Un produs Blogger.

marți, ianuarie 24, 2017

Dispoziții referitoare la indemnizații și ajutoare la trecerea in rezervă pentru anul 2017

46 comments


OUG. nr.99/2016

Art. 10.

(1) În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
 Art.1 – (1) În perioada 1 martie – 31 decembrie 2017, se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară precum și cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice. 
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), începând cu luna august 2017, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor beneficiază de prevederile art. 3¹ alin. (6) și (9) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal bugetare, cu modificările și completările ulterioare. 
 (3) Prevederile art. 1 alin. - (5), art. 2 - 4, art.5 alin. (2) - (4), art.6 - 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător și în perioada 1 martie - 31 decembrie 2017. 


NOTA
Alin. (2) al art. 1  al proiectului de ordonanță se referă la modificările introduse în OUG nr. 57/2015 prin OUG nr. 20/2016, modificări privind includerea soldei de merit cuvenite în anul 2009 în solda de funcție.

46 de comentarii:

Unknown spunea...

Deci, cum spuneam si in comentariul anterior, ne-am lins pe bot si anul acesta.
P.s. iar in instanta tot ceea ce "castigi" este confirmarea ca da, ai dreptul sa primesti aceste ajutoare/indemnizatii imediat ce suspendarea lor va fi ridicata.
Nimeni, nu a primit acesti bani FIZIC, IN MANUTA atata timp cat suspendarea este in vigoareconform legii.
Repet, este discriminatoriu si injust.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum adicatelea? Soldele se ingheata si se dau drepturi financiare preferentiale, care nu se regasc la toate pastaile? Si cand dracul ni se mai maresc si noua penziile militare in raport cu soldele activilor? Pensiile astea mici vor mai fi vreodata erectile? Ca se maresc, maresc de-o sa plesneasca cele mari, iar alea mici tot moleculare raman, teteo! Astia mai saracani chiar nu mai avem sanse? Mai era vorba ca daca avem crestere economica sa ni se acorde la pensie. Cand se poate intampla si asta, ca e in lege? Explicati-ne, onorabile Huhu Rezea, sa nu murim prosti, ca m-au luat transpiratiile de nervi! Ce sanse mai avem sa mai prmim un ban in plus anul asta, sau in secolul asta, ca aia cu scoaterea impozitelor nu ma cuprinde decat cu o molecula, ca abia am 1.063 de lumanari si colac peste pupaza muierii din dotare, plus 8 lei de la CASS! Mare rahat cu cherje!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Dispozițiile ordonanței îngheață salariile de bază, sporurile, indemnizațiile, compensațiile și orice element al salariului lunar brut la nivelul luniii februarie, pentru tot personalul plătit din fondurile publice .Intre timp s-au aplicat creșterile salariale în învățământ și sănătate introduse de noul Parlament prin Legea 250/2010 de adoptare a OUG nr. 20/2016.

Desigur că, dispozițiile ordonanței rămân în vigoare până la data intrării în vigoare a noii legi a salarizării unice.
Dacă legea intră în vigoare în luna iulie, din iulie cresc și soldele activilor si, concomitent, se actualizează și pensiile militare.

Unknown spunea...

Nu va fi nici o lege a salarizarii unice .Nici acum nici in Iulie (nici la anul si la multi ani).Cei care au lefuri si pensii mari sunt multumiti (doar ei sunt sistemul )iar pentru amarasteni nu sunt si nu vor fi bani niciodata .Plus ca orice indexare in procente ca acum ( nu o suma fixa cum ar fi normal) mareste prapastia dintre cei cu salarii si pensii mari si amarasteni. Dar amarastenii nu se vindeca niciodata de naivitate. Ei(adica multi dintre noi) vor traii bine doar in viitor niciodata in prezent.Asta inseamna statul mafiot.

ELVIS spunea...

hello EU NU CRED CA O SA INTRE IN VIGOARE ANUL ASTA NOUA LEGE A SALARIZARII.ACUM NU STIU ,DACA O SA IES LA PENSIE ANUL ASTA,O SA MAI IAU SALARII COMPENSATORII PTR ANII STATI IN ARMATA ATUNCI CAND NU O SA MAI FIE OG99 SAU CEA APROBATA DE PSD?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumesc, onorabile! Mi-am retractat, deocamdata, ghearele in teci si nu mi le mai introduc in beregati! Am pus funia si sapunul intr-un cotlon si ma simt linistit! Doamne, ajuta asa sa fie!

@ Carmen: Dar, deja am luat-o-n mana, stimata colega! De Malineanu...Nu-i de ajuns? Ce e prea mult strica ( pentru ei, desigur, soro!)!

Unknown spunea...

Ma adresez celor care sunt mai bine informați si au posibilitatea sa aducă in plan public informații certe cu privire la suma de bani cumulata, pe care statul o datorează tuturor beneficiarilor acestor indemnizații, de cand s-au suspendat plățile si pana in prezent. Sa vedem cu totii, de fapt, care este miza, si tot asa, poate ca actuala guvernare si puterea politica ce o susține va raspunde o data si o data (nu stiu in fata cui?!?) cum de in timp ce mărește tot felul de venituri (deci dispune de bani!), nu consimte ca fiind normal sa repuna in drepturi oamenii neîndreptățiti de atâția ani. Altfel spus, datoriile, lăsați-le in colo, va dam noi acum ce avem de dat ca sa aveti un trai decent! Adică, de ce sa se bucure omul simplu de un drept consfințit prin lege si care nu l-ar face sa fie recunoscător nimănui, mai bine sa știe clar cui si pentru ce sa mulțumească ... acesta este principiul!!! Vedeti cum stau lucrurile, ni se flutura pe sub nas ideea potrivit căreia, daca nu se aproba niste ordonanțe si in consecinta nu se reduce presiunea din sistemul penitenciar, staul roman va plati amenzi uriașe... dar nu se gândește nimeni de la putere ca, intr-o buna zi, foștii purtători de uniformă care nu le prea au cu protestele de strada, vor ajunge, din disperare de cauza, la CEDO.... atunci ce se va intampla?!... ce Armata a unui stat membru NATO este aceea care nu își onorează obligațiile fata de fostii săi angajați ?!...întrebări retorice, desigur...oare chiar nu interesează pe nimeni din țara aceasta, in special pe cei ce conduc structurile sistemului național de aparare, ordine publica si securitate nationala, de la șeful statului in jos, ca oamenii care au slujit cu credință si devotament acest sistem, ani de-a rândul, sunt duși cu zăhărelul de ani de zile, târâți prin instante care mai de care..., practic, prostiti si umiliți in ultimul hal prin acordarea de mici si efemere recompense banesti care nu au, in marea lor majoritate, decât rolul de a îmbunătăți imaginea celor ce se afla temporar la putere...??? Nu doresc sa se supere nimeni, dar datul cu "târâita" de bani, asa cum am văzut si vom vedea, probabil, pe tot parcursul anului 2017, nu va putea substitui nici pe departe cuantumul datorat de catre stat fiecărui beneficiar de drept al compensațiilor menționate... asta este, acesta este, de fapt, statul de drept in care trăim noi si in care vor trai urmașii noștri!

Iulian Mareș spunea...

Carnen,
Au castigat toti judecatorii, procurorii si ceva de la MApN si MI!
Pt SRI, SIE, STS si SPP nu se pune problema pt ca primesc imediat!

Unknown spunea...

Legea salarizarii unice= FATA MORGANA. Politicienii nu au interes sa promoveze asemenea Lege. Lipsa unei asemenea Legi le permite sa joace diversele categorii de salariati. Creste salariul la cel ce striga mai tare si-l infometeaza pe cel care tace. Mai da un spor pe sub mana care nu se aplica la actualizarea pensiilor. Uite asa, in 2000 punctul de pensie era 40% din salariul mediu cu perspectiva de a ajunge la 45% in 2010, iar dupa ingineriile financiare ale bravilor conducatori a ajuns la 35%. In Armata s-a ajuns ca sporurile reprezinta peste 50% din venituri, in unele zone ajungand pana la 70%. Smecheria e ca acele sporuri se aplica la pensiile celor care ies acum la pensie. Asa un colonel iesit la pensie in 2000 are pensia egala cu un subofiter iesit la pensie in 2014. Chiar si desfiintarea unor sporuri si introducerea lor in solda (vezi solda de merit) nu produce efecte asupra pensiei. Si uite asa, procentul de 65% din OUG 57/2016 DEVINE 63%DIN BAZA DE CALCUL...... Baieti destepti conducatorii nostrii.....

Huhu Rezea spunea...

@CV C
De câțiva ani Ordonanțele anuale spun că prevederile legale referitoare la ajutoare și indemnizații la trecere în rezervă nu se aplică. Ca atare, cei care au ieșit în rezervă în respectivii ani nu vor mai primi acele ajutoare.
Cei care demonstrează în instanțe că au o situație care necesită ajutorare din partea statului, este posibil să le primească.

mirelamarinescu@917 spunea...

Ce se va intapla cu art 40 din oug 57 aranas inghetat inCD

reddog spunea...

Buna dimineata!
https://m.youtube.com/watch?v=37NiZKfCmcU
Am observat ca sunt pe aici si piloti de elicopter.
Imi poate spune cineva ce model de elicopter este acesta din care s-a realizat film area?
Imi place muzica de fundal! :)
Asemanarile sung absolute neintamplatoare. :)
Presedintele Iohannis da semne ca incepe sa devina om de stat.
Dar sa nu-l laudam prea mult, faptele trebuie sa vorbeasca.
Cum va suna cealalta varianta: Ponta presedinte, Dragnea premier si la DNA eventual vreun fin de-al lui Hrebengiuc sau Miky Spaga?
Era veselie maxima, nu-i asa? :)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uniunea Europeana a stabilit ca salariul minim trebuie sa fie egal pentru toate tarile Uniunii! La fel si ajutorul de somaj. Vor, nu vor, trebuie sa bea agheasma, nu? Asa ca militarii, mai ales soldatii si gradatii cu mizeriile alea de solde, vor beneficia de aceasta directiva, ca si civilii!

Aha, si pentru incrancenati o veste ca sa le mai inmoi oasele si elanul exuberat: Iohannis a recunoscut ca trebuie se se gratieze si sa se amnistieze! Ce ziceti, incrancenatilor? Chiar daca el o da la intors ca trebuie (re)vazut ce si cum, la, la, la trilu, lilu si lugu laga cum se face laba! Sanki! Pai, ea, legea nu este acum in discutie? Nu putea, ca orice cetatean nedement si neautist, sa depuna in scris ce trebuie razuit si adaugat? Dar el vrea un nou mandat pe inscenari care sa puna statul de drept in pericol prin a doua lovitura de stat cu strada, facand tiganie si balamuc ca in tarile bananiere, ca si creierul lui! Asta e! Spitalul 9!

PSD va asigur ca nu face el nici un rahat cu motz! Cei care trec acum in rezerva beneficiaza de indemnizarii discretionare si discriminatorii, fata de cei iesiti in anii anteriori, pentru ca mafia binomului CSP si MApN au manarit L223/2015 si OUG57/2016-Art.40 pentru cocalarii imediat disponibilizati la pensie. Si PSD au pus la Aparare un alt mototol lenos in locul lui Smotoc Floc Mototoc, la fel de manipulabil si sluga lingatoare de blacheuri a subordonatilor din minister! De unde scot astia maligile astea pripite sa le puna la Aparare, nu inteleg! Cei fraieriti la penzii raman tot smenuiti, cei care au luat anul si gradul politic si pe cumetrii ca sobolani de birou, precum Gropea si altii, raman cu cascavalul grasoi!

Gigi spunea...

Ajutoarele,au fost acordate militarilor si celorlalte categorii din sist.de aparare,OP,sig. nationala,pentru a compensa catdecat privatiunle serviciului.Si aici ma refer la: ore suplimentare efectuate si neplatite,trebuia sa fii tot timpul cu urechea la telefon,sa raportezi cand parasesti garnizoana,nu puteai sa -ti maresti venturile din alte activitati samd.
Cei care au avut norocul sa le ia pana in 2010 ,inclusiv,cinste lor au fost o categorie de militari fericiti.
O alta categorie de fericiti sunt cei din MAI,carora li se platesc orele suplimentare,75% in plus sambetile si duminicile,unde aceste plati sunt introduse si in Baza de calcul a pensiei.
Si deasemenea,o alta discriminare este cu acest salariul de merit care beneficiaza din iulie toti activii care nu l-au avut in anul 2009,iar ceilalti care au trecut in rezerva,nu.
De aceea sunt aceste decalaje mari intre cei iesiti intre anumite perioade si cei iesiti incepand cu 2016.
Cei care nu au avut solda de merit au un minus intre 400-1000 lei,fata de cei care au avut-o,plus orele suplimentare platite,plus sambetele si duminicile,plus etc.
De aceea un colonel,adj.care a iesit la pensie in anii '90 are pensia cat un sof iesit la pensie in 2016 ......
Asta e viata! Trebuie sa ne luptam prin Tribunale pt.drepurile noastre legale. Astia sunt conducatorii din '90,incoace!

Adi 4 you spunea...

Pentru Huhu
Ajutoarele si indemnizatia la trecerea in rezerva au fost taiate cand boboc si baselu au ciomuit salariile si pensiile (plus prime, al 13-lea salariu, studii, etc). Acestea nu au fost anulate/desfiintate, doar ca prin OUG, toate guvernele le-au SUSPENDAT de pe un an pe altul!!!! Nimeni nu a afirmat ca nu se vor mai primi acele indemnizatii la trecerea in rezerva! Mai mult decat atat, cand am cerut sa ma pensionez, cei de la personal m-au pus sa scriu si un raport prin care sa solicit primirea acelei indemnizatiei, iar daca crap intre timp, acei bani sa-i primeasca mostenitorii mei, cel putin stiu sigur ca dupa 2015 -cand m-am pensionat- toti am scris acel raport. Cel mai recent exemplu, camarad pensionat in noiembrie 2016, a fost pus sa scrie acel raport, spunandu-mi ca, la nivel U.M., sunt trecuti pe ani, in tabele centralizatoare, numarul de persoane care au dreptul la indemnizatii, incepand cu iulie 2010. Asta la MApN. Bani mai trebuie sa primeasca MAI - pompierii, jandarmii, SIE, STS, SPP. Cei care au mers in instanta pentru acele indemnizatii, au castigat, li s-a recunoscut dreptul sa primeasca acei bani, DAR numai atunci cand guvernul hotaraste sa ridice acea SUSPENDARE! S-au mai acordat acele indemnizatii pentru o mica perioada de timp 06.2010 – 08.2011, pentru persoanele care au fost clasate INAPT MEDICAL, lucru de care a profitat putinele persoane, care au aflat de acel lucru si spre rusinea lor cativa generali pentru care aceasta modalitate/manarie (de a primi indemnizatii) a fost facuta special.
Am mai scris pe 23.01 2017 --- printre măsurile cuprinse în Ordonanţa 99 se numără SUSPENDAREA acordării de premii, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanţă (la 24.01 2017 s-a anuntat ca aceste tichete vor fi in valoare de 1450 lei si vor fi acordate din luna iulie), ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensie/trecerea în rezervă; menţinerea la nivelul în plată a unor indemnizaţii acordate pentru anumite categorii de beneficiari (indemnizaţiile prevăzute de Decretul Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, indemnizaţii academicieni şi urmaşii acestora etc.); prorogarea aplicării unor prevederi din domeniul învăţământului, printre care şi cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confesional, până la 1 ianuarie 2018 etc--------.
Apreciez enorm ajutorul in a ne informa prompt si corect pe blogul dumneavoastra, dar daca s-a publicat interzicerea/anularea acestor indemnizatii apare ceva in Monitorul Oficial? Daca puteti va rog sa ne dati sursa, care arata acest lucru si ca nu mai avem dreptul la acei bani!? Nu ne luati speranta, este cea mai curva femeie, toti traim cu ea, sau cobiti :) ...........

Unknown spunea...

@Iulian Mares
Sa citez:
"Pt SRI, SIE, STS si SPP nu se pune problema pt ca primesc imediat!"

Ce "primesc imediat"???!!, ca ma socati cu aceasta afirmatie.
An de an ordonante cu diferite numere SUSPENDA plata acestor ajutoare/indemnizatii.
Cat despre Cedo si orice alte instante, ei sunt perfect acoperiti.
Aceste drepturi sunt doar SUSPENDATE "pentru moment" (acum fiecare moment dureaza mai mult sau si mai mult), nicidecum ANULATE/DESFIINTATE.
Legea le da voie sa suspende, tot asa cum aceeasi lege iti da castig de cauza sa primesti aceste drepturi/ajutoae/indemnizatii fix in clipa cand ele nu vor mai fi suspendate.
Problema e ca acea clipa nu mai vine.
Iar nicio instanta nu va putea anula aceasta suspendare prevazuta in ordonanta.

Si da, la urma urmei cui ii pasa de aceste ajutoare.
O mare parte le-au primit inainte de suspendare, o alta mare parte au pensii atat de mari incat suplinesc cu succes absenta lor (sa discutam de pensii de 30000/40000 sau vreti sa vorbim de pensii de 50000 de lei? CHAPEAU, DOMNILOR LE MERITATI!- PROBABIL, pentru ca nu imi pot imagina altfel...ar fi mizerabil sa nu le meritati, nu?!)

De aceea, aceste ajutoare au fost deja ingropate si le mancam coliva de ani buni.

Iar despre UNITATEA cadrelor militare care si-ar putea uni vocea astfel incat doleantele lor sa fie auzita pana la guvern, pana la cedo, pana la nato....va soptesc eu un secret:e INEXISTENTA.

Mapn are ceva de impartit cu sri, mi se contrazice cu altii sau cu toti....

Si asteptam in fiecare luna cei cativa leuti promisi...

TRIST.

Unknown spunea...

E bine de stiut ca OUG 57/2015 este nelegala. Legea 24/2000 precizeaza clar ca ".... actele normative pot fi modificate si in perioada cuprinsa intre data publicarii si data prevazuta pentru intrarea in vigoare " numai de autoritatea emitenta. Ori prin samavolnica Ordonanta Guvernul a modificat L223/2015 emisa de Parlament. Guvernul putea sa o modifice numai dupa intrarea in vigoare. Papagali si cei de la CPS a MApN, CARE PRECIZAU CA NU A ADUS PREJUDICII PENTRU CA NU ERA IN VIGOARE LA MOMENTUL MODIFICARII. Atentie L24/2000 a fost modificata cu OUG 61/2009.

Unknown spunea...

P.s.

http://legislatiamuncii.manager.ro/a/22879/fara-tichete-de-masa-acordarea-de-premii-sau-vouchere-de-vacanta-pentru-bugetari-in-2017.html

Unknown spunea...

Daca acordarea oricarui drept legal ar trebui conditionata de justificarea in instanta a necesitatii sale fata de nevoile destinatarului, unde s-ar ajunge?
In alta ordine de idei, in situatia ajutoarelor neacordate opereaza prescriptia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, un negrotei, cicatelea advocat, din Benin mi-a cerut prietenia. M-a lasat sa respir un timp. Pe urma m-a anuntat intr-o romana stricata ca a murit in Benin unul, Michael Ifrim, care mi-a lasat mostenire 17,5 milioane de dolari! Asa, de chielea bulii ca i-a fost lui mila de mine pe cand traia, ca nu putea atunci sa mi-i dea! Dar intai a murit in accident, pe urma la morga a rugat macelarul sa cheme advocatul sa-mi faca cecul de mostenire, pe urma iar a muritara la loc, generosul de el! ,,Cunosc jmecherica, nu-i noua! Imi cere baiatu' datele personale, adresa si nr telef. Pe urma mai urmeaza sa-mi ceara nr de card sa-mi trimita nilioanele de cocari. Dupa aia ma trezesc cu cardul golit si de aia 3 lei pe care-i mai am ramasi de la penzie! Dar, risc sa-mi ridice el penzia ca sunt batran si nu ma mai pot deplasa la bancomat, sa ma ajute, saracan de mine! Porumbelul asta negru crede ca umbla cu mine cu...cioara vacsuita? Atentie, camarazi, la ce mi s-a intamplat si aveti grija la capcane! Nu uitati, mortul n-are cum sa-i dicteze advocatului sume de mostenirii, fiind putin ocupat cu tacerea de mormant!

mosmartin16 spunea...

Chiar daca nu are legatura directa cu subiectul abordat, iata continutul intrebarii de la referendum :"Sunteti de acord ca functiile publice din statul roman sa fie ocupate de catre cetateni aflati in curs de urmarire penala, trimisi in judecata sau condamnati penal ?"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe blogul vecin, Tigri2 m-a gratulat (porcait) in termeni elevati si sublimi! Era mai mishto daca ma plimba si pe mine cu helicopterul sau avionul, iar o data ajunsi acolo, sus, sa ma ejecteze, dar vad ca s-a indeltnicit mai degraba sa ejaculeze! Venin.

mirelamarinescu@917 spunea...

Ce se va intampla cu art 40 din aceordonanta ?

karadeniz spunea...

Urât caracter mai ai Adrian Bantaș !

Huhu Rezea spunea...

Eu le recomand celor care s-au pensionat în anii 2011-2017 să își cam ia gândul că vor primi vreodată, din oficiu, ajutoarele și indemnizațiile tăiate de Boc și de ordonanțele emise de guvernele succesoare.
Se spune clar că în acești ani nu se aplică respectivele dispoziții legale. Când acele dispoziții vor reintra în vigoare se vor aplica doar celor care se vor pensiona ulterior.
Ce drepturi tăiate de Boc-Băsescu au fost acordate din urmă? Doar cele care s-a prevăzut în legi ulterioare sau care au fost acordate de instanțe.
CCR a spus că aceste drepturi neesențiale ar exista, dar nu pot fi exercitate.
Nu văd că se va mai găsi un premier „prost” ca Ponta, care să-și încarce exercițiul bugetar cu milioane de ajutoare și indemnizații care ar fi trebuit acordate timp de 6-7 ani. Si bugetarii civili au suspendate aceste ajutoare.

mirelamarinescu@917 spunea...

VETI INCEPE DIN NOU DEMERSURI PENTRU A REVENI LA DISCTIILE DIN CAMERA DEPUTATILOR PENTRU ACEL OUG NENOROCIT,sau iilasati sa isi bata joc in continuare de noi

Gigi spunea...

@H
Nu -i mai suparati pe cei care nu au luat aceste ajutoare.
Le dau eu o speranta:
ICCJ a emis o DeciZie nr.19/2016,prin care a lamurit cum stau lucrurile cu aceste ajutoare.
Aceste ajutoare,sunt suspendate de guvern,din 2010 si pana in prezent,prin diferite oug,gen.57,99 etc.
Acesta,nu sunt anulate!Si nici pierdute !
Tine doar de vointa politica!Sa fie clar!
Daca gasiti aceasta Decizie aICCJ,daca doriti,o puteti pubica,ca tot aveti ca si tema de dezbatut.

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Am discutat pe blog acea decizie. In esență spune cam ce am spus eu. Dreptul există... dar nu poate fi exercitat. Si-l vor putea exercita cei care se vor pensiona după reintrarea în vigoare a dispozițiilor din L 284/2010

karadeniz spunea...

@Adrian
După acest răspuns sunt foarte sigur. Poți critica ce scrie iar cu argumente poți să-i demontezi ideile.
Dar când faci aprecieri ca cea pe care am criticat-o ori ca cele de acum este clar că invidia și ranchiuna primează în fața raționalului. Pe ce bază consideri că a avut 20 de ani de huzur? De ce nu ar fi normal ca și Mareș să fi primit sau să primească eventual acum acele ajutoare la pensie ( soldele compensatorii sunt altceva). Nefiind militar multe din aprecierile ori constatările pe care le faci la adresa militarilor sunt cam în necunoștință de cauză, chestii de chibiț ce apreciază de pe margine.

Adi 4 you spunea...

Gigi
CORECT SI ADEVARAT!!!! CITESTE ATENT CE AM SCRIS MAI SUS. Nu am pensia mare, este decenta si incerc in fiecare luna sa-mi acopar necesitatile. Daca fostii sefi ai SMG, dupa 06.2010, au iesit la pensie si aceasta este mare, fiindca doar un singur militar in functie poate fi seful SMG, nu ii mai dai dreptul la acele ajutoare??? Sunt destui invidiosi, rautaciosi si meschini, care si-au primit banii, ce sa-i mai intereseze si de ceilalti!!! Anul acesta PSD va pune in practica ce au promis, poate de la anul sa avem sanse, daca suntem uniti inclusiv colegii din celelalte ministere, iar doleanta noastra sa ajunga la Comisiile de Aparare din Parlament!

Gigi spunea...

@H
Depinde si ce spune noua lege a salarizarii unitare.
Daca in aceasta lege mai este prevazut sa se acorde aj.
Dar,intreb:
Daca,in noua lege a salarizarii nu mai este prevazut sa se acorde aceste ajutoare,este clar ca nu se mai acorda din data intrarii in vigoare.
Atunci,ce se intampla cu ajutoarele suspendate, neacordate din 2011 si pana intra in vigoare noua lege?
Asta trebuie lamurit!
Eu,inteleg ce sustineti,daca au fost suspendate raman asa si nu se mai acorda.
De aceea spun,se pot acorda numai daca exista vointa politica.Cum vad ca nu exista......

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Ai auzit că s-au restituit activilor sumele de 25% din solde reținute în anii 2011-2012 în baza aceleiași ordonanțe a lui Boc? Crezi că se revenea la cuantumul din 2010 fără Legea 241/2013 sau se acordau drepturile din urmă fără art. 121 din Legea 223/2015?
Formulările în anul ... drepturile nu se acordă sau dipoziţiile legale referitoare la.... nu se aplică în anul... sunt destul de clare şi sunt opozabile numai celor care s-au pensionat în anii respectivi . Eu n-am vorbit de suspendarea acordării acelor drepturi, ci de neacordarea lor celor care au trecut în rezervă în anii respectivi.
Dacă drepturile vor fi prevăzute şi în legea salarizării unitare, ele se vor acorda numai celor care se vor pensiona ulterior acelei legi, în cazul în care nu se prevede expres că drepturile se vor acorda şi celor pensionaţi anterior, până la intrarea în vigoare a ordonanţei lui Boc, din anul 2010.

Unknown spunea...

Am ras ceva azi la discursul perciunatului lui nenea Soros tov.Hel -fig directorul sri subordonat cia si Mosad .Cum declara el azi asa frumos ca sri nu are acoperiti in justitie si politica. Cred ca si acoperitii din comisia de control sri au ras pana au folosit pozitia corecta la wc- urile turcesti. Am inchis repede tembelizorul sa nu inghete deoarece saracul nu e vinovat cu nimic si mai ales nu e amfibiu ( La fel ca si transportoarele inutile luate de MApN la pret triplu intr- o colonie plina de rauri. )

Huhu Rezea spunea...

@Călugăr
De ce ar avea un serviciu de informații ofițeri acoperiți în politic și justiție dacă este mult mai simplu să racoleze informatori din acele domenii? Marota cu ofiteri acoperiți este promovată chiar de servicii pentru ași acoperi mijloacele folosite.
Legea nu interzice serviciilor să aibă informatori în instituții publice sau în media.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sfintia voastra, Pahome, si eu rad manzeste! Baietii din SRI ne sunt colegi, iar eu ii cred de foarte buna credinta si loiali poporului roman, pe cuvant! Dar ei sunt condusi de Helvig, un german de rea credinta si nepatriot, ca si Iohannis, pe care-l slugareste lingandu-i caineste clantele de la closet, poate ca si in cur...sul zilei de muine! Corb la corb nu-si scoate ochii! Baietii astia cu ochii albastrii, pana acum au servit pentru, painea copiilor si a familiei, o Patrie distrusa moral, politic, economic, etc, fara a se afla sub auspiciiloe unui cod de etica si morala, pentru ca nu s-a dorit!

Helvig sa se duca la ma-sa care l-a alaptat s-o minta, nu pe mine si pe acest popor urgisit! A facut politie politica si juduciara, marlaneasca si criminala, si candva el va raspunde in fata legii pentru toate abuzurile savarsite prin baieti loiali serviciului, pentru ca au executat ordinile si nu le-au discutat! Baietii n-au nici o vina! Capul sarpelui este otravitor, nu coada, si capul trebuie retezat dintr-o singura taiertura cu sabia si legea! Ulciorul nu merge de prea multe ori la apa, cretinilor mincinosi, care ati incalat in mod criminal, cu nerusinare si in mod brutal toate principiile democratiei si libertatile individuale ale cetatenilor romani si pentru care ne-au murit tinerele vlastare in Revolutie!

iceparu spunea...

Cornele,tu chiar crezi ca domeniul lor poate fi controlat de civil?Tu crezi ca baietii fac hartii gen jurnalul actiunilor de lupta sau note de repartitie-distributie?S-a dus vremea angajamentelor scrise si a tabelelor nominale .

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Vad ca nu ai reusit sa blokezi 100% pe cei ce au intrat in tura!
Eu îi las in pace...dar nu este OK!
O sa platesc niste acatiste ca avem si "cler"!

Unknown spunea...

Huhurez .Au si informatori in '' justitie ''( toate serviciile chiar si SPP ) stai linistit.Dar daca vrei sa dai si sentinte ( impotriva celor care ''deranjeaza'' sistemul mafiot al coloniei) ai nevoie de ofiteri acoperiti in randul judecatorilor( lucru interzis clar in lege) mai ales la instantele superioare unde se dau sentintele definitive si irevocabile. Doar asa esti sigur ca judecatorii nu vor ciripi niciodata si nu vor avea o ''criza de constiinta'".

IV spunea...

Domnule H,
Sunt multe subiecte de interes, inclusiv cele privind pozitia corecta si incorecta.
Dar am aprecia mai mult daca ne-ati ajuta sa stim cand se vor dezbate in comisiile de munca si aparare de la Camera Deputatilor PL 475 - trecut prin procedura adoptarii tacite de la Senat la Camera -, amendamentele adoptate de Senat la OUG 57 si Legea de aprobare a OUG 57.
Cu multumiri anticipate,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, tovarasul Nicolae Ceausescu ar fi imlinit 99 de ani, daca ar fi trait. Dumnezeu sa-l ierte si ii sunt recunoscator pentru tot ce-a facut pentru Romania si pentru romani! Indiferent ce a facut si cum a fost, dar nu-l putem acuza ca n-a fost patrot, pentru ca, intr-adevar, a fost un mare patriot! A fost un fel de Vlad Tepes pentru mafioti, tzepari si corupti si a refacut Romania din temelii, punand bazele unei industrii pe care in veci nu o vom mai avea si un fond imobiliar pe care tradatorii si coruptii politici de azi, dar si din viitor, nu vor reusi sa-i varuiasca macar acesti pereti! A fost bine, a fost rau? Faceti o comparatie cu ce a fost pe timpurile lui si cu ce este astazi si stabiliti-va fiecare parerile personale, dar eu il voi aprecia pozitiv pana la moarte! Sa-l aiba Dumnezeu alaturi!

@ Iceparu: Iti dau perfecta dreptate! Securitatea este un concern bine structurat si bine incatusat intr-o platosa de taine si secrete, foarte greu de descifrat si scos la lumina cu ce se intampla acolo! Daca exista vointa politica, se mai pot deschide unele taine ale acestui sistem care a devenit nociv si periculos pentru societate, pentru ca se implica in actul de guvernare si in Justitie! Are puterea de a darama guverne si de a acorda sentinte la ordin, astfel devenind o structura mafiot-politica manipulata de catre presedinte si sefa DNA. Fascismul si bolsevismul nu s-au sfarsit o data cu apusul puterii lor globale, ele continua si azi prin aceste structuri sub aspect mafiot, dar cu continut fascistoid-bolsevic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, apeleaza la sfintia sa, calugarul Mafoame, pardon, Pahone! Am vazut si eu ca au mai disparut dintre ,,ciripoii'' postaci platiti de iohanisto-sorosistii limberalisti idioti si autisti! Eu, pe fb, am inceput sa-i deratizez, si chiar am facut public asta. Cum ciripesc pe limbaj sorosisto limberal cu damf fecaloid din mestecatorile ghiftuite, cum i-am ras din cont! Sa ma muiasca si sa ma spurce vandutii astia pe pagina mea? Nu, nene! Si s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, sa nu le zic rahatii plouati! Accept idioti si inepti, dar nu fascisti si legionari in simbrie iohannista! Punct, dar nu si de la capat! Totusi, calatoria continua!

Huhu Rezea spunea...

@IV
Prima sesiune ordinară a Parlamentului începe abia pe 1 februarie. Acum sunt in sesiune extraordinară pentru adoptarea Bugetului.
Nu cunosc prioritățile legislative ale camerei Deputaților.
Cred că mulți dintre noi cunosc deputați ai majoritații parlamentare pe care să-i sensibilizeze.

iceparu spunea...

Fecioarele din justitie,cele cu studii medii,grefierele,care au salarii mai mari decat un ofiter superior vor salarii decente.Greva japoneza. Tovarase Adrian ai ceva de ciripit sau ti-a taiat popa limba.
Martine tata@,daca l-ai trimis in judecata ca a vopsit niste fatade de bloc pentru capital electoral sa candideze inclusiv la functia de presedinte.Daca l-ai condamnat ca a indemnat oamenii sa mearga la vot sa candideze si la functia de presedinte.Sa-l condamni cand indeamna oamenii sa nu mearga la vot sau cand falsifica acte ca sa dobandeasca casele altora.M-am saturat de tot hotul striga hotii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adrian, nu-s al dracului daca-i decent, dar daca el ma muieste din vorbe, eu sa tac? Pai, eu am 62 de ani, iar daca un nenorocit de 19 ani imi da mure ca nu iubesc infectia si cancerul iohanist, eu sa-l las? Dar, cum ii iese din gura laturoiul, nu poate sa-i iasa si argumentul? Nici eu nu pot schimba pe nimeni sa-l fac adventist, dar nici el nu ma poate atrage la Martorii lui Iehova, asa ca ne batem in argumente, nu in implementari orale! Si nu mai pocni din bici pe americanos sa nu-ti vina sfichiul peste ocarine, mo! As vrea sa va aduca pe voi Iohannis in sapa de lemn sa va aud atunci cum trilu lilu a paguba-n ciuperci!

PGGianni spunea...

Am citit în astă seară asta: http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-vesti-proaste-pentru-militari-si-politisti-maririle-salariale-promise-in-campanie-sterse-cu-buretele-307123 Citiți alin. 4! Să înțeleg că au prins în anul 2017, sumele restante pentru acordarea ajutoarelor? Am căutat apoi prin proiecte, ceva legat de ajutoarele la trecerea în rezervă, dar nu am găsit nimic... O fi doar o „petardă”? Poate mai caută cineva, care să și găsească ceva concret! Noapte bună!

PGGianni spunea...

La mulți ani, dragi camarazi! Iată că anul 2017 a trecut, a venit anul 2018 și odată cu el noile reglementări prin OUG 90/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene! Așa cum o să constatați, la art. 11 a aceste OUG90/2017, o să citiți că „(1) În anul 2018 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.”
Mai mult nu mai scriu,știindu-se că actul normativ de acordare a ajutoarelor, respectiv Legea 284/2010, a fost abrogat, iar suspendarea aplicării unui text de lege și după abrogarea lui, ar fi, într-un stat de drept, democratic, de neconceput și inadmisibil! Un an nou bun și mult noroc în ce întreprindeți!