Un produs Blogger.

luni, august 07, 2017

Rezervisti! Nu acordați votul vostru partidelor care au tolerat tăierea pensiilor militare de către guvernul tehnocrat prin art.40 al OUG nr. 57/2015!

73 comments
Acesta a fost mesajul politic al Blogului înainte de  alegerile parlamentare din 2016. Acum avem explicația de ce PSD nu a mișcat niciun deget impotriva ordonanței Cioloș.
 Decizia nr. 20/2000 a CCR a stabilit că pensiile militare și pensiile magistraților au aceeași motivare juridică. 
Cine este chemat să garanteze democrația  constituțională potrivit Art. 118 din Constituție?

"In  cursul anului 2015 a fost adoptat, cu amendamente, de către Parlament și promulgat de Președinte, un proiect de lege al Guvernului Ponta, prin care au fost restabilite tradiționalele pensii militare, vechi de cca 150 de ani, transformate în pensii civile de guvernarea Boc- Basescu, în anul 2010.  Legea 223/2015 urma să intre în vigoare la inceputul anului 2016, dar,  între timp, prin mișcările anarhice ale tinerilor "frumoși și liberi"Guvernl Ponta a căzut.

Premierul tehnocrat desemnat de Iohannis  a primit asigurari de la PNL, PSD și UNPR că va primi votul de investitură dacă se angajează că nu se va atinge de măsurile cu caracter social adoptate în guvernarea precedentă. Ce să vezi? In primele ședinte de guvern, guvernul Ciolos a adoptat un text introdus muțește într-o ordonanță de urgența cu măsuri bugetare și fiscale prin care cuantumul pensiilor militare, stabilit prin L 223/2015,  a fost redus cu până la 28%.


Ordonanța  a discriminat militarii față de celelalte categorii profesionale scoase de sub incidența Legii 119/2010, reducându-le procentul de pensie de la 80% la 65% din baza de calcul, pentru 25 ani vechime cumulată. Prin plafonarea cuantumului  pensiei la 85% din baza de calcul, Ordonanța legiferează discriminări intre beneficiarii legii, în sensul că sunt sancționați prin nevalorificarea stagiilor cei cu vechime mai mare de 36 de ani.

Ne așteptam ca liderii principalelor partide parlamentare să exploateze, cel puțin, politic măsura tehnocraților, dacă nu-i interesa atât de mult situația militarilor. A trecut aproape un an de la adoptarea ordonanței și niciun lider, nici Dragnea sau Ponta, nici Blaga sau Gorghiu, nici Oprea, n-au zis vreun cuvințel despre nedreptatea pe care tehnocrații, susținuți de conțopiștii din ministerele din sistemul de apărare, au facut-o militarilor care au servit sub arme o perioadă mai mare de 36 de ani vechime cumulată. Pierd atât vechime, inclusiv stagii contributive efectuate după pensionare, cât și procentele de până la 9% pentru pensia suplimentară.

Dacă era voință politică,  situația era rapid rezolvată în Parlament. In Senat, primă Cameră sesizată, procedurile privind proiectul de lege de adoptare a OUG 57/2015 au fost tergiversate  aproape 3 luni, cu evitarea implicării Comisiei de apărare în întocmirea Raportului care a fost supus adoptări in plen.
A rezultat un text mai prost decât Ordonanța... însăși. Daca acest text ar trece și de Camera decizională, pensiile militarilor cu vechime cumulată mai mare de 45 de ani ar fi reduse cu incă 2%.

In Camera Deputaților, deși era procedură de urgență, miniștri Tobă și Motoc, au reușit să amâne dezbaterile până la calandele grecești, printr-o scrisoare  intimidatoare adresată celor 4 Comisii raportoare. Pentru amânare s-a apelat și la tertipul de a sesiza și Comisia juridică, la cererea acesteia, cu doar câteva zile înainte de termenul din luna aprilie, termen  la care comisiile sesizate inițial trebuiau să depună Raportul.

In timp ce adoptarea Ordonanței este tergiversată în Parlament, mii de asigurați din structurile de apărare, descurajați de prevederile sancționatorii ale Ordonanței pentru cei care doresc să-și continue cariera militară sau profesionala până la vârsta standard de pensionare, au depus rapoarte pentru trecerea în rezervă  cu drept de  pensie militară anticipată sau anticipată parțială.

Constatăm că  PNL este subjugat de fostul PDL și de ONG-iștii soros -isti, PSD  se lasă paralizat și intimidat de fel de fel de curente antiromânesti,  UNPR este înghițit de partidul lui Băsescu. Soluția ar fi să simpatizăm cu noile partide care promovează o politică naționalist- patriotică.
Rezerviștii și cei apropiați lor pot forma un bloc electoral de o jumătate de milion de votanți disciplinați."

73 de comentarii:

Unknown spunea...

Votati pe cine vreti.Tot Soros va numii guvernul prin slugile Iohanis,Bleaga si Drac-nea

iceparu spunea...

Nu-i necesar sa-mi spui.Oricum o faceam cu atat mai mult cu cat stiu ca tot ei au stat la baza legii lui Boc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa o sa facem! Cu cateva zile inainte de alegeri chiar sa se publice lista neagra unde se afla acesti criminali de pensii! Tata din groapa daca iese si va intra intr-un partid din asta il razuiesc! E bine sa publicam si numele celor mai inversunati nenorociti care au calcat in picioare cu obida pensiile militare! Pana la moarte nu voi vota cu PNL -PDL, in primul rand! Stai sa vedem si PSD ce face maine pentru noi, de nu se straduiesc si se fac ca fac, il bagam pe lista neagra! UNPR fiind o obiala-fantoma iese din discutie! Uniunea pentru salvarea excremetelor lui Soros de pe acum am bagat-o in closetul cel mai adanc de la Morga! Ecologistii sunt un lagar cu adunatura de refugiati basanisti, PMP e PLM al bahicului conflictual, iar iese din ecuatie, fara discutii, si mai bine stau acasa sa beau o cana de vin fiert cu scortisoara ca e bun la reumaticul meu! Iac-asa!

micutzul spunea...

Daca Bolcas ca un om destept a facut un pas , cred ca pot si eu....!

Unknown spunea...

@ Huhurez Ciolonderos doar ce-a declarant ca el nu se duce la Bruxelles , mai are treaba aici !!!. Eu l-as fi trimis la originea piiiiiiizdii muma-sii , poate asa ar fi intzeles , homunculul !!!. Canalia de UNGUENT doar ce-a demisionat - crezi ca o sa lucreze la vre-un privat ?????. Cica pe listele de votare ale MAIDANEZILOR DIASPOREZI DEJA CICA-S NUSTIU CATE SUTE DE MII , PANA-N DECEMBRIE SARE MILIONU' , GARANTEZ !!!. Si oare cu cine vor vota ei, martorii joianului plavan ????. Si pana la urma ce conteaza , ce mai conteaza cine si cu cine voteaza ???.Au crezi tu ca JOIANI SS va mai putea urca la Negoiu sau da o fuga la Miami stiind ca la Bucuresti nu mai are ,, guvernul mau'' ?????. Lasatzi orice sperantza , voi[si noi] ce , inca , mai traitzi aici , in aceasta gaura neagra , Romanistan !!!. Canaliile , jigodiile , pramatiile prasesc si puiesc - oamenii care odata se nasteau pe acest pamant blestemat -se duc - gen. Mircovici , Gyuri Pascu , Papaiani !!!.Dumnezeu sa-i odihneasca !!!!. In acest timp putoarea si-a botezat babuinu' -NOAH !!!!. FUCKING HELL !!!. DE LA JULIEN LA NOAH , PASCUTZA MAMITZICILOR VOASTRE DE SCUMBAGS !!!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subscriu inmilinonit!

Adi 4 you spunea...

@ M.Lupi, de acord cu tine! Cel mai rau este ca au reusit sa ne dezbine, sa ne certam intre noi. Pensionari militari, ce sa facem cu ei!? Asta dupa ce ani de zile am fost buni la orice a fost nevoie pentru tara asta! Toti iluminatii de dupa 1990 si-au tras case, averi pe afara, te sfideaza de la inaltimea functiilor ocupate, iar cand este nasol aici, isi pun cururile in avion si o intind afara fara remuscari pentru ce lasa in urma! Hai sa le taiem din drepturile de pensie ca pensionarii militari isi tarasc basinile si poate crapa mai repede! Stai sa vezi ce circ o sa fie de 1 Decembrie! Sa vezi cati vor sa se traga in poze langa amarata noastra de tehnica si langa militarii in uniforma. Cum ii vor imbratisa pe cei mutilati in Iraq, Afganistan, pe cei raniti in Bosnia, de care nu s-a scris nimic, sau de cei morti in Somalia si despre care iarasi nu s-a spus nimic! Pun pariu ca de 1 Decembrie o sa deschida si Arcul de Triumf! Se vezi ce circ o sa fie apoi pana la alegeri! Pana pe 11 Decembrie o sa ne dea, majorari, pensii mai mari, nu se vor impozita pensiile, iar pe 12 Decembrie o sa ne dea DESTEPTAREA! Sau o sa ne dea altceva!

Pop Iuliu spunea...

Buna dimineata!
Ne poate ajuta vreunul dintre colegi cu noutățile din discuția de ieri in Comisia de munca a CD, vis-a-vis de procentele din baza de calcul pentru pensiile militare? Sa aveti o zi placuta!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Lupi,
La aceste alegeri pot vota milioane din asa zisa Diaspora caci nu se pune! Ei voteaza pentru un numar limitat de parlamentari, nu pentru ceilalti!
Ok?

Iulian Mareș spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa vegheze la cei trei copii, caci mult s-a chinuit acest om tanar!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adi 4 you spunea...

Bleaga, trafic de influenta in fosta campanie electorala! Sef de campanie, de cacao! Acestia, ne-au furat banii si si-au batut joc de noi! Cat va mai rezista sefa de la DNA, pana cand o sa fie matrasita de servicii... Sper sa nu fie agatata cu nimic, iar PDL/PNL sa se dea -in gat- pana la ultimul!

Elisav spunea...

Daca mizam pe faptul ca partidele plang dupa voturile noaste asteptam in zadar.Alesii au teama doar de multimile care se ridica impotriva lor. Aceasta este solutia.Ati vazut in urma cu cateva zile cum fugeau cu masinile din parlament? Restul este vrajeala. Trebuie sa-i luam ca tinta conform regulamentelor de tragere,alfel asteptam pana la calendele grecesti. Cand multimile s-au strans razvratite s-au schimbat legi,au demisionat senatori si deputati.Noi militarii asteptam ca milogii.Milogii au uneori noroc!Rar insa! Atat vrem, pentru atat luptam, atat avem!

Adi 4 you spunea...

Da, se contureaza ceva! L-au dat jos pe Bleaga ca sa-l puna pe Ciolanis!

Mihai spunea...

Este doar un razboi pe fata intre clanurile de mafioti,în principe clanul Udrea contra clanul Blaga cu binomul la mijloc. Denunturile lui Ghita si amenintarile cu dezvaluiri ale marinarului nu fac decît sa inteteasca razboiul. Va fi ceva de genul ”scapă cine poate”. Curios pe unde se vor opri si ce se va intimpla după in pîna azi pdl ,pnl nexistind.
Curios daca mai taie madam Vass pensiile speciale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu deja m-am hotarat sa votez cu PRU! Pentru ca Dragnea este sluga tradatoare a lui Iohannis! Pentru ca Dragnea si toti cilalti ne-au abandonat si n-au mai miscat nici un deget pentru Armata! Pentru ca nici un partid nu mai lupta pentru pensiile noastre! PRU are oameni patrioti si care au actiuni si proiecte in folosul romanilor amarasteni! Acum, toate partidele parlamentare de la aceasta ora, absolut de loc nu mai lupta pentru noi, desi suntem o forta! Toti il slugaresc si-l pupa in dos pe Iohannis in speranta ca vor scapa de dosarele penale. Liderul PRU ne-a demonstrat pana acum, prin luarile de cuvant si actiuni, ca lupta cu mafiotii politici pentru resursele subsolului, interzicerea taierii padurilor, pentru ca pamanturile sa nu mai fie vandute strainilor, militeaza pentru reglementari legislative sociale de crestere a nivelului de trai, pentru indreptarea cadrului legislativ pozitiv in toate domeniile, iterzicerea steagulu unguresc si a actiunilor unguresti de subminare a statului unitar, sunt nationalisti moderati pentru nedestramarea statului roman si multe alte actiuni care sunt acceptate de romani ca fiind foarte bune! Va rog sa analizati si sa luati o hotarare, pentru ca toate celelalte partide ne-au tradat intr-un fel sau altul, inclusiv PSD care n-a mai facut nimic de la plecarea lui Ponta, decat sa se slugareasca prin Dragnea catre Ciolos, Soros si Iohannis! Voi vota cu PRU CA SA MA SIMT IN SIGURANTA CU PENSIA MILIITARA, CA NU VA FI DESFIINTATA DE CATRE CELELALTE PARTIDE, CUM S-A INTAMPLAT IN R5EGIMUL BASESCU SI NMENI N-A RIDICAT UN DEGET! VA ROG ANALIZATI SI SA LUATI O HOTARARE MAJORA SA NU MAI VOTAM CANCERELE CARE PANA ACUM NE-AU REGULAT PENSIILE MILITARE IN MOD CONTINUU SI CONSTANT DE CATIVA ANI INCOACE! ATENTIE: CU PARTIDELE ACTUALE DIN PARLAMENT RISCAM SA RAMANEM IAR FARA PENSII MILITARE! PRU ARE VOCATIE SI ESTE PENTRU NOI, ROMANII, FIIND UN DUSMAN D MOARTE A INGERINTELOR STRAINE IN ROMANIA, NEFIIND SLUGI SOROSISTE SAU SLUGI ALE PRESEDINTELUI SAU ALE STRAINILOR CARE VOR SA NE DESTRAME STATUL NATIONAL UNITAR SI SA NE ARUNCE IN HAOSUL FOAMEI SI A LIPSURILOR!

Huhu Rezea spunea...

Dacă astăzi ar fi alegerile, cred că și eu aș vota cu PRU.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, eu de mult ii studiez pe acesti patrioti si am ajuns la concluzia ca sunt sinceri, corecti, necorupti, romani patrioti si care lupta cu sinceritate pentru binele romanilor! Pe unde am gasit postari cu PRU le-am citit si am desprins concluzia ca merita sa le acord votul meu! Au toate calitatile necesare pentru a-mi investi increderea in ei! Daca le cititi Platforma program va veti convinge, si n-ar fi rau ca sa fie postata intr-o zi si aici, pana la alegeri, sa se convinga si camarazii! Se poate, domnule, discuta cu ei pe orice subiect, nu se subjuga nici unei forte oculte si nici unor factori decisivi interni, asa cum o fac toate partidele actuale din cauza ca acolo unde sunt corupti si santajabili si se ploconesc lui Soros & masonii, presedintelui, prim ministrului, parchetelor si serviciilor! Pana acum, toti au vandut si jefuit Romania, impotriva PRU nu sunt asemenea dovezi, fiind un partid tanar si cu oameni care nu s-au tarat prin tribunale! Gata cu Oprisan, Guzganul rozaliu, Dragnea, Basescu, Alina Gorghiu, Blaga si alti penali! Gata, m-am saturat de tradari, promisiuni desarte, lasitati, corupti, razuiri de pensii, ordonante care pericliteaza pensiile, actiuni ostile impotriva Armatei si atitudini de aroganta, sfidare si ignoranta! Nu voi mai vota absolut niciodata partidele formate imediat dupa 1989 si voi vota un partid nou cu mari sanse de a redresa Romania cu oameni noi si incoruptibili, asa cum este PRU! EU M-AM DECIS SI FAC APEL LA DUMNEAVOASTRA, STIMATI CAMARAZI, SA ABANDONATI TRECUTUL VOTAND UN PARTID COMPLET NOU, PATRIOT, CU VOINTA DE A FACE CEVA PENTRU ROMANI, PENTRU NOI, MILITARII, PENTRU A SE ELIMINA DIN SOCIETATE CANCERELE SOROSISTE SI MASONICE CARE ACUM CONDUC ROMANIA! SA DEA DUMNEZEU CA FIECARUIA SA I SE LUMINEZE MINTEA SI CONSTIINTA! DOAMNE, AJUTA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca, luat de val, am uitat sa amintesc faptul ca platforma program a PRU se afla chiar sus pe coperta articolului dand clik pe mentiunea verde! Veti ramane uimiti sa descoperiti generozitatea acestei platforme profund sociale si revolutionare, optimiste, realizabile si care acopera necesitatile de moment si acuale ale Romaniei! Dati click pe ,,noile partide'' din coperta de mai sus ca sa va convingeti, stimati colegi!

Huhu Rezea spunea...

Raportul preliminar din luna aprilie al Comisiei de muncă nu a fost dat publicității, fiind trimis șpre dezbatere și la celelalte comisii raportoare...care tergiversează introducerea lui pe ordinea de zi.
Din câte s-a spus în luna aprilie...in raportul preliminar au fost aprobate majoritatea amendamentelor propuse de regretatul deputat Mircovici, înmormântat astăzi la Timișoara.
La biroul CD se va depune un singur raport, aprobat de toate cele 4 comisii raportoare.

Mihai spunea...

Și cu ”reformele” colegului cum rămîne?

ionut spunea...

D-ZEU sa-l odihneasca pe d-l gen.MIRCOVICI.
Unul dintre cei care a facut cinste
ARMATEI !
Ionut

ifrim spunea...

Si daca tergiverseaza pana dupa alegeri mai au valabilitate rapoartele,semnaturile?

Huhu Rezea spunea...

Rapoartele întocmite de comisii în această legislatură rămân valabile și pentru viitorul parlament. Numai ca Plenul CD le poate respinge sau le poate retrimite la viitoarele comisii.

ionut spunea...

D-ZEU sa-l odihneasca pe d-l gen.MIRCOVICI.
Unul dintre cei care a facut cinste
ARMATEI !
Ionut

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

OK!

Gigi spunea...

Va-ti convins? @H,C.F.I etc?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Tigri
Nu face pe deșteptul.... unde nu te pricepi!
Citește Constitiuția:

ARTICOLUL 63
(1)

(5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Si daca in viitoarele comisii apar deputati de auto care nu stiu unde este bufetul vai mama noastra!

Anonim spunea...

In comisia de munca , din cate am auzit, s-a votat amendamentul asa cum a iesit din senat.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Am răspuns unei întrebări.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pintea spunea...

Cometarii diverse,pareri diverse,in fondn nimeni nu stie ce frea sa spuna. Stiti vorba aia ca daca mergi in padure si ai in pusca un singur glont,daca nu sti cum sa-l folosesti te mananca lupu. (dupa cum vad eu a inebunit lupu cHESTIA CU CE NE DOAREb tot PSD-ul(Ponta) o
s-o rezolve favorabil.Asa fiti atenti cu glontul.
PINTEA.

Huhu Rezea spunea...

@Pintea
Ti-ai creat cont Google ca să ne vorbești în parabole?
Da, glonțul pe care-l avem este votul din decembrie. Mulți il vor irosi pentru vulpi roșcate, bufnițe și alte animăluțe tinere și libere.

Un Roman spunea...

Rezervisti,nu va luati dupa un cretin.Se manipulaza,doar ,doar PSD''ul va castiga..Degeaba ai pensia cu 5 lei mai mare,daca preturile au sa o ia razna.Votati oameni in care voi credeti..Oameni despre care voi aveti o parere buna..Nu va luati dupa toti cretini..Avweti creier..pai..folositil..De unde si pana unde vine un agarici sa va invete pe voi [la anii vostri ] cum si pe cine sa votati? ..E? mEu nu va spun pe cine sa votati..sau pe cine nu.Va spun DOAR SA VOTATI..cu mintea.Respect

Huhu Rezea spunea...

@un român
După greșelile pe carele faci ești un român neinstruit, ca să nu zic prost.

luminita spunea...

ce sa mai votan , pana atunci astia ne omoare . oricum eu am votat PRU ,nu imi pare rau si daca voi mai apuca voi vota UN PARTID EXTREMIST,asa merita hotii astia

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma faceati nebun cand scriam ATUNCI mai sus ca Dragnea este un tradator cu tot cu PSD!

raul spunea...

http://www.ziare.com/pensii-speciale/politie/dupa-ce-s-au-pensionat-mii-de-politisti-s-a-trezit-si-carmen-dan-sa-schimbe-statutul-care-i-lasa-sa-plece-sub-47-de-ani-1476381
Si uite asa pt 100-200 de smecheri din MAI -ce treaba au ei cu pensiile militare???-si care de fapt sunt ai sistemului si ei ar fi trebuit ,,taiati'',s-a ajuns ca mii de militari cu pensii obisnuite de 1000 ,2000,3000 sa le fie inghetate pensiile ,asa de-al naibii sa dea satisfactie la poporul pesedist dar si sa-i scape pe cei AI LOR !Tipic comunisto-securistic!

tigri2 spunea...

Daa, mi-a furat IDu;l , vad ca am si drept de stergere pe IDul furat, cum sa fac , daca-l sterg, dispare dublura?

Unknown spunea...

ii mai voteaza pullla pe rosii astia...nu mai ramane decat un partit de extrema...ca dr.-stg. ne-au lamurit..macr stim o treaba, ori la bal ori la spital....si sa taie la magistrati si deputati/senatori

luminita spunea...

DLE H ,sa iasa cineva cu informatia ca anul trecut au iesit la pensie 12000 de militari de la
politie ,dar pe legea 263, astia indeplineau' conditiile maxime si au vazut ca acel calcul pe puncte castiga mai mult , NU AU IESIT NICI UNUL PE 223 MAI ales ca se aplica si ordonanta CIOILOS . trebuie neaparat sa se spuna asta ca numai asa se pote salva 223 si ataca mai departe ougurile ATENTIONATI-L pe DOGARU ca este singurul care ajunge pe la tv

Dan B. spunea...

In ultimii ani, am realizat ca in ADN-ul lui, Dragnea are PDL lui Basescu-Boc, plecarea lui la PSD avand menirea imploziei in aceasta formatiune politica. Dupa ce s-a inconjurat cu „robotei”, a demarat reformele partidelor de dreapta sub pretexte, care mai de care stupide:
- trecerea taxelor si impozitelor de la angajator la angajat, fara obligarea primului la compensatii;
- anularea impozitului pe dividende, desi initial se urmarea cresterea procentajului de la 5 la 16 %, in urma marilor evaziuni fiscale ale multinationalelor;
- reducerea TVA.
Iar toate acestea ar urma sa fie implementate pe fondul imperativului alimentarii bugetului de stat, buget la care, de 5 (cinci) ani, 31 din cele 47 banci comerciale cu capital strain nu au platit impozit pe profit (una dintre ele, in ultimii 10 ani, a declarat pierderi financiare, ceea ce-i o absurditate), buget la care nu se aduce nimic in plus dupa 3 ani de la expirarea contractului ref la mentinerea redeventelor stabilite initial societatilor straine cu domeniu de activitate in industria extractiva, buget care aloca ajutoare de stat firmelor straine, in detrimentul celor romanesti, etc
Culmea este ca penuria financiara nu a fost invocata si la momentul iulie 2017, cand, in baza Legii 153/2017, absolut toti alesii neamului (presedinte, ministri, parlamentari, primari, consilieri local si judeteni) au beneficiat de cuantumurile retributiei lor planificate pentru 2022.
Apoi, Dumnezeu cu mila, dac-or mai fi bani pentru muritori (medici vor primi la fel in ianuarie, cuantumul pentru 2022) in anul viitor.
Intreb, nu dau cu parul, nu era mai simplu ca acele pensii ajunse la zeci de mii de lei sa fie verificate? Caci este imposibil ca pe timpul contributivitatii lui Boc (Legea 119/2010), sa fi fost militari carora sa le fi fost dublate pensiile! Eu imi mentin opinia ca acele pensii ori apartin magistratilor (an de an, guvernantii au fost mai mult decat generosi cu anvelopele salariale la magistrati si la serviciile secrete), ori, ilegale, ale protejatilor lui Oprea din ANCMRR.
Eu imi aduc aminte ca programul de guvernare, in baza caruia electoratul a adus PSD la guvernare, nu prevedea macelarirea pensiilor militare, dar includea trecerea prin Parlament a proiectului legii raspunderii disciplinare si patrimoniale a magistratilor.
Zilele trecute am argumentat aici, in grupul de discutii, precum si, in scris, ministrului Tutuianu, gl Jianu si col Luca, cum ca-i imposibil sa se tripleze, de la 7.000 la 22.000 lei, pensia militara de stat, in conditiile in care aceasta este limitata, prin OUG 57/2015, la 85 % din baza de calcul (si baza de calcul este mai mica decat solda militarului, caci nu include toate sporuri si indemnizatii soldei).
Singurul care a argumentat imposibilitatea colapsarii sistemului de pensii a fost prof. Serbanescu, cel care a explicat ca, in urmatorii ani, vor intra in plata pensiei cei care, dupa 1990, au prestat fara contract individual de muca sau cu contract cu timp partial de munca (2 sau 4 ore in loc de 8, cu bani „la negru”). Asadar, bugetul asigurarilor sociale va reusi sa acopere pensiile mai mici cuvenite si ajutoarele de stat pentru cei cu vechime in munca inexistenta sau incompleta.

Emi T. spunea...

Din cate ma pricep si ma pricep !..asta-i OG pentru ai putea sa-i scoata pe cei in jur de 44 ani la pensii din ,,zonele,, si cu grade babane ce au servit la alegeri si la altele fie din garda Basses fie Dragutu, appoi din execes social revin...sa iasa cine trebuie si cine poate sa se scurga ! OG e abuziv mai ales prin al duce la salarul net...si nu brut ca la civili..odata apoi vor gasi ,,ideea,, de a plafona pensia undeva de 8500 lei ca la mame, iar ce depaseste impozit de 60%-80%...n*est pas !

Emi T. spunea...

Dar asta ce zice :

EXTRAS DIN
DECIZIA NR. 20/02.02.2000 A CCR
(in dosarul 5A/2000)

"Curtea Constitutionala retine ca instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare si pentru magistrati nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, ea constituind o compensatie partiala a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale carora trebuie sa li se supuna militarii si magistratii.
Astfel, aceste statute speciale stabilite de Parlament prin legi sunt mult mai severe, mai restrictive, impunand militarilor si magistratilor obligatii si interdictii pe care celelalte categorii de asigurati nu le au. Intr-adevar acestora le sunt interzise activitati ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care sa le asigure posibilitatea efectiva de a-si crea o situatie materiala de natura sa le ofere dupa pensionare mentinerea unui nivel de viata cat mai apropiat de cel avut in timpul activitatii.

MisuS spunea...

Daca s-ar avea in vedere devoalarea unor aspecte reale, dar care sunt ascunse de lichelele PSD, promovandu-se minciuni grosolane pentru a discredita pensionarii militari, imaginea noastra nu ar mai fi terfelita de toate toapele prin media.
Aflam cu stupoare ca in nu stiu ce judet din mijlocul tarii se platesc vreo 2000 de pensii de scafandru militar. Ca pensiile nesimtite ale militarilo exista, ele fiind luate de juristi militari , dar si de contopisti finantisti sau cadristi, care si-au dat "indemnizatia pentru lucrari de exceptie" sau "Oscarul" , cum mai este cunoscuta, precum si alte drepturi inventate, ajungand la pensii de 15000 lei. Si asta in timp ce Generali ca Chelaru , fosti sefi de stat major au pensii de 5000 - 5500 lei.
Ar mai trebui aflat si cum gasca condusa de Generalul Maciu (care nu are numic comun cu armata), a creat grave dezechilibre in sistemul de solde si pensii, influentand nefast elaborarea actelor normative care reglementeaza acest domeniu.
Sunt sigur ca dumneavoastra aveti si multe alte aspecte. Si mai cred ca toate acestea sunt fapte grave de coruptie, caz in care ar face obiectul unor anchete ale DNA. Daca Armata nu-si poate face curatenie in propria ograda, atunci sa vina altcineva , poate ne vom spala de noroiul cu care ne-au improscat PSD+ALDE.

raul spunea...

REPET ,pt cei care au cunoscuti ,in curand se vor dezbate IN PARLAMENT hot celebrei ordonante!TOTI VORBESC DE VARFURI,DE NESIMTITE dar pt noi ,prostii de rand cu pensii de 1000,2000 ,3000 care suntem ZECI DE MII ,sa le explice ca PT NOI inghetarea inseamna MOARTE LENTA!

Anonim spunea...

Adela:

Cititi va rog

Decizia CCR nr 20 din 02 feb 2000 sau extrasul postat pe link-ul

http://r-26500.blogspot.ro/2017/08/decizia-nr-2002022000-ccr-care-nu-doar.html

FFF interesant. OARE nu mai avem juristi ???

Liviutatarush spunea...

https://www.realitatea.net/ponta-nu-s-a-atins-nimeni-de-nicio-pensie-speciala-s-a-modificat-legea-pensiilor-de-serviciu_2091356.html

kostas spunea...

Spuneti-mi si mie, unde scrie in ordonanta asta ca s-a abrogat art,60 al.1 din legea 223/2015.

Huhu Rezea spunea...

@kostas
Punctul 3 al Ordonanței LOV nu abrogă ci modifică art. 60 din Legea 223/2015.
Cu alte cuvinte, actualizarea unei pensii calculate/recalculate, prevăzută în L 223, este înlocuită cu o dispoziție de calcul al pensiei militare prin care se plafonează pensia, în momentul calculului, la media soldelor lunare nete corespunzătoare soldelor nete care intră în baza de calcul.
Chiar dacă textul din Ordonanța LOV spune o prostie, stim că în baza de calcul reglementată în articolul 28, modificat de OUg 57, nu intră solda lunară brută, fosta actualizare a pensiilor militare este scoasă din procedurile de majorare a pensiilor militare.

kostas spunea...

Daca aveti ordonanta in forma ei finala, votata de guvern,publicati-o si aici s-o vedem toti.

Liviutatarush spunea...

Anticonstitutionalitatea OUG pe intelesul tuturor! https://criticarad.ro/ordonanta-privind-pensiile-militare-un-dezastru-anticonstitutional/

Huhu Rezea spunea...

@kostas
Sper că glumești!
Nu se vad pe prima pagină a blogului titlurile despre ordonanța LOV?
Mâine, poimâine apare și în MO.
Că a convocat Dragnea Parlamntul....

Liviu PO spunea...

Poate e de ajutor cuiva o posibila formulare pentru solicitarea unicei actualizari pe legea 223 :
Comandantului CSP a MApN
Introducerea cu prenume,nume,adresa etc.............
Prin prezenta ,conform articolului 60 din legea 223/2015 şi a art.1 din procedura de actualizare a pensiilor militare de stat din ordinul M 25/2016 şi datorită ambiguităţii formulării “de regulă din oficiu” care lasă loc de interpretări, solicit actualizarea drepturilor mele băneşti ca urmare a creşterii soldei de funcţie cu 15 % generată de prevederile legii 152/2017 şi a acordării salariului de merit în integralitatea sa prin prevederile legii 115/2017.
data....semnatura....
Ar trebui trimise cu confirmare de primire pana in 14 septembrie inclusiv.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce de va întâmpla dacă azi, la sesiunea extraordinară nu se va asigura cvorumul necesar și legal?

Iulian Mareș spunea...

Kiar dacă luai, în plus, Oskar și sporul pt viza de control financiar preventiv, în MApN, nu se putea ajunge la pensii peste 10.000 lei, pe L223!
Ce sa mai zic despre gogoșile împuțite ale pescarului ne.1 al României, cum că în 3-4 ani o pensie de 7000 a ajuns la 22000, prin actualizarea cu soldele activilor!
Un mincinos ordinar...numai în 2017 a crescut cu cate ceva SF a activilor, dar fara sa influențeze actualizarea pensiilor!
Mai bine și-ar analiza cum i-a crescut averea fabuloasă, bugetar fiind și cu declarație de interese, la zi și completată?
Dar au inceput unii să-l strângă de bile și va ieși la lumină cum își multiplica el averea de 10-15 X / an!
Asta dă, OSCAR!
DNA a început corectura la romanul scurt "Dragnea, ultimul concediu!"

luminita spunea...

ce este salariu de merit _?

Liviu PO spunea...

@luminita
Am gresit.Solda de merit...

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Importantă este convocarea Parlamentului și întrunirea Biroului P al Senatului care să introducă Ordonanța pe ordinea de zi a Comisiilor.
Nu este nevoie ca Proiectul de lege pentru adoptarea Ordonanței sa fie și dezbătut în Plen.
Se indeplinește condiția pentru ca astăzi să fie publicată Ordonanța în MO.

Unknown spunea...

Militarii in rezerva sunt loviti cu nesimtire de o clasa politica nesimtita. Avand in vedere aceste aspecte, fac urmatoarea propunere: La activitatile comemorative sau festive organizate de rezervisti nu vor fi invitati politicieni, iar la activitatile organizate de alte institutii sau organizatii la care participa politicieni, rezervistii sa nu participe. Boicotand aceste activitati ii scutim de capitalul politic asigurat gratuit. As indraznii sa cer ca si cadrele active sa ia atitudine. Le vine randul....

Andrei spunea...

Ordonanta in monitorul oficial.

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NjI0OTcxODkwMTE4RSszMA==

pagina 4

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Era, căci nu mai este din 2010, un fel de bonificație în % din SF, pt un % din cei care obțineau rezultate FB! De acordă de către o comisie; în unele situații unele poziții de acordau și anumitor pile!
Nu se stipula nicăieri că dacă muncești și obții rezultate FB an de an nu poți lua an de an SM!....se impozita și suma respectivă, SM!
Ceva asemănător există în învățământ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Asa-i, cel de care amintesti minte ca un pork juganit, ca daca s-ar face un audit acolo il va contrazice pe neobrazatul care baga stangi publice sa atraga oprobiul public asupra militarilor, sa fie sustinut public, jegosul! Cate flegme merita...

Gigi spunea...

Actualizarea cu 15% să la marea majoritate cu minus.
Mă dau exemplu pe mine,-2.78%.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
De ce să dea cu minus?
Cum ai ajuns la concluzia asta?

Gigi spunea...

@mareș
Actualizarea,dă cu minus datorită faptului că,șmecherii ăștia ,care nu au ce face se tot gândesc și găsesc metode să ne .ută!
Dă cu minus,deoarece cei 15% nu se aplică la mai multe elemente salariale,cum ar fi la mai multe sporuri(comandă,etc).
Eu cred că Ind.din 2016,n-ar trebui dedusă,ci numai cea din 2017.
Dar,cineva mi-a zis că e corect.
Eu zic că nu e corect,deoarece actualizarea s-a produs în 2017 nu în 2016.
Chichițe și iar chichițe .
E posibil ca la alții să dea pe plus,dacă au avut sm.dar nu prea mult.

VICTOR spunea...

Indexarea pensiilor speciale numai cu rata inflatiei, in ian.2018 nu va aduce nimic in plus la pensiile militare, deoarece indicatorul definitiv cunoscut privind inflatia este cel din anul 2016, cand inflatia a fost de -0,5%. ( indicatorul definitiv privind inflatia in anul 2017 va fi cunoscut la sfarsitul lunii ianuarie 2018 !!! )
Ordonanța de urgență nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu , art. 59. - Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată."