Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 23, 2016

Mii de pensionari MApN nu au depus cereri pentru înaintarea fișelor cu locurile de muncă la Casele Sectoriale

12 comments

SITUAŢIA CU DOCUMENTELE ÎNREGISTRATE LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ
a Ministerului Apărării Naţionale  pentru aplicarea prevederilor 
Legii nr. 223/2015
privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare


Data
22.11.2016
Număr de fişe cu locurile de de muncă care dau dreptul la încadrare în locuri de muncă şi condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar (Conform prevederilor Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 123/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar

Număr fise 42.944

In anul 2010 s-a dat HG  S 1019 prin care a fost modificată Anexa 1(pentru MApN) a HG 1294/2001 privind locurile de muncă deosebite, speciale și alte condiții. Prin Ordinul M132/2010 MApN a decis că noile condiții de muncă sunt aplicabile numai personalului militar  aflat în activitate la data intrării lui în vigoare.
Legea 223/2015 a stabilit că noile condiții se aplică și personalului trecut în rezervă înainte de anul 2011, în baza unei metodologii. 
Potrivit art. 13 din Metodologia aprobată prin Ordinul M 123/2015,  centrele militare înaintează fisele cu locurile de muncă doar la cererea celor interesați.  Pentru cei care nu depun cereri la centrele militare, acestea nu sunt obligate să înainteze din oficiu fisele la Casa de Pensii Sectorială și nici aceasta nu poate recalcula pensia cu stagiile corespunzătoare noilor condiții de muncă.
  După cum se poate observa din situația publicată pe site-ul CPS a MApN. numai 42 944 fișe cu locurile de muncă ale personalului militar care a lucrat în MApN  au fost trimise de centrele militare teritoriale către CSP, la cererea  personalului militar interesat. 
Din totalul de cca.  75 000 pensionari militari ai Casei Sectorială mai scădem câteva mii care s-au pensionat în perioada 2011-2015, aceștia au primit fișa în dosarul de pensie, și tot mai rămân 15-20 000 de pensionari care n-au aflat că trebuie să depună respectivele cereri. 
Așa s-a întâmplat și în 2007 când, prin Ordonanta 77, s-a introdus în calculul pensiei militare sporul pentru condițiile de muncă și pentru cadrele MApN trecute în rezervă înainte de intrarea în vigoare a L 164/2001. Au avut trei ani la dispoziție și, dacă nu venea recalcularea pe L 119/2010, mii de cadre n-ar avea nici acum introdus sporul de vechime suplimentară pentru condițiile de muncă. 
Cu toate că  secretomania face ravagii printre cadrele militare, când vine vorba despre pensie, n-ar fi rău dacă îi întrebați pe colegii pe care îi întâlniți dacă au depus cererile la centrele militare. 
Precizez că este vorba numai despre pensionarii MApN, nu și de cei ai MAI și SRI.


Art. 13.

Centrele militare sau structurile militare, care au în păstrare memoriile originale/dosarele personale ale personalului militar în rezervă/retragere, la cererea acestuia, înaintează fişele cu locurile de muncă/adeverinţele caselor de pensii sectoriale ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii sau celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

12 comentarii:

Unknown spunea...

Mii de scuze da' nu mai pot , bai fratzilor , nu mai pot !!!!. Ma uit acum , ora 21.00 la DIGI , E ACOLO TURCESCU , PALEOLOGU , OK !!!. BAI FRATZILOR , DA' E UNU' , DUMNEZEULE , UN AVORTON , UN CRETINOID , NOAPTEA MINTZII , DUMNEZEULE , UNU' DE LA P N L , CICA DIN TIMISOARA !!!!!. BAI FRATZILOR , N-AM VAZUT IN VIATZA MEA , SI AM 59 DE ANI , N-AM VAZUT O CRETINITATE MONSTRUOASA PRECUM ACEST IMBECIL DEGENERAT , OLIGOFREN ACEREBRAT , DUMNEZEULE , ASTIA SUNT TINERII FRUMOSI SI LIBERI , ASTIA-S NOII OAMENI POLITICI AI ACESTUI NEAM ???????. ACEST GUGUMAN , AVORTON , OLIGOFREN TREPANAT E VIITORUL ACESTUI NEAM ?????. CUM POATE CINEVA FARA RETARD SEVER SA POATA VOTA UN ASEMENEA SPECIMEN , UN ASEMENEA LIMAX SI-N GENERAL OTREPELE DEGENERATE , HAITA MADARFACKARULUI JOIAN JOIANI SS , MALAKULUI PLAVAN TEMBEL DIN HERMANSTADT ??????. DOAMNE DUMNEZEULE , FIE-TZI MILA DE ACEASTA TZARA SI DE ACEST NEAM !!!.

mosmartin16 spunea...

De ce stai deoparte si nu te implici ?!!!

Liviu PO spunea...

Mi se pare un om in regula numai ca nu prea a facut sport.Aduce cu regizorul american Woody ALLEN.Oricum omul a trait ultimii cinci ani in Norvegia ,prin urmare e incomparabil mai bun decat Iliescu-l anilor 90...

Unknown spunea...

Cunosc mai multzi aviatori care nu si-au cerut FLM PENTRU CA pe ei nu-i ,, ajuta'' cu nimic , ei tot ,,alte conditzii '' vor avea !!. Oricum , pensia lor va fi la jumatate !!!.

Unknown spunea...

DLE H , vedeti dvs , daca oamenii au realizat ca degeaba au pe ultima decizie de pensie vechime cumulata de 70 de ani -acesta avand grupa AC,la ce bun daca nu i se va recalcula asa cum se spune in lege .ca se va tine cont de vechime de pe ultima decizie .Atunci la ce bun sa mai ceara documente reactualizate? . Dupa cate auzim .se intampla lucruri rele pemtru tara asta ,fiind in pericol sa intram pe mana alora a lui mopsul ala de NICUSOR DAN ,cine dracu l-a mai scos si pe asta? chiar nu se poate ca sa se gaseasca dintre cadrelle din rezerva sa se adune cumva si sa le tae macaroana? ce facem?

Unknown spunea...

dle H ,pentru cineva care a iesit la pensie inainte de 1989 si care a avuy in ultimile 6 luni din 5 ani ,constant 8000lei de atunci care poate fu actualizarea acum pentru legea 223 , acesta avnd si grupa AC,coeficient ierarhizare maxum , treapta 7 in rest nu mai stiu , intereseaza cam care ar fi baza luata in calcul la recalculare

Huhu Rezea spunea...

@nedelcu
Va avea o pensie recalculată pe jumătatea celei stabilite prin recalcularea pe L119/2010 Ca sa te convingi introdu datele in tabelul pe care l-am publicat aici

http://www.huhurez.com/2016/01/soldele-functiei-de-baza-in-ianuarie.html

in dreptul gradului pe care lîa avut respectivul. Vei afla baza de calcul și posibilul cuantum

iceparu spunea...

Liviu Po@Si ce daca a trait ultimii 5 ani in Norvegia?Daca acolo a muncit ca zilier sau a stat la cap de pod inseamna ca este performer?Performerii nu mai vin in Romania decat in vizita.Cine si-a facut un rost in SUA,Canada,Germania ,Suedia,Olanda etc.nu mai vin pentru nimic in lume.Ai ideie cate romance practica prostitutia in tari straine?Dupa capul tau ele ar trebui sa fie in parlament pentru ca au trait in strainatate.Romania este cu sute de ani in urma unor tari precum SUA,Canada,Germania etc.Copii nostri sunt legati afectiv de Romania prin parintii lor in rest apa de ploaie.Romania va ajunge la stadiul satelor din varf de munte adica o tara de batrani.

Iulian Mareș spunea...

Domna Nedelcu
Inainte de a introduce datele luati 2 pastile de inima/tensiune si obligatoriu pe cea cu nitroglicerina!
Un sfat!

Unknown spunea...

Ce sa mai zic , sa speram ca dupa alegeri se va intampla ceva ,dar cel putin stiu ca pana la recalculare mai dureaza si poate cine stie, se trezesc uni , de nu ,sa fim sanatosi ,ca vor umple din nou salile de judecata cu porcariile pe care le-au facut sa fie de capul lor ,neispravitii .MULTUMWSC,dle H , asa ca asteptam de atata vreme mai asteptam .....daca apucam

iceparu spunea...

Nedelcu@huhu stie ce spune.Cu cat omul este mai in varsta si deci si anul pensionarii este mai vechi pensia este mai mica.In multe cazuri pensia este la jumatatea celei luata pe vremea lui Boc.Nu spun ca legea lui Boc era exceptionala dar asta este o nenorocire.Autorii legii 223 completata cu OUG57 au conceput lucrurile in asa fel incat avantajul sa le apartina .Cuantumul cel mai favorabil seamana cu mersul pe sarma.Daca el ar fi mentionat ca permanent de o hotarare a CCR ar fi alta poveste.

Unknown spunea...

CAT DE DEASTEPT ESTE ACEST IINCEPARU ca el nu e nimeni