Un produs Blogger.

luni, septembrie 05, 2016

Blogger trimis in judecata pentru infractiunea de instigare

22 comments
Procurorii Parchetului General au trimis în judecată un blogger.
Este vorba despre Paul Adrian Ballea care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare publică şi ultraj judiciar după ce aceasta a publicat pe mai multe bloguri texte prin care incita la violenţă împotriva unor judecători care condamnaseră oameni politici şi conducători din fotbal.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cursul anului 2014, Paul Adrian Ballea a postat pe o platformă de bloguri, în mod sistematic şi într-un limbaj extrem de ofensator, texte ce conţin mesaje prin care se incită la violenţă împotriva unor judecători, în contextul pronunţării de către aceştia a unor hotărâri de condamnare pentru infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală a unor persoane publice din mediul politic şi sportiv din România.

Procurorii susţin că Paul Adrian Ballea se documenta din diverse surse despre personalităţi din justiţie şi politică, precum şi din domeniul sportiv (în special fotbal) şi apoi folosea informaţiile pentru a publica texte pe diversele bloguri pe care le-a creat, în scop de intimidare şi instigare, acţiunile sale fiind de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei. Dosarul se va judeca la Judecătoria Ploieşti, scrie Agerpres.

22 de comentarii:

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhurez
Sigur nu va trimite nimeni in judecata daca publicati urmatorul mesaj:
In Monitorul Oficial al Romaniei Nr.685/05.09.2016 a aparut OuG 46/2016 pt modificarea legii 227/2015 privind Codul Fiscal, care reglementeaza scutirile de impozit pt cladiri, terenuri si masini, detinute in comun cu sotii/sotiile , de catre veteranii de razboi, vaduvele de razboi, etc.
In esenta, scutirea se acorda integral, pt tot bunul detinut in comun cu sotul sau sotia. In situatia in care o cota parte din bun, apartine unor terti, scutirea nu se acorda pt cota-parte detinuta de acesti terti.
Scutirile se aplica de la data intrarii in vigoare a ordonantei.
Aceasta ordonanta poate ca ar trebui detaliata intr-un articol separat, pt ca afecteaza pe multi din SNAp.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte bine! Una e sa critici o stare de fapt pe un domeniu, asa cum si eu critic neluarea masurilor de pedepsire a clanului mafiot basist pentru sustragerea camioanelor de bani care au ruinat economia nationala, dar si taraganarea masurilor judiciare, sa argumentezi probatoriu, si aici presa zilnic scoate in relief amanunte uluitoare din chiar documentele din rechizitoriu, scopul fiind ca nimeni sa nu scape neanchetat si nepedepsit in concordanta cu faptele comise, si alta e sa o tii langa cu injosiri, injurii si instigari impotriva justitiei pentru ca in calitate de infractor ai fost dovedit si acum vrei sa te razbuni aducand o lezare unei categorii de justitiari care si-au facut bine treaba!

Toate au o limita, si nu o data am vazut infractori care se dau la garleaja justitiei pentru ca un clan sau o persoana se simt ,,lezati'' de niste decizii sau actiuni judiciare corecte, asa cum clanul Bercea nu de putine ori au procedat! ,,Stat mafiot,'' dar pana una, alta, avem o justitie cu un respect al populatiei pe opinii in sondaje de sub 35%, dar si in situatia asta trebuie respectata in totalitatea ei, mai ales verdictele definitive si inatacabile juridic!

Daca nu ne convine, bagajul si carel poteca, nene, in Burkina Fasso sau Mali dar, hop: Si aia au o justitie protejata de legi si Constitutie, pe Luna sau Marte, nu!

Unknown spunea...

Cand toti marii corupti politici se distreaza prin cluburi la Mamaia si Monaco asteptand prescriptia faptelor,judecatorii nostrii majoritatea ofiteri acoperiti si conspirati ai sri ( din pacate acum la picioarele Mosad cu cateva exceptii ) se dau raniti.Bataie de joc pe fata.Poporul vrea pedepse aspre pentru coruptie nu amanari pana se prescriu faptele ca acum.Vad ca TOTI politicienii corupti sunt in libertate bine mersii si li se falfaie de justitie.In schimb judecatorii au condamnat o baba care a dat mita o gaina la doctor la 4 ani cu executare in puscarie( gasiti pe net).Halal justitie..

Unknown spunea...

Stau si ma gandesc oare Basina,Videanu, Blaga si Cocos o fi aflat ca exista ""justitie '' de altfel foarte aspra cu amarastenii de rand ?Sau pe astia ii judeca doar stapanul lor Soros?

Anonim spunea...

Nu doresc raul nimanui!! dar anumiti "monarhisti"(care nici nu erau nascuti pe vremea aia) ar trebui sa fie mai atenti la Constitutia RO si a legilor republicane> Faptul ca sunt ofiteri in rezerva si au depus un juramant este o circumstanta AGRAVANTA.O sa ma injure(nu spun cine) dar am dreptate.Asa e "EU"??....asa e mares??
Sunt republican convins si NU VREAU sa ma intorc in evul mediu......indiferent ce balmajiti voi despre anglia sau spania........aia traiesc din ce-au furat 500 de ani din colonii....doar atat!! sau poate olescule si mares laudati emiratele arabe? si aia stau pe o punga de petrol.Sa vezi cand o sa se termine ce se va intampla!!.In caz ca nu stiati olescule si mares In Dubai sunt 52(cinzeci si doi) de printi mostenitori.....toti super miliardari!!

Anonim spunea...

@olescu&mares
NU UITA!! ai instigat la formarea de trupe militare romanesti pe teritoriul rusiei care sa lupte impotriva propriilor tai concetateni si a prpriei tale tari unde te-ai nascut......TE ACUZ!! instigare si tradare!! arhiva e la mine TRADATORULE pentru 2 techini.Eu sunt roman,republican si imi iubesc tara asa cum e......cum poti sa decazi in halul in care sa "chemi la arme" cetateni romani pe teritoriul rusiei care SA ATACE ROMANIA??
deja vrei sa reinfiintezi divizia "tudor vladimirescu" sau "horia closca si crisan"???
O planeta intreaga a aflat de idioteniile tale.Du-te la doctor ca ai mari probleme!!
PS ia-l si pe mares!! Daca nu,eu ii felicit pe mascatii care o sa va viziteze!! Va doresc succes "altetele voastre"....hi,hi(Daca am fi "intre 4 ochi" limbajul meu ar fi fost mult mai dur.....si cu vanatai)Deci succes "printisorilor"!!

Anonim spunea...

@olescu & mares
am o intrebare simpla:
Statistic vorbind cati dintre militarii rezervisti indiferent de grad ai armatei RO incepand din anii '60-'70-80 il iubesc pe regele fonfait(ca aia din anii 50 au "dat coltul").Ziceti si voi ceva acolo cu i..x% Bagati procente!!
a doua intrebare: cati dintre militarii activi din ziua de azi(statistic vorbind) iubesc monarhia......Ziceti si voi ceva acolo cu i..x% Bagati procente!!
restul e gargara pt dezaxati.Eu astept "maretele" procente!! ca rad de nu mai pot.
Hai Noapte buna la toata lumea.......si distonocalm pt "EU"(cu majuscule ca asa sunt "altetele") si pt mares "printul"
Astept calcule "laborioase" si procentaje "grase" pe la 0,00000001% Astia sunteti voi 2(doi)hi,hi
Noapte buna tuturor oriunde va aflati!!

PS mares iar o sa zica,ca sunt beat.......Oare??Am observat ca si olescu ii face betivi pe toti cei carora nu ii convin comentariile.......olesculeee hotel muntenia pitesti/portbagaj presedinte scmd dogaru/lazi cu vin dimineata la ora cinci/Iti mai aduci aminte?? Nici n-a trecut mult timp.A fost august 2010........necazul e ca tu erai sluga care carai lazile la portbagaj.Ce ai uitat?? Eu NU!! si nici macar nu am fost de fata,dar stiu fara urma de indoiala.
cer scuze olescule ca scriu aici dar la tine nu am nici o sansa.Si totusi adevarul trebuie aflat.Nu-i asa?

Anonim spunea...

Da recunosc am fost mai dur:dar nu am mintit nici un cuvant.
Ma enerveaza ca acum olescu il injura pe dogaru dupa ce-au baut impreuna pe banii sindicatului cand aveau asa de multi ca nu mai stiau ce sa faca cu ei.Dom' olescul! ce mai face apostol?a tocat si ala toti banutii??.....ca s-a "dat la fund".Eu l-am injurat pe dogaru "din prima zi" si eu unde scuip nu ling....
Ai auzit si dumneata "regalistule" mares??

PS nu am fost membru scmd nici o secunda.I-am lasat pe prosti si profitori...treaba lor!!
Kissule tu ai fost si te-ai scarbit dupa care te-ai "sucit" si te-ai intors.Noi ce sa mai intelegem intre atatea "loopinguri"?

iceparu spunea...

Serbane@subiectul republica sau monarhie s-a epuizat.sa o tii langa pe aceasta tema cand avem alte teme de actalitate e aiurea.lasa-l pe olescu si mares ca nu ei iti influenteaza starea de bine ci guvernantii si politicienii dela varf.tu nu vezi ca astia au agonisit averi uriase in timp record in timp ce tu te contrezi cu unul si cu altul?studiaza declaratiile de avere a ministrilor actuali care sunt niste putoi ca varsta comparativ cu noi si vei constata ca

Unknown spunea...

Este si asta un subiect , dar dle H eu revin la problema pensiilor militare , sperand ca intr-o zi nu va vom mai agasa m dar vad ca parca pana pe 13 sept trebuie sa depuna raport comosiile la legea depusa in senat oug 20\2016 care vine cu modificari la oug 57\2015 .Oare asta ar fi motivul pentru care nu se face raport final ls ce s-a discutat pana acum si au depasit cu mult termenul de depunere a rapoartelor cei din comisii? Eu cred ca se va face la pachet ,ca dupa cum vedeti acest oug 20 este la fel e incalcit si fara temei ca tot ce aa facut pana acum guvernul lui CIOLANIS .Este inscris la senat cu un numar de lege ,

Unknown spunea...

Dorule pe Kis nu te baza.Asta are sange de migrator (din India) si se suceste dupa cum apare un bulibasa nou.Asa e la orice satra.��.Oricum pe mine Kis ma simpatizeaza chiar daca l-am dat de cateva ori jos din caruta cu coviltir ''cu care stropea gandacul" ( vorba lui Cezar porcarul) .Culmea pentru stropit gandacul si 7 ani de secretar BOB are o pensie de 6700 de lei de care e nemultumit .Pe astia( Olescu 5500 lei ,umeras 11700 lei si pisu ) nu-i satura de bani decat aghiuta.Astora ( fara Kis care e cu regele Cioaba)ar trebui sa le dea pensie ''regele'' Duda .

tigri2 spunea...

@Corleone, fac ceva in ele principii si norme, asta nu-i tara in care sa le respecti, esti prea prost ca sa fii corect cand toata lumea minte, fura si inseala, cred ca tu esti prea bisericos de te lauzi ca le respecti, te las cu moastele/ cadavrele tale , fii cinstit si onest ca d-aia esti sarac!(si material si spiritual/cu duhul).
Nu te mai da rotund pe aici caci asta presupune ca si parerile tale se rostogolesc -de la adevar la minciuna. Practic esti un biet romanas rupt in fund si vii aici sa te dai Al Tagore cu tot felul de pilde si sfaturi de "om intelept" pe cand tu habar nu ai cate prune ai in straitza!

CEZAR spunea...

AVE D.C.
Ma bucur pentru faptul ca ti-ai revenit !!
Putem continua in acelasi detasament al ,,Maidanezilor"..fara MaKiss..desigur ...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru, cand emiti propriile idei si pareri, deci sunt ale tale si care isi exprima starile si trairile personale, in acest caz nu trebuie sa-ti ceri scuze nimanui, pentru ca-ti aperi punctele de vedere si iti impui dorintele. Rele, bune, dar sunt ale tale si sa fii mandru de ele ca-ti apartin si nici eu sau altul nu trebuie sa te contrazicem, in cazul altor pareri fiecare sa si le spuna asa cum le gandeste la randu-le, si astfel fiecare este detinatorul adevarului, dar nu cum unii incearca sa ni le impuna obligatoriu si cu forta pentru toata lumea, noua aici, cu injosiri, invective, insulte sau alte violente verbale! Deci, mandreste-te cu propriile-ti idei ca sunt proprietatea ta, iti apartin si iti da certitudinea adevarului!

In aceasta privinta ma voi exeplifica, chiar daca enervez opozitia: Am zis ca sunt stelist pana la moarte, nu vine altul ca ma feleaza pe pricipiul ca-i dinamovist si ar trebui sa fiu decapitat, ori sunt prostul satului din aceasta dragoste pentru Steaua, asta ca doar ca un exemplu! Nu-mi place monarhia, o zic apasat sa ma auda toti, nu soptit la ureche, nu dosit, nu pe la spate, nu impun la toti sa fie ca mine si sa se cace pe monarhie, doar zic ca nu-mi place si zic si de ce, argumentat, si atata, gata subiectul si trec la altele, dar nu-mi plac saririle de cur in sus ca neplacerea mea este o crima odioasa si trebuie neaparat sa fiu taxat, etichetat, sodomizat, executat, exclus, spamuit si pedepsit exemplar! Dupa care sa mi se intoarca spatele cu ura ca nu sunt de acord cu ce-i place lui, nici mort!

Teatru de dragul cuiva nu joc, si daca ma vrea partener de dialog si dupa aflarea optiunilor mele contra ideilor sale e bine, daca nu, nu! De aia tot zic eu ca nu ma supar pe nimeni, pentru ca poate sa fie si anti roman, ca pe alt blog, dar eu ii respect parerea lui si nu-l injur ca asa-i treaba oabla in capul fiecaruia!

Asta e, iar eu voi vota meru anti, iar celor care le plac altceva vor vota pro, ca si la partide sau alte chestii pro si contra care mai intervin pe aici, dar sa nu ne luam in unghii pentru asta ca nu e productiv, camaraderesc si ca rezervisti educati. Asta e valabil in primul rand pentru mine, ca nu dau lectii altora, insa ca sa fiu copiat si de altii n-ar fi nici rau si nici daunator! Oricum, nu mor caii cand vor cainii!

CEZAR spunea...

P.S. D.C.(alias Dorel Serban sic)
Pentru ca sa nu scada echipa iti propun ca in locul lui MaKiss- mongolul tradator sa il luam pe prostovanul de
Vasile Ion Expirat !
E prostovan..ca oricare Vasile si Ion ..ii expirat...dar il injura bine ...tre biene pe MaKiss..vanatorul de Colorado si asta CONTEAZA...!!...

Unknown spunea...

DLE T , daca dupaorele 17 imi dati o veste buna . veti primii numai FIERBINTI salutari si sarutari ,,ha has .aia cu sampania o sa o primiti de la dl cezar

Anonim spunea...

@cezar
eu nu sunt in nicio echipa.....de maidanezi sau nu.Astea sunt elucubratiile unor bolnavi psihic.Aaaa ca se intampla uneori ca ideile sa coincida ?,asta e cu totul altceva!

@kiss
daca tu "faci ceva" in ele de principii si norme e treaba ta.Eu le am si nu renunt la ele
...si te citez:
tigri 2 spunea
marți, 6 septembrie 2016, 09:00:00 EEST

"@Corleone, fac ceva in ele principii si norme, asta nu-i tara in care sa le respecti,...."

eu spun altfel:
lasand deoparte injuraturile pe care mi le-ai adresat,nu ai principii si norme NU AI NIMIC!!bine ca ai spus-o cu gura ta!!

eu cu asa "oameni" nu discut
Capisci?

iceparu spunea...

Dorule,vezi sa nu faci accident cerebral.In timp ce tu te consumi psihic in apararea unor "principii si norme" politicienii de la varf si ongistii lui Soros se pise pe ele. .Nu dadeau un sfant pe noi in comunism ,nu dau nici acum in republica capitalista si acelasi lucru ar fi si daca Romania ar fi regat.Politicienii de la varf si guvernantii ne acorda atentie in masura in care au nevoie de noi adica atunci cand le va fugi pamantul de sub picioare sau cand cineva le va trage presul .Cum acum nu le suntem de folos ne trateaza cu flit.Se pare ca multi dintre noi suntem masochisti moral.In concluzie nu-ti risipi energia lundu-te de gat cu cei ce iti sunt antipatici aici .Mai bine pune vocal" KUB-ul" pe cei ce ne ataca sistematic lovindu-ne acolo unde ne doare cel mai mult adica in pensii si alte foste drepturi odata.

Unknown spunea...

alo dle TTT . cum este cu gratarul.eu am asteptat ieri la ora 5 dar nici o este

tigri2 spunea...

@Eufrosina, ti-am mai spus nu dau relatii public, sunt multe vesti dar le dau in privat, e mail sau telefon, chat etc

Mihai spunea...

A început balcaniada mioritică in parlament.
Au dat psd-istii aprobati de toata lumea -indemnizatii pentru mamici(fara limita)
Alde încearca si el sa dea ........
Păcat......urma Oprea
PNL transformat în pdl zice că el taie ceeace a dat (votat) !!!!!(((((bineînteles in afara de indemnizatiile fara numar pentru mamici.
Frumos. Oare cîti doctori de cap si judecata le-ar trebui la astia ?
Eu după mintea mea”putina” in comparatie cu a” vip-urilor parlamentare” as fi zis asa:consider ca este suficient limita de 1000 de euro timp de doi ani ca sa cresti un bebe. Cu 35000 Euro (vezi deocamdata cazul Sibiu) poti sa finanteze la valoarea de 50 lei/zi un orfelinat cu 100 de copii napăstuiti timp de o lună sau se pot angaja cel putin 100 de bone/lună.
Cît despre impozitare ce as putea zice după ”mintea si judecata mea putina„in comaratie cu a vip-urilor parlamentare,as zice ca era mai bine ridicat plafonul de la 1050 pe la 1500-2000 lei în prima faza ......Fiindca altfel proiectul de lege nu prea aduce voturi ,cei multi si napăstuiti de sub 1050 nu prea beneficiaza.
Oricum balcaniada mioritica de adunat voturi cu oferte populist - pompieristice ”care mai de care” continua pîna in december. Apoi din January 2017 vom culege rezultatele.
La asa masuri nu ma-ș entuziasma cîtusi de putin.
Fara ratiune si discernamînt o dam în bara din nou.Asa zic eu un oarecare cu judecata de om simplu din popor.

Mihai spunea...

PS
Era sa uit a va aduce la cunostiinta ultima propunere de modificare a anexei 4 la L 263 privind grupele de munca . Prin proiectul din CD aflat in dezbatere se propune introducerea in grupă speciala pe lîngă cîntăretii de operă si operetă si orice alt cîntaret de folclor cu conditia sa fie membru al unui ansamblu profesionist.
Beton !!!Numai asta mai lipsea!!!!
S-apoi sa vedeti ce tra-la-la si tra-la-la prin campania electorala.