Un produs Blogger.

luni, noiembrie 21, 2016

Pensiile publice se indexează cu 5% în 2017. Plus legea salarizării unitare

42 comments


Cine să mai creadă promisiunile liberalilor pedelizați și pe ale tehnocraților dacă ei au contestat la CCR legea prin care se majorau salariile cadrelor medicale și ale celor din învățământ? Promit mai mult deși s-au opus la o majorare mai mică.
Dacă se adoptă legea salarizării ar fi rost și de o actualizare în anul 2017.

„In ceea ce privește pensiile, ministrul Muncii a dat asigurări că nu vor exista probleme anul viitor. ”Pensiile vor crește de la 1 ianuarie cu 5%, conform indexării anuale. În al doilea rând, ce vă pot spune este că au existat discuții între Casa de Pensii și Ministerul de Finanțe, iar pentru anul viitor nu vom avea nicio problemă cu pensiile”, a mai precizat Pîslaru.”


42 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezarica, revino-ti cum erai o data! Nu fii copil! Am zis ca e de-o zi, hai si de-o saptamana, dar da-o naibii ca n-a inceput nici lumea, nici pamantul si nici politica de la mine! Fii rezonabil, ca aici mai am posibilitatea comunicarii, dincolo te-ai incotzoponit! Prietenii se tolereaza! Da-o naibii de treaba! Astept sufletul tau bun!

@Huhu Rezea: Mi-am pus trastoaiele la astaeptare sa se umple cu 5%, vai mie! Domnule Sinistru al Apararii Drepturilor Sorosiste, mai traiti? Azi am facut peste prajit, adicatelea am luat babby hering si l-am facut bell cahamel, cu oua, si am dat de pomana stiind ca sunteti mort politic! Sa va traiasca mama ca nu a mai facut altul ca Dumneavoastra, si sa fie fericita ca-l iubim pe stil vechi, cu tot tacamul, pe Nicolae Ceausescu care nu ne reopezea din drujba!

Pop Iuliu spunea...

Am onoarea sa va salut!
Adminului nostru, mereu operativ. Mulțumim!
PS: ar trebui sa înființati o asociație - ONG, către care sa direcționăm si noi cei 2% din imp. pe venit ca sa susținem funcționarea acestui blog.

CEZAR spunea...

@ Cornel ...vorbim dupa alegeri !

CEZAR spunea...

PS..cineva din Onesti mi-a garantat ca PSD are in Onesti peste 45 %
Deci ...???

Huhu Rezea spunea...

@pop iuliu
Nu e nevoie. Poţi doar sa citesti blogul si, daca ti se par interesante reclamele, sa dai click pe ele.

Pop Iuliu spunea...

Ok. Așa voi face. Mulțumesc!

Iulian Mareș spunea...

Cornellius,
Heringul este f bun crud cu vodca multa!
...mai zilele trecute a fost un film cu un Caesar...biped aproape si inteligent in urma unor experimente.
Cel la care faci referire este opusul aceluia! :)))

Iulian Mareș spunea...

Caesar
Tu sa il votezi pe superbul innotator si platitor de factuti de mobil, subtiri, Robu!
Sa-ti traiasca!
Dupa alrgeri...nu "o sa vezi" ... ci o sa orbesti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezarica, daca as sti ca nu intru in puscarie, ti-as posta poza cu cine votez! Stai calm! Stai linistit, ca AM gura mare mai profit ca sunt jurnalist si pun umarul, ori la rastignirea, ori la propasirea noastra! AM SCRIS DEJA CATEVA ZIARE PANA ACUM IN CAMPANIE, NESEMNATE CA ASA E REGULA!PENTRU COPII CU SCUFII, PENTRU NATAFLETI CA SUNT CUCUIETI, PENTRU NOI CA AVEM UN COI, PENTRU MINE SI PENTRU TINE, ASTIA CARE NE INTELEGEM BINE! DIN ASTA TRAIESC! Acum, daca srii, te trezesti la bulau! Mai crede si tu o curva politica care jongleaza, dribleaza dar meciul e al nostru! NU-TI CADE FISA? PAI CE CREZI, EU TRADEZ ARMATA MEA DE AMARATI? Cezarica, nu mi-e frica, dar am ajuns, ca in comunism, sa scriu si sa distribui de la tipografi manifeste sa nu ma aresteze Siguranta! Scriu Scanteia in curul lor de parsivi! Rog un securist sa ma aresteze daca nu-i iese penzia, pe chielea mea a dracului ca nu ia iesit lui calculul gresit, dracul sa-l ia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulica, sa mor daca te mint ca am facut hering la otet cu ceapa multa, gogosari la otet cu struguri, taiati fidelutza, ca si ceapa, boabe de enibahar, foi de dafin, boabe de piper, vecina fututa mar, pardon de prostie, cateva felii de mar si m-am dus la Dl.Ministru sa-mi dea nota daca pot sa-i pun secretara pe capota, iar pardon, daca-i-place! Am facut si-o ciorba de burta, cu 10 galbenusuri de oua la 7 l de zamarca, cu faina 1 lingura si otet din gogosari la 2 kg de burta prefiarta, o ceapa intreaga, 1 morcov, 1 albitura si sex pe masa cu doritoarea de condimente! Doamne, voi stiti cum ma cauta sefii de partide sa le fac micii si burta/ Ah, daca n-ar fi legile astea electorale, ce v-as povesti cum m-am regulat foasrte simplu si fara bani cu una care zice ca-i plac pamfletele mele! Sa nu va fie pofta ca nici mie nu m-a placut! Sa mor ca va dau intanlire cam pe la vara sa va impart ziare cu pamfletele mele! Ah, doamnelor, ce bine e sa ai doamna plecata si tu sa fii in campanie electorala! Distribui electorale, fie orale, fie anale, dar bine ca se opresc pe vagiale! Totul depinde cum le scriu: E mai rau cu degetul?

Trofin spunea...

Daca urmariti pozitiile oficiale si mai putin oficiale , cred ca ar fi cazul sa ne indepartam de o posibila imbunatatire a Legii 223/2015 , in favoarea pensioarilor si sa ne gandim cam care vor fi pensiile noastre la revenirea principiului contributivitatii , adica sa beneficiem , cu bune si cu rele , de Legea 263/2010 . Tare ma tem ca o pastrare a guvernarii actuale ne va reintoarce la problemele anilor 2010-2011 .

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Intr-o singură lună se poate reveni la pensiile pe Legea 263/2010. Si cei pensionați anul acesta au calculate pensiile și în varianta pe Legea 263.Legea salarizării unitare va fi hotărâtoare în luarea deciziei.
După cum se trag sforile și după votează mulți impotriva stângii, au sanse mai mari liberalii să formeze guvernul.

hankook spunea...

nu toti militarii care au iesit la pensie anul acesta au si calculul pe legea din 2010, ci numai cei care au optat pentru asta...eu nu am optat....

Coldea Calustian spunea...

Legea 223 ramane in vigoare va garantez.Nu depinde de sparlament.Altceva se va modifica din aceasta lege.Dispare cuantumul avantajos ( tot prin OUG cum a aparut si OUG 57) si ca noutate va fi introdus impozitul forfetar .Cei cu pensii mici pana in 2000 lei vor fi avantajati,ceilalti depinde de cat de gonflati au fost.De altfel din 1 februarie vor urma valuri de decizii de recalculare ca pana in iunie vor termina cu toti indiferent de structura sau minister .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnule Huhu Rezea
Cred ca aveti viziuni usor catre retragere! Da-ti-mi voie, daca nu cumva va rog chiar si imi cer permisiunea, sa va contrazic!

Guvernele se fac si nu se stabilesc la nevoi de cerinte! Va fi un guvern democratic, sa nu va contrazic, dar ca sa ma exprim clar! Nu umblam pe oportunitati cand avem de fapt avem o Constitutie! Este o iluzie sa apreciati alt guvern, in afara de cel ales democratic, daca nu ma indop cu iluzii!
Aveti in vedere altceva decat un guvern votat de natiune? Ma gandeam la anarhie, dar nu e cazul! Ce se voteaza, deci se respecta, onorabile, Constitutia!
Dca exista si oa alta varianta, inseamna ca iar lovesc in generalii de carton care, dupa '89 si-au permis sa se expuna oportunitatilor, acele grade iluzorii sa si le obtina atata de pufos si indoielnic, dupa sfanta cumetrie de partid si afinitati politice, iliesciene si de guzgani rozalii, sa incalce democratia si astazi de frica sa nu-si piarda privilegiile tac din gura, nu ne ajuta pe noi amarastenii, cand Constitutia este calacata in picioare!

O cloaca ce decid pe furis si calculele Deciziilor de pensii!Ca adaca erau severi, buni generali reali, si stiau ca natiunea este pusa in pericol pe aceasta chesiune, dadeau cu caschetele de pamant! Dar gradele luate pe spranceana nu le permit sa faca pasul inainte, nici sa ajute coloneii sau subofiterii aflati in pericol!

Generalii pe spranceana reprezinta rusinea natiunii romane!

Se dau mari in familie, la chefuri si in ocazzii obscure! Nu se mai nasc generali cu capul descoperit ca Antonescu, la vocea caruia tatal meu fiind jandarm era sa ramana fara samanta in coaie! Astia, adica generalii oportunisti, rad pe cadavrele noastre, rad pe Istorie, pe Neam!! Sa am eu pensie de general, ca m-ar durea in scula de Colonel sau Sergent Major, numai sa-i arat sotiei si amantei ca le platesc din pensie abuzurile sexuale! Generale de carton, tu, care te dai mare cu gradele alea rusinos obtinute la Apelul mortilor cu bocanci, te-ai gandit vreodata ca un un ziarist de provincie, pe care umil il cheama Corneliu Ifrim, poate sa faca atata galagie sa ti se refaca viata militara abuziva, pe care ai construit-o pe cadavrele altora, mai ales ca ai influEntat legea sa-ti fi potrinica golaneste? Suntem de grade amestecate, dar noi ne vom cere dreptate, pentru ca voi ati foti cumparati ca sa ne trisati!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Ia sa vedeti o promisiune ferma legata de pensii!
Asa da, mai nene, mai!

http://www.dcnews.ro/mobile/dana-grecu-scandal-in-direct-cu-ionu-stroe-sunte-i-lipsit-de-bun-sim_523200.html

Iulian Mareș spunea...

Doamna Nedelcu....
A fost noaptea de vina...oamenii mai si dorm!
Dumneavoastra ati fost la priveghi....sau plecati la tamaiat?
:)))

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
După cum scrii ai vederi de stânga, numai că, din oportunism gazetăresc și „gagicăresc” te-au cam luat în valuri popularii lui Base.
Nu mă contrazici cu nimic. Democratic este și un guvern format de laberali, democratic este și unul format de social democrați.Numai că, cel tehnocrato-liberal poate încheia zbaterile legii pensiilor militare ,readucându-le în limitele Legii 263/2010.

Iulian Mareș spunea...

Calaretului nr 5 al Apocalipsei!

Poti schimba putin mesajul?
Este uzat deja.....si nu se schimba principiile de drept!...11500!....acum calculele au spus la fel! Plus 2 lei, pe ca ti-i donez!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Coldea Calustian spunea...

Froso da rea mai esti.Chiar daca Mares a avut o viata de pupin si absolut nefolositoare nici chiar asa sa ii doresti moartea.Pentru cei ca el constiinta e cea mai rea pedeapsa.

Iulian Mareș spunea...

D-na Nedelcu,
Insinuati..... doar la tamaiat!
Atentie cum sapi gropi...a mai fost una care a murit in accident de avion! Se uita dupa un avion si a cazut in canalul fara capac. I-au scris pe cruce...decedata in accident de avion!
Deci okii in jos. Atentie la pana de vultur!
Deci pa!

Traian spunea...

Se inexeaza si pensia de 41 000 de lei tot cu 5 % !!!!! Asta ia 2 000 la indexare !!!! Tata are jumatate din cat ia asta indexare !!!!!!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Frosoo..ce mai stii de MaKis..??
L-ai luat acasa ...sau ..l-ai impaiat si acum doar il mai tamaiezi (de aia te intreba Mares recte..m-Alul!!)

Iulian Mareș spunea...

Traian,

Toate, tata, ca suntem in capitalism nu in comunism!
Moral sau nu, Toate!
Si alea de 11.502!

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Ti-ai văzut sacii în căruță si-ți permiți să faci caterincă de ceilalți. S-o mănănci sănătos, dar noi continuăm lupta cu funcționărimea din ministere.
Cât despre Viorel... poate să scrie și singur dacă are internet prin Austria.

Coldea Calustian spunea...

Impozitul progresiv rezolva si problema ta (ca sa nu ai mustrari de constiinta ca iei pensia degeaba cat 7 militari de rand ''neorientati'').Exact ca in toate tarile UE exceptie cele mai infometate adica Romanistanul si Bulgaristanul.Poti face si greva foamei daca te forteaza ministerul sa iei banii din indexare.Lupta cum luptai cand te '' iradiau ''neoanele din biroul cu aer conditionat unde manuiai cu ''succesuri '' soricelul.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te acuz de dublu standard ....si atat!....cat despre caruta,bmai ho!

Apocalipsa
Iar au bagat WiFi free in saloane?
Neon vine de la MaximOne, veselul?

Iulian Mareș spunea...

Bambu Coldeă,
Ia-te de magistrati si functionarii lor, de ROMATSA, de funtionarii din.ministere!
Cand tr-au " documentat" ei....ma cauti!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Viorel e la curtea reginei GB! In audienta!

Gigi spunea...

Intrebare?
De ce d-na Eufrosina isi sterge mesajele?
Impozitul progresiv nu poate fi aplicat din simplul motiv ca,nu este prevazut in codul fiscal,deocamdata!Dar,cum tara este condusa prin oug-uri,totul este posibil!



Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Indexarea pensiei nu va fi cumva 5,2-5,3%?
Asa se trambiteaza!

hankook spunea...

legea salarizarii nu se va aplica de la 01.01.2017 din varii motive...cea mai importanta e ca ea nu exista deocamdata, dupa alegeri guvernul trebuie format si validat,parlamentul trebuie sa voteze legea, presedintele sa o promulge , etc.
indexarea pensiilor si implicit a pensiilor militare e normal sa se aplice, in conformitate cu legislatia in vigoare si referitoare la inflatie si cresterea salariului mediu brut....daca pe parcursul anului viitor se aplica vreo lege a salarizarii si ea este mai vavorabila din punct de vedere financiar pentru pensionarii militari ( cresteri ale coeficientilor de functie si/sau grad, etc.)atunci se va aplica aceasta, dar numai din momentul intrarii ei in vigoare !

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Ministru` de azi zice 5%, dar nu el va aplica măsura.
Problema este alta la care nu te-ai gândit, deși am mai subliniat-o de câteva ori.
Dacă se aprobă legea salarizării unitare, cum promit tehno-laberalii, vom avea în 2017 și actualizarea pensiilor militare, astfel că ne putem afla în situația regularizării celor 2 operațiuni, așa cum reglementează art. 60 alin.(3):

(3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1), se aplică dispoziţiile cele mai favorabile.

Asta înseamnă că actualizarea în sume reale, nu în procente, va fi cu 5% mai mică.

Huhu Rezea spunea...

@hankook
S-a terminat cu legea salarizării pentru militari cu determinarea soldelor de grad și funcție prin coeficienți de ierarhizare.Proiectele care au circulat ăîn ultimii ani prevedeau sume valorice pentru solda de grad și funcție.
Culmea este că și Legea 223 trebuie adaptată la noua lege a salarizării.

Unknown spunea...

dle GIGI ,sterg deoarece ii las pe uni care vorbesc aiurea sa vorbeasca si sa se adreseze aiurea.

Unknown spunea...

DL H , nu cred asta , ca doar aceia nu sant singuri pe lumea asta , nu cred ca vor fi chiar asa de slabi cei din armata sa ii lase sa faca ce vor cu armata . Oricum cu legea asta a salarizarii o sa mai treaca vreo 2 ani ,astia asa or sa faca dandvina pe uni si pe alti.Ma candesc sa se revina la acel coeficient de 80 si sa se masi atenueze porcariile acelea din art 40 . ,Sa vedem ce va fi in noul parlament .DL H , se mai pot relua discutiile din camera deputatilor pe oug 57 art 40 de acolo de unde a ramas?

CEZAR spunea...

Unde esti tu ..Oprea ..doamne !
Ca punand mana pe ,,dansa"
Sa le spargi a lor ..Masa..!
Sa-i gonesti ..sa-i alergi
Sa ne scoti ,,O Pensie Grasa !

CEZAR spunea...

PS. Huhu ..nimeni nu multumeste lu Oprea sau lu Ponta !
Multi ..chiar foarte multi isi umplu buzunarele doar datorita ..ACESTORA!
Merita sa te sacrifici pentru alti ..??

Iulian Mareș spunea...

Caesar
Merita!