Un produs Blogger.

marți, octombrie 18, 2016

Legea nr. 172/2016 pentru completarea art. 158 din legea pensiilor, referitor la gr. I si II

59 comments
Legea nr. 172/2016 pentru completarea art. 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 808 din 13 octombrie 2016)

- Sunt introduse unele clarificări cu privire la posibilitatea de a beneficia de reducerea vârstei de pensionare pe care o au persoanele care au lucrat, înainte de 1 aprilie 2001, în fostele grupe I și II de muncă.

- În acest sens, legea prevede că ”în situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive”

- Legea stabilește şi ce se va înţelege prin „documentele verificabile" pe baza cărora se emit adeverinţele: ”actul administrativ de nominalizare a persoanelor încadrate în grupe superioare de muncă sau, în lipsa acestuia, actul administrativ privind încadrarea locurilor de muncă/activităţilor/categoriilor profesionale în grupe superioare de muncă; contractul individual de muncă; contractul colectiv de muncă; decizii interne; act administrativ de modificare a locului de muncă sau a sarcinilor de serviciu; extras din statele de plată din care să rezulte secţia/atelierul/locul de muncă, precum şi orice alte documente justificative.”

Actul poate fi consultat AICI

59 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Fleacuri! Asteptati domniile voastre sa vi se dea adeverintele alea de vechime de la Arhiva Pitesti, par exemmple, sau de oroiunde in Romanistanul asta haotic si bezmetic! Sapte cereri (7)am facut pentru o perioada de 2 ani la mina Lupeni pt. grupa 1 subteran, sau speciala, si de fiecare data am fost trecut la cate o alta unitate miitara care deservea locatii miniere, in viata mea necalcand pe acolo, dar la nici una ca am intrat in subteran si am stat in gaura cu militarii!

Vazand ca prea se intrec in prostie, au recunoscut, intr-un final, ca am fost detasat la mina Lupeni dar, culmea: Doar un an si ceva, restul sunt dezertor pe Luna, ca de la Braila eram plecat, ajuns in Lupeni si lucrat acolo ca ,,insotitor de trupeti la si de la mina,'' dar perioada aia lipsa, de ce lipseste si unde am fost? Unde am dezertat, unde am dezerat, gunoaielor incapabile? Niste tampiti ce n-am vazut in viata mea! Si este ca mi-au nenorocit 2 ani din viata mea unde nu sunt nici in caruta si nici in teleguta? Este! In loc de grupa 1 o sa-mi dea grupa mica de la gradinita, insa eu sunt curios, lunile lipsa, cu ce le-o nota golanii? Astept decizia sa ma razboiesc din nou cu ei la Tribunal si pe tema asta, noroc ca le pastrez toate idioteniile lor stampulate si semnate! Ce inseamna sa angajezi in Ministerul Apararii Nationale, la Arhivele lor si Casa sectoriala de pensii toate muraturile, toti pilosii, neamurile proaste, de tot, amantele si shulfele incapabile care sa rateze carierele si pensiile rezervistilor! Ce rusine, ce dezastru, cata incompetenta si ce haos poate exista in aceste institutii distruse!

Acolo trebuie sa se intre cu tancul si razuiti toti, la sange, pana la ultimul om, dati afara ca pe niste masele stricate si bagati altii prin concurs, cu stacheta exigentelor ridicata pana la portile raiului din ceruri, sa intre acolo doar cei potriviti si capabili! Jos rapandulele din institutiile statului, intrate pe spagi, nepotisme si amantlacuri! Ce golaneala! Ce-a fost si ce a putut sa ajunga Armata in zilele noastre, cand este intesata pana si de tradatori ale intereselor rezervistilor pentru o cloaca infecta si interesata doar de interese personale si meschine, in detrimentul a zeci si zeci de mii de rezervisti! OUG 57 este cel mai garaitor dintre toate! Cancerul, inainte de a ucide, mai intai chinuie! Asa-s ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Vedeti ca acolo la ,,Aici,'' colorat in verde pe coperta postarii, nu se vede nimic, am cautat legea pe Google!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu uit: Liberalistii au renuntat la mitingul din 22 Octombrie pentru sprijinirea guivernarii tehnocrate si a lui Ciolosderos, in care se laudau cu gura plina de macra calda ca vor aduna 50.000 de maidanezi si bosketari din intregul ,,Regat,'' uite ca sa-i fac pe plac camaradului Olescu! Asa ca e posibil sa avem saptamana asta cvorum pe OUG 57, dar...Udrea are prioritate de...dreapta in aceasta intersectie, sa i se apobe, sau nu, bulaul la bulache! Deie domnul sa nu se duca si pe coclauri in precampanie electorala amorala, sa stea dracului, macar adormiti acolo, pentru cvorum la ,,ogheul cu okeul!'' Marea lor adunatura au amanat-o pe 04 Noiembrie cand vor fi afara vajgarau, ger, zloata si nasoleala! Doamne, doarme si n-ajuta!

Alta manarie liberalista si comunista: Au furat ,,Programul 100'' de gubernizare, inca din 2014 emis de catre Ponta si PSD, plagiindu-l deci, exact ca distinsa Kurvosi, cel mai inuman exemplu de plagiatura, si i l-au varat pe garleaja lui Ciolosderos sa se laude cu el la miting, ca o gaina cufurita la cur, pardon, cloaca, si cu margica-n cioc...olata! Nia, boala, nia ceala si haisa si pune frana: Programul ala e slaninos pentru voi, liberalistii, si-o sa faceti icter de la aplecatura! Ingerati-l cu soda caustica si vitriol ca merge ca bataia la viol!

Liviutatarush spunea...

Vaca, pardon, doamna vaca Andreea Paul dixit "Platim 5.4 miliarde de lei pentru pensiile militarilor, politistilor si securistilor. Cu acesti bani am putea sa construim Autostrada Pitesti-Sibiu. http://www.alternativenews.ro/2016/10/platim-54-miliarde-de-lei-pe-pentru-pensiile-militarilor-politistilor-securistilor.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu stiu de pe unde si-o fi obtinut, chinuit la marginea termopanului, Mos Alecu diploma de pamfletar-otzetar egoist in varf de par, in orice caz nu de la sursa de unde si-a copiat Kodrutza Bacul si Doctoratul, dar, in mod sigur, cand citesti unele postari de peste gard de vis a vis vei descoperi, nu fara uimire, ca sunt multi care de atata citindu-l i-au copiat stilul, shpilul si fitilul! Ca de penel nu poate fi vorba, mosul fiind uns cu toate alifiile la conserva de import! Inclusiv cu untura de focoase de la flocoasele mustacioase (hloci de foci mancate de orci)! Sanki balamaua! De ce nu s-o fi bagat si domnia sa in cojoacele noastre comune ale calduroaselor bloguri militare, Google, pe cancerul asta de afara, stiindu-se ca unde-s multi e si caldura, si sta clantzanind si congelat, izolat pe banchiza friguroasa a blogului sau de BMW de pe fb?! La noi o fi Google o Dacia cabrioleta, dar scriind ar fi vedeta! Hai, mosule Gura Bogata, in casa noastra curata ce te-asteapta la dialoguri comune ce si cum din pensii un rahat ar mai ramane, dupa recalcularea cu drujba si cu securea! Ca mistoul de fb e floare veche la ureche sa n-ai si rivalul tet a tet sa-l flecaresti in pamflet, cum e aici la noi cand si-un taur il jupoi si el rade ca-i pleaca chielea dar nu i se ia muierea!

tigri2 spunea...

Se aplica principiul "Dupa noi,potopul". si-au acordat pensii si salarii babane, au adunat averi, acuma , pentru altii, nu mai exista bani, cu banii aia construim, facem ,dregem, adica jumatate din ei vor ajunge tot in buzunarul acestor mafioti. Acuma nu mai au nevoie de Armata, se simt aparati si protejati de altii. OK, asa o fi ,dar pentru ce am muncit de ce refuzati sa ne platiti, de ce vestile si masurile sunt din rau in mai rau. De ce, daca nu sunteti capabili sa ne scoateti din mocuirla, nu va dati la o parte? Pai de aia, ca sa fiti tot voi la butoane, sa va protejati tot ce ati furat.
Nu stiu ce se va intampla cu pensiile noastre, PNL ,MApN si chiar PSD se opun, tot ce au promis nu mai vor sa aplice, ne tot amana si zic ca au alte prioritati.
Da HUHU , oa sa ma retrag , dar nu cred ca asta ne va face mai fericiti, o sa ramanem cu un gust amar, al dracului de amar.Cele doua partide au facut o intelegere si nu mai au nevoie de noi!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorule, Misu Negritoiu a avut ani de zile salariul, tineti-va bine, fartatilor, de aproape 600 milioane lei vechi, lunar! Nu l-a intrecut pe perciunatul sef de la Banca Nationala cu 1 miliard lei vechi lunar, pe care-i are si acum, saracanul bogat! Nu-i vina ta ca refuza sa ne mai ajute porcanii de politicieni si nu poti sa te tii de cuvant datorita nesimtirii lor, ca de aia cred ca si acel politician nu putea sa ne garanteze pana in februarie nimic, ca o fi stiind el ce manarii se ascund in dosul OUG 57 si gastilor cu interese murdare! Candva, vom afla de toate ordinariile astea!

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Domnii care vor forma guvernul după alegeri,fie ei liberali sau pesediști, vor păți cu OUG 57/2015 exact ce a pățit guvernul Boc cu HG 735/2010 de aplicare a L 119/2010.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

V-am spus (singurul)de 8 luni ca asa v-a ramane OUG 57 fara modificari( legea 665) .Incep sâ intelegeti ca sâ nu va mai agitati inutil.Urmeaza din februarie va fi introdus si impozitul progresiv ca va convine sau nu.Atat.

Huhu Rezea spunea...

@calugăre
E rău impozitul progresiv, dacă 16% este cota maximă pe venit?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Huhurez .Va fi cu plecare de la 10%( minim 1400 lei pana 42%( peste 6000 lei).Cu diferite deduceri pentru persoanele aflate in intretinere sau sponsorizari .Acest impozit va fi anuntat din decembrie cu incepere din februarie.Atat.Stiu din surse absolut sigure.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uluitor, dar ma asteptam la asa ceva de la un mare idiot: Pseudo jurnalistul, Bogdanprostan Chirie pe Datorie, a declarat in plin orgasm de preputz ca Aluna Burghiu este, la ora actuala cand el este excitat la maximum, cea mai potrivita pentru, tineti-va bine, fonctia de prim sinistru! Ha, ha, ha ce orgasm preluuuuuuung a avut acest muieratic! Si se mai mira de ce nimeni nu-i mai cumpara fituicile la care el mazgaleste pe limba liberalistilor, care liberalist partid azi a ajuns fix la 18% in chiuretaje si sondaje! Apai, cu sustinatori ca acest libidinos o sa ajunga ei si la zero barat, mai ales ca Simona Sensual, Alina Sugaru, Simona Trasca, Roxana Vasniuc, Adriana Buruiana si alte pitipoance si parasute cu pompele absorbante de mare putere vor sa ,,aspire'' si la liberalisti pe listele electorale, chemate de o alta motopompista, Aluna Burghiu, sa aspire acolo! Curios e ca ce vor sa aspire acolo, in afara de fonctii, aspiratoarele astea! Ha, ha, ha, ha, ha.... Bai, Ciolan Smen 6 case, ,,Romania lucrului bine f....t'' o sa fie cu astea daca vor ajunge sa ne conduca orgasmele! Pardon, destinele! Ha, ha, ha, ha, ha....,,Calatoria continua!'' In ce lume traim?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa iasa o vorba foarte mare in randul lume si pe care o voi incepe din acasta secunda chiar eu: Eu nu o sug, deci nu sunt liberalist! N-am zis o prostie, lumea n-are decat sa ma interpreteze, fiecare pe intelesul si interesul lui! Cand tii in gura o acadea, actiunea asimilarii, acest verb, cum se numeste, cum se traduce, nu c-o sugi? Deci, ma repet: Eu nu o sug, deci nu sunt liberalist! Poate ca pitipoancele aspirante la liberalisti va vor face sa intelegeti mai bine talcul afirmatiei mele, deci apelati cu incredere la aceste foarte bune aspiratoare, pardon, aspirante si traducatoare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

L-am invitat oficial, si plin de respect, pe Mos Alecu sa revina in lumea noastra de pe Huhu Rezea! I-am spus transant ca acolo unde exista doua genii, ne este si noua bine! Blogul acesta nu e conceput sa ne contrazicem in afara bunelor maniere, ci pe bun simt si constructiv sa invatam fiecare cate ceva, ori Mosneagul este totusi o capacitate si, pe langa admin, am avea unica experienta de a invata din confruntarea a doi titani, precum Karpov si Kasparov! Doi camarazi de talia domniilor lor au si bun simt, si cunostinte, si tot ce-i mai bun pentru ca noi sa avem ce asimila, si nu-i de colo si humorul nativ al Mosneagului, pe care eu il vad genial! Are glanda de pamfletar si vorbeste pe limba mea! Nu-i rau deloc! Eu mi-am propus sa fiu ,,mediator,'' sau arbitru de centru ca in ringul de box, sa nu las ca adversarii pe idei constructive sa sara si cu dintii la beregati, ca Michael Tyson! Elita, din pacate, s-ar putea sa-si restranga dramatic activitatea din acea clipa a revenirii aici a lui Mos Alecu! Deie Domnul sa revina! Incep sa apara masiv recalcularile, ei, atunci sa vedeti voi aici confruntari de zile mari si o sa avem toti ce sa invatam de la acesti mari maestrii! Bine vei reveni, Mosule! Doamne, ajuta! Te asigur de tot respectul meu care ti se cuvine, alaturi de admin, caruia ii multumesc ca va fi de acord cu invitatia mea onoranta!

tigri2 spunea...

Pentru toti propovaduitorii neschimbarii OUG -57 as vrea sa va spun urmatoarele:
- nu va faceti o aura din propovaduirea"apocalipsei" pensiilor militare, este josnic si rusinos;
-cand in discutie este o problema capitala, totdeaina vor fi ,cel putin, doua curente>>DA sau NU, chestiunea este sa fii informat si sa sutii parte pozitiva a actiunii nu rusinea invingerii, asa ca nu este o lauda in a spune si a te bucura ca "NE-AM INVINS"
-niciodata sa nu spui HOP, pana nu ai sarit caci s-ar putea sa dai "pasarea" din mana pe o biata "pana din coada ciorii de pe gard"---Camera Deputatilor inca nu s-a pronuntat si mai este timp asa ca mai aveti putintica rabdare!

tigri2 spunea...

Mai lasa-i si pe altii sa vorbeasca, spre exemplu, pe mine caci s-ar putea sa nu mai apar pe aici(s-ar putea!), tu cam exagerezi si crezi ca toate se invart in jurul tau. Ei, afla ca si Soarele se invarte odata cu galaxia asa ca nu esti tu"buricul Universului" ,au si altii probleme , poate mai grave...

tigri2 spunea...

ARMATA DE TERACOTA, a Romaniei se plimba prin tara sa faca propaganda , in schimb isi bate joc de subordonatii ei si de fostii militari. In loc sa ne ia apararea ei ne "calca in picioare", oare cand vor plati pentru atitudinea lor dusmanoasa?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorule, fii calm ca nu se darama lumea! N-are rost sa promiti despartirea de camarazi, intrucat nici la nitiativa personala, dar nici la indemnul nimanui acest lucru nu se poate intampla atata timp cat traim, respiram si suntem impreuna inclestati in lupta impotriva sistemului ticalosit! Nici un orgoliu din lume sa nu te impinga la abandonarea luptei, mai ales ca ai facut-o sustinut pana acum, inclusiv la Sparlament! Firea noastra cazona ne-a facut pe toti rai si intransigenti, ca atare sa ne canalizam rautatile pe dusmanul nostru comun, Casa sectoriala si Ministerul Apararii, care permanent ne saboteaza si ne razuiesc din interior, nu politicienii si Sparlamentul!

Aia, sparlamentarii, aproba ce le punem noi pe tava, pardon, ce le pun pe tava gastile si mafiotii de la cele doua institutii amintite anterior! Nu posta o zi, doua, o vreme scurta, dar nu-ti abandona idealurile de dreptate, adevar si avantajele pe care ti le meriti, la fel ca si noi, fiecare! Eu am descoperit azi ca chiar sufar de o boala cardiaca destul de grava, din moment ce m-am trezit din somn plin de sange si cu tensiunea 20/12! De la atatea framantari, griji, sperante, calcule, suparari nemasurate si altele ce le am pe cap, dar aici ma arat optimist si viteaz ca un cocosel catolic! Si ieri m-a durut capul intreaga zi, iar dimineata pana mi s-a luat tensiunea cu stetoscopul de catre sotie, pana intai si-a revenit ea din soc la vederea mea insangerat si ametit, ca o curca beata, a trecut ceva timp, si cred ca am avut-o 22! Asa ca de acum ma voi culca mai devreme, voi pune mai putin suflet in ce fac si gandesc si voi fi mai atent cu mine si cu ce se intampla in jurul meu sa evit un accident vascular cerebral, ca asta vor mafiotii cazoni sa ni se intample sa ne rareasca si sa fie bani mai multi la pretentiile lor personale!

Asadar, ramai langa noi si continua-ti ce ai inceput de ani si ani de zile, ca e pacat! Eu sunt bonom si conciliant cu toata lumea, si orice plecare de pe blog ma intristeaza! Uite, l-am invitat si pe Mos Alecu, insa cred ca are un orgoliu justificat pe care, cu siguranta curand si-l va invinge, stiind ca Dl. Huhurez nu s-ar impotrivi postarilor sale, eu asigurandu-l ca absolut nimeni, nu numai domnia sa, nu s-ar impotrivi sa-si expuna opiniile sale constructive! Doamne, ajuta!

Mihai spunea...

Bietul de el mos Alecu. Cum apare pe aici cum îi cu maidanezii în turul pantalonilor.
Hai mos Alecu pe aici cu draga ta L 164 legata de gît , ș-apoi te dramaluim de-ti merg fulgii cu L164 cu tot. Vezi sa nu-ti uiti Abac-ul la purtator si ultimul neuron de pe ultima circumvolutiune detinuta.
Cornele ,tu in mod sigur ai de invatat inca multe in domeniul asta al legislatiei de orice gen si mai ales a pensiilor din moment ce nu te-ai sinchisit ca intre doua scrieri citite de doar cine stie cine sa dai o fuga pina la tribunal sa-ti rezolvi problema. Deci pentru tine oricine iti va furniza cea mai neimportanta informatie pe care o stie orice interesat sa-și rezolve o problema va fi un titan. Ca de ”titanul”Arici Pogonici- mos H_Alecu-pensie jmecherita pe L164 ,ce sa mai zic ,tare as vrea sa prinda curaj si sa deschida poarta pe aici mai ales după ce ne-a inchis poarta la feisbucul lui ,criticîndu-ne pe acolo in lipsa si sub diverse porecle, fara posibilitati de replica.Asa ca mos Alecu_Arici Pogonici cu_cur_aj pe aici ca vei fi pe mîini bune.

iceparu spunea...

Stelian@ nu o sa vezi. Multi suntem batrani.Multi suntem suferinzi.O buna parte sunt multumiti.Cei mai multi sunt indiferenti.O alta parte sunt spalati pe creier.Avem si puturosi.Asta e.1989?.Regrete tarzii.Asa se intampla cand avem sefi niste otrepe.

Unknown spunea...

DLE T2 ,aveti dreptate ca speranta moare ultima , dar daca moare? asa am zis si eu CD nu s-a pronuntat , e posibil sa nu se pronunte si sa o lase in coada de peste ,pe capul altora. Ma gandeam ca ar fi putut sa faca macar atata lucru pentru militari ,sa le la legea 223 asa cum era si in anul celalalt sa o ia la periat ....ca si asa ,daca vin liberalii va FII JALE CU j mare.Dar vad ca PSD poate baga pe repede inainte acele scutiri.E bine ,dar dece nu vorbiti cu dl FIFOR parca asa il cheama , pe undeva se lauda ca se va face dreptate rezervistilor cu acel nenorocit oug. S a vedem , mai sant cateva zile ,poate poate Altfel adio voturi

Gigi spunea...

Pentru toti politicienii, tehnocrati,de dreapta,stanga,centru,est,vest,etc.
PENSIILE MILITARE SUNT DE STAT!
NU SUNT SPECIALE!
Cei care afirma contrariul,ori sunt tampiti,ori rai intentionati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Domnule Huhu Rezea, va rog sa cititi ultima mea postare la Dv. pe fb cu acel ,,sclav al sistemului,'' Ilie Botos, ce pensie are si ce milioane de euroi are de primit, iar eu cu 1000 de lei pensie incurc si SARACESC sistemul ticalosit militar, dar si pe ministrul Apararii Nationale! Cum e posibil, fratilor, asa ceva in Romania? E drept? E corect? Nu mai scriu ca ma doare capul, va rog si cititi si domniile voastre! Acestui fanariot de ce nu i se calculeaza gresit pensia, asa cum mi-au calculat cacatul meu de pensie catre in jos?! Zi-i, ministrule al Apararii, de ce?

Unknown spunea...

De ajutoare la iesirea la pensie se mai stie ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic: Asa cum mana are 5 degete, toate diferite, asa suntem si noi, oamenii, fiecare cu calitatile si lipsurile lui, sau caracterele diferite. Mosul este economist, dar de ce sa nu recunoastem ca totusi le are si el, asa cum fiecare le avem diferit unul fata de celalalt, plus ca isi insoteste comentariile cu pusee de umor nativ, ceea ce nu-i chiar de neglijat pentru un spiritual ca mine, cel putin. Bine, ca si caracterul lui nu-i pe placul unora, chiar si al tau, dar suntem totusi romani, nu da cu parul in cap in afara de-o flecareala sa nuanteze postarea, si faptul ca ar apare cu comentarii si pe aici ar da o pata de culoare si s-ar mai anima blogul, tocmai de aceea i-am si facut invitatia de a mai posta si pe aici! E in varsta si are o anumita experienta legislativa, la care eu sunt profan, recunosc, dar cati ca el s-ar osteni sa mai dea cate un sfat celor care-si pun intrebari? Pentru mine, toata lumea este buna, in afara calailor pensiilor noastre! O spun foarte sincer! Stii cum ar fi cu Mos Alecu pe ici? Exact ca intr-o casa cu multi copii, cand atmosfera este mereu vibranta si aprinsa de ghidusii, dar pe langa ei mai vin si cei din vecini sa aprinda atmosfera si mai tare, spre disperarea parintilor! Cu el pe aici, n-ar mai fi loc de postat, care sa aprobe, care sa nu fie de acord, dar blogul sigur n-ar stagna pe o postare multa vreme, la cum v-ar atzatza el!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog postatorii sa citeasca articolul lui Adrian Ailincai pe blogul fb Pensionarii militari uniti intr-o...unde scrie ,,20 Octombrie - ziua pensiilor militare'' Acest articol este atat de pertinent, informativ si clar ca va va satisface multe curiozitati si veti afla cu stupoare ca nu vom obtine cam nimic in urma recalcularilor, vor fi cam toate pe minus, oug 57 e facuta cu dedicatie pentru cei care sunt activi acum si ies la pensie, de fapt recalcularea inseamna frunza taiata la caini, Lg. 223 a fost intocmita sa razuiasca si sa dea mai mult altora cu dedicatie, ca saptamana asta sau cel mult cealalta e posibil sa fie oug 57 aprobata in Camera defutatilor cu cateva amageli in modificarile din Senat, cacealmaua e generala acum cand la portile Europei bate rezbelul nuclear la usa si altele foarte interesante si pe buna dreptate scoase in evidenta in acest articol! Lectura senina, fara Enap, Captopril, Tertensiv si alte buline de inima, va rog!

CEZAR spunea...

I love you ,
Pyloate

miercuri, octombrie 19, 2016
avianyc spunea...

Bietul de el mos Alecu. Cum apare pe aici cum îi cu maidanezii în turul pantalonilor.
Hai mos Alecu pe aici cu draga ta L 164 legata de gît , ș-apoi te dramaluim de-ti merg fulgii cu L164 cu tot. Vezi sa nu-ti uiti Abac-ul la purtator si ultimul neuron de pe ultima circumvolutiune detinuta.
Cornele ,tu in mod sigur ai de invatat inca multe in domeniul asta al legislatiei de orice gen si mai ales a pensiilor din moment ce nu te-ai sinchisit ca intre doua scrieri citite de doar cine stie cine sa dai o fuga pina la tribunal sa-ti rezolvi problema. Deci pentru tine oricine iti va furniza cea mai neimportanta informatie pe care o stie orice interesat sa-și rezolve o problema va fi un titan. Ca de ”titanul”Arici Pogonici- mos H_Alecu-pensie jmecherita pe L164 ,ce sa mai zic ,tare as vrea sa prinda curaj si sa deschida poarta pe aici mai ales după ce ne-a inchis poarta la feisbucul lui ,criticîndu-ne pe acolo in lipsa si sub diverse porecle, fara posibilitati de replica.Asa ca mos Alecu_Arici Pogonici cu_cur_aj pe aici ca vei fi pe mîini bune.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

AIA de la FINANTE ZICE CA IN NOEMBRIE SE FACE O RECTIFICARE BUGETARA , poate sa le mai dea bani unora ,in niciun caz pensionarilor oricare or fii ei.

rică spunea...

sursă PSD: Actualul Parlament nu va modifica OG 57, noul Parlament va modifica legea 223 in primăvara lui 2017

val3ros spunea...

http://www.prolex.ro/2016/10/14/pro-lex-propune-o-alta-grila-de-salarizare-politistilor-pentru-legiferare-avem-nevoie-de-sustinerea-majoritatii-politistilor/
....Pro Lex va sustine ca politistii sa aiba o anexa diferita de cea a militarilor.

de ce nu cer si o lege a pensiilor diferita de a militarilor...

tigri2 spunea...

@rica rau stia sa zica :rau, ratzusca ,ramurica , darrrr, in schimb, stie din surse PSDiste(depinde de ce rang in PSD , ca nu se va modifica OUG-57, pai acest OUG are cateva zeci de articole si se refera la multe sectoare ale economiei nationale ,ori pe noi ne intereseaza doar articolul 40, asa ca vorbeste documentat!

Unknown spunea...

Rica esti glumet...

Unknown spunea...

dle aruncati cu vorbe . de unde sa stie ce va face noul parlament, vedeti ca nu e bine , sursa asta poate ca anul viitor nu o sa mai fie in parlament , apoi daca vin liberalii ,pana e cindanesc pe alta lege o va aplica pe asta modificata cu oug , astia tin sa ne vada morti ,ca sa fac autostrazi din pensiile noastre ,DATI sursa ,are nume?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Rica, zi-i lu' ala de la Casa sectoriala care te-a infiltrat cu informatia ca suntem cateva 'jde mii de rezervisti pe care il (ii) servim cu o portie dubla si grasa de mumu, pipi si caca pe sistem colectivist! Dam si supliment: Fara, numar, fara numar, fara numar...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, de ce nu i-o pui la pachet mosului, postarea planoristului, daca ti-e draga postarea? De ce sa va bucurati numai unii?! Fa-i o surpriza de Ziua pensiilor militare, care cica-i azi, si Eufrosina o confunda cu 25 Octombrie, Ziua Armatei!

CEZAR spunea...

L 223se va schimba in primavara ! Contributivitatea va fi generalizata.!
Vom fi calculati dupa listele de venituri folosite deja.
Partea proasta.i ca nu vom mai beneficia de stagiul 20 ci de 35 ca toti romanii !!
Este evident ca vom ieși si mai prost! !
Vom canta cu patos. .unde esti tu Oprea doamne....Informatiile sunt garantate /nu ca MaKiss
PS.
@Cornel
Vine mosul si citeste !Tot conspecteaza ...arhiveaza si fiseaza ....:D

Unknown spunea...

dle CORNELIU ,nu confund nimic , eu nu am chef de pamfet , treaba este destul de serioasa ca sa gust pamfletul dvs , oricat de savuros ar fi.asa ca asteptati mult si bine

Mihai spunea...

Prin Parlament ,pribeag si fără de-ajutor,
Se lupta pentru ale noastre drepturi,
Un mare-aviator.

Și cu-ale lui planuri mărețe,
În tolbă (brozbă) sigilate,
Patrunse în Palat cu demnitate,
Cu gîndul de a-și face dreptate.

Si uita așa făr de-ajutor,
Ajunse la cuvînt,
Și-al nostru aviator,
Pornit de zor,
Să-și treaca-n cont,
Ora de zbor.

Numai ca OG-ul fiind stufos,
Îi deteră planul pe dos,
Și-n loc de spor pe oră-n zbor,
Ramase el la trenajor ,
Cu ora ce zbură la sol.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Avyanic: Ai stofa de poet! Armata e culta, mai sunt si alti colegi cu talente lirice si nu-i rau! Felicitari!


Ia sa cititi, dragi colegi, ce-am scris eu pe pagina Deputatului Valerian Vreme, de fapt are mai multe pagini, dar e una cu costum inchis si cravata, cum i-am amintit de durerile noastre si ca suntem decisi sa nu iesim la vot cu familiile daca nu se aproba oug 57 cu imbunatatirile aduse de noi la coeficienti, si nici la rezbel nu iesim daca nu ni se indreapta nedreptatile! Mai scrieti si domniile voastre de-al de astea sa-l determinam sa le arate si alora ce incruntati suntem! Am scris ca oug e pe dedicatie pentru o mana de derbedei sa aiba pensii marite pe coeficienti inventati acum! Bagati acolo rasoale, ca toata luma scrie!

Din Aprilie cand trebuia sa fie adoptata se tot foieste alterata prin Parlament, iar acum bate pasul pe loc la Camera defutatilor! Va rog sa postati si sa ma sustineti! Dansul le va arata si colegilor laptopul cu ce scriem noi! Jurati ca nu votati si cu arma la rezbel luftati daca nu primiti fasole cu carnati!

Unknown spunea...

Acel pilot de ""licopter""\Ce mii de nori sparsese in cap \Canta la fluier cu maner\La locul unde era satrap..Ca secretar si politruc \Unde cu lingurita inghitea\Si mai ales vorbea singur la cuc\Si in fata trupei explica..

Liviub spunea...

Felicitari, Cornelius!
Mai multe picaturi ar putea fi fluviu? Din ce stim, pe la colturi multi comentatori sunt, doar ca atunci cand trebuie, apar tufele...
Este foarte important, chiar esential : candidatii partidelor mari sau mici, mai ales cei ce vor al doilea si mai multe mandate, dar si "bobocii" vor avea visul neimplinit si sarmaua in gat daca se joaca cu militaria. Numai ca, si militaria trebuie sa coboare (trebuie coborata) din pod, intr-o forma sau alta "domnii Baieti" de la esaloanele aflate deasupra fiecaruia dintre noi trebuie sa stie ca cei de mai jos sunt multi si la nevoie, pot multe... Oricum, votul este foarte important, cu atat cu cat se adreseaza celui care ajuta pe cei care si azi la nevoie, au fost si sunt "in front"! Mamica si taticu lui Andreea Paul Vass, de ex. (insa nu e singura), trebuia sa spuna fetei ce inseamna 24 de ore, 7 zile pe saptamana, 28, 29, 30, ori 31 zile pe luna, in ultimii 45 de ani, la treaba - IN MISIUNE-, cum e sa pleci la ora 1 noaptea si sa nu stii cand te intorci in familie.
Pentru excelenta Sa, HUhu, bine ar fi sa poata fi publicat CV-l Andreei ori altor VIP-uri, sa vedem de unde au aparut asemenea valori...inclusiv Nashii, ori Finii. Spalatura pentru unii din acestia in acest blog, cu extinderi, nu le-ar strica... Cornelius stie,,,

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Frosina ,pîna se hotaresc parlamentarii ce si cum sa faca cu og-ul poti trece linistita la framintat cozonacii de Craciun.
După ce-și vor scoate ochii cu definitivarea listelor poate vor mai avea rînd dar nu o mai fi cind.
Si asa guvernantii vor suda ordonanta la ordonanta facilitind viitorilor parlamentari sa voteze fara stres doar ce s-a consumat .

tigri2 spunea...

@Nu cumva :"tehnocrat alias Coldea calustian este COLDEA HORATIU de la Cluj??

Iulian Mareș spunea...

T2
Chiar nu stii?

Huhu Rezea spunea...

\@Stelian
Este corect, dacă ai depus cerere pentru recalcularea conditiilor de muncă. Pe ca de-a doua ai vechime cumulată mai mare, nu?
Cum este cuantumul comparativ cu pensia în plată și cu pensia pe L164/2001, in cazul în care esti pensionat anterior anului 2011?

emillian123 spunea...

1....eu inca astept de la C.M.Z. Timis -de aprox.4 luni si ceva...sa-mi re-intocmeasca F.L.M(fisa locurilor de munca care dau dreptul la conditii d., sp., a.c....) initial intocmita in primavara acestui an, fisa pe care am contestat-o, fiind ERONATA si dupa ce le-am adus "dovezi"=documente lamuritoare...-in sensul celor cerute de mine...! 2.pt. Liviu BOLCHIS:..nu va asteptati de la A. PAUL VASS (am inteles ce e economista...!?) sa rezolve ceva in zona asta a pensiilor civile/militare-atat timp cat-acum vreo 2 ani -intr-o emisiune de televiziune -pe tema pensiilor-din ceea ce spunea -rezulta ca NU CUNOSTEA PREVEDERILE DIN LEGILE PENSIILOR- ...si ca dansa- sunt MULTI NECUNOSCATORI SI "NEINTELEGATORI"-IN PARLAMENTUL ROMANIEI...si care -in plus- manifesta si MULTA REA-CRESDINTA....!3.Pt. CEZAR: .. desi sunt pensionar M.Ap.N.-ist-INCA MAI CRED ca nu Oprea e "autorul"-in "DETALII" al legii 119/2010-ci- mai repede BLAGA- citind cu mare atentie -cele 2 ordine de ministru din 2010 -de aplicare a H.G.735/2010; din acestea -ordinul lui BLAGA= (MAI)precizeaza (adica scrie IN CLAR) -ce venituri(salariul mediu brut pe economie/salariul mediu brut pe economie=adica 1 punct lunar..!) se iau in calcul la stabilirea punctajului lunar- in timpul STAGIULUI de MILITAR IN TERMEN,in timp ce in ordinul lui Oprea-in acest - sens NU SCRIE NIMIC, lasand- CU EVIDENTA REA CREDINTA "SMECHEREASCA"-LOC DE LIBERA INTERPRETARE la aplicarea legii(..."SMECHEREALA CARE IRUMPE din Oprea-numai si cand te uiti la el...!!?"). ...si mai e o "chestiune": problema celor 20 de ANI-STAGIU OBLIGATORIU DE COTIZARE. In cazul militarilor ,stagiul de cotizare obligatoriu NU PUTEA FI PREA MARE-intrucat VECHIMEA MAXIMA IN SERVICIU -NU PUTEA DEPASI 35 DE ANI (vorbim de cond. de munca normale...!)pana la 55 de ani, iar la civili VECHIMEA MAXIMA in aceleasi conditii era de 43[eventual 46 de ani ?=la cei cu ucenicie...?!]de ani).Revenind -deci- stagiul nostru de cotizare -de 20 de ani -a fost RELATIV JUDICIOS STABILIT- si cred ca nu trebuie sa AVEM COMPLEXE -PE ACEASTA TEMA...!

Mihai spunea...

@ Stelian
Nu este legal. Fă contestatie in termen legal.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Legea nu exclude ultima luna de activitate din perioada aleasa pentru stabilirea bazei de calcul și, ca urmare, cel puțin în cazul dvs, prevederea din Ordinul M25 excede cadrului legal.
Chiar dacă ați fost trecut în rezervă pe 25 august, drepturile de pensie s-au acordat începând cu luna septembrie și bănuiesc că solda pe luna august ați primit-o integral.
In cadrul contestației, atacați în contencios administrativ dispoziția din Ordinul M25.
Actualizarea la valorile Vrs din decembrie 2009 este egala cu actualizarea la 01 01 2016, pentru că intre timp n-a mai crescut valoarea de referință sectorială.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Stelian decizia ai primit-o cu Posta Romana?Sau cu Total post?

Sorin spunea...

@Stelian, ce numar de inregistrare atzi avut la cererea de recalculare? Si la ce casa de pensii? Ca sa estimam ritmul de solutionare

Unknown spunea...

Multumesc Stelian

Sorin spunea...

Multumesc @stelian. Probabil ca solutionarea sa se faca in ordinea cererilor cu conditia ca unitatile sa remita cmj, la timp, adeverinta cu cele 6 lyni alese, iar cmj sa le actualizeze si avizeze oportun.