Un produs Blogger.

marți, octombrie 04, 2016

Ceramica de Horezu în proiectele unui primar pensionar militar

21 comments
Noul primar al orașului Horezu, Vâlcea, un comisar șef de poliție, recent ieșit la pensie, anunță un ambițios proiect de punere în valoare a ceramicii de Horezu, proiect de care vor beneficia în primul rând meșterii olari din satul Olari. Noutatea este că traseul șoselei asfaltate, care va lega Horezu de stațiunea și mânastirea Vârful lui Roman și,  mai departe,  de Valea Lotrului, o adevarată soră mai mică a Transalpinei, va trece prin satul Olari și Plaiul Tanăsești, spre înălțimile de peste 2000 de metri ale Munților Căpățânii.

Inregistrare VTV Rm Valcea

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi pare rau ca nu sunt in acord cu tema acestui articol, dar trebuie sa dau o veste nu tocmai buna pentru pensionarii militari, in special pentru aviatori.De la 01.01.2017 , va intra in vigoare un ordin de ministru care reaseaza functiile in cadrul MAPN.In urma negocierilor dintre cele 3 forte ale MAPN si anume terestre, aviatie si marina, noile functii ii dezavantajeaza mult pe aviatori si marinari. Mai pe scurt si cu exemple: un comandant de escadrila care acum are functie de comandor, va avea functie de capitan comandor, un Comandant de patrula care acum are functie de Capitan comandor va avea functie de Lt. comandor, un instructor sef care acum are functie de Capitan comandor , va avea functie de capitan si tot asa functiile scad cu cel putin un grad. Acum, daca pensionarii sunt legati de functiile activilor , lor ar trebui sa li se recalculeze pensiile in functie de noile modificari, si nu cred ca va aparea vreun articol de genul" modificarile aparute in stalele de organizare nu se aplica si pensionarilor".

tigri2 spunea...

@Alpacin, noi, pensionarii in plata ne incadram pe functiile de la -01.01,2016.
Conform legii 223/2015

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Recalcularea se face potrivit funcțiilor existente la 01 01 2016.

gheo spunea...

Ciudatenia *zilei* este ca ... aproape brusc au disparut *crancenele confruntari* pe tema *legii noi a pensiilor militare*. Si nici articole edificatoare ... NU MAI APAR, apar insa deja nemultumirile *celor care au primit noile decizii - si se pare ca sunt muuuulte - care *au ciuntit pensiile cu sume de *sute de lei sau milioane vechi*, in jurul a 1000 lei (10 milioane vechi) - si concomitent cu *noile si numeroasele ciuntiri de valoare a pensiilor cu ... unele *1000 de lei*, pe SCMD-ul afaceristului DOGARU !!! ... tacere, mutenie totala, doar articole despre *marea unire cu Basarabia si alte ciudatenii, de parca *nu ar mai reprezenta rezervistii militari, de fapt *ei au fost si sunt, o mica clica de smecheri pentru care *au tocat banii cadrelor militare in rezerva pentru, interesele minoritatii LOR !!! - fraierii, se pare ca au contribuit la *propria si noua depunctare a valorii pensiei militare*. Deci, *domnule HUHUREZ*, cand ne documentati cu ceva lamuritor*, cu respect.

Huhu Rezea spunea...

@Gheo
In rubrica etichete de pe prima pagină a blogului, dacă dai click pe OUG 57/2015, poți să citești toate cele 64 de articole. plus comentariile, despre tot ce s-a putut spune despre ordonanță, de la momentul adoptării ei.
Majoritatea pensionarilor au fost neîncrezători în semnalele trase despre prăpîdul pe care îl va produce ordonanța, lăsându-se amăgiți de propaganda mincinoasă a oficialilor din ministere și a asociațiilor de rezerviști.
A încercat Dogaru o mobilizare. dar fără rezultat.
Spuneam că abia primirea deciziilor de recalculare va produce o reacție din partea cătanelor, dar va fi prea târziu.
Bine că mai mult de jumătate dintre pensionari vor beneficia de cuantumul mai avantajos. Nu vor țipa la primirea deciziilor.
Vor țipa la prima actualizare când, nici atunci, pensia recalculată actualizată nu va depăși cuantumul în plată, stabilit pe legile fostului ministru Oprea.
Sunt slabe speranțele ca actualii deputați să mai repare ceva. Nici nu mai este timp. Peste 2-3 săptămâni intră ân campanie electorală.
Cred că și Casele vor stopa, până după alegeri, distribuirea deciziilor de recalculare.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Tigri @ Vor zice sa te treci pe lista ELIGIBILA a PSD ori ALDE si te votam .Decat un mare necunoscut mai bine unul de-al nostru cu ,care ne-am carait pe bloguri! Bagi un CAR o rata la banca ne dai cateva ligheane de plastic si te-ai scos si cu pensie de parlamentar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorule, eu intodeauna am luat in serios optimismul si argumentele tale de bun simt postate pe aici, ti-o zic foart sincer! Ce interes ai avea sa ne minti sau sa ne duci in eroare, cand ai interesul sa ne vrei binele, ca si camarazi, si nu ca un civil bagacios cu strambe ca Bontas, sluga civila la matura si lopata prin cutile cazarmilor, dar si iscoada securana deconspirata ce se foieste cu furnicile in cur...peni de pe un blog pe altul, sa mistocareasca, sa bage batul prin gard si sa latre la luna! Deci, te cred si sunt si eu optimist!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie la ce va raportez: Astazi au fost pensionati 60 de judecatori, fiecare cu cate 1000.000 lei, adicatelea 1.000.000.000 lei vechi, tradus din straineste sunt 9000 euro, fiind cele mai mari din Europa, ATENTIEEEEEEEEE! SI NE CACAM PE NOI CU CATEVA SUTE AMARATE?! DESPRE CE VORBIM NOI AICI?! HALAL, ROMANISTAN, TE TOT C......!

Huhu Rezea spunea...



Un fost coleg de serviciu din Buc a primit decizia cu 300 lei plus fata de L 164 la 31 dec 2010 refacuta prin L 241.
Un general a primit si el decizia cu 400 minus fata de cuantumul realizat pe contributivitate la vechime completa

tigri2 spunea...

@Cornele, 100.000 : 4,45 =22 471,91 EURO !

CEZAR spunea...

miercuri, octombrie 05, 2016
tigri2 spunea...

@Huhurezule, nu este asa, dar eu nu va mai spun nimic, deoarece nu am chef sa fiu "luat in balon" de niste puturosi care habar nu au si nu au miscat un deget ,ba, pe deasupra mai si arunca cu noroi in mu8nca noastra , a celor care ne-am tocat nervii, timpul si banii de aproape un an de zile , in interesul pensiilor militare.
Eu zic sa asteptam cu SPERANTA, chestia este urmatoarea: toti cei care m-au blamat, ce vor face, ce vor zice cand vor vedea ca ce am spus eu va fi INTOCMAI???
==============================
Baaaa...nu fi narod ! Nu va fii cum ai zis tu
Parca ziceai ceva ca pe 04.10....se intampla// Uite ca trecu..si vorba lu Sabrina ...

micutzul spunea...

@Alpacin
E posibil ca ce spui sa fie adevarat, mai ales ca armata nu mai are forte si dotare pentru atatea functii mari. Chiar daca functiile vor scadea presupun ca , coeficientii de functie se vor adapta noilor modificari astfel ca nici o solda nu scade. A existat un tembel care a redus soldele si cred ca nu mai e altul. Sunt sigur ca intr/o anume masura plansul lui se datoreaza si umilirii romanilor si militarilor din toate structurile.
De asemenea imi pare si mie dubios faptul ca nimeni nu poate spune cu precizie ce s/a hotarat in acele comisii si cand se discuta modificarile in plen. Cred ca suntem folositi inca o data ca masa de manevra dar aceasta nu poate sa se intample la nesfarsit. Raman totusi la parerea mea ca militarii in rezerva si retragere dint toate zonele sistemului trebuie sa infiinteze o miscare politica atat pentru problematica militara cat si pentru sprijinirea fortelor ce doresc cu adevarat binele statului si populatiei.

In ceea ce priveste dezvoltarea turistica a zonei respective este f. Bine. Sper din tot sufletul sa reuseasca fiindca este o zona minunata cu mare potential. Nu stiu de unde finantare...

tehnocrat spunea...

Dl Alpacin ne-a dat o veste care intereseaza si activii si pensionarii, dar nu pe toti activii si nu pe toti pensionarii.
Introducere:
- in perioada de preaderare a Romaniei la NATO , in MApN s-a realizat o piramida a functiilor si prevederilor de grad a functiilor ca in toate tarile membre NATO. Ex cdt B prevedere de functie Lt.col, loctiitor comandant si sef st.maj. nivel B, prevedere de functie Mr.
- dupa gresala din 2011 cand s-au redus drepturile salariale cu 25%, s-au sistat salariul de merit, premiul anual, premiile trimestriale, etc. au aparut multe nemultumiri la nivelul tuturor structurilor di MApN.
- atunci, dupa principiul: din gresala in gresala, pana la victoria finala, s-a facut o alta prostie: distrugerea piramidei pe functii, de tip NATO. Ex: cdt B=col., loctiitor si sef de st.maj.=Lt.col.
- consecinte: un B in teatrul de operatii externe nu putea fi condus de un cdt col., era obligatorius ca B sa fie condus de Lt.col. asa ca gradul functiei nu corespundea cu atributiile functiei.
Concluzie: ordinul privind reasezarea pe functii in cadrul piramidei, pe functii si grade, este obligatoriu de dat si se datoreaza apartenentei Romaniei la NATO si va afecta toate structurile MApN, nu este vorba de faptul ca aviatia este dezavantajata, este vorba ca peste tot si-n aveatie se va reintroduce functii cu prevederi de stat de tip NATO.
Influenta ordinului la activi: o mare parte dintre ei trebuie sa paraseasca sistemul, datorita faptului ca au grade mai mari decat prevederile noilor functii din statul de organizare.
Cum va influenta ordinul, pe unii pensonari:
- actualizarea soldei functiei de baza, la 01/01/2016 nu s-a facut prin actualizarea functiei, ci prin actualizarea clasei, cf de ierarhizare. Ex: un cdt B pensionat in 2009 cu cf. functie de Lt.col. a ramas cu cf.functie de Lt.col., un cdt.B pensionat in 2016 cf.functie col. a ramas cu cf.de functie de col.
- daca se va emite acest ordin, varianta probabila este ca cei cu functii majorate, sa li se inghete pensia. Ex. cdt.B pensionat de pe f.de col. va fi tinut pe loc pana cand cdt.B pensionat de pe f.de Lt.col. il va ajunge din urma.
Obs.Reasezarea functiilor in piramida de tip NATO se va face concomitent cu o crestere a drepturilor salariale la activi. Ex chiar daca la un cdt de B i se face functia de Lt.col. acesta va avea o solda mai mare decat actualul cdt.B f.de col.

Unknown spunea...

Ieri mi-a sosit decizia de pensionare (pensie limita de varsta). Precizez ca m-am pensionat începând cu 01.09.2016, mi-am ales ca baza de calcul perioada martie-august 2016 și am beneficiat în ultima luna (august) de 50% din valoarea soldei de merit. Actualizarea cu 50% din SM nu s-a făcut și pentru lunile anterioare lunii august 2016 așa cum prevede art.28 dn L.223/2015. As dori sa știu dacă mai este cineva în aceiași situație, si v-as ruga, sa-mi spuneți dacă sunt șanse de reusita la o eventuala contestație către Casa de pensii sectoriala. Având in vedere ca nu am studii juridice și ca nu am mai făcut vreodată contestație în acest sens, mi-ar fi de mare folos dacă cineva m-ar putea ajuta la întocmirea acesteia. Va mulțumesc anticipat și va doresc o zi bună!

Unknown spunea...

Ieri mi-a sosit decizia de pensionare (pensie limita de varsta). Precizez ca m-am pensionat începând cu 01.09.2016, mi-am ales ca baza de calcul perioada martie-august 2016 și am beneficiat în ultima luna (august) de 50% din valoarea soldei de merit. Actualizarea cu 50% din SM nu s-a făcut și pentru lunile anterioare lunii august 2016 așa cum prevede art.28 dn L.223/2015. As dori sa știu dacă mai este cineva în aceiași situație, si v-as ruga, sa-mi spuneți dacă sunt șanse de reusita la o eventuala contestație către Casa de pensii sectoriala. Având in vedere ca nu am studii juridice și ca nu am mai făcut vreodată contestație în acest sens, mi-ar fi de mare folos dacă cineva m-ar putea ajuta la întocmirea acesteia. Va mulțumesc anticipat și va doresc o zi bună!

tigri2 spunea...

@All: Referitor la :
"Domnule Mircea Dogaru, Nu abrogarea Art. 40 al OUG nr.57/2015, de către Camera Deputaților, servește intereselor militarilor ci introducerea de urgența pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a proiectului de lege de adoptare a OUG nr. 57/2015, cu amendamentele regretatului deputat Niculae Mircovici, pentru acel articol al ordonanței. Organizarea unui miting, în fața Parlamentului, pentru susținerea acestor

Rar mi-a fost dat sa aud o gogomanie mai mare! norocul nostru ca aceasta ineptie nu va fi auzsita de nimeni si va ramane la stadiul de "hai sa vorbim si noi" sa ne mai invingem odata ca nu ne ajunge.
Mai HUHUle tu stii ce vorbesti?

Huhu Rezea spunea...

@BURSUC
Evident că trebuie să contești decizia. chiar dacă alții nu o vor face.
Domnii de la Casă nu înteleg că alin 9 din OUG nr.20/2016 se aplică numai în cazul actualizării pensiilor în plată, conf art. 60 din Legea 223/2016. nu și în cazul deschiderii drepturilor de pensie. potrivit art. 28.
Aceasta este prevederea legală aplicată greșit.
9) Drepturile prevăzute la alin. (5), (6) şi (8) nu constituie majorări ale soldelor
de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr.
223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării prevederilor prezentei ordonanțe de urgență."

Un model orientativ de contestație găsești aici

http://www.huhurez.com/2016/08/model-de-contestatie-la-deciziile-de_11.html

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Asa ti-au transmis aviatorii sa scrii... sau așa crezi tu?
Cum vrei, deșteptule, să-ți adopte amendamentele cu aviatorii dacă abrogă - tabula rasa - art. 40?
Tu ești un guguman!

Unknown spunea...

@Huhu Rezea, Va mulțumesc pentru ajutor și sfatul pe care mi-l dați. Dacă imi este permis, as putea contesta și nevalorificarea sporului de 9% pentru contribuția la pensia suplimentara si/sau buget, cu o vechime a contributiei de 31 ani, iar vechimea cumulată de 56 ani? Practic în decizie, la baza de calcul sunt folosite doar: procentul de 85%, spor pentru OM 20% și indexarea de 5% aferenta anului 2016. Ce baza legala as putea invoca în acest sens? Cu mii de mulțumiri...aștept răspunsul dvs.

Huhu Rezea spunea...

@Bursuc
Vă structurați motivele contestației pe 2 capete de cerere.
1. Aplicarea greșită a OUG 20/2016 în privința actualizării soldei de funcție în cazul deschiderii dreptului de pensie militară reglementate de art. 28
2.Discriminarea față de alte categorii de beneficiari ai Legii 223/2015, contrar Art. 16 alin. (1) din Constituție și a principiului egalității prevăzut în Art. 2. lit b) al legii pensiilor militare. prin dispozițiile Art. 30, așa cum a fost modificat prin OUG 57/2015 în sensul că plafonul de 85% din baza de calcul vă afectează drepturile de pensie astfel:

a) Nu permite valorificarea în cuantumul pensiei a vechimii cumulate mai mari de 45 de ani. pâna la 56 de ani, vechime recunoscută prin decizia de pensie ca activitate desfășurată în condiții speciale și alte condiții, conform Art.11 din Legea 223/2015.
b) suprimarea totală a sporului de 9% ce vi se cuvenea, potrivit art.108, cu titlul de pensie suplimentară, pentru plata unei contribuții pentru pensie suplimentara sau contribuție individuala, într-o perioadă mai mare de 25 ani.

Capătul de cerere nr.2 nu este de competența Comisiei pentru Contestații, dar aveți nevoie de el în cererea de contestare, tocmai pentru ca în răspunsul dat de acest organ să menționeze acest lucru.
Cu capătul 2 al cererii puteți continua acțiunea în instanță. chiar dacă vă rezolvă favorabil primul capăt, legat de actualizarea soldei de funcție la nivelul din august 2016.
In instantă reclamați diminuarea dreptului de pensie prin dispozitiile anticonstituționale ale art. 30, modificat de OUG 57/2015, și solicitați Tribunalului să sesizeze Curtea Constituțională pentru a analiza excepția de neconstituționalitate.
Succes!
La fel pot să procedeze și cei care au primit decizii de recalculare.