Un produs Blogger.

vineri, august 26, 2016

PNL-istul Emil Boc militeaza pentru pensii speciale doar pentru magistrati

82 comments
Dupa cum ne amntim de prin anii 2009-2010, cand Boc era premierul portocaliu al lui Basescu, in categoria pensiilor speciale a inclus si pensiile militare.
Agerpres

"Voi milita întotdeauna pentru desființarea pensiilor speciale, pentru că eu am apreciat și apreciez că, în fața legii, toți trebuie să fie egali și asta înseamnă să ai un salariu decent pentru a avea o pensie decentă. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii de privilegiați. Din această perspectivă și pentru administrațiile publice locale este de preferat și de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente și să nu existe discrepanțe atât de mari între salarizarea din administrația centrală care este de două ori, uneori de trei ori mai mare decât salarizarea din administrația locală. Despre aceste principii vorbim și nu neapărat de cuantum. (...) Nu este admisibil să se creeze discrepanțe atât de mari între salarizarea din administrația centrală, de exemplu salariile miniștrilor, salariile de la Camera Deputaților, de la Senat și salariile din administrația locală", a spus Emil Boc, vineri, înainte de Liga Aleșilor Locali ai PNL.
Întrebat ce înseamnă salarii decente, el a afirmat că la această chestiune pot răspunde cei din Guvern.
Emil Boc a subliniat că, din punctul său de vedere, pensiile speciale nu au ce căuta în România pentru nimeni, însă a admis că, eventual, cei din justiție ar putea beneficia de acestea având în vedere regimul consacrat în toată lumea.
"În rest, salariile trebuie să fie acelea care să dea pensii mai mari pe baza principiului contributivității. Eu sunt convins că, dacă salariile ar fi mai mari, contribuția va fi mai mare și pensia va fi mai mare. Acum din nou se încearcă sectorial să creăm pentru x, pentru y, deja din nou se face praf tot sistemul de salarizare și sistemul de pensii din România. Cât timp nu se va păstra acest echilibru, din nou, vom avea acele dezechilibre care erau în 2009, 2010. Eu cred că se poate păstra un anumit raport favorabil pentru administrația centrală, dar nu de două-trei ori cum este acum și un raport favorabil și administrațiilor locale cu principiul contributivității pentru pensii. Dacă se va păstra acest echilibru nu vor mai apărea categorii privilegiate care, după aceea, vor distorsiona întreg sistemul. Deja cred că sistemul este la limită în momentul de față prin distorsiunile care au apărut cu pensiile speciale pentru parlamentari, diplomați, x, y și z. Nu mai putem avea un sistem unitar", a afirmat Boc.

82 de comentarii:

Unknown spunea...

dece nu iese nimeni sa explice ce inseamna pensii speciale , ca pensii militare au fost si pe vremea liberalilor adevarati , nu astia spoiti in liberali , dece nu se spune ca sant militare ,nu speciale , speciale au minerii si alte asemenea lor ., daca nimeni nu face nimic atunci asa vor face ,vor matura pe jos cu armata

Mihai spunea...

Nu degeaba spuneam ce spuneam fiindca uite ca au si inceput campania. Cu astfel de mesaje au cîstigat anterior alegerile,cu astfel de mesaje populiste dar cu priza la votanti se vor apropia din nou de putere.
De la aparitia legii am spus ca nu ma vad prea mult in buzunar cu un astfel de cuantum care rezulta in special inainte de aparitia art.40. Si a apărut OG 57.
Acum constatind ,ma citez, ”că craca se rupe cu anumite penziute” ma îngrijorez ca acesta lege va face multi pureci daca se schimba actorii politici intre ei.În mod sigur îi va ajuta si o anumita parte a presei aservita si dornica de subiecte tari pe anumite valori care vor razbate inevitabil pîna la urechile lor.
Faptul ca am exprimat atunci o opinie contrazisa de unii precum ca trebuie sa fim multumiti ca presedintele a promulgat legea si nu a intors-o la rastalmacit in parlament ma face sa spun si acum ca il mai consider inca garant pentru punerea in continuare a legii cît timp o sa fie presedinte cu imposibilitatea anularii ei precum L164.
Lucru grav ar fi ca s-ar pierde si avantajele L119, OG1 in detrimentul L 263.
Ca atare ”ciocu mic ” fiinda si in atari conditii actuale lucrurile nu stau rau . Pe zi ce trece se confirma ce am spus in prima faza la aparitia legii ca nu vor fi pensii mai mici raportate la apusa L164 ,ba din contra unele sar peste ”bugetul” activului similar.
Asa ca ”ciocu mic ” mai ales cu saritul peste 100% care nu va exista in mod sigur.

tigri2 spunea...

@eurosina, stai linistita caci cei ce trebuie sa stie sunt bine informati, mergi pe principiul "cainii latra , ursul merge". se va face dreptate si in domeniul pensiilor noastre , cat de curand(aprox o luna =max)

Unknown spunea...

acest IDIOT de BOC si altii ca el au obsesie cu contributia la pensii,nu vedeti ce minciuni au inceput sa spuna ca dubleaza salariile medicilor ,NUMAI DACA VIN EI LA PUTERE ,adica cum ? dece nu le dubleaza CIOLANIS ca e il pupa un fund mereu .taopita aia de ghorghiu .musca aia nenorocita da mesaje in numele lui IOHANIS ca nu va fii premier DRAGNEA ca e penal . dar ei cum sant? deci il apara indirect pe CHIOR BASINESCU , ca din cauza lui e penal DRAGNEA ,faceti ceva oameni buni ca astia daca vin la putere va fi vai si amar .

Unknown spunea...

sa va auda al de sus , nu de pensia mea ma sperii sau ma lupt , am in familie pentru cine sa ma sperii . dar cel mai mult sant realmente indignata de nenorocitii astia care duc tara de rapa , sotul meu a fost un mare patriot, un om cinstit si loial tarii astia , casatorundu-ma cu el cand eramde 19 ani .am invatat de la el ce inseamna tara , patriotismul ..loialitatea .Astia de zic ca sant liberali etc sant niste scarnavii ,uscaturi din cealalta epoca . care a fost cu siguranta pentru romani . DL IOHANIS este in germania la mamica lui ,de acolo trimite sageti catre PSD.sa ii fie rusine

Anonim spunea...

BOC??? un biet soldat din trupele de securitate,care e convins ca daca un col. din armata RO are aceeasi vechime cu o femeie de serviciu de pe scara unui bloc,obligatoriu trebuie sa aiba si aceeasi pensie.....un dobitoc!!....Problema e ca o face intentionat pentru atragerea voturilor "clasei muncitoare" Ce nu v-ati prins?? Hai nu ziceti ca NU!!

Huhu Rezea spunea...

Lasa-i @eufrosino pe pedelistii liberali sa vina la putere, ca abia sunt asteptati de rezervistii anticomunisti, antisecuristi si monarhisti.
Dreapta a mai avut o nesimtita si ipocrita anticomunista, pe numele ei Mona Musca, asa cum acum isi ridica poalele in cap o alta nesimtita ca Gorghiu, cea care se crede ca nu este penala doar pentru ca nu a fost o tinta pentru Binom, desi a fost alaturi de Dragnea in referendumul antibasist. DNA ii bate la usa cu contractele cu statul, cât a lucrat la AVAS,amantii ii sunt arestati si ea vorbeste de funie in casa spanzuratului.

Unknown spunea...

Totusi Mona Musca cu pacatele ei (fosta informatoare la secu) era macar cinstita si era chiar o doamnâ.Sa o compari pe Mona Musca ( care s-a retras cu onoare cand a fost descoperita ) cu parasuta li(m)berala Gorghiu vitanja hoata a lui Ciolanis (si a altora) e o blasfemie.

karadeniz spunea...

@ Eufrosina Nedelcu
Explicațiile există, e plin internetul de ele, problema nu este acolo ci la cei care le caută, le găsesc, le citesc, și încearcă să înțeleagă aceste explicații.
Pensiile de stat, pe așa zisul sistem contributiv au apărut în secolul al XIX-lea, cam după 1880, deci istoria lor, comparativ cu cea a omenirii este relativ proaspătă, circa 130 de ani istoria începuturilor, sub 100 de ani generalizarea lor. Primul care s-a preocupat de acest sistem a fost un neamț , cancelarul Otto von Bismarck, pentru ca nemții au fost printre primele nații care au generalizat munca ca bază a dezvoltării sociale și care nu s-au mai oprit din aplicarea acestui concept nici măcar după ce au declanșat două războaie mondiale.
Inceputul, apărut din nevoia de a asigura pacea socială ,s- a făcut cu legea asigurărilor de boala a muncitorilor în 1883, cu legea asigurărilor de accidente de muncă în (1884 și legea cu privire la asigurarea de invaliditate si bătrânețe 1889.
Între 1920 -1960 sistemul a fost răspândit în mai toată Europa muncitoare și în mai toate țările lumii.
Ulterior au apărut și alte sisteme de asigurări sociale, pensii private ori sistemul de pensii speciale la care lângă partea contributivă se mai adaugă un supliment din partea statutului pe motiv că munca acestor speciali este foarte importantă și benefică societății. In acest amalgam de sisteme de pensii un loc aparte ocupă militarii, care in cele mai multe state nu intră in sistemul de pensii publice, special sau private ci au așa zise pensii militare de stat, pentru ca militarii sunt doar în slujba statului, slujbă care se întinde adesea obligatoriu și după ce ies la pensie și care au alte criterii de acordare față de sistemul de pensii sociale. Sistemul de stabilire a cuantumului acestor pensii, la care de multe ori militarii nu au nici o contribuție proprie este diferit de celelalte sisteme de pensii, mai ales cele contributive.
In majoritatea țărilor dezvoltate cu democrații vechi armata are un rol deosebit, mai ales in politica externă , fiind unul din argumentele cu care acestea se fac auzite, înțelese și respectate.
Aici nu echivalezi comandatul de regiment cu inginerul de la uzină care are o pensie mai mare cu un anumit procent ca a unui maistru ori muncitor. Importanța deciziilor acestui comandat care poate, prin modul cum concepe și conduce o acțiune de luptă, distruge ori anihila un inamic superior ca forțe și mijloace ori pierde forțele pe care le comandă în cazul unei decizii proaste, nu se poate cuantifica la fel cu cea a unui inginer, director etc..
La noi, pentru clasa politică și oligarhia economico -financiară cu care coabitează în simbioză, principalul inamic nu este cel extern ci propria populație, de astea structurile de ordine internă, poliție, jandarmerie, servicii secrete etc, sunt, ca număr și dotare de câteva ori mai mari ca armata propriuzisa.

Adi 4 you spunea...

@All
Liberalii mascati din toate partidele se ajuta singuri sa piarda alegerile!
A aparut unul de la PNL, care vrea ca si ziua de Sambata sa fie lucratoare, sa trecem iarasi la 6 zile pe saptamana la serviciu!!! HI,hi, hi, unii mor de bucurie!

Unknown spunea...

da ,dle K ,la asta ma refeream si eu , sant porci si prosti destui ,de asta mavtem se spune ca e una sa ai un dusman destept si alta sa ai unul prost , populatia este dezinformata , saracita , si invrajbita ......cu scop

Trofin spunea...

Prin aceasta iesire publica a lui Emil Boc se deschide drumul catre anunturile populiste specifice oricarei campanii electorale. O sa apara si opiniile contra ale acelor politicieni care vor sa atraga de partea lor acea parte a electoratului care provine din randul pensionarilor din sistemul militarizat . Am speranta ca politicienii obstructionisti din perioada 2009 - 2012 nu vor mai avea succes. Dupa parerea mea populismul desantat si-a cam trait traiul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stimati camarazi,
Eu nu stiu cum scapa mereu de Ignat, Boboc Boloboc asta! E un porc vietnamez, mic, urat si rau, care grohaie din scurt si pe urma i se face foame si sete si se baga cu ratul in closete sa-si astampere necesitatile cu infulecari hulpave! Porcul asta basanist sa taca pana o muri, crapa-i-ar ranza, ca numai rele a facut de cand il stiu! El ar vrea, in calitate de jurist submediocru si penal, sa mareasca veniturile unei categorii care nu se bucura de aprecierea populatiei, zilele acestea increderea in justitie-injustitie coborand sub pragul de 35% din cauza ca dau verdicte controversate pentru fapte penale deosebit de grave, si se zice, dar si s-a dovedit, ca multe verdicte se dau pe spagi, o droaie de magistrati-injusti fiind penali, in cercetare, arestati preventiv sau in puscarii! Magistratii-injusti au averi colosale, unii, pe care le justifica jenant si ridicol de copilaresc, cum facea magistrata-injusta, aia sexoaxa, care voia sa candidezeze la Inalta curte cu muraturi! Ei au deja intre 12 si 22.000 lei venituri salariale...cat mai vor, mai ales ca nu sunt ineficienti si sunt blamati pentru inconstanta si nedreptatea deciziilor lor? Armata, sa le fie clar acestori closetari ca Boboc Boloboc: Armata NU are pensii speciale, are pensii militare, oligofrenule pitic cat un limbric de sub poalele nevesti-tii alea inselate cu trihirica aia a ta de shurubica pe la borfeturile de pe centura! Numai in curul si sexul Armatei, Politiei si ale serviciilor nu-si varase ratul porcul asta, ca si asa e varat in rahatul closetelor pana peste cap! Face el repartitii de venituri si emite judecati de valoare pe seama veniturilor de la stat?! Ce ma mira pe mine, e ca de ce nici acum nu e cercetat pentru marile jafuri pastorite in basism si din care si-a tras si el camioane de banaret?! Daca aveam o justitie morala si merituoasa care deja ii baga la zdup si le confisca averile la toti inbasanistii, in frunte cu piticania trihirica, Boboc Boloboc, plangeam eu la ministrul Justitiei sa le faca 50.000 lei pe luna, nu 20 si ceva de mii pe luna! De ce ne rad in nas Broscoi in garleaja, Mooe Woodrea, Berceleanu, Vicleanu, Anastaszia Voturi False, Buldog Falcos si toate panaramele, acum inhaitate cu Aluna Burghiu Penala!? Ne rad ca sunt siguri ca actuala justitie-injustitie le vor salva chielea de la saramura, asa cum e invatata ea s-o faca zi de zi de ne-au revoltat si ne-au adus la disperare cu deciziile astea demne de cascadorii rasului, si au ajuns in sondaje, spre rusinea lor, la subsol! Camioanele de bani furate asigurandu-le huzurul linistea de azi interlopilor politici prin interpusii justitiari care ar trebui sa faca lumina si dreptate, bagandu-i la zdup si confiscandu-le averile, dar nu se va intampla asta nici macar cu Interlop de case Ciolannus sau Basanau Clondir! Justitia-injustitie nu se bucura de nici o sustinere populara pana ce acolo, acel nucleu vertical si cinstit de magistrati protestatari si reformatori, nu va reusi sa curete tot sistemul justitiar ca, intr-un final, si acest lindic, pardon d' express, limbric al principesei sa nu mai aiba tupeul, curajul si obraznicia sa mai emita judecati de valoare pe seama veniturilor natiunii si, cu precadere, ale justitiei! Un stat cu o justitie dreapta, este un stat puternic si prosper! Romanistanul este decazut, din toate punctele de vedere, si la coada Europei, din cauza justitiei-injustitiei corupte pana in maduva oaselor, cu un DNA condus de un cal-gloaba, Bator, inconjurat de mormane de dulapuri si sertare cu scheleti in putrefactie, cu protectia epoletilor aurii din varvul muntelui Venus al SEREIULUI MUCLES HACANAUA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigri 2, mereu am avut incredere in afirmatiile tale! Multumesc pentru optimism si incurajari! Uite ca mai sunt si oameni care sa ne sustina moralul, putini, dar mai sunt...Alegatiile unora strecurati pe aici cu dusmanie am inceput sa le ignor. As fi vrut sa fim ce-am fost odata, insa politica ne-a invrajbit pe toti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadinez, frumoasa si explicativa argumentare, ceea ce ne-a facut pe toti sa intelegem ca mai degraba stramosii nostrii din istoria apropiata se gandeau serios la problemele de pensii si asigurari sociale, fatza de mafiotii de azi care se gandesc doar la bunastarea lor personala! Dar hai sa va zic de o idiotenie incomensurabila a dreptei liberale: Acum, in prag electoral, emit teze de taieri ale unor drepturi si care sunt viu discutat in mass media! Ca de pilda, un primar alienat mintal, liberal ardelean, ca Boboc Preputz, se da de ceasul mortii ca un idiot sa se mareasca saptamana de lucru, prin lege organica, inclusiv sambata, cand in toata Europa vor sa se lucreze doar 4 zile pentru eficientizarea muncii! Sa emiti asemenea tampenii in prag electoral trebuie sa fii doar iohannist-basanist-regal de-o rara idiotenie! Ca si cei care ii tot voteaza, cu o abnegatie metodica demna de Spitalul nr. 9!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasilica, Mona Musca a fost poate singura liberala respctata de mine pentru ca nu suferea de idiotenie ca toti liberalii! Pacat de buba aia cu Secu, desi era minora, si ca s-a varat la cretinii aia, ca daca era la alt partid avea un viitor politic! Era echilibrata si cerebrala, sincera in atitudine, n-am iubit-o ca pe o amanta, ci ca pe un om politic care socializa si dadea explicatii publice cu decenta si stia sa se faca simpatizanta, nu ca mutantii si mutilantii aia din gasca! Ca orice liberal, n-ar merita o coroana pe mormant cand o muri, insa faptul ca era o doamna finutza si se simtea onoarea de femeie puternica in ea, merita!

Unknown spunea...

Un pitic care se crede mare.

iceparu spunea...

Gorghiu=Tutu=Tuti=Biciclista.
Boc-tineti minte ce aparator al amarastenilor se da in parlament pana cand a ajuns PDL-ul la putere?Ca prim-ministru impreuna cu Piratul a nenorocit multi oameni.Nesimtitul a avut grija sa se puna bine cu clujenii si astfel a ajuns primar in doua mandate.A tot pupat-o in fund pe Nutii drept pentru care am avut parte de terenuri de fotbal in panta si alte nazdravanii.Nebun sa ajunga cel ce va vota PNL atata timp cat va avea membri fosti pedelisti.

Ionel N. spunea...

Multumim din inima centrului de informatii pentru pozitia ferma expusa de domnul Corneliu !

Anonim spunea...

@karadeniz
@vineri, 26 august 2016, 16:27:00 EEST

scurt: asa gandesc si eu.Oare are vreo importanta??(cand femeia de serviciu imi spune ca a dat cu matura 40 de ani?) si asa zisa "clasa muncitoare" plina de hoti ii da dreptate?....eu nu am furat un ac in viata mea,aia au furat sute de motoare dim uzina tractorul si roman si lista poate continua la nesfarsit cu tot felul de produse ale uzinelor.....Da furau si directorii 20-30 cati or fi fost,dar cat furau cei 25.000 de "furnicute" zilnic din uzina tractorul sau cei peste 35 000 tot zilnic din uzina roman......si vb numai de BV.E valabil in toata tara......sau dalele de beton de pe canalele de irigatii sau conductele de aluminiu si aspersoarele? Le gasiti in toate curtile "oamenilor muncii"sau transformate in stresini la viloaie
Cine ma contrazice?

Anonim spunea...

@karadeniz
poate nu am fost suficient de clar,pt ca m-am pierdut in amanunte
repet apreciez comentariul dvs.

Huhu Rezea spunea...

Am intâlnit azi bucuresteni care apreciau zicerile lui Boc despre pensiile speciale.
In randul civililor, cei mai cunoscuti si mai pizmuiti beneficiari de pensii speciale sunt militarii, militienii , securistii si parlamentarii. Rar isi aduc aminte de procurori si judecatori.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un camarad remarca laudaroseniile lui Boboc Pastarnoc din Poloboc inainte de a ajunge la putere si-i dau perfecta dreptate! Piticania asta mintzea ca un pork pe la Antena 1, cand avea Marius Tuca acea emisiune! Cine-l asculta ramanea fascinant de ofertele ce le emana cu o nesimtire ce friza ca o realitate, incat si pe mine ma lua somnul la televizor la auzul povestilor sale sa ne prosteasca! Sincer va zic ca mai, mai sa-i votez pe pedelisti pe baza acestor fantasmagorii, dar eram un fan inrait la acea vreme a lui Vadim Tudor, am votat cu partidul lui, fiind un nationalist neclintit! Bucurestenii, desi traiesc la doi pasi de esafodul puterii si de barda calaului, ei nu simt, domnule, mirosul de sange! Ni se taie permanent capetele cu decizii politice idioate iar ei perpetua in a se gudura puterii celei mai ostile acestei natiuni! Ei au convingerea ca Armata, Politia si serviciile sunt o ostilitate, o povara si un surplus de care s-ar lipsi, si asta nu de ieri, de azi, ehei, inca de pe timpul impuscatului! Si militarii bucuresteni erau o problema in stagiul militar, nu o generalizez, dar faptul ca Dl. Huhurez a facut o constatare negativa in Bucuresti sa nu ne mire! Mass media poarta intreaga vina si raspundere pentru ca permanent ii bombardeaza cu informatia total gresita ca Armata, Politia si serviciile speciale primesc pensii speciale, uitand cu intentie sa spuna clar pensii militare! Ministrul Apararii Nationale, Motoc, doarme in bocancii statului de cand a preluat mandatul si nu intervine absolut nicodata public in aparatrea onoarei si demnitatii militarilor, dar stie sa incalce Constitutia Romaniei si sa trimita militarii sa dea onorul tradatorilor Romaniei, fapt pentru care va trebui sa raspunda in fatza Justitiei! Chiar daca a primit ordin sa incalce Legea, trebuia sa-si dea demisia de onoare decat sa dezonoreze Armata, Drapelul de Lupta, Garda Nationala si Insemnele de Stat! Nu este de admis ca Armata sa prezinte Inaltul Onor oricarui cetatean care nu merita acest lucru si nu are conferite Inaltele insemne si titluri ale statului Roman pentru aceasta, iar faptul ca nu toti militarii care au jurat sub Drapel nu sunt cinstiti de Armata macar cu condoleante la decesul acestora, iarasi este o atitudine ostila fata de onoarea si demnitatea acestora! Domnul ministru este mut ca pestele mort pe uscat si in ceea ce privesc pensiile noastre, niciodata neiesind la rampa si public sa dea explicatii in privinta pensiilor militare si de linistirea noastra! Este incapabil cras in ce privesc drepturile militarilor, si de aceea a semnat OUG 57 de razuire a drepturilor, dar macar sa fie capabil sa-si puna consilieri de nadejde si foarte bine pregatiti, pe langa loialitatea fata de intregul sistem militar, ceea ce nu e cazul, si bine ca i se termina mandatul in toamna sa ne usuram de o povara inutila si daunatoare sistemului! Domnule, sa te intorci de unde ai venit cu aceste aere de aristrocrat si indiferent de necazurile noastre, si sa te mai intorci de acolo cand te voi chema eu! Ti-am scris o nemultumire de razuire la pensia mea si mi-ai demonstrat cat de incapabil esti prin tacerea aceea de peste mut! Am cerut revizuirea pensiei la Seful Casei de Pensii militare, un alt incapabil numit pe criterii indoielnice, si s-a incalcat Legea fiind refuzat, in loc ca pe loc sa mi se faca revizuirea cu adaugarea perioadei asimilate furata talhareste de subordonatii sai! Va voi pisa in instanta ca toti sa-mi platiti tot ce-am pierdut di urma, in solidar cu plata daunelor morale, ca sa va invat minte ca in viata sa va faceti serviciul si datoria, si nu sa va bateti joc de militarii rezervisti, la cate zeci de mii de contestatii exista si la care voi cu o jenanta lipsa de bun simt nu clintiti un deget, conform legilor in vigoare! Rusine!

Mihai spunea...

@ Huhurez
boc-îrnau ,copil de la tara ,cu doua locuri de munca inainte de a deveni politician, la CAp Rachitele si pe la vreo catedra de istorie pe la Cluj ca simplu profesor,cu simbetele petrecute la bunatatile mamei , la coasa si facut lemne la padure cu tatal care i-a spart oul in cap(in timp ce militarul repartizat sau detasat pe nu stiu prin ce colt de tara daca reusea sa-si vada parintii in concediu) ,traind in mijlocul oamenilor de rind a reusit sa devina un bun psiholog in profunda gindire a maselor.
.El stie foarte bine ce-i doare pe oamenii de rînd in special ,se da apropiat de ei,si lucreaza prin punerea in practica a ceeace gîndesc acestia despre anumite categorii sociale intre care si militarii. El stie ca in felul acesta isi atrage simpatizanti, simpatizanti cu duiumul care nu agreeaza sub nicio forma aceste legi pentru militari,politisti ,primari,parlamentari,etc. La nivelul maselor exista o furie imensa impotriva acestor legi iar d-nul Boc in mod parsiv incepe sa o exploateze din nou in interes personal si de partid nesuflind nicio vorba despre privatiunile militarului ,mai ceva decît ale judecatorului ,etc.
La asta ma asteptam de la aparitia legii cind dintr-o privire de ansamblu mi-am dat seama cam ce produce . Si uite ca vine momentul repetarii a ceeace a produs inainte de campania cind au cîstigat alegerile si s-a instalat p. m. Asta pe fondul slabiciunilor unui/unor partide care au cîstigat majoritar alegerile.
Roata se inverte si poate produce necazuri.

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Nu te contrazice nimeni.
Ipocrizia este la români cât cuprinde...
Furtul marunt si des din unitatile socialiste si ceapeuri era la fel de pagubos ca si evaziunea marunta, dar multiplicata de sute de mii si de milioane de ori din zilele noastre.
Toti inseala bugetul de stat cu miliarde de euro in total, dar striga ca numai cei prinsi de politie si procurori, bine tavaliti prin presa, saracesc tara.

@Corneliu
Nu te credeam asa de naiv incat sa nu remarci falsitatea, tupeul si nerusinarea acelei liberale.
Era reprezentativa pentru fostii comunisti deveniti anticomunisti de parada, care combateau cu mânie capitalista dupa zavera din 89.
Daca nu intrai in clubul virtual al catanelor in rezerva, te pacalea la fel si Gorghiu?

tigri2 spunea...

Cititi Legea 223 / 2007, lege inspirata dintr-un proiect de lege pentru militari ,inca din 1999 si ,pe care si-au insusit-o cei de la aviatia civila.Apoi urmatoarele adaugiri"Norme metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România şi a prevederilor Legii nr. 71/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România din 29.06.2015"
Uite de aceea face "misto" domnul cu multiple diplome si ocupatii(avianyc).Adica militarii nu au dreptul si ei au? Nu dragilor, nu vom renunta, luptam pana la capat!

tigri2 spunea...

Art. 42^2
(1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist care indeplineste conditiile prevazute la art. 42^1 alin. (1) are dreptul la o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare.
Art. 42. - Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă beneficiază de
următoarele drepturi:
a) salarizare specială, cu încadrare într-o grupă distinctă de salarizare, stabilită prin contractele
colective şi/sau individuale de muncă pentru societăţile comerciale şi prin grile de salarizare pentru
unităţile bugetare, în funcţie de nivelul pregătirii profesionale, licenţa de zbor, calificările obţinute,
funcţia deţinută la bordul aeronavei civile, complexitatea activităţii desfăşurate, responsabilităţile
acordate şi riscul asumat;
Indaco Lege4 Professional. Copyright (c) Indaco Systems 1999-2010.
b) sporuri specifice activităţii de zbor, datorate condiţiilor speciale de muncă existente în mediul
aerian, suprasolicitării psihice şi nervoase, stresului, zgomotului intens şi de lungă durată, pericolului,
nocivităţilor, radiaţiilor şi radiaţiilor cosmice, substanţelor chimice toxice, acceleraţiilor şi vibraţiilor,
după cum urmează: spor de aviaţie; spor pentru condiţii speciale de muncă; spor pentru condiţii
deosebite de muncă; spor pentru condiţii grele de muncă; spor de periculozitate; spor de radiaţii şi
radiaţii cosmice; spor de stres; spor de cască radio; spor de condiţii nocive; spor de ecran; spor pentru
zborul la joasă înălţime; spor de tratamente aviochimice; spor de acrobaţie. Aceste sporuri se aplică
diferenţiat, în funcţie de specificul activităţii de zbor pentru fiecare categorie de personal aeronautic
civil navigant profesionist, şi pot fi incluse în salariul de bază sau aşa cum va fi convenit în contractele
colective şi/sau individuale de muncă încheiate cu angajatorul;
c) spor de vechime în muncă stabilit conform legii;
d) concediu de odihnă suplimentar plătit, cu durata de 12 zile, necesar pentru refacerea capacităţii
de zbor şi pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, într-o staţiune balneoclimaterică de tratament,
asigurat de către angajator, inclusiv transportul;

:
ARTICOLUL 6
(1) Cheltuielile aferente concediului de odihnă suplimentar, prevăzut la art. 42 lit. d) din Lege, necesar
pentru refacerea capacităţii de zbor şi pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale ca urmare a
activităţii de zbor, respectiv plata concediului de odihnă suplimentar, transportul, tratamentul, cazarea
şi masa, se suportă integral de angajator.
(2) Concediul de odihnă suplimentar se efectuează în staţiuni balneoclimaterice care să asigure
tratamentul necesar pentru refacerea capacităţii de zbor şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale ca
urmare a activităţii de zbor.

e) indemnizaţie orară de zbor sau indemnizaţie pe ora de serviciu pentru zbor, stabilită pe categorii
de personal aeronautic civil navigant profesionist, pe funcţii îndeplinite la bordul aeronavei şi pe tipuri
de aeronave civile. Cuantumul acesteia este stabilit prin contractele colective şi/sau individuale de
muncă pentru societăţile comerciale şi prin grile de salarizare pentru unităţile bugetare;
f) asistenţă medicală gratuită în ţară, conform legislaţiei în vigoare, şi în străinătate, prin încheierea
de poliţe de asigurare de către angajator;

:
ARTICOLUL 7
(1) Costurile aferente încheierii asigurărilor prevăzute la art. 42 lit. f) şi art. 55 din Lege se suportă de
angajator.
(2) Compensaţia bănească acordată în urma decesului unei persoane care deţine calitatea de
personal aeronavigant se acordă beneficiarului poliţei de asigurare, în conformitate cu prevederile
legale în domeniu.
g) alimentaţie de întărire şi protecţie a organismului, pentru activitatea desfăşurată în mediul aerian,
la nivel de 5.500 cal./zi;


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Punct ochit, punct lovit! Iata ca am fost superficial si am abdicat o clipa de la verticalitate intrand pe contra sens! Merit din plin observatia ca asa este!

Unknown spunea...

si ce e de facut?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe un blog vecin se discuta aprig despre eventualitata imediata a unui rezboi! Totul a izvorat din niste declaratii politice pe care le fac marile puteri, miscari de trupe intempestive in anumite areale cu si fara conflicte miitare, dar si noi aliante militare. In acest context, unul dintre postatori, plin de obida pe seama stangaciilor si intarzierilor la L.223, toate savarsite cu rea intentie, afirma ca daca s-ar intampla un razboi, atunci foarte repede s-ar aplica legea, si inca cu ce avantaje! Bine zis! La noi se aplica ceva avantajos, indiferent ce, doar pe baza de catastrofe, taraboi, greve in strada, capete si geamuri sparte si nu pe normalitate! Tare ma tem, si cand afirm asta politicienii sa-si ciuleasca urechile foarete bine, ca in eventualitaea unui razboi foarte multi pensionari militari, daca nu toti, chiar mare parte si dintre activi o sa dea dovada de non combat tocmai ca o razbunare la toate mojiciile, neajunsurile si dezonoarea la care au fost supusi fara discernamant,dar si cu indiferenta, militarii activi, dar mai ales cei rezervisti de catre clasa politica iresponsabila si hrapareatza doar pentru averile si bunastarea personala! Cat priveste razboiul, eu cred ca se va ramane la nivelul declarativ si doar un nebun sa fie sa-l declanseze, toti stiind foarte clar ca va fi si ultimul pentru omenire, la cat arsenal nuclear se afla acum in silozurile marilor puteri! Toti stiu ca el va incepe cu arme clasice, dar se va sfarsi cu o Apocalipsa nucleara pentru intreaga omenire! Sa nu uitam ca ONU inca este o putere decidenta, neutra, foarte respectata si care poate decide excluderea unui conflict antagonist de anvergura! Sa fim foarte seriosi: Masonii cu averi colosale, si care conduc practic planeta, sa se ruineze in urma unui evetual razboi? Este absolut exclus pentru ei, in aceasta situatie ,,fericita'' si pentru noi! Inca mai este foarte, foarte mult de furat in Romania si in lume, de la altii la fel de prosti si fraieri ca si noi! Asa ca masonii sunt si decidentii pacii!

Anonim spunea...

@Corneliu
probabil ca olescu e dus rau si nu stie ce inseamna un razboi.Eu am alta parere:decat un razboi care sa distruga si sa ucida tot inclusiv bruma de locuinte si tot ce avem de multe ori copii,nevestele si tot ce implica asta,eu mai bine renunt la pensie......si la ce-ti foloseste "pensia marita" cand a 2-a zi esti mierlit....sau in doua saptamani(ca exemplu).Cum poti sa-ti doresti razboi ca sa-ti mareasca pensia???????
Ca o gluma:
Daca ne ataca rusii(sau oricine altcineva) pensiile pot creste oricat dar CINE le va creste si CUI le va da?....si din CARE BANI?.....Nu credeti ca e o logica falsa???

Anonim spunea...

@corneliu
Nu v-am facut nici un repros.Dvs ati citat din acelasi loc de unde am citit si eu si m-am ingrozit

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru Serban, dar logica dumitale este foarte buna, de ce m-as supara, mai ales ca opinia clarifica inutilitatea unui razboi! Nici nu m-am gandit, Doamne fereste, la un repros pentru ca este o opinie foarte sanatoasa si logica! Eu am comentant in sensul, nici sa-l contrazic pe adminul respectiv sau postatorii de opinii, doar ca un razboi nu s-ar putea declansa chiar in situatia asa zis incordata. Aia cu pensiile, virtual si rapid reglementate la un eventual razboi, e ca o palma peste obrazul autoritatilor care doar intr-un conflict s-ar grabi s-o faca dar, zicam eu, dar vorba ta, la ce si cine ar folosi daca nu vor mai fi bani decat pentru industria de razboi?! Subiectul razboiului ni se potriveste ca o manusa, insa nu-i decat un drob de sare in situatia de astazi! Eu zic ca sunt de actualitate razboaiele cu foamea, lipsurile, veniturile foarte mici, inclusiv ale pensiilor si totala prosteala politica ce troneaza acum peste Romania! Kaput un dialog social, kaput un lider ferm al opozitiei, desi se anunta un Ponta rupt de Dragnea tradatorul, si ofensiv in campanie, dar cu catusile zornaindu-i la urechi de la un DNA si serviciile aservite politic liberalilor si lui Iohannis, si un dandy Tariceanu cu toate gurile de foc asupra-i de la aceleasi institutii instigate de vesnic calatorul si interlopul penal Iohannis!

Huhu Rezea spunea...

Potecarul lanseaza fel de fel de scenarii alarmiste, pe profilul gandirii sale alienate de pericolul traversarii prapastiilor pe coarde si pioleti.
Culmea este ca ma trezesc pe mail cu aceste articole raspandite de insi care se hranesc din aceleasi scenarii fantasmagorice, unele la limita cadrului legal care reglementeaza raspândirea de informatii care afecteaza siguranta nationala.

Unknown spunea...

Olescu a inebunit definitiv dupa ce depus juramant de credinta regelui ospatar Duda si margaretei lui .Viseaza numai razboaie. Pacat de el ca era baiat tanar.😂A dat in paranoia😴😴

Unknown spunea...

ati inebunit oameni buni? doamne fereste , asta chiar ca este o tampenie , razboi avem cu prostii astia ,aci e pericolul ca sant prosti si nu ai cu cine discuta ,.

tigri2 spunea...

Oare pentru ce atatea manevre cu trupe si armament NATO pe teritoriul tarii noastre, de unde interesul(brusc) fata de militari si Armata?
Sau, dupa conceptia voastra, Armata se pregateste de dans,discoteca sau baruri de fitze?
Sub umbrela "terorism" care nu stiu cat de multa a fost intamplator sau provocat, au inceput manevre de securizari si intariri ale armatelor, voi stiti ce face Ungaria, si, banuiesc ca nu se pregateste de o paruiala cu Peru sau Columbia. Stiti ce-au patit francezii in cel de-al doilea razboi...in trei saptamani au fost cuceriti, tot asa au pus Armata pe planul secund, noi ce facem? Ne lasam condusi de boshorogi senili ,sau de gagicute si doctori pe banda rulanta???

Mihai spunea...

Olescu mai are putin si declanseaza ” mobilizarea generala”. Probabil spera ca asa va fi platit si el la tarif orar.
Eu i-as recomanda spre mai multa eficienta ca inainte sa identifice cu certitudine mai bine inamicul nr 1 ,nu de alta dar cu stilul lui caracteristic s-ar putea sa irosesca gloantele degeaba in directia nepotrivita.
Din cîte se pare deocamdata i-a cazut cu tronc propunerea ”colegului” cu 20% in plus pentru LM-isti.
Sa vedem cum o sa-i cada si contrapropunerea mea ca cei cu LM sa incheie cu statul acel contract obligatoriu la inceput de cariera pe 9 ani iar cei care provin din viata civila doar pe 5 ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigri 2, Grijile astea nationale doar noi le avem, cei indrituiti se plimba in vacante, fac socoteli si manarii cu aliantze electorale imorale, Iohannis s-a dus pe furis iar, si iar, si iar in alta vacantza, ca talharul noaptea, pe Ciolos il doare la basca de Romania avand buletin made France, pe Motoc la preputz, ca-i mai mut decat pestele mort si inactiv ca o statuie de bronz masonica, si uite asa e posibil, deci nu exclus, sa avem vre-o surpriza ireparabila, la cat de ,,dotati si inzestrati'' suntem acum, ca daca ne-ar lua prin surprindere cu doua divizii mecanizate, intr-o noapte ar fi ghiaurii la Ghimes-Palanca cu granitzele! Asta e!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma bucur ca pe blogul vecin adminul recunoaste azi, la implinira la 100 de ani de cand Romania a intrat in primul Raboi mondial, ca Armata era foarte slab dotata, ca si in cel de-al doilea Razboi mondial! E o recunoastere publica a faptului ca monarhia, fiind impotenta, n-a reprezentat o garantie sigura pentru Aparare! Ii multumesc pentru sinceritate, dar si pentru faptul ca a declarat, pe buna dreptate, ca Armata astazi, cat si rezervistii, sunt subminati de catre guvernarile care s-au succedat! Uite ca mai sunt si eu sustinut de catre cei care ma contreaza pe idei!

iceparu spunea...

Daca gresesc sa ma combateti.Madam Musca parca a fost turnatoare la secu pe filiera studenti straini.Cum la noi majoritatea studentilor straini erau arabi si cam stim cu ce se ocupau ei pe la noi parca era necesar sa fie filati.Pai cine erau mai bine pozitionati pentru filaj decat profesorii lor?Pentru ca a turnat la secu numai straini parca ar merita circumstante atenuante.Ce zici Huhule?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile, nu-ti consuma bateriile la tot ce citesti cand intri in ghiveciul ala vecin! Esti energic, combativ si cu atitudine, si te sustin cat pot pe fb, pentru ca le zici la obiect si pe dreptate, fapt pentru care ai o sumedenie de sustinatori cerebrali si patrioti, dar acolo unde este o atmosfera de contras e bine sa stai la peluza si sa admiri aplaudand luptele intre berbeci, unde se frang coarne si cervicale pe idei si atitudini nesustinute si nemotivante! Norocul lor ca toamna se face ghiveciul si poate fi pastrat toata iarna, de nu l-o tine langa caloriferul monarhic!

Anonim spunea...

@corneliu
....si o escadrila doar atat: o escadrila.Nici nu le trebuie mai mult....in halul in care am ajuns.Daca baga si o escadrila de elicoptere de atac aia se vor plictisi pur si simplu

micutzul spunea...

Prostul e prost pana moare ... Asta tot prost moare sau in varful unui catarg....prietenii stiu de ce ?
Asta cat este de dobitoc nu poate sa faca diferenta intre salariu si SOLDA.
Bai Boc nu poti tu sa lasi tara asta in pace si sa/i faci lui baselu ce i/ai facut si pana acum ? Prostie tete ?

micutzul spunea...

Prostul e prost pana moare ... Asta tot prost moare sau in varful unui catarg....prietenii stiu de ce ?
Asta cat este de dobitoc nu poate sa faca diferenta intre salariu si SOLDA.
Bai Boc nu poti tu sa lasi tara asta in pace si sa/i faci lui baselu ce i/ai facut si pana acum ? Prostie tete ?

Unknown spunea...

Daca vreti sa radeti cu lacrimi intrati pe blogul ""razboinicilor intunericului''( mintii)😊 Olescu & Mares de pe autostrada 69. Va prapaditi de ras garantat.Mai ales ca ”"puncteaza'' decisiv si puradelul Kis 😂😂😂.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Parca mai conteaza la ce a fost folosita Musca de Secu. Cei care au dat lovitura in 89 au blamat public securitatea, desi s-au folosit copios de datele si arhiva fostului serviciu de informatii.
Cum sa puna profesorii sa-i fileze pe studentii straini? Din notele care s-au publicat rezulta ca profesorii faceau studii de cunoastere a caracterului si aptitudinilor studentilor strani in vederea selectarii celor care urmau sa fie atrasi la colaborare, in perspectiva folosirii lor in tarile din care proveneau.
Mona, simtindu-se cu musca pe caciula ar fi trebuit sa-si vada de catedra si sa-i lase pe altii sa vitupereze securitatea pe micile ecrane.Probabil ca ii promisese cineva ca nu va fi data in vileag.
Ajunsese sa aiba o notorietate mai mare ca Base. Badaranul a pus baietii sa-i scoata dosarul de la naftalina si a linistit-o.

Unknown spunea...

Corneliu mâ distrez de minune pe blogul monarhistilor lesinati Olescu & Mares & puradelul pisu (blogul 69 ) care au jurat credinta regelui ospatar Duda si miresei lui perciunate lacoma de averi (dar scarbita de de impozite pentru ele ) .Acolo poti vedea prostia pura fara urme de ''poluare'' neuronala.Totusi poate crede cineva ca bidonarii astia ''regalisti’' de opereta cu pene rosii pe spate au fost ofiteri ?

Unknown spunea...

Huhurez,Musca a facut totusi ceva folositor cetatii.( atunci nu eram inca colonie prâduita de toti ). Problema era ca nu avea ce cauta in politica putand fi santajata de servicii.Dar cand ma uit acum ce infractori sorosisti, verosi si acoperiti ''populeaza'' conducerea partidelor cred ca Musca era ''un inger''...

tigri2 spunea...

@Huhurezule tu cu fostul securist devenit'politist"(Vasile Ion-nume conspirativ- i se spunea "Gunoiul") faci casa buna aici? Atentie ,asta-i in stare s-o vanda si pe maica-sa, de fapt, este stiut:"cine a tradat odata va trada ori de cate ori i se va ivi ocazia" asa ca acest vierme tot vierme ramane , nu este pup sa se transforme in fluture!

tigri2 spunea...

@avianyc,noi am incheiat contract cu statul pe 9 ani,iar "propunerea" ta cade , mai ales ca o faci la Sfantul Zenit nu acolo unde se alcatuiesc si aproba legile. Sezi bland si vezi-ti de ale tale! chiar nu vad de ce te fute grija de necazul altuia, daca vrei sa ceri ceva nu ataca pe altii, cere in dreptul tau!

maiag spunea...

HUHULE-cer scuze,am sustinut prostii cu indicatorul de 600 lei,am primit raspuns oficial de la casa de pensii---indicatorul sectorial care e aplica la recalcularea pensiei ete 197,6 lei la 01,ian 2016.s au modificat in scchimb coeficientii de fuinctii,.
TZEAAPA maxima PE CARE PUTINI NE AM PRINS esste modificarea grupelor de munca,realitatea este urmatoarea
--cei care primeau 3 luni=aveau 2 la suta spor la pensie ce trecea pesyte 25 de ani,dar au dublat la 6 luni,dar au injumatatit de la 2 la suta la 1 la sauta,deci kaka vax,zero cistig
--tzeapa au luat cei care aveau deja 50 sau suta la sula,ei au poierdut prin neaplicarea de 2 la suta ci 1 la sula.si cam 30-40 la suta din apevissti aveau por de 50 sau 100 la sula.
CONCLUZIA-manipulare maxima,pensiile celor care inainte aveau aceste sporuri le scade drastic pensia,daca nu ma insel nu mai exiossta decit putini care mai primesc spotr de 100 la sula,deci--FRAEREARA LA MAXIM--traiasca guvernul si cei care nu i au votat,nimic nu se va skimba,e fraereala electorala tot ce se promite,PLEACA AI NOSTRII,VIN AI VOSTRII,iara noi murim ca prostii,unii lupta pina mor,altii fut inm kurul gol,asta este vulgara dara adevarata expersia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile: Eu, cand citesc acolo, trebuie sa recunosc ca ranjesc dulce-amar. N-a scapat nici @ Huhurez de-o taxare gratuita si nefondata, Cezarica si altii, ceea ce denota ca mai mult afrontul este baza, si nu confruntarea decenta pe idei bine argumentate! Sunt foarte iertator si uit repede orice act de mitocanie in mediul camaraderesc. Nu toate degetele de la o mana sunt egale, asa si oamenii! Pe mine nu ma supara absolut nimic, nici chiar loviturile sub centura, injuriile si invectivele grosolane spuse cu obida si la nervii nefondati, eu tot camarazi ii consider si pun totul pe seama unor frustari personale pe care ei nu le pot depasi cu decenta si calm, asta e, ba inca, ma doare sufletul sa-mi vad camarazii subjugati unor idei decadente ale unui trecut cazut in desuetudine si depasit din toate punctele de vedere, la instigarea altui coleg, care incepuse blogul foarte bine pe niste idei revolutionare de aparare ale drepturilor celor pusi in inferioritate prin abuzuri! Vad o razbunare crunta pe forma republicana ca fiind vinovata de dezastrul pensiilor! Regalitatea sau Republica fac pensiile, sau partidele alea pe care suparatii de azi le-au votat permanent cu o inversunare nebuneasca de fiecare data, si se stiu ei prea bine cum au facut-o metodic si sustinut, si acum arunca vina pe Republica!? Vai, lor! Dragii mei, mai intai faceti-va un proces de constiinta impartiala, cu o analiza temeinica a comportamentului electoral din sinele domniilor voastre, apoi aruncati cu precizie si vina, ca sa merite copita! E frumos si libertin sa ai opinii, insa argumentul ramane baza solida a realitatii!

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Asa esti tu un Toma necredinciosul. Totusi continui sa faci confuzii intre sporul de vechime si sporul adaugat la procentul de pensie, pe Legea 223/2010, si sporul adaugat la punctul de pensie pe Legea 263/2010.
25% sau 50% pentru conditii de munca se adauga la punctul de pensie, iar 1% pentru fiecare an vechime cumulata peste 25 ani se adauga la procentul de pensie de 65%.

Unknown spunea...

Kisule micutule puradel de satra tu vorbesti de tradare , tu care ai tradat si republica si partidul care te-a pus sef BOB ? Eu am jurat credinta doar republicii si nu ma sucesc dupa cum bate vantul sau dupa cum vor sorosistii tai perciunati( acum mari monarhisti tradatori de tara ca si ""exregele '' lor Mihai congelatul ).Voi muri republican (cum am jurat) si la nevoie imi voi apara tara si de lichelele monarhiste care una jura cu mana pe drapel dar sunt gata sa tradeze pentru cativa arginti in plus.Ca mercenarii Olescu si Mares (astia revendica mosii) sunt monarhisti din interes e o alta poveste gretoasa.

tigri2 spunea...

@ion vasile , securistul "Gunoi"
Cand am scris eu , macar un cuvintel , ca as fi de acord cu fonfaitul si cu daniile care ii sunt acordate din buzunarul nostru?
Chiar asa ai ajuns sa minti pentru ca lumea sa-ti dea dreptate la ineptiile pe care le debitezi?
Tu chiar nu vezi ca ai ramas prostanacul blogului?

maiag spunea...

huhule-ori nu m am exproimat corect,ori te ai grabit cu raspunsul,exact la asta ma refeream,sa exemplific-
-la 25 de ani vechime,cu trei luni aveam cumulat 34 de ani,deci pepeste 25 aveam 9 ani si se adaugau la 65 ,cu 2 la suta 18
-acum la 25 de ani am vechime 36 la suta,deci 11 ani in plus,cu unu la suta se adautga 11 la suta.acum pricepi?
dar multi au avut de la inceput speciala deci la 25 de ani aveau cumulat 37,deci 12inmultind cu 2=24 la suta pete 65
acum au rama tot cu 37 vechime,dar cu unu la suta se calculeaza 12 la suta peste 65?nu este o scadere?daca analizam soi pe ceiu cu deosebite cu sula la sula si care acum au spaciala sau kiar daca au tot sula la ula,au aceiasi veckime cumulata,dar se adauga 1 la suta in loc de 2 la sula.am fot mai explicit acum>?rationeaza te rog,

Mihai spunea...

Lovitura fatală pentru rătacitul in tranzitia continuă R 26500 si locotenentul lui Mareș.

https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/01/28/casa-regala-vrea-unitatea-vanatorilor-de-munte-din-predeal-din-predeal/

Nu-i mai satura .....de averi singura lor preocupare pe plaiul mioritic. Unde-i respectul fata de ce are mai valoros tara asta,armata, garantul suveranitatii si existentei acestui neam.

Huhurez poate reusesti sa le dai in cap cu stirea ca sa se trezesca la realitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iar se delireaza peste gard! Cica partidele ,,neocomuniste'' il nenorocesc si ne nenorocesc pe toti in Republica asta care-i repugna si-o uraste acum setos, cea care l-a pregatit toata viatza, i-a pus epoletzii si a jurat cu mana pe Drapel s-o apere, dar pacat ca nu l-a educat eficient ca OM si patriot! O spune cu carnetul rosu de partid ascuns intre hainele din sifonier, cu o ipocrizie desantata! Si care sunt alea asa de multe partide pe stanga? Ce comunism mai visaza la ora asta, cand nici un partid n-are platforme si doctrine comuniste si, chiar si PSD, ca la toate partidele, sunt toti cu averile furate si perfect democrati in doctrine!? Ce se mai contrazice! Daca PSD-ul vrea sa-i mareasca pensia, sa-i dea ceva si sa-l fericeasca, el, monarhistul liberal, iohannist si basist refuza categoric aceste avantaje pentru ca sunt comuniste si vrea masurile liberalo-iohannisto-basisto- monarhiste care sa-l dezavantajeze, sa-l aduca la sapa de lemn! Uite cum se demasca ipocritul singur ca fiind un votant perseverent cu dreapta care l-a pus in genunchi si in situatia sa-si deschida un blog de protest pentru ,,dreptate!'' Sa cracaneze ochii bine la platformele electorale ale partidelor monarhiste de dreapta ca nici una nu prevede mariri de pensii si salarii sau avantaje financiare! Croncaneala fiind, in cazul de fatza, zadarnica! In stanga avem un singur partid, da sa fim drepti ca e de centru si tente de dreapta moderata, si el vede partidele, adicatelea multe, cacalau! Mai sa fie! In afara de PSD nici un partid nu i-a mai dat nimic la pensie, dar autoindoctrinarea voluntara i-a incetosat ochii si mintile! Ar fi bine, onorabile Huhurez, sa concentrati un mic grupaj de date si sa scoateti in relief cine a marit veniturile cu substanta sa vada si orbetii, ca eu fiind pensionar de foarte multa vreme am simtit pe pielea mea maririle doar pe timpul PSD-ului, la fel si activii si civilii! Uneori, si eu mai sunt ipocrit in anumite situatii, poate chiar fara sa vreau, si am o scuza ca am prea mari probleme in ordin personal si e firesc sa-mi mai scape cate un porumbel, cum am facut-o putin mai sus cu madam Musca, dar nu sa delirez ca placa zgaraiata si fara buton de oprire pe un subiect complet mort: Monarhia cu dreapta plina de lapte si miere din cacat si fiere, si stanga ,,criminala,'' acum scuipata dupa ce i-a umplut umerii cu epoleti, caciula cu bani, daruri nemeritate si un inalt statut cu demnitate in societate! Ciudat e sa-ti pierzi omenia luand in bratze prostia si ipocrizia!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
Pe acest blog este incurajata barfa si ignoranta?
Niste fraieri si derbedei sustin ca au jurat republicii si nu Poporului Roman?
De ce permiti postari cu atacuri la persoana si infierari ale altor opinii?
Din cele 451 ha retrocedate voi ceda 2,5 mp unui latrau fara creiet, cu o conditie:
-sa-i aduca sistemul actual pensia la nivelul pensiei unui mr pensionat in 1935!
In rest, limitatii manualelor de istorie comunista nici nu valoreaza ceva!
Bogatia unei tari este suma bogatiei cetatenilor ei! Cu cat sunt mai multi saraci cu atat ne apropiem de tarile din America Centrala, de Sud sau Africa!
Iar, la noi, multi sunt saraci la minte! Asa ca ca la ce ne putem astepta!
Te rog insistent, stopeaza atacul la persoana al latrailor!....unii bine platiti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E cam ciudata schimbarea Belitei multilateral dezvolate in jos, in prag electoral! Am un vis in care parca vad un admin lacomos de halimos si pentru orice folos, atras cu fofei pe partea dreapta a drumului eectoral cu propunerea sa schimbe trancaneala politica ostila dreptei si presedintiei cu obstinatie si critici spre stanga! De ce sa nu-mi credeti visul? La lacomia de mosii si cacalaii de bani te faci sluga inregimentata la dusmanul grosierilor amarasteni! Labilii psihici si lacomi cad rapid in genunchi la vederea argintilor si avatajelor! Va mai amintiti cu lauda ca i s-a rezolvat favorabil o cerere la revizuire, dupa ani de contestatii nerezolvate, o chestiune ciudata, pentru ca la contestatie nu se rezova cu o revizuire, ci pe acea contestatie punctuala!? Daca aveam blog incisiv si-o lasam moale la propuneri indecente, imorale si de tradare a celor multi, mi se rezolva si mie cererea de revizuire!? Fiti convinsi de asta, mai ales daca lingeam clantze si bombeuri cu o slugarnicie lacoma! Ar incerca ei si la @Huhurez, dar onorabilul are incadrare perfecta la vechime si drepturi, isi vrea pe lege ce-i a donmiei sale, mai mult nu s-ar putea face ca sa fie atras in speraclul capcanei de tradare! Si poate ca s-au convins ca-i vertical in demnitate, patriot convins, republican neclintit si uns cu toate alifiile ca sa-l mai poata prosti ca pe dualul labil de vis a vis! Mama ei de curvie!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Din pacate esti intr-o grava eroare.
Crezi ca respectarea dispozitiilor legale privind forma de guvernamant in Romania este la cheremul oricarui cetatean si nu obligatorie. Constitutia este obligatorie mai ales pentru cei care au si depus un juramant pentru tara.

iceparu spunea...

Huhule,crede-ma ca stiu ce spun.Daca nu exista nemultumire populara lovitura-nelovitura nu reusea.Oricum impuscatul cadea fiindca aceasta era tendinta generala in Europa.Incepand cu 1983,inclusiv activistii de partid ,MI si MApN se cam saturasera.Este adevarat insa ca inlocuirea se vrea cu un comunism cu fata umana.Nea Nicu era expirat.Ca inlocuirea cu un comunism cu fata umana nu a reusit este alta poveste.
Privind pensia,daca guvernantilor, oricare or fi ei,li se nazare sa anuleze treaba cu cuantumul cel mai avantajos o rupem in fericire toti .Sa speram ca social-democratia va fi de cuvant cu toata ca nu-l uit pe Marian Sarbu.

Anonim spunea...

@mares
Nu esti cam zgarcit sa cedezi din 451 ha doar 2,5 mp?.Jignesti ca ultimul "om" cu ghilimele.Si ai fost colonel intr-un comandament in armata RSR si apoi a Republicii Romania??
Iti spun ca om nu ca MILITAR ca nu ma cobor la nivelul tradatorilor.SA-TI FIE RUSINE DE VIATA PE CARE O DUCI!!!
PS apropo cand vi la Bv sa ma bati ca a trecut aproape un an de cand m-ai amenintat......si eu te astept....si n-am uitat.Cine pe cine bate vedem la sfarsit!! ti-am oferit cazare si masa pe cheltuiala mea si n-ai raspuns.Vrei si contravaloarea transportului?? OK se face!! dar vino o data sa ma ma bati LASULE!
PS2 Este a 4-a invitatie serioasa.....pana acum ai stat ascuns sub birou.Daca nici acum nu raspunzi esti o carpa: vreau sa vi la bv nu sa gargarisesti ca ultimul politruc.Stii foarte bine ca ti-am lasat si numarul meu de tel. ca sa ma suni cand ajungi sau la ce ora/data ajungi.LASULE!!

Anonim spunea...

si nr meu de tel este public de un an pe blogul lui olescu dar cu dedicatie pt tine mares.Vorbesc serios!!

Iulian Mareș spunea...

Huhurezule,
Nu crede ca scoti judecati de valoare!
In 89 ai actionat cf unei legi sau Constitutii?
Sa fim seriosi....si sa nu ne ascundem pe la colturi!
Eu respect poporul si legile!
Ai auzit de legi imuabile? Legile sunt facute de oameni pt oameni!
Poporul este mereu acelasi!
Legea legilor ...si ea se poate schimba, ca nu e biblie! Dar, prin forme democratice, nu ca in 47 sau 89!
Ca modalitate de gandire si ca actiune! Aveai juramant in 89? Eu, da! Si am puterea sa recunosc, nu ca unii naimiti! Unii doar ataca!
Retine...nu exista decat in comunism "oricarui cetatean".... in normalitate exista cetatean si punct! Si doar in societate impusa cu senilele rosii a fost importat delictul de opinie si ura de clasa!
In general citesc postarile, cu exceptia celor ff lungi, copy-paste si a 2-3 prostani veninosi!
Îi stim toti la fel de bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Huhu Rezea fb aveti postat de ce v-om avea alegeri parlamentare tocmai in luna Martie a anului viitor, daca nu chiar de Revelion! Anomaliile sunt de chintesenta constitutionala si v-as invita sa va conformati pentru credibilitate!

Iulian Mareș spunea...

Mr Serban...COOH!
Dupa ce ca nu intelegi ce citesti mai si latri la luna sau la gainile pe care le pazeai cu mandrie de casta! Mai bine povesteste-ne cum le aparai de atacuri din aer, ale vulturilor si ulilior hulpavi! Si vum stropeai de aviara!
Lasa...ca te-a batut soarta....pe care ti-ai facut-o!
Trancani mereu impreuna cu cei 2-3 ciraci! Ai aflat pt ce trebuie marinei bricul?
Sa-mi spui si mie! Penibil!
Am inteles ca faci spume la gura, dar nu faci obiectul zgarceniei!
Uite, pt tine, donez inca 2 mp, sa-ti incapa sticlele prietene fidele!
Ramai cu tine, superficialule!

rică spunea...

MAIAG şi alţii care puteţi da detalii
Cum s-au modificat coeficienții de funcție de la 01 ianuarie 2016? Vrem amănunte din informarea oficială pe care a-ţi primit-o de la casa de pensii.

Anonim spunea...

Imi pare rau mares dar TU ai inceput amenintarea.Eu vreau doar sa o duci la capat.Eu nu sunt nici popa nici ipocrit nici "monarhist" de carton.Eu sunt OM si cand spun un lucru il fac si nici nu uit nici nu iert(spre deosebire de ipocritii care "iarta" dar nu uita)Asa ceva nu este adevarat! Joi am un pic de treaba la bucuresti? Ne intalnim? Ce zici?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti un advertisment de virusare trimis pe pag fb Huhu Rezea! Aveti grija mare ca e foarte periculos, copiati-l pe-o hartie si evitati-l ca va da peste cap calculatoarele Am fost avertizat de prietena Oana Codreanu de la Iasi, are si ea pe pagina avertizarea, cat si transmisa pe fb! Este link-ul: htp/tnyurl.com/jtgqzop

Anonim spunea...

Pana la urma parca il inteleg pe iulian mares: a descoperit dupa iesirea la pensie din armata RO ca poate "pune botu' " la ceva hectare (vreo 400) ramase din istoria "regelui de carton" ....ce au fost stramosii lui,nu stiu....grajdari,gradinari,bucatari sau cameriste,ceva slugi pe acolo(ca doar n-or fi fost amante ca deja era si el "rege")......dar uite asa "omul" a devenit monarhist peste noapte(in mai putin de cateva luni)"l-a lovit" dragostea de monarhia regelui mihai numit si regele de mucava.Eheeeee interesul poarta fesul:):)
Mareeeess! I-ati gandul!! crema puka vax albina!

PS dupa cariera in armata RO pun pariu ca de fapt a avut origini "foarte sanatoase" cum se cerea la dosarul PCR si cu avizul secu........ceva de genul "puturosul satului"

eu imi afisez toate actele incepand cu clasa I generala cu istoria parintilor si bunicilor mei ,scanate oricand doriti.Mares PUN PARIU CA TU NU POTI FACE ASTA......adica poti dar te faci de rasul lumii

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Ti se pare ca in 89 s-a schimbat forma de guvernamant in Romana sau ca atunci s-a murit pentru monarhie? Nu!
S-a luptat pentru ca romanii sa voteze liber si ei sa-si aleaga conducatorii, nu sa fie numiti de altii.
Liber, romanii au reconfirmat forma republicana de guvernamant.
A contesta acum republica inseamna a te situa alaturi de cei care contesta caracterul unitar al statului român,o alta teza nerevizuibila a Constitutiei, motivând ca si asta ar fi o opinie.

Unknown spunea...

Mares nu degeaba ti se spune umeras inutil.Ai trait degeaba .Esti demn de milâ.Atat ca nu pierd timpul cu toti ratatii.Kis puradelule zici ca nu esti fan al congelatului? Scuze .Uitasem ca voi aveti bulibasa.Apoi il aveti si pe Cioaba.Alta ''monarhie''😂.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pt ca esti cerebral, cu tine se poate dialoga, spre deosebire de ceilalti, carora le lipsesc si argumentele de clasa a IVa!
In 89 nu s-a schimbat forma de guvernare ( cu toate ca este diferenta intre republica comunista si cea de tip capitalist) ci insasi esenta si principiile modului de productie si relatiile sociale aferente! A fost inlocuit un sistem social cu altul!
A recunoaste modul brutal si nedemocratic cum s-a ajuns in 47 la republica-este de bun simt! Ai auzit cumva de Adunarea Constituanta din 47-48 sub presededentia comisarului suprem rus sau, dr.Petru Groza, care era in fapt mosier?
Cum nu ai auzit tu, asa nu am auzit nici eu!
Cine si cum indrazneste sa atace unitatea tarii? Poate altii.....tinuti in brate de unii presedinti si chiar decorati!

Iulian Mareș spunea...

Mr. Serban,
Eu am intrat in posesia celor 451 ha, cuvenite legal si ilegal furate de cei carora le faci apologia, inca din 2010, deci la 5 ani dupa ce plecai tu din sistem, ......si ramanea ceea mai mare gaura in AA! :)))
Dar, daca vii sa ai CI ca te duc la notar, pt a-ti dona un lot, ce-i drapt de 3 / 2 m! Sper sa incapi si sa nu ceri pe alee centrala! Platesc eu taxele, stiu ca ai dat banii nunai pe COOH!
Nu mah, nu avem legaturi directe cu fostul rege Mihai, despre care vorbesti ca un erudit, mereu corigent prin liceu!
In schimb, la mine, si la ai mei, comunistii treceau cu sila....la rubrica originea subiectului: elev!
Iar, la origini, din 1892, mai toti inaintasii mei, de sex masculin, au fost ofiteri, nu randasi cum insinuezi tu, aburit de alcool! Tu, nu eu, ai pazit gaini! Cu bravura si mandrie de prost!
Asa ca gandeste si cotcodaceste rational, daca poti ....si nu mai infiera cu manie proletara, in numele clasei muncitoare!
Timpul tau a trecut si tu ti-ai ratat clipa!
Ce pot face eu? .....sa citesc prostiile tale? Nu!.......si chiar, ai mai invitat pe cineva la BV si cand te-a sunat sa va intalniti nu ai mai aparut....te-ai dat lovit! Te miri, ca stiu?
Hai, pa......vezi ca e deschis non stop la birtul autogarii din Bartolomeu....nu mai este cu mira, ca pe timpul comunistilor iubiti! Sau poate noul sistem, liberal, este de vina ca tu esti un consumator fruntas? Asa da, acuza! Vorba-ta: Dai o ciuca? Ca pensia-i mica!

maiag spunea...

EU am iesit in 2000 si aveam coeficient de functie 2,9,pe parcur,nu stiu cind ca nu mi s a spus coeficientul aceisi functii este 4.2,nu am detalii,coeficientul mi a fot translis pe baza datelor din dosar,acum nu stiu daca in asta intra si coeficientul de grad,dar nu cred,coefificientul de grad era 1,7,deci cred ca numai de functie.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Consideri ca denigrand si improscand venin asupra ultimului sef de stat din WW2 ti se va mari cumva pensia de catre urmasii celor care te-au nenorocit, trimitandu-te acolo unde nu aveai ce cauta?
Sau, nu iti vine sa crezi ca munca la mina a fost in fapt un lagar de munca fortata, ca in anii 50?
Sper ca nu te-ai molipsit de Sindromul Stockholm? Ar fi pacat!

Rababoc Raducu spunea...

Citiva militari se declara antirepublicani !
Militarii sint militari chiar si in rezerva fiind !
Acei militari au jurat sa respecte Constitutia (republicii) !
Constitutia spune ca Romania este Republica !
Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este comandantul suprem al fortelor armate !
Numai o republica de rahat poate permite ca niste militari sa se declare antirepublicani !
O monarhie sanatoasa ar fi trimis urgent pe acei militari la esafod !
Au dreptate , acei militari , sa fie antirepublicani !
Antirepublicani la o republica de rahat care le permite sa se manifeste asa cum o fac ei !

Iulian Mareș spunea...

Gica,
Muta-te la Erdögan!
Numai presedintele republicii noastre poate permite anularea / ciuntirea unor legi pe care tocmai el le promulgase!...recte L 223!
Ar fi amuzant daca nu ar fi trist, tare!
Aici logica ta de lut dispare! Si P nu mai implica Q!
Fii si tu odata serios si nu mai scrie texte ordonate de altii!
Hai, pa!..... ca ai si treaba!

maiag spunea...

din raspunsul scris dat de casa de pensii---baza legala pentru coeficientii de functii actualizata ete ordonanta guvernului 56 din 2006, punctul A,anexa 1 2i 2,pentru coeficient de grad nu mi a transmis,doar valoarea sectorila actualizata 197 lei

Unknown spunea...

Republican sau monarhist? Militarii ca si civilii au dreptul sa voteze in cadrul unui referendum. Nu au dreptul sa formuleze opinii in acest sens. Rezervistii au toate drepturile. Dar, cei care fac propaganda in favoarea monarhiei, au obligatia morala , de a studia si formula opinii pe baza cunoasterii si nu a instinctului. Pe un blog paralel, un infocat monarhist, COD R- 26500 arunca cu pietre in orice i se pare antimonarhie. Omul are grave probleme de ... pricepere, o lipsa totala de cunostinte, dar foarte multa vointa. Nu se abtine de la insulte si jigniri gratuite. Cand nu-i convine si nu mai are resurse, blocheaza publicarea comentariilor. Face un deserviciu major curentului pro monarhie. Ii recomand sa consulte un medic specialist. Sunt traramente care, daca sunt respectate, dar rezultate.