Un produs Blogger.

luni, septembrie 12, 2016

Nu de la MAI, SRI si MApN asteptam modificarea OUG nr.57/2015

11 comments
TIR-urile turcesti exporta democratia
Este indeobste cunoscut in rândul pensionarilor militari ca  Ordonanta de sfertuire a pensiilor militare, emisa de guvernul tehnocrat in primele zile ale existentei sale, fara ca mediul politic sa reactioneze, a fost clocita in laboratoarele Apararii, SRI si Internelor, cu complicitatea participativa /tacita a sindicatelor sau a  asociatiilor de rezervisti patronate de aceste institutii militare.
Ce sa spunem! Ingrijorat de "zvonuri",   Sindicatul politistilor s-a intâlnit cu noul ministru de Interne si a dat un comunicat din care rezulta ca atât conducerii ministerului, cât si Sindicatului lui Coarna nu le pasa de nemultumirile rezervistilor fata de prevederile mutilatoare de pensii militare ale OUG 57/2015.
Sperantele noastre sunt numite  in Comunicat zvonuri;

"-referitor la zvonurile apărute în ultimele zile, privind modificarea Legii nr. 223/2015 (pensiile militare de stat), precum şi a OUG nr. 57 (care, între altele, aduce unele modificări/completări privind pensionarea), conducerea MAI a precizat, ferm, că la nivelul Guvernului nu există intenţia de a fi modificate aceste acte normative;"

Sperantele noastre de modificare a ordonantei nu sunt legate de emitentii ei, ci de  cele 4 comisii raportoare ale   Camerei Deputatilor, in care este sau urmeaza, in zilele urmatoare, sa fie  dezbatut Proiectul Legii de adoptare  a art. 40 al OUG 57/2015. (PL x-82/2016)
Legea care se va adopta in Parlament va fi obligatorie si pentru emitentii ordonanteui, cei care au nesocotit drepturile votate  de deputati si senatori pentru militari, in anul 2015,  prin L 223.


11 comentarii:

Unknown spunea...

Scurt. OUG 57 nu va fi modificata .Atat.

Huhu Rezea spunea...

Nu fi asa de sigur, calugare.
Textul adoptat de Senat a adus deja modificari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu raman ferm si pironit pe pozitie ca Dumnezeu e mai tare dcat toti diavolii din lume, fie ei mai multi decat tiglele de pe casa! Ce a afirmat acel paduche vremelnic este doar o emanatie idioata si total falsa! S-au adus modificari la criminala OUG si nu-i el Hristos gornistul sa intoarca pe dos un curs al apei catre deal!

Unknown spunea...

Sa ne intelegem. "Guvernul meu" chiar si tehnocrat, e urmasul si continuatorul guvernarii Boc-Basescu. Ce nu inteleg la oamenii astia e ca nu vad de unde vine atata URA fata de ARMATA. Poate e cava ce nu vad eu si vede alcineva. Ma puteti lumina? Va rog.

CEZAR spunea...

Scurt. OUG 57 nu va fi modificata .Atat.
Prostovanul ..expirat are dreptate ..!

Unknown spunea...

Cezar vezi sa nu te tai in cioburile oglinzii.😂

tigri2 spunea...

Art. 28(1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este MEDIA TUTUROR VENITURILOR BRUTE IMPOZABILE realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la Art. 3 lit. a)-c)...
ART.29.(1) Cuantumul pensiei de serviciu se determina în procente din baza de calcul, astfel:
a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata conform Art. 3 lit. f) de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la împlinirea varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 85% din baza de calcul prevazuta la Art. 28;
b) pentru fiecare an care depaseste vechimea prevazuta la lit. a), la cuantumul pensiei se adauga cate 1% din baza de calcul prevazuta la Art. 28, fara a se putea depasi venitul brut utilizat la calculul pensiei la data deschiderii dreptului la pensie...
OMMsi PS vor fi inafara bazei de calcul.
Toate sporurile si indemnizatiile se vor alinia la nivelul gradelor si functiilor corespunzatoate anului 2016 !!!
Indiferent ce spune/ vrea, unul sau altul , niste neica nimeni fara gandire si temei, dintr-astia care vor sa-si dea singuri cu rtesla in...riconele,"neshte ciobani"!

Unknown spunea...

Tigri 2 facem pariu pe o sticla de coniac Unirea ca nu va fi modificata OUG 57 ?

CEZAR spunea...

Imi cer mii si milioane de scuze !! DACA SI POTECARUL ..S_A PRINS ..VA DATI SEAMA ??
Doar pentru ..intelectuala noastra tanti FROSO...!!
Frosoo nu mai casca gura ...
-----------------
R-2650013 septembrie 2016, 12:38
elativa chestia! Faza este ca venituri brute IMPOZABILE au fost si ... compensatoriile de la trecerea in rezerva. Ce zici?

Si apoi mai este o chestie! Chestia cu IMPOZABILE este cam magarie. Si iti dau un exemplu banal. Tu ca fost pilot, beneficiai de prime IMPOZABILE. Avand venitul de 10 lei la final de luna. Eu in acea luna, am obtinut acelasi venit de 10 lei cu al tau. Urmare a unor diurne, fiind detasat la un exercitiu militar in Bavaria. Numai ca acele venituri extra-solda NU mi-au fost impozitate.

In final, chestia cu IMPOZABILA este un artificiu de debarasare de majoritatea militarilor. Artificiul te avantajeaza pe tine si un grup mic de persoane si loveste in mine si in majoritatea militarilor. Ti-am dat exemplul meu si nu este singular.

Bejan Ghiorghe spunea...

http://www.stiripesurse.ro/un-lider-important-de-sindicat-arunca-bomba-toba-hellvig-si-motoc-dicteaza-votul-parlamentarilor_1151651.html

emillian123 spunea...

...Intr-o culegere de texte legislative numita "legislstia pensiilor"-republicata prin luna mai 2016,legea 223/2015 apare modificata cu preveeerile OUG. 57/2015, ca si cum e "batuta in cuie..."..!