiscal pe 2016 cu art. 23 alin (4¹) din HG 159/2016 de modificare a Normelor metodologice, de aplicare a Codului Fiscal, norme aprobate prin Hg nr.1/2016 de Guvernul Ciolos.
Desi este clar ca Ciolos minte cu nesimtire, presa a lasat disputa sub semnul dubiului.
Va prezint in continuare textele din Codul fiscal si din Normele de aplicare pentru a analiza si dvs. cine minte.
Codul Fiscal pe 2016
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:

p) clădirea folosită ca domiciliu și/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c) - e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările și completările ulterioare;
q) clădirile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat", cu excepția încăperilor care sunt folosite pentru activități economice;
r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;
s) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare;
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate;


HG nr 159/11 03 2016, de modificare a Normelor metodologice


3. La punctul 23, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:
"
(41) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii."

Nota
Nici macar formularea din OUG  159/2016 nu le permitea celor de la ANAF sa se lege de familiile veteranilor de razboi.

Ciolosistii au aplicat si familiilor de veterani de razboi acelasi statut pe care legea civila il acorda celor care traiesc doar in parteneriat, in concubinaj, care intr-adevar stapanesc imobilele in cote parti. De unde sa stie ei ca bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune, in coproprietate fortata, defalcarea pe cote parti facandu-se abia in caz de divort sau succesiune. 



Parca, parca, baiatul asta de la "Pe surse" m-a plagiat.:):)

Cioloș adoptă năravul lui Pinocchio în scandalul impozitării veteranilor


florin puscas
Dintre premierii români din ultimii 26 de ani, Dacian Cioloș mi s-a părut cel mai decent. Nu doar pentru accentul lui molcom de Sălaj, de la o aruncătură de băț de locul în care am crescut, ci pentru atitudinea și discursul din care răzbat bunele intenții. Simpatia personală face scandalul din aceste zile și mai amar. Dacă nevoia de ripostă politică este de înțeles, cu adevărat dezamăgitor este apelul la mistificări.
Un scandal a izbucnit după ce veteranii de război s-au trezit cu decizii de impozitare a unor proprietăți, pe cota parte deținută de alți membri ai familiei, în contextul în care noul Cod Fiscal prevede scutirea de impozit. Dragnea îl amenință pe Cioloș cu moțiunea de cenzură, iar Cioloș, în loc să-și asume greșeala, aruncă „pisica moartă” înapoi în curtea PSD, a fostului Guvern Ponta mai precis.
Ponta și Dragnea sunt penali și antipatici, iar Cioloș e onest și spălat, deci sigur premierul spune adevărul. Acesta pare să fi fost raționamentul folosit inclusiv în presă. Nu-mi face nicio plăcere să vă stric reflexele mentale, dar în acest caz premierul Cioloș, intenționat sau din neștiință, a lansat  în spațiul public o mistificare cusută cu ață albă. Dacă ar fi să adoptăm varianta optimistă, am putea crede că întregul episod își are originea în lipsa de experiență a premierului în domeniul minciunilor sfruntate.
Și acum explicația logică, disponibilă la un click distanță pentru oricine ar fi vrut să comenteze în cunoștință de cauză:
Noul Cod Fiscal, ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război şi a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;
Așadar, Codul Fiscal prevede clar că veteranii de război, văduvele veteranilor de război sau văduvele nerecăsătorite beneficiază de scutire la impozitul pe clădiri sau pentru terenuri când acestea sunt deţinute în proprietate sau coproprietate. Problema impozitului apare din prevederile HG 159/2016, publicată în aprilie. Din dorința de a restrânge lista celor care beneficiază de scutiri (la fel ca în vechiul Cod Fiscal), Guvernul Cioloș a introdus pe lista celor care plătesc impozit și soțiile veteranilor de război, forțând o defalcare care nu se face decât în caz de divorț. Astfel, dacă noul Cod Fiscal prevede scutirea pentru toată proprietatea, conform HG, scutirea se aplică doar pe cota parte deținută de veteran.
Hotărârea nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016
E. Titlul IX "Impozite şi taxe locale"
3. La punctul 23, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins: "(41) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii."
Întregul scandal a pornit de la Hotărârea de Guvern, nu de la Codul Fiscal conceput de vechiul Executiv. Textul legal sursă, legea noului Cod Fiscal, lege organică, acorda scutirea pentru clădire în sers larg, ținând cont de ipoteza coproprietății. Textul de interpretare din HG nu este doar necesar, ci este și neconstituțional. Se adaugă restricții la o lege organică printr-un act normativ cu rang inferior.





58 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Legea masonica, in cardasie cu cea sorosista, spune clar si fara tagada: ,,Distrugeti si parjoliti tot ce-i folositor pentru romani si Romania! Sriviti-i pe romani ca pe paduchii din frunte!'' Ar putea masonii-sorosisti, Interlop Ciolannus Smen si Ciolosderos, sa incalce aceste legi atata timp cat cotizeaza acestor oligarhii mafiote, ling clantele marilor masonerii si le sunt slugi obiediente pana la grohaiala orgasmica de porci? Nu! As pune mana pe un par si atata as da cu o sete neostoita pana n-ar mai ramane intreg nici un bostan ale acestor nenorociti de oculti internationali! Atacul la Eroii romani a inceput cu cei morti din cimitire si pana la cei actuali, care au zilele numarate din pricina bolilor si a varstei inaintate! Cei morti se rasucesc in morminte, cei vii vor sfarsi mai reede decat le este sorocul stiindu-se dezonorati si deposedati de niste drepturi pe deplin meritate! Slava vesnica Eroilor nostrii romani si manca-i-ar iadul si viermii cei neadormiti pe tradatorii neamului romanesc! Amin.

tehnocrat spunea...

1) Legea 150/2014 pt modificarea OuG 82/2006 pt recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat, defineste clar expresiile:
- veteran
- urmasii personalului militar decedat
Si stabileste anumite drepturi pt acestia si chiar pt membrii de familie a acestora, clar precizate si fara legatura cu proprietatea.
2) impozitul pe cladiri este un impozit pe propietate
3) codul fiscal stabileste scutiri de impozit pe proprietate, pt cine ? Pt veterani si urmasii acestora.
4) in cazul coproprietatii nu se poate concluziona ca un coproprietar are drept de proprietate pe toata proprietatea, pt ca dreptul de proprietate este absolut, exclusiv si perpetuu. Asa ca ne avand un drept pe toata proprietatea ci numai pe o parte, este corect ca scutirea de impozit sa se aplice numai pe acea parte de proprietate.
5) daca legea prevedea ca scutirea de ipozit se aplica vet. si urmasilor acestora si membrii familiilor acestora, rude pana la gradul de ex 2 atunci ciolosi mintea, cum legea nu prevede acest lucru, ciolosi are dreptate
6) parerea mea este ca guvernul ciolosi poate fi acuzat de multe lucruri: ca este ilegitim, ca nu respecta militarii, dar cu scutirea de impozit are dreptate
7) toata tevatura aceasta se face pt abdicatul rege Mihai, daca nu era in cauza, nici dragnea nici presa nu spunea nimic.
8) pt ca scutirea de impozit in cazul copropietatii sa se faca pe intreaga propietate, parerea mea este ca trebuie modificat cadrul legal, in sensul largirii sferei de scutire a impozitului pe cladiri si aspra membrilor familiilor veteranilor si urmasilor acestora, pana la un anumit grad de rudenie, in caz contrar se incalca actualul cadru legislativ.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Esti penibil.
Mai citeste o data textul din Codul fiscal, ca de aia ti l-am pus sub nas. Este scutita de impozit cladirea aflata in proprietatea sau coproprietatea veteranilor.
Esti boland ca si cei care au scris normele. Tu platesti impozit pe locuinta in cote parti cu sotia sau alti membri de familie?
In cazul scutirilor de impozit pe cladirile aflate in proprietatea sau coproprietatea veteranilor nici nu se pune conditia ca aceastia sa domicilieze in ele.

karadeniz spunea...

Acest statut de veteran, așa cum este el prevăzut să se acorde prin OuG 82/2006, va face ca mai toți militarii să îl dobândească.
Militarii care au ”luptat” pe la Norfolk, Mons, Brunssum, Napoli, Ramstein, Izmir, Northwood , cu tot cu soții și copii dacă erau detașati pe perioade mai lungi sunt astăzi veterani la fel ca și cei care au luptat în cel de-al doilea război mondial și au fost cazați ani buni prin stațiunile balneoclimaterice din Siberia.
Ba nici nu trebuie să participă la acțiunile militare prevăzute de OuG 82/2006 pentru a deveni veteran ci e suficient să te pregătești pentru participare luând parte la ”exerciții, antrenamente, ceremoniale si alte activități conexe organizate in tara si in afara teritoriului statului roman.”
OuG82/2016
Art. 4 (1) Personalului armatei care a participat, cel puțin 12 luni, neîntrerupt sau cumulativ, la acțiuni militare, i se conferă titlul onorific de Veteran.
(2) Personalului armatei participant la acțiuni militare, aflat in una dintre situațiile definite la art. 2 lit. c){militari invalizi} d){civili invalizi} si g){ răniți}, precum si celui care a dobândit afecțiunile prevăzute la art. 2 lit. h){ afecțiuni fizice} si i) {afecțiuni psihice} i se conferă titlul onorific de Veteran, indiferent de durata participării.
(3) Titlul onorific prevăzut la alin. (1) si (2) se conferă potrivit ordinului ministrului apărării naționale.
(4) Titlul onorific de Veteran se poate acorda, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului apărării naționale, si personalului care, pe timpul participării la acțiuni militare, s-a remarcat prin acte exemplare de curaj si devotament, indiferent de durata participării, pe baza evenimentelor consemnate in jurnalul acțiunilor de lupta sau in ordinul de zi pe unitate
Art. 2 In sensul prezentei ordonanțe de urgenta, expresiile de mai jos au urmatoarele semnificații:
b) actiuni militare – misiunile, operatiile si activitatile de pregatire a acestora, prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 3 alin. (3) din Legea nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, cele pentru contracararea si limitarea efectelor actiunilor teroriste, cele de politie aeriana si de interventie cu nave, precum si alte misiuni cu potential ridicat de risc, stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, desfasurate pe teritoriul statului roman;
Legea 121/2011
Art. 2. (1) Misiunile şi operaţiile la care participă forţele armate în afara teritoriului statului român sunt:
a) de apărare colectivă în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord sau de asigurare a securităţii
statelor membre ale Uniunii Europene;
b) de răspuns la crize;
c) de pace;
d) de asistenţă umanitară.
Art. 3 (3) In vederea pregatirii si participarii la misiunile si operatiile prevazute la art. 2 alin. (1), fortele armate pot lua parte la exercitii, antrenamente, ceremoniale si alte activitati conexe organizate in tara si in afara teritoriului statului roman.

Referitor la prevederile din codul fiscal privind veteranii ținând seama de numărul foarte mare al celor care au dobandit și vor dobândi acest titlu cred că trebuie făcută o limitare a acestor scutiri de impozite, pe clădiri, terenuri si mijloace de transport. In caz contrar pot apărea situații hilare gen, toti cei din blocul meu il fac coproprietar pe apartamente pe vecinul care a fost militar profesionist si are statutul de veteran si scăpăm de plata impozitului.
Marele moșier Porumboiu il face coproprietar de un veteran și a scăpat de impozitul pe câteva mii de hectare.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Vrei d-ta sa-i tâi palma lui Ciolos dar nu prea ai dreptate.
Veteranii onorifici din OG 82/2006 nu au acelasi statut juridic ca si veteranii de razboi din cele 2 razboaie mondiale.
Veteranii din OG 82 au scutire doar pe casa de domiciliu si pe terenul aferent acestei case, pe cand veteranii de razboi au scutire pe toate cladirile si terenurile aflate in proprietatea sau coproprietatea lor si pe un singur autovehicul.
Ciolosistii au aplicat si familiilor de veterani de razboi acelasi statut pe care legea civila il acorda celor care traiesc doar in parteneriat, in concubinaj, care intr-adevar stapanesc imobilele in cote parti.
De unde sa stie ei ca bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune, in coproprietate fortata, defalcarea pe cote parti facandu-se abia in caz de divort sau succesiune.

karadeniz spunea...

Nu am nici o treabă cu Cioloș, voiam sa subliniez ca pe lângă veteranii de război așa cum sunt definiți prin legea 44/1994, au mai apărut din 2006 un rând de veterani, care pot cuprinde cam toată armata română dar și celelalte componente ale sistemului de apărare.
După ce că avem armata cu cei mai multi generali raportat la numărul de soldați, cu cei mai multi doctori raportat la numărul de cadre acum vom avea și o armată în care aproape toți vor fi veterani.
Dacă citiți atent art. 456 și 464 observați că nu sunt diferențe între veteranii de război și cei din OuG82/2006 privind scutirea de impozit pe clădiri și terenuri.
”art. 456 1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
p) clădirea folosită ca domiciliu ȘI/SAU ALTE CLĂDIRI (acest ” și/sau alte clădiri ” însemna că nu e vorba doar de cea folosită ca domiciliu ci și de altele) aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c) - e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările și completările ulterioare;
r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;”
Și aceeași veterani onorifici sunt scutiți de impozitul pe teren ca aceeași veterani de război.
Art. 464 – Scutiri (1) Nu se datorează impozit/taxă pe teren pentru:
u) terenurile aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c) - e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006, cu modificările și completările ulterioare;
r) terenurile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;

Huhu Rezea spunea...

Abia acum a obsevat PSD ca Ciolos a schimbat Codul Fiscal prin HG.
Iata ce zice Dragnea despre tupeul lui Ciolos:

"O să îi răspund croitoraşului cel viteaz după Comitetul Executiv Naţional şi o să arăt şi minciuna şi atitudinea incalificabilă a guvernului, şi faţă de fondul problemei, şi de comunicare.
Nu are nevoie să modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern. Mă voi documenta după CEx. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate', a spus Liviu Dragnea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alo, domnule ministres al brotaceilor viteji, pe ce baza ne trimiteti Fanfara in uniforme de gala si Garda inarmata sa prezinte Inaltul Onor si sa-i cante prohodul cu Marsul lui Stalin unei molii imbalsamate, cu nume imprumutat de pe etichetele de vin de crama frantzuzesc, si care habar n-avea de limba care se trancaneste in Romanistan, nu a stat niciodata cu ghioaga sceptrului regal in laba si n-a avut decat un regat de fauna si zoo familial? De ce ne tradezi onoarea si demnitatea Onorului stramosesc risipind o ceremonie destinata doar Eroilor natiunii? Daca cutuma nu-l lasa pe Interlop Smenar de Casoaie Ciolan s-o decoreze pe venetica anonima, la ce dumneata ne trimiti vitejii s-o onoreze? Nu ti-e frica de Dumnezeu si de cei care au cazut cu piepturile sfartecate in lupte, si care acum se rasucesc in morminte furiosi, dar si de blestemele noastre ca pangaresti inalte insemne de de stat cu fapte anti consitutionale? Cat timp mai ai de gand sa ne tradezi si sa ne pangareti aproape zilnic cu cate o tampenie mai mare ca alta? Mafia politica, sorosismul si masonismul pe care dumneata le slugaresti si lingandu-le, in genunchi si umil, pe parai obezi poarta insemnele malefice ale Satanei, 666, si in coarnele acesteia vei sfarsi intr-un final, pentru ca Dumnezeu nu ai, constiinta nu ai, empatie nu ai, solidaritate nu ai, patriotismul l-ai tradat ocultei mondiale, si astfel nu ai decat sangele diavolului curgandu-ti negru si puturos in vene, la fel ca si a celui care sta spanzurat in prepeleacul Cotrocelului, fara sa fi primit girul nostru, ci prin fals si uz de fals electoral si secondat de-un ratat la prasitul fasolei si fondurilor funciare! Ati ruinat Romanistanul, ne-ati vandut totul ocultei mondiale dar sufletul nostru patriotic niciodata nu veti reusi sa ni-l mutilati si schingiuiti, nu ve-ti reusi niciodata sa ne inoculati microbul vostru de a ne vinde glia stramoseasca tuturor veneticilor si papagalilor pe care voi vi-i sarutati in fund cu slugarnicie, blestematilor!!

Unknown spunea...

RUSINE!RUSINE!RUSINE!ATI TERMINAT CU BANII DIN BUGET SI VRETI SA-I INMULTITI ,SAU SA FACETI ECONOMIE CU BANII DIN IMPOZITELE PLATITE DE ACESTI OAMENI?
VAI,MAMA VOASTRA DE TAMPITI!
ALO!DRAGNEA,TARICEANU,SI CEILALTI,CARE MAI GANDITI ROMANESTE,II MAI TINETI MULT IN FRNTEA BUCATELOR PE ACESTI ANTIROMANi?
DATI CU EI JOS,ALTFEL DEVENITI SI VOI COMPLICI!
Dar,stiu astia ce este rusinea?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi: Marlanii, mitocanii si sarlatanii nu stiu de rusine, doar de ghioaga! Tot ce fac ei este impotriva romanilor, romanismului si Romaniei! Stau si ma intreb de ce acest popor rabda cu stoicism atata tradare si mitocanie din partea acestor mutanti si autisti aserviti puterilor oculte, de ce nu ies in strada revoltati si sa dea cu ei de pamant?! Chiar asa ne-au prostit si indobitocit incat nici macar nu mai putem sa ne aparam? Eu cred ca totul porneste de la Justitia care a luat-o razna rau de tot, pentru ca nu se mai respecta si aplica litera de lege si de constitutie, nu se mai judeca drept si totul se aplica dupa principiul ca cine are bani are si dreptate in Romania! Totul a devenit incontrolabil si haotic, totul este un non sens si ne ducem cu totii spre o catastrofa ce poate deveni iremediabila si fatala! Vinovatia pentru toate acestea isi are originea in basism si in dreapta politica din Romania, continuata acum prin liberalism, si care este purtatoarea stindardului puterii masonice mondiale care nu urmareste altceva decat ruinarea si dizolvarea statului national unitar roman. A vota la toamna orice partid de dreapta, inseamna sa puneti umarul la propria d.voastra ruinare, stimati camarazi!

Unknown spunea...

Cu respect domnule Huhurez. Eu nu vreau sa ma amestec in galceava intalnita prea des pe acest forum dar doresc sa dau un exemplu domnilor rezervisti. Eu am 36 de ani de serviciu, inca nepensionat. Am un coleg lt.col. mai tanar, toata activitatea lui in birou, personal, mobilizare. Sase luni la discoteca in Bosnia, sase luni in Afganistan, unde s-a imbolnavit din cauza unei raceli si a fost transferat in Germania. Cum a plecat in Afganistan, simplu. Suferea de boli cronice ce nu permiteau obtinerea apt grupa II, boli pentru care armata deconteaza lunar medicamentele de la buget. De ce nu au aparut in istoricul bolilor din fisa medicala, intrebati-l. Concluzie, armata a platit aceasta distractie cu suma de 100.000 euro sau dolari si interdictia de a mai pleca intr-o misiune. E veteran de razboi onorific ? Este. Si ce ma mai doare cel mai tare este ca niciodata nu a vrut sa dea 2% pentru Camarazii, pentru adevaratii veterani de razboi din Irak si Afganistan. Noi, ceilalti care am facut ani de zile serviciu de lupta in subunitati izolate nu beneficiem nici de cei 9% pentru contributia la fondul de pensii. Mai departe trageti dvs. concluzia. Buna seara !

Unknown spunea...

Sa votam cu dreapta ori cu stanga sau cu centru tot al drac e.
Toti sunt o apa su-n pamant!
Asta este adevarul draga Cornel.
Unii sunt santajati cu dosare,altii au dosare in lucru si se bate pasul pe loc. Tot pe loc,pe loc,pe loc.Asta e deviza,cof.cantecului.
60-65% dintre romani nu vin la vot,de ce? De scarba. Ultima scarba le-a provocat REFERENDUMUL basist. Stiti ce s-a intamplat,nu mai insit. Cei pe care ii trimitem in parlament ori tradeaza,ori ii doare undeva de noi.Vezi ce se intampla cu pensiile noastre.
Mai pe scurt,ne-au indobitocit,ne-au adus intr-o stare de letargie totala. Oamenii sunt speriati,pentru faptul ca,i-au adus intr-o saracie lucie,multi oameni depind de acel ajutor social si voteaza cum li se spune de catre cei care sunt la putere in localitatile lor.
In concluzie,cei ce vor sa faca ceva pt.acest popor nu sunt lasati.O iesire masiva in srada nu cred ca se va intampla curad,din motivele aratate mai sus.
In schimb,un grup foarte mic,agresivi si bine hraniti,cu de toate,poate schimba ordinea.
Sunt suparat si revoltat in acelasi timp de umilinta,de bataia de joc,la care sunt supusi acesti veterani care au participat la un razboi.
Umilinta si bataie de joc in acelasi timp.De ce toate acestea? Va las pe dvoastra sa ghiciti!
In ceea ce priveste votul,niciodata cu tradatorii neamului romanesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, bine zis, dar si cu tradatorii. Toti sunt o apa si-un pamant, da cel putin stanga n-au cloaca aia masiva de lichele si tradatori, aserviti absolut masonismului si sorosimului de perciunati ca cei de dreapta, si stanga ne-au mai pus un banut la pensie, sunt mai de incredere, mai optimisti, asa penali cum sun! Si-au mai facut mila, au reparat crimele dreptei in cei 10 ani de basanism criminal si feroce! Dar cei din dreapta sunt de-a dreptul periculosi prin metodele de reterzare a drepturilor caci deviza dreptei e de cand lumea doar sa scada, sa reteze, sa taie, sa diminuieze, sa lichideze, sa ucida, sa desfiinteze, sa denatureze, sa rada tot, sa ne distruga, sa vanda tot, sa ne ia de la gura, sa stranga cureaua, sa ne chinuie ca pe Iuda Iscarioteanul, sa ne saraceasca total, s-o ducem rau, sa flamanzim, sa cersim, sa fim slugi nenorocite, sa murim si sa ne ingroape! N-au mila, n-au empatie, n-au Dumnezeu, n-au absolut nimic!
Dreapta romanesca e criminala, mafiota, slugarnica si supusa Licuriciului de mare cacat, mafiei, sorosismului si masonismului perciunat; sunt spagari, interlopi, inculti, semianalfabeti, perciunati la varful ierarhiilor, oligofreni, autisti, schizoizi, poponari si perversi in toate si-n orice! A vota dreapta inseamna a ruina Romania si pe toti cetatenii care inca mai traiesc in ea in stare de sclavie totala si cu toate drepturile calcate in picioare!

tehnocrat spunea...

"... bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune, in copropritate fortata, defalcarea pe cote parti facandu-se abia in caz de divort sau succesiune" ???!!!
1. Potrivit Codului Familiei art 30 si 31 bunurile dobandite in timpul casatoriei pot fi bunuri comune si bunuri proprii.
2. Coproprietatea: dreptul de proprietate pe care-l au doua sau mai multe persoane, simultan si concurent , a caror propietate este divizata intre ele in cote parti, fara ca bunul respectiv sa fie fractionat in materialitatea sa. Ceea ce este fractionat este numai dreptul de propietate.
Dreptul de propietate pe cote-parti este de 2 feluri:
- dreptul de propietate obisnuita sau temporara
- dreptul de propietate fortata si perpetua.
Principala diferenta intre ele consta ca in primul caz copropietatea poate inceta prin imparteala sau partaj iar in cel de-al doilea caz copropietatea fiind perpetua nu poate inceta prin imparteala.
Ex de copropietate fortata:
- copropietatea despartiturilor intre doua imobile (zidul, santul si gardul)
- copropietatea asupra partilor comune din cladire cu doua sau mai multe apartamente avand propietari diferiti
- copropietatea asupra unor bunuri considerate de famile (cavouri si alte lucrari funerare, tablouri de familie, etc)
- copropietatea lucrurilor comune necesare sau utile pt folosirea a doua imobile vecine.
Concluzie: copropietatea fortata se refera la bunuri care daca sunt impartite devin improprii folosintei careia i-au fost destinate, fara legatura cu bunurile dobandite in timpul casatoriei.
3. Scutirea de impozit este una din facilitatile fiscale acordate veteranilor si vaduvelor de razboi. Aceasta facilitate fiscala se acorda contribuabilior: veterani si vaduve de razboi , nu cladirilor. Indemnizatia de veteran se acorda veteranilor si sau sotiilor acestora ?
Fiecare contribuabil are fisa lui de impunere la primarie, este mai mult decat evident ca o scutire de impozit asupra bunurilor unui veteran se aplica asupra fisei sale de impunere nu si a altora, daca acesti copropietari nu au calitatea de veteran.
4. De ce o HG data in urma cu 5 luni creaza probleme acum ?
Pt ca s-a cerut copropietarului castelului de la Savarsin ( nu lui Mihai ) care este scutit legal) sa-si plateascacota parte de impozit.
5. Unii au vazut o portita de afaceri: folosirea veteranilor pt ocolirea obligatiei constitutionale de a-ti plati impozitul pe propietate si pupincurismul la adresa unor mari propietari de cladiri.

Unknown spunea...

@Corneliu
Ase este,de acord,dar partidele astea nu sunt nici de dreapta,nici de stanga si nici de centru,asta este clar ca lumina zilei.
Astia sunt niste gasti care sunt organizate si urmaresc interesul lor adica jaful si imbogatirea lor si a acolitilor lor.
Exemplu edificator il gasim recent,PNL rupe alianta cu PSD si formeaza alianta cu PDL-asa zis fost basist-dar in realitate este tot basist,rup USL, care la alegerile trecute a fost votat cu aproape 70% de electorat si cu toate acestea altcineva dicta,adica tot basesescu.
Mai recent,UNPR,pleaca din stanga si face alianta cu cine? Chiar cu partidul matrozului.
Dupa ce la alegerile locale au candidat pe listele PSD obtinand,
functii de primari si consilieri.
Nu mai vorbesc de parlamentari
care acolo este un exod con-
tinu.
Tradari sunt si in interiorul partidelor,unde cei ce au inte-
rese impun seful partidului in persoana unor oameni cu diferite
proleme penale pentru ca ulterior
sa fie santajati si sa nu miste in front.
Asta e marea problema,coruptia,
necinstea,avaritatea si tradarea
celor ce conduc.Ori,dupa cum vedem nu cred ca vom scapa curand
de aceste metehne.Coruptia,din pacate la noi,este generalizata si a cuprins,ca o panza de paianjen,toate institutiile sta-
tului.
Cu cine sa distrugi coruptia cu coruptii?
Din pacate,vor veni nori si mai negri peste noi.
Ne vom da seama, dar o sa fie prea tarziu.
Asta,o sa simtim noi oamenii de rand,nu cei ce si-au facut provizii.
Daca incearca cineva sa faca ceva imediat este stampilat ca fiind bolnav incurabil sau iti fabrica vreun dosar ca in copilarie ai furat ciresele lui
tanti Nuti,si daca nu stai cminte in banca ta te duci la loc raco-
ros si la odihna,ca de, acele cirese erau ECO pe vremea aceia si aveau valoare inestimabila si
tinand cont ca si inflatia a crescut mult de atunci,s-ar putea sa iei vreo 5-6 ani sa te inveti minte sa-i mai arati cu degetul pe cei care care au furat si ei cateva hartii de culoare verde,dar care de fapt nu erau ale lor,ci mosteniri de la matusa strabunicului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Adrian Bontas, dar nu-i de ajuns ca tu esti avocatul Ministerului Apararii, al Guvrnului tehnortardat, al presedintiei si al basist-libralior? La ce ne-ar mai trebui avocati p-acilea? Articolele jurnalistilor sunt scrise pentru intelectuali si elevati, de aia ti se par tendentioase! Jurnalistii nu cresc precum balariile civile prin cazarmi, baiete! Sunt admisi cu un examen, dau probe de scris iar publicul cititor le dau note de trecere prin audienta vizuala si numarul de ziare consumate! Bati saua sa inteleaga batrana catana satula de jmecheri, bagaciosi si fitosi! Carel poteca daca-ti pute, baiete! Aici posteaza rezervistii militari, si nu civilii care slugaresc prin cazarmi la curatat omatul si ranit prin curte! Aici se vorbeste limba kaki, straina si necunoscuta unuia ca tine, trimis de stapani sa ne ironizeze si sa ne imbarlige pe un maruntis amarastean! Pacat ca n-au trimis si unul destept si pregatit pe felie! Mereu pici de fazan si nu stiu de ce nu te-au inlocuit pana acum cu un altul mai putin fraierestean!

Unknown spunea...

Kioloki e doar un amarat sa duca umilirea natieie romane cu o treapta mai sus. Daca asta e ardelean roman atunci eu sunt machidon . Dragnea mananca acelasi rahat pe care il mananca in numele PSD de cand a votat numirea in functie a unui guvern care nu raspunde politic in fata nimanui . Este tinut in sah (DRAGNEA) cu dosare de rahat , dar nici nu vrea sa plece din functie.... In acest moment Ponta il bate la fundulet pe Iohanis in sondaje si se pare ca nu se lasa . El stie foarte bine ca romanii ,, stie,, ca 95% din titlurile de ,, dottore,, sunt plagiate si dobandite pe nedrept si deci aceasta pata nu il pateaza in ochii lor.... Mai ramane sa rezolve problema cu dosarul in care martorul principal e haituit de toti ( zice el) si apoi are drum liber la cafteala politica.... Si nevorbitorul daca pierde sprijunul ,, celor tacuti,, o sa piarda teren tot mai mult.
E grea politica mai nene, duminica dimineata....Si urmeaza sa nasca....

Unknown spunea...

@ Gigi Gheorghr
Asa e nene MAFIE de sus pana jos in toate structurile . Se prefac ca ii judeca , se duc la odihna cate 1 sau 2 ani si raman cu zeci de milioane de euro.... Fraierii de romani isi rup oasele pe salarii de nimic sau spala la c....r babe si mosi in octident ca mafiotii sa aiba ce fura.. Problema e ca au inceput sa se nasca mafioti.... Pe bune.
Nu stiti cumva Alina G ce face ? Baiat sau fata ?

Unknown spunea...

@ technocrat PROPRIETATE , P R O P R I E T A T E , CU R INTRE P SI I !!!!. ACUMA NU STIU CINE-AI PUTEA FI - PELTICU' CEPELEAG PLEDOIU SAU INSUSI JUPUITU DACIAN SI JULIEN , CA SI ALA VORBESTE DE PARCA I-AR FI ARS LIMBA URINA BAUTA LA PARANGHELIILE ADEPTILOR LU' GREGORIAN !?. .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: R. 26.500 a postat o informatie care m-a pus pe ganduri si poate sa-i ingrijoreze pe toti, daca n-o fi vre-o cioaca aruncata de catre cozile de topor, care sunt destule pe blogurile acestea! Este vorba ca cei pensionati inainte de 2011 sa nu li se mai actualizeze pensiile din pricina ca MApN NU DORESTE ACEST LUCRU! AR FI IAR O MANAREALA MAFIOTA SA FIE ADEVARAT! Cine si de ce si-ar dori acest lucru infam? Aceasta este intrebarea! Daca cititi postarea vecinului, acolo gasiti si alte ipoteze ingrijoratoare carora inca nu le consider autenticitatea, nefiind inca certe! Insa nu iese fum fara foc...Cica cei pana in 2011 au calculate pensiile cam toate pe minus, insa e vorba de cuantumul avantajos, bla, bla, bla...Aveti cumva informatii mai edificatoare, onorabile?

Anonim spunea...

Mda asta asa este: daca zice "propietate" probabil ca zice si "tranverseaza".....n-ar fi singurul dar e jenant si se pot trage concluzii rapid....si ca sa radem: e parerea MEA PERSONALA":):) o spun toti de la parlamentari pana la ministri si tot asa pe scara ierarhica.Nici macar "junalizdele" nu fac exceptie cu "parerea MEA PERSONALA"....de tot rasul!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M.LUPI:
M-ai facut sa rad cu lacrimi, cu urina bauta de ,,jupuitul'' de Ciolos, dar si de ,,pelticul si cepeleagu' Pledoiu!'' Tot Parlamentul si-au baut urina cu cofa pe la Bivolaru! Ca la nunta!Sa mai spun repetitiv ca juma dintre ei frecventeaza si Parcul Operei prin boshcheti, fieff-ul popolarilor si sugacilor de acadele? Daca-si da drumul Bivolu' la mestecatoare ii vom afla pe toti cati au tras pe cosor prospaturi minore si au galgait urina la le petit dejeuneur, unele din cuconeturi felandu-se acolo la prima ora sa se racoreasca si clateasca sa nu mai dea banii pe iaurtul Yogurta! Bivolaru o sa ni-i puna pe tava, si veti vedea dreapta politica insiruita ca icoanele din biserica sau caii verzi pe pereti! Unii dintre naravasii pederasti postau si pe aici, dar de cand am deschis noi discutia pe tema aceasta si i-am luat in barci s-au sucarit leoarca la popouri si au parasit blogul! Onorabile @ Huhurez, am dat-o-n bara sau e asa cum zic eu pe bune, ca doar Dv, ca stapan al inelelor, detineti evidenta disparutilor subiti si le cunoasteti subtil prin observare panoramica stangaciile feminizate!? ,,Indaratnici'' oameni si popolarii astia, domnule! Adicatelea suparacioase, simandicoase, sfioase, tzafnoase, sclifosite si cu popoul si nasucul cioroiesc pe sus! Sa mai posteze cand le-oi cumpara eu rujuri, oja, sutiene si bikini! Iac-asa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E o constanteanca balaie, buna rau de tras pe rotisorul de la marginea padurii, Leoncio Leonhardt, si care posteaza cai verzi pe pereti pe chestii cazone, chiar si la mine pe pagina. Dupa cum posteaza e posibil sa fie, ori o securista romanca, ori o pro sovietica ori pro Licurici, se cam leagana pe unduioase valuri sa nu dea de banuit si sa nu produca suspiciuni! Are postari pe care nu le gasesti pe toate canalele de informare si ii merge calculatorul de sub peruca brici, aruncand din cand in gand si postari novice cu Litoralul! E axata pe Armata si cred ca asa face o evaluare a militarilor rezervisti, care si cum au scapat de Alzhaimmer, debilitati si dezabilitati, sau mai pot sa se tarasca-n kalasnicovul din dotare, carja! Azi mi-a retezat-o adanc la o postare cu robotii scapati de rusi, si unde mistocareala mea a oparit-o la popou, se pare! E tare-n clantza, putoarea mica, si are expresii nude da-ti cad chilotii in vine! Cu vre-o doi ani in urma, ne-am spamuit reciproc pe motive de clantza, nici unul nelasandu-se mai prejos, dar m-am trezit cu ea pe cap de fro luna si ceva. Intai am lasat-o moale, dar acuma i-am inhipt-o adanc in amorul prpriu, c-o vad ca se ratoieste pornografic la toti cu parul alb, ea neavand mai mult de cam 30! Dar securista este, de la pubis si pana la capul ala frumos cu care intoarce prostanii de pe fb cu furcoiul! Daca doriti cu ea relatii de felatzii, lasati-o mai moale ca va intoarce ca firul de lana pe fuior, iar daca stati prost cu mistocareala nu va bagati ca va face de comanda, tatailor cu parul nins si carje in dotare, ca pensiile alea stufoase nu va mai ajuta sa-i cotrobaiti si pe sub rufarii, din moment ce sunteti si pe regim de nitroglicerina, captopril, enap si metroprolol, in paralel cu prostamol forte pentru zgarbaciul flasc! Ultima postare a ei, cu OZN-uri, vad ca n-a mai postat-o la mine, aceasta Leoncio Leonhardt, nume de Mata Hari in bikini si sutien, semn ca si-a inghitit galusca si-a pus botu,' pe care-l doream mai degraba ventuza pe interesul meu cu o singura nara si fara creieri! Mai, dar ce securista!...

Unknown spunea...

@ Mares Se zice ,, tranverseaza'' da' tot mai des ,, transverseaza'', ceea ce-i de noaptea mintzii !!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe @ Huhu Rezea fb e o postare cu ce se intampla acum la turcaletii furiosi impotriva lui Erdogan Pasa! Cred ca o cacariseste pana la urma, ca au iesit in numar foarte mare pe strazile din Instambul si scandeaza sa-l dea jos cu clica lui! Dar mai bine cititi domniile voastre despre ce este vorba, la o adica...

Unknown spunea...

@ Corneliu - Ar fi fost de tot rasu' daca vorbea ,,horticultoru''' ratat Julien , sef de ferma sau de sera pe la Salaj - da-I de plans cu muci ca vorbeste PM Dacian Ciolos !!!. Cat despre Pledoiu , lu' asta I se trage de la cate limbi I-o fi dat lu' verisoara-sa , Nutzica ot Plescoi !!!. Ca nu l-a lasat aia sa-i bage si paru' pe gaura , oricum acuma toate-si barbieresc fofoloanca !!!. Termenul felatzie ,adica suptul madularului e de la imp. roman citire . Acu' am citit ca in Londra vrea unu' sa deschida o cafenea -daca I se va aproba - in care in afara cafea ,cine doreste primeste si-o felatzie - din partea casei !!!!.

iceparu spunea...

Ciolos.Ce ii cereti?Ati vazut voi inginer agronom destupat la minte?Asta s-a distins prin altceva decat prin papagal si lb.franceza?Ce ferma romaneasca a condus el pe cele mai inalte culmi?Zicala romaneasca zice:teoria ca teoria dar praftica ne omoara.Mutu l-a pus prim-ministru ca sa se puna bine cu UE si atat.PSD si PNL l-au acceptat tacit ,primul sperand ca-si va rupe gatul(lucru care se intampla) iar ultimul din neputinta.
Adrian Bontas=civil ce se straduie sa manance o paine in curtea MApN.Comportament de caine care musca mana care ii da de mancare.In curtea aviatiei militare linge mana care il hraneste.

iceparu spunea...

Unde sunt acei tineri frumosi si liberi care au inscaunat guvernul Ciolos?Am trait o manipulare grosolana acceptata de noi ca niste prosti.Si ce s-a intamplat in strainatate cu votarea Mutului a fost o manipulare.Cineva ,cine oare,a reusit o asemenea performanta?Am scapat de dracul si am dat de taica-sau.

tehnocrat spunea...

Pt MLupi
1. Aveti dreptate cu "proprietatea" ,ca membru a politiei limbii, descoperirea dumneavoastra este colosala, cred ca meritati titlul de doctor.
2. In calitate de membru al limbii politice, faceti si dumneavoastra greseli, de ex "technocrat" , cum se scrie corect ?
3. In mesajele pe net f. multi oameni pun accent pe fondul mesajelor si mai putin pe forma unor cuvinte, ma refer la cei care vor sa transmita ceva. Nu este cazul dumneavoastra.
4. Ati inteles ceva din tema pusa in discutie de admin si de mesajele legate de tema ?

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
De ce crezi ca toti am fost manipulati?
Ia citeste articolele din perioada incendiului de la Pionierul si vei constata ca nu toti romanii s-au lasati manipulati.
De regula, sunt usor de manipulat ignorantii, cei nesiguri pe ei, neinformatii, cei care nu au convingeri politice stabile.
Cu alte cvinte, cei care se apleaca dupa toate vânturile manipulatoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M Lupi: Daca tot vorbim de spornicul madular intrat in atentia felatiei fomeelor destepte, sa aflati tot boborul ca muierea de la Ploiesti, sotie de catana ofitereasca, si gasita decedata pe un drum pustiu, a fost ucisa de-un postac fb! Asa a concluzionat potera! Falus de cal a cautat, lama de cosor a gasit! Avea 42 de ani si un baiat de 19 ani si cred ca fraieresteanul de sotz o pastra in puf si matase acasa doar pentru el, dar ea butona dupa calibre grele de cai focosi si uite ce a gasit, Satana! Una il invinovatea pe fb pe barbat-su si i-am sarit la glanda spunandu-i ca face parte din categoria nimfomanelor pe care nu le satura nici Armata chineza! Pai, ala de unde sa stie ce face tarfa pe fb? Cica din nefericire ca n-o regula la timp barbat-su s-a dus sa-si caute falusul mult visat! Ce solidaritate de tarfa! Sictir! Sunt fomei care raman vaduve de tinere si nu le mai trebuie tavaleala, dar unele poate sa aiba harem de masculi ca tot nu sunt satule nicodata! S-o ierte Dumnezu, ca asa-i cresineste si uman, dar eu nu suport tarfele, sa fie foarte clar! Fa-o, nene, cand esti singura, dar nu-l insela pe amaratul ala care te tine in puf si te protejeaza, si el, saracu', poate isi pune pielea in saramura in teatrele de rezbel din lumea larga sa-i mai aduca un ban gramada sa traiasca bine! Ce-a cautat, aia a gasit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Felicitari pentru definitia data lui Bontas! Dar cate maini nu musca acest caine bagabont pe blogurile militarilor si bagandu-se ca musca in gaoz, de parca ar fi Maresalul Averescu al blogurilor! Fuga-mars la dezapeziri si maturoaie, PMC-istule cu gura cat capacul de la marmida de fasole inacrita!

tehnocrat spunea...

Ca element de noutate:
- CPS a inceput procesul de recalculare pe legea 223/2015 a pensiilor aflate in plata la data de 31/12/2015
- primele pensii recalculate de CPS MApN au fost de la STS
- din sf. lunii iulie s-au recalculat si pensii de la MApN
- mare atentie la cei care in cele 6 luni alese au fost detasati in afara SNAp, pana in prezent nu s-a recalculat nici o astfel de pensie
- cei care ati facut cerere cu alegerea celor 6 luni, trebuie sa stiti ca dureaza cam 6 - 7 luni pana cand elementele salariale din cele 6 luni ajung la centrele militare in vedereaactualizarii la data de 01/01/2016, aceasta actualizare se va face in maxim 1 an, apoi elementele actualizate ajung la CPS care are termen maxim 90 de zile pt emiterea deciziei de recalculare si 10 zile pt trimiterea deciziei de recalculare la beneficiar.
Daca sunati la telverde CPS puteti obtine telefonul cu interior de la biroul recalculare pensii militare. Telverde il gasiti pe CPS MApN.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Astazi au fost strânsi sustinatorii lui Erdogan
Tu ai pus poza cu cei care s-au strans acum 2 saptamâni.

Unknown spunea...

Decembrie 1938.Consilierul Regal N. Iorga ar fi adus grave ofense Suveranului într-o şedinţă a Academiei, când preşedintele acestei înalte instituţii propusese ca toţi academicienii să se înscrie în bloc în „Frontul Renaşterii Naţionale” (înfiinţat de Carol al II-lea la 16 decembrie 1938, în locul partidelor politice declarate clandestine).În acel moment, N. Iorga s-a ridicat, spunând că îl surprinde ca tocmai preşedintele să facă o atare propunere adunării, ca şi cum aceasta ar fi o breaslă de bărbieri, tinichigii sau o asociaţie de funcţionari comerciali.Cu toate protestele asistentei şi fiind des întrerupt de academicieni, N. Iorga a început prin a aminti că „În Evul Mediu existau în Germania trei oraşe libere: Hamburg, Lubeck şi Bremen. În Lubeck, printre diferitele familii de evrei conlocuitoare se găseau unele care se numeau „Zollern”, adică familiile din deal, şi spre a nu se confunda cu cele din vale îşi ziceau „Hohenzollern”. Aceşti Hohenzollerni, prin camătă şi tot felul de mijloace specific evreieşti, devenind extrem de bogaţi, au ajuns mai târziu stăpâni ai castelului şi domeniilor de la Sigmaringen, fiind mai târziu înnobilaţi de Margraful Bavariei. Din aceşti Hohenzollerni se trage actuala noastră dinastie, care după cum este şi firesc,poartă nu numai stigmatele rasei evreieşti, dar mai suferă şi de anumite tare care se transmit pe calea ereditară şi periodic din patru în patru generaţii.”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Asa-i, abia acum am ralizat. Eu, luand-o de actualitate de ultima ora, mai ales ca se vorbea de Dumnicica. Imi cer scuze! Am s-o scot de-acolo! Si eu ma bucurasem ca s-au rasculat turcaletii! Era insa prea suspecta linistea din mass media...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Catre toti postatorii:
Din data de 19 Aug. va incepe un Protest General in toata Romania. Este postat programul si toate cele necesare le puteti afla pe pag. de fb Huhu Rezea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile: Stramosii nostrii, atunci cand au fost adusi in tara acesti Hohenzollerni, niste gunoaie si rebuturi ale regalitatii Germaniei, nu puteau sa le exprime numele corect si au ales calea cea mai scurta, spunandu-le simplu Hopantzoc- Hopantzoci!

Unknown spunea...

@ Corneliu Cunosc , cunosc !!!. Cand eram tineri activi -acu' fo' 30 de ani era una care dupa ce-a-ncercat si punandu-i lu' barbat-su cate-o picatura de sange menstrual in cafea si tot nimica - saraca a luat-o razna !!!. Si-o gasit pe unu' , un ,, aproape'' boschetar da' o avea cica de fo' 25 !!!. Si-o trageau in podul unei case parasite din centrul orasului !!. Asta mi-a spus-o Nea Ion F..... SI ALA NU VORBEA PROSTII !!!.

Unknown spunea...

@ technocrat - Te dai ranit , tehnokktule !!!!. Esti jmecher , ce mai !!!!. ' Oi fi gresit si eu o data, poate da' tu ai bagat propietatea de nshpemii de ori !!!. Doar boul e consecvent !!!. Cat ai luat la Bac la Lb. romana ???. Eu am luat 9 , atunci cand se facea scoala , adica f.f.f. demult !!!!.

Unknown spunea...

Aici e un site al academiei romane? Nu va puteti rahatii de foame dar aveti grija sa vanati micile greseli inerente oricarei postari (datorita varste sau vederii slabite ale celor care posteaza ) .Daca nu va convine ce scriu unii camarazi ii atacati banditeste pe motivul greselilor gramaticale .Gretosi mai sunteti unii.Altfel pregatiti-va pentru revolutia de pe 19 august ca vuieste netul.Daca incepe revolutia e nevoie si de voi.

Unknown spunea...

A venit vremea ca acum pe data de 19 August ( peste 10 zile ) să scoatem de la naftalină „Proclamația de la Padeș” din 1821 :
„Fraților locuitori ai Țării Românești, veri de ce neam veți fi! Nici o pravilă nu oprește pe om a întâmpina răul cu rău! Șarpele când îți iasă înainte, dai cu ciomagul să-l lovești, ca să-ți aperi viața, care mai de multe ori ni se primejduiește din mușcarea lui. Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericești, cât și cele politicești, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până când să le fim robi? Veniți dar, fraților, cu toții, cu rău să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine!
[…]Să să aleagă căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noștri și cu noi dinpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiți.
Nu vă leneviți, ci siliți dă veniți în grabă cu toții; care veți avea arme, cu arme, iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și lănci; să vă faceți de grabă și să veniți unde veți auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele și folosul a toată țara.
Și ce vă vor povățui mai marii Adunării aceia să urmați și unde vă vor chema ei acolo să mergeți. Că ne ajunge, fraților, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat.
Și iar să știți că nimenea dintre noi nu este slobod […], ca să să atingă măcar de un grǎunți, de binele sau de casa vreunui neguțător, oroșan sau țăran sau de al vreunui lăcuitor, decât numai binele și averile cele rău agonisite ale tiranilor boieri să să jertfească: însă al cărora nu vor urma nouă – precum sunt făgăduiți – numai al acelora să să ia pentru folosul de obște!” DATI MAI DEPARTE

Unknown spunea...

in alta ordine de idei, dl HH ,daca aveti posibilitatea sa verificati ce spin cei de la sidicatul cadrelor militare PITESI ,ca in data de 14 iulie ,au clarificat cum vor face actualizarea si recalcularea pensiilor.Adica ei spun ca se va face asa cum este in legea 223 promulgata , ca la 1 septembrie acel art40 vafii votat in CD ca NECONSTITUTIONAl. Asa sa fie ,eventual ca vor mai fii nevoie de anumite corecturi , sa fim de acord ca ele sa se faca tot in parlament treptat .De aceea va rog sa vedeti ce este cu aceasta afirmatie facuta decei de la PITESTI .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile, sa nu te referi la mine cu suparare nejustificata, ca eu nu ma refer la greselile nimanui, toti gresim cacalau ca suntem miopi, ne mai tremura labutele pe clape, ne scapa multe la batranetze boashe cretze, dar e real ca taranii nostrii, saracii, le ziceau astor molii Hopantzoci, ne-a zis la scoala o profesoara de Istorie. Si nici macar nici eu nu ma descurc bine sa le scriu numele corect ale acestor molii, nici nu am interesul si nici nu ma obosesc, daca pot sa le pocesc in deradere ca asta si merita aceste lipitori si risipitori de averi luate cu japca de pe spinarea noastra!Cat priveste data de 19, iar o sa fie o aiureala pe canicula, ca asta iarna nu ieseau in strada de ger cumplit, si uite asa iar se rateaza caderea Guvernului! Trebuie iesit fara pauza si sa se mentina starea de agitatie in strada pana la caderea pocitaniilor, sa se forteze mana PSD-ului-curva sa actioneze in Parlament cu o motiune, insa vad ca se tot codesc si o freaka-freaka la rece sa vina alegerile si tehnoretardatii in timpul asta sa ne ruineze cu ordonante! Dragnea asta trebuie belit de viu ca-i face jocul lui Iohannis si a lui Ciolos de frica dosarelor penale, acum vrea sa-l elimine definitiv pe Ponta sa n-o concureze probabil pe Firea, dar ii va gasi si ei o chichitza s-o elimine, sa nu aiba el concurenta si sa ne vanda lui Iohannis! Ciolos deja actioneaza ca viitor premier si e vai de noi daca dreapta preia puterea, ca intentia lui Dragnea este sa cedeze iar puterea pe mana dreptei! Veti vedea ca ce intuiesc se va intampla, daca pesedistii nu-i da la cap sa-l linisteasca pe coordonatorul asta electoral de morti in cimitire!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Auziti stire bomba de ultima ora la Romania TV: MOBILIZARE GENERALA LA MApN SI MAI PENTRU FUNERALIILE ,,REGINEI ANA DE SATANA!'' Huide-ooooo, bai, ca n-au venit rusii, (cata)clismele la curul nostru si sfarsitul lumii pentru omenire sa mobiliati masiv Armata si Politia poporului! Care regina, ma? Care tron, care sceptru, care numire prin Constitutie pe tron? Care monarhie, idiotilor iremediabil? Nu mai suntem Republica bananiera? A murit Constitutia republicana, Boaitelor de slugi si lingai de cururi asa zis ,,monarhiste,'' in primul rand ca voi sunteti cu promovarea acestor non valori, venetici si talhari de bogatii nationale! Rusine, tradatorilor de neam si tara! MApN de cand a ajuns sluga pseudoregalitatii, domnule ministru al Apararii? De cand slugariti si lingeti clantele unei monarhii false punand Armata natiunii sa fie sluga la tradatorii de neam si Tara? SA VA FIE RUSINE, SI MERITATI SA FITI TRIMIS IN JUDECATA SI CONDAMNAT PENTRU INJOSIREA DRAPELELOR DE lUPTA ALE ARMATEI, ARMAMENTULUI SI FOLOSIREA ANTICONSTITUTIONALA A TRUPELOR LA FUNERALIILE TRADATORILOR ROMANIEI! SA JUSTIFICATI TRADAREA PATRIEI INTR-O INSTANTA SI FATA DE MILITARII REZERVISTI CARE NU ACCEPTAM ACESTE MANIFESTARI INTR-O REPUBLICA PREZIDENTIALA SI CARE SUNT STIPULATE IN CONSTITUTIA ROMANIEI! E O TRADARE! SE VA SCHIMBA GUVERNAREA SI VOM AVEA NOI GRIJA DE COJOCUL VOSTRU, DACA JUSTITIA INCA NU IA ACT DE ACEASTA TRADARE!

Unknown spunea...

Fraților ce dovezi mai vreți ?
Sa defecat întreaga lume pe noi ...suntem conduși și reprezentați de gunoaie umane care sunt de acord sa fure și ultima raza de speranță numita viitor....sa închis TOT în țărișoara asta ... aurul l-au vândut, pădurile
, fabrici , uzine, ferme , pământuri. ...PĂMÂNTUL STRĂMOSESC... glia noastră ....mineritul e pe moarte ...siderurgia e gata ...ce mai avem ...ce așteptăm ...cât ? Cat ?
Avem o tara ...încă mai avem ...sa nu le-o dam înspre jefuire cu indiferență !
Sa nu lăsăm morții nostrii sa se odihnească pe plaiuri vândute și fărâmițate de interese meschine ...de nepăsare. ...
Cred ca știți ce înseamnă să pribegeşti pe tărâmuri străine în căutarea unui loc mai bun...nu e un loc mai bun ca în țara noastră. ... Doare indiferența, doare dorul de mai bine . Noi suntem Romani ! Țara noastră e România. Nu Europa , nu USA , nu Rusia, nu Siria
Dumnezeu sa ne ajute !! !Pe 19 August incepe revolutia Distribuiti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Huhu Rezea fb este o postare, de ultima ora, precum Dragnea si Taricanu vor introduce o motiune de cenzura saptamana viitoare sa cada guvernarea Ciolos si PSD-ALDE sa preia puterea, cu alegeri anticipate! Amanuntele se vor putea citi acolo.

Pe de alta parte, in tzara si pe filiera politica se duc lupte grele sa se anuleze odioasele onoruri militare pentru o molie fara importanta pentru statul si poporul roman! Daca se reuseste, ministrul Apararii poate scapa fara procese de tradare!

tehnocrat spunea...

Exista decizii de recalculare si decizii de recalculare a deciziilor de recalculareA a pensiilor pe legea 223/2015.
Deciziile de recalculare se cuvin de la 01/01/2016 si au la baza vechimea cumulata existenta in decembrie 2015 , drepturile de pnsie se cuvin incepand cu ianuarie 2016 iar deciziile de recalculare a deciziilor de recalculare au la baza vechimea cumulata din dec. 2015 plus noile grupe de munca stabilite de M 123/2015, drepturile de pensie in acst caz se cuvin incepand cu luna urmatoare ajungerii la CPS a fisei cu noile grup de munca cf M 123/2015.

Unknown spunea...

Mai oameni buni ne/am tampit cu totul.... Toate posturile prezinta sosirea in tara a trupului.... etc. care este primit cu garda de onoare si popi onorati dar ce sa vezi.... Natia romana si casa regala nu au bani pentru un avion privat .... Sicriul zburara cu un avion de linie si garda de onoare sta si asteapta sa coboare pasagerii si sa urle fiecare ce vrea,, Vasilii ai luat si sticluta...?,, . Bai nu ne mai face nimeni bine , suntem de rasul lumii.... Bai CASA REGALA a Romaniei a murit mamica ta bre ( Dumnezeu sa O odihneasca ) ...Ai primit bani, proprietati si castele de la statul roman... Esti cu nasul pe sus ca majestatile... Nesimtit/o de casa regala nu ai avut bani sa inchiriezi un avion sa aduci trupul in conditii decente ? Oameni buni voi stiti ce inseamna sa aduci un sicriu cu o cursa de linie? Astia sunt cretini si se mai numesc printi si printese.... BAI PAPAGALILOR DACA VOI NU VA RESPECTATI CUM VRETI RESPECT DE LA POPULATIE?
sI INCA CEVA ... DACA ERA SA FIE CU ADEVARAT REGINA ROMANIEI TREBUIA CU MULT TIMP IN URMA SA SOLICITE CETATENIA ROMANA...

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Ca de obicei, este o exagerare in legatura cu cele pe care se zice ca le-ar fi zis Dogaru la Pitesti.
Stim ca dupa 01 09 2016, in Camera Deputatilor va putea intra pe Ordinea de zi proiectul de lege de adoptare a OUG 57/2015, proiect prin care Camera va putea :
-respinge art. 40;
-adopta acel articol in forma modificata de Senat;
-adopta acel articol cu alte modificari decât cele adoptate de Senat.
Parlamentul nu poate declara neconstitutional art. 40.
CCR, cea care se poate pronunta in legatura cu neconstitutionalitatea unor prevederi ale art. 40, nu a fost sesizata pana in prezent.
Primele sesizari vor fi facute de Tribunalele care vor judeca primele contestatii la deciziile de pensii militare emise de Casele Sectoriale in baza Legii 223/2015 modificata prin art. 40 al OUG 57/2015 a guvernului Ciolos.
In aceste contestatii vor reclama ca drepturile lor de pensie au fost vatamate prin dispozitii neconstitutionale, prin discriminarea unor militari aflati in aceeasi situatie juridica, raportat la dreptul de pensie militara, ale art. 40 al ordonantei.

Unknown spunea...

vom vedea,multumesc ,am dorit sa stiti ce spun unii pe aci ,dar o sa fie asa o brambureala de 1 sept.in parlament asa ca sa vedem daca le mai arde si de aceasta lege a pensiilor militare , ar fii putut acest domn DRAGNEA sa spuna ceva pe lsa televiziuni si despre asta ,nu numai despre impozitarea veteranilor ,motiv ce ma face sa cred ca nu prea ii pasa ./dar sa vedem

Adi 4 you spunea...

Pentru Corneliu, cu drag!
Se spune ca presa este o putere in stat si asa este! Pe toate posturile TV regina ana a sosit in pamantul stramosesc! Zi istorica, regina ana de Romania a venit acasa! Ce zi istorica.... ana nu este a Romaniei, este fosta sotie a fostului rege mihai si cu asta basta! Saracul domn colonel Pricina, caruia ii voi tine partea, incearca sa le spuna la moderatori adevarul, dar acestia ii taie microfonul... La fel cum a facut si boul de mandruta cand a cerut sa se taie salariile de la militari si sa se dea la medici! Pentru ce am adunat eu 49,5 ani cumulati...
De ce nu primesc eu pensia stabilita legal si manarita de tehnocacati...PNL cu conducere bicefala, sau bucefala (se va gasi un prost care sa ma corecteze), isi face ziua cu cheltuieli de sute de milioane-buldogul, iar mirinosita isi baga amantul in parnaie, destupand toate secretele, nea antonescu este santajabil si s-a dat la fund, UNPR- ce hahalera se da cu matrozul poate mai supravietuieste in parlament, iar Dragnea si Ponta stau cu sabia deasupra capului fiind si ei santajabili.... ce facem? Vin alegerile si imi doresc o pensie cat mai lunga, fara frica de retezari.... Vineri merg la palat sa fiu sigur, iar intamplarea face ca Sambata sa fiu si la Arges...

Huhu Rezea spunea...

@all
Va rog sa incetati cu comentariile despre monarhie si despre linciurelile monarhiste ale posturilor de televiziune pe acest topic.
Aveti la dispozitie topicul anterior.
De la niste militari lumea se asteapta si la o disciplina a comentariilor.

Unknown spunea...

DA <CORECT.aveti dreptate ,ca si asa comentariile sant de prisos,in legatura cam cu orice .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ady for You:
Multumesc pentru comentariu si subscriu respectuos! Esti corect si in asemtimentul meu deplin, ca mai toti postatorii de aici pe care va respect din toata inima! Sa trecem, deci, pe alte subiecte si razant pe langa mortaciuni, molii si putregaiuri!

@ Huhurez:
Se vorbeste de contestatii la noile recalculari. Acum depinde si de judecatori daca sunt verticali si nu cumva vor primi circulare ascunse sa ne partineasca negativ, dar e putin probabil insa nu exclus. 1 Septembrie este prima lor zi de ,,lucru'' in Parlament, dar pana se aduna toata haita mai dureaza o saptamana, iar pana sa se gandeasca si la noi va mai curge apa pe Dambovita. Asa ca sa ne inarmam cu rabdare.
Cum ziceati, onor @Huhurez, Art. 40 poate se scoate de catre CCR, Parlamentul nu poate, dar trebuie ceva pus la loc ca L. 223 sa fie aplicabila pentru acele mici inadvertente la articolul amintit. Dar, va dati seama cat dureaza ca CCR sa se sesizeze? Cati dintre noi vor mai rezista si la aceasta piedica pusa cu buna intentie si directie criminala? De cand cu aceasta lege, dreapta politica in cardasie cu rau intentionati din MApN inventeaza tot felul de piedici sa nu intram in posesia drepturilor corecte, sa fie cat mai ciuntite, cat mai amputate si ravasite sa ne trimita sa pierdem timpul prin salile de judecata, sa ne tocam banii si sanatatea in salile pasilor pierduti cu intentia sa mai murim cateva mii in astfel de moduri! E rau ca le zic metode fascistoide? Nu cred! Deloc nu cred, pentru ca daca analizam toate aceste piedici, la aceasta concluzie poate ajunge si un copil, daramite noi, cei unsi cu toate alifiile vietii militare si civile!

@ Eufrosina, pana atunci, sa ascultam romante de iubire de pe youtube, sa ne aducem aminte de tineretile noastre asa cum au fost: Pline de freamat si farmec, zdrobiti de munca intr-o alerta perpetua, dar fericiti ca traiam si iubeam intr-o tara dreapta, cinstita, egala si prospera pentru toata lumea! La naiba cu supararile si duca-se pe pustii! Guvernantii abia asteapta sa ne rarim din cauza supararilor! Iaca eu nu ma dau batut si-am sa le rad in fatza fericit si entuziast ca sunt sarac, dar cinstit! Eu voi trai fix 110ani, perfect sanatos fizic si psihic, activ prosper si fericit de la Dumnezeu, pe cand ei nu vor apuca nici macar sa inceapa sa crape in ei tot ce au furat cu ajutorul Satanei de la noi! DOAMNE, AJUTA!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Deocamdata nu putem vorbi de contestatii la recalculari pentru ca nu sunt decizii de recalculare.
Pâna sa se emita vreo dcizie de recalculare, pe la sfârsitul anului viitor, vor fi sute de contestatii formulate de cei care primesc decizii de calculare pe ordonanta.
Primii si-au anuntat dja intentia si pe acest blog.

Cornel spunea...

Mi-a solicitat un amic un model de contestație a deciziei de pensie pe legea 223/2015. Cine poate să ne ajute ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: N-ar fi rau sa avem un model contestatie, asa cum propune colega Mihaela! Nu cred sa fie vre-unul multumit dupa primirea deciziilor catastrofale!