Un produs Blogger.

luni, octombrie 31, 2016

Judecătorii îi trag un perdaf strașnic ambasadorului american Klemm

34 comments
1 octombrie 2016
Dana Gîrbovan
Excelentei Sale Domnului Hans Klemm
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti

Stimate Domnule Ambasador Klemm,
Va scriem public direct, folosind calea unei scrisori deschise, deoarece declaratiile pe care le-ati facut pe data de 26 octombrie, in cadrul interviului pentru site-ul www.news.ro, aduc grava atingere imaginii justitiei si necesita, fata de impactul negativ al acelor declaratii asupra bunei functionari a democratiei din Romania, un raspuns public din partea judecatorilor.
Astfel, la intrebarea – legitima in contextul actual – privind riscul manifestat de excesele procurorilor anticoruptie, ati afirmat ca “acest lucru trebuie sa il decida poporul roman, cum ar trebui sa se comporte procurorii si judecatorii pentru a-si face treaba. Eu vreau sa subliniez doar succesul extraordinar al Romaniei in acest domeniu.”
Este de neinteles motivul pentru care reprezentantul Statelor Unite, tara care este luata ca reper pentru respectarea drepturilor si libertatilor individuale, face apel la “justitia populara”, o forma de justitie straina de statul de drept si specifica regimurilor totalitare, cu radacini in gandirea de drept sovietica.
Pe pagina Ambasadei ati postat fotografii de la vizita recenta pe care ati facut-o la fosta inchisoare comunista de la Sighet. “Dreptatea poporului in slujba poporului” a fost sloganul ce a stat la baza “democratizarii justitiei” dupa 1948, pe care cu siguranta l-ati vazut afisat in incinta fostei inchisori. Toti acei oameni care au fost inchisi si torturati acolo, au fost condamnati tot in numele “poporului”, ba inca in aplauzele sale, pentru ca asa le spunea masina de propaganda comunista ca e bine.
Ati afirmat in interviu ca “aplaudati puternic” ceea ce considerati ca fiind un “record de succes” actual al luptei anticoruptie, aratand insa ca va sunt indiferente mijloacele folosite in aceasta lupta.
Afirmatiile dumneavoastra, cum a fost cea cu “aplauzele”, sunt primejdioase pentru democratia romanesca, deoarece intaresc mentalitate extrem de periculoasa ca scopul scuza mijloacele. In justitie mijloacele pot perveti scopul.
Va reamintim ca Romania este o tara aflata la 27 de ani departare de comunism, o tara in care mentalitatea represiva a institutiilor de forta, implementata initial de consilieri sovietici apoi de educatori romani formati si educati de acei consilieri, nu s-a schimbat peste noapte doar prin faptul ca Romania a declarat ca a trecut de la dictatura la democratie.
Schimbarea acestei mentalitati, fundamentata pe faptul ca statul este superior persoanei, necesita timp si o continua reevaluare sincera pentru a identifica segmente unde lucrurile se pot imbunatati.
Profesionalizarea si intarirea reala a tuturor institutiilor democratice se face prin respectarea stricta a statului de drept, a separatiei puterilor in stat si a drepturilor si libertatilor fundamentale, lucru care implicit duce la diminuarea coruptiei.
Daca dumneavoastra, din pozitia de reprezentant al Statelor Unite in Romania, doar “aplaudati”, dar nu scoateti in evidenta excesele ori erorile acolo unde acestea exista si sunt vizibile, nu doar ca nu ajutati justitia si lupta anticoruptie, dar le vulnerabilizati atat pe ele, cat si credibilitatea Statelor Unite in fata romanilor.
Cultul personalitatii si “aplauzele” insotite de lipsa criticii si a unei evaluari profesioniste care sa scoata in evidenta succesele si sa puncteze problemele, pentru a fi corectate la timp, sunt cel mai mares inamic pentru orice stat si orice institutie a acestuia. Aceste lucruri pot foarte usor discredita o actiune vitala pentru sanatatea societatii romanesti, cum e lupta impotriva coruptiei, pe palierul purtat de justitie.
Justitia nu e nici campanie de publicitate si nici subiect de propaganda electorala. Administrarea justitiei intr-un stat democratic este un proces ce se desfasoara cu rigurozitate si strict in limitele legii, cu respectarea tuturor drepturilor si obligatiilor procedurale (due process) tocmai pentru a pastra un just echilibru intre interesul public si demnitatea, drepturile si libertatile fiecarei persoane. Orice derapaj trebuie punctat si corectat pentru a preveni erori ulterioare, iar acest lucru se poate face doar analizand obiectiv si critic aceasta activitate.
Este important sa intelegeti acest lucru si sa-l afirmati public, daca doriti in Romania un stat de drept viabil, intemeiat pe o justitie cu adevarat independenta, care respecta si apara drepturile si libertatile propriilor cetateni.
Exact aceste principii stau si la baza Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite.
Parteneriatul respectiv, asa cum ati reafirmat intr-o declaratie comuna recenta romano-americana, “se fundamentează pe angajamentul comun pentru valorile democratice – statul de drept, piata libera, respectarea drepturilor omului si relatiile inter-umane”.
Si pentru ca ati vorbit in interviul dumneavoastra despre importanta Romaniei in NATO, va amintim ca toate documentele publice ale summit-ului NATO de la Varsovia din acest an au reintarit faptul ca “NATO este o alianta de valori, incluzand libertatea inviduala, drepturile omului, democratia si statul de drept”.
“Aceste valori comune sunt esentiale pentru ceea ce este NATO și ceea ce face. In plus, includerea acestor valori in toate domeniile activitatii noastre va face NATO mai puternic”, s-a mai adaugat in comunicatul dat de NATO pe data de 9 iulie si impartasit de toti sefii de state si guverne care au participat la summit.
“We stand together, and act together, to ensure the defence of our territory and populations, and of our common values. United by our enduring transatlantic bond, and our commitment to democracy, individual liberty, human rights and the rule of law”, a fost mesajul transmis dupa summit-ul NATO de la Varsovia si in acest mesaj ne regasim si noi.
In contextul in care vedem in jurul Romaniei tari, chiar partenere ale Statelor Unite, care se indeparteaza de la valorile democratiei, suntem determinati sa nu acceptam in Romania nici un rabat de la statul de drept si nici o indepartare de la valorile fundamentale ale acestuia amintite mai sus. Incalcarea acestor valori va face Romania mai slaba, ceea ce vulnerabilizeaza si NATO.
Ne ingrijoreaza, de aceea, faptul ca nu amintiti aceste valori in luarile dumneavoastra de pozitie publice. Ati fost tacut si cand Curtea Constitutionala a fost atacata public, cand avocatii au cerut respectarea confidentialitatii client-avocat, cand judecatorii au solicitat lamurirea interferentei serviciilor secrete in “campul tactic” al justitiei, dupa cum nu ati aratat nici o preocupare fata de problemele justitiei, adunate in documentul intitulat “Memorandum privind justitia”, document votat de aproape 80% dintre adunarile generale ale judecatorilor.
Va solicitam, in consecinta, ca atunci cand vorbiti despre chestiuni ce tin de justitie sa aveti in vedere situatia de ansamblu, atat cu partile pozitive cat si cu cele unde mai e loc de imbunatatiri sau sunt necesare corectii. Ca reprezentant al tarii care a ajuns sa fie prospera si puternica pentru ca a pus omul in centru, cu drepturile si libertatile sale, aveți o expertiza enorma pe care o puteti impartasi cetatenilor romani. Lupta impotriva coruptiei trebuie sustinuta, dar tocmai din acest motiv nu se pot ignora excesele, abuzurile ori incalcarile drepturilor procesuale care pot duce in timp la discreditarea acestei lupte.
Apreciem sustinerea Statelor Unite pentru reforma justitiei din Romania si va stam la dispozitie cu orice informatii doriti despre starea reala a justitiei si problemele cu care aceasta sa confrunta.
Cu stima,
Judecator Dana Girbovan
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Judecator Gabriela Baltag
Asociatia Magistratilor din Romania

34 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, doamnelor! I-ati tras-o acestui mutant perciunat si sorosist, ca la Verdun! Eu am impresia ca am scapat de sovietici si acum suntem la cheremul acestor idioti veniti cu deltaplanul la noi! Bai, tara de secte religioase si oameni obezi, condusi de rabini la cravata si papion, i-ati inlocuit cumva pe sovietici si noi inca nu stim? Daca Ciollanus Penal Iterlop e slugoiul si lingalul clantelor voastre, poporul roman va scot cu farasul pe usa din dos! De cand dati voi directive Justitiei sa lucreze dupa ureche? Ati auzit voi, mutantilor care ati produs cel mai mare macel si progrom din istoria omenirii ucigand aproape toate triburile de indieni si le-ati varat cu sabia Bilia si Talmudul pe garleje, si aproape ati razuit toate turmele de bizoni, cam fro 20.000.000, ca aici nu-i Orientul Mijlociu unde voi ati ticluit cu dolarei Isis si Miscarea talibana si ati transformat intreaga suflare musulmana intr-un teatru de razboi, nu e locul vostru de aratat cu degetul ce avem de facut, bagabontilor mondiali! Ba inca, avem dorinta fierbinte sa va duceti dracului cu toate fierataniile voastre de rezbel si sa ne lasati in pace sa ne tratam vecinii ca pe frati, ca Rusia ne e vecina de mii de ani, ne-am si paruit cu ei, dar la comanda voastra nu ne punem noi acum sa hartuim ursul care vegeteaza si daca se scoala din hibernare ne scot de pe harta din cauza rafuielelor voastre nemotivate cu ei, ci din mandria voastra de mestecatori de cingo sa-i intaratati de pe pamantul nostru pasnic si bland! Carel poteca dracului cu voi si lasati-ne in pace ca tot voi ati distrus Justitia prin Basinescu, acum prin Penal Shmen si ne-ati adus intr-o situatie dezastruoasa cu politicile voastre sociale menite sa ne distruga definitiv! Go, go, go homme, man prostan si sluga lui Satan!

iceparu spunea...

PNL+PDL inclusiv actualul guvern vor plati pentru magariile facute.zilnic isi dau cu tezla in fudulii.

Iulian Mareș spunea...

Si pe Mutu il excluzi?
Nu el îi vrea?
Copilul din sec.5 i-a zis in clar Alinutei!..."nu virbesc cu hotii!" ...hai pa!
Tare bine instruit! Felicitari parintilor si copilului! Dupa voce nu sarea de clasa aIIIa-aIVa! :)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, sunt foarte catranit pe interventiile unui bagacios cu deshetul in gaoazele noastre de romanistani, care ne vedem de necazurile noastre, de bine de rau, linistiti intre gardurile ograzii si pasnici cu vecinii din cartierul european, dar as dori, si va rog, daca se poate, sa ne explicati daca marirea pensiilor la 45% din salariul mediu pe economie se aplica si la noi, pentru ca inca nu ma dumiresc, dat fiind ca avem statutul de pensii militare! Va multumesc respectuos cu anticipatie!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsen,
Nein! Au fi derssen! ....nu vrea coldea soda caustica ce scoate biogaz pe nari si unde-i doarme limba si nu numai!
O fi si lusitan, adica mai ciuorutz?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Informația exactă este că se dorește majorarea valorii punctului de pensie în sistemul public de pensii.
Cum pensiile militare nu se mai calculează în puncte de pensii, acea inițiativă nu privește pensiile militare.
I-ar favoriza doar pe militarii care pot opta pentru calculul pensiei pe Legea 263/2015

tigri2 spunea...

Conform Legii 223, noi, toti am trecut in sistemul pensiilor militare de stat si orice mariri pe Legea 263 nu ne "privesc" si pe noi,dar, se va gasi o solutie in sensul acordarii unor procente echivalente cu marirea punctului de pensie, numai ca...se vor acorda tuturor p.m. indiferent de pensia -ramasa in plata pe 263 sau refacuta pe 223.Vorba lui Moromete, parafrazand"...nu-ti iau ei vita de pe batatura"

iceparu spunea...

Tigri@Ba ti-o ia.Nu vezi ca sula vopsita ,asta de isi zice ministrul muncii cum se opune,de parca ar ramane ministru pentru n ani fiindca eu vreau guvernul mou?Sigur ca nici nu i s-a uscat cerneala de pe degete.
Mares@ ce o fi patit ca Mutu nu mai e mut.O fi avut un soc ca a inceput sa vorbeasca mult si aiurea.Nu cred ca mai pupa un al doilea mandat.

tigri2 spunea...

Pentru toti scepticii, care manifesta un vadit curent al negarii bunelor intentii, daca ati fi mai atenti la filmul evenimentelor de la camera, inclusiv in seara asta , la ora 20-30, ati putea trage o concluzie logica, sau v-ati pune intrebarea:"Oare nu cumva ne-a venit si noua,randul?"
Daca nu acuma , atunci cand? Si daca iar ne vor "uita" sau 'omite" nu cumva este provocarea maxima, nu cumva este scanteia care poate aprinde fitilul de la dinamita? Adica , vine Mos Nicolae si toata lumea va primi daruri numai noi ''ocari", chiar, sa fie atat de inconstienti incat sa -si dea cu caramida/tesla in...ousoare?
Nu spun cui ma adresez sau de la cine astept raspuns ca ma "aprind" si iar trec la "vocabularul negru".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc! Oricum, fac ei ce fac numai bine sa nu fie! Azi, in Comisia de Munca, fosta ministresa PSD a Muncii, pesedistii si ALDE au dus lupte la baionete cu nesimtitul ala tehnocrat pentru procentele de la Sanatate, cei de la Protectie sociala si Invatamant, abia de au putut sa scoata o marire de 15 % pentru fiecare, desi cerusera 25 %, liberalii fugind din sala ca lasii si ca porcii dupa jir sa nu mareasca si sperand ca din lipsa de cvorum in comisie sa nu se mai aprobe! Ce criminali! Pe astia 42% pentru 2017, cu bataie la 45% in 2018 chiar ca erau sa-i ia la bataie parca pe liberali, asa de obtuzi si inversunati contras au fost! Maine luptele la baioneta continua, desi la ora la care va scriu, 22.30, ele continuau la sange cu ministresul ala galbejit, inversunat, inrait si sorosist sadea! Vai lor, liberalilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, si iar va deranjez cu o itrebare intrebatoare, care probabil ii intereseaza si pe altii: In 2010 pe cand ma aflam in pensie de inv, inainte de 15 Oct. cand implineam 55 de ani si trebuia sa ies pe limita de varsta, ei mi-au trimis o intrebare in scris ce sa optez: Sa raman dupa implinirea a 55 ani pe 25 Oct 2010 in continuare tot in boala cu acelasi cuantum al pensiei, sau sa trec in limita si imi scadea pensia cu 100 de lei?

Eu am optat sa raman in cea de inv. gr 2 si pe aceeasi pensie de la acea data. Dar, peste un an, in Decembrie, in 2011, cand aveam 56 ani si 11 luni, m-am trezit cu Decizia pt. limita de varsta nolens-volens si razuit la pensie cu aproape 300 lei, ramanand pe cuantumul cel mai avantajos. Intrebare: Nu ma intereseaza altceva, decat sa va intreb pe domnia voastra daca eu iesind in 2011, asa cum se zice pe aici, voi avea cumva si avantaje mai mari la recalculare fata de, sa zicem de cei iesiti in 2010, sau fata de alte generatii? Conteaza ca am iesit la varsta in 2011 ca sa beneficiez de anumite majorari? Va multumesc anticipat!

Gigi spunea...

Se cunoaste faptul ca,toate marile imperii,de-a lungul vremurilor,care au dus razboaie de cucerire,au disparut precum cetile din peisajul diminetilor de toamna!
Acesti oameni,trimisi cu treburi diplomatice in tara,confunda populatia acestei tari cu triburile de bastinasi de pe continentul american din anii de trista amintire si demult apusi.
Cu dragoste,le reamintim acestor domni,faptul ca noi romanii suntem aici de cateva milenii si nici macar imperiul otoman nu a reusit sa ne tranforme in pasalac turcesc.
Fapt pt.care,altii, nu au avut acest noroc!
Asadar,un pic de mai multa decenta din partea d-voastra nu strica!
Felicit,pe acesti magistrati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, daca te referi la Codlea Coldea, amantul lui Kurvosi, cred ca saracul de aia scoate aburi pe nari ca locomotiva cu aburi, ca e greu de tras la rame la o asa fortareata de 2M si fro 120 de Kile de untura leorcaita, de nu i se mai pune carnea pe el, saracul scrumbie afumata! Celalalt Coldea, posteaza in rand cu noi si cu stangul pe toba, noi toti uitand sa mai si pronuntam macar cuvantul dreapta de ura si scarba vomitiva pentru liberalisti si tehnoretardati!

@Tigrisorule, apai ce sa mai zicem? Asteptam si noi ca pisica cu ochii in grinda mare a podului,unde sunt agatate suncile si muschiuletii afumati, si doar daca soricelul va roade atza sa pice halca sa mai apucam si noi ceva! Problema e ca soricelul e doar la PSD si ALDE, daca inteleg toti ce vreau eu sa excit apele pe aici, sa nu se mai voteze dreapta in vecii vecilor! Amin.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Citind întrebarea , mă distrează inocența ta.
Deja ai uitat că ți-ai ales cele 6 luni pentru baza de calcul din ultimii cinci ani de activitate, ani care sunt cu mult înainte de anul 2011, când Casa sectorialâ ți-a greșit transformarea pensiei de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă.
Când te-au întrebat în 2010, era în vigoare Legea 164/2001. Potrivit acelei legi, la transformare ai optat pentru pensia de invaliditate și ei au păstrat modul de calcul pentru pensia de invaliditate.
In anul următor a venit legea unitară care obliga Casa Sectorială să calculeze din oficiu, la ajungerea la vârsta standard, pensia de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă, deci să emită o decizie cu calculul pensiei pentru limită de vârstă, dar să pună în plată cuantumul mai avantajos.
In mod expres Legea 263/2010 prevede ca perioada cât ai avut pensie de invaliditate se socotește stagiu pentru pensia de limită de vârstă.
Ei ți-au emis o decizie pentru limită de vârstă fără să-ți ia în calcul și stagiul potențial din pensia de invaliditate. Si așa ai acum o vechime cumulată cu 7-8 ani mai mică decât 25... că așa scrie în decizia valabila la 01 01 2016.
Puțin ti-a păsat în 2011 să contești decizia, dacă ei ți-au acordat cuantumul mai avantajos Și n-ai contestat.
Tragedia este că Legea 223 nu mai enumeră stagiul potențial ca stagiu care contează ca vechime în serviciu.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
-sa vedem daca si cum il termina si pe asta, ca judecatorii si i-a pus in cap.....si nu numai!

Corneliunsen,
-ma refeream la celalalt Coldea, cu accent grav pe a final, caci rimeaza cu peltea, tot grav pe a!....gen á! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, tragedia este alta: Nu cunosteam legislatia ca sa stiu ce sa contest! Ma uitam ca vita in calendar, stiam ca acolo in Decizie sunt nedreptatit si sunt strambaciuni dar nu stiam cu ce sunt atacat! Dar, citind eu articolele din Lg 263 si 223 care-mi mai acorda o sansa prin cerere de revizuire, am sperat, si sper sa mi se repare furtisagul acelor ani neluati in calcul, pentru ca si Lg. 263 este aplicabila. Dar, vorba Dv. ca alegandu-mi cele sase luni e o decizie hotarata deja, insa procesul daca se tine si se sfarseste inainte de a-mi veni Decizia, n-ar mai fi o sansa? Sau cererea de revizuire in sine pe care o cer in instanta nu mai poate repara nimic pe Lg 263? Daca era o cariera cursiva si minim integrala, nu erau problemele astea, insa gradul invalidant care mi-a intrerupt cariera a complicat lucrurile si calculele, chiar si pentru cei care, mai ales si daca nu sunt nepregatiti profesional, intocmesc deciziile de pensionare. Trebuie sa va dati seama ca am fost total paralel datorita acestor complicatii, desele schimbari legislative si chiar nici acum inca nu sut familiarizat intru totul cu toate rahaturile astea legislative in continua schimbare si bulversante! Deci sansele nu sunt de partea mea nici procesual?
Va multumesc!

Unknown spunea...

acest CIOlanis tipa ca daca parlamentul hotaraste mariri de salarii .nu vor mai fi bani pentru salarizarea unitara , nu va mai spun ce zice despre pensii.Asta crede ca ramane pe veci la guvernare ,. sau asa o fii?.Dar daca el si ala de la munca nu este capabil sa rezolve sa plece si sa ii lase pe altii care pot . Sa plece maine ,ii rugam frumos ,sa ne lase in pace.DL H ,dar cu indexarea pensiilor la militari este un articol in lege . Daca indexeaza la civili .pe acelasi principiu sa indexeze si la militari ,. Deacamdata pensiile vechi nu sant recalculate ,si daca sant sa indexeze la fel si pe cea recalculata ,sa zicem ,mai mica ,si pe cea ramasa in plata , in acest fel merg in tandem si la data cand cea mai mica o ajunge pe cea mai marea asta e.

ifrim spunea...

@ Iceparu. Nu este posibil ca responsabilii softului cu numaratoarea la ordin sa,l matraseasca si sa iasa iar dobitocul?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asa ceva?.... nu am mai auzit!
Sef IGPR era chestorul de la Arad sau Oradea, prins cu fffff multi € in masina cu care venea la Bucuresti?...... omul lui Blaga?

http://www.dcnews.ro/mobile/drama-poli-i-ti-mor-i-familii-invinse-de-sistem_520893.html

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Pe 7 noembrie vot in plen pentru salarizare , LUNGANA aia e gata sa plesneasca de ciuda ,zice ca va face tot ce poate sa impiedice votul , asta chiar e proasta.

Iulian Mareș spunea...

D-na Nedelcu,
Va rog sa-mi spuneti, intrucat constat ca sunteti f documentata, cine a construit urmatoarele puscarii: Jilava, Rahova, Poarta Alba, Craiova si Dr.Tr. Severin.
Ce suprafata au, categoric desfasurata, ce inaltime, suprafata curtii interioare, in ce an au fost finalizate, care este capacitatea de cazare detinuti si consumul energetic aprobat!
Multumesc anticipat!

PS-elaborez un studiu si va consemnez la colaboratori!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ifrim & Iceparu: Sa fiti siguri ca de acum incolo Justitia nu va mai tine cu Mutu si tehnocratii! Parlamentul a turbat pur si simplu impotriva lui Ciolosderos si a tehnocratilor aproband in prostie tot felul de mariri, spre disperarea lor! Absolut toti declara ca sunt bani, numai ei pur si simplu executa ordinile lui Soros spunand ca nu sut bani sa ne ucida prin infometare si lipsuri! Bravo, Parlamentule! Absolut nici un liberal n-a vrut sa aprobe absolut nimic, pe cand toate partidele s-au intrecut in a vota tot ce le-a picat in mana Si PMP a intrat in randul lumii! Curand Soros si gasca vor avea parte de un mare dezastru electoral! Romanii incep sa-i miroase pe jigodiile astea si sa se prinda ca liberalii si USR primesc ordine din afara sa reduca nivelul de trai si veniturile! Oricum, putin mai era sa se trezeasca cu toata Romania pe cap si pe strazi! Vestile de ultima ora spun ca Guvernul Soros, liberal, si Ciolosderos lupta pe toate fronturile sa stopeze maririle! Cand o scula este in erectie dupa o Viagra dubla, o mai poate opri cineva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aluna Burghiu s-a infuriat asa de tare pe marirea veniturilor incat i-a sarit steriletul din bikini in tavan si, cu ricoseu, in ceasca de cafea! Ea n-a stiut, din greseala l-a baut si l-a scapat ca proasta pe gat! Aluna acum vorbeste din membrana steriletului, standu-i in garleaja ca o coaja! O sa se innece dracului, mai ales ca si romanii, alocatiile, pensiile si salariile ii stau tot in gat, stai-ar ceasul!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunson,
Pentru exces de Viagra exista remediu....5 tuburi de crema de maini!
Era si un banc! :)))

Unknown spunea...

dle MARES.poate ca nu este asa , dar sant sigura ca cele mai multe puscarii au fost facute de aia \.

Unknown spunea...

@ Cornelius - Inca nu esti convins c-am scapat de dracu' si-am dat de ta-su'!!!. Sovieticii , dupa 58 si-au retras armata din Romanica , pentru ca erau siguri de obedientza si crEdintza-n comunism a conducatorilor PMR[PCR]. ASTIA NICI IN URMATOAREA SUTA DE ANI NU SE VOR LASA DUSI , MAI ALES SA SUNTEM LINIA FRONTULUI PENTRU EI !!!.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian: Mai e si fostul lagar de concentrare, Penisnsula, langa Lumina si Navodari. Fiind la Canal, am fost cu unitatea si birourile administrative acolo, dar aveau si baraci in afara cazarmii. Acolo a fost lagar de exterminat mosieri si bogatani in anii '50. Mai erau celulele alea fioroase de izolare si in anii '80,pe care am refuzat sa le vad macar, repudiindu-mi. In Canal erau multe izvoare si ne era interzis sa bem apa de acolo zicandu-ni-se ca au fost cimitire strabune in care au fost ingropati ciumati. Era o cioaca, pentru ca de fapt erau prizonierii ucisi in anii de inceput ai Canalului si ingropati pe traseul sau.

Puscariile le-au construit mai intai liberalii si taranistii sa-i bage acolo pe comunisti. Dupa ce roata istoriei s-a intors, au intrat in ele cei care le-au construit, bagati de catre fostii condamnati! E data dracului roata istoriei si se repeta ciclic: Fie ea si patrata, se intoarce ea o data! Basanau si-a bagat in puscarie adversarii, acum e randul lui, imediat dupa, sau pana in Revelion!

Presedintele actual al Romaniei va pati exact ca el! Acum da ordin sa fie bagati la puscarie adversarii lui politici. Peste doi ani il vom vedea si pe el cu catusile agatate ca bratarile si iesind de la DNA pentru casele care le-a furat cu acte false, asa cum zice al dracului de bine justitia! In maxim 2 ani, toti libertinistii vor fi la puscarie in frunte cu Aluna lor cu tot! Doamne, ajuta!

Iulian Mareș spunea...

D-na Nedelcu,
In 90% din cazuri asa este! Daca aveti date, va rog sa mi le dati! Documentarul se refera la crimele comunismului timpuriu in Romania si ulterior, mult mai rafinate!
Fiind si membru al USR mi-ati fi de mare folos cu ceva date, intrucat chiar sunt la capitolul Vasile Patilinet, responsabilul CC cu secu, dar mai ales cu dosarele politice ale vremii, gen Draghici!
Inca odata, multumiri!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunson,
Dar, de ce peste 2 ani? Poate se comprima timpul! :)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, fiind un empatic iremidiab i-am mai acordat o sansa pana la terminarea mandatului! Dar ego-ul meu tare-mi mai zice ca n-apuca Pastele in functie si va fi dat jos! De tot.
Mutule, prgegateste-ti bocceaua de Jilava ca pleci in ,,bu'' la anul! Calatorie sprancenata, si sa mai iesi de acolo cam dupa fro 15 ani, dupa ce-o muri Sorosi baci, mentorul tau de suflet care te-a invatat sa ne consideri sclavii tai! Acolo poti sa dai meditatii si sa-ti mai faci un cartier de vile, la cati analfabeti ocupa puscariile patriei! Interlopii n-au carte, dar au bani mai multi ca tine, asa ca nu mai trebuie sa mai falsifici acte sa pui laba pe case, le faci meditandu-i pe interlopii analfabeti! Viitor de aur in averi iti aduce puscaria! Doamne, ajuta!

amunra3131 spunea...

BRAVO JUDECATORILOR ROMANIEI . AVEAU DREPTATE BATRANII NOSTRII CIND ZICEAU BANCUL ASTA - CE INSEAMNA USA ? UNIUNEA SOVIETICA AILALTA