Un produs Blogger.

joi, septembrie 15, 2016

Mircea Dogaru demasca jocurile sindicalistului Coarna si cere unitate in jurul Parlamentului

25 comments

Joi, 15 septembrie 2016g

LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT
CINE SI IN INTERESUL CUI TULBURA, DIN NOU, APELE?
-         In atentia tuturor celor interesati –
Doamnelor si domnilor,
Legea nr. 223/2015 a fost torpilata de o initiativa legislativa in 30 de articole  strecurata Guvernului de catre reprezentanti ai M.Ap.N., ca Art. 40 in OUG nr. 57/2015, referitoare la ... salarizarea pe 2016.
Dupa manifestatiile de protest organizate de S.C.M.D., discutiile s-au purtat in Parlament, la comisiile din Senat si Camera Deputatilor, dupa cum urmeaza:
Ø S.C.M.D., UNIPOL, sindicatul DIAMANTUL si asociatiile aviatorilor militari au solicitat:
-eliminarea, ca neconstitutional a Art. 40 si revenirea la prevederile Legii nr. 223/2015; (numai unele dispozitii ale art. 40 sunt neconstitutionale- nota Huhu)
-pastrarea bazei de calcul de 80% cu limitare la 100% ca la toate celelalte legi ale pensiilor de stat (fata de OUG 57 care prevede 65% baza de calcul si limitare la 85%); (probabil a vrut sa spuna pastrarea procentului de 80% din baza de calcul pentru 25 de ani vechime - nota Huhu)
-scoaterea din baza de calcul a Ordinului Meritul Militar si a pensiei suplimentare care se acorda pe legi diferite pe langa pensia militara de stat, si care fusesera introduse la Senat gratie eforturilor domnului Dumitru COARNA si ale aliatilor d-sale din A.N.C.M.R.R. si F.M.R.;(dupa nationalizarea pensiei suplimentare, in anul 1998, de catre Guvernul Radu Vasile, al Conventiei Democrate, sporul pentru pensia suplimentara se acorda tot prin legea pensiilor - nota Huhu)
Ø D-ul Dumitru COARNA din partea unora dintre sindicatele M.A.I. si reprezentantii A.N.C.M.R.R. si F.M.R. au sustinut pozitia Guvernului, adica ordonanta impotriva legii, incercand sa ne demonstreze ca scaderea inseamna … crestere.
Cu acel prilej, un deputat, membru al Comisiei de Munca din Camera, ne-a aratat circulara prin care ministrii Apararii, Internelor si directorul S.R.I. au solicitat presedintelui Comisiei de Aparare al Camerei sa nu admita vreo modificare la OUG 57/2015.
La vremea respectiva, S.C.M.D., UNIPOL, DIAMANTUL si PROLEX v-au informat corect si au facut, inclusiv mediatic, scandalul de rigoare. Astazi, aceiasi domni din randurile noastre, care au sustinut pozitia Guvernului, exhiba circulara  din primavara, sustinand ca este actuala (desi la Interne s-au schimbat doi ministri) si ca actualii ministri vor o alta lege, care sa reduca masiv pensiile militare de stat. De ce? In interesul cui? In fapt, se urmareste provocarea unui val de pensionari, adica darea afara din Armata, Interne si servicii, a tuturor celor pregatiti, a tuturor celor care au facut carte serioasa inainte de 1989 si care pricep prea multe. Si aceasta pe fondul destructurarii serviciilor (D.G.I.P.I. a fost lichidat, S.R.I. este in curs, pe fondul scandalului cu spionii lui Kovesi, urmeaza S.I.E.) deoarece se urmareste prin implementarea nicusordanilor lui Soros in Parlament, destructurarea …Romaniei!
In ceea ce priveste Legea nr. 223/2015, S.C.M.D. a negociat pe tot parcursul verii. Legea se aplica. Vin decizii cu baza de calcul… 85% (Prietenii stiu de ce!) si cu precizarea ca Ordinul Meritul Militar este separat. Ciudat este faptul ca noua actiune propagandistica si de manipulare a “spargatorilor nostri de greva”, indreptata in primul rand impotriva activilor s-a declansat exact in momentul in care in media a patruns stirea ca Parlamentul, prin camerele decizionale, va respinge cu vot majoritar toate OUG-urile privind salarizarea pe anul 2016 lansate de Guvern. Oare ambitiile nefondate, lacomia, fudulia, etc. sa-i indemne pe unii dintre camarazii nostri, dornici sa-si ridice singuri statui, sa faca inclusiv politica Soros, in detrimentul interesului national si al juramantului militar?
Tinand cont de cele de mai sus, transmitem camarazilor activi rugamintea sa nu cedeze, sa nu treaca in rezerva (mai ales prin demisie, cum li se impune celor de la S.R.I.) iar celor in rezerva sa mai aibe “putintica rabdare”. Macar pana la inceputul lunii octombrie. Unde am asteptat 6 ani mai putem astepta 16 zile! Le-o cere S.C.M.D., sindicatul tuturor, care nu se bate pentru grade postume ci pentru dreptul rezervistilor la munca (obtinut in 2013) pentru cuantumurile pensiilor ciuntite de Basescu (obtinute tot in 2013) pentru eliminarea discriminarilor si revenire la normalitate (obtinuta in 2015 prin Legea nr. 223) etc.
Reamintim tuturor romanilor ca, in conditiile in care noi, ca natiune, am pierdut, pe langa industrie, transporturi, banci, pamant, resurse, Guvernul, Presedintia si conducerea serviciilor, in conditiile in care toate partidele romanesti sunt destructurate si toate afacerile detinute de romani lichidate, mai avem o singura structura care defineste existenta romaneasca in unitate – Parlamentul. Este motivul pentru care SCMD si aliatii (CNSC) au ales calea colaborarii totale cu fortele romanesti din Parlament si apararii acestuia cu orice risc!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
---
Sursa foto: Pixabay

25 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Pentru domnul V.Kis am subliniat asociatiile aviatorilor.

Unknown spunea...

deci asociatiile aviatorilor , bravo lor , altii nu au asociatii? cum sa fie p lege a pensiilor militare cu domenii asa de diferite.Inainte de 1989 la legea pensiilor era un decret pe baza caruia se pensionau toti care faceau parte din armata , era secret si mnu isi bagau nasul acolo civili. dle H ,nu inteleg dece acest COARNA spuneti ca torpileaza , inseamna ca nu sant capabilii reprezentantii armatei sa isi sustina punctul de vedere si sa faca asa fel incat sa se faca o lege clara,aplicabila in toata armata indiferent de unde provin . eu cred ca va fii o mare tavaleala in CD ,Sa speram ca se termina macar in acest an , ca nu se stie.

Huhu Rezea spunea...

Probabil ca domnul Coarna doreste sa se razbune pe cei care au initiat Ordonanta fara sa se consulte si cu sindicalistii politisti.

raul spunea...

http://www.stiripesurse.ro/nu-se-pune-problema-unei-revizuiri-a-cadrului-legislativ-aplicabil-pensiilor-militare-anun-a-mapn_1152125.html

tupak amaru spunea...

coarna vorbeste in perspectiva noilor prevederi ale legii salarizarii ( proiectul acestei legi ) , unde sporurile vor fi limitate la 30% .
a mai facut un demers in privinta includerii in salariul functiei de baza a sporului de noapte . aprobat deja .
este parsiv , asa cum am spus de la inceput : ar fi trebuit sa fie separate cele doua categorii( politisti si militari ),elementele salariale fiind total diferite .
actuala lege este opera MAI , in interesul MAI , fara suparare .
vad ca la MApN , unii se preocupa mai mult de problema valorificarii integrale a vechimii - o mare cacealma - preferand scaderea bazei de calcul , numai sa se simta ei bime . mare mizerie , nu inteleg ca asa s-a ajuns la 65% . coarna , mai inteligent , a inteles ce inseamna baza de calcul de 80- 85% , pentru ca a citit si este informat .
militarii , desi erau mult mai interesati de baza de plecare de 80% au militat prosteste pe ideea "valorificarii integrale a vechimii" . asta s-a vrut , asta s-a obtinut .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Vreau sa stiu daca Asociatia vanatorilor si pescarilor sportivi, ,,Guvidul'' s-a asociat cu Asociatia Tancuri si Auto, ,,Carligul,'' Asociatia Infanteristilor, ,,Tranteala,'' cu Asociatia nevazatorilor, ,,Orbeala'' sau Asociatia Deltaplanistilor, ,,Albina'' cu Asociatia Avicultorilor, ,,Gaina,'' etc...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aici isi baga permanent coada foarte multi dilii si dusi cu pluta care, daca ar incapea pe mana medicilor de la Spitalul nr 9, n-ar mai vedea lumina soarelui pana ce n-ar fi internati sub paza armata si tratati corespunzator sa poata fi redati doar familiei, nu si in societatea publica pentru a mai repeta crizele de nebunie modificand legi si ordonante! Asa cum exista hingheri de caini, de ce nu se organizeaza prin lege o Asociatie de hingherire a nebunilor din politica si institutiile publice si cu interzicerea pe viatza de a mai avea acces la intocmirea sau modificarea legilor tarii? Alo, vizatii, programul pentru internari benevole la Obregia este non-stop! Nu ratati internarile benevole pana nu va ridica hingherii psihiatrici, ca pe urma e mai rau in camasile de fortza si buliti cu Plegomazin forte!

Unknown spunea...

ce se intampla acum in CD dupa afirmatia celor de la MAPN. ce se va intampla cu ce s-a votat la senat? o aiureala fara maegini .Acum sa ii vad pe domnii aviatori daca raman on fata parlamentului daca nu zse va tin e cont de cele discutate,de mana cu DL DOGARU msa ii vad

tigri2 spunea...

COMUNICAT M.Ap.N.
În ceea ce priveşte alegaţiile apărute în mass-media, legate de posibile evoluţii ale cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări:

Conducerea M.Ap.N. susţine foarte clar faptul că la nivelul Executivului și al ministerului nu se pune problema niciunui fel de revizuiri a cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, că nu a existat și nu există vreo asemenea intenție, discuție, inițiativă, ori proiect. Ministerul Apărării Naţionale va face tot ce ţine de instituţie pentru a asigura menţinerea condiţiilor create prin actuala legislaţie a pensiilor militare.

În luna martie a acestui an, printr-o scrisoare comună, semnată de ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne şi directorul Serviciului Român de Informaţii, elaborată în deplin respect al competenţelor şi rolului legislativului, conducerea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor a fost informată cu privire la stadiul implementării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, pe care Executivul a iniţiat-o şi a adoptat-o.

Scrisoarea conţinea o serie de analize şi argumente în susţinerea poziţiei constante a Guvernului, aşa cum e firesc, şi prezintă o primă evaluare, la trei luni de la intrarea în vigoare. În perioada menţionată, reacţiile din partea beneficiarilor au fost pozitive şi semnalele au fost pentru menţinerea unui sistem de pensii militare de stat care asigură echilibrul, coerenţa, dar şi tratamentul unitar, just, între toţi militarii.
uITATI CE VOR MAGARII!

tigri2 spunea...

DIVERSIUNE, bravo MApN , ne-am invins , sunteti tari, dusmanii subordonatilor vostri , spurcatilor!

Unknown spunea...

Tot la Dogaru va e speranta?Vai de capul vostru .…

tigri2 spunea...

Este o DIVERSIUNE MARSAVA, din partea MApN, exact ca si aia cu "umblatul prin unitati" din primavara , ca sa convinga militarii de "bunaciunea " de OUG care ne ia drepturile fatis.Oricum se poarta bataia cop[ilului de catre parinte, zilele astea , asa ca si MApN isi saraceste proprii copii/ subordonati! Numai ca nu mor caii cand vor "porcii"

Mihai spunea...

Nu v-am prevenit că după Coarna vine d-nu Dogaru si trage o ”torpila” plina de politruchisme in stil ”potecar”.Se pare ca iar a ratat startul.
He,he da cînd era legea scmd pe banda cu neprevederea recalcularii pentru cei pensionati inainte de 2011 si a fost ”amendata” in forta de sindicatele politistilor conduse de Coarna si Vîlnei cu recalcularea si pentru cei pensionati inainte de 2011 fara drept de replica pentru Dogaru. Dapăi cind s-a impotrivit Dogaru in parlament la propunerile d-nei deputat de Caracal,Cristina Anghel.
Si ce aliat ”puternic a gasit ”UNIOPOL”. Vi-l mai aduceti aminte pe liderul acestui ”unipol” ce trasnai vorbea după aparitia OG57 (te bufnea risul). Huhurez chiar a publicat un material atunci pe tema trasnailor debitate.Poate il readuce pe tapet. Cred ca Asociatia aviatorilor a gresit de putin barca aliatilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigri 2 ne-a etalat aici placinta cu ravas! Ei, cine poate acum s-o mai rumege decat cu noduri!? Noi ne stofocam pe aici, ei ne saboteaza in Minister! Repet si eu vorba lui: Nu mor caii cand vor porcii!

Mihai spunea...

Mai trebuia Uniunea Scriitorilor si a Muzicantilor !!!

Unknown spunea...

DLE T2 ,cum adica niste ministere dau circulara la parlament ,la CD ? asa ceva este de neconceput.Oare dece s-a tacut,dece nu s-au luat masurile necesare de cei din CD sa nu permita insicatii, aceia trebuie sa hotarasca ce este corect , nu s-a li se dicteze ce e corect , corect pentru MOTOC etc. Atunci ce mai este de facut cand iar dau pe fata indicatii , in sensul ca nu ze schimba nimic in acea ordonanta .DL T2 pai acum ar trebuii sa se faca mare taraboi , vad ca s-a oinghitit galusca , numai COARNA a spus despre asta , cu toate ca el isi sustine interesele , ai nostrii ce fac? Mare minune sa vedem ca CD va fac e ce trebuie.

Unknown spunea...

Mai este o problema - vad ca a in Senat a trecut o initiativa legislativa Pl nr. L186/2016 cum ca civilii din serviciile de ambulanţă vor beneficia de pensii speciale de 80% din media salariilor brute, inclusiv sporuri din ultimele 12 luni, daca au cel puţin 20 de ani de lucru in domeniu sau la vârsta de 57 de ani. Motivul este ca ei lucreaza in aceleasi conditii precum cei de la SMURD. Dar pompierii militari de la SMURD nu au sporurile celor de la SAJ, plus ca sunt incadrati pe inca vreo 2,3 sau chiar 4 functii de pe autospecialele lor, la nevoie plecand la interventii pentru descarcerare, incendii sau mai stiu eu ce activitati. Plus ca au statut de cadre militare, adica oricand la dispozitie, cu tot ce inseamna drepturi, dar mai ales obligatii si indatoriri. Si uite asa se duce in derizoriu statutul cadrelor militare. Apropo, de ce nu vor avea acelasi regim si civilii din MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP si ce o mai fi, ca doar si ei fac cam aceleasi activitati, conform parerii initiatorilor legii amintite. Nu m-ar mira ca urmatorul Guvern sa ia in discutie anularea tuturor pensiilor de serviciu (vorba lui Boc - mai putin la judecatori) si sa se treaca iar pe sistemul contributiv. Ca militarii au mai patit-o o data...

Anonim spunea...

Domnul Gen. Rus, fostul comandant al aviatiei, oare stie ca dupa recalculare va avea 2600 lei brut, oare d-nul gen. Mereu, fostul comandant al scolii de la Bobocu stie ca dupa recalculare va avea 2500 lei brut, mai sunt si sefi la ARPIA. Ei pe cine reprezinta?.Oare toti comandantii de unitati si mari unitati care au iesit la pensie in anii 1990,1991,stiu ca nu vor trece niciunul de 2600 lei brut ?. Si mai am o intrebare, daca acestia vor avea atat , cat vor avea ceilalti ?. In ce tara traim, cand cei care ies astazi la pensii au pensii peste 10.000 lei brut. ?

Unknown spunea...

Apropo - nu stiu de ce, dar site-ul Senatului nu merge, ca dadeam link-ul catre Pl nr. L186/2016.

Huhu Rezea spunea...

Comisia de finante banci din CD nu ia in dezbatere nici saptamana urmatoare PL x-82/2016, desi are sedinta pe 20 09.

Huhu Rezea spunea...

@tupak-ule
Iar faci confuzia intre baza de calcul a pensiei, solda lunara bruta realizata la functia de baza, si procentul de pensie, care se aplica la baza de calcul in functie de vechimea cumulata?
Pensia militara poate fi mai mica sau mai mare in funtie de 2 variabile:
-elementele salariale care sunt incluse in baza de calcul
-procentul de pensie
Chiar nu intelegi ca pentru vechii pensionari, solda lunara bruta este cea care a fost, cu elementele salariale din legile timpului si nu mai poate fi marita? Pentru ei este foarte important procentul de pensie pentru vechime. I-ai nenorocit daca le plafonezi procentul la 85% dintr-o baza de calcul mult mai mica in comparatie cu noile solde lunare briute.

tigri2 spunea...

@Huhu, tocmai asta s-a cerut, "alinierea veniturilor(sporuri,coeficienti, indemnizatii) cu cei noi, adica cel iesit la pensie acum 20 de ani sa aiba aceleasi cuantumuri si ,,,cu cel ce iese acuma (la conditii echvalente)

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Voi aviatorii va agitati pentru ca ati avut sporuri.
Daca te uiti pe deciziile de pensie militara pe L 164/2001, pentru marea majoritate baza de calcul era formata din solda de functie la maxim, solda de grad, gradatiile pentru vechime si indemnizatia de dispozitiv.Inci, colo mai aparea solde de merit si indemnizatia de comanda, daca le-a avut la data trecerii in rezerva. Nimc in plus.
Aceleasi elemente vor fi si in baza de calcul potrivit ordonantei pe care MAI si MApN dau comunicate si indrumari pentru CD ca nu o vor modifica. Si inca diminuate, fata de Legea 164, pentru ca se ia solda de functie efectiva si nu la maxim.

tigri2 spunea...

@Huhu, noi aviatorii n-am avut niciun spor in plus ,fata de un infanterist, decat CLASIFICAREA , pe care au avut=o si alte arme, inclusiv auto sau tancuri. Daca te referi la zbor , acesta intra la categoria PRIME, a nu se confunda cu PREMII. Iar acestea au fost luate in calcul la venituri in cadrul Legii 263 din 2011

Anonim spunea...

@huhu
eu n-am inteles!
eu sunt iesit pe L164....in permanenta pensia mi-a crescut in acesti ani fara a pierde macar 1 leu.
Dupa toate calculele toti finantistii imi spun ca pensia mea va creste cu cel putin 50%(si nu unul ci mai multi) si asta ca sa nu vorbesc si de procentaje si mai mari......buuun!
Vi dumneata acum aici si imi spui(adica lasi sa se inteleaga) ca pensia pe L223 va fi mai mica decat pe L164 si toate celelalte legi ulterioare.
Poftim citatul dumitale:

Huhurez Rez spunea...
vineri, 16 septembrie 2016, 12:41:00 EEST
"Aceleasi elemente vor fi si in baza de calcul potrivit ordonantei pe care MAI si MApN dau comunicate si indrumari pentru CD ca nu o vor modifica. Si inca DIMINUATE(subl. mea), fata de Legea 164, pentru ca se ia solda de functie efectiva si nu la maxim."

PS as putea sa va dau chiar exemplul meu care va contrazice total,dar ma abtin deocamdata.E de ajuns sa "aruncati un ochi "pe deciziile care deja au inceput sa apara