Un produs Blogger.

joi, septembrie 29, 2016

Sinteza dezbaterilor din luna aprilie în Comisia de muncă despre OUG nr.57/2015

44 comments
Sighișoara, casa în care s-a născut Vlad Tepeș


10.05.2016PROCESUL VERBAL
al lucrarilor Comisiei din 05.04.201607.04.2016

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Telefon: 021.414.1130, 021.414.1131; Fax: 021.314.68.69; e-mail: cp07@cdep.Romania
1/5
COMISIA PENTRU MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ 
PROCES-VERBAL
al lucrărilor Comisiei din 5 şi 7 aprilie 2016 
În zilele de 5 şi 7 aprilie 2016, Comisia pentru muncă şi protecţiesocială şi-a desfăşurat lucrările având următoarea ordine de zi:
1. Proiect de Lege pentru aprobarea oprivind salarizarea personalului plătit din fonduri publice înanul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare - PLx 82/2016

.........
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare - PLx 82/2016, a fost trimis pentru dezbatere pe fond atât comisiei noastre, cât şi Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. 
În cadrul şedinţei au avut loc dezbateri generale, fiind prezentate membrilor comisiei punctele de vedere ale celor prezenţi, observaţii şi amendamente. 
De asemenea, la solicitarea reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, a fost dezbătut un singur articol din ordonanţa de urgenţă, care se referă la modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat. 
Membrii comisiei au hotărât ca dezbaterile pe celelalte articole să continue în următoarea şedinţă a comisiei.


Urmărim publicarea Sintezei lucrărilor din 27 septembrie 2016

44 de comentarii:

Mihai spunea...

Ieri in sedinta comisiei de interes s-a propus pentru aprobare in plenul CD procentul de 80-100% si emiterea unor noi decizii care sa le inlocuiasca pe cele emise pina la aceasta data.
Procentele pentru LM nu s-au aprobat deoarece unui participant nu i-a convenit ca de aceasta facilitate pentru care s-a zbatut va beneficia si un crescator de capre din Cimisoara.

ifrim spunea...

Daca informatia e veridica pt. mine este buna fiind disponibilizat cu vechime mica ma avantajeaza plecarea de la 80% .Multumesc avi!

Gerge C. spunea...

Puteti fi mai explicit in legatura cu procentele pentru LM?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

80-100% este un procent avantajos nu numai pentru cei cu vechime mică, dar și pentru cei cu vechime mare deoarece se adaugă la 100% vine și OMM de 20%, rezultând o bază de calcul de 120% fașă de 102% cât poate fi atinsă acum.

Unknown spunea...

pare rau ca nu va prindeti ca kestia cu LM este mistocareala cu viza pentru un anume fraer,nu puneti botul,regret ca nu mai poti lua o informatie corecta din cauza unor mistocari,huhule,poate ai o olutie sa i linitesti ca blogul intra in derizoriu,se transforma in canca.

Unknown spunea...

Procentele pentru LM? Care LM? Cei care au parasit institutia sau cei care au asteptat iesirea la pensie? Sau sunt toti egali?
...Inteleg ca sunt propuneri pentru acordarea unor procente substantiale pentru pensionarii ofiteri care, pana la iesirea la pensie ,nu au absolvot 11 clase si pentru subofiterii care au ramas cu 4 clase.
In rest asteptam votul deputatilor care sa consfinteasca prevederile L223 asa cum a fost votata si promulgata de un Parlament ales democratic si desfiintarea marsavului art 40 din OUG 57, emanatie tehnocrata si fara logica.

micutzul spunea...

Am impresia ca totul se transforma intr/un misto ieftin...

Anonim spunea...

primul care a lansat-o pe aia cu LM-ul a fost kiss(T2)...el se lauda ca a propus-o.El a fost primul cu "fumigena"de 20% pt LM.....Ma insel cumva? cine crede ca eu mint va fac dovada imediat.
nelamuriri/ intrebari aveti??

ifrim spunea...

O minte mai luminata spunea ca abrogarea in totalitate a respectivului articol buclucas lasa pensionarii vechi fara termen de recalculare ceace " nu e bine don chestor"!

maiag spunea...

deja asta se intimpla,mistocareala intre postaci,pacat

Gigi spunea...

80-100%.OMM si PS se va aplica dupa aceest procent.Asa este legal,corect si cinstit.Restul,este barfa!

Huhu Rezea spunea...

@ifrim
O abrogare totală a art 40, a la Dogaru sau alti negânditori, ar fi dezastruoasa pentru recalcularea pensiilor. Actualizarea s-ar face la data deschiderii dreptului de pensie, ca în art. 28, nu la data de 01 01 2016 cum a a fost reparat în Ordonanță.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorul a dat cateva chestii pe un blog, doua inapoi, pentru cei cu urechea ciulita bine, si a incheiat cu cuvintele sa avem rabdare! Pai, atunci sa avem rabdare caci, dupa cate stim, acum sunt discutii aprinse in comisii. Deci, o data incepute, de acum trebuiesc incheiate, pentru ca trebuie sa se intre in noul an bugetar si fiscal. Oricum, banii pe anul asta pentru Armata s-au cam dus, au ramas doar niscaiva resturi ce-au mai ramas prin chimire...Ne facem colac pe soba si tragem la aghioase pana la primele vesti oficiale, ca asa din auzite si ghicite riscati sa va dati niste planuri peste cap! Dumnezeu e mare si va avea grija si de noi! Daca se stergea definitiv ordonanta, toti cei pana in Legea 223 riscau sa nu li se mai aplice cam nimic, decat cei iesiti din acest an! Asa ca sa stam pe burtica intrucat e apa mica! Ca sa fiu crezut ca va fi bine: Uitati ca pe 11 Decembrie se voteaza si ei au nevoie de voturile noastre ca de aer? Cine ar risca, chiar acum, sa faca o prostie cu pensiile militare care insumeaza, cu tot cu servicii si politie, familiile si prietenii acestora, sute si sute de mii de voturi?

Mihai spunea...

1.Daca participantii de la Hurziceni(pe astia îi cauta la sînge) ar fi reusit sa treaca de detectorul de metale(a se citi fier vechi,FeO(OH)-diagrama Fe-C)si sa intre la sedinta atunci sigur se exprimau . Asa ramîne sa se exprime dupa ce se va trimite raportul catre plenul camerei.
2. Propunerea procentelor de 80-100% cu toate incluse vine in urma analizei deciziilor tintite pe categorii de cadre lansate pe piata cu titlu de studiu ( pe 2016 nu exista buget pentru pensiile mil.)
a). S-a constatat ca ridicarea procentului la 80-100% nu implica efort bugetar suplimentar fata de procentele stabilite de art.40 din urmatoarele motive.Pe scurt;
- sunt multe pensii care cresc fata de cuantumul în plata dar sunt foarte,foarte multe care scad si unele drastic fata de cuantumul avantajos obtinut in special pe L119,OG1 (stagiu de cotizare complet sau peste),in general acestea care scad sunt pensii cu decizii emise inainte de anul 2000 dar si după 2000.
Ridicarea acestor pensii la nivel 80-100% face ca multe sa nu treaca nici dupa recalculare-actualizare de cuantumul avantajos in plata ,deci efort bugetar 0, cele care cresc peste cuantumul avantajos se compenseaza cu pierderiele de la 102% maxim pe OG 57 si 106,8% prin ridicare la baza de calcul 80-100% cu pornire de la 80%.
-cresterile pe care le vor inregistra cei pe L 241 se incadreaza in situatia de mai sus ,vor fi foarte putine cele care vor trece de cuantumul avantajos in plata (L164 .dec 2010) actualizat. Deci efort bugetar fata de OG 57 nesemnificativ daca nu chiar egal cu 0.
Cine stie matematica si logica matematica sa puna mîna pe pix sa faca calculele . Deci per general se produce un echilibru/compensare care nu necesita efort bugetar aproape deloc.
Rămîne de vazut daca plenul CD va accepta aceasta varianta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eufrosina, informatiile ,, pe surse'' nu ajuta la nimic, si eu am ajuns la concluzia asta si bine fac, pentru ca doar un act oficial de informare si validare este sfant si reflecta ADEVARUL! Au trecut atatea luni de zile si le-am depasit cu rabdare, n-o fi foc sa mai asteptam putin ca sa treaca si prin astea una, doua sau trei comisii, caci ele se succed una dupa alta rapid ca sa nu se aglomereze fluxul legislativ! Sa zic ca maine, poimaine sau intr-o luna chestia este rezolvata, ca exemplu, insa de venit deciziile sunt foarte sigur ca vor veni, in majoritatea lor, la inceputul anului viitor, si in primul semestru, dat fiind ca bugetul pe acest an alocat Armatei s-a cam terminat, ori ei cand trimit decizia, imediat la prima pensie se trimit si banii cuveniti din urma, incepand cu 01 01 2016, cum zice Legea 223. Doamne, ajuta!

Pop Iuliu spunea...

Mulțumim avianyc, sunteți explicit si informat!
Cu stima!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

@avianic
Da. Asa este! Constatarea d-voastra este corecta.

Trofin spunea...

@avianyc spunea...vineri, septembrie 30, 2016

Ipotezele dvs . sunt plauzibile . In final faceti predictia "... daca plenul CD va accepta aceasta varianta .". Nu mi-o luati in nume de rau sau ca pe o carcoteala , dar nu am identificat varianta. Cred ca CD nu va adopta ipoteze. Trebuie sa existe un text legat , cu date concrete. Acesta il dorim. Poate cand se va publica raportul comisiei de munca vom afla si varianta concreta. La socoteli ... ne pricepem. Cred ca va dati seama ca nici varianta cu 80-100% din baza de calcul cu toate incluse ( cred ca va referiti la art. 29 si art. 108 ) nu va rezolva integral problemele care vor aparea si care se refera la cuprinderea drepturilor de vechime si de spor de pensie suplimentara. O solutie convenabila ar fi fost majorarea bazei de calcul cu procentul corespunzator de la art. 108 si apoi aplicarea procentelor si limitarii de la art. 29 si art. 30. Cei care am iesit din sistem inainte de 01.01.2011 am platit contributia la fondul pentru pensia suplimentara fara ca suma respectiva sa ne fie compensata. Cei care au iesit din sistem dupa data de 01.01.2011 au platit contriutia individuala la buget , in plus cu 5,5%, dar li s-a compensat suma respectiva care intra in baza de calcul si vor beneficia si de sporul de la art. 108.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Stiu că ești bine informat de la sursa de recalculare a pensiilor, dar nu faci decât să confirmi ce spun aici de un an de zile.
Spune și că peste jumătate din pensiile recalculate vor avea cuantumul mai mic decât cel în plată, unele cu aproape 50%, și că aproape jumătate rămân cu cuantumul mai mic și dacă se revine la 80-100% din bază, în care se includ
și PS și OMM.
Cine nu crede, să -și calculeze cuamntumul, studiind articolul cu soldele funcției de bază actualizate la 01 01 2016 de pe prima pagina a acestui blog.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Bontas
Atentionare!
Nu mai folosi numele lui Iulian Mareș!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ Huhurez
Am specificat in text dar poate sub alta forma.
@ Trofin
documentul intocmit in comisii este doar un act preliminar supus dezbaterii C Dep. În camera fiti sigur ca în urma presiunilor care se fac din partea celor care pe drept se simt nedreptatiti el poate fi amendat in orice sens.Și in mod sigur unii parlamentari la care se va face apel vor depune amendamente.Raportul este doar un document de recomandare . Stiti bine cum a intrat L 241 in Senat si cum a iesit.În sensul asta am spus ca totul depinde de votul final.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era o poveste urata cu o cotonoaga, dar a zburat! Ce bine! Daca mai statea mult se reactiva basismul care e intr-o prefacuta stare de latentza! Ptiu, duca-se pe pustii!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Multam pt inca avertismentul dat unui Om fara Umbra, ce posteaza in numele meu! Acum sunt cel putin 2! Îmi creste valoarea!

PS-ador pe unii postaci care scriu pe un blog ceva, apoi prin copy/paste posteaza si pe celalalt! Evident ca pe celalalt nu se potriveste fiind teme diferite! Daaar, lor le-a placut ce au scris si li se pare ca suna bine; ei au idei putine si convingeri ferme!....tot asa, sunt minimum 2!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Tanti FROSa,LE stii pe toate,ai in cap un amalgam,te bagi in toate si esti contradictorie,tu nu mai speli,nu mai gatesti?muraturi de toamana ai pus?de cind citesc aberatiile tale nici tu nu stii pe cine reperzinti,ba nepot,ba tu ca vaduva de razboi cu fostu coleg de pat,ba la general,spune femeie ce ai lucrat la viatza ta si ce puii mei ai tu cu armata,mai nou vad ca te lauzi cu plimbari prin toata lumea.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
micutzul spunea...

Cenzura inseamna DICTATURA

Iulian Mareș spunea...

Eufrosina = Brenda?

Anonim spunea...

bineinteles :eufrosina= brenda!! si inca de mult, de la inceput.

Gigi spunea...

Asta ne intereseaza pe noi? Faptul ca Eufrosina(Brenda) face greseli gramaticale? Sunt destule probleme ce ne intereseaza pe noi,militarii,si altele mult mai importante!
Ce buni suntem noi,romanii de ras unii de altii!

Huhu Rezea spunea...

@CV C
Citeste alin 8 al art. 1 din OUG 20/2016.
Dacă ţi-ai ales cele 6 luni dintr-o perioadă în care lucrai într-o activitate din domeniul în care ai obţinut titlul de doctor, eu cred că la prima actualizare a soldelor activilor ţi se va include în baza de calcul actualizată a pensiei şi indemnizaţia de doctorat.

iceparu spunea...

La o privire succinta toti pilotii precum si personalul tehnic pierd.Pierderi vor avea si cei cu vechime completa.Nu vor pierde cei cu vechime mica dar nu mai putin de 25 ani, adica cei ce au au trecut in rezerva din cauza restructurarilor.Daca guvernantii anuleaza cuantumul cel mai avantajos putem sa ocupam loc la capat de pod.Personal nu indraznesc sa fac calcule estimative in ceeace ma priveste cu toate ca m=am pensionat la 50 de ani.Probabil ca in 2 ani se vor intampla multe.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt doua? Si Brenda si Eufrosina? Pai, daca eram vaduvoi, pe cine alegeam dintre cele doua sa-mi sting vaduvia? Eram in mare dificultate si aveam sa dau cu banul!
Bontas asta de ce-l substituie sau il dubleaza pe Iulian Mares? Care-i shpilul?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca tehnoretardatii, ajutati cu sarg si in disperare de liberali, vor lasa noii guvernari o gaura rasunatoare in buget, acum refuza orice mariri de salarii si de pensii dar, repet: Cu ajutorul pe fatza si consistent al liberalilor, care nu-s altceva decat basistii de ieri! Ati auzit cei care inca le mai faceti lobby, inca-i mai votati, dar asteptati sa vi se mareasca penziile? Vedeti ca tot liberalii manaresc ideea de scoatere a cuantumului avantajos! Ei, atunci o sa va spalati voi cu basanistii liberali pe cap! Ce-o sa mai rad de voi la hales bules, ca de ingropati! O sa va lecuiti de Basanau, basai si liberalism cat zile veti mai avea de trait, si-o sa le bociti in pumni neam de neamului vostru pana la ultimul nepot!!!
Pana atunci, serviti informatia ca lui Kovesi i se ingroasa dosarul cu fapte...penale! De ce, brusc, mi s-a facut o asa de mare scarba?!...
In alta idee: Se pare ca scarbit, tradat si codosit de Dragnea, Ponta va pleca la PRU!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu te lua dupa titlurile mincinoase ale televiziunii RTV. Din emisiuni, dacă te păcălești să le urmărești, afli altcevA... sau ceva ce știai deja.