Un produs Blogger.

marți, octombrie 25, 2016

Noi, rezereviștii, unde și, mai ales, cu cine votăm?

34 comments
Unde votăm?
Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților
”ART. 84 
 (1) Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, conform prezentei legi. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia pot vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi au domiciliul sau reşedinţa.”

-Altfel spus, votăm doar la secția de votare la care suntem arondați în localitatea de domiciliu ori reședință sau la oricare secție de votare din celelalte unități administrative din județul/sectorul nostru. Circumscripțiile electorale corespund ca intindere unui județ sau Municipiului București. 
-Nu putem vota în afara județului sau a Bucureștilor pentru că acolo partidele depun alte liste de candidați. 
-Prezentați CI/BI mai întâi unui operator din cadrul secției de votare, care verifica  datele dvs. în sistemul antifraudă electorală.

Cu cine votăm?
Din datele oferite de Ministerul de Finanțe, urmare a unei interpelări în Parlament, reiese că în anul 2016, luna august,  sunt:
- 75.458 de beneficiari  ai Casei de Pensii Sectoriale a  MApN;
- 69.180 de beneficiari de la Casa de Pensii Sectorială a MAI; 
-   9.414 de beneficiari ai Casei de Pensii Sectoriale a SRI. 
 -154.052- Total
La o prezență de cca. 8  milioane de votanți la alegerile parlamentare, rezerviștii și familiile lor pot însuma un electorat de 2-3%, sub pragul de 5%.... dar suficient  pentru ca un partid mic să atingă pragul electoral, dacă adaugă aceste voturi la cele primite de la membrii și simpatizanții săi. 
Un partid de 5-10% poate încurca marile partide să formeze majoritățile guvernamentale în Parlament așa cum și-ar dori ele. 
Să le propunem rezerviștilor să nu voteze cu cei care au emis Art. 40 al  OUG. nr. 57/2015  privind micșorarea pensiilor militare și nici cu cei care nu au făcut nimic, timp de un an de zile, pentru amendarea acelui articol în Parlament. 
Sunt vizate în primul rând cele 2 mari partide, PSD și PNL, cu un spor de vină pentru PNL, care-l și propune pe tăietorul Cioloș ca viitor premier după alegeri. 
USR-ului îi puteți da un leu, dar nu un vot.
Nici PMP-ul lui Băsescu nu poate fi recomandat electoratului rezervist întrucât în acest partid a rămas aripa dură a PDL-ului tăietor de pensii și salarii. 
Liber la vot pentru partidulețele care transmit electoratului și un mesaj naționalist-patriotic, îndeosebi ALDE, PRU, PRM, Alternativa Națională .

34 de comentarii:

Unknown spunea...

Poate credeti ca perciunatii stapanii coloniei nu controleaza absolut tot si ca votul vostru mai conteaza ? Distrati-va bine probabil distractia e pe final.

Iulian Mareș spunea...

La multi ani militarilor activi,, rezervisti si in retragere!
La multi ani, cu sanatate MS ex Regele Mihai, custodelui coroanei si urmasilor sai la tron!
La multi si fericiti ani Romania Mare!

Unknown spunea...

eu voi vota ALTERNATIVA NATIONALA, dar sa vedem un sondaj efectuat printre cadrele in rezeva si atunci voi milita alaturi de ele .

CEZAR spunea...

Huoooo...m-ale !
Nu te-ai simtit bine pana nu ai tras o limba aspra ...maiestatii sale ...Duda ...
Romania Mare ..te informez ca ...nu exista ..!!

Unknown spunea...

Votez cu PSD care a reintrodus pensiile militare. Nu pot vota cu cei care le-au desfiintat numai de dragul desfiintarii. PNL si PDL le-au considerat pensii nesimtite (existau 6 pensii peste 6000 lei) si le-au desfiintat. Dupa recalculare, pe principiul contributivitatii au aparut zeci de pensii considerate binemeritate de peste 10.000 lei. Peste 80% au beneficiat de cresteri ale pensiilor in conditiile in care se urmarea reducerea cheltuielilor. Au existat si vreo 27.000 de pensionari care au pierdut la pensie. Majoritatea ofiteri cu grade superioare care au fost "depasiti" de subofiteri si MM. Acum vine o doamna din PNL (via PDL) si spune ca si actualele pensii militare costa bugetul fix 4,5 miliarde. Isi justifica monologul pe informatiile primite de la Casa de Pensii - baza - cheltuielile pe luna iulie 2016. Mare minciuna- pentru ca pensiile sunt platite pe Legea 263, deci Legea lor. Nu voi vota cu mincinosii. Sper ca PSD sa desfiinteze art 40 din OUG 57/2015, emanatia pretendentului PNL la sefia guvernului.

Huhu Rezea spunea...

@Bursuc
Tie și se pare normal, deci, că, după legea ordonanțată de Ciolos, cu acordul tacit al PSD și PNL, mai mult de jumătate dintre pensionarii militari vor avea asa zisele pensii militare mai mici decât pensiile pentru militari calculate potrivit legilor 119 și 263 din 2010?
Cei care au avut de pieredut pe L 119 sunt dintre cei care au părasit cariera militară, forțat sau benevol, înainte de termen.
Potrivit ordonanței tehnocrate sunt discriminați cei ieșiți în urmă cu cu cel puțin 8-10 ani și mai ales cei care au continuat cariera militară până la limita vârstei de pensionare.

Huhu Rezea spunea...

@Bursuc
După numai o lună de pensie militară te-ai și șmecherit. Si nici nu cred că ai avut curiozitatea să-ți calculezi pensia pe legea 223 nemodificată de ordonanță.
Când erai în așteptarea pensiei te numeai Constantin.

Unknown spunea...

AZI se discuta plx 449 , care se refera la modificarule aduse ord 57\2015 prin ouh 20 si 43 / numai dupa ce se termina cu acestea se va da raport si pe plx 82 .

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Credeam că ai reținut că OUG 57 a trecut de Senat.

Unknown spunea...

Să nu pierdem din vedere că mai există membri ai familiilor noastre, apoi mai sunt și alți cetățeni care, din convingere sau din resentimente, vor vota împotriva celor care ne-au ciuntit pensiile. Așa că, cifra rezerviștilor votanți s-ar putea cumula cu o alta, a frustraților și nemulțumiților din alte domenii(învățămănt, sănătate, funcționari publici).

micutzul spunea...

Daca esti cadru militar in rezerva sau retragere , trebuie sa fi cel putin tembel sa votezi cu cele doua partide si jumatate care au in componenta lepre portocalii.

@ stelian palagheanu
Faptul ca nu mergi la vot este o imensa greseala. Chiar daca nu mergi votul tau se acorda partidelor intr-un fel sau altul. In momentul in care ai votat nimeni nu mai poate jongla cu votul tau. Te intreb un lucru...Daca cineva iti ia dreptul de vot ce parere ai ?

Gigi spunea...

Am mai spus,si repet,nu am votat,nu votez si nu voi vota vreodata,pe cei care au distrus tot ce au construit bunicii,parintii nostrii si chiar generatia noastra!
Daca,nu v-ati convins pana acum, intr-un sfert de veac,cat a trecut de la ev.tragice din '89, mergeti in continuare pe aceiadi linie!
Mai avem industrie?
Mai avem agricultura?
Mai avem sanatate?
Mai avem armata?
Astea,sunt principalele intrebari la care sa raspunda fiecare roman si care il preocupa viitorul tarii sale!
Atentie! Acesti patru ani care urmeaza,sunt hotaratori pt.soarta tarii!
Am dormit destul,trebuie sa ne trezim odata!Mai ales noi, cei din ardeal!
Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, Armata Romana! Sa fiti sanatosi, frumosi, destepti, bogati, fericiti si sanatosi impreuna cu toti cei dragi! Doamne, ajuta! Imi pun intrebarea cu cine votez, insa ohooooo, mai este pana atunci! Stati sa vedem ce se intampla cu ordonanta criminala mai intai ca sa stiu cum ii taxez! Acum ei sunt la scula mea! Acum ei au ajuns milogi cu mana intinsa la votul meu, deci sunt seful si hotarasc cu o stampula, ca Goering sau Himmler, cine sa traiasca si cine sa moara! Iac-asa! Multuimesc tuturor pentru urarile camaraderesti de ziua noastra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vai, ce greseala sa nu votezi! Ii dai posibilitatea UDMR, PNL si altor lepre sa faca cumul de voturi, daca mai sunt cateva sute de mii de astfel de absenti de la vot! Domnilor, dati macar unuia de stanga un vot nenorocit, arunca-l acolo in scarba, ca pe-o flegma nenorocita pe un gard ruinat, oricum stanga mereu a dat si dreapta a barbierit si razuit, dar stand acasa isi fac poftele liberalii si tehnocratii cum vor muschiul lor! Asta nu e o razbunare, pe onoarea mea!

PRU ar fi obtiunea mea ca l-am iertat pe fustangiul ala de la Iasi! Sunt foarte patrioti si sociali pana-n maduva oaselor! Are dreptate Iulian, poate ca o fi lins si primarul ala de la Iasi ceva de sub bikini si i-o fi ramas varful limbii pe acolo de a cautat-o insistent sa-si ia obiectul inapoi intre molari, si cum am fost si eu un crai pe cai mari la viata mea trebuie sa-l cred, saracul! PRU are baieti curajosi si de isprava, seful lor e bataios, insa tradatorul de Dragnea fuge de el ca-i frica de concurenta si e egoist! Mai multi ca mine, mai multe voturi pentru PRU!

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Ardelenii nu se trezesc din moment ce au fost în așa hal manipulați de propaganda globalistă încât se tem mai mult de regățeni(mitici) decât de unguri, iar niște oltenași „ardelinizați”, spre rușinea lor și foști purtători de haină militară, denumesc patriotarde acțiunile de redeșteptare a sentimentelor național- patriotice.

Mihai spunea...

Ca militar votul la prima ora a fost o obligatie civica asumata.
După ,am evitat urnele cu exceptia unui singur an ,anul ”prostacului” pacalit cînd am simtit ca ceva obtinut ca militar este in pericol. Si l-am votat degeaba pe ”prostanac”.Si pericolul s-a produs cu specificatia ca micsorarea a fost o majorare.
A nu vota anul acesta este o mare greseala pentru militari.
Iar votul trebuie sa se indrepte masiv catre cei care de bine de rau ne-au reparat si buna sau rea dupa cum considera fiecare ne-au dat si o lege care a restabilit drepturile cîstigate. Doar patratul asta va asigura pastrarea beneficiului .
În rest risipă de voturi pe niste găsti satelitare de adunaturi de 3-4% pe lînga reparatori.
Cine nu-și vede interesul personal si modul de protejare are o hibă.
Din cîte se pare Ialomiteanu si Vass nu fac obiectul listelor .De-ar fi pe liste cînd îi pun eu.

Gigi spunea...

Traiasca,glorioasa armata romana!
Omagiu,celor care au luptat si si- au pierdut viata pentru tara!
Noi,care suntem in viata(inca),sa facem tot ce este omeneste posibil ca sa nu ducem in derizoriu jertfa acestor eroi.
Daca, nu vom fi in stare sa tinem ce ne-au lasat, prin jertfa lor,
sa tragem oblonele,sa stingem lumina si sa plecam unde vom vedea cu ochii,deoarece generatiile viitoare nu ne vor ierta nicioda!
@mares
Va reamintesc
Anul1944,MS semnat un act prin care multi ostasi au avut de suferit,etc,etc,etc
Cred, ca stiti despre ce doc.este vorba si despre consecintele lui.
Oare,pe acei militari ii comemoram azi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ATENTIE MARE: Va recomand sa cititi despre Bogdan Diaconu si PRU intr-unul din chenarele cu subarticole de coperta si cred ca va va trece cheful de votat PRU, asa cum mi-a trecut mie! La un moment dat, Diaconu afirma ca e posibil ca dupa alegeri sa se alature: ori PSD, cu jumatate de gura si inentie, dar si liberalilor! Atentie: liberalilor!Deci, atentie mare si cititi ca sa va puneti mainile in cap. Cred ca Sebastian Ghita, in setea lui de razbunare pe Dragnea, l-a impins si pe Diaconu la faradelegi! In acest caz, imi mai ramane ALDE, PRM, PSD ca sa mai optez!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avyanic: Porcul si scroafa, liberalistii specificati de tine, au fost exclusi si bagati in closet! Dar ce ne facem ca asasina de pensii, Retorta Anastase Buci Flocoase e prima pe lista si se gasesc destui idioti s-o voteze, sau sa iasa prin redistribuirea voturilor, asa cum au iesit acum 4 ani toti basanistii, la limita!

ifrim spunea...

Dusmanii dementului chior sunt favoritii mei.Taricica l,a contrat perpetuu pe stapanul inelelor deci merg cu ALDE!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Stenogramele care-l compromit pe liderul PRU, Bogdan Diaconu, le-am postat aici

http://www.huhurez.com/2016/10/pru-un-nationalism-rational.html

Dan B. spunea...

Recomandarea mea este sa va prezentati la vot si sa va exprimati optiunea electorala, indiferent de natura acesteia. In cazul in care sunteti confuzi vs votul catre vreun partid, este de preferat a baga in urna un buletin ce urmeaza a fi anulat si inscris ca atare in evidentele electorale.
Eu, personal, si familia mea vom opta pentru ALDE, formatiune politica diriguita de Tariceanu, singurul lider cu „verticalitate” pe esichierul politic, care a intentionat sa initieze cu Dragnea o motiune de cenzura la adresa guvernului Ciolos, care a fost obiectiv in criticile adresate lui Iohannis, Basescu, Gorghiu&Blaga si Kovesi.
Cum se stia ca un guvern nu poate fi demis in proximitatea scrutinului electoral din acest an, ar fi fost suficient ca prerogativele lui Ciolos sa fi fost limitate, sens in care privatizarile „nabadaioase” nu ar mai avea loc, legile nu ar mai fi contestate de premier la CCR si nici nu ar mai avea posibilitatea angajarii statului roman in diferite tratate contracte internationale, incl. cu FMI.
Nu uitati ca nici Ponta nu a agreat solicitarile militarilor, fie ei activi sau in rezerva, pana nu i-a fost fortata mana, insa eu il consider deosebit de „toxic” pentru coabitarea cu Basescu, „ghiocelizarea” vs Barosso, demiterea dnei Pivniceru pentru a prelua interimatul la Justitie si a o propune pe Kovesi, bagata pe gat de Ghita (deh, intre ei, baschetbalistii).Si cum este deosebit de labil, il cred in stare de „repetir”!
Va reamintesc ca pensiile militare au cunoscut o reala majorare, consistenta chiar, pe vremea premierului Tariceanu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit, D.le Huhurez. Parerea mea ca Diaconu si PRU poate sa-si ia adio de la mine! A repetat de cateva ori ca dupa alegeri se va alia cu PNL, apoi il porecleste pe Ponta cu (M)Puie, ca deja s-au vorbit cu liberalii in secret de o alianta dupa alegeri! Gata, mi-e deajuns asta ca sa-mi iau gandul de la PRU! Voi vota cu alt partid de stanga, si cred ca tot la PSD ma opresc pana la urma! PRM nu cred ca are sanse si nu vreu sa risipesc votul aiurea. ALDE e liberal, ori eu cu lupi in blana de oaie nu votez, chiar frate cu mine sa fie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ifrim & Dan Buzescu: Si eu as fi votat cu ALDE. Hai, acum sa va explic si de ce nu votez cu ALDE: Pentru ca daca-l aresteaza pe Tariceanu, cum este programat de Iohannis si Codrutza, in secunda doi toti acesti ,,liberali'' vor sari cu tot cu pardid in barca liberala! Ascultati la mosu' ce va zice ca am gandit-o foarte bine aceasta varianta! Acolo, la Tariceanu, sunt oameni care plang in ascuns si taina dupa PNL, si daca-l inhata pe Tariceanu, jai cocardes hales bules la PNL in cloaca cu catel, cu purcel, amante si spagi cu tot, v-o zic sincer! PSD e mare, stabil si total pulimii proletare, chiar daca ne-a suntat, dar ne dau sanse macar de reparari, ajustari si alte alea, ailalti ne-o dau in barbie de ne vedem KO in doi timpi si trei miscari, mai ales ca scot pensiile speciale, si ei vad in ale noastre pensii speciale!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Normal ar fi ca toți cei care au orientare politică liberală, dacă ar avea mintea la ei, să voteze cu un liberal autentic cum este Tăriceanu și cu lista ALDE, nu cu cei care au rămas numai cu numele de PNL.
Cât de penibili sunt ăștia de la PNL, pe care Iohannis îi ține în lesă, trași de o faifuză cu coc.
Cât despre PRU, cred că Ponta le-a dat suficient avânt... pentru ca acum să-i lase să se descurce singuri pentru a atinge pragul electoral. Au bani și este suficient să mai facă doar câteva spectacole, precum cel de sâmbătă de la Podul Izvor, ca lumea să-i asocieze cu îndrăgiții Gh Turda, Furdui Iancu, Veta Biriș,

Mihai spunea...

Toata problema in apararea drepturilor consta nu in oameni ci în partide.
Degeaba dam votul cuiva care aduna 7% in timp ce partidul care ne poate sustine face doar 43%.
Consider ca voturile trebuiesc dirijate in special catre principalul partid care tîrîs -grăpis ne-a sustinut . Sa votam interesul si salvarea nu împrastierea voturilor catre partidele satelit doar fiindca nu ne place de cutare si cutare si apoi sa ne pomenim ca nu se poate realiza baremul pentru guvernare.
Principalul partid satelit al stingii prin seful lui are cred destui sustinatori ca sa adune un 7-8%.
Votul este secret dar si pericolul fraticidului poate bate la usa....

Gigi spunea...

De acord,cu propunerile din text.
Propun,ca pana pe 11.dec.sa se faca pe acest site,sodaje cu cele 4 partide,iar partidul cel mai bine cotat sa fie votat de catre toti pensionarii militari.
Ar fi o gresala sa ne impartim in patru!
Asta,va fi posibil,numai cu acordul si sub coordonarea ADMINULUI,HUHUREZ.
Haideti,sa le dam o lectie acestor politicieni care se cred vesnici la putere!
Ce zice dl.Admin?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, foarte bine spus! Sa nu imprasiem voturile aiurea! Pana atunci mai este timp sa-i mirosim pe toti, sa-i studiem, sa vedem ce le poate capul. Eu cred ca raman tot pe PSD si as vrea sa aiba o majoritate confortabila ca, vorba aia, rau cu rau dar mai rau e fara rau! Ne-a shuntat cu pensiile, au fost neglijenti, dar tot ei ne-au si dat niste bonificatii, mai ales cu impozitele, si ei pot sa faca ceva pentru noi. Sub nici o forma liberalii nu vor acorda absolut nimic, mai ales sa vina autistul de Ciolosderos in fruntea guvernului, ceeace nu prea cred ca se poate constitutional...

F16 spunea...

Ești cel puțin naiv cu psdul, dacă chiar idioț!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ F16: Macar argumenteaza-te cand nu esti de acord cu ceva. Nu vezi ca eu am adus si argumente?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Când ai mai văzut argumente la F16? El este contra și nu știe de ce. ;)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: E in vrie, pardon, prabusire, ca picajul poate fi redresat!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Votati ALDE ..sa-i bagam in Parlament !
Impreuna cu PSD ..sa formeze o coalitie curata ..!