Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 25, 2016

Contestații la decizii de calculare și recalculare pensii militare pe rolul Tribunalului București

70 comments

Numãr unic dosar: 43125/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 43125 … BUCUREŞTI DIN ION si CASA SECTORIALĂ DE PENSII DIN CADRUL MINISTERULUI …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 42226/3/2016
… contestaţie decizie de pensionare 42226 … SCARLET CORNELIU si COMISIA DECONTESTAŢII A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE si CASA SECTORIALĂ DEPENSII A MINISTERULUI APĂRĂRII …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond

Numãr unic dosar: 41231/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale recalculare pensie 41231/3/2016 … ALEXE COSTEL si CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII …
Obiectul cauzei: recalculare pensie
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 41190/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 41190 … UM 0472 BUCUREŞTI- CASA SECTORIALĂ DE PENSII A SRI si UM 0510 BUCUREŞTI …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 41126/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 41126 … DRĂGOI DIMITRIE si CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 40589/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 40589 … NĂSTASE ALEXANDRU si CASA SECTORIALĂ DE PENSII A SERVICIULUI ROMÂN DE …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 39738/3/2016
… Sociale contestaţie decizie de pensionare 39738/3/2016 … MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - COMISIA DE CONTESTAŢII si CASA DE PENSIISECTORIALĂ A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond

Numãr unic dosar: 38150/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 38150 … Brebene Badea Mihaita si CASA SECTORIALĂ DE PENSII - MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond

Numãr unic dosar: 35637/3/2016
… Sociale contestaţie decizie de pensionare 35637/3/2016 … GHEORGHE - COSMIN si SERVICIUL ROMÂND DE INFORMAŢII si CASA DE PENSII SECTORIALĂ BUCUREŞTI A SERVICIULUI ROMÂND …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond
Numãr unic dosar: 32238/3/2016
… VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale contestaţie decizie de pensionare 32238 … SANDRU C. AUREL si CASA DE PENSII SECTORIALA A MINISTERULUI AFACERILOR …
Obiectul cauzei: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond

70 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

De ce sunt putini de la SRI si nimeni de la STS si SIE?

Huhu Rezea spunea...

STS şi SIE n-au case sectoriale. Sunt arondate la cele existente în baza unor protocoale.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Juristii din ministere nu au obiceiul sa se prezinte.Ei vor trimite intampinari in care vor apela la diferite tertipuri avocatesti.Noi ca si reclamanti nu trebuie sa ne facem probleme privind intampinarile.Judecatorii vor judeca fara sa tina seama de tertipurile lor.E posibil ca judecatorii sa ne ceara sa acceptam experti care sunt si ei oameni ca doar din banii nostri sunt platiti.

Huhu Rezea spunea...

-Pentru nelegalitatea art. 14-17 din M25, încalcă prevederile art. 28 (pentru activi) și 109(pentru pensionari în plată) din Legea 223, și a Anexei 2 a M25, încalcă art. 60 din L 223, referitor la actualizarea soldei de grad, se fac reclamații la ministere sau la guvern, ca procedura prealabilă. Dacă nu răspund în 30 de zile sesizații Curtea de Apel de care aparțineți, prin care cere modificarea acelor articole, astfel încât ele să fie puse în acord cu legea.
-Cei care au cuantumul diminuat prin
a)nevalorificarea vechimii cumulate de peste 45 ani;
b)nevalorificarea parțială sau totală a sporului pentru PS, spor contributiv;
c)nevalorificarea stagiilor ulterioare pensionării, stagii contribitive
pot invoca in cererea adresată instanței, ca al doilea capăt de cerere, excepția de neconstituționalitate a art. 30 al Legii 223/2015, modificat prin art. 40 al OUG 57/2015
In contestația către Comisia de contestații demonstrați doar că v-a fost micșorat cuantumul pensiei prin nevalorificarea unuia sau tuturor dintre elementele de la punctele a), b), c).Dacă vă va răspunde, va spune că așa prevede legea. Asta va trebuie dvs în instanță.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
Situația este cam inversă.
Legile pensiilor militare au fost plăsmuite de conțopiștii din instituțiile centrale de apărare și băgate apoi pe gât politicienilor și parlamentarilor pentru aprobare. Ai uitat că proiectul de lege al lui Dușa a stat în așteptare prin ministere timp de doi ani? Cred că ar fi fost și acum în stadiul de proiect dacă nu revenea de actualitate reintroducerea pensiilor speciale pentru diverse categorii de privilegiați post-comuniști. Începuse reintroducerea specialelor pe bandă rulantă. Parlamentarii și-au dat seamă că iese scandal dacă vor institui pensii speciale pentru ei și dacă militarii, singurii care înainte de 2002-2003 aveau pensii necontributive, vor rămâne în sistemul public.
S-a profitat de zarva întreținută de conducerea SCMD și de guralivii beneficiari ai Legii 241/2013, acum se dovedește că în MApN mai sunt îndreptățiți să primească diferențe față de pensia din 2010 doar vreo 6-8 mii, și politicienii, interesați de pensiile lor speciale, i-am băgat lui Ponta sub nas un proiect de lege aproape copiat după Legea 164/2001, abrogată în 2010 de guvernul Boc Băsescu.
In Parlament structurile de apărare au scăpat situația de sub control și a ieșit o lege, Legea 223/2015, greu de aplicat, în mare măsură pentru că, din 2010, finanțiștii au schimbat radical salarizarea militarilor, adăugând pe lângă soldele funcției de bază sporuri care driblau măsurile de austeritate ale guvernului Boc.
Pentru politicienii parlamentari nu a contat mult încurcătura în care îi băgaseră pe finanțiștii militari. Ei bifaseră o măsură de restituire pentru militari și acum puteau să promoveze fără remușcări și legea pensiilor speciale pentru parlamentari și aparatul administrativ din Parlament.
Finanțiștii noștri au profitat de căderea lui Ponta și a lui Oprea, pentru a trânti în decembrie 2015 un proiect de ordonanță, pe care Motoc și Tobă l-au subtilizat sub fustele bugetare și fiscale ale ministresei de Finanțe și astfel a scos ochii art. 40 al OUG 57/2015 al sărmanilor tehnocrați. Față de Legea 223, ordonanța reducea procentul de calcul al cuantumului pensiilor militare cu până la 30% . La cei care au primit sporuri, reducerea nu prea este vizibilă, ei au o baza de calcul gonflată, dar este catastrofală pentru cei care la actualizarea în vederea recalculării nu pot beneficia de respectivele sporuri.
Drept este că nici pe disponibilizații pe Ordonanța 7 nu-i prea avantajează OUG 57/2015. Primesc sume nesemnificative față de cuantumul reîntregit pe Legea 241/201. Pe unii i-a cuprins o bucurie isterică când vad că semenii lor, cu vechimi complete în cariera militară, primesc decizii cu cuantumul recalculat al pensiei, pe aceeași ordonanță, la jumătatea celui stabilit prin recalcularea/revizuirea din 2011.
Sunt propagandiști infiltrați în mediile de socializare ale militarilor care aruncă diversiunea că pensiile recalculate/revizuite potrivit Legii 119 și OUG nr.1/2011 ar avea u cuantum atât de mare pentru că ar fi fost trucate. Este o nebunie să afirmi că 80% din pensiile stabilite pe principiul contributivității au fost mânărite.
Se profită și de faptul că militarii care au avut drepturile mărite în 2011 și-au văzut de treburile lor, neintrând în zarva întreținută de disponibilizații din SCMD și din afara lui.
Pe acest blog, care si-a propus în primul rând să informeze militarii de toate categoriile, s-a menținut un echilibru între cele două tabere, pro sau anti pensii contributive.
Cred că a venit momentul să reintre în bătălia juridică și revendicativă pensionarii cu pensiile recalculate reduse ca urmare aplicării discriminatorii a art. 30 al Legii 223/2015, așa cum a fost modificat prin OUG 57/2015. Efectele vor fi mult mai vizibile la proxima actualizare potrivit art. 60.

Unknown spunea...

DA si eu am vazut ca aceasta ordonanta 57 cu acel art 40 batea foarte tare sa semene cu legea 164, astia care zic ca au fost manarite pensiile pe legea lui BOC, nu stiu ca acestea au fost mai mari deoarece calculul cu puncte si acele grupe de munca, OM ,toate au favorizat si asa au luat plasa ai lui BOC . DA aveti dreptate .acum ma gandesc daca vreodata va fi corect. Ar trebuii sa lase pensiile asa cum erau pe legea lui boc si sa le corecteze pe acelea care au suferit si sa le zica pensii militare , ce sa mai zic ,o brambureala,\.DOAMNE fereste de mai rau ,cu multe multumiri .

Unknown spunea...

Dar DLE h ,EU TARE MA TEM ca nu cumva alegerile aste sa aduca vreo nenorocire pe capul nostru , cineva ii imbata cu apa rece pe alde aia ,de la partidul facut din focul care au ars tinerii, si ajunga in parlament ca un nebun sa arunce o piatra si 10 se vor zbate sa o scoata . Acel NICUSOR DAN . si maimutele alea aduse de el ,sant asa de obraznici ,ca nu stiu ce dracu va iesi din alegerile din acest an , mai ales ca IOHANIS este asa cum il vedeti SA NE FEREASCA DUMNEZEU>

iceparu spunea...

Art .40/OUG 57/@015 avantajaza pe fostii de dupa 2009, cadristi,actuali la resurse umane,juristi si finantisti care au avut grija sa-si introduca si sa-si mareasca diverse sporuri.Daca ati sti ce pensii si-au tras astia va-ti cruci(.Lt.Col. fost cadrist 7500 lei?Mai are si nesimtirea sa se laude.)
Daca nu ne folosim de momentul alegerilor cand inca ma putem sa fim auziti ramanem de fazani pentru totdeauna.Trebuie sa beneficiem de aceeasi coeficienti si sporuri indiferent de data pensionarii.La grad egal,functie egala,vechime egala, pensie egala.

Unknown spunea...

DLE I , vedeti dvs , daca puteti sa faceti ceva , pai faceti .Dar nu fiindca acetia au avut norocul sa ia o asemenea pensie ,ci sa faca dreptate si sa ii aduca si pe cei din urma la fel . Puneti problema asa fel incat sa nu ne mancam intre noi , mancatii pe aia care ne pun sa facem asa ceva ,. Uitati cum se poarta IOHANIS . cum imparte el tara asta ca pe avera lui . stiti ce este aia o scarba? SCARBA.SA VA AJUTE AL DE SUS SA GASITI SOLUTIA

Iulian Mareș spunea...

D-na Nedelcu,
Nicusor si Clotilde reprezinta viitorul luminos al tarii!
Numai cei orbi nu vad aura divina din jurul lor!
Sunt puri si inocenti ca doi copii!
Mi-s dragi.... si au adus si ceva $ in tara!
Le urez realizari fierbinti...alaturi de o alta doamna, de mare rasunet intelectual si finete femeiasca: Mungiu Pipidi!
Oare ce ne-am face fara ei?

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Oskarul tata....ala l-a ajutar. Apoi asanari.....o fi si aviator...specialist de clasa 17%¡...etc.

Ein Stein spunea...

iceparule am scris in urma cu ceva timp ca sunt foarte multe pensii intre 6000 si 8000 lei si multe peste 8000. Astea au darul de a pune in cur bugetele ministerelor, este evident ca asa ceva nu este de acceptat si vom suferi din nou o unda de soc. Toti.
Dar ca sa fim cinstiti te intreb eu, daca se dadeau sporurile alea nesimtite tuturor mai erai asa de indignat?
Grad egal, functie egala, vechime egala pensie egala, pare de bun simt insa inaplicabila. Dar chiar de ar fi asa te mai intreb, ai fi de acord ca un grad mai mic cu vechime mai mare sa aibe o pensie mai mare decat unul cu grad mai mare si vechime mai mica? Aici ii includ si pe sefii de post de la tara betivi si ignoranti. Uita-te in adancul sufletului tau inainte sa raspunzi.

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Noi vorbim aici de pensii recalculate, nu de pensii noi. Vezi că bețivi și ignoranți se găsesc nu numai printre șefii de post.

Noile cuantumuri, de altfel, nu vor rezista după legea salarizării unitare, dacă în ea se va introduce limitarea sporurilor la 30% din solda funcției de bază

Ein Stein spunea...

Am mai scris asta dar reiau. Trebuie sa se inteleaga ca solda nu are nimic de-a face cu pensia, sunt doua lucruri total diferite. Solda este pentru ce faci cat esti in activitate iar pensia este pentru ce ai facut. Daca ai intrat in armata sa faci avere din solda trebuia sa o faci pana sa iesi la pensie si sunt multe exemple de astfel de situatii in care s-a incercat, unii sunt condamnati la puscarie altii urmeaza iar altii au ramas tot saraci. Includerea in calculul pensiei a tot felul de sporuri ca Oscarul, spor pentru atragere in grupe de munca periculoase, indemnizatie de comanda, asanari munitii, salt cu parasuta, etc sunt un nonsens pentru ca acum nu mai faci nimic din activitatile pe care le presupune primirea acestor sporuri. Atunci de ce sa le primesti?
Pensia trebuie sa se stabileasca din doua componente mari si late cum se procedeaza in toate tarie civilizate si am dat exemplul SUA. Grad si vechime, nimic altceva. In cazul nostru vechimea cumulata pentru a face o diferentiere intre gradele birocratice si cele operative.
Nici functia nu trebuie sa faca parte din elementele de calcul a pensiei, acum nu mai indeplinesti nicio functie, ai avut functie mare ai beneficiat de o solda mare in activitate acum esti doar pensionar.
Nu trebuie sa inventam roata, ea exista doar trebuie sa o descoperim si noi.

Ein Stein spunea...

Huhurezule sefii de post betivi si ignoranti era o trimitere la marota propagata de tot felul de frustrati. Nu am dorit sa aiba o conotatie peiorativa. Legea salarizarii unitare nu ar trebui sa aibe nimic de-a face cu cuantumurile pensiei militare, limitari de sporuri si alte alea.

Pop Iuliu spunea...

@ domnule Admin
Logica dumneavoastră este corecta, pana la un punct. Spun asta pentru ca aveti dreptate, o noua lege a salarizării personalului bugetar si implicit a militarilor este necesar sa fie adoptată astfel încât majoritatea soldei lunare sa o reprezinte solda de funcție si cea de grad. Sa știți ca si actuala lege limitează sporurile la 30% context in care, așa-numitele de dumneavoastră sporuri sunt in fapt denumite: compensație de risc, care poate fi de pana la 30%,din solda lunară, compensație pentru condiții vătămătoare, prime pentru diverse activități sau mult comentata solda pentru misiuni de excepție etc. Aceste titulaturi au avut menirea de a menține veniturile militarilor in limita legalității, adică procentul sporurilor sa fie de 30%, restul, cum sunt denumite pot fi pana la ...165%.
Spun ca logica expusă de dumneavoastră nu este corecta pana la capat deoarece o noua legea a salarizării nu va putea reduce soldele lunare ale activilor, fapt imposibil de materializat, ma exprim așa gândind ca nu vom mai avea un guvern "BOC". Așa ca, in ipoteza unei noi legi de salarizare a militarilor, care sa limiteze acele apendice la solda de grad si funcție la un procent de 30%, ar menține privilegiile celor pensionați după 2011, dar AR FI SINGURA MODALITATE PENTRU ELIMINAREA DISCRIMINARII CELOR PENSIONAȚI ANTERIOR.

Huhu Rezea spunea...

@Pop iuliu
Interesante precizările dvs despre salarizarea de după austeritatea introdusă de cuplul Boc -Băse.
Nici nu e de dorit o micșorare a soldei lunare a militarilor prin legea salarizării unitare. Insă o reașezare a elementelor salariale în compunerea soldei lunare se poate face prin legea salarizării, astfel încât prin actualizări să beneficieze de ele și pensionarii militari.

calin spunea...

@Ein Stein/sambata, noiembrie 26,2016
(@Huhu, poate ar fi bine sa se afiseze si ora !)
Zici: "...sunt foarte multe pensii intre 6000 si 8000 lei si multe peste 8000. Astea au darul de a pune in cur bugetele ministerelor..." Pai, m-ai dat jos si pe mine ! Daca ma consider mai sus de medie - ca fost stat majorist de MU (...am o convingere gresita?) cu o pensie, inca nerecalculata de 3100 net, ce afirmi tu ma sperie! Unda de soc de care faci vorbire ma va afecta si pe mine? De ce?
Sporurile sunt cuiul lui Pepelea! Cu asta s-a jonglat si ne-au luat mintile! Statul tot atat a cheltuit pe salarii dar a fost smecher gandindu-se la pensii (noi, nu! - ce-i in mana nu-i minciuna!). Acum degeaba plangem! De mult am spus ca activii ar fi trebuit sa-si impuna punctul de vedere si sa nu accepte tot felul de sporuri. Gradul e grad si se plateste ca atare, functia e functie si se plateste si ea ca atare cu tot ce implica: raspundere si pericol pentru viata si sanatate. Simplu! (din curiozitate ati auzit de spor de SIDA, spor de tuberculoza, spor de aeroparticole, spor de mucegai ?....- da, sunt tot felul de sporuri care s-au inventat pentru cei din sistemul "nostru", pe langa cele pe care majoritatea le cunosc - ex. de antena !?!. Sau, X-accede la functia de comandant - de ce are nevoie de o indemnizatie aparte? Plateste-l simplu si curat cu o solda pentru functia de comandant! Y-raspunde nemijlocit de DS - de ce ii dai spor? Plateste-l pentru aceasta functie. Z-este pilot, plateste-l ca este pilot si nu in functie de nr. decolari, caci se intelege ca cei cu pile au decolat de mai multe ori ? - la razboi nu se mai pune!....s.a.m.d.). In armata, intensitatea muncii e la fel pentru toti cei situati pe o anumita treapta - marog, asa ar trebui sa fie! si in consecinta, toate functiile similare trebuie platite la fel! Consecinta ar trebui sa fie: pensii egale pentru grade si functii egale. Se pune problema vechimii. N-ar trebui sa se puna, pentru ca toti inteleg ca un colonel cu 30 ani va avea mai putin decat un colonel cu 31 ani vechime, in aceleasi conditii...la fel pe toata scara ierarhica. Si, n-ar supara, chiar daca un grad mai mic, la o vechime mai mare, ar avea o pensie mai mare decat un grad mai mare (cu vechime mai mica), daca, si numai daca, grila de salarii e una corecta si, in special, o cunoastem, fara ca aceasta sa fie colorata in fel si chip, dupa vrerea si puterea fiecaruia cu sporuri ! Dar, in mod normal, armata isi plateste slujbasii pentru ceea ce fac - renta care vine ar trebui sa fie oglinda omului care ai fost - cu grad si functie. Atat! Pentru ce-ai fost si facut ai fost platit.

iceparu spunea...

Ein Stein@Ma repet.La grad egal,functie egala,vechime cumulata egala,pensie egala.Toate sunt variabile.Pensia ar fi direct proportionala cu fiecare din ele.Retine ca intr-o perioada cu mult timp in urma cand veneam direct din scoala cu gradul de lt.ridicam drepturi salariale mai mici decat un plutonie major.Dece?Fiindca vechimea acestuia era infinit mai mare decat a mea chiar daca gradul meu depasea pe cel al subofiterului.Si mai retine ca il respectam preintampinand salutul lui fiindca varsta imi impunea.
Vorbesti de sporuri.Cadristii au avut grija sa-si introduca diverse sporuri si sa-si mareasca coeficientii indemnizatiei de comanda de dispozitiv,salariu de merit. .Am spus sporuri si nu nesimtite.Intrebarea este.Dece numai pentru ei cei in activitate incepand cu 2011 si nu pentru toti?Transmisionistul,de exemplu, din 2015 este mai transmisionist decat cel din 1990?
In alta ordine de idei.Doresti pensie egala de la vladica pana la opinca fiinca ai fost platit diferit cat timp ai fost in activitate iar acum esti un simplu consumator.Asa se intelege.Se pare ca nu esti pensionar.Nu ar fi bine ca toti pensionarii sa servim aceeasi masa toti la cantina,sa fim imbracati la fel,sa fim incaltati la fel,sa mergem cu acelasi tip de trotineta ?Asta era conceptia lui Mao de revolutie culturala.Spune-i asta si lui Iohannis,Ciolos &cp poate o aplica si in ceeace ii priveste.
Mares@Cadristul la care m-am referit ca arma este topogeodez.
Pop Iuliu@Daca pensiile sunt corelate cu soldele activilor nu mai exista privelegiati.
Unii vor pensie pe legea contributivitatii ca la civili.Ii avertizez ca isi fura rau caciula singuri.

karadeniz spunea...

@ Călin
Corect și logic ceea ce spui. Doar că sunt prea multe elemente de bun simț pentru a putea fi înțelese, aprobate și legiferate de un legislativ, executiv, președinție, apărare națională ori structuri asociative ale militarilor, mai ales la noi românii, unde sunt prea mulți neaveniți incluși, unii doar la pensie, în rândul militarilor.


Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Egalitarismul este prin esenta lui periculos!
Functii cu coeficienti egali vei gasi doar la structuri de acelasi nivel si nu este normal ca o o functie de maior de la Batalion sa aiba acelasi coeficient cu una de la Divizie!
La.fel.si IC! Ea este procentual diferentiata pe esaloane!....am mai scris....incepand cu Cdt.gr, sof fiind, Aj.Cdt.Pl., Cdt.Pl. au dreptul sibprimesc IC, ceea ce este f. bine!
Ce sporuri inbplus isi poate baga un Of cu activitatea de personal, in plus....nu am idee! Cel de excelenta, este posibil, daca era seful biroului sau a primit Oskar pt a―l ajuta la pensie! Asta nu ar fi corect moral, dar social Da!....macar 3 luni si conteaza mult! Apoi mai este pisibilitatea imputernicirii 6―7 luni pe o functie superioara....utimile luni de activitate! Doar nu i s―a bagat sporul pt viza de control financiar preventiv, ca nu e legal?!!

Unknown spunea...

DLE H ,eu nu inteleg dece cei ce se pot pensiona acum pot opta pentru legea 263 si inca pe o perioada de 5 ani , ori acea lege poate da pensii mari mai ales ca salariile unor sefi sau functii sant destul de mari si calculata pensia pe puncte vor avea pensii uriase , mai ales ca si lor se vor aplica acele pararagrafe din modul de aplicare care sant spacial pentru militari . Deci se pensioneaza acum pe 263 si peste 5 ani le recalculeaza cu legea223 eventula art 40 , care le va diminua pensia ?.Ori dece au lasat asa ceva ,daca 223 este pentru militari si functioneaza . ce mai este si asta ?

iceparu spunea...

Mares,
Imi spui ca se primeste IC de la Cdt.gr si tot asa mai departe.Nu am stiut.Subsemnatul,colonel care in noua decizie sunt calculat pe IC,cu 6,2% tot Cdt.gr.?
In alta ordine de idei.Ce naiba se plateste pensia functie de esalonul la care lucrai in cele 6 luni alese?Sa inteleg ca daca erai cdt.Cp.Pz.Tp. la armata puteai sa ai o pensie egala sau chiar mai mare decat a loctiitorului Cdt.R?Inseamna ca eu care am lucrat 10 ani la esalonul Armata pe o functie de Lt.col.la maxim am picat de fazan si ca nu trebuia sa plec pe o functie de colonel dar la un esalon mai mic.Daca este asa se deduce fara dubii ca cine imparte parte isi face.
Am cerut in scris CMJ sa-mi comunice cu ce functie prezenta mi-au echivalat functia avuta.Pana in prezent tacere totala.In opinia mea legea 164/2001 cu amendarea alegerii a 6 luni din ultimii 5 ani era o lege corecta cu atat mai mult cu cat prevedea si corelarea cu soldele activilor.Inteleg ca legea 223/2015 cu toate completarile te avantajaza.De aici iti inteleg si atitudinea.Sa fii sanatos.

CEZAR spunea...

NUUU I"Teparu..
LEGEA CONTRIBUTELII ERA CORECTA ..cu mici reparatii
Ex..tie sa nu-ti dea stagiu de cotizare 20 pentru ca nu ai avut treaba cu OG.7

Pop Iuliu spunea...

@ domnule Iceparu
Aveti dreptate, nivelul funcțiilor este diferit, fiind mai mare la eșaloane superioare.
Discriminarea celor pensionați anterior anului 2010 este generată de faptul ca prin noua lege de pensionare sunt actualizate doar solda de funcție si cea de grad, procentele sporurilor fiind menținute la nivelul celor 6 luni din ultimii 5 ani, iar atunci sporurile erau insignifiant de mici si foarte putine la număr comparativ cu cele introduse începând cu 2010. Echitabil ar fi fost ca pentru cei pensionați înainte de 2010 sa se echivaleze funcțiile ocupate si totodata si sporurile cu cele ale celor care ocupa in prezent acele funcții, dar nu s-a întâmplat asta, din păcate. Logic era sa se stabilească echivalentul actual al funcției deținute de fiecare pensionar si sa se actualizeze si sporurile la nivelul mediu al celor care se acorda activilor ce ocupa in prezent aceste funcții!
Nu știu cum vor proceda CSP pentru recalcularea pensiilor celor care nu au in calcul solda de merit, dat fiind ca de la 01 August toți activi au primit 50% din aceasta, restul urmând a fi acordat in 2017, sper ca nu vor cere pensionarilor in cauza sa facă noi cereri.
Referitor la unele comentarii de pe blog conform cărora cei care au beneficiat la recalculare de cuantumul avantajos provenit din legea pe principiul contributivității nu vor primi la indexarea pe anul 2017 dacă cuantumul se situeaza sub cel rezultat din calculul pe noua lege a pensiilor militare, am convingerea ca aceste temeri sunt nefondate. Spun asta cu tărie deoarece cu toții avem pensii militare, indiferent de varianta cum a fost stabilit cuantumul acestora, așa ca toate pensiile ne vor fi majorate in 2017 cu acel procent, care in prezent se vehiculează ca fiind de 5%.
Tuturor, va doresc o duminica liniștita!

Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
N-ai înteles bine Art. 122.
Timp de cinci ani de la data intrării în vigoare a legii noii pensionari pot să opteze pentru modul de calcul pe Legea 263/2010. Opțiunea este definitivă, nu inseamna că după 5 ani se revine la modul de calcul pe L 223.
Ca să optezi pentru modul de calcul al acelei legi îți trebuie vechime efectivă mare, nu numai limita de jos prevazută de Legea 223 pentru a ieși la pensie anticipată sau anticipată parțială, pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard, cum se bulucesc acum activii să zică PA!!! carierei militare. De ce ar opta dacă au punctul „g” foarte incarcat?

Huhu Rezea spunea...

@pop iuliu
Este adevărat că și modul de actualizare al unor elemente ale bazei de calcul, articolele 14-17 din M25, contribuie la micșorarea bazei, dar nu aici este hiba cea mare. Baza de calcul a vechilor pensionari este mică pentru că nu au... mai nimic de actualizat la punctul „g”. Punctul este frigid. :)
Pe vechii pensionari îi arde modul de calcul al procentului de pensie reglementat de art. 30 modificat de OUG 57, cu plecare din 65% și plafonare la 85%, calcul introdus prin ordonanță de finanțiștii noștri pentru a mai tăia din elanul de sensibilitate și avânt al punctului „g” din pensia noilor pensionari.

Unknown spunea...

deci cei care vor opta sa iasa pe legewa 223 va ramane asa pe veci, dar dece nu ne lasa sa optam si noi astia care am iesit pe legea 164 si ne-a trecut fara sa ne intrebe pe legea 263. deci astia de opteaza pe 263 pot avea pensii la care nu se mai umbla.Va intreb ca stiu pe cineva de la politia rutiera ,chiar un sef care are grad de colonel si vrea sa iasa acum pe legea 263 si are vechime 25 ani , deci asta ramane asa cu 263 .

Huhu Rezea spunea...

@nedelcu
D-ta de ce să mai optezi dacă ai deja pensia calculată pe contributivă?
Nu cred că la o vechime de numai 25 de ani, și dacă este efectivă, este avantajos pentru colonelul de la rutieră calculul pe Legea 263.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Ai inteles putin gresit!
Faptul ca incepand cu cea mai mica functie de Cdt./Sef, de la esalonul cel mai mic primeste IC este si corect si benefic!
Faptul ca procentul IC difera functie de esalon mi se pare iarasi corect!
Ca d_vostra ati beneficiat de un procent mai mic nu face decat sa fortam legiuitorul pt actuslizare conform zilei curente!
Faptul ca pt functia de col., coeficientul are un ecart de la 4,95 la 5,5 este corect si logic!
Ex. Un col. Sef birou SMG a fost/poate indeplini oricand functia de Cdt. B...invers, nu sunt sigur! Si, in definitiv in sistemul militarizat si nu numai asa este ierarhia. Fara falsa modestie..... Cdt. B/ Bg eram la 36 ani, Sef sectie la 48 iar serviciu la 49 ani.
Noi trebuie sq vizam catre in sus, nu sa-i aducem pe cei din varful clasamentului ls nivelul nostru!
Personal sunt alaturi de dumneavostra si mai mult...inainte vreme functii de conducere nu aveau IC....azi Da! Sint pt acordare.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Cezarica.Sa ramana stabilit odata pentru totdeauna.Nu discut cu dilii.

Pop Iuliu spunea...

@Admin
Aveti dreptate!
Corect era ca pentru stagiul complet de 25 ani sa aibă ca baza 85%, si sa se adauge câte 1% pentru fiecare an vechime cumulata care depășește cei 25 ani. Chiar dacă se plafona la 100%, trebuia ca obligatoriu peste acest plafon sa se acorde PS, care in fapt este un drept contributiv, precum si OMM.
Nedreptatea determinata de neacordarea peste plafon a PS este evidentă iar in timp o sa vedem mai pregnant aceasta discriminare, când peste 10-15 ani, actuali militari activi, care in prezent contribuie la Pilonii 2 si 3 se vor pensiona, iar pe lângă pensiile militare vor primi si pensiile contributive la fondurile de pensii private. Nădăjduim ca in cazul lor contribuțiile private sa nu fie confiscate așa cum s-a întâmplat din păcate cu PS.

Unknown spunea...

In luna februarie 2016 am vazut o decizie de pensie a unui STS-ist,iesit pe Lg.223/2015, acesta a cerut sa i se calculze pensia si pe Lg.263. Diferenta era de aprox.600 lei,deci mai mica pe Lg 263.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@relu
In mod sigur, acele sts-ist avea o vechime în serviciu mai mica de 30 ani. Legea 263 descurajează ieșirea timpurie din cariera militară.

F16 spunea...

frusina,e clar,nu e o tata proasta cum vrea da para.e un mare bandit platit sa faca misto de niste mosi tampiti ca noi.admin,daca nu esti pe mana cu el,opreste-l!!!!!!!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te invit la o parada in famiglie, caci nationala este exclus!
Parada mãu!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Mares cred ca esti in eroare.Cdt.B/Bg.la 36 de ani nu pentru ca il duce mintea mai putin comparativ cu un individ de la un Es.superior.Cel care comanda nemijlocit trupe trebuie sa fie si apt dpv fizic ori cel de 49 ani de regula are mai putina rezistenta fizica.Stii care era conceptia pe vremea cand era ministru Milea?Cdt.R nu putea sa fie un individ care avea varsta mai mare de 40 ani.Daca cei care sunt in fruntea armatei au cap trebuie sa gandeasca in aceeasi termeni.Eu am fost activ si inainte de 1990 si dupa.Ca ofiter indiferent de functie dadeai proba de rezistenta fizica.Dupa 45 ani am trecut in randul celor "Gigel se caleste,Gigel se oteleste".Eu am trait in perioada cand armata era armata adica cand comandantul de unitate trebuia sa spuna faceti ca mine.Tragerile la controalele cu calificativ incepeau cu cdt.R.Subsemnatul, am luat papara zdravana ca odata am acceptat din un anume motiv sa ma abat de la aceasta regula.Nu ti-as dori sa fii ofiter intr-o pregatire de lupta intr-o MU Op.T. sau intr-o sectie Op.Sincer .In regiment era boierie curata.Cand am scapat de functia de ofiter in sectia PL sau Op.am zis ca am prins pe D-zeu de picior.Am vazut ca sunt si locuri unde era cald si bine.A fi ofiter cu PL intr-o MU.Op.T nu se compara nici pe departe cu activitatea ofiterului de Rd.Lc. indiferent de pozitia acestuia.Crede-ma ca stiu ce vorbesc.Ma uit la acest Ciuca si ma minunez.Dincolo de prezenta lui in teatre are o tinuta de p...pus la ingrasat.Oare ce isi spun in sinea lor cand il intalnesc similarii lui din alte armate?
Probabil ca modul de calcul al pensiei actuale te multumeste.Sa inteleg ca se acorda bonificatii functie de esalon ?

Coldea Calustian spunea...

Mares zis si umeras are cu tot cu pensia suplimentara de ''creator'' 12.500 lei.Cred ca e multumit.A zis ca avut si grupa AC si CS ca fost ''iradiat'' de la neon .Cu asta am spus tot depre acest fost turnator.Asta apropo de esalon.

Unknown spunea...

Domnule Huhu, STS-istul a soliciat prelungire la Bucuresti inca 6 luni,intrucat urma sa.l scoata la pensie la implinirea varstei standard de pensionare cf. Anexei 6 din lege, pentru a face 25 ani ca militar, in civilie a lucrat si a beneficiat de gr.1. Cumulat are o vechime de 53 ani.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu
Si eu am lucrat la operatii la nivel CA.
Nu beneficii....procentul IC este mai mare cu cat esalonul este mai mare. Si asta este logic si corect.
Si eu am prins cativa ani inainte de 89.
Retine ca trecerea testelor fizice este obligatorie prin legea statutului cadrelor militare de ani buni.
In toamna lui 2014 treceam cu brio testele fizice, identice US, in aplauzele asistentei, pe stadionul Ghencea....si in 31 ianuarie 2015 am rupt foaia de parcurs cu MApN, cf varstei maxime.
Si asta la SMG! Puteam sa nu le mai dau....dar imi era jena de colegi si examinatori!

Iulian Mareș spunea...

Hurez,
Nu este corect sa lasi postaci cazati pe termen lung la Sitalul 9!
Stiai ca el nici nu are drept de vot pt ca scrie pe buletin si voteaza numele doctorului curant al sau! Sau inghite stampila! :))

CEZAR spunea...

m-ale ..si cam ce ai operat "..tu ?
Altceva decat hartii ..hartii..hartii...ca pe teren nema ..aviatie ..nema tc..nema...nemmma.
Tu inca nu poti intelege,ca nu cu voi ..se castiga vreo batalie ...!!!

Anonim spunea...

Domnu' Mares ai "pecit-o"!!
daaa rau de tot!
@iceparu
va citez:
chiar nu se compara cu activitatea ofiterului de Rd.Lc. ? va citez" indiferent ce pozitie ar avea"
desfiintati d-nule iceparu ...desfiintati tot!! Poate ne intoarcem la scut sabie "si pieptul de arama"
PS Nu am lucrat strict in rd.lc. dar ei fara noi "nu faceau 2 bani" iar noi fara ei "eram cu pluta"
Domnu iceparu,cand o sa iesiti din ICE AGE ca mie imi place filmul ala :):)
Aloooo treziti-va la realitatea zilei de azi!!....nu exista arma sa lupte fara sprijinul altei arme sau mai multe......"noapte buna"!(pentru mintile inguste)

Iulian Mareș spunea...

Domn‘ Serban
Nu cunosc verbul a peci!......dar recunosc ca nu am auzit de el!
Inbalta ordine.....aveti mandat de arbitru?
Lasati nebunii sa scrie ce vor! Neon, pt ca lucram numai la f multi metri cu minus......ani de zile! Cam 10!
Acum sa discutam despre cei care sunt in Uniunea scriitorilor nu este cazul! Puteti cere informatii lor si astfel veti afla adevarul!

Iulian Mareș spunea...

Arbitrului virtual

https://dexonline.ro/definitie/peci

Iulian Mareș spunea...

Putin, putin 02!

http://www.dcnews.ro/mobile/sua-brigada-de-avia-ie-in-germania-elicoptere-black-hawk-vor-ajunge-i-in-romania_523321.html

Iulian Mareș spunea...

Caesar.
La nivel mare planificarea si ducerea actiinilor se elaboreaza pe harta si sau PC.
In teren erai tu cu plutonul tau. Impingeai butoiul de bere pe post de Tc...apoi l-ai baut si ai pierdut TAB-ul!
Chiar tu ai povrstit...viteazule!
Eu lucrez cu materialul clientului. Adica oferit de tine! Tu de ce nu ai lucrat la CA?
Este ca nu iti placea? Ca, de rugat, te rugau zilnic!...la lipit harti! :)))

iceparu spunea...

Mares,acum am inteles.Pensionat in 2015.Ordinul M25 nu te dezavantajaza de unde si pozitia ta.Curiozitate.Ce activitati de operatii desfasura in 2013 un of de Rd.Lc intr-un Cdm.CA?Sunt doua alternative.Ofiterul de Rd.Lc a renuntat la arma sau lupta radioelectronica.Operatii la lupta radioelectronica?Cred ca ultima chiar are caracter de noutate.
Cezarica te intreaba ce ai operat.Explica-i tantalaului ca anumite esaloane se chemau MU operativ-tactice de unde cei ce manevrau asemenea esaloane in campul tactic se chema ca executa activitati de operatii.

CEZAR spunea...

M-ale ...ce nivel mare..ce planificare si ducerea actiunilor...cand voi in teren erati cheii ...??!!
Mai stiu eu pe unul care misca divizii si Armate ..inexistente ..din buncarul lui !!
Rusnacii jucau cazaciok pe deasupra ....!!
Dar sa admitem...in caz de razboi ..dar la pace ..ce faceati bai ...cu droaia de gusati ...!!
Singurii care conteaza sunt cei pana la B.IMc...tc.. art ..rachete ..etc...
Am tot sperat ca NATO sa faca ordine ..dar pana acum vad ca ...lula ..

CEZAR spunea...

I"TEPARU..zau mai ...???
Stai pe burta cu fortonasul in gura si ...numara batalioanele cum faceai si in 89 !
CONTRIBUTIVITATEA TE MANANCA..dar la tine normal fara stagiu de 20 ca nu ai avut greturi cu OG.7

Anonim spunea...

@mares
Se stie !!
Nu ai ce sa planifici,daca NU AI CE!!(tehnica/trupe/tehnologie....etc)......restul se numeste "pension de 8 ore la cafele".Hai sa facem "planuri" ca oricum nu avem NIMIC
Poate ma contrazice dom' mares.Abia astept!
PS La 1 dec 2016 NU va fi parada militara! va fi doar o "defilare".......Paradele/parazile militare le fac altii,aia care AU CU CE!!.....la noi se fac "marete" planuri care"ieste sublime dar iele nu se ezista" SA TRAIASCA NEA CARAGIALE"
va dati seama cata strofocare exista la "planificatori" ca sa adune 50 de humvee din toata tara?....ca asa a fost si anul trecut....sa radem,sa plangem??
Oaiii si 6 F-16!!!!! SUPERB!!!.....o sa ne roage si chinezii si rusii sa avem mila de ei:):)

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Nu mai speria "puştanii" cu contributivitatea, pentru ca toţi cei pensionaţi înainte de 2011 ar ramâne tot cu stagiul complet de cotizare de 20 ani. Potrivit Anexei VI a L 263 / 2010, in luna ianuarie 2011 stagiul complet a fost tot de 20 ani, ca în L 119 / 2010. Noii "puştani" ar avea stsgiul marit cu 2-3 ani.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
RdLc?...participa cu elementele de dispozitiv specifice!
Lasa-i, ca sunt suparati...ca si altii!
Faptul ca sunt pensionat recent nu ma opreste sa empatizez si sa lupt alaturi de voi! Nedreptatea facuta voua trebuie inlaturata rapid!

Doreleee,
Esti prin santuri...ca gandire, caci material nu contezi!

Coldea Calustian spunea...

Umeras .Sa pastrezi pe un piedestal neonul ( ala care te-a iradiat)si mausul(ti-a facut bataturi in palma stanga) adica obiectele care ti- au facut pensia aia grasa si nemeritata.Plus grupele de AC si CS luate din biroul cu aer conditionat.Si poti pune acolo si celalte obiecte al muncii tale cafetiera , furculita si cutitul.Prietenii stiu de ce .Halal sa-ti fie ca ai parazitat statul si nu ai rusine.Mai esti si admirator al mumiei congelate Mihai.Acum inteleg de ce.

Anonim spunea...

@mares
normal ca "material nu contez"......eu sunt pensionat din 2001,dvs din dec 2015
asta conteaza pt dvs: "malaiul" ca in rest va doare "la basca aia noua" de la sf anului 2015.....aia mai vechi poa' sa crape nu-i asa?? tinand cont ca eu am facut SLP toata viata iar dvs la birouas toata viata si raportul intre pensiile noastre este de cel putin 1/5 in favoarea dvs....adica o aveti de 5X mai mare si mai groasa.Sa dea D-zeu sa o aveti de 5X si mai lunga!!

Cornel spunea...

Perioadele de pregătire profesională, sau de punere la dispoziție, se iau în calcul la acordarea grupelor de muncă ? Care este baza legală ?

iceparu spunea...

Serbane sa nu te sperie pensia lui Mares.Venit anual in 2014 al lui Mares,loctiitor sef de stat major intr-o structura a SMG este de 58646 lei ceeace ar insemna lunar 4887 lei .Daca am aplica 85% din venitul lunar fara alte artificii ar insemna o pensie de 4154 lei.Daca scadem impozitul de 16% si contributia pt. sanatate raman in jur de 3400 lei.La cat am auzit ca se vehiculeaza ca ar fi pensia lui Mares rezulta ca in lunile alese ar fi beneficiat de niste bonusuri.Sa nu se inteleaga ca il critic pentru asta dar ar fi benefic pentru intelegerea noastra sa stim ce si cum .Cert este ca cei ce initiaza legi sau ordine de ministru se gandesc numai la beneficiul lor si numai atat.
Nu am minimalizat importanta nici unei arme.Am facut referire la diferenta de mizerie indurata de ofiter pe arme. Mentionez ca virgula, Kub-ul ca unitate nu-mi este cu totul strain.

Anonim spunea...

@iceparu
Nu invidiez pe nimeni si nu vreau raul nimanui.
ca fapt divers si principiu de viata :nu trebuie sa moara capra vecinului!ci cum sa fac sa ingras capra mea"desi acum e tarziu
s-ar parea ca "unii" nu sunt de acord....vreti nume? va dau nume!
in rest se numeste sa fi mic la caracter si suflet(specific invartitilor)
....intrebati mares!...ca e "specialist" in arma "soparle+ invarteala"

Anonim spunea...

@iceparu ref. la mares
va citez:
"....se vehiculeaza ca ar fi pensia lui Mares rezulta ca in lunile alese ar fi beneficiat de niste bonusuri"
"Cert este ca cei ce initiaza legi sau ordine de ministru se gandesc numai la beneficiul lor si numai atat."

PAI EXACT ASTA A FACUT MARES!

Ein Stein spunea...

iceparule pseudoanaliza ta pe pensia lui mares este de-a dreptul naiva. Tu spuneai ca un ltcol a iesit cu 7500 lei si cu siguranta nu de la SMG, mares trece fluierand de 10 000.
Cat despre comantariile tale aici cat si pe blogul lui Olescu afla ca "egalitarismul" se aplica doar in tarile primitive din nordul si vestul Europei. Doar in tarile care hotarasc destinele omenirii ca Romania, Gabon, Vanuatu, etc. politicile sociale ale tarilor primitive sunt considerate "egalitariste" si sunt vazute ca raul primordial.
Daca modul de calcul al pensiilor din SUA pentru armata doar dupa grad si vechime o consideri "egalitarista" atunci asa sa-i ramana numele dar sa se aplice si la noi.

Coldea Calustian spunea...

Eu cred ca dupa o viata de scos ceara din urechile ceistilor,generalilor politruci si politicienilor influenti din sistem umeras isi ''merita ''pensia de 11500 lei.Si ca el sunt majoritatea de la esaloanele superioare care considera ca '' si-au facut datoria'' de pupini profesionisti si ca isi merita pensia grasa.(Si)De asta Romanistanul a ajuns in halul asta..

Iulian Mareș spunea...

Unor prea interesati de mine!
Nu am uitat nici macar o secunda ce inseamna trupa, noroiul, frigul...pt ca am trecut din plin prin asta pana la gradul de lt col
Treaba cu prostii de genul CI, politruci o mai sustin doar naivii si debilii psihic!
Bonusuri in armata nu se acorda!
Pe cale de consecinta, cei care cred in valorile scrise de batranul neuro-astenic...zis si Coldea, matrozul milog, nu au decat sa creada si- i va ajuta doar in "lupta de clasa"!

PS-pt ca esti si prost Coldea iti voi dona ce trece de 10000!

Huhu Rezea spunea...

@Bontaș
Nu te mai public ca @anonim. Erai dator cu alt răspuns.