Un produs Blogger.

duminică, octombrie 02, 2016

4 444 444, astazi.

45 comments


Afișări de pagină astăzi
5.237
Afișări de pagină ieri
9.800
Afișări de pagină luna trecută
321.163
Istoricul general al afișărilor de pagină
4.444.444
Photo: Pixabay (CC0 Public Domain)

45 de comentarii:

micutzul spunea...

Felicitari si la mai mare si la mai mult.
Ai grija ca incep sa iti dispara articole....

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Nu dispar articole.
Ala cu plagiatul Luluței este atât de lung încât le căpușeazăpe precedentele. în actualul format al blogului. Când nu va mai influența prima pagină. va rămâne permanent.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Acum trebuie sa fii pe faza fiindca a inceput ”Toamna Politicienilor”.Acum culeg roadele.
Daca Boc nu a nimerit cepul de la butoiul cu bere la Cluj în schimb ”politicienii” dîmboviteni au nimerit din plin cepul la FOSA SEPTICĂ si acum înghit din greu, care mai de care. Spectacol total .Cred ca o sa o si lustruiasca pe interior.
Pacat insa ca totul s-a petrecut si se petrece pe spinarea unui popor amarît care mare parte a trait si traieste pa salariul mediu pe economie si pensii de 400 -800 lei.
Ne-au furat ei ,ne-au furat bancile ,ne-a furat toata lumea in cîrdasie cu ei.
Întreb si eu ,ce sanse are un om de rînd la un trai decent cu asa politicieni.
Daca si după astea mai pun votul pe ei (grupati pe liste de partide), asa sa traiasca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oho-hooooo! Felicitari si la mai mare! Cifra 4 reprezinta scaunul stabilitatii, echilibrul, un piedestal pentru viitoarele succese! Se intampla chiar in zodia Balantei in care sunt si eu nascut pe 15 Octmbrie! Sa ne fie la toti de bine si intr-un ceas bun, cu ajutor si satisfactii de impliniri! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Românii culeg roadele manipulării împotriva politicienilor care chiar au vrut să facă bine românilor.
Anul de hotar este 2005, când Băsescu a impus impotriva rezultatului alegerilor soluția imorală a guvernului portocaliu, al lui Tăriceanu, prin șantajarea lui Voiculescu, al cărui partid intrase în Parlament pe listele PSD.
Dacă nu era sincopa Basescu în cultura politică a românilor, până în 2012 se circula de la București spre Ungaria, atât pe Autostrada Bechtel, cât și pe culoarul IV, pe Valea Oltului. Majoritatea a ales hăhăiala, ura, spectacolul ieftin, bârfa, încătușarea adversarilor politici, teren pe care interesele antiromânești au inflorit.

Liviu PO spunea...

Ar trebui sa moderati subiectul dat proaspat de guvernantii soroisti:vanzarea combinatului de apa grea de la Drobeta Turnu-Severin la fier vechi cu 52 de bani pe kilogram.Acest popor nu a fost atent deloc,iar armata si mai neatenta...Am ajuns sa punem la pamant o industrie strategica care avea vanzare sigura la centrala de la Cernavoda.Minerii nostri de la Crucea nu-si primesc salariile si noi importam uraniu din Canada,iar acum ne vom pricopsi si cu import de apa grea.Oare nu se gaseste cineva sa-i potoleasca?Poate nu stiti,dar apa grea fabricata in Romania avea cea mai mare puritate din lume,la fel ca si gazul metan cu cel mai mare continut de metan (96-99%).

Mihai spunea...

@ Huhurez
Tare aș vrea sa vad în sfîrsit politicieni postdecembristi care sa vrea cu adevarat binele României si apoi cel al românilor fara a le trece binele prin buzunarele si afacerile lor necurate si pagubitoare pentru tot ce misca . Si mi-as dori sa vad un DNA impartial care sa faca dosare beton celor care pun botul la magarii ,de la ăl din frunte pina la ultimul consilier sau functionar de primarie sau cu statut special,dosar prin care sa-i bage justitia cu lopata la pîrnaie cu confiscarea extinsa pîna la a n-a spita a tot ce au furat. Și legi fiscale drastice cu intrebarea la sfîrsitul anului ” de unde ai avut bani ca sa faci asta ,asta si asta cind ai cîstigat doar atit pa statul de plata plus dividende,profit etc”.
Si apoi sa vezi cum se face si Bechtel si valea Oltului si spitale etc.
Altfel ne ducem de rîpă cu rotirea asta păguboasa la oala cu groștior si cu un popor care voteaza mereu ca sanctiune pentru furturile celor care patru ani au uitat ce au promis sau mai rau din saracie voteaza plasa cu 2-3 kg de ceva acolo sau bancnota de un spriț sau un bilet de tren la doctor.
Pîna acum toti o apă si-un pamînt cu tendinte grave spre exagerari maxime in epoca de ”modernizare a României” B_B.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cititi ultimele postari de pe Huhu Rezea fb si vi se va face parul maciuca, acolo unde scrie de un razboi iminent SUA RUSIA, apoi si despre cum Romania va fi vanduta rusilor de catre Europa! Si o zice seful diplomatiei europene, Junker!

Gigi spunea...

Felicitari!Si la mai mare! Este inbucurator faptul ca,mai sunt oameni care mai simt inca ceva pt.tara asta greu incercata.
Nu-mi pace si nu mi-a placut vreodata sa lingusesc pe cineva,dar sunteti un adevarat erou!
Drept dovada este si nr.afisat mai sus care se informeaza de aici.
Mare atentie la dusmani!

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Si inamicii au nevoie de informare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru inamici avem cotloane sigure pentru pupatorile lor generoase si incantarea noastra!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Da,asa este,foarte bine ca ati publicat nr.celor care se informeaza de pe acest site.
Credeti ca ei nu stiau? Sa vada ca aici nu este sat fara caini!
AviZ amatorilor!

zaraza spunea...

Felicitatari dar totusi....aveti acest trafic maxim tocmai in perioada cand informatiile date sunt la pamant ...Personal sunt alaturi de acest blog si va felicit !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anticipez un dezastru la recalcularea pensiilor militare! Astept ca un animal intrat pe poarta abatorului...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisor, nu vor sa-mi bage vechimea (perioada) asimilata, cea care reprezinta perioada de pensie de boala, din ziua pensionarii gr 2 inv. pana la implinirea limitei de varsta de pensionare! Ma lovesc in intenstine ca de ce n-am facut atunci in 30 zile contestatie, la ultima decizie, gasi-o-ar toti dracii, si ca este pierduta definitiv, nu se mai poate face nimic! Si vreau sa stie toata lumea ca au un vocabular juridic de te lasa mut! Te dau la intors de n-ai pe unde scoate camasa, sunt dresati si te ataca dur pe legide ametesti! Daca aveau de-a face cu un rutinat in chestii juridice, poate ca-i dovedeau, dar sunt total profan! Abia astept sa-mi vina si atunci o atac ca anticostitutionala, vad eu ce fac, dar pana atunci am rabdare. Multumesc de incurajari, dar perioada aia era importanta la intregirea vechimii. Salvarea ar mai fi pe unii coeficienti, grupe sau mai stiu eu ce o mai fi pe acolo, daca ma vor avantaja catusi de putin...Cand dracul oi mai scapa de necazurile astea?

Mihai spunea...

@ Corneliu
Ca sa nu mai bati cîmpii cu ”constitutionale” etc la ce afirmi ai o singura cale de rezolvare.
După ce primesti decizia vezi in ce pozitie te afli. În mod normal si absolut legal ,perioada asimilata pentru cit ai fost in pensie de invaliditate gradul 1,2,3, la împlinirea vîrstei standard de pensionare se calculeaza din oficiu la vechime in munca iar pe L263 se consideră stagiu de cotizare comform legii.Ea nu se considera perioada asimilata in cazul pensiilor anticipate partial si pare-se si la anticipata,reducerea vîrstei de pensionare cu doi ani pentru domiciliul de 30 ani in zone poluate (Copsa Mica,Zlatna,etc).Deci nu poti obtine în acelasi timp doua favoruri de la lege respectiv si pensie anticipata partial si perioada asimilata sau si reducere cu doi ani a virstei standard de pensionare si pensie anticipata partial. La împlinirea vîrstei standard de pensionare insa ea se considera automat perioada asimilata.
Ca atare,daca pe decizia de pensie pe care o sa o primesti nu o sa fie lucrurile in felul asta depui contestatie la CSP care a emis decizia. În termen de 45 de zile trebuie sa primesti raspuns.
Daca raspunsul care îl vei primi nu rezolva problema atunci depui contestatie la Tribunalul in raza caruia ai domiciliul. Garantat aici ti se rezolva problema.
Alte solutii nu ai.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...


@Corneliu
Articolul 65 din Legea 223 îi obligă ca și din oficiu să emită decizie de revizuire când constă asemenea greseli flagrante. Dar spui ca ai făcut cerere dar revizuire. Sper că poți să dovedești cu confirmare de primire prin poștă și copie a cererii de revizuire.

Dacă ai facut cerere de revizuire şi nu au acţionat sau ţi-au răspuns că nu se poate, trebuia deja sa-i fi dat în judecată pe obligaţia de a face, în sensul de a obliga Casa sa emită decizie de revizuire în baza art. 107 din Legea 263/2010, lege in baza careia au emis ultima decizie gresită.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic: Multumesc pentru sfaturi si bunele intentii! Incurajarile obiective cu explicatii ale oricarui coleg cu bune intentii sunt benefice si optimiste!

@Huhu Rezea: Va multumesc pentru detalierele exacte si minutioase! Eu voi copia de fapt tot ce mi-ati scris aici si imi va fi de mare ajutor, cat si avocatului in caz ca voi ajunge cu ei la tribunal, pentru ca avocatii, in general, nefiind obisnuiti cu legislatia militara se pot incurca in chichitele astea legislative, de altfel si foarte stufoase si intr-o continua schimbare! Mi-ati fost de mare ajutor si acum sunt mai linistit!

Hotarat lucru ca la Casa Sectoriala am gasit rea vointa si am observat ca sunt antrenati in a da o riposta sa te lase dezamagit, lipsit de drepturi si frustat! S-au invartit legislativ ca titirezul de m-au ametit, asigurandu-ma ca niciodata nu voi mai primi acest drept conf. ce polologheau ei acolo!

Repet: La implinirea a 55 de ani am cerut sa raman in continuare in boala pentru ca ma avantaja pensia de boala, conform legii in care aveam de ales intre boala si cea de limita de varsta, cea de limita avea sa fie cu 100 lei mai mica, ( ei m-au intrebat de fapt in scris cu cateva luni inainte de 55 ani pentru ce voi opta dintre cele doua) dar la varsta de 59 de ani si 2 luni mi-a venit aceasta ultima decizie care m-a scos din oficiu in limita de varsta. In aceasta ultima decizie lipseau multi coeficienti de calcule si mi-a venit pensia mult diminuata cu peste un sfert, dar am beneficiat de cuantumul avantajos. La timpul respectiv habar n-aveam o boaba de legislatie si habar n-aveam ce sa scriu intr-o contestatie si ce sa cer, de aceea eu zic ca ei se reped ca sacalii asupra persoanelor bolnave sa-i insele la decizii, sau asupra celor neinformati pe principiul incercarii de a gresi in masa ca nu toti cunosc sau au calculatoare!

Va jur ca in sanul lor ceva se intampla necurat sa subtieze fondul de pensii la minim, drept dovada miile de contestatii! Asta ca sa ramana fonduri sigure pentru pensiile lor manarite in Casa sectoriala, doar pentru privilegiati! De aceea tot zic ca se impun plangeri la viitoarea guvernare sa controleze tot sistemul MApN si sa fie razuit tot sistemul militar de mafiotii care isi fac acolo de cap de foarte multi ani!

Eu jur ca-i vor costa pe toti locurile acelea caldute daca ma razuiesc! Am sa le fac la plangeri pana se vor limpezi cu ei toate treburile si sa scapam de acesti mafioti! N-ar fi rau sa fim cati mai multi cu plangeri la corpurile de controale ale viitorului guvern, prim ministru si parlamentar! La presedintie nu, pentru ca acolo este stafful mafiot care ii coordoneaza in sistem liberalo-masonisto-sorosist!

Anonim spunea...

@corneliu
Nu te supara dar ce spui tu sunt "vise taica vise"......sau mai pe scurt "bla,bla".Mai pune si matale "frana"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, luat de val, de cap si bineanteles ca ma aflu intr-un stres maxim, am omis sa-ti multumesc pentru detalieri si desfasurarea aceasta operativa legislativa! Sper sa ma intelegi si sa-mi accepti scuzele, ca asta noapte n-am dormit si m-am framantat cum s-o rezolv mai bine! Inca o data multumiri, cat si celorlati 2 sustinatori, Huhu Rezea si Avyanic! Dumnezeu sa va ajute!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doru Serban, daca nu detaliezi, nu te inteleg! In ce priveste ca voi face plangeri la viitoarea guvernare, fii convins ca voi face, foarte convins!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea & Tigri 2 si Avyanic: Iata ce-mi zice un lucrator de la Tel. verde: Cerand drepturi pe L 263/2010, nu pot obtine nimic, vazand el ca e legea abrogata, calculele facandu-se strict pe L. 223 si la care l-am contrazis vehemet, dar sfatuindu-ma sa cer drepturi pe L. 223/2015 prin cerere de revizuire, deci s-o fac, dar el nu crede ca am drepturi!

Lucratorul vedea in ,,perioada asimilata'' doar alte drepturi din vechime civila, pe langa cea militara! L-am contrazis vehement spunandu-i despre perioada invalidanta si era indoit, mai bine zis se vedea ca nu cunoaste legile si mi-a recomandat cererea de revizuire, dar tot pe ideea ca n-am sanse!

L-am lovit cu At. 65 (1) si (2) pe L. 223/2015 unde spune clar ca se face din oficiu de catre seful casei sau la cerere cand se constata omiteri, greseli sau erori! Astia sunt batuti in cap! Partea buna e ca nici ei nu stiu daca aceasta perioada este sau nu trecuta in noul calcul de recalculare, zicandu-mi ca n-au acces la datele intocmirii deciziei! Azi concep cererea de revizuire si maine o trimit ca nu e de joaca cu idiotii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Repet: Nu am pensie anticipata sau anticipata partial, o am de limita de varsta din oficiu emisa de ei, cu scoaterea din oficiu din cea de invaliditate de catre ei la implinirea varstei!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Nu deruta omul.
La implinirea vârstei standard de pensionare, pensia de inaliditate gradul 2 i-a fost transformată din oficiu în pensie pentru limită de vârstă, Casa Sectoriala omitând să-i ia în calcul și stagiul asimilat cât a primit pensie de invaliditate.
Fire boemă cum e @Corneliu, ca orice ziarist, nu a observat greșeala decât după ce a început să citească acest blog. Pierduse însă termenul de contestație.
I-am dat sfaturi cum să acționeze, dar el este adeptul scrisorelelor și telefoanelor către cei vinovați, în loc să respecte procedurile care i-ar asigura succes în Justiție.
Cei vinovați nu-i vor face dreptate. Ii vor emite o decizie de recalculare pe Legea 223, conform vechimii greșite din decizia pentru limtă de vârstă, emisă în baza Legii 263/2010. Revizuirea din oficiu ar pune în evidență greșeala și răspunderea celor vinovați.
Numai o instanță îi va putea obliga pe cei de la Casa Sectorială să repare greșeala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gata! Am intocmit cererea de revizuire, conf. L 223/2015, Art 65 (1) si (2)! Am specificat ca refuzul repetat si a doua oare constituie mai multe incalcari ale legii, printre care abuzul in serviciu, omisiunea cu rea credinta si altele si sunt pregatit sa deschid proces si sa cer daune morale si materiale in solidar, dar si de la Casa, Minister si Stat. 1000 de vorbe un ban nu fac, asa ca o sa astept cele 30 de zile, iar daca iar ma dribleaza, ii chem la tribunal, care e la cativa pasi de mine! Multumesc inca o data tuturor pentru sprijin! Doamne, ajuta!

tupak amaru spunea...

@Corneliu ,
ti-am mai spus odata . citeste , cu atentie , normele metodologice de aplicare a legii 263/2010 .
din ce am inteles eu , ti-as pune urmatoarele intrebari :
- anul nasterii ;
- vechimea efectiva in munca ;
cred ca este obligatorie vechimea de 15 ani ( efectiv ) . daca nu aveti aceasta vechime , ati fost trecut din oficiu la pensia pentru limita de varsta , la implinirea varstei ( conform anexei 5 ), pastrandu-va cuantumul prevazut pentru pensia de invaliditate - art. 63 alin.3 din 'norme metodologice de aplicare a legii 263/2010'. cititi macar pct. C - Pensia de invaliditate , incepand cu art. 55.
stagiul asimilat a fost deja luat in calcul odata . cam as acred ca trebuie interpretat , din cate cunosc eu . vedeti ca prevederile legale , cu privire la pensia de invaliditate , sunt extrem de restrictive .
Incerc sa va ajut , nu sa fac misto .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tupak Amaru, ultima mea decizie e aproape alba, e data in bataie de joc! Nu degeaba imi venise si aproape injumatatita. Nu am acea vechime, decat cumulat am aproape 17 ani. Cei de la casa pe Tel verde au zis azi ca L.263 e abrogata! Treaba e complicata, pana la urma s-o rezolve instanta, dar sa vad ce zic ei ca raspuns. Ei au complicat treburile lucrand la ultima decizie pur si simplu de mantuiala. Eu la timpul respectiv beneficiind de cuantumul abvantajos nici nu mi-am batut capul! Huhu mi-a deschis ochii si asupra perioadei asimilate, dar zice clar Art. 65 (1) si (2) din L 223, si o poti citi, ca toate greselile pana la aparitia legii se pot repara din oficiu de catre casa, sau la cererea petentului! Ei, in raspunsul la prima mea cerere de revizuire, ma trag de urechi ca de ce nu am facut contstatie la greseala, deci indirect recunosc acest drept! Daca mi-ar aproba cererea, recunosc pe deplin greseala si ma tatoneaza, dar le-am dat ultimatum amenintandu-i cu instanta si acolo ii si invinovatesc de mai multe, imi da mana avand dovezi mai multe ca mereu am fost supus unor erori din partea MApN, discriminat, marginalizat, ignorat etc. Eu am raspunsul la prima revizuire si-l prezint ca proba la tribunal! OK? Dar, mai intai, peste 30 zile de maine incolo astept rezultatul la cererea ce-o depun maine la posta. La un refuz motivat, inca o dovada, dar de data asta ii obliga Art. clar 65 ce se poate studia cum suna! Si suna clar, ca apa de izvor...

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ufff...!!! Iar te apuci de prostii.
De ce mai trimiți omule o nouă cerere de revizuire, dacă ai deja răspunsul cu recunoașterea greșelii la o cerere anterioară?
De ce faci asta, ca să-i repui în termen?
Vezi bine că drepturile revizuite se acorda de la data constatării erorii. Iți tai singur craca de sub picioare. Vrei ca instanța să-ți acorde drepturile din data de la care ai trimis prima sesizare sau de la data in care iți vor înregistra noua cerere?
Legea 263/2010 in baza căreia ți-au transformat din oficiu pensia de invaliditate in pensie pentru limită de vârsta, în cuantumul cel mai avantajos, nu este abrogată, este încă în vigoare.
Ai răspunsul negativ de la casă, acționează-i în tribunal, pentru a fi obligați să-si repare greșeala.
Explică-i avocatului că nu este o actiune în contestare a deciziei de pensie ci este o acțiune pe obligația de a face, izvorâtă din refuzul Casei Sectoriale de a repara o greseala care îți diminueaza cuantumul pensiei militare.
Una este să-ți recalculeze pensia militarã pe 18 ani vechime, si alta este pe 25 de ani.
Nu platesti taxa judiciara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti dreptate, onorabile. Si eu m-am gandit la asta si ca pierd din urma niste luni bune, apoi ei refuzand o data, o vor face si a doua oara. Zilele astea ma grabesc sa contactez avocatul si sa-i explic cum s-au intamplat lucrurile. Multumesc pentru detaliile procedurale, cunoscut faptul ca avocatii nu sunt rutinati pe actiuni de contestare sau judecare de drepturi diminuate de pensii militare! Imi voi nota si acest aspect. Bine ca m-ati oprit la timp, in dimineata asta urmand sa-mi trimit prostia prin posta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Huhu Rezea, ca sa-mi fie totul foarte simplu si sa nu incurc avocatul eu am hotarat doar 2 lucruri sa le retinem din 2 legi:
1): L.263/2010 Art. 49 (1) care formuleaza perioada asimilata pentru care ma zbat, si care a fost omisa din calculul pensiei, astfel pierzand cumulul pana la 25 ani pevazuti ca vechime de lege;
2): L. 223/2015 Art. 65 (1); (2) in care spune clar ca este obligata casa sect. sa se autosesizeze si sa repare orice neregula, sau la cererea petentului;
-Apoi dovada scrisa ca am apelat in scris solicitand prin cerere de revizuire si nu mi s-a acordat invocand lipsa contestatiei la decizie, care contestatie cade in fata Art 65 (1) si (2) care obliga casa la act reparatoriu! E bine asa?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Si Legea 263/2010 prevede, în art. 107, posibilitatea revizuirii deciziilor de pensie în asemenea situații.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va multumesc respectuos!

tigri2 spunea...

@Cornele astia s-au pus cu "obiectele" pe tine si se incapataneaza sa nu-ti mai recunoasca nimic, maine-poimaine o sa-ti anuleze si CNPul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am lucrat pana acum punand deoparte pentru xeroxare a raspunsului casei la primul memoriu catre casa sectoriala in care am facut prima sesizare despre lipsa perioadei asimilate, cat si raspunsul la cererea de revizuire, ambele cu chitantele si de la posta, apoi pe ciorna si detaliat am extras referirile legislative in integrum din L 263/2010, OuG 257/23.03 2011, si L 223/& OuG57/2015 strict pe ce-mi trebuie sa dovedesc in instanta, cat si referirile la Art.101 si 105 din L223 referitor pe speta procedural juridica, am intocmit si ciorna cerere pentru instanta, in cazul ca nu ma inteleg cu avocatul pe fofeii pe care nu-i prea detin! Dar maine merg la tribunal!

Gigi spunea...

@ corneliu f.i
Prietene,cat de cat am inteles ce s-a intamplat.
Nu cunosc cati ani ati lucrat efectiv in armata,cati ani ati fost in pensie de invaliditate,cand ati indeplinit conditiile pt.pensia de serviciu.
Specificati,daca doriti,in 2010,cand a intrat in vigoare l.119 indeplineati conditiile pt.pensia de serviciu? Sau ati indeplinit aceste conditii ulterior si ati primit pensia la limita de varsta pe l.263?
Eu,imi amintesc faptul ca,prin decembrie anul trecut,v-am idrumat sa feceti o cerere la cps. sa va emita buletinul de calcul la ultima decizie.
Pe legile 119,263,in anii cand va aflati in pensie de invaliditate trebuia sa va calculeze pensia in puncte de pensie, in functie de gradul de invaliditate,iar pe noua lege se calculeaza in procente,tot in functie de gradul de invalid dar nu mai mult decat ati lucrat efectiv in serviciu.
Parerra mea este ca,aceasta perioada de invalid.se regaseste undeva,este imposibil sa fie eliminata pur si simplu.
Sigur se regaseste in decizia pe legeile 119,263.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimate Domnule, Huhu Rezea, in mod public si pe acest blog va multumesc din tot sufletul ca mi-ati acordat sansa si ajutorul generos de a putea sa intocmesc cererea de dare in judecata a casei sectoriale de pensii militare, in urma refuzului repetat de a-mi revizui pensia militara, la care aduc dovezi inscrisuri oficiale, pentrua putea intra in dreptrile pe care legile actuale mi le confera! Si anume: Lg. 263/2010, Art. 107 (1); OuG 257/23.03.2011 Art.64 (1); Lg263 Art. 49(1); Lg.223/2015 Art 65 (1) si (2); Lg 223/2015 Art. (101) si (105). Daca nu exita seriozitaea acstui blog, sistematizarea meticuloasa a arhivei, vastele informatii si bunavointa Dvs, cat si bunele intentii de ajutor si ale camarazilor, aveam sa lancezesc si sa continui o prostie asteptand ca iar casa sectoriala sa abuzeze de naivitatea si lipsa mea de cunostinte, dar si de horarare ferma de a-i actiona in judecata, asa ca azi am muncit din greu sa formulez cererea catre instanta, cu si fara avocat voi razbi astfel la prima instanta, pentru ca tapetarea in detaiu a dovezilor scrise de rea vointa a ,,adversarului'' si tapetarea in detaliu a tuturor actelor legislative care ma indreptatesc sa cer instantei drepturile mele, fara sa contest ceva, ci izvorate din repetatele refuzuri si din dorinta indreptatita de a-mi recapata ce mi se cuvine pierdute din erori ale casei, si care si le recunoaste indirect prin reprosul ca n-am contestat la timp erorile, vor face sa castig acest proces in mod sigur! Poate asa se sfarseste lungul meu calvar care m-a secatuit emotional, moral, fizic si psihic! Doamne, ajuta la toti!

Huhu Rezea spunea...

@CorneliuAsa...așa, muncește, dar nu te apuca să scrii ceva eseuri jurnalistice, să nu mai înțeleagă judecătorii ce vrei.
Două pagini sunt suficiente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, onorabile, am structurat tot, am evitat filozofiile si faptul ca o coala pe-oparte si cealalta, plus inca jumatate din a doua mi-au fost suficiente pentru a ma argumenta de fiecare data cu citate strict pe litera legii, in ghilimele mot a mot, de aia s-au si umplut paginile, iar judecatorului ii va fi simplu sa inteleaga esenta durerilor mele dar si ca sunt in cunostinta de cauza legislativ sa-mi apar cauza, atunci cand am explicat ca am fost privat de dreptul de a beneficia de rezultatele dreptului la revizuire, iar din start am trecut motivatia Dv. ca nu contest nimic, ci imi cer drepturile izvorate din necesitatea de a beneficia legal de ele, pentru ca din eroare, sau rea credinta, ori abuz, a fost omisa perioada asimilata cu punctajele aferente si calculul per ansamblu a intregii pensii!
Tin sa precizez ca am castigat in viatza 2 procese la contestare de amenzi, atunci cand galcos am ripostat la violentele verbale sau fizice ale unor oponenti, dar si un proces de divort, la care verdictul a fost ,,din vina ambelor parti'' cand in Romania numai femeile castigau, si asta la apel la Tribunalul Bacau unde toti ziceau ca pierd! N-am pierdut, n-am castigat, dar a fost victoria mea in fata unei femei imorale care voia si sex si banii luati, cum zice o vorba, doar sa castige pe linie in fata mea dua ispravi imorale, si toate aceste procese cu acte procesuale intocmite personal, niciodata neavand in viata avocat!
Si acum voi face la fel, merg si pe tactica omului lipsit de mijloace, batran, bolnav, cu mari probleme personale si care constatand o nedreptate si abuz ale autoritatilor, frustat si pagubit, fara a contesta ceva, face apel la dreptatea justitiei de repunere in drepturi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gigi, am primit puncte pentru perioada sau stagiul potential, ca o recunoastere a statului pentru perioada invalidanta dar, vezi tu, ca perioada asimilata este cea petrecuta in boala, anii aceia care esti in grad de invaliditate, si se calculeaza pe salariul minim pe economie din acea perioada, sau o parte din aceasta perioada, depinde de etapele anilor si ale legilor din acei ani, e stipulat in legea 263/2010, ori acest calcul imi lipseste cu desavarsire, iar Dl Huhurez cand i-am scris copia deciziei mele candva, anul trecut prin vara, a descoperit zero pe linie la perioada asimilata, pe care si eu o confundam grav cu stagiul potential si de aceea am si omis cu desavarsire acest lucru,! Iar daca Dl. Huhurez era paralel legislativ si nu avea acel ochi de vultur, foarte cunoscator in detalii, azi aveam sa fiu un om ratat total si cu drepturile definitiv pierdute! Aici consta faptul ca dintre toti blogarii, domnia sa a dovedit cea mai mare atentie si istetime ca i-a sarit in ochi acest foarte mic amanunt pe care foarte, foarte putini il stiu si il pierd ca eroii de la Plevna, mai ales cand stagiul potential il confunzi cu perioada asimilata, tineti minte toti!
Il felicit pentru talentul de a cunoaste in amanuntime si profunzime chichitele legislative, ceea ce nu-i la indemana oricui, si asta conteaza foarte mult atunci cand intr-adevar esti implicat sa-ti ajuti semenii, si cam nimeni n-o face din egoism, indiferenta sau necunoastere! Din prima, domnia sa mi-a recomandat calea cererii de revizuire, eu am neglijat, apoi am facut, am fost refuzat prin viclenii si tertipuri legislative, asa cum am scris si la tribunal, dupa care m-a sfatuit sa fiu urgent la tribunal dupa dreptate, ceea ce iar am neglijat, dar vazand ca e groasa si raman cu scula in mana am actionat ca sarit din pat cu focul pe mine acum, ca pierd o groaza de puncte si bani! Am probe ca intai am facut un memoriu, la care casa trebuia sa se autosesizeze din oficiu si sa purceada la revizuire, la cateva zile pe urma a urmat cererea de revizuire, si faptul ca ei m-au apostrofat ca de ce n-am facut contestatie la timp, e proba in instanta, subliniata, ca ei recunosc greseala, dar si faptul ca nu s-au autosesizat din oficiu conform legii 223, dar si a 263! Ei m-au fentat pentru ca greseala asta ii costa, conform legii, pana a da din buzunar banii in solidar, amenzi si chiar penal! Asa ca si-au dat singuri cu stangul in dreptul iar eu acolo in tidula am mentionat toate aceste, pe scurt si neobositor sau sa ma intind in explicatii desarte! Sa faca ei apel ca n-au motivante legale s-o mai faca, pe cand eu am cu droaia, si am atentionat judecatorul, in final, ca anticipez riposte vicle si tertipuri paralele cu legea ca acestia sa-si acopere propriile greseli pentru care trebuie sa raspunda legal la finalul procesului in fata autoritatlor sau a sefilor, sta sa inteleaga si judecatorul ca cei care gresesc in acte intodeauna cauta cai de atac necinstit si viclean sa scape de raspunderi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorule, ca sa beneficiem de darurile lui mos Craciun, cand va veni cu ce rezulte din Camera Deputatilor, vom obtine ceva, dar vad ca inca treneaza pe loc chestia si nu mai stim nimic, mai ales ca marti era vorba sa cam termine cu latratul in comiisii, eu poate sunt gata si cu tribunalul ca sa mai adauge si alte bunaciuni! Oare cam cu cate sute vor mai veni peste cele 1.011 lei total si 1.003 lei in mana?! Ghici ghicitoara mea!

Gigi spunea...

@Cornelius
In zilele noastre rar mai gasesti un OM care prin cunostintele sale sa mai ajute si pe alti semeni de-ai lor.
Iarta-ma,ca am intrebat unele amanunte din decizia(le) de pensie am vrut sa ajut si eu cu ce pot.
Aceste probleme ale d-tale dateaza ca demult si stiti zicala"boala lunga ...."
Oricum,tineti-va de acest om minunat,@H. Sunt sigur ca ve-ti reusi.
Mult succes!

Ps.Un sfat:daca doriti sa mergeti in penal,dupa aceea,dar nu cred ca asta ar fi necesar.Important este sa va obtineti drepturile legale.Ar fi o pierdere de timp!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gigi, multumesc pentru solidaritate! Domnul admin este indiscutabil cel mai bun si cel mai tare din cati se cocosesc pe Google si fb! Daca nu era domnia sa, in mod sigur pierdeam tot pe linie! Sa- ajute si pe dansul Dumnezeu pana la sfarsitul zilelor foarte lungi, si sa traiasca peste 110 ani cat mi-a propus eu si ii voi fi recunoscator toata viata mea! Ma voi judeca la Tribunalul Bacau, Judecatoria Onesti nu judeca astfel de acte ce nu intra in jurictictia lor. Voi scrie mai sus pe noua postare. Succes si tie la pensie, colega!