Un produs Blogger.

marți, septembrie 06, 2016

Senatul a eliminat impozitul si Contributia de asigurari de sanatate pentru pensionari

35 comments
Potrivit une initiative legislative a senatorului Cristiana-Irina Anghel, pâna la urma, Comisia de finante banci a dat aviz favorabil, desi anterior o respinsese, propunerii de eliminare a impozitului pe pensii.
Au fost aprobate si amendamentele ca CAS- ul (contributia pentru asigurari sociale de sanatate) sa fie suportata de la bugetul de stat.
Proiectul a fost adoptat astazi in plenul Senatului cu majoritate de voturi.
Urmeaza sa fie adoptat si de Camera Deputatilor, camera decizionala.
Ar urma sa fie aplicabil de la 01 01 2017.
Nota
Impozitarea progresiva a pensiilor a fost introdusa de guvernul Isarescu, prin Ordonanta de urgenta nr. 87/2000
CASS din pensii a fost introdus de ministrul liberal Nicolaescu al guvernului Tariceanu,  prin Legea nr. 95/2006, intitulata pompos legea reformei in sanatate.

Cititi mai jos raport suplimentar 2
L196/04.04.2016

 - adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
 - forma iniţiatorului
 - expunerea de motive la iniţiativa legislativă
 - adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…
 - avizul Consiliului Legislativ
 - punctul de vedere al Guvernului
 - raportul comisiei sesizate în fond
 - adresa de resesizare a comisiei pentru raport suplimentar
 - raport suplimentar 2

35 de comentarii:

Adi 4 you spunea...

Un lucru bun, fiindca s-a mai oprit odata impozit pe salariu! Lui Ponta i-au matrasit imaginea pt. 60 de zile, este clar ca le este frica la alegeri de popularitatea lui! Sa vedem cand va fi aprobata si de Camera Deputatilor...

maiag spunea...

fraereala electorala,intelesi intre ei,sa voteze o camera da si una nu,oricum nu mai e timp,asa ca e nasparleala,botulism pentru beondriti ca ssa voteze psd

micutzul spunea...

De unde dracului sa scoata orice guvern toti banii pe care initiativele parlamentare ii ofera sub aspectul unor legi, de ce nu, populiste... ? Pai sunt cel putin un milion si jumatate de pensionari care plateau impozit si CASS la pensii. Va dati seama cati bani sunt lunar? Stati ca acum apar si alte tembelisme de pensii speciale si indemnizatii cretinoide.... Nimeni din acest stat nu o sa poata in viitor sa fie sigur ca legile statului vor fi valabile mai mult de cateva luni, nu mai exista credibilitate si planificare pe termen mediu sau lung ... Oare ne tampim cu totii si nu vedem ca se apropie o disolutie a statului? Ca e aproape un faliment?
Nu ca mie nu mi/ar convenii sa imi creasca pensia luna de luna dar prefer sincer un leu puternic cu putere de cumparare decat un pisic jigarit caruia ii cade parul la orice pala de vant...

ifrim spunea...

Pai de la 01.01.2017 avem alt parlament alt guvern si schimba modificarea si gata cu prosteala!

Unknown spunea...

OK , CU IMPOZITAREA PENSIILOR AR FI CUM AR MAI FI DAR DE CONTRIBUTZIA LA SANATATE ???. NU CRED CA AR MAI FI VREO TZARA IN UE IN CARE PENSIONARUL PLATESTE CASS . SI PARCA MILITARII AR AVEA ,CICA , ,, SANATATE GRATUITA'' , MAI MULT , EI SI MEMBRII FAMILIEI LOR ??!!!. HA,HA,HA TZARA LU' KKOPARIT , EU DE CAND MA STIU N-AM AVUT O RETZETA GRATUITA SAU MACAR COMPENSATA !!!.IAR DE CONCEDIU MEDICAL - 2 ZILE , ODATA SI-ATUNCI CAND AM IESIT DIN TURA DE 24 ORE SI ORICUM AVEAM 2 ZILE LIBERE !!!. TZARA LU' KKT OPARIT !!!. ORICUM O SA VINA JUPUITU' SI-O SA PROROGE CHESTIA SI TOT ASA PANA LA PASTELE CAILOR !!!. PURCEAUA DE LA FINANTZE NUMAI IERI S-A ADRESAT PARLAMENTULUI CU DEFICITUL DE ..... , ATENTZIE , 1% DIN PIB SI ASTIA 'OR FI FACUT MISTO DE EA !!!.

Huhu Rezea spunea...

Au si inceput sa cobeasca casandrele de serviciu.
N pot decât samultumesc doamnei senator Anghel pentru insistenta cu care si-a promovat si sustinut initiativa.
Din pacate, se pare ca nu poate sa-si mai sustina pecuniar o noua candidatura la parlamentarele din toamna.

Maharloka spunea...

Dreptul la pensie a fost obtinut cu varsare de sange de miscarile socialiste pe care le blameaza unii destepti acum.Initial cuantumul pensiei a fost stabilit dupa niste principii juste.Dupa revolutie,infractorii astia de la varful institutiilor statului ,dupa ce au praduit toate resursele s-au gandit ei asa ,sa bage vastul si in pensii si ce sa vezi,unii si-au tras jarul pe turta pensiilor lor iar altii s-au gandit ca o parte din pensii sa mearga la bugetul statului spre sifonare prin stadioane in panta si hoteluri la babe si sfinx iar cealalta parte a pensiilor la sanatate pentru dezinfectanti diluati si nurofenuri de 10 -20 de ori mai scumpe decat cloramina si ibuprofenurile romanesti.Credeam ca povestea legislatiei pensiilor s-a terminat dar vad ca lupta pentru acest drept inalienabil,insesisabil,netransmisibiletc se duce mai departe in ciuda si spre sfidarea principiilor de drept.
Era o vorba,ca banii nu conteaza ci numarul lor.Asa au facut si astia ai lui Basescu cu inalienabilitatea pensiilor-ei nu s-au atins de pensii ci de cuantumul lor.Ba se pare ca au facut mai mult,au marit varsta de pensionare si au dat oamenii afara de la munca cu cativa ani inainte de pensionare.A facut cineva o statistica sa se vada cati oameni buni de munca au murit din cauza mizeriei in care i-au adus astia?
Oficial ai dreptul la munca si dupa 40 de ani,practic nu te cheama nici dreaku la interviu.Eram inca militar activ si la 35 de ani am cerut sa merg la un curs de lb engleza-mi s-a spus ca mai repede merg la ORACA....stiti dvs .,cu caii morti.Un sef de-al nostru din minister mi-a zis ca nu am suficienta inteligenta sociala de aia nu am promovat conform studiilor-era de la directia calitatea vietii p m .
Am cumparat o gramada carti de inteligenta sociala dar tot prost am ramas.Ce sa-i faci?Asta e!
Am mai rezistat 13 ani in sistem si am iesit in 2015 pacalit,cu pensia pe jumate fata de cei de anul acesta,fara compensatorii,cu toate drepturile doar pe hartie si cu dintii la gard.Bineinteles de curand fericitul posesor al unui preinfarct,probabil din cauza lipsei stresului si a radiatiilor em. Toata lumea civila ne uraste ca am iesit la pensie mai devreme.Cunosc multi pensionari civili ,fosti muncitori cu pensie mai mare decat a cadrelor militare in rezerva. Nu stiu care civil ar vrea sa aiba parte de o asa pensie,la asa varsta,asa de sanatos si asa de bine primit in institutiile de sanatate cum sunt flituiti militarii din spitalele militare.

Elisav spunea...

Inca o petarda de alegeri. Degeaba dorinta da nu-i si putirinta! Oricum sunt sigur ca cei care au votat stiu ca nu se va aplica vreodata.

Unknown spunea...

VORBE,VORBE,VORBE....si o mare vrajeala. Au auzit si ei ca daca promit vor fi votati si ce, le e greu sa promita? Fizic nu poate fi posibil nici daca o promulga Presedintele. Cate legi promulgate nu se pun in practica? Cine poate sa creada asa ceva? Pe de o parte ne dau de ne umple (din vorbe), pe de alta parte auzim ca numai sunt bani de pensii, nici de salarii si mai nou, de indemnizatii si ca se alege praful de noi. Unde e adevarul? Undeva dupa 01.01.2017 cand vom vedea, dar mai ales, vom simti pe propria piele acest "bine" din vorbe.
Dupa cum arata scena politica la ora asta, nu ma astept la nimic bun.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, avand penzia cat degetarul de carpit ciorapii lui Duda- baci, cel al princurpiesei Margheoalitza, sa nu ma refer la inaltimea culmei Venus fara coroana, n-am nici o excitatie exuberanta personala, doar daca pe viitor, dupa recalculare mi se acorda oaresce grupe de ohaiala si perioada asimilata, ciordita talhareste de catre Casca securiala si alti banditi, sa-mi mai creasca de-o schioapa penzia, nu scula la bascula ca, slava Domnului, nu-i nevoie, ca are tataia sa fericeasca de la parter la acoperis tot cartierul, si as vreau eu sa fie si penzia ca ea! Dar, ma bucur pentru domniile voastre cu veniturile mai rasarite, ca mari nu sunt nici ele, vedeti-va de treaba, si cum au spus-o cu repros catre puliticieni cativa colegi mai sus!

Hop s-asa, ca mai este de sarit si parleazul amantei de la Camera Defutatilor, unde acolo sunt alte hiene libertinale care schiolcaie turbati ca vom muri ingropati in cacalaul de bani care vor rezulta din aceasta marinimie a madamei, cu onor, senatoare, Anghel! Sa muriti in puscarii liberlatrailor basanisti!

Sub moara mama, cum zic ciocardeii, de nu va voi ingropa eu milostiv si gratuit, dar faceti pustiul asta de bine sa va crape ranzele in bulauri le patriei, secaturilor, sa ne racorim de voi ca tare va mai stau penziile brotaceilor verzi in garlejele alea ale voastre, cat cofa si balerca de la pradaciuni! Ce ziceti, m-am si v-am racorit!? Am un naduf...

Huhu Rezea spunea...

Cei care sunteti neincrezatori in eliminarea impozitului pe pensii,impozit introdus de forte d dreapta, ca si CASS, probabil va bazati pe faptul ca in toamna votati cu partidele care astazi a votat impotriva proiectului de lege.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez, ca bine le-ati mai pus placinta pe ocarine orbetilor ca(ca)re s-au dus ca misheii si au pus gegetul pe bulanjiii aia scrofulosi de dreapta la toate electoralele electrocutate! Credeti ca la toamna nu tot asa vor face, in disperare si avizi lacomeste, sa-si vada drepturile de penzii talharite, ca masochistii biciuiti?

Unknown spunea...

Tineti minte ce va spun acum si nu va mai certati degeaba.De la 1 ianuarie cel mult februarie se v-a introduce impozitul progresiv exact ca in toate tarile UE.Nu mai visati cai verzi pe pereti privind neimpozitarea pensiilor .In toate tarile UE orice venit se impoziteaza in afara de alocatiile de hrana Nu exista exceptii.Mai ales intr-o colonie de rahat praduita de toti si in special de slugiile lui Soros aflata intr-o saracie lucie.

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Tocmai aici este problema ca, in prezent, contributiile sociale pentru pensii si sanatate sunt deduse la impozitarea salariilor.
Neimpozitarea contributiei de asigurari sociale a stat la baza motivarii impozitarii pensiilor.
Neimpozitarea pensiilor va conduce la eliminarea deducerii cas-ului la impozitarea salariilor.

ifrim spunea...

Fara sa gresesc cu nimic fata de tara mi,a dat L 119 pe minus, apoi mi,a dat cu leuca in cap prin OG1/2011,cand am zis sa iau si eu o gura de aer prin 223 originala mi,au atrofiat nervul zambirii cu art.40/OG57.Asa nanac cum sunt am notat in carnetel cine e capul rautatior facand media mi,a rezultat dreapta esichierului politic.Nu sunt fachir, nu inghit sabii ,nu merg pe jaratec, cioburi nu am sindromul Stokholm!

Unknown spunea...

@ Vasile Ion In UK impozitul nu e progresiv , e fix si anume 20% din ce castigi -anul asta peste 11ooo £ . Asa ca usurel !!!. OK , potzi sa zici ca gibonii astia doar ce-au votat sa iasa din UE da' vad ca nu prea se-nghesuie sa se urce-n vagoane , le place mai mult cu curu-n doua barci , oligofreni nenorocitzi !!!.

Unknown spunea...

@ Huhurez - Afla ca subsemnatul n-am votat NICIODATA altceva decat PSD !!!. SI ???. 96-2000 , 2004 PANA-N PREZENT ,,DREAPTA'' LA PUTERE !. NICI NU STIU CUM A AJUNS PONTA SA GUVERNEZE , PROBABIL CA SA RADICALIZEZE SI MAI MULT ADEPTZII MALAKULUI SAU AI NOULUI PDL !!. DACA TU VEZI -IN URMATORII N ANI- VRE-UN GUVERN SAU PRESEDINTE DE STANGA INSEAMNA CA VISEZI !!!!. RESPECT !!.

Anonim spunea...

@vasile ion& M lupi
Mie mi se pare ca englezoii incearca un santaj....doar le sta in fire de sute de ani nu-i asa?

Unknown spunea...

Cica avortatzii de tahnokktzi vor sa modifice Codul fiscal - CAS 21 % SI CASS 8,9% PENTRU ANGAJATZI si sa reduca puternic contributziile pentru angajatori !!!!. Asa ca ........ daca pentru noi , pensionarii , care nu suntem nici angajatzi nici angajatori contributzia CASS va ramane nemodificata sa fim fericitzi !!. Nu mai visatzi cai verzi pe peretzi ca pana una alta , guvernul e cu politicile economice !!. Si sa nu va imaginatzi ca malaku' plavan ot Sibiu n-o sa pohteasca la un alt ,, guvern al sau'' dupa alegeri !.,, E vremea talharilor , maica !!!'' , zicea o batrana din satul meu [ ea se referea la un nenorocit ce-i lucra paamantul , lua subventzia si de fo' 3 ani nu-I mai daduse nici macar o traiasta de grau si nici impozitul nu-l platise].E CAM ACELASI LUCRU CE L-AU FACUT JIGODIILE TEHNOKKTE CU LEGEA -AU MODIFICAT-O PRINTR-O ORDONANTZA MISHELEASCA , INTOCMAI CUM UN NENOROCIT TE-NJUNGHIE PE LA SPATE !!!. SI STATZI SA VEDETZI CE LE BESE MINTEA ACESTOR PRAMATII , ACESTOR LEPADATURI - O SA VEDEM DUPA ALEGERI !!!!!.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Doru Serban . Politicienii britanici au incercat sa santajeze Germania (adica Reich 4 adica actuala m(UE)) cu brexitul pentru a obtine si alte avantaje financiare pe langa privilegiile pe care le aveau deja .E vorba aici de cele doua loje masonice care se lupta (aparent ) intre ele ( francmasoneria controlata de sionisti si trunchiul lojelor engleze subordonate direct iluminatilor prin regina UK).Referendumul facut in UK va avea acelasi destin ca si referendumurile facute in Romanistan ( hartie igienica).Adica nu se va intampla absolut nimic ( iti garantez) si UK va ramane in UE.Sa zicem totusi ( prin absurd) ca parlamentul UK va cere iesirea din UE ( adica o sinucidere economica in era globalizarii).Urmarea ar fi o renogociere a tuturor acordurilor economice dintre UK si UE .Aceasta negociere complexa ar dura minim 3 ani si poate fi intrerupta de cate ori nu se ajunge la un acord al partilor( adica alte prelungiri).In acest timp UK e membra in continoare ( cu drepturi depline ) a UE dar poate avea si acorduri separate cu tarile asiatice prin care isi asigura prosperitatea alimentand uniunea cu marfuri la preturi de dumping aduse din Asia( sa vezi atunci scandal) .Intelegi smecheria ? Astfel globalistii vor pune si Germania ( motorul economic al UE) cu botul pe labe.Deja primul pumn Germania l-a primit de la masoneria engleza prin afluxul de emigranti musulmani,Care nu iubesc munca absolut deloc. Merkel s-a prins ( tarziu ) si a inceput sa-i imprastie cu disperare prin Reich 4 (sau macar sa-i blocheze in Turcia ) .Ghinion (vorba purtatorului de sortulet sorosistul Ciolanis 6-1 case )musulmanii astia nu vor sa vina in est ei vor sa puiasca ca magrebienii in Franta,sa primeasca ajutoare si mai ales sa devina majoritari in UE ( inevitabil in cel mult 30 de ani )in ritmul declinului demografic actual al rasei albe caucaziene) .Cam atat ca sunt prea multe de spus...Si o gluma amara 😁 singura colonie care nu va devenii majoritar musulmana e Romanistanul.Stii de ce ? Ritmul in care puiesc tiganii la noi e superior chiar si musulmanilor😂 .

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adi 4 you spunea...

Haideti sa recapitulam, avem exemple palpabile! Daca unul a zis sa vina cat mai multi oameni la vot, i s-a intocmit dosar, da? Daca altul a zis sa nu vina la vot, este in libertate, da? Daca unul este mai popular decat ceilalti, este urmarit si se vrea scoatera lui din cursa electorala, da? Atunci eu va doresc sa hotarati cum va dicteaza constiinta, in cunostinta de cauza, fiindca poate este ultima sansa in care vom mai putea hotari pentru noi! Au fost ani de chinuri si umilinte la care unii dintre noi au capitulat si dat coltul (ne vine randul la toti), dupa care a mai venit un an de viata tehnocrata, care a mai redus din randurile noastre! Daca in DECEMBRIE punem degetul gresit iarasi ne vom imputina mai repede decat a hotarat Dumnezeu. Mai sunt trei luni in care fiecare putem sa ne cristalizam hotararile si dupa, nimeni nu mai poate sa se planga daca au ales gresit. Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!

tigri2 spunea...

@Eufrosina,DA, dar informati-va de unde vreti ca aici , pe blog, fiecare injura pe fiecare si apoi intre ei, eu nu mai spun nimic!

Mitica spunea...

SINCER........cred ca senatorii au avut o stare ....euforica...bahica....Vorba cuiva ...o sa stea in camera....pana la calendele grecesti!!!!!

Anonim spunea...

@vasile ion
tot ce ai spus/scris se stie.Si inca de mult
Noutati ai?

Anonim spunea...

adi4you
ai inceput campania electorala,asaaaa moca? si devreme?

Adi 4 you spunea...

Nu este nicio campanie. S-au dus vremurile cand oamenii (unii) au fost momiti cu un mic si o bere!!! Altii, vad ca hotarasc pentru mine si nu vreau acest lucru! Tu hotarasti pentru tine si familia ta ce crezi ca este mai bine!

Iulian Mareș spunea...

.........?!

Unknown spunea...

@ Ady 4 you - Baietzica , acu' astia nu mai dau niciun kkt de pomana !!!. Numara ei ce si cat vor si aia iese - ce sa mai cheltuie banii pentru sarantoci , le baga-n coooorurile securanilor si-a dnaistilor - aia-tzi ,,castiga'' acu' alegerile , nu micu' sau berea !!!!. Tare-s curios ce-or sa mai scoata din palarie malaku' plavan dupa decembrie !!!.

Dan B. spunea...

Imi spune si mie cineva cum de au introdus liberalii, in 2006, CASS pe pensii (Nicolaescu), intr-o vreme in care economia era pe un trend ascendent de ani buni, prin masurile guvernului Nastase?
Dar despre initiativa PDL, din 2009, dupa retragerea PSD de la „concubinajul” cu Boc. de a fi impozitate si pensiile, in vremuri in care nu se vorbea de criza sau de acord cu FMI?
S-au luat aceste masuri pe timpul in care exact nu era nevoie de impozite si taxe suplimentare.
Iar azi, cand Ciolos spune ca n-are bani, au disparut cele 162 milioane de euro, adunate de CNADR din rovignete si taxe de pod!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Se vede ca nuai mai citit blogul o perioada.
Zilele trecute informam ca pensiile au fost impozitate pentru prima data in anul 2000 printr-o ordonanta de urgenta misa de guvernul Isarescu. Atunci era un impozit progresiv.

Dan B. spunea...

@HUHU

Da, asa-i, mie-mi ramasese in minte reactia lui Basescu la adresa unei pensionare „orice venit se impoziteaza”.
Da, tot o guvernare de dreapta a introdus impozitul pe pensie!
Personal apreciez ca fiind corecta impozitarea progresiva a retributiilor si a profitului, cam cum este in Tarile Nordice, unde o asemenea impozitare (un maxim cuprins intre 60 si 80%) a oprit elanul unora, deja imbogatiti, si a permis altora intrarea pe piata.
Uite asa s-a ajuns la o clasa mijlocie puternica!

Mihai spunea...

@ Buzescu
Startul la impozitul pe venit a fost dat de ministrul ”Caldaboș”. Atunci ,multi care au iesit in pensie prin 99 parca si nu si-au ridicat acele ajutoare din lipsa de bani decît in 2000 s-au trezit cu ele impozitate desi legea din 1999 prevedea clar ca sunt neimpozabile. Au urmat procese ,s-a cîstigat,apoi a urmat recurs in anulare, CEDO . După vreo doi ani unii au cîstigat ,altii au cîstigat doar peste 3,6 ani ,etc. Asta-i statul român. Asa ca nu are rost sa-i prea laudam nici pe unii nici pe altii. Stim bine ce presupune doctrina de stinga si cea de dreapta(maximizarea profitului ).La noi doctrinele sunt mai mult de genul cu stîngu-n dreptul functie de interesele de buzunar ale fiecaruia si functie de cu ce lozinci si promisiuni mai pot fi pacalit electoratul de diverse specii ,unii saraci,unii naivi,unii cu interese,unii analfabeti politic,etc. Crezi ca multi din cei care voteaza stiu ce presupune doctrina lirala si doctrina socialista(social-democrata). Hă,hă,hă ,turma de regula merge după mirosul bunatatilor....... de la capătul tunelului.