Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 15, 2017

Draftul cu soldele militarilor în varianta din 2015 a Rovanei Plumb

15 comments
"Legea salarizării unitare va fi discutată cu partenerii sociali. Avem 32 de miliarde de lei prinse în următorii 3 ani pentru creşterile de salarii, începând din februarie. După ce terminăm cu bugetul de stat, pentru că asta e prioritatea zero pentru noi, vom intra în discuţii cu partenerii. Termenul dat e trimestrul al doilea, deci până în iunie suntem obligaţi să avem legea dată în Parlament. Nu avem de ce s-o amânăm, pornim de pe legea Rovanei Plumb, şi aceea trebuie un pic periată, dar nu vom merge pe legea tehnocraţilor. Acolo e o creştere de 19,5 miliarde de lei, noi am prognozat 32 de miliarde de lei", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.





"

15 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt sceptic, foarte sceptic! Suma alocata este mai mare, dar proiectul a prins mucegai di 2015.
Poezii romantice de iubire... Inca mai vreau revizuirea a tot ce inseamna veniturile militarilor, solde si pensii, ca la medici. Ei vor primi in euroi, mii de euroi in papusoi, noi de ce n-am primi asa, ori echivalentul, mai ales ca suntem in structurile euro-atlantice, nu? Sa fim la valoarea armatelor acestor structuri, si nu cu ajutoare sociale, tiganesti, pentru trantoreala! Daca ramaneau tehnocratii, ne mai puneau sa lopatam si la zapada sa ne putem lua aceste ajutoare sociale sorosiste! Vrem solde si pensii militare, nu autoare sociale de subzistenta! Praf in ochii fraierestenilor, si cred ca aburelile astea ale lor nu ne vor da pe noi la intors!

Ati auzit, bai, astia din binomul malefic din MApN si Casa Sectoriala, care de ani si ani de zile ne-ati manarit in stil mafiot veniturile la comenzi politice si ipocrite, de moment, si doar in avantajul vostru? O sa cadeti cu totii de acolo, din prepeleacul inalt, sa va rupeti gatoasele, cat de curand! Doamne, ajuta!

kostas spunea...

Sa le fie rusine daca este asa cum se arata mai sus. Cu 405 lei apreciaza ei un grad de general sau amiral. Atat respect arata ei pentru gradele din armata. Nu dau doi bani pe armata. Soldele de grad le-au copiat din legea 284, a lui Boc, de acum 7 ani. Nu le-au mai marit nici macar cu un leu fata de 2010. Rusine sa le fie.

Gigi spunea...

Daca un general al armatei romane v-a avea pt.solda de grad, 400 si lei,o spun de pe acum ca e bataie de joc.
Ce sa mai vorbim de s.of. care in total cu solda de functie vor avea 2000 lei?
O femeie de serviciu de la un spital are mai mult decat acestea.
Ce sa mai vorbim de cei angajati.
Nu cunoastem de sporuri,de procentul maxim care se vor acorda.
Daca,mai este valabil acel plafon maxim de 30%!?

hankook spunea...

In seara asta la A3 , Liviu Dragnea iar a spus-o pe aia cu " 10 % impozit la pensii ,din februarie 2017 , la ce depaseste 2000 lei"...a dat si exemplu: la o pensie de 3000 lei, castigul e de 150 lei..am facut calculele si asa e cu 10%.... ori nu a citit legea , ori e setat pe 2018 si zice 2017...vedem cuponul in februarie !

Iulian Mareș spunea...

Hankook
Sa-l credem? Sau credem si se aplica ceea ce se publica in Monitorul Oficial?
Ce scrie in document?

kostas spunea...

A gresit. Legea pe care au dat-o prevede 16%. Programul lor prevede 10% de la 01.01.2018

Huhu Rezea spunea...

@hankook
A spus că în viitor. Nu știu cum de auziți dvs că de la 01 02 2017. Se referea la faptul că nu se mai poate vorbi de cota unică de impozitare în prezent. Nu vedeți că în Legea nr.2/2017 se spune că s-a modificat suma dedusă la impozitare nu și procentul de 16%?

tehnocrat spunea...

Sunt discutii si prevederi legale.
In conformitate cu legislatia adoptata, publicata in monitorul oficial si intrata in vigoare, asteptati-va la urmatoarele, daca sunteti pensionari militari:
X= cuantumul brut in plata in decembrie 2016
Y=1,0525X cuantumul brut in ianuarie 2017
A. Daca Y<=2000 lei
Cuantumul net in plata incepand cu februarie 2017 este egal cu Y lei
B. Daca Y>2000 lei
Cuantumul net in plata incepand cu februarie 2017 este egal cu:
0,84Y+320 lei
Obs.
a. Cuantumul net este cel ce va intra pe card si la foarte putini ce va aduce postasul.
b. In ceea ce priveste posibilitatea unei noi legi a salarizarii bugetarilor, posibil ca in aceasta lege sa intre si militarii activi, nu va faceti prea multe iluzii, in special cei care acum aveti o pensie bruta peste sau in jur de 2000 euro.

Iulian Mareș spunea...

Tehno
Ai ceva cu cei cu pensie reala, neta intre 2000-3000 €?
Ce anume? Nu platesc impozite.... sau cum?

tehnocrat spunea...

Pt Dl Mares
Nu sunt un om sarac si nu provin dintr-o familie saraca.
Cand fac anumite comentarii nu ma gandesc la anumite persoane.
Asa mi-a dat mie folosind legislatia actuala, anumite proiecte legislative si cele 4 operatii aritmetice: adunare, scadere, inmultire si impartire.
D.p.m de vedere puteti sa aveti o pensie si de 5000 de euro net, nu ma intereseaza si nu-i treaba mea.
Ceasuri bune va doresc.

Gigi spunea...

Anunt de ultima ora.
Dragnea si Grindeanu,vor participa la ceronia de investire a lui TRUMP la CASA ALBA
Asta spune multe!

hankook spunea...

Am spus ceva timp În urmă că stiu și legea nr.2 /2017 și programul de guvernare 2017-2020 al P.S.D., dar când apare la TV , L.D. repetă obsesiv aceeași placă cu 10%...ar fi nevoie de mai multă coerență in exprimări /explicații...cel puțin așa am fost eu învațat, de la L.M.D.C. încoace !

Huhu Rezea spunea...

@hankook
Incercați să rețineți ce se spune la Tv și nu ce ați vrea să se spună. Reaudiați acele emisiuni și veți vedea că ați reținut greșit.

Iulian Mareș spunea...

Tehno
Stiu ca Nu este cu necaz!
Deskiderea facuta era pt un anume clantau....sa puna botu' nblanit!
:))

PS...important este ca nu se mai limiteaza taxele si impozitele la 5 salarii medii! Asta este f corect!

Liviutatarush spunea...

http://www.monitorulvn.ro/articole/olguta-vasilescu-anunta-ca-trimite-legea-salarizarii-unitare-in-parlament-cel-tarziu-in-iunie_2_70873289.html