Un produs Blogger.

luni, decembrie 12, 2016

Programul PSD de guvernare, liber la aplicare

51 comments

Programul de guvernare al PSD prevede creşterea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2017, majorarea punctului de pensie, eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, credite de până la 40.000 de lei pentru tineri. Sloganul de campanie al PSD este "Îndrăzneşte să crezi în România".
POLITICĂ SALARIALĂ ŞI IMPOZITE
Majorarea salariului minim de la 1.250 de lei la 1.400 de lei, în 2017, urmând ca acesta să ajungă până la 1.750 de lei, în 2020.
Salariul mediu brut ar ajunge de la 3.100 lei, în 2017, la 3.950 lei, în 2020.
Eliminarea impozitului pe venit pentru medici, IT-işti cu studii medii şi angajaţi care au un salariu de 2.000 lei/lună brut.
Reducerea contribuţiilor pentru salariaţi de la şase la două, respectiv păstrarea doar a CAS şi CASS.
Cei care câştigă anual din activităţi independente până la 24.000 de lei vor fi scutiţi de impozit, iar cei ale căror venituri anuale depăşesc 24.000 de lei vor trebui să plătească un impozit de 10%.
Majorarea punctului de pensie de la 871,1 la 1.000 de lei până în 2017, urmând să ajungă până la 1.400 de lei până în 2020. Pensia minimă garantată va creşte de la 400 la 640 de lei.

Pentru pensiile care sunt egale sau mai mici de 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit ar urma să fie eliminat, iar pentru cele care depăşesc această valoare, impozitul ar urma să scadă de la 16% la 10%.
Pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate.
Eliminarea impozitului pe tere­nul agricol.
Eliminarea impozitului pe autoturisme, motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport, de la 1 ianuarie 2018.
Eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 - în special taxele de la Registrul Comerțului, cele consulare și de cetățenie, taxele radio-TV, ta­xele pentru pierderea sau modificarea actelor, taxele extrajudiciare și de timbre, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.
TVA generală ar urma să scadă de la 1 ianuarie 2018 la 18%, TVA pentru vânzarea de locuinţe ar urma să fie eliminată la 1 martie 2017, iar TVA pentru publicitate ar urma să fie redusă de la 20% la 9% începând tot cu luna martie a anului viitor.
Pentru familiile cu venituri sub 5.000 de lei/lună, PSD propune deduceri de 1.600 de lei/an pentru fiecare copil.
PSD vrea să asigure 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile (maximum 900 de lei/lună) pentru cei care îşi găsesc un loc de muncă la mai mult de 50 de km faţă de domiciliu, în cazul în care veniturile familiei sunt sub 5.000 de lei pe lună.
Credite de până la 40.000 de lei pentru tineri cu dobândă subvenționată integral de stat. Statul va garanta 80% din valoarea creditului.
Schemă de ajutor de stat pentru start-up-uri: 200.000 lei/proiect/antreprenor. 10.000 start-up-uri anual. O zi pentru depunerea și aprobarea proiectelor! 


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/liviu-dragnea-programul-de-guvernare-poate-fi-aplicat-din-prima-zi-cele-mai-importante-puncte-din-platforma-psd-alde_330310.html#ixzz4Sc2YYnhy

51 de comentarii:

Sorin spunea...

Aceasta este, in mare masura, partea sociala a programului. Astept sa se interzuca exportul de lemn brut pe urmatorii 10 ani, sa se impoziteze cifra de afaceri a companiilor straine, cresterea valorii redeventelor pentru exploatarile resurselor subsolului. Astept sa se reduca pana la disparitie numarul consilierilor straini din structurile legate de guvern. Ptobabil ca o sa astept.

Iulian Mareș spunea...

Consider ca 75% va realiza!
Dar, sa-i dea si calugarului Volodea ceva! Jumatatea a tre degete, dar sa-l aprobe pe formularul E pentru AKH!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Vreau sa il vad pe nebunul imparicopitat, ce propavaduia ca baba Vanga, furtul de catre MOSAD, PRIN SATELIT, a rezultatelor scrutinului!
Sper ca serviciile sa nu il plateasca si sa-i dea flit! Cu vidanja!

Unknown spunea...

CREDETI?

Gigi spunea...

Ar fi bine! Numai sa se tina de cuvant!
As fi curiod daca in OUG anuala gen 57/2015,ne mai amana si anul viitor acordarea ajutoarelor la iesirra la pensie.Au trecut deja 5 ani.
Sau daca celebrul art.40 va fi eliminat sau cel putin amendat!?

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Ce greu se scot din minte prostiile juridice vehiculate de Dogaru! Cum să anuleze OUG 57/2015 prin simplul fapt că se emite o noua ordonanță fiscală pentru anul 2017? Ati uitat că ordonanța urmează să fie adoptată în Parlament cu amendamente? Numai legea de adoptare a ordonanței poate repune în matca ei legea 223/2015 în privința calculului procentului de pensie.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Iti propun sa adugem un omagiu plin de piosenie Calugarului Jeday Coldea-Volodea, care la data stelara 37.23 4123 ora 34.78 a cazut in lupta cu hotii cosmici ce furau voturile, pri indermediul satelitului Nebun I.
Conectat la un server cu 9 elementi, din sala de mese a sectiei II/Spitalul 9, el a reusit sa transmita spre satelitul dusman un flux de 876.999 Gb la puterea 77, cu care a reusit sa-l nimiceasca definitiv, salvand tara si chiar omenirea, mai ceva ca Bruce Willis! Un samaritean mai putin!
Adio, reptilian drak! ....de acolo, dintre astri, stim ca ne veghezi!

Unknown spunea...

Acordarea "ajutoarelor" la iesirea la pensie sau a soldelor compensatorii in situatia pensionarii, cred că este anulată pe vecie.
Nu ar exista bani suficienți pentru plățile din urmă ce ar trebui efectuate.

Iulian Mareș spunea...

Dna Carmen
Ajutoarele pt iesirea la pensie sunt cf L284 iar printr-o noua lege a statutului cadrelor militare ...aceasta prevedere poate fi revizuita!
Pt cei care la data iesirii la pensie opera L284 ramane valabila prevederea! Din 2010 sunt amanate in plata, anual pri OUG gen 57! Puteti actiona in instanta! In 2015 era cat pe ce sa fie scoasa aceasta prevedere datorita lui Tariceanu, dar Zgonra & co nu au dorit asta in CD!
Vom vedea...pana pe 28 dec ac!

Coldea Calustian spunea...

Mares-umeras.. tataie ai dat definitiv in mintea copiilor.Chiar imi e mila de tine in ce hal ai ajuns.Esti expresia vie a zicalei''orice cal ajunge gloaba'''😂😂😂.Opreste-te ca ai devenit subiect de glume la fosta ta unitate si faci de rusine haina militara .Sti cum iti zic acum fostii colegi ? Umerasul de sarma...😂😂😂 De ce iti zic asa nu stiu.Sincer.Poate stie seful tau actual tovarasul Olescu monarhistul lesinat din dragoste pentru Mihai congelatul.Vai de capul vostru de cefe late cu frunti inguste (cu o singura dunga de la cascheta).

Iulian Mareș spunea...

Cal Lusitan si Bontas
Acum hotarati-va care va asumati eliberarea nostra si distrugerea satelitului! Colegii si prietenii mei sunt vii, dar tu nici macar sluj la uda lor nu puteai face....tu, cu matrozii tai! Flit!

Bontas...cu tine ce sa am? Te-ai simtit singur...cu musca pe caciula!

Anonim spunea...

Aoleuuuu!!!!!
pe cand eram putzoi(lt), mr Ilie cdt Dn RAA ne mai spunea si "sticle de lapte cu cascheta"in afara de umeras......dar mr Ilie era un profesionist desavarsit.Ii sunt recunoscator acum pentru cat am transpirat in fata ecranelor.....Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!!

N-ati vrea sa incetati totusi?

Iulian Mareș spunea...

Serbane,
Hai sa o dam pe fata?...au ajuns sa scrie toti stresatii aici? Software controlat prin satelit....software CSP MAI blocat la ordin verbal? Ai pitici pe creier...izoleaza-te de oameni,nu?
Nu nr cunoastem....unii, venim din lumi diferite, unii mai norocosi...altii mai nu, unii vad pcr-isti si acum!
Pai, pana cand? Suntem la balamuc sau ce?
Uite..tu ai fost of AA, altul inf....av...etc, dae cand esti nimeni, dar critici pe toti, esti sanatos?
Declaratia mea de avere inca mai e pe site...Iceparu a facut-o aproape publica, iar un nebun ma injura pt o suma de magistrat! Accepta-l tu daca vrei...eu nu pot si nici nu vreau!
Si astea sunt cateva exemple...
Ca mai faci o gluma...un clenci...este ok, dar cand sustii nebunii...du-te nene pe blogul alora cu UFO, triunghiuri energetice, tunel Europa-Asia de acum 20000 ani!
Si astea repetitiv....pana cand?

Coldea Calustian spunea...


Umeras ce crezi ca ascunde o jignire?
Cu totii ne-am intalnit cu experiente mai mult sau mai putin dorite, dar important este ca odata cu inaintarea in viata, suntem mai bogati din punct de vedere al experimentarii.
Daca te-ai intrebat de ce jignesti unele persoane, raspunsul este foarte simplu: orice om ofera ceea ce are. Totul pleaca din interior. Lumea exterioara este oglindirea lumii interioare. Prin intermediul unei jigniri, un om ca fricos tine isi prezinta starea sa interioara, care se caracterizeaza printr-un veritabil disconfort. Si, in niciun caz, nu este de condamnat, pentru ca nimic nu este “rau” sau “bun”.
Mares,acumularile tale anterioare joaca un rol fundamental in fabricarea unei jigniri. Bagajul de nereusite, suparari si frustrari adunate pe parcursul vietii tale de inutil birocrat militar , dau nastere unor serii de reactii negative in trupul tau, iar aceste reactii fabrica anumite ganduri si sentimente de care ajungi cateodata sa nu fi tocmai mandri. Insa, oricand ai la dispozitie posibilitatea de a iti observa manifestarile delirante
Poate ca in dese randuri, un om ajunge sa jigneasca fara sa fie constient de acest lucru. Poate ca tu Mares jignesti chiar persoana pe care o respecti cel mai mult adica pe mine
Daca te intalnesti cu un om care traieste intr-o tensiune interioara constanta, vei observa ca pacea sa interioara se poate pierde foarte usor in comunicarea noastra. De multe ori, cel caruia ii se adresezi jignirea nu ii greseste cu nimic . Tensiunea ta adica a emitatorului poate fi atat de intensa, incat tu poti izbucni oricand si oriunde, fara a mai tine cont de imprejurimi.
De fapt, aceasta actiune, jignirea, poate fi perceputa ca o binecuvantare, deoarece este o lectie de viata atat pentru emitator, cat si pentru receptor. Daca esti tinta unei jigniri, ai ocazia sa admiri procesul prin care cel de langa tine se elibereaza de blocajele energiilor negative pentru a trai pacea interioara catre care tindem cu totii.

Umeras observa-i tensiunea celui care incearca sa te jigneasca, percepe-i tristetea, admira acest proces si multumeste pentru faptul ca te poti inalta deasupra tuturor aparentelor exact cum te- ai inaltat ca turnator la esalon..

Anonim spunea...

@Iulian Mares
Sunt perfect de acord,dar dvs nu intelegeti un lucru simplu: Unele cazuri sunt nevindecabile si in consecinta va pierdeti timpul.....avem destule exemple in jurul nostru carora orice le explici nu inteleg si pace....Credeti ca rezolvati problema ref. la "cu capul"? Nici o sansa!!

Iulian Mareș spunea...

Cf art.103/Constitutie, dupa redistribuire, PSD ar putea fi singurul partid care merge la consultari cu Presedintele!
Dar, va guverna cu ALDE!

vio57 spunea...

Da, ce se intmpla cu ajutoarele la pensie.

Iulian Mareș spunea...

Raspund cu ZIP,

V. Spulber,
Tocmai ce am raspuns eu dnei Carmen, mai sus!....eu am apelat la instanta de judecata!

Coldea,
Ce era de exprimat....ai scris!....:)) eu am inteles multe, sper ca si ceilalti! Ca amuzament, ultimul tau text pare desprins din Oracolul unei fetiscane de clasa a VII a! Asta este si vezi-ti numai de alte tale! Nu mai vorbi de colegii mei....insinuînd prostii....nici nu te puteai apropia de usa lor, la propriu si figurat!

Serban,
Scuze ca te bag in acest cartus ZIP!....dar ma grabesc putin.
Accept verdictul medical, avand baza stiintifica!

Unknown spunea...

Acum ca in CD va avea majoritate PSD sa vedem ce va face cu acele amendamente la art 40 pensii militare , au si un raport de care nu s-a mai tinut cont , ar fi posibil sa se rescrie legea pensiilor militare asa fel incat sa nu mai fie nevoie de aceste amendamente sau se refaca modul de aplicare a legii? Oare cineva dintre ai nostrii se gandesc ce vor face imediat ce parlamentul va incepe sa lucreze si sa ceara sa se duca la capat cele stabilite in CD ? sau ce? ce parere aveti dl HH?

Gigi spunea...

@H
Intotdeauna ma intelegeti gresit!Nu am spus ca se anuleaza OUG 57.
@Carmen R.
Ajutoarele nu sau anulat! Sunt amanate sa se acorde prin OUG gen 57.
Inalta Curte de Casatie s-a pronuntat in aceasta cauza printr-o Decizie (parca 19).
Asa ca,numai o decizie politica le poate debloca.Adica,sa nu mai fie amanate prin Oug la sfarsit de an!

Iulian Mareș spunea...

Domnule Bontas,
prezumtiv sunt de acord!
Dar, dumneata ce cauti pe un blog in care nu te incadrezi?
Sincer, acum!

Huhu Rezea spunea...

@Spulber


ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

În numele legii

DECIDE:

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, prin Încheierea din 14 ianuarie 2015, pronunţată în Dosarul nr. 3.036/109/2013, şi stabileşte că:

Dispoziţiile art. 9 din Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificările şi completările ulterioare, vizează exerciţiul dreptului la acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor, în sensul că acesta este suspendat în perioada 3 iulie-31 decembrie 2010, şi nu existenţa acestui drept.”


Cu alte cuvinte, dreptul la ajutoare și indemnizații există, dar nu se acorda celor care s-au pensionat în perioada în care exercițiul dreptului a fost suspendat prin lege.
Exercițiul dreptului este suspendat și în prezent prin OUG nr. 57/2015.

@Nedelcu
Noul Parlament intră în prima sesiune legislativă abia la 01 02 2017.După cum se vede din programul câștigătorilor va avea alte priorități legislative.


Alex Ionut spunea...

@H
Referitor la dreptul de acordare a ajutoarelor la iesirea la pensie, inteleg ca acestea sunt suspendate. In cazul deblocarii (putin probabile) acestea vor fi platite si retroactiv pentru cei aflati in intervalul de suspendare?
Va multumesc.

Huhu Rezea spunea...

Eu înţeleg că îşi vor putea valorifica dreptul doar cei care se vor pensiona după înlăturarea exerciţiului dreptului.

Unknown spunea...

Si ce daca au alte prioritati , ai nostrii trebuie sa le aduca aminte celor care se vor regasi in CD ,ca nu mai au multe de facut ,sa aprobe amendamentele . Adica asta nu este o prioritate ,depa ce am fost fieri un an intreg intr-o lingura cu apa .Deaceia eu cred ca atunci cand vor incepe activitatea trebuie se forteze rezolvarea si a acestei probleme. DLE H .nu credeti ca ne-a ajuns?



Gigi spunea...

Cei interesati sa urmareasca doarul 539/109/2015,deschis la Trib. Arges.
In prezent se afla in stagiul de recurs la C.A. Pitesti.
Asta pentru a nu mai fi interpretari ale textelor de legi,hotarari,decizii ale instantelor.

Anonim spunea...

Las ca s-a rezolvat.La toate reducerile de taxe propuse in campanie de PSD, Dragnea a cerut sa fie retrase la doar 48 de ore dupa castigarea alegerilor.Deci cine minte????
...retrase doar pentru un an .....dar apoi alt an,alt an si tot asa.....Ciolos a fost de acord bineinteles.Baaaa n-a avut si asta rabdare 3-4 luni sa mai uite prostanii despre ce e vorba?
Va raspund tot eu.Timpul preseaza si reducerile intrau in vigoare cu 01.01.2017.....asa ca timp nema.

iceparu spunea...

Coldea,blondule cret,ti s-a pus plata pe Mares?Ce naiba aveti de impartit?Mares in sud,tu in vest presupun 100% ca nu ati concurat pentru aceeasi femeie.Mai mult ca sigur nici nu va veti intalni in aceasta viata si atunci cum naiba se explica atitudinea voastra reciproca?Nu crezi ca este mai util o intrajutorare?

Amoniac spunea...

Miercuri sau joi se emite noua ordonanta,privind salarizarea personalului platit din bani poblici. Este o prelungire a OG 57,cu foarte putine modificari.Puteti citi proiectul pe sait.

Gigi spunea...

Poate ca e din timp sa tragem concluzii! Sa asteptam sa se formeze parlamentul-astia nici nu intrara bine in parlament intrand direct in vacanta pana pe 02.02- sa formeze guvernul etc.
Sa vedeti dupaia dezamagiri!!!
As vrea sa ma insel!

CEZAR spunea...

Dorele...basist notoriu ...cand te uiti pe harta nu ai nici-o tresarire ..??
Nu-ti zici asa in barba: ba da bou am fost sa tin cu Udrea si Basinescu ....!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Numerosi magistrati si Of SRI/STS/SIE/MAI si chiar MApN au castigat in instanta ajutoarele la iesirea la pensie!
Noutatea la OUG/Ponta a fost o virgula si o expresie cam asa: cu exceptia decesului!
Un sadism umanitar!....nu ma asteptam la asta....

emillian123 spunea...

...momentul ADEVARULUI: ...as vrea sa vad -acum- DACA GUVERNUL PSD VA ANULA O.U.G.57/2015...?! si VA APLICA legea 223/2015 ORIGINARA...?...!= adica fara amputarile din ordonanta...!(intreb pt.ca [ana acum= 1 (un)) an (-de zile-)a aratat ca ESTE DE ACORD CU ACEASTA O.U.G.57/2015-atat timp -cat-avand majoritate in parlament=NU A ANULAT ACEASTA O.U.G.57....SI ALASDAT SA PRODUCA EFECTE....!

vio57 spunea...

Consultati Dosar nr. 26902/3/2015,la Curtea de apel Bucuresti. Sentinta este definitiva.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Au câștigat cei care au invocat situații sociale dificile. Sunt și cazuri de respingere a cererilor în instanțe.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ma scuzi ca am buzele crapate de ger si nu pot rade..." Situatii sociale dificile" ?
...glumim? Adica amanta mi-a nascut si nu are spatiu asigurat conform legii locuintei?...25mp/persoana?
Cred ca esti constient de situatia fi si pensiile acestora!
Persoanele de fata nu se exclud! :))

Unknown spunea...

Stimati domni, eram doar ironica cand afirmam ca ajutoarele la pensionare/soldele compensatorii sunt "anulate pe cie"!
Stiu, ca sunt suspendate temporar an de an, printr-o ordonanta care "se naste" la sfarsitul fiecarui an si le mai suspenda "temporar" o data si inca o data pana....la sfarsitul zilelor noastre.
Amin.
Chiar aveti sperante ca cineva va mai lua fizic in mana acei bani asa cum cativa norocosi i-au primit?
Si da, justitia va da si ne da dreptate, ca DA, este dreptul nostrul si il vom primi....cand va inceta "suspendarea temporara"!!😁
Ce gluma buna!

Abia astept sa vad cum se trezeste "din morti" in camera deputatilor legea pentru adoptarea ordonantei 57 si ce modificari minunate si miraculoase va contine!!😱😀
In rest, toate cele bune si....PATRIA A PRIORI!!!😂😆😁😁😁😁😁😁😁

Coldea Calustian spunea...

PSD e de acord cu OUG 57 si cu art 40 .Nu mai sperati degeaba .Sa vedem ce se intampla
cu ajutoarele la iesirea la pensie .Daca nu se va da o noua OUG de suspendare a ajutoarelor pana joi( inclusiv)cand acest guvern mai are dreptul, ajutoarele se vor da din 2016 pentru cei iesiti la pensie incepand cu 2011.

Gigi spunea...

@emilian
Nu se v-a anula Oug 57!
Pe noi nu ne intereseaza aceasta ordonanta in totalitate,ci numai art.40 care a dus la modificarea unei legi organice. Dupa cum se stie,legea fiind deja promulgata de presedinte,urma sa intre in vigoare la 01.01 ac.Lasand la oparte faptul ca,in aceasta oug se face referire si la neacordarea acelor ajutoare,de care tot s-a facut referire de atatea ori.
Sper,ca noul parament,sa faca,in sfarsit dreptate!
"Dreptate pan'la capat" parca suna un slogan PSD(USL).Sau nu mai e valabil? Vom vedea!?

karadeniz spunea...

@ Călugărul Bazil
Iar o iei pe miriște. Acordarea ajutoarelor a fost suspendata anual din 2011 prin OuG. Dacă nu se emite o alta ordonanță care sa suspende ajutoarele și anul viitor se va relua acordarea acestora pentru cei care se vor pensiona în 2017. Pentru cei care nu le-au primit in perioada 2011-2016 acordarea acestor, retroactiv, se poate face doar printr-o lege care sa anuleze efectul respectivelor ordonanțe.
Se zice că spionii nord-coreeni au modificat codul sursă așa ca nici evreii, Soros și nici STS nu au mai putut face nimic iar Kim Jong-un l-a vândut lui Dragnea.

Anonim spunea...

@karadeniz
E bun ca banc.Aveti simtul umorului ref la nord-coreeni.....sau mai precis la "calugar".Dar oare "el" va pricepe sau incepe iar cu satelitii "monsad" cu care "comunica" daca nu are pastile...e mai tare ca startrek:):)

Unknown spunea...

Bai fratzilor , baietzilor de baietzi ce suntetzi !!. Vretzi ,, ajutoarele de pensionare'' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Dumnezeule , pe ce lume traitzi ????????????????????????. Voi nu vedetzi , orbetzilor , ca anul asta avem toate sansele sa nu ne luam nici pensiile ??????????????????. Malaku' plavan , joianul Joiani ss a iesit si-a flegmat pe votul romanilor - a celor care-au votat , majoritatea pentru PSD-ALDE !!!. vedetzi acum de ce scriam aici - NU RISIPITZI VOTURILE PE USR SAU ALDE - DACA PSD AR MAI FI AVUT INCA UN PROCENT AR FI AVUT MAJORITATEA A B S O L U T A SI JOIANUL JOIANI SS AR FI LUAT O MOOOOOOOOIE ADEVARATA !!!. ASA , ACUM LUAM NOI MOOOOIA !!!!!!!!!!!!!!!!.

Gigi spunea...

@karadenis
Imi pare rau ca va contrazic!
ICCj,s-a pronuntat deja cu privire la aceste ajutoare.
Drept dovada este Decizia nr.19/2016,unde instanta suprema a adus lamuriri clare in acest sens.
Detin mai multe sentinte in acest sens,iar,dupa aceasta decizie a ICCJ,instantele dau hotarari pozitive in favoarea reclamantilor.
Ca sa citez un pasaj din amintita decizie "ajutoarele, sunt dreturi obtinute si nu sunt anulate ci suspendate".
A se citi Decizia 19/2016 a ICCJ!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
ICCJ spune că dreptul există, dar este suspendat exercițiul lui.
Instanțele? Au dat ele și pensii pe o lege abrogată, cum era L 164/2001.

karadeniz spunea...

@ Gigi
M-aș bucura mult să greșesc eu și să aveți dreptate dar cred că ceea ce spuneți nu contrazice ce am afirmat eu, ci completează. In lipsa unei legi care sa specifice plata retroactiva a ajutoarelor in perioada în care acestea au fost suspendate ori a unei hotărâri judecătorești plata ajutoarelor suspendate pentru perioada 2011-2016 nu se face automat daca pentru anul 2017 nu se mai dă o ordonanță de suspendare a ajutoarelor. Doar cei ce se vor pensiona în 2017 vor beneficia in acest caz de aceste ajutoare.
@ M Lupii
De ce vă panicați așa, și puneți botul la toate gulgutele de prin presă? Credeți că dacă PSD avea 70% venea Dragnea personal cu pensia la ușă? Stați calm că efectul e cam același indiferent cine ajunge la putere.


Gigi spunea...

@H
Corect spus!
@Lupi
Asa este. Voturile au fost irosite,dar,nu in totalitate,o parte din ele se vor intoarce la redistribuire.
Rusine,celor care nu stiu sa piarda!

Coldea Calustian spunea...

Spuneti ca nu s-a umblat la softul de la BEC iar eu am luat-o pe campii. Adica sustineti Romanistanul nu mai are patrioti nationalisti ,PRM ( cu hibele lui)a luat 0 voturi iar PRU cu o televiziune care detine recorduri de audienta (adica Romania tv) a obtinult doar 2,5% ? E o fractura logica undeva .Ori audienta celor de la Romania tv e imaginara ori a fost frauda ca de obicei.Multi din pacate au cap doar ca sa nu le ploua in gat.Sau poate credeti ca cei UDMR a obtinut 6% ? Sau poate credeti ca sunt 18 milioane de cetateni cu drept de vot cum au aparut pe liste ?Cat priveste PSD o sa va lamuriti in curand ca intre ei si USR nu e mare diferenta pentru Soros ( doar ca sunt ma lacomisi mai multi).O sa va piara zambetul ( o sa apara un rictus) cand o sa cautati cuantumul pe fluturas .

Coldea Calustian spunea...

Karadenitz .Suspendarea unui drept nu inseamna anularea lui.Nu e nevoie de nici o noua lege pentru repunerea in plata dupa incetarea efectului OUG-ului care a suspendat plata .In cel mai rau caz orice instanta le va pune imediat in plata daca ajutoarele nu vor fi suspendate din nou(macar o zi) in anul 2017.Dar nu se va ajunge acolo.Sa asteptam pana joi.Si eu sunt curios.

Coldea Calustian spunea...

Doru Serban.. Satelitii monsad ''nu comunica''.De fapt ei nici ''nu exista'' decat in imaginatia mea( bogata binenteles).Iar softul de la BEC ''e facut '' de programatori romanistani si e cumparat de guvern ''printr-o licitatie '' corecta cum e si normal.Haaa haaa haa haaa haaa.. Am ras cu lacrimi.Multumeste Domnului ca prostia nu ( te)doare.Sigur ai la piept medalion de inox cu manelistul Guta si ghiul de aur pe mana stanga.Pari genul

Unknown spunea...

Se va alege praful de toate promisiunile facute in campanie de catre DRAGNEA,auziti ca ies in strada sa faca iar dezordine cei PSR ca sa nu il puna pe DRAGNRA ministru ,asa ca asa cum poate ati auzit ,numai DRAGNEA va putea pune in plan ce au promis.Eu trag concluzia ca asa au castigat alegerile convinsi ca acesta nu va fi ministru si nu vor mai pune in aplicare ce a promis DRAGNEA Vor desemna pe altcineva si va da vina pe IOHANIS ca nu s-a putut pune in aplicare ce au promis .Vor reface programul de guvernare si adio tot ce era de aplicat in 2017 .Urmeaza sa avem o perioada lunga de stres .DAR SA FIM SANATOSI.

gheo spunea...

Ce nebun cred ca *PSD-ul* va readuce banii furati de-a lungul celor 27 sa-i imparta *boborului* sub forma de *puncte de pensiei, salarii ... si altele ???, pentruca banii furati de-a lungul acestor ani se ridica la o valoare *imensa* si ar ajunge pentru *un trai cu belsug ...*. Numai sa indrazneasca, de exemplu, Romania sa umble la *valoarea redeventelor pentru exploatarea resurselor naturale...* si se va si porni *clocotele cazanelor la UE si aiurea impotriva ... Romaniei*. Ce naiba, trebuie doar *revazute *almanahele - dupa Vanghelie* promisiunilor facute de-a lungul anilor si ... cat praf s-a ales de ele. Cati dintre, cu *bani pentru un VW second de vre-o 5-6 ani,viseaza la un AUDI A5 dar ...cine naiba iti vine AUDI A5 pentru banii pentru un VW second de 5 - 6 ani. Pana una-alta, romanii au avut o *zi pentru a visa - 11 decembrie 2016* si nu-i prima, restul ... realitatea cruda dinainte si ... dupa.