Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 05, 2016

Motoc: Legea pensiilor militare a creat deficit de personal în MApN

73 comments
Interviu acordat www. News.ro
Reporter: Legea pensiilor militare a provocat un deficit serios de personal în Ministerul Afacerilor Interne. Care este situaţia în Apărare?
Mihnea Motoc: Ca şi la Ministerul Afacerilor Interne, am consemnat, în 2016, un număr considerabil de treceri în rezervă şi în Ministerul Apărării Naţionale. Cifra, la ora actuală se situează undeva la 2.000 de treceri în rezervă. Este un fenomen pe care, dacă îl privim în partea pozitivă, confirmă că reglementările actuale în materie de pensie militară sunt bune, ca dovadă că au făcut ca multe dintre cadrele militare să opteze pentru trecerea în rezervă. Mă refer la cei care trec în rezervă înainte de vârsta de pensionare propriu-zisă. În jumătatea mai goală a paharului, este vorba despre trecerea în rezervă a unor cadre cu funcţii de conducere, ceea ce, dincolo de posibilitatea de a împrospăta rezerva de cadre, înseamnă totuşi şi o provocare, pentru că, în armată, ascensiunea în funcţii nu se poate face cu sărirea unor etape. Este nevoie de acumulare de experienţă pe fiecare treaptă a carierei profesionale şi, ca atare, avem deschise foarte multe proceduri de ocupare a funcţiilor şi trebuie să ne asigurăm că îi identificăm pe cei care să preia locurile de ofiţeri superiori şi ofiţeri cu funcţii de conducere care au trecut în rezervă anul acesta. Sub aspect funcţional, organizatoric, sigur că a fost o provocare pentru Casa de Pensii a MApN şi, conform unui raport foarte recent pe care l-am văzut, sunt mulţumit că au reuşit să mobilizeze resursele suplimentare necesare unui număr foarte mare de cereri şi unor cereri mai complexe. Toate dosarele de pensie aferente trecerilor în rezervă de la 1 ianuarie 2016, de la intrarea în vigoare a noilor reglementări în materie, au fost soluţionate şi sunt date în plată.
o

73 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce simplu si ce senin face acest sorosist impaiat afirmatiile astea, de parca ar zice: ,,S-a stricat varza murata din butoaie si am dat-o la porci s-o manance!'' In realitate, Soros i-a dat ordin strict sa distruga Armata de activi si a facut-o cu brio! Toti tehnoretardatii din toate ministerele si-au facut ,,datoria,'' de fapt executand ordinile lui Soros sa distruga Romanistanul pe felii si bucati! Ministrul de la fondurile europene a raportat zero fonduri, ala de la munca se lupta ca un gladiator sa razuiasca, madam Doi lei la fel, ala de la Sanatate e mandru ca mor mii de pacienti in spitale si a reusit sa scumpeasca de cateva ori medicamentele...Avea bunica o vorba la manie: ,,Dar-ar galca-n gatul vostru!''

Unknown spunea...

Cam asta este pulsul civililor vis-a-vis de pensiile militare.
Sunt puse in aceeasi oala cu pensiile magistratilor.

Si unii dintre noi mai spera la vreo modificare a Ordonantei 57!!!!

http://www.alternativenews.ro/2016/10/platim-54-miliarde-de-lei-pe-pentru-pensiile-militarilor-politistilor-securistilor.html?m=1

Unknown spunea...

Sa ii fie rusine , dece nu spune ca pleaca la pensie fiindca au vazut ca degeaba stau in armata daca nu ise recunosc drepturile , adica daca au grupe de munca , degeaaba le au ca li se tae tot ce au peste acei ani cumulati.Sa spuna dece le-a TAIAT\ din procentul dat prin lege de 80 asa cum au altii ,? Eu observ aceeasi nesimtire ca si la acel PASLARU ,afirmatii tampite. Si ce crede el ca daca procedeaza asa or sa se mai angajeje cineva in armatA?DAR . Nu credeti ca ar trebuii sa mearga baetii nostrii la poarta lui?sa il blagosloveasca cu ceva urari?ASTIA NU SANTNORMALI cred ca raman pe veci acolo. DAR CEI DINPARLAMENT LE SANT COMPLICI >

Unknown spunea...

Exista un domn CONSTANTI MAZILU membru PMP care este parlamentar si zice ca se lupta pentru pensiile militarilor si ca militarii l-ar vota si pentru 2017, stiti ceva desprea acesta?

Pop Iuliu spunea...

Buna dimineata tuturor!
Cred ca iesirea la pensie a cadrelor militare cu functii de conducere se datoreaza in principal modului deficitar de calcul al soldelor militare, care pornesc de la o solda de functie minuscula, asemenea fiind si cea de grad, la care se adauga diversele sporuri si solda pentru lucrari/misiuni de exceptie:), fapt ce face ca solda lunara sa ajunga la un nivel multumitor. Cu toti stim ca sporurile au fost acordate in sistemul national al ordinii publice si securitatii nationale ca urmare a necesitatii de corectare a veniturilor militarilor si... discutabil, a functionarilor publici cu statut special. Faptul ca noua lege a pensiilor militare are ca baza de calcul toate aceste sporuri si poate duce la 102% din media veniturilor brute, la care se acorda in acest an si cresterea de 5% a pensiilor reprezinta un motiv serios pentru cei care ies "masiv" la pensie.
In cazul meu, solda functiei - general de brigada-, era de numai 1260 lei,iar solda de grad 386 lei, dar sporurile de care am beneficiat m-au avantajat, in prezent avand o pensie bruta de 9370 lei. Inainte de a lua decizia solicitarii trecerii in rezerva am analizat toate elementele care sa ma motiveze sa raman in activitate, dar aveam toate drepturile salariale la maxim, gradul de general de brigada nu se preconiza decat conjunctural, asa ca rezultatul a fost de a ma pensiona la 49 ani si 11 luni
Revenind la subiect, in actualul context al pensiilor militare, personal consider cei care au trecut in rezerva dupa 01.01.2016 sunt multumiti de pensii fapt pentru care constituie in continuare o puternica si loiala forta in rezerva a sistemului securitatii nationale, resursa care oricand poate fi mobilizata/activata in situatii de criza.

Unknown spunea...

Legea 223 modificata cu OUG 57 ii avantajeaza doar pe cei pensionati in 2016 si foarte putin pe cei pensionati depa 2011 .Restul pensionarilor militari sunt victime si vor pierde sigur bani la pensie.Exceptiile sunt miile de generali de carton( pensionari de lux).Politrucii nu pierd niciodata se orienteaza mereu.

tupak amaru spunea...

@ pop iuliu , care este logica postarii dumneavoastra , ca nu o inteleg ?
in afara de a repeta "placa" oficialilor .
in fapt , vorbiti de pensia de aproape 10.000 lei , placa "pensiilor nesimtite " . mai vorbiti despre "toate sporurile" dar nu le enumerati - oricum , pentru civili , nu conteaza , importanta este ura pe care trebuie sa o starniti impotriva militarilor .
faceti referire strict la "solda pentru lucrari de exceptie" - destinata exclusiv impostorilor , pa care militarii si politistii onesti nu prea o au .
este suparator si devastator pentru noi genul acesta de postari mincinoase , strecurate intotdeauna pentru a ne distruge imaginea . rusinos , sper ca nu sunteti militar !
o alta prostie : ministrul apararii vorbeste despre ministerul de interne ?! evident , reporterul , ca pe timpul raposatului , ii pune intrebarile care trebuie .
apropo de corectitudinea datelor :
mi-am permis sa verific , atat cat am putut , daca este adevarat faptul ca au iesit " in masa " politisti la pensie . in unele judete nu s-a iesit . dar da bine si justifica angajarile " din sursa externa " , acestea da , facute cu miile in acest an .
ne spuneti si noua cam ce sporuri v-au avantajat , d-le pop ? si cand ati iesit la pensie ?
expresia care urmeaza este antologica :
" Inainte de a lua decizia solicitarii trecerii in rezerva am analizat toate elementele care sa ma motiveze sa raman in activitate, dar aveam toate drepturile salariale la maxim, gradul de general de brigada nu se preconiza decat conjunctural, asa ca rezultatul a fost de a ma pensiona la 49 ani si 11 luni " - tema fiind sublinierea faptului ca ati iesit la pensie la 49 de ani , nu ?
tacerea de un an a celor de la casele de pensii in privinta sporurilor ( pentru marea masa de pensionari ) spune cam totul .( exemplul dat , in mod repetitiv , de casele de pensii , cu vechime la maxim , pentru colonei si agenti , care ies la pensie pentru ca nu mai sunt motivati ) . ce glume penibile ! domnule , sper totusi ca intelegeti ca nu toti suntem spalati pe creier .
uite cum sta treaba , in realitate : nimeni nu pleaca din sistem decat fortat , scarbit de mizeria morala la care s-a ajuns , politistii si militarii onesti nemaiavand loc intr-un astfel de mediu , in care coruptia este generalizata .
iesirea la pensie inseamna si pentru militari , ca si pentru civili , o scadere drastica a veniturilor - pentru cei ce traiesc in lumea reala .

Unknown spunea...

Pop iuliu de care'' resursa'' vorbesti ? De sgp cu pensii de 700 lei sau de subofiterii si maistrii cu pensii de mizerie sub 1700 lei? Crezi ca (chiar daca ii aduci cu forta) astia vor lupta dupa ce au fost batjocuriti de statul sorosist ? Fara astia nu exista nici o ''resursa '' oricati generali si colonei ''patrioti politruci '' s-ar aduna in popotele unitatilor la infipt stegulete pe harti si la facut ''strategii de aparare''.Astia au mainile mai fine ca femeile si manichiura facuta.Cunosc destui.

tigri2 spunea...

@Eufrosina, nici-un "cadindat" dintre cei de acuma nu a militat direct pentru pensiile militare, deoarece dintre toti "luptatorii directi" pe care ii cunosc ,nu va candida niciunul!

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Constantin Mazilu este un traseist politic pe ruta PSD, UNPR, PMP. Acum este seful organizației PMP Vâlcea. Este om de afaceri, care a câștigat bani de la stat pentru reparații drumuri.
Nu prea are el habar de Legea 223 și OUG 57. El depusese o inițiativă legislativă pe legea 263, pentru prizonieri și cei din teatrele de război.

Unknown spunea...

sa ia dracupe toti , in frunte cu MOTOC ,si cu toti din CD care si-au batut joc , sa aiba parte doar de perderi si de necazuri in anul ce vine si sa le fie rusine Nu candideaza aceea fiindca si-au facut plinul , URAT URAT .

Gerge C. spunea...

Să încercăm un calcul față de cele scrise de dl. Pop Iuliu: 1260 solda de funcție+386 solda de grad=1646 lei, la care adăugăm: 302 lei-24% (8 gradații a 3%); 584 lei-30%(indemnizație de comanda și salariu de merit); 266 lei-10,5%; 140 lei-5%. Rezultă o pensie brută de 2938 lei. Asta ar însemna că i s-au acordat sporuri de circa 218%! Că sporurile i-au triplat pensia!! Poate crede cineva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pop Iuliu: Pensie luuuuunga in sanatate, fericire si prosperitate, peste 110 ani! Ma bucur si eu de satisfactia oricarui camarad care a avut sanse, pentru ca nici unul dintre noi nu-si face singur pensia, ele bazandu-se pe lege. Zicala ,,sa moara si capra vecinului'' nu ma caracterizeaza. S-a amintit aici ca sunt cadre, intr-adevar cu grade mai mici, cu 700-800 lei pe vechime integrala.

Aici trebuie sa discutam problema: Raportul dintre minim, maxim si media per total, care este uriasa si chiar suparatoare, pentru ca discrimineaza categorii ce s-au daruit ca militari serviciului, si poate in conditii foarte grele, si nu e deloc placut sa mori de foame cu 700-800 de lei la batranete, mai ales sa stai la bloc!
Poate ca in contextul schimbarii guvernarii se va constitui un nucleu de lucru dintre randurile noastre sa tapeteze toate problemele legislative de discriminare si de nedreptati. Nu e normal, nici cei cu vechime foarte mare sa-si piarda drepturile legale de a beneficia de roadele acestor vechimi, dar nici cei cu statut redus de grade si functii sa moara de foame pe vechime integrala, ori cei care au capatat grade de invaliditate, pe bune, in timpul serviciului sa nu mai fie ignorati si lasati de izbeliste ca niste cersetori!

Problema cea mai arzatoare care se pune, si si-o pun toti rezervistii pe blogurile militare, este ca cine, cand si cum se va constitui acest grup de initiativa pentru actiuni reparatorii, si cine sa fie numit lider cu vana si creieri pe un fond de combativitate, agresiva chiar?! Aceasta-i mare intrebare!

@ D.le Huhurez, ati accepta o asemenea propunere si v-ati simti onorat sa ne reprezentati in locul mamaligilor de pana acum?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@pop iuliu
Nu stiu daca comentariul tau este unul de pion otravit trimis sa bage batul prin gard sau daca l-ai scris din constiinta. Daca e situatia a doua pur si simplu sunt revoltat de modul cum un militar pe functie de general intelege loialitatea. Ce se va intampla cu loialitatea in momentul in care pensia ta de 9300 de lei va fi recalculata cel mai probabil anul viitor pe un alt act normativ?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Carpe Diem
In Parlament sunt invitate asociațiile de rezerviști. Ne lovim de calitatea slabă, din punct de vedere al pregătirii juridice, a celor aleși în conducerile acestor asociații sau de suficiența de tip SCMD.

Pop Iuliu spunea...

Mulțumesc pentru urările de bine, domnule Corneliu Flavius Ifrim, de asemenea va urez sa aveti sănătate si putere pentru ca sunteți greu încercat prin prisma problemelor medicale ale soției dumneavoastră.
Referitor la postarea mea anterioară, precizez ca nu am dorit decât sa evidențiezi faptul ca prin nemajorarea soldelor de funcție si acordarea de diverse sporuri, sunt Dezavantajați pensionarii militari ale căror pensii nu se majorează decât odată cu majorarea soldelor de grad si functie ale activelor. Desigur ca o creștere de 200% a soldelor activilor ar însemna implicit drepturi in plus si pentru pensionarii militari.
Cu stima!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Domnule general Pop.
De acord cu stilul dvs pragmatic de a expune situația prezentă din structurile de apărare raportată la dilema: a mai rămâne sau nu dacă există noua lege a pensiilor militare.
Nu este așa că legea contributivității vă cointeresa să mai rămâneti ... frumusel.... în armată, pâââââna la limita de vârsta?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@Huhurezule ,noi ne-am prezentat acolo sa ne aparam interesele si am fost bine documentati , consultand persoane pregatite in domeniu, nu le-am inventat noi, am fost capul de lance nu otelul din care s-a 'fabricat acea lance".

micutzul spunea...

@ toti
Se pare ca intervine pe bloguri actiunea postacilor cu misiuni clare , cu scopul vadit de a ne asmutii pe unii impotriva altora si in special impotriva activilor. Pensia aiuristica de care vorbeste acest iulian pop nu poate exista decat daca a activat in cadrul serviciilor secrete , unde prin lege le sunt majorate functiile si au sporuri pe care nici un militar nu le are. Le respect munca si activitatea si nu am nimic cu ei. Dar un asemenea ofiter , adica din structuri informative nu o sa posteze chestiile acestea niciodata. In concluzie nu mai bagati in seama orice aberatie.
Dle. Pop daca este adevarat te rog posteaza cuponul de pensie pentru ca nu mai este nici un secret. Dar eu nu te cred.

@ Eufrosina
Tanti nu mai credeti orice ratan ca va apara interesele. Mai ales daca este politician. Daca cei din partidele mari doreau dreptate pentru militari fortau anularea art. 40 sau faceau o lege care sa nu discrimineze militarii intre ei.

Daca stam si o frecam pe net nu rezolvam nimic. Trebuie sa ne organizam sa luptam la nivel national impotriva acestui art.40 si sa facem presiuni in parlament pentru egalitatea militarilor in ceea ce priveste sporurile. Adica la functii echivalente sporuri echivalente chiar daca acestea nu existau la data trecerii in rezerva. Deci echivalarea totala a sporurilor si indemnizatiilor.

CEZAR spunea...

Imi aduc aminte de L-164...
hi..hi..hi si tra la.la.la.. istoria cu voia voastra se repeta ...

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marian Ailincai spunea...

@ pop iuliu
Consider ca ar fi foarte ”onorabil” din partea d-voastră daca v-ati radia acest comentariu incitant postat cu aroganta pentru a va prezenta ”venitul” obtinut pur si simplu in baza unei solde pentru ”activitati de exceptie ” plus un spor de fidelitate banuiesc ,sporuri caracteristice marilor ”jmecheri cu grade” care il folosesc in exprimare pe ”misto”. Si altceva ce ati mai facut in activitate domnule general ????!!! Dece nu v-ati abonat si la sporurile pentru activitati in conditii periculoase sau deosebit de periculoase in urma carora poti sa ramîi infirm sau cu sanatatea vatamata permanent ? Precis nu aveti un raspuns pertinent dar poate aveti stiinta dece ati taiat aceste sporuri sau prime !
Totusi poate după ce veti parcurge linkul de mai jos ne veti putea pune la dispozitie si activitatile pentru care va gratulat armata cu solda pentru ”lucrari de exceptie” pe firul 6.4 - 1.9 - 40 - 20 - 42 - 25 - + g-uri 72%.

www.evz.ro/armata-romana-pe-bune.html

Rusine mare.
Bine ca totusi scapă armata de voi.
Voi raspunde cu o stergere a comentariului drept raspuns la radierea valorii provenite din adaosul din g-ul care cuprinde se pare doar”solda pentru lucrari de exceptie” pls ”fidelitatea ” la exceptie.

Ein Stein spunea...

@războinicul dreptăţii, alias gâtul lancei
Ai uitat de şmecheria cu spor de lucrări speciale. Eu am convingerea ca pensia respectivului este de 9300.

Ein Stein spunea...

Motoc este pur si simplu rupt de realitate, daca se va iesi in continuare in draci la pensie tot vor fi cadre de conducere si birocrati pentru cinci armate zdravene.
Ce nu pricepe Motoc e ca armata are nevoie de personal inalt calificat, IT-isti, automatisti, electronisti, electricieni, mecanici, etc. Romania s-a angajat intr-un proces de modernizare a armatei unde tehonologia de varf este omniprezenta. Am vazut ca se vor achizitiona 4 corvete multirol de la olandezi, mai sunt de adus in tara restul de avioane F 15 si cu siguranta se vor mai achizitiona si altele, probabil se vor achizitiona sisteme AA moderne, radare, tancuri noi, etc. Cine sa le exploateze, repare/intretine? Lipsa de personal calificat este o problema generala in Romania, marile companii si corporatii se bat inclusiv pe cei cu o pregatire indoielnica pe salarii serioase. Care ar fi motivul pentru care tineri capabili sa intre in armata unde pana si un general se plange ca are solda mica iar puzderia de sporuri si indemnizatii nu sunt accesibile oricui?
Daca Motoc vrea sa vada situatia reala sa plece in pelerinaj pe la unitati si sa verifice starea de fapt nu vrajelile care i se baga sub nas.

Huhu Rezea spunea...

De ce să mai rămână domnul general în activitate daca peste 10 ani, potrivit OUG 57/2015, ar lua aceeași pensie ca acum?

ionut spunea...

Daca la functii si grade egale pensiile ar fi egale indiferent daca ai fost pensionat inainte sau dupa aparitia legii 223 din 2015 (bineinteles cu acordarea aceloras sporuri pt toti) majoritatea nemultumirilor ar fi rezolvate. Acest lucru este foarte usor de rezolvat nefiind vorba de contributivitate .

ionut spunea...

Ionut
COMPLETARE la comentariul anterior:
La functii,grade si perioade egale pensiile trebuie sa fie egale...

rahova spunea...

Am onoarea!
Daca ma pensionez in data de 20.12.2016
mai beneficiez de acea crestere cu 5% a
pensiei, conform OUG57 ART. 14?
Traiti!

rahova spunea...

Am onoarea!
Daca ma pensionez in data de 20.12.2016
mai beneficiez de acea crestere cu 5% a
pensiei, conform OUG57 ART. 14?
Traiti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pop Iuliu: Ma simt onorat si va multumesc pentru urari, D.le General! Tocmai aici este shpilul: Cand vom vedea aceste majorari care se vor acorda doar si cand activiii le vor avea? Eu cred ca sunt multi ani, habar chiar ca nu am, de cand activii au primit majorari pe functii si grade, sau se acorda pe indici si coeficienti care nu se regasesc la rezervistii iesiti cu multi ani in urma!~ Mereu ca sa nu fie bine!

@ D.le Huhurez, sunteti indreptatit sa luati atitudine in cadrul constituirii eventuale a unui grup reprezentativ care sa ne apere interesele in fata abuzurilor permanente ale autoritatii statului, data fiind pregatirea pe care o aveti si experienta de necontestat! Eu am propus, dumnevoastra decideti ce si cum sa procedati, si daca se merita acest efort suplimentar, dar teama imi este de neseriozitatea si mistocareala unora care i-ar manca la limba sa ia in neserios o initiativa practica de constituire a unui grup reprezentativ si bine organizat pentru a putea sa ne apere drepturile, nu copiind pe cei de la MAI, ca nu suntem asa de prosti, ci doar ca sa existam, sa se stie ca suntem o forta de temut si ca putem sa fim auziti!

Blogurile militare deja au facut apel la cautarea persoanelor potrivite sa ne apere interesele, dar mai ales o voce unica, un stindard, un Comandant cu autoritate si de temut si fara dogarisme si gargarisme ieftine care sa dea fass in media sau in public, fara sa-si decline cu emfaza si tupeu laudaros, din zece in zece vorbe, si calitatea de istoric sau de jurist cu mare experienta si care in fapt sa-si mute fundul dintr-o barca in alta, doar pentru avantajele unora mai albi decat negrii: Ci doar Toti pentru unul si unul pentru toti! Ca la Armata!


Cred ca a venit timpul sa luam taurul de coarne si sa ne gandim sa ne organizam exact pe principii militare si disciplinati intr-o forma care sa elimine termenul nefast si nul de ,,sindicat!'' Am ajuns sa nu mai fim capabili sa ne aparam interesele? Atentie mare la cei cu pensii avantajoase, ca mari nu sunt nici cele de 10.000 lei, mai putin aproape decat grefierii si judecatorii de la comune, oricand va puteti trezi cu oug ca cea 57 care sa va spulbere intr-o clipita, asa ca trebuie sa ne srijiniti si sa ne acordati atentie, ca nu se stie cand si de unde poate veni un necaz peste toti, dat fiind incertitudinea politica si sociala prin care trece Romania in ultima vtreme, asa ca: TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI, exact cum fac politistii si serviciile de ne-au lasat cu mult in urma la toate capitolele! Mai avem Demnitate si Onoare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pop Iuliu, dar nu este gresita aceasta experienta, derutanta ce-i drept, dar ne-a dat posibilitatea sa experimentam niste discutii si sa ne punem in valoare judecatile selective, cat si sa venim cu ideea de a ne organiza lupta anti sistemul distructiv care ne ucid pe bucati pensiile militare! Au aparut aici si nume noi, si care ne certifica interesul subit pentru starea noastra viitoare, care nu pare a fi roza absolut deloc!

Doamne, ce mi-as dori sa ne apara din neant LIDERUL, EL COMANDANTE, sa ne ia sub aripa lui ocrotitoare si sa ne conduca victoriosi spre biruinta! Doamne, ajuta!

Unknown spunea...

Pensia domnului Pop are elementele: functie: 5.8, grad: 1.8, ID: 45%, SM: 20%, Gradatii: 42%, Ind. dispozitiv:25%, spor antena: 10%, specialist de clasa: 10%, confidentialitate: 14%, lucrari de exceptie: 50%.(82,7% sporuri, pentru ca intr-o luna a fost in concediu si i-a luat din sporul de antena). Este o pensie mica pentru cineva de la birou, de obicei se pun si ceva asanari(spor pericol de 30%) si atunci pensiile sar de 10000. La politie nu are nimeni sporuri sub 70%, dar acolo se jongleaza cu sporul de sambata-duminica 75% (100% sarbatori legale) si lucrari de exceptie - pana la 50%.

Unknown spunea...

@ iuliu pop[ou] . Prietene , ghenerare , mai baiat de baiat !!. Eu cred ca esti var cu Coldea - dupa tupeul si nesimtzirea de boschetar ce le afishezi cu nonshalantza bagabontului care te face la portofel sau la alba-neagra !!!.Sporuri de 90% ???. Dormeai in pat cu tov. Joian - joiani ss sau cu Julien-jupuitu' , le duceai olitza , le stergeai popoul ori le faceai vreo suflare [ blow-up] de-ai avut atatea sporuri ????. Ori 'oi fi fost cosmonaut si noi n-am stiut decat de LT. MAJ. Prunariu !!!!.

Unknown spunea...

HUHUREZ - NICA-NICA DESPRE MITINGUL PNLEPRELOR ????. JUPUITU' ZICERE ,, E NEVOIE DE SCHIMBARE IN POLITICA ''. PAI EU AS ZICE SA INCEPEM CU TINE , SA TE SCHIMBAM CA POATE TE-AI UDAT-PISHAT PE TINE , ORI CHIAR [TEHNO]KKAT , CE ZICI , LIMBRICULE ?????. GATANII MAMITZICILOR VOASTRE DE PNLEPRE , PNLACHEI , PNLICHELE !!!!!.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Pilula de seara!
Ce sa mai zici? O fi de rîs sau de plîns? Si toate dupa un an de informare la milimetru cel putin pe acest blog.

1 . Replica a d-nului cdt de reghiment Iceparu ca drept razbunare pe avia.... pe care-l face ”prostovan si sofer aerian” pe R 26500 ”Elita” la 1 noiembrie 19.08
Zice el Iceparu ,din putul gîndirii de AMG-ist

”Poate sa-mi spuna cineva ce rost are emiterea a 2 decizii care nu difera cu nimic altceva decat privind vechimea cumulata? 36-25=11 65+11+9% pesie suplimentara=85%+20% OMM=105%
43-25=18 65+18+9% pensie suplimentara=92%+20%OMM=112%”
Adica precum că a fost fentat urît de tot;
85%+20% OMM=105% ?????!!!!!
92%+20%OMM=112% ?????!!!!!

2. Din pacate nici colegul de breasla , LM-istul Viorel nu se lasa de tras petarde.
Luati de aici ,calcule după un an de zile de la aparitia metodologiei:

Zice colegul Viorel ca replica la spusele lui Pop Iuliu;
”-indice functie=5,77
-indice grad =1,8
-IC=30%
-IM=10,5%
-vechime maxima (7x6=42%)
-vechime in serviciu , peste 45 de ani
CALCUL :
SF=217,33x5,77=1254
SG=217,33x1,8=391”

Adica precum ca;
SF=217,33x5,77=1254 ????!!!!
SG=217,33x1,8=391” ????!!!!
Din care 217,33 scoate el (inventeaza) functia si gradul de general ca fiind la indicii; 5,77 ???cu 1.8 ???

3. Sunt sigur ca după pretioasele indicatii date de Karadeniz lui Iceparu pe ”Elita” va veni un alt ”mare întelept” al blogului numit Mares si-l va sfatui pe Iceparu sa depuna urgent contestatie nu cumva sa rămina cu 102% in loc de 105 si cu 110,4 % in loc de 112%.

Huhurez intreb doar; cu cine vrei tu sa faci legea pensiilor ca sa fie pusa la punct atit din punct de vedere juridic cit si sub aspectul fermitatii in formulele de calcul plus etc,etc sa tina cont de toate elementele care pot duce la discriminari etc ,etc
Poate cu Eufrosina ,după ce termina rântașul !!!!

Mihai spunea...

@ Guiu
Cu tot respectul,va tradat cumva calculatorul?
De cind la o solda de functie de general de 1260 corespunde 5.8 ? Nu cumva cu 6,4 Idem pentru gradul cu suma 386 lei !Parca 1.95 mai pe felie!!
Daca scadeti g-rile la ”exceptie 50%„ + ”confidente 14%” +” antene pe birou 10%” de la 82% pe la 72-74 % iesiti pe ”venitul” d-nului Pop.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Furat de peisaj cu pregatirea sotiei s-o internez marti in spital, sa-i spal, sa-i calc, sa gatesc mancare, sa fac curat, ca ea find bolnava si aproape nu mai poate face nimic, cam toate cad pe tartacutz mea si am uitat ca azi e Dumnica si mitingul s-a ejaculat deja din madularul liberalist!

Mai, fratilor, dar ce eveniment am mai pierdut, sa-mi pierd si timpul cascand gura ca la Vasilache si Marioara, un vechi si batran scheci cu papusi de ventrilocie pe care le vizionam la balciurile din copilaria mea! Mai, dar ce-am mai pierdut, de n-as mai avea parte in viata mea de asa ceva!

A dat ceva pe la Romica TV, chiar acum, si se distingeau haidamacii si brutele care incercuisera adunatura sa nu-i scape pe strazile laturalnice pe mituitii, pardon, ,,ghiftuitii'' care cascau mestecatorile la platformele musiului Metoda De Taiere Julien! Pe sticla TV un Dogar isi scutura cercurile istorice de rugina dogmelor in direct, fara a pomeni si de tragediile noastre cazone, comune! Dandy Roman il excita la glanda sensibila si el e rosu ca o sfecla! De ce oare tulburelul toamna nu se limpezeste ca un creier de fata de pension?

iceparu spunea...

Corect.La functii egale,la grade egale,la vechimi cumulate egale,pensii egale.
Pop,cred ca a mancat ceva cand era mic.Sa fim seriosi.Uitati-va in declaratiile de avere a militarilor din SMG si veti constata ca nu are nici unul venituri lunare in care intra si indemnizatia pentru alimente de 9000 lei.Baiatul minte cu nerusinare daca nu este comandant de penitenciar racolat din randul procurorilor.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Domnule avianyc este greu sa va explic pentru ca ma asteptam ca un inginer sa realizeze ca in statul de plata ( din 2016) coeficientul functiei se inmulteste cu coeficientul indexat, adica 217,07*5,8=1259,006 (si se aproximeaza la 1260). Nu am mai intrat aici din cauza dumneavoastra, sunteti un CI-st autentic.

Pop Iuliu spunea...

Domnule Guiu Gheorghe, așa este, cu mențiunea ca solda de grad este in procent de 1,825, adică colonel 1,8 +0,25 reprezentând 50% din diferența gradului funcției, totodata având si un spor de pericol in procent de 30%.
Constat cu stupoare ca postarea mea a stârnit polemici si nu înțeleg motivul, totodata sunt contrariat ca cineva a postat comentarii cu id-ul meu, așa ca poate domnul Admin se sesizează - pentru a asigura acuratețea blogului in procesul de aprobare a postărilor 😡

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@rahova
Vi se indexează pensia cu 5% pe 2016 potrivit Art. 14 din OUG 57/2015 cu o singură condiție. Să se respecte termenele de depunerea a actelor de pensie în termenele prevăzute de art. 63 alin.(1) lit. a).

Huhu Rezea spunea...

@pop iuliu
Intr-adevăr, nesimțitul de Adrian Bontaș, cel care ulterior și-a sters comentariile scrise pe numele său, v-a clonat numele.

alfa spunea...

Cu tot respectul d-le Huhurez, sa inteleg ca daca depun cereaa de pensionare in data de 15.11.2016 si solicit iesirea la pensie cu data de 31.12.2016 nu mai beneficiez de indexarea pensiei cu 5% pentru anul 2016? Sunt foarte multe zvonuri care ~otravesc~ in sensul ca aceasta indexare s-ar da doar pana la data de 30.11.2016... sa fie ceva?

alfa spunea...

Cu tot respectul d-le Huhurez, sa inteleg ca daca depun cereaa de pensionare in data de 15.11.2016 si solicit iesirea la pensie cu data de 31.12.2016 nu mai beneficiez de indexarea pensiei cu 5% pentru anul 2016? Sunt foarte multe zvonuri care ~otravesc~ in sensul ca aceasta indexare s-ar da doar pana la data de 30.11.2016... sa fie ceva?

Unknown spunea...

Argumentul pornește de la prevederile art.61 lit. a)/Legea 223/2015: „(1) Drepturile de pensie se stabilesc şi se plătesc astfel: a) de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului …;”. Asa ca daca unitatea va plateste pe toata luna decembrie (de obicei fara sporuri), nu puteti fi pensionar in 2016, ci in 2017. In armata fata de MI, cadristi au grija sa-i cocoseasca pe oameni platindu-le toata luna decembrie, daca au cerut pensionarea cu decembrie.

Huhu Rezea spunea...

@alfa
Legea 223 aduce unele modificări față de L 263 cu privire la data de la care se stabilesc și se plătesc drepturile de pensie militară. Acum imi dau seama că de aici a derivat și interpretarea că nu se ia în considerare ultima lună de activitate.
După cum rezultă din Art. 63 alin.(1) lit. a) contează data încetării plății soldei lunare, dată care trebuie să fie neapărat intr-o zi din anul 2016 pentru a beneficia de indexarea de 5%.

Articolul 63
(1) Drepturile de pensie se stabilesc şi se plătesc astfel:
a) de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susţinătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii

Mihai spunea...

@ Guiu @ Viorel
Daca din comentariul d-nului Pop Iuliu ar reiesi clar precum ca s-a pensionat in 2016 as admite cu scuze spusele d-voastra.
2. Pe toate deciziile de pensie vazute pina la ora actuala este insciptionata o fraza care in rezumat suna cam asa;
- actualizarea s-a efectuat la data de 01.01.2016 functie de datele detinute la 31.12 2009.
Acum trecînd prin anexa nr 1b trageti concluziile de la ce vrs s-a pornit daca pop iuliu nu a precizat clar perioada aleasa.
Desi s-a efectuat majorarea salariala cu 10% in dec 2015 ( cu unele specificatii legate de legatura cu vrs) nu am gasit o modificare legala a VRS de la 197,3378 la 217,..
Ca din calcule evolutive rezulta ce spuneti este doar o constatare matematică,adica atunci ar rezulta ca in 2015 solda de functie a fost doar 1134-1145 lei corespunzator 5.8 si nu 1260 corespunzator in 2015 cu 6.4.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Alfa
Daca faceti raport sa va pensionati cu 31/12/2016, nu-i bine.
Detalii pe ancmrrcturzi.ro articolul" cine pierde indexarea pe 2016"
La trecerea in rezerva exista o perioads de predare a functiei, pe care se ia solda.
Cu aceasta perioada de predare a functiei, intrati in snul 2017.
Drepturile de pensie, se stabilesc si se cuvin, dupa terminarea perioadei de predare a functiei.
Numai la cei la care au cel putin o zi de pensie, in 2016, dar dupa perioada de predare a functiei, li se aplica indexarea de 5%.
Nu este nimic complicat.

Mihai spunea...

@ tigri 2
Daca tot te dai tu ”Gagarin” in ale calculelor sa stii ca daca pop iuliu voia sa ofere o informatie exacta in baza metodologiei de calcul L223 ar fi trebuit sa furnizeze ca baza a soldei de functie suma de 1145 lei corespunzatoare coeficientilor/parametrilor detinuti la 31.12.2009 valabili si la 01.01 2016 si nu de 1260 ca sa interpretezi tu si d-nul Guiu ca VRS s-a majorat cu 10% si a ajuns la 217,....
Nu domnilor VRS 2016 ca baza de calcul L223 = 197,3378 ,anexa 1b rezolva problema ridicind valoarea prin cuantumurile actualizate la 217,.... ,cu totul alta poveste.
Cereti d-nului pop iuliu sa va dea date din decizie si dupa asta discutam.
Daca eu am gresit cu interpretarea va cer scuze ,daca ati gresit interpretarea legii d-voastra astept ...... Si am rabdare.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Corect ce spui despre vrs.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camera Lorzilor a Parlamentului britanic a interzis, printr-o lege organica, fasolea din meniul militarilor Armatei regatului Marii Britanii, cam pe la inceputul anilor '80 care a coincis aproximativ cu inrolarea femeilor. Intamplator, sau nu, dar parlamentarii britanici s-au gandit ca ingerarea acestei legume paracioase pe la spate de catre distinsele purtatoare de epoleti ar putea degenera specia britanica!

Gazeificarea creierelor fetusilor din uterele cazone ar fi putut duce la nasterea unor monstrii, precum Ceolofan Julien, Aluna Burghiu sau Mutu Shmen Penal, pentru ca englezoii astia sunt dati dracului in a intui cu premeditare, precum Nostradamus, ce se poate intampla in lume si peste 100 de ani! La noi se nasc monstrii cand parintii progeniturilor mananca fecaloide politice! Le-am cercetat trecutul celor trei mutanti si autisti politici si toti au origini de propagandisti peceristi, fosti mancatori din closete! De acum intr-o suta de ani vom avea de suferit de pe urma urmasilor acestor monstrii, asa ca sunt slabe sperante ca viatza si traiul din Romanistan sa se mai schimbe!

Daca erau sobolani, tocmeam o pisica sa-i starpeasca, dar asa noi suntem pisicile si ei cainii rabici care ne-au izgonit in copaci, acolo la origini, cand inca eram niste maimutze mai cizelate si de unde am coborat acum cateva sute de mii sau milioane de ani! Greu sa mai coboram din bananierii in care ne-au izgonit, tare greu! Dar si noi de acolo de sus le vom arunca in capatani glodul fecalelor si cojile de banane pana ii vom capia! De tot!

tigri2 spunea...

Maine va fi "batalia finala" castigam sau pierdem -razboiul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Succes, Tigrisorule si Doamne, ajuta-ne pe toti! Mai uita-Te, Doamne, si la noi!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Iar te iluzionezi. OUG 20, introdusă pe ordinea de zi a plenului CD, nu are nicio treabă cu Art. 40 din OUG 57/2015.

Unknown spunea...

oug 57\2015 tebuie pus in concordanta cu modifocarile aduse prin oug 2o\2016 . motiv pentru ar aproba intreg oug , deci daca s-au adus amendamente la art 40 din oug 57 , asa cum s0au adus amendamente la oug 20 , asta ar presupune ca toate articolele din oug sa fie reformulate si sa se aprobe oug 57\ cu modificarile aduse . Am citit undeva despre aceasta punere in concordamta.. Acum sa vedem daca azi va fi cvorum , daca nu cumva s-au inteles sa nu fie. .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
intelegand ca esti noul proprietar al blogului, vin cu cateva precizari, zic eu, necesare:
-in MApN nu exista spor de fidelitate, inca;
-constatand reluarea tehnicii de a posta comentarii cu identitate furata, ia legatura cu vechiul proprietar pt identificarea individului, in fapt mereu aceeasi persoana otravita, care ar trebui penalizat cu blocarea pt minimum 3 luni;
-postarea gl.bg. Pop poate fi reala, in anumite conditii;
-iti propun o tema mai linistita..."Principii noi in retribuirea muncii, in SNAOPSN!...astfel ajungem si elucidam si acel, controversat, spor pt lucrari de exceptie, spor existent si in mediul civil!

Mihai spunea...

Iluzia succesului

Vară,vară,toamnă-i iară,
Toate plugurile ară,
Numai plugul tigrului,
Stă-n pixu boierului.

Tigrule, mare-mpărat
De prin junglă scăpătat,
Direct la noi prin palat,
Cu mare drept la urlat,
Dar nimic spre rezolvat.

Tigrisor, cîine umblat,
Pe la toți pe la palat,
Și nesatul de urlat (vînat),
Să ne spui ce-ai cîstigat.

Zidurile te-auziră,
Boierii te ocoliră,
Și la vot te invitară,
Să le faci viata usoară.

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Tocmai că, la proiectul de lege de adoptare a OUG 20/2016, care a intrat azi pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, Comisia de apărare a propus un amendament cu introducerea sporului de fidelitate, care ar exista deja la cei din penitenciare. Nu stiu dacă propunerea a fost însușită și de Comisiile raportoare.
Voi respecta și eu tematică blogului, preponderentă pentru pensionari.

Unknown spunea...

Spor de fidelitate .adica? spor de vechime nu este ca un spor de fidelitate , vechimea aceia mare pe care nu o sa o mai ia in condiderare?

Iulian Mareș spunea...

Avyonic,
Apreciez lucrarea, chiar daca rima imperecheata apartine scriitorilor populari si vadit creatori naivi si nativi!
Publica, inscrie-te la USR!
Sanatate si succes!

Mihai spunea...

De fidelitate nu însă de confidențialitate da și ca parte în baza de calcul.
Ar fi fair-play dacă cel puțin sporul de fidelitate s-ar introduce în solda prin inițiativa legislativa similar cu metoda introducerii soldei de merit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eu cred ca Pop Iuliu este un General al Armatei romane si a postat cu intentie buna ce a postat! Voi condamnati si sinceritatea domniei sale ori ale altora? Invidia ar trebuie sa ne domine pe o alta categorie sociala, si nu pe ai nostrii! Par exemple: Politistii ne dau clasa la coeziune, unitate si lupta pentru drepturi! Coarna a pus genunchiul pe garlejele noastre si si-a tras spuza pe turta lor, ca noi avem triplu efective decat ei si liderii de sindicat taie frunza la caini! Repet: Sansa fiecaruia este unica si nu trebuie sa moara si capra vecinului! Iar sporul de fidelitate nici n-ar trebui discutat, ci aplicat! E un drept fundamental in institutiile de forta ale statului!

Huhu Rezea spunea...

@Bontas
scrie pe numele tău și înceteaza clonarea numelui @pop iuliu.

Unknown spunea...

Suntem tara sporurilor. Cand or sa dispara vor disparea si nedreptatile in calculul pensiilor. Multi ani soldele si salariile nu au fost modificate. Daca erau modificate, automat se modificau si pensiile. Asa ca s-au acordat diverse sporuri, veniturile salariatilor au crescut iar pensiile au ramas pe loc. Gandirea conducatorilor urmareste eficienta. Un pensionar cu bani e o persoana care-si permite sa se ingrijeasca, deci va traii mai mult si va incasa pensie corespunzator. Cu pensie mai mica ajunge mai rapid la cimitir si cu un salariu mediu pe economie, ajutor de inmormantare, a scapat de el. S-a facut un pas. O parte din solda de merit a fost introdusa in solda dar cu grija sa nu fie introdusa si in pensie. O meteahna mizerabila a conducatorilor nostrii. Cea mai buna manevra ar fi scoaterea din baza de calcul a pensiei a tuturor sporurilor si atunci, pensia ar fi echitabil calculata pentru toti pensionarii indiferent de data iesirii la pensie. Nu uit sporul de antena...., mama lui se spor. O multime de asociatii de proprietari au antene pe bloc si nu primesc sporuri de la nimeni.

Huhu Rezea spunea...

@Bontaș
Oricărui păcătos i se mai dă o cale de îndreptare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu exista indreptare pt ca boala lui este cronica, "copilarie tarzie"!
Multitudinea de ID furate precum si cele folosite explica totul...psihopat!
Mai nou alege nume patinand in sfera informatiilor operative: ))
Rade-l!

PS:
Vina o are managerul Spiatlului 9 care a pus WiFi in saloane!