Un produs Blogger.

joi, decembrie 15, 2016

Punctul de pensie și pensiile militare vor fi indexate cu 5,25% în 2017

86 comments
Comunicat de presa - sedință de guvern, joi 15 12 2016
O serie de măsuri pentru creșterea pensiilor și menținerea drepturilor salariale obținute în cursul acestui an de personalul din sectorul bugetar, în condițiile asigurării stabilității bugetare, precum și prevederi referitoare la domeniul bugetar-fiscal au fost luate astăzi de Guvern.
Aceste măsuri au fost promovate în regim de urgență pentru a asigura stabilitatea bugetară și a permite viitorului Guvern să elaboreze proiectul legii bugetului de stat şi al legii bugetului asigurărilor sociale de stat și să-și stabilească propriile politici publice
Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi, Guvernul a majorat valoarea punctului de pensie pentru anul 2017 cu 5,25%, de la 871,7 lei la 917,5 lei. Pensiile militare de stat se majorează cu 5,25%.
De asemenea, Ordonanța de Urgență stabilește că în anul 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar sunt menținute la nivelul aferent lunii decembrie 2016, nivel care include toate majorările salariale aprobate în decursul acestui an și devenite aplicabile după publicarea lor în Monitorul Oficial.  Astfel, Ordonanța de urgență nu afectează majorările salariale aprobate prin acte normative în cursul anului 2016, cu termene de acordare stabilite pentru anul 2017, respectiv pentru personalul didactic și didactic-auxiliar și cel din sănătate.
În lipsa acestei reglementări privind salarizarea personalului din sectorul bugetar pentru anul 2017, începând cu 1 ianuarie 2017 s-ar aplica în integralitate  prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, cu o valoare de referință de 600 lei, ceea ce ar determina reduceri salariale pentru unele categorii de personal.
Pentru asigurarea stabilității bugetare, vor fi menținute și în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 unele măsuri aprobate în anii anteriori, cum ar fi:
  • neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță, indemnizații la ieșirea la pensie, trecerea în rezervă sau retragere.
  • menținerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizațiilor de care beneficiază unele categorii de persoane (academicieni, revoluționari, artiști, persoane persecutate din motive politice și etnice).
  • munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru să fie compensată numai cu timp liber corespunzător.
  • decontarea doar a 3 călătorii dus-întors sau 6 simple pentru magistrați, revoluționari.
  • menținerea și în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2017 a bazei de calcul utilizate pentru stabilirea indemnizaţiilor de şedinţă pentru consilierii locali.
          Actul normativ stabilește în principal și următoarele măsuri bugetare:
  • În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017 se menține cota de contribuție la Pilonul II de pensii la nivelul anului 2016 .
  • În anul 2017 se menține numărul maxim de posturi ce pot fi încadrate la nivelul unităţilor/subunităţilor administrativ-teritoriale la nivelul celui stabilit în anul 2014, prin derogare de la art. III, alin. (8) şi (11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.
  • Prorogarea, până la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, a termenului  prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 5/2013 privind stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităţilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, cu modificările și completările ulterioare, termenul prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2013 privind instituirea unor măsuri speciale pentru impozitarea exploatării resurselor naturale, altele decât gazele naturale, precum și termenul prevăzut la art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare. Neprorogarea acestor termene ar genera o reducere a veniturilor bugetare în anul 2017 cu 974,5 milioane lei.
  • Prorogarea până la data de 1 martie 2017 a prevederile din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora se alocă 6 % din PIB pentru învățământ și 1% din PIB pentru cercetare.
  • Se reglementează posibilitatea reportării sumelor neutilizate, aprobate în anul 2016 în bugetul Ministerului Energiei, destinate închiderii a două mine de huilă necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016 nr. 86/2016 s-au aprobat cu această destinație 200 milioane lei.
  • Sumele alocate în anul 2016 bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, rămase neutilizate la finele exercițiului bugetar, se reportează în bugetul anului 2017 pentru a fi utilizate cu aceeași destinatie. În lipsa acestei reglementări, sumele neutilizate până la 31 decembrie a.c. ar fi trebuit restituite la bugetul de stat.
  • Titlurile devenite executorii în anul 2017 care au ca obiect atât acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cât și dobânda legală aferentă unor astfel de drepturi, să se plătească după o procedură similară titlurilor devenite executorii în anii anteriori, respectiv eșalonat, pe o perioadă de 5 ani.
          Neadoptarea acestor măsuri ar fi generat la nivelul întregului an un impact asupra veniturilor și cheltuielilor bugetului general consolidat de cca. 49,1 miliarde lei, reprezentând 6,08% din PIB în anul 2017. În aceste condiții, se depășește pragul de 3% din PIB pentru deficitul bugetar prevăzut de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, ratificat prin Legea nr.13/2008, ceea ce va determina declanșarea de către Comisia Europeană a procedurii de deficit excesiv.

86 de comentarii:

Andrei Sorin spunea...

In aceasta seara, Dragnea mi s-a parut a fi un Ilie Moromete al zilelor noastre.......Mi-a placut, practic, realist, la obiect iar pentru pensionari (militari sau civili) a dat o mare speranta. Respecta legea...sa il respectam...............Are gindire economica si aceasta conteza enorm.

Andrei Sorin

hankook spunea...

e bun si bronzul...5,25 % , iar coroborat cu eliminarea CASS si cu impozitarea pensiilor numai a ceea ce depaseste 2000 lei, rezulta o crestere convenabila !

Huhu Rezea spunea...

Dacă și în textul ordonanței se păstrează aceeeași formulare ca în Comunicat, se creează o confuxie în legătură cu care cuantum al pensiei militare se indexează în cazul pensiilor militare recalculate deja. Corect ar fi să se scrie că pensiile militare în plată se indexează.

Huhu Rezea spunea...

Acordarea ajutoarelor și indemnizațiilor pentru pensii a fost prorogată și pentru cei care ies la pensie în lunile ianuarie și februarie 2017. Pentru restul anului decide noul guvern.

Unknown spunea...

Pai care pensie sa se indexeze daca nu cea in plata.,recalculari nu s-au facut decat la unele situatuii , asa ca eu cred ca cea in plata. Dar aplicarea reducerii de impozit nu s-a legiferat ,am inteles ca prin vara se va intampla? sau cand? sa vedem cine va fi premier si sa se instaleze parlamentul sa se inceapa in februarie munca. Noi avem de furca cu acel art 40 din oug ,asta este problema .Totusi acum parca mai putenm spera ,sa vedem.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ceva imi spune ca noul guvern va anula OUG asta cu prorogarea pe 2 luni!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ceva imi spune ca noul guvern va anula OUG cu prorogarea pe 2 luni!
Dragnea a fost magistral semana cu un mare comandant care prezenta hotarea si conceptia campaniei pe etape sibmisiuni strategice! Impresia a fost magnifica!.....se vede ca a mai trecut si a mai si a intekes ceva din vizitele pe ka MApN si Cincu, Malina...etc!
Felicitari!....daca muta cu I.M. Pascu ca premier da mat din 2- 3 mutari!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca inclusiv tichete de vacanta se vor acorda!
Vom anula orice prevedere care incalca legile si tinea Constitutia in mana dreapta!
Ce intelegi tu?
Eu inteleg ca toate prevederile contrare legilor in drept!.....facem rost de inregistrare?

Unknown spunea...

in programul de guvernare din timpul alegerilor aa spus ca pensiile mai mari de 2000 vor fi impozitate doar cu 10% ,aseara nu a mai precizat asta sau nu vor sa creeze discutii . DAR stti sa se aplice ,ca maui este pana atunci

CEZAR spunea...

Este evident ca se va indexa ..penisa RECALCULATA !!
Parerea mea v...

Unknown spunea...

abureli de 2 bani

Huhu Rezea spunea...

@Antonia
Cum să fie abureli, dacă deja este o ordonanță? Noul guvern care se va forma are timp până pe 31 decembrie să emită o nouă ordonanță bugetar-fiscală prin care să se corecteze ordonanța Ciolos conform Programului de guvernare la care PSD deja lucrează.

CEZAR spunea...

m_ale..si zici ca Dragnea ..a prezentat hotararea si ..conceptia ..bla bla ...ca-cum faceati voi prin M-100..??
Am o mare strangere de ..buca ....sa nu ramana la fel ca la voi..HIRTII FRUMOS COLORATE ..apoi distruse cu mare pompa ..
Doamne feri ....!!

Coldea Calustian spunea...

Abureala multa pentru vesnicii naivi.Doar 5% indexare cu 5% si aia deja pierduta deoarece dolarul si euro s-au dus deja mult in sus.Cel putin dolarul a crecut cu peste 10% si a ajuns la 4,33.Preturile in colonie urmeaza trendul.Intre timp la penultima sedinta de guvern sorosistul Ciolos a imprumutat Romanistanul cu inca 500 de milioane de euro de la B.M( unde mai are alt salariu) ’'pentru combaterea saraciei''desi UE a alocat 2 miliarde euro NERAMBURSABILE pe care blestematul mason Ciolos le-a refuzat. Asta pe langa multe alte tunuri ,ex MApN cu corvetele la pret triplu 1,6 miliarde euro ,transportoare blindate care nu sunt amfibii (intr-o colonie plina de rauri ) 2,4 miliarde euro fara licitatie sau ofset, studii de fezabilitate la preturi uriase ex 300 de milioane euro dati deja ( ati citit bine)pentru autostrada ipotetica Iasi - Tg Mures,etc.Jaf inimaginabil nici macar batustanele aficane.

Unknown spunea...

Ma poate lamuri si pe mine cineva mai informat ce se intampla? Am depus cerere de recalculare pe 8 ian 2016 si mi-au trimis instiintare ca au solicitat ei la fostul meu loc de munca situatia cu soldele pe cele 6 luni.Pina aici totul e in regula. Numai ca actul a fost trimis in 18.11.2016 catre CSP a MI iar acestia spun ca nu a primit-o nici in ziua de azi(dipa o luna). Deci unii sa jura ca au trimis-o iar ceilalti ca nu au primit-o. E posibi asa ceva? si de ce ar face asta cineva?unde ar fi putut sa se piarda?are cineva vreo raspundere asupra corespondentei MI?Multumesc .

Huhu Rezea spunea...

@Corina
Cineva vă păcălește. Chiar dacă nu au primit cererea dvs cu opțiunea pentru cele 6 luni din ultimii cinci ani de activitate, tot trebuiau să vă trimită adresă la unitate pentru recalcularea din oficiu, pentru ultimele șase luni de activitate. Oricum, până se împlinește termenul de recalculare, la sfârșitul anului viitor, au destul timp să găsească documentele și să vă recalculeze pensia. Nu pierdeți nimic. Numai să fie creștere prin recalculare... că drepturile le primiți din urmă, începând cu 01 01 2016.

Coldea Calustian spunea...

Corina la CSP a MAI e mafie pe fata.Sunt stat in stat( colonie).99% sa fi sigura ca ei nu au trimis cererea ta la fostul tau loc de munca.De altfel tot ei au blocat recalcularile din iulie( la ordin mintind vulgul ca au probleme cu softul ) pana la calendele grecesti (desi au angajat personal suplimentar pentru frecat menta).Probabil au fost si exceptii pentru vipuri.

Unknown spunea...

cum sa indexeze pensia recalculata ? pensia mea nu este recalculata si se va indexa ce am in plata ,poate la anul si atunci cand se va recalcula vom vedea ce o sa fie , amin

Cornel spunea...

Poate cineva să ne ajute cu asresa Comisiei de contestații pensii din cadrul M.A.I. ?

Huhu Rezea spunea...


@Mihaela Mihăilă

Adresa de corespondență a Casei de Pensii a MAI, valabilă și pentru contestații


Adresă: Strada George Georgescu nr.3, sector 4, Bucureşti, cod postal 040131

Coldea Calustian spunea...

Froso cine are cuantumul mai mare decat pensia recalculata nu va primii nici o indexare.

Unknown spunea...

MA MIRA CE SPUNE DNA CORINA .MAI a trimis adrese cprin care informeaqza ca s-au trimis adrese la locul de unde s-a plecat din serviciu .

Unknown spunea...

Daca nu va fi DRANEA premier , ca sa nu mai prelungeasca scandalul atunci eu am credinta ca va fi propus DL FIFOR.,eu am retinut inca decand era taraboiul cu pensiile militare .oug acela nenorocit ca avea intentia sa ne ajute in rezolvarea favorabila noua. Asa ca ramane ca peste 2 ani sa scapam de neamt si dece nu, sa candideze chiar DRAGNEA, Acum sa vedem ce va fi saptamana viitoare ca IOHANIS se pare ca face numai prostii.

Unknown spunea...

Multumesc mult pentru raspuns Dle H, sanatate si un an mai bun! cu stima!

Unknown spunea...

Corect Dna Eufrosina, am si spus ca am primit asa ceva, numai ca fostul loc de munca a trimis la Casa de pensii situatia soldelor si , ce sa vedeti, nu au ajuns. Fostul loc de munca susutine ca a trimis si CPS spune ca nu a primit. Dl H, zic eu ca are dreptate, cineva minte sau le arunca acolo gramada intr-un sertar pana vor primi verde la recalculare....vai de tara noastra, cum sa evoluam daca nu suntem in stare sa calculam niste cifre.

iceparu spunea...

Granicerule fluvial,puschea pe limba ta.Ce bine era la PTF fara SICOE.

tupak amaru spunea...

@ Popescu Corina ,
toti am primit acea adresa . este o metoda de atrage de timp si de a se acoperi legal , cred ei .
au aruncat pisica in curtea inspectoratelor din urmatorul motiv : conform ordinului comun nr. 31 din 12.02.2016 - de aplicare a legii 223/2015 , modificata prin og 57/2016 , casa de pensii sectoriala emite decizia in termen de 90 de zile de la data inregistararii situatiei cu veniturile transmise de inspectoratul unde ati lucrat .
de aceea fac pe prostii , motivand ca nu au primit documentele conform art. 3 lit.c din ordinul mentionat .
raspund cei de la inspectorate care nu transmit documentele sau cei de la casa de pensii care nu respecta termenul . au primit ordin sa faca acest lucru . sper ca , pana la urma , sa raspunda penal pentru aceasta mizerie .
au procedat la fel in 2010 - 2011 , nu au patit nimic , o fac in continuare .
asteptati prima data decizia de recalculare apoi , daca sunt motive intemeiate de contestatie , in instanta .

Coldea Calustian spunea...

Iceparu .Nu am fost granicer fluvial ci la Marea Neagrâ .Si inainte de MAI am fost cdt nava la Mangalia ( VPR) la marina militara (MApN).Acum sunt doar calugar practicant. Altfel ramane cum am spus despre indexare.

Unknown spunea...

Dna Corina Popescu,
daca aflati numarul de adresa cu care au fost transmise datele dumneavoastra de la fosta unitate catre CPS MAI, va puteti interesa mai exact asupra problemei. Nu stiu din ce localitate sunteti, dar, daca va este la indemana, va sfatuiesc sa mergeti personal la poarta CPS MAI, pentru a va interesa despre adresa respectiva.

Iulian Mareș spunea...

Unii au primit in avans indexarea de 5.25% deja.
Oare este un fel de prima?..... cei mai multi sunt cosmonautii!

Mihai spunea...

De-ale vremii

Aho ,aho , copii fentati
Am scăpat de tehnocrati,
Si am dat de birocrati,
De ”sociali” îmbuibati,
Cu tichete rasfatati,
Din bani din privat luati.

Iar nenea penzionaru,
Cu cupon pîn-la o mie,
Votant dîrz cu ”socialu”,
Primi ca gratiuitate,
Tot ce nu platea ca taxe.
Aho ,aho , mînati măi
Să se-audă peste văi...,

Unknown spunea...

Iceparu tu te referi probabil la SCOMAR.

karadeniz spunea...

@ Călugărul Bazil
Cam câți comandanți de VPR-uri au ajuns la divizioanele de navele grănicerești/poliție de frontieră de la Constanta sau Mangalia ?
Indexarea o primesc toți pensionarii doar că celor care beneficiază de cuantumul mai avantajos li se indexează pensia recalculată. Cum anul acesta s-a indexat pensia aflata în plată, transformată în pensie militară fără a fi recalculată la 01.01.2016, e posibil ca în ianuarie 2017 celor cărora nu le-au sosit încă deciziile de recalculare să li se indexeze pensiile în plată.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Cred că vă și cunoașteți cu Călugărul, fost străjer la Kara Deniz. :)
Pe site-urile Caselor Sectoriale ale MApN și MAI continuă să fie informați pensionarii că după recalculare vor fi indexate cuantumurile mai avantajoase rămase în plată.
Bine că nu ne spun că aceste cuantumuri vor fi și actualizate.

Mihai spunea...

Cindva v-am îndemnat sa nu risipiți voturile și sa votați cu nodul în gat psd. Unii au votat cu Bolcasalții ..... He, he,he unde ești fler de "strategi" specialiști în colorat hărți!!!!
Ce bună era o majoritate fără posibilitate de întors.
@all
Se indexează cuantumul în plata indiferent care ar fi acesta (re sau nerecalculat)

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Eu am votat cu PRU și nu-mi pare rău. Naționalițtii votau cu PRM sau ANR dacă nu era PRU.
Nu contează că PSD n-a luat 50%. E mai bună o alianță cu un partid liberal. Continua USL în varianta anti-iohannistă.
Dacă era 50%, crezi că „individul penal” Tăriceanu mai avea ocazia să se dedulcească cu salam săsesc pe la vilele de protocol și curte de la liberala cu cojoc de oaie țurcană?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Ți- am zis mai sus ca dacă "țurcana" din Marginime se da la salam basesc nu se știe ce naste.

Coldea Calustian spunea...

Karadenitz e corect ce spui cu indexarea .Altfel ce rost mai avea recalcularea daca se indexau si cuantumurile avantajoase? Discrepantele dintre pensii s-ar fi marit. avianyc ; O sa vedem a zis orbul cine are dreptate.Oricum in comunicatele CSP nu am incredere.Ne mint pe fata…

Unknown spunea...

Mai COLDEA . pe mata cum o chiama? afla ca pensia mea nu este recalculata si sa fii sigur ca indexarea imi va fi data la pensia in plata. nu mai fa pe desteptul.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Ba se știe ce iese: un человек.

Unknown spunea...

Dle Marcel Barbu , va multumesc pt sfat, chiar asa voi face. Sunt din Bucuresti si luni mi-au spus sa sun sa imi dea nr. adresei si sa merg personal la CPS sa vad care e situatia. In astfel de cazuri mai bine ne ducem noi sa ducem corespondenta ca ei sunt vai de mama lor, bine ca stiu sa ia bani. Ce ma ingrijoreaza pe mine este ca se va recalcula pensia pe perioada care o vor ei si nu pe cea pe care am cerut-o eu. Si ar fi o diferenta......oricum, multumiri.

Iulian Mareș spunea...

Dna E. NEDELCU,
Numele lui real este Abramburel Marinel sau Nebunel!
Dumneavoastra nu luati in seama toti astralii, bubulii sau pe scurt, consumatorii de contributii pt. sanatate!
Sfat practic: v-a dezamagit un marinel, dar unul costier, trecut la amish!....
La origini fiind mormon, originea si geneza lui sunt incerte!.....scrie si el la comanda!
Parca mai conteaza? Balci sa iasa!

Iulian Mareș spunea...

Corina,
Daca iti da o adresa prin.Matasari, sa nu dai curs!

Unknown spunea...

DLE H ,aveti idee ce hram poarta dl GEORGIAN POP ? despre care se aude ca va fi ministru la aparare?

Vully spunea...

În primul rând trebuie calculată pensia de la 1450 ,după care trebuie să vedem ce facem cu indexarea salariului de merit pe care Ciolos ne exclus în celebra ordonanță din iunie iar apoi indexarea cu 5,25..ok?😃

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Georgian este seful Comisiei parlamentare prin care SRI controlează Parlamentul:)😃

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cineva, candva a scos o lema!" MApN este f usor pt un ministru, intrucat el se conduce singur!"
Eu ce sa zic? Sa- i fie cu noroc CV!
Cat despre acea comisie, la care te-ai referit......eu ce sa zic? Au ei SSID si mai mult decat atat? Acum, cat inteleg si cat retin?! ... este incarcatura fiecaruia!
....Trump, initial, le- a cam dat flit!..... mereu problemele specifice apar in perioada stabilirii bugetului! :)))
Sa urmarim actiunile!

iceparu spunea...

Huhule,PRU mai trebuie sa se cizeleze.Nu trebuie sa imprumute limbajul lui Tudor,ci cultura si principiile lui Tudor fara a face din unguri un caz decat atunci cand se impune iar pe evrei sa-i cultive.PRU trebuie sa-si gaseasca un lider bun orator ca sa nu spun cu logoree.
Noutati sub soare.Fostul meu furier,subofiter,MApN s-a facut popa.Fost politist,calugar.Se schimba lumea.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Sa nu spui ca este preot la Politia de frontiera, structura fluvial-maritima si ca este si boland la nervi, ca.nu te cred!

Coldea Calustian spunea...

Iceparu ai ceva personal cu calugarii.? Mares ( umeras) pentru tine exista psalmul 23.Acolo spune clar cum se scot dracii din cei posedati de necuratul(adica tradatori lacomi de arginti nemunciti si fosti sinecuristi turnatori ca tine ).Dupa ce primesti cateva mangaieri binecuvantate ( cam 100 pentru herghelia ta de draci) cu o crenguta subtire de stejar ( grosime minim 5 cm si lungime 1,5 metrii) iti garantez ca redevii om si donezi inapoi statului pensia nemeritata de 11500 lei obtinuta cu Oscarul pe 6 luni si grupe obtinute cu radiatii de la neon .Apoi (cand redevii om) poti cere personal iertare camarazilor pe care i-ai turnat cand erai ''actv ''(acum esti doar pasiv dupa spusele colegilor tai ) si care au suferit din cauza ta .Apoi o sa ma rog si eu pentru sufletul tau negru pacatos si te astept la spovedanie nefericitule .Cred ca sunt singurul care te poate spovedii fara sa spun ''piei satana''..

Iulian Mareș spunea...

Coldrak de sugativa,
Tangajul ti-a deranjatbsertarele superioare. Recalcularea este.in jur de 12500, iar indexarea de aproximativ 280! ...pe care ti-i donez, din cauza ca.nu primesc bacsis!
Esti obsedat de bani.....si ti s-a intunecat.mintea!....puteai fi scafandru si iti pastrai comorile gasite pe fundurile oceanelor strabatute! Asa, ai ramas in urma lui Ona Ka! Vai tie!
Nu dispera, viata e lunga, gustul e sublim si scurt!

Coldea Calustian spunea...

Mares doneaz- o acei bani unui orfelinat sau unei familii de romani saraci daca ai constiinta.La tara sunt inca copii care nu au vazut cum arata portocalele si manaca mai mult paine cu margarina .Repet ai o pensie nemeritata macar ajuta-i pe altii care nu stiu ce ala un Oscar, sa ai obrazul gros si cum sa te orientezi la MApN .Eu din pensia mea jumatate o donez.Si am o pensie un doar sfert din a ta.Si ajut trei familii.Si gresesti imbuibatule viata nu lunga deloc ,Dumnezeu ( la tine satana) ne ia mai repede decat crezi.

Iulian Mareș spunea...

Referitor la turnatoria ta,
Meriti turnat in fonta....e mai ieftin...., dar..... sa ramai in interior, un fel de Anu, adica Ana masculina!
:)))

CEZAR spunea...

m_Ale tine comt de recomandarea lu Calugarul Calustian ..ca altfe se alege praful

Petrescu spunea...

Cam debandadă cu indexarea pensiilor militare. A fost un comunicat de presă, să vedem textul scris. Pensiile militare care nu sunt calculate pe "puncte de pensie" sunt corelate până la urmă cu valoarea punctului de salariu sectorial ... adică de soldele existente în prezent. Iar acestea nu se prevede a fi indexate ! Cum vine treaba ? Se indexează apoi la foc automat şi pensiile care tot apar în 2017 ?

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Reglează-ți cădelnița că mă omori cu pomelnicele scrise în trei exemplare.
@Petrescu
Se indexează cu 5,2% tot ce are denumirea de pensie militară. Actualizarea va fi ceva mai târziu, după legea salarizarii.

Petrescu spunea...

Dacă da, asta în luna ianuarie. Dar o pensie nouă care se stabileşte în martie 2017, se mai indexează şi asta ?

Mihai spunea...

Kcind stau și ma hodinesc ma tot gândesc cum sa deslușesc matematica roșie prin care se vor actualiza milioane de pensii civile la salariul mediu brut pe economie rezultat din noua lege a salarizării promisa a fi aplicata din iunie 2017.
Deși asta nu au promis legea ii obliga sa facă operațiunea. Și dacă nu o fac vai de turul lor votanți.

Huhu Rezea spunea...

@Petrescu
Da, pentru că așa stabilește art. 59.
Articolul 59
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat*).


(5) Prevederile alin. (1) se aplică şi drepturilor de pensie deschise în cursul

@avianyk
Vai, se poate o asemenea greșeală?
Valoarea punctului de pensie pentru pensiile civile se actualizeză prin lege. Legea 263/2010 nu prevede și actualizarea. Punctajul general al pensiei este proporțional cu salariul mediu pe economie.

Iulian Mareș spunea...

zarCe,
Iar iti alegi prietenul gresit....sau, deh, ocupat! Priveste mai atent la foto! E luat deja....cu acte!
Strici casa omului?....si nu este din Iasi!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Valabil dacă formula de calcul a punctului de pensie cf L 263 nu ar include salariul mediu brut pe economie, adică cam 50% creștere din creșterea salariul mediu brut, plus chestia ceruta insistent de raportare la 45% din ceva legat de salariul mediu pe economie, adică procent nu prea atins pana acum.
Și dacă promisiunile se respecta pana la virgula se pare ca vor fi cam multe virgule, mai ales când va veni momentul aplicării noii legi a salarizării care va stabili o noua valoare pentru salariul mediu pe economie.
Nu cred ca pensionarii pe L 263 vor fi fericiți dacă nu vor fi racordați cu valoarea punctului de pensie la noul salariu mediu brut produs de aplicarea de la iunie 2017 a noii legi a salarizării mai ales ca este posibila și ca preturile sa se ducă în sus.
Nu-i treaba noastră decât în măsura în care ne jjîncurcă punerea virgulei.

CEZAR spunea...

m-Ale...uite asa constat ca nu-i nimic de capul tau(ma refer la inteligenta!)..si ca renumele de Umeras (sic) ..iti vine precum o manusa ....!!
Te-a prostit MaKiss..cu una alta si ai inghitit-o !!
Ei bine afla ca situatia s-a intamplat..numai ca idiotul a fost EL-maretul MaKiss !A aburit-o pe fata (28 ani)..si ca-i singur (nu i-a zis ca nevasta bate tarusi cu curul prin Italia ), ca-i pilot plin de bani ..etc ..
Cand a dat fata cu ochii de oratanie ..a luat-o la fuga !
Tinand cont ca era ,,senior editor "..la mine pe blog ..mi-a povestit tot...in corespondenta ..particulara desigur ...hi..hi..hi..
2.
Te-au aburit unii la mishto ca EU..Maretul Cezar ..asi fi pierdut ..un TAB..tu ca un gugustiuc flamand ai inghitit-o ...hi..hi..!!
Pentru ca sa nu mori prost ..te informez ca situatia s-a intamplat ..dar NU EU..ci unul care ca si tine a ajuns mare avand certe veleitati de ..UMERAS...
Ba in prostia lui Monumentala capatata cred tot de la radiatia de neon in birou..vazand ca eu am ,,sucesuri " fulminante cu povestirile de prin RoArmy...s-a apucat sa scrie si el cica o ,,anecdota plina de haz"cu patania ..
Subiectul pe scurt..individul in fraceda lui varsta de locotenent..a fost trimis sa filmeze ca figurant desigur ..cu un TAB cu intreg echipajul ..undeva prin studiourile din Buftea !! Sper ca intelegi ca era ..bucurestean...
Dupa ce fraca manganul pe acolo o perioada ..fiind taaare obosit ..se cere sa mearga in ...concediu ..
Sefii ..aproba ..el pleaca ..fara a fi inlocuit de altcineva la ...comanda (aici s-au evidentiat si sefii..hiii...)
Dupa o luna de odihna binemeritata ..gen Klaus la ..MiamiBeach..se reintoarce ipochimenu..trece prin ..parcul auto si constata ca-i lipseste un TAB....!!!??? De oameni si armamentul aferent ..nu isi face nicio problema pentru ca nu observase...!!!!
Face si taraboi...ca nu-i asa el constiincios ..verificase parcul auto si constatase ca-i lipseste o ..trasura ..hi..hi...
In toiul scandalului ..cineva de printre subofiterii din subordine - mecanici conductori- ii sopteste intr-o ureche ..pe sub mustata
Sefu ..n-o fi ala cu care ati plecat la ..filmari ..??
Se trezeste eroul ..alearga cu limba scoasa ,da coltul si gaseste TAB-ul prafuit cu toti militarii si armamentul aferent...parcat acolo intr-un colt ..hi..hi...
PS
Povestea lui a rezistat cateva zile ...nimeni nu a comentat ....
Eu nu am mai rezistat si i-am zis de la obraz :
-Bai boule , sterge dracului ca rad civilii de fac pisu pe ei ..de se intampla sa citeasca vreunull..
Iaca asa ..am devenit ..,,dusmanude moarte "..al individului care intre timp ajunsese pe mari culmi pe la... M-100
Pentru autentificare cauta blogul unui anumit H.si cere lamuriri
PS..Unul din ..opozotie dupa multa vreme voit sau din greseal ..mi-a lipit mie eticheta ..
Ai inteles m-ale..???
Ma indoiesc sincer.....

Iulian Mareș spunea...

ZarCe,
O fi sau nu o fi.....eu nu am stire!....dar, parca toti iti aloca tie isprava! Si o leaga de GAZ!
Eu nu am fost de fata.....dar, multi, orea multi o afirma!
Daca era numai unul care te acuza...mai treaca-mearga, dar asa.....nu-i rau sa crezi!
Bine ca l-ai gasit!

PS-ai avut si senior editor?.....pe blogul ala? Hai, mai.....vrei sa si cred!?....la faza cu tarusii ai fost marlan!
Daca stii sa faci glume bine, de nu, la GAZ!.....oricum o sa vada singur! Mie imi este si jena sa-i spun! Tie nu?
Si mai este ceva...., ca sa poti aprecia un om, ar trebui sa fii cel putin de acelasi nivel, nu de nivel subcultura, fapt ce demonstrezi mai sus!.....eu te-am avertizat doar despre o persoana, dar tu, la 65 ani, asta ai putut scrie despre cunostinta noastra comuna? Sa nu-mi zici ca si tu ai fost matroz, ca te cred!
Asa ceva?

Unknown spunea...

NU Iulian Mares, o sa-ti cedez tie aceasta ocazie, ca dupa cum vorbesti, te califici///

Iulian Mareș spunea...

Corina,
Am incercat o gluma mai intepata.....scuze! A fost cu manta!
Acum, as fi ipicrit daca as spune, ca....pe vremuri....erau si inca mai sunt multe masini si taxiuri ce opresc pe acolo! Nici noi nu mai stim cati am trecut pe strada... unii recunosc, altii sunt sfinti!
Inca odata... scuze, ulterior am inteles ca astronautul nu stia despre ce e vorba!

CEZAR spunea...

@ m-ale....trebuie sa respectam adevarul ..oricum am inghiti destul ..pentru ca am simt al umorului !
Este categoric faptul ca ..maaaarea majoritate STIU-CUNOSC..adevarul ..dar se amuza...
Nu are nici-o legatura cu niciun GAZ..ce esti talamba ! Dupa ce m-am strofocat incurajat de o portie dubla de vin fiert..sa-ti detaliez adevarul , vad ca preferi sa mergi tot pe aratura ..
Cat il priveste pe prietenul nostru ..comun (ptiu drace)..ce ai zice sa pun public injuraturile de mama si alti morti , blestemele..de nevasta ..familie etc..pe care mi le-a transmis atunci cand pe privat i-am zis ca va vedea el pensie de 15 mii de lei ..cand se vor monta aripi la TAB si va si zbura ..
Aaaaa si inca ceva ...65 de ani ...??? Nu fii porcovan !! Ce trece peste 5o si ceva ii pun in carca lu matale ..
PS blogul unde poti afla adevarul ...inca un indiciu ..B.H.

Iulian Mareș spunea...

ZarCe,
Eu TAB cu aripi nu am vazut, ce-i drept, dar toti zic ca asa s-au petrecut lucrurile si oricum....zii seria TAB si nr de front!
Eu m-am amuzat teribil de poveste...sa zicem canu ai fost tu! Dar cu GAZ si Iasiul ...tot asa, au oamenii ceva cu tine? Astea de unde au mai aparut?...cu sckioapa batrana....etc!
Trebuia sa iei atitudine atunci nu sa taci vinovat/amuzat!...... eu asa am citit pe aici si dincolo! Chiar am crezut, dar daca negi, eu ce sa zic? Ti-a venit recalcularea?

Unknown spunea...

@ Huhurez - Cat LA % ar fi avut PSD DACA NU s-ar fi aruncat la ,,reciclat'' voturile PRU ????. La redistribuire PSD a luat cel mai putzin si-a ajuns la 47,5% - cu 3% ale PRU ,Joianul nu mai avea ce ,, consultari'' sa faca !!!!!!!. IN FAPT EL ARE NEVOIE DE CEVA ,,CONSULTATZII'' , ARE UN MARE DERANJ LA CEREBEL !!!!!.

Huhu Rezea spunea...

@Lupi
PSD ar fi luat ALDE la guvernare și dacă ar fi luat singur 60% în alegeri.E vorba de cuvântul dat.
E o prostie să spui că dacă nu era PRU, PSD ar fi luat peste 50%. Nationalistii nu votează nici cu PSD și nici cu PNL, pentru că sunt percepute ca partide globaliste. Mai mult ca sigur nu se prezentau la vot sau votau cu celelalte partide naționaliste.
PNL revine în matca sa politica în momentul în care se va curăța de PDL-ști și se va retrage din Internațională Populară.

hankook spunea...

A fost publicat in monitorul oficial : M. Of. nr. 1015 din 16 Decembrie 2016
Act nr. 935/08 Decembrie 2016

Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 582/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 31 alin. (2), (3) şi (8), art. 33 şi 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare

Cine are habar de continutul acestei hotarari ?

Huhu Rezea spunea...

@hankook
Poți să citești Hotărârea aici:
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTEyMTMyMDg5NDg2RSszMA==

Gigi spunea...

Asa este.Natialistii romani nu v-a vota niciodata dreapta sau stanga.
Dupa cum bine a sesizat adminul Huhurez.
In 2000 adevaratii castigatori au fost nationalistii lui Vadim.
Au fost furati ca-n codru,atunci si-au dat mana toti sacalii pt.a determina indepartarea de la conducere a adevaratilor patrioti romani.

CEZAR spunea...

"PSD ar fi luat ALDE la guvernare și dacă ar fi luat singur 60% în alegeri.E vorba de cuvântul dat."

Cu conditia ca ALDE SA INTRE IN PARLAMENT!!
De asta am votat eu Alde si am facut propaganda pentru ALDE !
Daca PRM...fara Vadim fuziona cu PRU...acum erau in Parlament !
Ce sa le ceri unor CAPOSI fara pic de inteligenta si pragmatism ....!!

CEZAR spunea...

PS.GIGI...,,Natialistii romani nu v-a vota niciodata dreapta sau stanga.???
Poate vor...ai vrut sa zici

IV spunea...

Domnule H,
Va rugam sa ne explicati ce inseamna -legat de ultima OUG a Guvernului Ciolos -faptul ca se aplica in integralitatea sa L284/2010, cu o valoare de referinta de 600 de lei?
Are vreun impact privind pensiile militare?
Cu multumiri,

Adi 4 you spunea...

Pentru Huhu sau pentru cine cunoaste legea mai bine!
Vreau sa-l punem pe directie pe acest om si poate il ajutam. Intre 1978-1982 a urmat cursurile L.M. Craiova. Intre 1982 si 1985 a urmat Scoala Militara M.M. de la Sibiu - transmisiuni. Intre 1985 si 1997 septembrie a fost cadru militar. In sept. 1997 a trecut in rezerva datorita unui eveniment nefericit. Dupa toate informatiile lui, a acumulat 14 ani, 8 luni si 6 zile cadru militar. Dupa ce a trecut in rezerva lucreaza in viata civila. Aceasta discutie a fost la o intalnire intre pensionari, el fiind invitat de unul dintre noi, iar dorinta lui este daca are dreptul la pensie militara si ce poate face sa primeasca pensie sau cum sa-si valorifice acesti ani lucrati pentru armata. Imi doresc sa-i aratam calea de urmat... Si Magii s-au calauzit dupa o stea... Vine Craciunul, se naste Isus....
P.S. Huhu, pe 21 se implinesc 3 luni de cand ai schimbat interfata blogului....La multi ani!

gheo spunea...

Domnule *H*, cine are cunostinta de *continutul concret* al acelei OUG de indexare a pensiilor pentru 2017, referirea si la indexarea pensiilor militare pentruca, in functie de formularea concreta se va aplica sau, nu exista o asemenea formulare si atunci CSPA o va aplica dupa *ureche*.

Huhu Rezea spunea...

@Ady 4
Ar putea să primească pensie în condițiile art. 19 din L 223, la împlinirea vârstei din Anexă, corespunzătoare datei de naștere, dacă are 10 ani vechime în serviciu. LM nu constituie vechime. Procentul de pensie se stabilește proporțional cu numărul anilor vechime în serviciu din 65%, nu prin scădere din 65%. Vezi modificările aduse de OUG 57 în art. 29 din lege.
Dacă are vechime mare în civilie, poate este mai avantajos calculul pe L 263.
MULȚUMESC, dar de unde știi modificările de interfață?
@Gheo
Asteptăm publicarea ei în MO.
Urmărește aici
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTEyMjYzNjA0NDA1RSszMA==

Gigi spunea...

@Cezar,
Da,asa am vrut sa zic!
Bine cu d-ta ca esti pe faza,altfel,cei care se informeaza de pe blog,ar ramane neinformati!

CEZAR spunea...

Gigele...ca raman ,,neinformati "..nu-i bai ..
Vad si altii si ..cred ca in RoArmy ..misuna analfabetii !
Mult mai grav ...!!

Adi 4 you spunea...

Pe 21 septembrie a aparut ceva nou in prezentarea acestui blog. Apoi au inceput unii sa se planga ca este greoi sa postezi....etc....si totusi postau ce doreau..... Daca nu am mai scris nimic, sa stiti ca in fiecare zi imi fac timp pentru a ma informa ce apare nou pe blogul dvs! Eu am depus cererea cu cele 6 luni pe 30.06 2016, nu a venit nimic, cu plus sau cu minus.
MULTUMESC pentru M.M. voi cauta in legi ce ati scris si voi printa exact ce il intereseaza. Banuiesc ca va trebui sa faca cerere, cand va avea dreptul, la CPS din Drumul Taberei.

Huhu Rezea spunea...

@Ady 4
Mă bucur că noul format te-a atras.
Trebuia să modific ceva... ca să mă deosebesc de vechiul admin.
Aveți pe prima pagină a blogului L 223/2015... actualizată, gata, cu modificările aduse de OUG 57.
Desigur că trebuie cerere scrisă conform Ordinului M24/2016.

Unknown spunea...

@ Huhurez Eu n-am negat niciodata ca PSD ar fi vrut sa faca SINGUR guvernul , daca ar fi avut majoritatea absoluta !Am si scris - nu risipitzi voturile pe PRU ca oricum PSD va face guvernul cu ALDE !!.Era vorba despre mooooia ce-ar fi luat-o Plavanu' malak ot Sibiu , c-ar fi supt-o meserias - n-ar mai fi avut ce consultari sa faca - eventual o consultatzie la psihiatru, e deranj mare in caputzul acestui joian !!!!.Itzi place ce vocabular de procuror DNA am ?????.

hankook spunea...

a fost publicata sau nu in Monitorul Oficial, ordonanta cu majorarea pensiilor in 2017 , cu 5,25 % ? eu am tot cautat dar nu am gasit nimic ! sa fi fost doar o declaratie de presa si atat ?

Huhu Rezea spunea...

@hankook
Nu s-a publicat încă. Așteaptă la rând, dar trebuie publicată în următoarele zile, pentru ca indexarea să fie operată de Casele de pensii pentru plățile din luna ianuarie.
Ti-am mai spus să urmărești zilnic aici:

http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.htm

ion marin spunea...

la iulie 2017 se majoreaza punctul de pensie cu 9%, dar majorarea nu se aplica si la pensiile militare.