Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 03, 2016

Liberalii baga si pensiile militare in categoria pensiilor speciale.

49 comments

Comunicat de presă - Deputat PNL Andreea Paul

 •  COMUNICATE 
120 afişări


Andreea Paul: Pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât cea militară și de 7 ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat
Pensiile speciale au creat privilegii și disproporții mari în sistemul public de pensii.
Numărul beneficiarilor de pensii speciale se ridică, în România, la 161.661 de persoane, iar fondul total de pensii speciale este de 6,5 miliarde de lei în acest an. Dintre aceștia, 154.052 sunt pensionari militari și 7.609 pensionari civili (diplomați, magistrați, grefieri, funcționari publici parlamentari, personal aeronautic, auditori — Curtea de Conturi).
Fondul pensiilor speciale al militarilor se ridică la 5,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă o pensie specială militară medie de 3.226 lei pe lună.
Fondul pensiilor speciale al civililor se ridică la 588 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o pensie specială civilă medie de 6.438 lei pe lună.
Așadar, pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât pensia specială medie militară și de 7 ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat.
Despre pensiile celor 5 milioane de români din sistemul contributiv și din agricultură găsiți detalii aici: http://www.stiripesurse.ro/ca-i-romani-au-pensia-peste-10-mii-de-lei-pe-luna-i-care-este-pensia-cea-mai-mare-din-ara_1142996.html
Nu cred că astfel de decalaje în sistemul public de pensii sunt acceptabile. Principiul contributivității este unul corect și echitabil față de cetățenii României. Nu am susținut niciodată pensiile speciale ale parlamentarilor și cred că propunerea PNL pentru eliminarea acestora este corectă și necesară.

49 de comentarii:

Unknown spunea...

pai asa va trebuie daca nimeni nu iese sa spuna ce este o pensie speciala si una militara , ce treaba are aceasta individa cu orice fel de pensie ,? mai vad ca se propune scoaterea de la pensii orice fel de impozitare .Da,asta este ceva , asa este pensia trebuie sa fie primita curat asa cum se primea inainte de 1989 . .am platit impozite pe salasrii in timpul activitatii .se spune ca ar fi aprobat deja senatul?

Unknown spunea...

ciolosi nu e de acord cu neipozitarea pensiilor ,spune ca asta pune presiune pe buget macum ar trebuii lamurita reaba cu impozitarea pensiilor , asa este nu trebuieswc impozitate. trebuie argumentat cub o lege care spune asta

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Zdrentele liberale in precampania asta si-au pus fiecare cate un castron mare de rahat la care au adaugat un gram de miere de albine si infuleca pentru un vot avort in plus pana la voma! Rahatul se axeaza pe pensii care nu trebuie absolut niciodata crescute, ci doar retezate daca se poate de la unii si impartite la altii!

Mai, decrepit-o, zi de cele ale magistratilor, care acum sunt in sondaje la pamant, se duc sub 30%, cu multe dosare in randul lor pentru coruptie pe rol, sau arestati si inchisi; de dosare grele de coruptie care zac nesolutionate de ani de zile, de decizii care au uimit lumea justitiei si civila de ne-am facut de tot cacatul in lume; de basanistii nejudecati pentru coruptia in timp si care a ajuns la peste 100 de miliarde de euro; de o justitie in chintesentza neeficienta si care a dat statul peste cap, au majoritatea averi si care luati la bani marunti nu si le pot justifica si sunt foarte putini care-si fac treaba cum trebuie, dar trebuie cautati cu lupa;

-zi de trantoreala voastra parlamentara ca sunteti toti corupti si nu meritati nici macar salariile lunare sfertuite pentru somnul vostru si absenteismul glorios;

- zi de salariile si pensiile din sistemul lui Isarescu care au ruinat prin manarii masonice sistemul monetar romanesc;

zi de salariatzii la stat care primesc salarii uriase, politice, si pensii duble fatza de toata pulimea din sistemul de stat, dar nu te lega, fa, de pensiile militare care nu sunt speciale si suntem o categorie de sacrificiu care va apara cururile de furia strazii si de dusmanii exteriori, fiti-ar samantza pierduta sa nu se mai nasca altii! Care se mai ia de pensiile militare si le sta in gat si tot nu intelege ca nu sunt speciale, sub nici o forma, merita flegma mea generoasa!

Anonim spunea...

care dracu medie de 3226lei? ca am mai muncit 9 ani si in civilie si sunt inca muuuuult sub medie la functia de lt.col. indeplinita timp de 10 ani(cu cei aproape 10 ani in civilie)
Pai de asta imi convine mie si multor altora L223......parerea mea!!

PS MEDIA pensiilor militare 3226? Hmmmm!!...adica "media"??? imposibil!!

Anonim spunea...

totusi in primul rand al textului AP spune"pensia militara"(dar nu de stat) iar apoi "uita brusc" si ne baga in troaca de porci la "pensii speciale".Atentie la nuante!

mega2005 spunea...

Nepoata lu' Gisela ...Vass???...pai, tocmai astia, puiutzii de comunisti si evrei pe deasupra,care stau in casele de la sosea si cica sunt "de dreapta"...trebuie sa stam prosternati in fata lor....???...Nenorocita asta, care a furat cu barba-su de au rupt, sub mantaua pdl-ului iese iar la rampa???...nu se gaseste nimemi s-o tunda cum tundeau francezii in august 44' shtorfetul Parisului???...asa ar merita si ea si woodrea, anastase, traila, olgutza und so weiter!!!!

Anonim spunea...

AP voss asta vrea sa spuna ce spunea femeia/tiganca de serviciu de pe scara blocului.Ce daca ai fost nene colonel si ai fost in armata fo 30 de ani ,ca eu am muncit 40 de ani......si sa am pensie mai mica??
Personal cred ca tiganca vrea pensie mai mare ca a mea ,ca doar a dat cu mopul 40 de ani.Si acum face acelasi lucru.E noaptea mintii!!....Si AP voss e "inteligenta" si pune botu' ca prinde la prosti si voturi.De l-ar pune si la mine(botu')

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Doru, nuanta e ca aceasta plimbata prin mai multe scule rapandule, cu un trecut aventuros, ca de vampa la rampa, are cate ceva idiot si inept de debitat in precampaniile si campaniile electorale, dupa care esti fericit ca n-o mai vezi si n-o mai auzi 4 ani, fereasca Dumnezeu sa manance rahat fara frana ca ar lua-o lumea la bataie pe strada, la ce idiotenii debiteaza de fiecare data! Nu va ganditi ca n-ar fi si idioti care o credibilieaza, ca semianalfabetismul la noi e in floare si cu diplome, vedeti-va de treaba!

Televiziunile permanent bat moneda pe pensiile speciale si baga Armata la mijlocul cloacei cu care n-avem nici un fel de legatura! Si iar ma enervez ca nu avem pe cineva serios sa ne apere interesele, asa ca la politisti, desi avem o Divizie de Ghenerali! Sculati-va din morti, tovarasi domni, si aparati-ne interesele in fatza acestor atacuri murdare si injositoare, pentru ca acele grade revendica miscare, actiune, onoare, demnitae si nu suporta absolut nici un afront civil la adresa camarazilor domniilor voastre si prin intermediul si alturi de care ati fost investiti cu inalta onoare si demnitate ale acestor grade aurite!

V-au murit blogurile sforaitoare din care n-au mai ramas decat amenintarile cu retragerea dreptului de a se mai purta niste insigne de tinichea, fara valoare, daca nu se platesc cotizatiile la timp si intocmai, dar nu v-a murit mandria faloasa de a iesi de sarbatori imbracati in uniforme pentru stima de sine! Eu zic ca v-au murit si respectul pentru subordonati, elanul si abnegatia de a va sacrifica si in umele camarazilor, probabil dupa ce v-ati vazut sacii in carutza!

Mai puteti dormi noaptea stiindu-ne lipsiti de apararea si ocrotirea inaltelor dumneavoastra grade si demnitati care odinioara se sacrificau pana la suprem pentru noi? Ve-ti ramane nistre ilustrii anonimi in Istoria Militara daca ramaneti ignoranti si indiferenti la necazurile si terfelirea noastra degradanta de catre toti neavenitii care ne calca in picioare! Pacat, domnilor, foarte mare pacat si, de ce nu, foarte injositoare aceasta lasha intoarcere a spatelui catre inamicul comun tuturor: Clasa inepta politica! Nu uitati ca se poate intapla si cu Dv. aceleasi necazuri, pentru ca fie roata si patrata se intoarce ea o data!

tigri2 spunea...

@Corleone, dupa revenire si refacere, incepand cu 01.11.2016, vei avea 2M. Pe bune!

Anonim spunea...

@tigri 2
2M?? nu stiu ce inseamna.
citeste eventual si postarile mele din articolul anterior.....si chiar nu stiu ce inseamna 2M.O fi vreo injuratura o fi ceva: ca la aprecieri nu ma astept(in nici-un caz)
Hai noroc si sanatate va doresc!!
PS eu nu sunt mares: Eu nu mint nu uit si nici nu iert.....restul e gargara popeasca sau "catarator in ierarhie numit mares" A facut ORICE dar NU STIE NIMIC......cu astia nu poti sa-ti aperi tara. ori te tradeaza,ori fug la primul foc de arma.....asta e!si o spun cu tristete,cu mare tristete!!
PS Nu e vina mea ca am tras aceste concluzii.Chiar mares si olescu prin comportamentul lor si-au dezvaluit "caracterul".....Eu sunt ateu si republican asa ca pot sa spun: nu am nevoie de "camarazi" vopsiti si tradatori,nu am pe cine ma baza la greu.....asta-i tot,sincer si cinstit
PS2Aia doi de mai sus nu uitati sa mergeti la bancomat sa va luati pensiile.Am sa va aduc aminte in fiecare zi "monarhistilor"....si va repet: poate renuntati la pensiile republicane ca va da asereta margareta "praful de pe toba"

Anonim spunea...

@tigri2
eu nu sunt olescu si nici mares.Stii foarte bine care au fost legaturile intre noi ca arma.....macar pe olescu il respect pentru verticalitate(indiferent de ideile lui este si camaradul meu)mares....???nu vreau sa-mi spun parerea ca ma cenzureaza adminul.Credeti voi ce va indeamna ratiunea.(dar nu plecati la lupta cu mares daca vreti macar sa supravietuiti....ca de victorie nu se pune problema)

Anonim spunea...

@tigri2
cred ca m-am prins ce inseamna 2M
Dar eu nu sunt asa de optimist si nu dau "vrabia din mana" pe cioara de pe gard.
Cum s-ar zice "mai cunoastem si noi oameni" si din cate spui e aprox la fel cu ce mi-a spus seful logisticii(col. r) pompierilor din BV.....si finantist pe deasupra.El asteapta noua decizie saptamana viitoare ca se pare ca M.A.I se misca "mai cu talent"

tigri2 spunea...

Noroc cu cei de la MAI, legea este la fel pentru toti, doar tipul de sporuri este diferit si determinat de comandantii Armatei, dar , cu aproximatie la grade,functii si vechime egale vor fi pensii asemanatoare, diferenta va fi pe specialitati , si la ei si la noi...in orice caz, se doreste ca pensia unui "X" de azi sa fie identica cu cea a unui pensionar din 1950.
Exemplu un plt. ad. sup. cu studii , va avea cat un agent(echivalent ) cu studii, adica 62(brut)-caz real, la care se mai adauga cam 15%(discutabil). Daca va fi o diferenta , aceasta va fi pana-n cateva sute de lei (1..5).Cine are urechi de vazut sa circule!

Unknown spunea...

Da, este "foarte frumos ce se intampla", doar vin alegerile, nu-i asa?!, iar fiecare trebuie "sa iasă "cu ceva "atractiv" (populist) in fata. Ma întreb, oare, cei care lansează asemenea subiecte, cunosc faptul ca unui pensionar militar de data recenta (cunosc, dar se fac ca ploua!!!), prin tot felul de subterfugii legislative, i-au fost neluate in seama (furate!!!) vechimea integrala si generoasele contribuții financiare aduse in timp..., dar de nerușinarea fara de margini de a nu plati salariile compensatorii la iesirea la pensie de atâția ani de zile târând prin instante (abil orientate!!!) mii si mii de foști militari?!...si ar mai fi multe de spus. Ma tem ca, pe fondul acestei " brambureli" sociale si politice fara de sfârșit sa nu se repete isprava domnilor Basescu-Boc... va mai amintiți de ea ?!? In asa fel înțeleg, din păcate, foștii, actualii si, dupa cum se vede, viitorii " demnitari" ai statului roman sa acopere incompetenta, nemunca, lipsa de performanța economică...impunând noi taxe si impozite si ...tăind pensii!!! Astfel spus, domnii politicieni își sporesc numărul simpatizanților politici acordând tot felul de drepturi, pentru ca, mai apoi ,sa propuna (dupa cum se vede in prezent) catre o alta parte a electoratului, diminuarea sau eliminarea acestora. Sau, si mai trist, dupa cum se vede.... "inventam" o lege a pensionarii militarilor, mai atractiva, chipurile,...o amendam cand nici nu a intrat in vigoare... ca sa putem scapa de niste "fraieri" din sistem, dupa care, avem grija sa le "dam in cap" in fel si chip pentru ca nu mai au ce spune si face...Bravo clasa conducătoare, frumos comportament fata de o parte dintre cei pe care va clădiți puterea, siguranța, prosperitatea si viitorul...! Cu stima,

Iulian Mareș spunea...

dorel...de la manutanta!
Ai idei putine dar fixe! Mereu scrii de mine si G, ca si cum ai fi o autoritate cu drept de evaluare!
Stai bland, ca nu AA e miezul si nici nu s-a prabusit o lume ca ai plecat tu si eu!
Fiecare a lasat ceva in urma..unii pot vorbi doar de instruire....altii sunt mai rationali sau nu pot vorbi!
Nu ghici in ghioc ca nu porti fuste!

Iulian Mareș spunea...

T2,
Fa, te rog o rectificare!
Pensia unuia din anii 50 sa fie ca a unuia din 2016, si nu invers.....ca nu stim echivalarile!
Sau, mai stii? O fi de bine! Dorel, sa ne spuna! :))

Unknown spunea...

http://adevarul.ro/news/eveniment/petreceri-cadouri-fondurile-informatorilor-doi-si-un-sfert-chestor-e-ziua-unuia-parchet-iei-cravata-butoni-nub-1_57c985565ab6550cb84f6345/index.html

Unknown spunea...

nu vedeti ca pe agenda camerei deputatilor nu figureaza nimic privind acel oug cu art 40? daca in senat este aprobat cu unanimitate de voturi ascel procent de 80 in loc dev65 . ce fac astia din comisii .Nu este trecut in urmatoarele zile numic din ce se spera , asa cum zicea DL DOGARU ca pe 5 sept se va discuta , Stie cineva ce mosmondesc astia >Repet vreau sa stiu pre cine blestem si sa scuip cand ii voi intalni pe strada .

Unknown spunea...

Doar impozitul progresiv ( cu deduceri pentru cei cu multi copii ) exact ca in UE rezolva aproape toate problemele pensiilor si salariilor .Dar politicienii se fac ca nu inteleg deoarece ar ceda din profitul aberant facut din afacerile cu statul (adica colonia asta de rahat ) .

tigri2 spunea...

@Iuliu, DA pensia celui vechi se va alinia pensiei celui nou.
@ Eufrosina iar ti se facu de maritis si te grabesti sa arunci cu stanca?. Intai trebuie ca cei de la comisia de munca sa dea drumul la ce s-a discutat si hotarat si apoi comisia juridica,finante si cea a MApN(aparare) apoi discutia in plenul CD.
Nu-l tot blamati pe Dogaru caci a ramas cam printre singurii(impreuna cu gen Balan si col Pricina , care se lupta pentru drepturile tuturor pensionarilor militari, in rest cei implicati colateral , TOTAL=11 din 70 000 sau 20 din 150 000.

tigri2 spunea...

Eu zic sa pastreze impozitul si banii din impozite sa-i repartizeze celor cu PENSII(nu pomeni/ ajutoare) sub 1000 de lei.

Unknown spunea...

Da' ei cand se plimba in toata lumea pe banii nostri, nu costa mult? Cand e vorba sa ne dea drepturile isi aduc aminte ca nu sunt bani, cand e vorba sa se lafaie ei gasesc bani in taxele si impozitele platite de noi.Ca asiguram salarii si lux la toti puturosii. Sa nu uitam ca aceasta cucoana era foarte prezenta in 2010 cand s-au taiat pensii si salarii. Deci, cine vorbeste? Si care pensii speciale militare ca nu amvazut vreun ban desi legea 223 e valabila de la 01.01.2016. Si sunt foarte sigura ca o vor abroga si nu vedem nimic. Nu pot sa spun ce le doresc sa isi ia din banii nostrii ei si neamu" lor, dar stiu ei....intuiesc, ca e destepti...numai ca nu-i mai satura Dumnezeu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce-mi place mie la postare e ca pelerina asta pe traseul multor barbati a fost prinsa cu suzeta in exercitiul functional de trompetista! Intelegeti ce vreti din ce am zis eu aici, dar tzuguirea buzelor denota o racila veche, si care i s-a intiparit pe rictusul fizionomiei tradand-i naravul de practicanta de tras sau suflat in vuvuzele!

Unknown spunea...

ASA o fi .dar dece au depasit depunerea acelor rapoarte , daci cand credeti ca vor mai avea timp sa rezolve aceasta problema , au facut asta la comanda cuiva , nu o sa vedeti decat ca veti ramane cum a fost oug 57 cu art 40 asa cum l-a facut CIOLOS ,ba mai cred ca era facut mai de multa vreme si acesta doar l-a pus in aplicare , sant cu totii niste mincinosi asa ca DL DOGARU se zbate degeaba

Unknown spunea...

dle H dvs care aveti abiliyatea sa le puneti cap la cap anumite informatii ,vedeti ca in sedinta din 16 aug 2016 ,guvernul a luat niste masuri pentru ministerul apararii ,printre care se refera si la ceva in legatura cu casa de pensii ,

Unknown spunea...

revin;este vorba despre un proect de lege pentru modificarea legii 346\2005 privind organizarea si functionarea MINISTERULUI APARARII NATIONALE .vedeti pe 31 aug 2016 .,acolo spune despre un proect extins abordand ceva refertor si la casa sect de pensii etc

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Casele Sectoriale trec din coordonarea metodologica a Casei Nationale de Pensii, asa cum au fost cât timp pensiile militarilor au fost pensii civile, potrivit Legii 263/2010, in subordonarea totala a ministerelor.
Casa sectoriala devine, la MApN, o structura in subordinea directa a ministrului.Tot Legea 223/2015, modificata prin OUG 57/2015, aplica.
Aceasta este prevederea din proiect:

(4) Casa de pensii sectorială, structură cu personalitate juridică înfiinţată în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, este organizată la nivel de structură centrală în subordinea nemijlocită a ministrului apărării naţionale ."

Unknown spunea...

bine ,dar daca deja asta exista ce mai modifica la legea 346\2006 .,cititi proectul din 31 aug 2016 , unde spune desptre proect extins , atunci ? bine vom vedea , deocamdata vad ca sta pe loc abordarea oug ala nenorocit care a mutilat legea pensiilor militarew si asa iesita ca vai de mama ei . ....

tehnocrat spunea...

Andreea Paul, a afirmat ca a nascut sambata, ca sa nu piarda nici o zi de lucru.
In realitate, a nascut luni 12 iulie 2010.
Nu pot sa inteleg de ce se face publicitate acestei pseudo caracter, mai ales pe un blogg citit de anumiti oameni educati impotriva minciunii.
Care doriti ,votati minciuna, votati andreea paul.

iceparu spunea...

Voss asta se foloseste de prosti bagand batul prin gard.Fufa asta Este liberala de conjunctura.PNL apartine pedelistilor.Votarea liberalilor de catre militari este sinucidere curata.Problema este ca PSD a ramas cam singur,fostii lui aliati trecand in cealalta tabara.PNLplus ceilalti care se dau de drepta cam realizeaza un echilibru periculos.Pun o intrebare pe care am pus-o si in curtea lui Olescu.A calculat cineva din pura curiozitate ce suma primeste in noiembrie 2016?Primim o suma care reprezinta ceva mai mult decat o frectie la un picior de lemn?

iceparu spunea...

Cu indivizi de tipul lui Paul Voss trebuie luptat cu armele lor.Individa asta are o avere considerabila care mai mult ca sigur are pete negre.Cei din zona in care bantuie ea dece nu-i fac denunturi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In cursul vietii am avut prieteni de mare valoare si pe care-i respectam, dar cand au intrat microbii basismului in ei s-au schimbat radical, si peste noapte au devenit din ingeri niste hiene coltoase care au sfasiat din mine si din alti prieteni cu o furie turbata si neostoita in numele crezului lor, acum ruinat...

Cand au intrat de cateva zile microbii monarhiei in cativa prieteni, au lasat deoparte blandetea argumentelor si acum sfasie halci de carne sangeranda, si din mine, si din altii, aleatoriu...De ce aceasta transformare incrancenata pentru niste iluzii desarte si in contradictie cu o majoritae covarsitoare, mai ales cand nu-i da saracia afara din casa? De ce?

Citeam niste postari din urma si am ramas perplex de aceasta transformare uimitoare care le-au sapat bunatatea si camaraderia din inimi...Ce pacat si, mai ales, de ce? Mai ales ca, si acest crez aidoma basismului, inca de la debut, nu-i decat o ruina...Ce rau imi pare de aceasta situatie incredibil de daunatoare pentru noi toti! Eu ma consider tot cel mai bun prieten al lor, si nu-mi pasa de schimbare, stiind ca intr-o zi se vor intoarce inapoi cu sentimente mult mai bune...

Unknown spunea...

Corneliu nu te necajii pentru niste hiene care au trecut de la comunism la basism si apoi la monarhism (ex. Olescu si umeras ).''Oameni"" fara caracter si fara obraz gata sa se catere pe cadavre pentru interesele lor.Javrele astea permit oricui sa ma injure pe forumul lor de rahat( belita rosie) in schimb cenzureaza orice postare in care ma apar .Culmea tupeului tot ei ma acuza de barfa daca le raspund aici.Niste ordinari fara scrupule. O.B.- urile astea doua nu merita sa te supere .

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Te rog sa scrii mai aplicat, cu subiect si predicat!
Despre ce halci de carne vorbesti?
Ai ceva sa-mi reprosezi? Spune! Eu nu ma supar!
Adevarul nu se poate construi pe baza falsa! Corect?

Unknown spunea...

pe dats de 6 comisia de aparare discuta art 16 din legea 223 \2015 , asa ca chestia cu raportul mai la anu si la multi ani

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iuliane, nu aplic, pentru ca s-ar intelege Talion, ci explic! E doar o metafora mai elaborata, nu s-o inteleaga geniile, ci toti participantii la traficul virtual, si se refera la reconciliere, intelegere reciproca si reantoarcerea apelor limpezi intre noi! Qui prodest rafuielile si contrele pe idei? Sunt cai amiabile intre amici, si nu beligerante, pentru comunicare! Halcile abatoarelor, sangerande, sunt invectivele pe contre si nu se potrivesc noua! Nume nu dau, pentru ca cine citeste aici priveste in ansamblu un tablou din care intelege fiecare ce vrea, dupa interese si afinitati!

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
PLx37 este o propunere ca "specialistele" incadrate mai spre batranete sa primeasca pensie militara daca au vechime in serviciu militar de 10 ani.
Proiectul a fost respins in Senat, dar continutul sau a fost introdus intocmai in forma care a trecut prin Senat a Legii de adoptare a OUG 57/2015.
Probabil ca asa se va intâmla si in CD.

Unknown spunea...

HA HA santeti tare dle H .ma gandeam la acelasi lucru , dar cum este posibil sa ii doara asa de tare acest art 16 din lege si sa nu cel 40 din oug ala idiot , vedeti ca asta ar tebuii sa stim , ce au de gand ? nu putem afla cumva? vad ca DL DOGARU scrie ceva,dar de legea pensiilor nici el nu mai zice nimic , asa ca slabe sperante ,=.

Unknown spunea...

acum 5 zile a aparut ordonanta 43\2016 care aduce o multime de rectificari la oug 57 si 2o in legatura cu salarizarea si prorograrile ,dar dracu ii intelege ca este un intreg impaienjenis de modificari

micutzul spunea...

Daca curvistina la care ma gandesc da ortul popii voi dona o pensie speciala militara care este jumatate din pensia medie , pentru coparseul manglitoarei... La asa idei, asa limbaj.... Ptiu drace. (si e pensie pentru functie de Lt.col., vorba lui Doru Serban...).

amunra3131 spunea...

CE POATE SA SPUNA O SLUGA BASISTA VOPSITA IN LIBERALA? BATAI DZEU PE CEI CARE AU FACUT SA MOARA OAMENI IN FRUNTE CU SLUGA BOC SI SPER CA NICI UN MILITAR SA NU VOTEZE CU SLUGILE ASTEA LIBERALE

tigri2 spunea...

Nu mor caii cand vor penelistele si pedelistele asa ca :
-Eufrosina pune shampania la rece si incinge gratarul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Oameni buni: Ma uitam la ungurii astia, domnilor si doamnelor, ce mai stiu ei sa se distreze, ce senini sunt, nu-si fac probleme, n-au disputele astea politice ca la noi, terminandu-le printr-o conciliere imediata dupa caderea comunismului, politica o fac politicienii, si nu pe bloguri sau in dispute in media scrisa si audio vizuala, cu atat mai putin virtual! S-au iertat, s-au pupat, si-au dat mana ca fratii si acum sunt uniti si fericiti, ca un tot unitar!

Au un post muzical, aidoma Manele Tv sau Taraf de la noi, unde toata tiganimea si ungurimea cantacioasa e vesela si optimista non stop, chiar imi plac acele melodii, desi ungureasca imi repugna din patriotism-nationalism! Ungurii se intr-ajutoreaza, se iubesc intre ei, se apara in bloc in fatza oricarui dusman, nu prmit ingerintele influentelor straine, nu se tiganesc in public si desantat, nu au evenimentele sociale si de alta natura atat de dramatice ca la noi...

La ei nu sunt problemele noastre sociale jenante si batjocura asta cu pensiile si salariile, haituirea celor care primesc venituri si au pentru Armata un respect pana la fanatism!Un militar sfidat si ofensat te poate supune unui linsaj fizic spontan si pe loc, indiferent cine-ar fi!

Dar stiti care e secretul? Au eliminat masonismul perciunatilor de la toate raspunderile din stat, asta au facut, si daca vrei sa fii pe functii trebuie sa fii ungur de la Attila si pana azi, nu din Israel, Turcia, SUA sau de aiurea! Au adus-o pe Ciociolina din Italia in Parlament, o curva si matroana de bordeluri, dar era unguroaica sadea si stia sa dea de pamant cu un venetic pana-i sareau dintii pe Biblie, mucii pe Coran si perciunii pe Talmud! Ei au realizat ca ramanerea in functii cheie de stat ale perciunatilor masoni duce inevitabil la ruinarea rapida a statului!

La noi, s-au facut gasti cu balele curgandu-le la bot de adulatori spontani ai moastelor sfantului venetic incornorat, Mihai de Hopantzoc Floc de Naparstoc, de adulat tzara Licuricilor si-a Limbricilor, de sprijinit masoni, de slugi sorosiste, slugi de partide dezbinatoate, slugi sindicale si alte grupuscule de slugi si lingatori de clante! Dezbinarea adulatorilor cu balele curgandu-le din botoase fiind din plin asigurata, reconcilierea ca la unguri ne va fi imposibila in vecii vecilor! Amin si Aleluia. Doar cu mana noastra ne-o facem, asa peste noapte, ca ni s-a sculat noua s-o deliram pe adulatorii ai ceva ca sa fim la moda si in trend, ca motzul la rahat, dar nimeni nu ne trimite cu forta in bratele unor fantome regale, de partid, sindicale si de aiurea! Si ne mai plangem ca avem o societate de cacat intr-o tzara de diamant!

Post scriptum ca si mortem: Ca la unguri se intampla si in Slovenia, Slovacia si Cehia! Ca la noi se intampla la bulgari, dar nu in halul asta de tradari, de pupatori in cur ai moastelor monarhiei sau ai partidelor care ruineaza tzara, ci mai degraba pe fodul coruptiei generalizate si activitatii rachetilor in toate domeniile, fara insa a atenta la nationalism, si fara dezbinarile dezastruoase de la noi pe afinitati rahatzate peste noapte din curul gandirii si mentalitatii slugarnice! Asta e!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez@ La ce se refera coana Eufrosina cu acea Ordonanta 43/2016? Iar au pornit astia motocoasele, pickammerele, polidiscurile si alte alea de aranjat frezele la penzii cu barbi in cofrajele de oua?

Trofin spunea...

iceparu spunea...duminică, 4 septembrie 2016, 20:05:00 EEST

Daca unui pensionar militar i s-a amputat prin Legea 119/2010 si OUG 1/2011 circa 12% din cuantumul brut al pensiei si acest cuantum a fost de 4400 lei , veti constata ca in noiembrie 2016 va trebui sa i se inapoieze o suma de 6336 lei ( pentru anul 2012) iar in noiembrie 2017 va primi 4752 lei daca va respecta termenul de 30 sept. 2016 pentru trimiterea cererii . Daca va depune cererea pana la sfarsitul anului 2017 va primi intreaga suma intr-o singura transa , adica 11088 lei. La stabilirea sumei de inapoiat trebuie sa aveti in vedere si corecturile facute in cursul anului 2012 si 2013 ( daca s-au facut !) . Pentru corectitudine folositi cupoaele de pensie , dacale-ati pastrat si deciziile succesive.

iceparu spunea...

Trofin@la mine a fost ca dracul .Amputarea a fost cand 10% cand 21%.In sfarsit cat o fi o fi.Bine ca primesc si nu dau.Privind deciziile sunt aiurea.Iti multumesc pentru efort.
Cornelus,tata@Gata,am inteles ca esti un fervent aparator al republicii si urasti din tot madularul monarhia.Fiecare cu pasarica lui eu cu stolul meu.Iti impartasesc ideea dar fi mai concis. Cu toata stima dar nu toti dispunem de timp si odata cu inaintarea in varsta(eu un bosorog) ne pierdem si rabdarea.

Unknown spunea...

Corneliu ai dreptate .Mai grav e ca nici o institutie( guvern ,presedintie, servicii,etc) care conteaza nu mai e condusa de romani ci doar de alogeni sau perciunati sub umbrela masoneriei sioniste.Suntem terminati definitiv nu mai sunt sperante.Vin vremuri de cosmar…

Unknown spunea...

Poate ma lamureste si pe mine cineva. Nu inteleg de unde au aparut cifrele cu bugetul pensiilor militare si cu pensia militara medie de 3200 lei. Nu s-au facut recalcularile pensiilor, deci statistica e pe pensiile contributive marca Boc-Basescu. In rest, ca pensiile militare sunt pensii speciale... atat o duce capul. Poate spune cate state din Europa nu au pensii militare. Poate ne spune cu cine apara Romania in conditiile in care militarii angajati au salariul minim pe economie. Ce crdeti ca ii va raspunde un asemenea om, doamnei cand il va chema sa moara pentru tara? Eu cred ca ii va spune ca pentru banii astia... sa moara ma-sa.... Numai populism si lipsa de pregatire.

Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
Pentru ca ti-ai sters comentariile din ultima luna, nu iti voi mai publica niciun comentariu, indiferent sub ce nume vei semnna.