Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 14, 2017

Guvernul tehnocrat a confiscat dreptul de pensie suplimentară pentru militarii cu vechime cumulată de peste 45 de ani

54 comments

OUG nr. 57/09 12 2015 i-a redus domnului rezervist drepturile de pensie ce i se cuveneau  potrivit Legii 223/2015, aprobată de Parlament, prin plafonul de 85% instituit în art. 30,  cu  9 procente corespunzătoare nivelului maxim de pensie suplimentară. Omul a plătit degeaba, timp de 31 de ani, contribuția pentru pensia suplimentară. A rezultat o pensie militară recalculată mai mică decât pensia contributivă în plată.  Titularul  nu ne spune dacă a contestat această decizie.
Legea de adoptare a Ordonanței nr. 57/2015, PL x 82/2016, prin care majoritatea parlamentară ar fi putut să elimine tăierea unor drepturi de pensie, deși este în procedură de urgență, zace din aprilie 2016  în sertarele comisiilor raportoare, finanțe bănci, juridică și apărare, timorate de scrisoarea avertisment primită de la foștii miniștri de Apărare și MAI, domnii Motoc și Tobă. Doar Comisia de muncă, în fruntea căreia s-a aflat doamna Rovana Plumb, a întocmit un raport preliminar, blocat de comisiile raportoare menționate mai sus.




54 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, atunci, n-am eu dreptate cand va solicit sa-l impodobiti, ca pe bradul de Craciun, pe primul minustru cu plangeri, sesizarii, reclamatii, denunturi si opinii? Cu zecile de mii sa se duca pe adresa acestuia, si sa se invoce un control sever al Corpului de control al domniei sale sa depisteze originea metastazei mafiote de la Minister si Casa sectoriala de unde au pornit toate aceste marsavii, golanii si acte mafiote! Acest binom, devenit malefic cam de vreo zece ani, lucreaza doar impotriva noastra, dusmanos si perfid, in contre si cu dezavantaje odioase! Puneti mana pe obiectele de scris si sa curga valuri, valuri plangerile impotriva acestui binom, pentru ca nu politicienii emana aberatiile legislative, ci doar din interiorul acestor doua institutii care lovesc fara odihna in drepturile noastre constitutionale! Eu am s-o fac patimas, cu multa ura acumulata in timp, datorita a foarte multe nedreptati, si am sa-i infierez ca pe niste calai ai pensiilor militare! Trebuie sa aruncam in closete si ghene toate gunoaiele si toate rapandulele sedentare si bune doar la ticluiri obsedante de razuiri si mutilari de drepturi! Daca aveti sange verde in instalatii, daca inca va mai considerati militari combatanti, faceti-o pana nu-i prea tarziu: Si acest guvern va deveni vulnerabil si neputicios in scurt timp, dupa erodare, de aceea e bine sa batem fierul cat inca este cald si n-au apucat sa se infrupte si sa se sature din ciolanul puterii, care ii pun pe tanjala si sa se alieze cu dusmanul nostru comun: Ministerul si Casa Sectoriala de Pensii!

Unknown spunea...

Perfecta dreptate, cine are putere sa se bata si pentru noi ,ii dorim sanatate ,mii de multumiri . Avem aci pe cineva care cunoaste bine ce e de facut il rugam pe dl H , sa faca o scrisoare dlui ministru si celui de la mapn acum avand dovada de netagaduit .Mutumim anticipat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mirabela, eu cred ca 90& suntem nemultumiti, daca nu cumva aproape 100%, dar important este macar sa se scrie primului ministru macar aceste cuvinte, exemplific sumar, pot fi copiat si v-as multumi, macar de s-ar trimite cateva mii de astfel de plangeri:

,,Va rog respectuos, Domnule Prim Ministru, sa dispuneti un control sever si amanuntit, prin intermediul Comisiei Dv. de Control ministerial, in sediile Ministerului Apararii Nationale si Casei Sectoriale de Pensii MApN, intrucat absolut toate actiunile legislative, calcularile, recalcularile si alte activitati administrativ-financiare sunt indreptate dusmanos si pagubos catre toti pensionarii militari din interese obscure, astfel incat majoritatea pensiilor si drepturile constitutionale sunt micsorate, mutilate si denaturate in mod dramatic, astfel crescand nemultumirile si revolta in randurile rezervistilor militari! In aceste sedii s-au plamadit toate farsele legislative paguboase si indreptate sa ne mutileze drepturile de pensionari militari. Acest binom institutional, MApN-Casa Sectoriala de Pensii, in loc sa militeze si sa depuna eforturi sustinute pentru sprijinirea noastra, pentru cresterea gradului de bunastare si sa indrepte recunostinta statului fata de activitatile le le-am depus intr-o viata in slujba apararii Patriei si activitatilor militare din tratatele Euro-Atlantice, ei procedeaza cu obstinatie si indarjire catre indepartarea noastra de valorile eropene, de ruinare si mutilare dramatica a drepturilor constitutionale, dar actionand permanent si discriminatoriu doar pentru grupuscule si interese de fratii vremelnice din aceste institutii sa fie avantajati in detrimentul celor multi. Convingerea este ca acolo s-au format anumite grupuri cu afinitati familiare, de prietenie, de ,,cumetrie,'' politice si din alte interese, astfel incat noi, cei multi, baza Apararii Romaniei, suntem permanent marginalizati si discriminati prin toate metodele de s-a ajuns ca plangerile, procesele si denunturile sa insumeze zeci de mii de cazuri catre toate autoritatile de drept ale statului, iar sute si sute de canmarazi s-au sinucis, nesuportand aceste abuzuri, ori au suferit atacuri de cord, atacuri cerebrale sau stari de degradare psihica sau emotionala ireversibile! Va rog sa actionati pana ce acest binom nu va deveni la fel de malefic ca si celalalt binom, intrat de acum intr-o profunda criza ce a bulversat intreaga viata si activitate din Romania! Va multumesc pentru intelegere si sper ca ve-ti actiona in spiritul dreptatii!
Cu respect si recunostinta,
Stan Patitul''

Macar aceste cuvinte daca binevoieste cineva sa le scrie, pe scurt, dar sa fie cu zecile de mii, vor atrage atentia! Eu va rog sa dati exemple cu oameni care au murit, exeple personale cu nedreptati si abuzuri, cu actiuni dusmanoase si mafiote si altele ca sa intariti convingerea! Pe plic, la exterior, sa scrieti: ,,Personal Prim Ministrului Romaniei'' Orice plangere, sub orice forma sa fie facuta si trimisa, oameni buni si dragi camarazi! Puteti apela si la aschimbarea cadrului legislativ, la indepartarea si refacerea OU G57, ce vreti sa scrieti, dar plangere sa fie, ca altfel ne vor rade in nas mafiotii in continuare si se vor degrada dramatic pensiile si drepturile noastre militare!
Aveti incredere in mine ca asa vom darama si indeparta acest binom malefic si periculos din Armata!

Pop Iuliu spunea...

@ Cornelius Flavius Ifrim, ma bucur sa va revăd activ pe blog. Am onoarea sa va salut!
Nu cred ca se va reuși ca prin petiții sa redobândim drepturile cuvenite pentru contribuția la pensia suplimentară, dar sunt convins ca cineva din asta țara va câștiga in instanța dreptul cuvenit si astfel se va face dreptate tuturor celor care sunt vădit prejudiciati de un drept anterior plătit. Oare așa vor proceda si guvernele ulterioare cu cei care contribuie la pilonul II de pensii?
Cu deosebita stima!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pop Iuliu, ma simt onorat de bucuria intoarcerii mele, la fel sunt si eu bucuros ca pot sa scriu in continuare, pentru ca un timp m-am retras avand probleme de sangerari nazale din cauza tensiunii, fiind expus unui stres continuu un timp indelungat, MApN purtand intreaga vina a degradarii starii mele de sanatate, datorita nedreptatilor la care m-a supus vreme idelungata! Eu am credinta totala ca lucrurile se vor schimba in bine, daca noi vom fi hotarati sa actionam toti pentru unul, si unul pentru toti! Eu voi ticlui o plangere in care voi fi si mai drastic: Daca Prim Ministrul nu are intentia sa ne ajute, ii promit ca ma duc in fata Guvernului si imi dau foc in semn de protest si in numele tuturor camarazilor mei, dupa ce-i voi etala principalele probleme pe care le intampinam de ani si ani de zile, vinovatul si intraga raspundere pentru toate aceste abuzuri fiind maleficul binom, MApN si Casa Sectoriala de Pensii Militare, locurile unde s-au plamadit si emanat toate actele de injustitie si abuzuri indreptate impotriva pensionarilor militari! Eu imi voi juca ultima carte, alta cale nu mai exista! Sunt hotarat sa fac orice pentru Dreptate, Corectitudine, Adevar si Justitie, toate fiind pur constitutionale, altfel degeaba mai traiesc in acesta tara batjocorita de tot felul de mafioti si nelegiuiti! Dreptatea sa invinga, mafiotii si tradatorii la puscarie!

iceparu spunea...

Cornele ,exemplul dat este unul fericit.Sa vezi altii care au pensia injumatatita.Este ca in lucrarea lui Lenin,un pas inainte ,doi inapoi.Cu cat esti mai departe de 2016 cu atat ai pensia mai mica.Cum cei mai in varsta sunt bagati in ANCMRR ,acolo e jale.Dece crezi ca asociatia a militat pentru PSD?Se pare ca PSD s-a angajat ca va mentine cuantumul cel mai avantajos.
Coeficientii si sporurile bata-le vina. .

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu te juca cu focul că faci noaptea pipi în pat. :)
Ai făcut campanie electorală pentru Băsescu și acum faci memorii către Grindeanu? Trebuie să sensibilizăm conducerea Camerei Deputaților, locul unde se poate decide soarta ordonanței ticăloase.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iceparu< coeficientii si sporurile sunt doar pentru cei care acum lucreaza in binom! Discriminare pe fatza! Noi, cei pensionati mai demult, riscam sa ajungem sa luam ajutoare sociale in loc de pensii!
Prim ministrul va fi luat prin surpridere de aceste plangeri ale noastre, habar nu are de realitate, iar noul ministru al Apararii deja a fost aburit de mafie si incadrat in legile omertei!
De aia nu-i scriu, pentru ca corb la corb nu-si scot ochii! Daca nu informam premierul ca sa ia masuri, nimic nu facem! N-ar fi rau sa-l informam si pe Dragnea de aceasta stare de lucruri degradanta, adica sa-i scriem direct pe adresa Camerei De...futatilor, unde el este Presedinte de Camera.
A promis ca nu va mai tolera nedreptatile din Romania, iar nedreptatile noastre strigatoare la cer sunt cazuri graitoare! Sa nu stam, onorabililor cu mainile in san! Ce mare scofala sa scrie fiecare o plangere, mai ales pe baza nedreptatii lui? Costa doar 7,5 lei o recomandata de trimitere.
Macar cateva cuvinte acolo, cu cateva dureri personale, cateva acte de necisnste si de nedreptate, nu-i greu de realizat si cu propunerea de a se face un control cu Corpul de Control al Prim Ministrului, ca acest lucru este poate cel mai important la ora actuala ca sa se descopere toate magariile si increngaturile mafiote de acolo! Acolo este buba si cancerul, la binom!
Nu a hotarat CCR ca este interzis sa se mai razuiasca pensii? Vad ca se incalca aceasta hotarare si se emit, in continuare, pensii in cuantum razuit cu drujba si in mod criminal!

Pop Iuliu spunea...

@Corneliu Flaviu Ifrim
Sunteți tare supărat, îmi pare rău! Dacă ajungeți la București va rog sa-mi spune-ți si in funcție de timpul dumneavoastră poate luam o cafea si mai vorbim.
Eu tot sper ca dumneavoastră o sa plasați cât mai curând pe acest blog o invitație la lansarea unei cărți care sa va aibă autor, astfel încât toți cei care va citim aici sa venim la Onești sau la Bacău!😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: I-am facut campanie lui Valerian Vreme, prietenul meu care de ani de zile ma ajuta si ma sprijina cand mi-e mai greu pe plan personal. I-am cerut din start sa ma scuteasca cu Basinosul si ineptiile lui, eu actionand strict pe el si pe promisiunile lui, personale, electorale in slujba comunitatii locale, pe probleme stricte! Am dat pliante fara latraturi si slogane, fara publicitate verbala si exchibitionisme, si as putea spune ca i-am fost permanent insotitor personal pe traseele electorale, ca fiind responsabil compartiment de presa locala unde am fost patru jurnalisti locali. La nivel de Onesti, primarul pesedist este blamat de onesteni ca incompetent si neproductiv, noi avand mari neajunsuri din cauza ignorantei si incompetentei acestuia! Asa ca am actionat din start ca beligerant si potrivnic ideii de a face propaganda unui parvenit incompetent, chiar daca PSD promitea Luna de pe cer! Dar, daca asta e guvernarea, apelez la ea! Si nu-i o realitate ca binomul militar ne boicoteaza de ani si ani de zile toate drepturile? Faceti un sondaj de opinie sa selectam multumitii de nemultumiti si ve-ti vedea catastrofa ce-a produs-o acest binom rezervistilor! Ca orientare politica, va zic sincer tuturor: Nu mai am incredere in absolut nimeni, iar faptul ca am facut campanie lui Vreme, a fost ceva de exceptie, pentru ultima oara de fapt, mai ales ca fiind in staff-ul de presa n-am avut nici o alta atributiune intrucat am refuzat sa scriu in ziarul local articole si elogii unei cauze pierdute, preferand doar cadrul organizatoric si de asigurare a materialului tiparit in teritoriu! Acta est!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pop Iuliu, am sute de poezii de publicat si stau aruncate pe undeva ,la dos! Am poezii pentru copii care asteapta sa fie publicate. Mai degraba m-am ocupat sa recenzez carti ale scriitorilor locali sau din Republica Moldova. Lenea e cucoana mare, medicii denumind-o, generic, depresie severa, mai degraba...Cate n-as scrie eu daca problemele mele nu m-ar tine cu coarda intinsa la maxim! La Bucuresti va trebui sa ajung intr-un fel sau altul. La timpul potrivit voi anunta si asta. Sanatos sa fiu eu, ca tare mult sange am mai pierdut pe nas cu cresterile astea bruste de tensiune, mai ales noaptea prin somn...Nici timp de doctori n-am. Stau cu trimiterile catre specialisti in buzunar si nu pot sa ma duc din cauza unor probleme...Ce rea e viatza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Pai, sa actionam si la Camera Deputatilor, frati crestini cu plasma verde in instalatii! Mama ei de viatza! Mai ales ca e iarna si nu e vara sa ne batem de musca! Sa ne bata si gandurile cum sa actionam mai bine sa ne aflam Dreptatea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, sa nu uit: Nu-mi cereti incredere in acest Guvern pesedist! Prima greseala: Numirea lui Haineala de catre noul ministru al Justitiei e ca o mare tradare fata de romani! Apoi, daca nu se facea taraboi, Coldea ramanea in functie! Kovesi le rade-n bot! Ministrul Apararii este ocupat pana peste cap cu primitul osanalelor, ofrandelor, omagiilor si onorurilor de la capii mafiei militare! Spagile pe mai tarziu, cand s-o invechi sita! Iohannis se carel poteca de Ziua Unirii mici ca-i pute actul acesta national si pur romanesc, nu seamana cu fascismul! Are izmenele reci pe el cu frisoane de ce-o sa dea pe mestecatori binomul despre ce are el in carca si in capusa! Asta e. Mai vreti exemple? Dar ce sunt eu aici? Informator al securitatii lui Coldea & Comp? Hmmmm...Lulutza nu va mai fi felata, dar va fi cercetata pentru cele 200.000 de dosare basanoaie bagate la naftalina si formol...,,Succesuri,'' noilor inchizitori! Penziile noastre vor ramane bortzoase, dupa ce vor fi fecundate si fatate in luna Iulie. Daca actul va fi oral, sau anal, adio mostenire grea la chimir! Pana atunci, urmariti pe Ghita ce mai da afara pe portitza!

tehnocrat spunea...

Foarte bun exemplul cu aceasta pensie recalculata.
Rezulta urmatoarele:
1. Of are o vechime cumulata de 45 de ani din care 32 de ani ca militar si 13 ani ca civil. Daca realiza cei 13 ani ca civil dupa data de 01/01/2016 vechimea cumulata care se lua in calcul la stabilirea drepturilor de pensie pe legea 223/2026 era de 32 de ani, care se putea valorifica in intregime pe legea 223/2015, inclusiv contributia suplimentara de 9% si ar mai fi incaput inca 4 ani.
Cand cineva se considera nedreptatit, trebuie da inteleaga ca legea 223/2015 chiar daca considera in vechimea cumulata si perioada lucrata ca civil in viata civila pana la data de 31/12/2015 (datorita restructurarilor din MApN) rolul acestri legi este de a rasplati militarii pt sacrificiile lor personale si familiilor, pe timpul activitatilor desfasurate in SNAp, nu in viata civila, pt viata civila exista legea 263/2010.
2. Cuantumul in plata este partial nemeritat, pt ca el provine din recalcularea drepturilor de pensie pe legea 119/2010+OuG 1/2011 + 263/2010 cand pntru vechimea cumulata in viata civila de 13 ani, la calculul punctajului, s-a folosit un stagiu de cotizare de 20 de ani, privind incalcarea principiului constitutional: egalitatea in drepturi a cetatenilor. La civilii care au lucrat in aceleasi conditii cu of in viata civila se ia in calcul stagiul complet de cotizare de 35 de sni.
Asa ca in cei 13 ani din civilie, ca civil, of a obtinut un punctaj cu 75% mai mare decat ceilalti civili, care au muncit la fel, in aceleasi conditii si in acelasi timp.
3. Scenariul pozitiv: pensia in plata va ramane in continuare si se va indexa anual si actualiza cu o vechime cumulata de 45 ani.
Scenariul negativ: la prima actualizare se vs lua in calcul doar vechimea cumulata in serviciu:32 de ani, nu se va mai pastra in plata cuantumul avantajos, iar pt vechimea cumulata din civilie de 12 ani 8 luni 12 zile i se va calcula o alta pensie pe legea 263/2010 prin impartirea la stagiul complet de cotizare de 35 ani care i se va acorda undeva spre 65 ani, in functie de luna si anul nasterii.
Concluzie: pensionarul ar trebui sa fie multumit, atat pt pensia recalculata cat si pt pensia in plata. Se poate mult mai rau.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Daca nu ma insel eu, fondul national al pensiilor nationale, tot un fel de Pilon, a fost nationaluzat, prin confiscare, de guvernul Boc I! Acesta a fost inclus, de-a valma in bugetul Casei Nationale de Pensii! Am citit undeva asta...era un act nornativ!
Acum existand CSP, inteleg ca ni se face o mare favoare, acordandu-ni-se fractiuni?

Anonim spunea...

Ca imi place sau nu imi place de huhurez NU conteaza.
Dar trebuie sa ii dau dreptate si lui si voua in privinta pensiei suplimentare......desi eu sunt sub nenorocitul de 85% cu 1 procent
Asa mi se pare corect si moral.NIMENI nu iti poate lua cps(a nu se confunda cu casa de pensii)

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mai am o intrebare....
-daca gl. F. Coldea se pensioneaza, exista sansa sa il vedem postand pe aici?.. nemultumit de pensie si nedreptate..., etc!..... pe el, nu pe maimutoiul ala, stii tu care!
Ca Base, face asta!

PS- daca posteaza, te rog sa nu-l cenzurezi, da? :))

Adi 4 you spunea...

Da Huhu, este furt calificat!!! Degeaba mi-au dat in plus 300 lei, la pensia recalculata fata de ce aveam in plata, daca nu pot valorifica toti cei 49 de ani cumulati. Nu vreau banii/pensia celorlalti camarazi, vreau doar dreptul meu. Nu am fost lasat sa fac politica, nu am fost lasat sa incep o afacere si nu sunt singurul in aceasta situatie. Ne-am facut datoria si acum cand suntem epuizati, nici macar soldele la trecerea in rezerva nu le-am mai primit! Am iesit in 2015, incercand sa-mi castig niste ani linistiti de viata, altfel mai aveam de stat pana in iunie 2021. Toate cele buna si multa sanatate la toti!!!

CEZAR spunea...

NemultumitI ?? De ce ..?
De o pensie de 3600..??
Hai sa o supunem dezbaterii publice.....!!!
Fara PMP.....

CEZAR spunea...

PS.
Nu cred ca-i cazul sa ne mai amagim cu una sau alta !
L-223 nu-i corectea...este de-a dreptul aberanta !
Singura solutie o amendare ..rezonabila ..sau si mai sigur ..o noua L....

CEZAR spunea...

Adi 4 you ..
Esti patetic si ..ridicol la maxim....!!
Ce insemneaza 49 ani vechime ..cumulati ..detaliaza-i ..
Care-i ,,dreptul tau " ? Ceva ce a rezultat din mintea tulbure a unor exaltati ...
Daca rezuzulta 30.000 Euro ..era tot dreptul tau desigur ....
Legea-i INCORECTA si ABERANTA..trebuie schimbata ..
In sistemul militar este foarte gresit ca un drept de pensie sa se bazeze pe SPORURI ....date pe sprinceana si care nu sunt UNIVERSAL VALABILE..
Daca Sergentul are ..ACELEASI SPORURI cu GENERALUL de Aviatie (fara avioane )..sunt de acord
Daca NU..NUUU...

Huhu Rezea spunea...

@mares
Stii ceva, dar nu bine.
Fondul de pensie suplimentară a fost naționalizat prin OUG nr. 31/1998, de către Guvernul Radu Vasile, cu al său ministru de finanțe, Traian Remeș, guvern CDR.
Am scris despre asta aici:

http://www.huhurez.com/2016/02/cum-nationalizat-guvernul-cdr-fondul.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Corect!

Cezar
L 223 se va imbunatati si nu anula!
Imi place ca esti impotriva sporurilor ca si cum nu ar fi venituri! Sa vezi tu la alti bugetari sporuri, nu la militari!
In iulie va fi noua lege a salarizarii, dar scad functiile cu o treapta!
Pana atunci...buluc la pensie!

Anonim spunea...

decizia prezentata trebuia contestata, la 22 ani vechime in serviciu trebuia OMM clasa 2-a si implicit o majorare cu 15 %

CEZAR spunea...

@ m_Ale
Corect trebuia sa zici ... Sa vezi tu la alti bugetari sporuri, nu la ,,UNII "
militari!
Noi vorbim de pensiile militare ..doar ...!!
La acele categorii...cei care au sporuri babane le au in integralitatea ,,speciei " din care fac parte ...
Ex..pentru m-Al doar :
Daca steuardesele au spor pentru ,,sex la inaltime "...apoi toate au chiar si alea mai ofilite pe care ...pilotul nu le pune la munca ...in plus
Daca cei din sistemul judiciar au ..pentru zambet frumos atunci cand iti dau 10 ani si regreta ca nu ti-au ..dat 20.apoi toti au ..si tot asa ...
Intelegi diferenta care provoaca ..scarba in sistemul militar si nu numai ...??

Anonim spunea...

Dupa parerea mea nu conteaza ca scad functiile cu o treapta,ci cu cat cresc soldele(grad/functie) dpdv financiar in urma aplicarii legii unice de salarizare.
Ma insel cumva?

Gigi spunea...

Cu toate ca am dezbatut aici de peste 1,5 ani vad ca se mai fac confuzii in ceea ce priveste modul de calcul,precum si cum se valorfica procentele rezultate din vechime in serviciu,vechimea cumulata,pensia suplimentara,OMM.

1.In l.223,asa cum a fost promulgata in 2015,se prevedea ca se pleaca de la 80% din baza de calcul,la care se adauga un procent de 1% pentru fiecare an ce depaseste 25 ani,dar,nu trebuia sa depaseasca 100%.
Dupa aceea se adauga un procent de 15%,la b.c.la latitudinea conducatorilor.
Dupa ce se aplicau aceste procente se adauga contributia la p.s.si OMM,dupa 100%.
2. Dupa,modificarea legii,prin art.40 de guvernul "mau", nu s-a mai plecat de la 80% ci de la 65% cu plafonare la 85%. Acest procent(85%)il poate atinge numai cei ce au o vechime cumulata de 45 ami,la care pierd in totalitate contib.la p.s.plus vecchimea ce depaseste 45 ani.
La procentul de 85% se aplica OMM.
Sr poate ajunge la:102%,97,75%,93.5%,di baza de calcul,in functie de Omm avut fiecare.

3.La ora actuala,Senatul a votat ca procentul de plecare sa fie de 80%,plafonat la 100% in care se include p.s.si omm. Camera Dep.va da verdictul final. Cand? Nu se stie!

Deasemenea,vad ca un vesnic user," lupta" tot timpul petru abrogarea legii 223 si pentru neincluderea sporurilor,nici macar cele ciuntite prin faimosul art.40!?
Nu!Legea nu trebuie abrogsta ci amendata. Si ii reamintesc acestuia faptul ca,la aceste sporuri statul de drept ne-a oprit taxe si impozite. Nu este nimic ilegal in a fi incluse in baza de calcul!
Acestuia,ii spun sa faca un raport sa i se calculeze lui pensia fara includerea acelor sporuri,daca tot nu doreste!

Iulian Mareș spunea...

Cezar
Filozofezi si nu e bine! In tot sistemul bugetar recent sunt sporuri!...Elimina-le tu pe toate! Succes!

Nedumerire!

Ex. Functia este definita de o denumire si o clasa de salarizare sau coeficient. Sel al Op si PL la BI este acum de lt col, 4,3 parca! La eliminarea prevederilor M 109 va fi de Mr. 3,4!
Pe noua lege a salarizarii ce crezi ca iti va lua in analiza si calcul? Denumirea functiei sau gradul pe care l-a prevazut?
Eu cred ca noua incadrare si gradul avut!
In concluzie vor fi majorari, dar nu asa importante, cum par la prima vedere!
Vom vedea....dar sa nu fim f optimisti!

Iulian Mareș spunea...

Alpacin
Vechimea nu este singurul lucru care defineste OMM! Ai uitat de aprecierile anuale....?

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

@alpacin
La vechimea în serviciu intră și școala militară. La OMM intră doar perioada cât a fost cadru militar.

hankook spunea...

@ Iulian Mares
Functia de sef S3 Operatii si instructie la orice batalion este de lt.col.coef.4,3 ...dar daca pe viitor functiile vor fi identice cu cele de dinaintea ordinului M 109 , functia va fi de mr. coef.4,1....eu am avut aceasta functie din 2008 si pana in 2016, cand am iesit la pensie !

CEZAR spunea...

COSMOGONIA DIN ..,,MEMENTO MORI"
"La-nceput, pe când fiintǎ nu era, nici nefiintǎ, / Pe când totul era lipsǎ de viatǎ si vointǎ, / Când nu s-ascundea nimica, desi tot era ascuns... / Când pǎtruns de sine însusi odihnea cel nepǎtruns / Fu prǎpastie? genune? Fu noian întins de apǎ? / N-a fost lume priceputǎ si nici minte s-o priceapǎ, / Cǎci era un întuneric ca o mare fãr-o razǎ, / Dar nici de vǎzut nu fuse si nici ochi care s-o vazǎ. / Umbra celor nefǎcute nu-ncepuse-a se desface, / si în sine împǎcatǎ stǎpânea eterna pace!... / Dar deodat-un punct se miscǎ... cel întâi si singur. Iatǎ-1 / Cum din chaos face mumǎ, iarǎ el devine Tatãl... / Punctu-acela de miscare, mult mai slab ca boaba spumii / E stǎpânul fǎrǎ margini peste marginile lumii... / De-atunci negura eternǎ se desface în fâsii, / De atunci rǎsare lumea, lunǎ, soare si stihii... / De atunci si pânǎ astǎzi colonii de lumi pierdute / Vin din sure vǎi de chaos pe cãrãri necunoscute / si în roiuri luminoase izvorând din infinit, / Sunt atrase în viatǎ de un dor nemǎrginit / Iar în lumea asta mare, noi copii ai lumii mici, / Facem pe pǎmântul nostru musunoaie de furnici; / Microscopice popoare, regi, osteni si învǎtati / Ne succedem generatii si ne credem minunati; / Musti de-o zi pe-o lume micǎ de se mǎsurǎ cu cotul, / În acea nemǎrginire ne-nvârtim uitând cu totul / Cum cǎ lumea asta-ntreagǎ e o clipǎ suspendatǎ, / Cǎ-ndǎrǎtu-i si-nainte-i întuneric se aratǎ. / Precum pulberea se joacǎ în imperiul unei raze, / Mii de fire viorie ce cu raza înceteazǎ, / Astfel, într-a veciniciei noapte pururea adâncǎ, / Avem clipa, avem raza, care tot mai tine încǎ... / Cum s-o stinge, totul piere, ca o umbrǎ-n întuneric, / Cǎci e vis al nefiintei universul cel himeric... // În prezent cugetǎtorul nu-si opreste a sa minte, / Ci-ntr-o clipǎ gându-1 duce mii de veacuri înainte; / Soarele, ce azi e mândru, el îl vede trist si ros / Cum se-nchide ca o ranǎ printre nori întunecosi, / Cum planetii toti îngheatǎ si s-azvârl rebeli în spat, / Ei, din frânele luminii si ai soarelui scǎpati; / Iar catapeteasma lumii în adânc s-au înnegrit, / Ca si frunzele de toamnǎ toate stelele-au pierit; / Timpul mort si-ntinde trupul si devine vecinicie, / Cǎci nimic nu se întâmplǎ în întinderea pustie, / si în noaptea nefiintii totul cade, totul tace, / Cǎci în sine împǎcatǎ reîncep-eterna pace..."),

Adi 4 you spunea...

Cezar tu ai citit titlul unde ai postat?
Cauta in postarile mele anterioare si vei vedea detaliat cariera mea. Am fost ca personalul, am oprit in toate garile, iar tot ce am realizat a fost prin munca si fara pile! Faptul ca te-ai nascut inaintea mea nu este vina ta si nici a mea, legea trebuie respectata de toti! Tu acum ce vrei sa se taie toate sporurile? Peste tot in lume in functie de importanta si domeniul muncii avute se acorda sporuri. Tu ii invidiezi pe cei care primesc sporuri? De exemplu ORNIS mi-a dat un spor fiindca nu toti au acces la anumite date (nu am scris documente). Ca sa am acces la ORNIS inseamna ca am invatat in plus fata de alt camarad care s-a multumit sa leneveasca. Indemnizatia de comanda o primeste cel care comanda. Ca sa ajungi comandat trebuie sa fi mai pregatit (studii) decat alt camarad si sa fi nascut sub o stea norocoasa. Nu eu am hotarat ce sporuri se i-au in calcul la stabilirea pensiei. Sa fi sanatos si sa te bucuri cat mai mult de pensia ta.
P.S. Multumesc pentru Mihai Eminescu!!!

Iulian Mareș spunea...

Hankook
Exact asta spuneam. Mi-e teama ca nu vor majora avand la baza pe cea de lt col, avuta ci pe cea de mr, ce va fi!

Iulian Mareș spunea...

Cezar
F frumoasa...ca mai toate. Inclusiv artcolele de presa.....si actuale! Dar aici....e vina nostra....

Unknown spunea...

@ Gigi Astazi s-a nascut Domnul Eminescu ,15 ian. 1850. Si a murit tot intr-o zi de 15, iunie 1889 !!!. Pentru asta nu e nevoie sa te uitzi pe goagal -asta in caz ca la scoala inca se mai invatza si ai si trecut prin scoala- nu pe langa ea !!!.

Unknown spunea...

@ Gigi Despre Domnul Eminescu nu te potzi exprima cu cuvinte de genul ,, inegalabilul.......'', ca nu vorbesti de-un lautar . Eminescu este GENIUL !. Din pacate pentru neamul nostru , pentru a-l naste pe Eminescu Dumnezeu a luat din mintea [ si caracterul] romanilor pe cel putzin doua secole .De-aceea am ajuns in halul asta de degradare ca neam [ nu ca inaintea lui am fi fost niste ,, virtuosi'' si niste lumini ale neamurilor].

iceparu spunea...

E naspa.De curiozitate am facut o comparatie intre anexa 1 la decizia de calcul prezentata(anul pensionarii 2000) si anexa 1 la o alta decizie(anul pensionarii 1997).In exemplul prezentat primul LT.col fara solda de comanda ,al doilea colonel,cu solda de comanda.Primul 22 ani de centura,al doilea 31 ani de centura.Este adevarat ca primul primeste spor de noapte si de radiatii..Concluzia.Cine naiba l-a pus pe colonel sa munceasca in afara programului?Asta este.Nu a fost capabil sa-si indeplineasca atributiile in cele 8 ore de program.E aiurea.Primul are pensie mai mare dar nu trebuie invidiat fiindca si el e furat la greu.In alta ordine de idei nu inteleg care-i avantajul ca se va pleaca de la 80% cu plafonare la 100% in care se introduce OMM si pensia suplimentara.In opinia mea ar trebui sa beneficiem toti ,indiferent de anul pensionarii de aceeasi valoare a coeficientilor.

kostas spunea...

Eu va intreb acum pe toti: Noi,toti cei care am cerut atat de mult o lege a pensiilor militare, in urmatorii 4 ani nu o sa fim cei mai pacaliti dintre toti pensionarii? Si sa va spun de ce.Dau un exemplu: Un pensionar militar care, pe legea 263 are, de exemplu 3 puncte de pensie, adica vreo 2750 lei, acum, cand punctul de pensie este 917 lei.I se recalculeaza pensia dupa legea pensiilor militare si maine primeste decizia de recalculare cu noua pensie militara, sa zicem egala, nu mai mica, decat cea calculata pe legea 263, adica 2750 lei. Omul este fericit, macar ca nu i-a venit micsorata. La 01 octombrie 2020 punctul de pensie va fi, conform programului PSD, 1775 lei. Civilul care are 3 puncte de pensie va avea o pensie de 5325 lei, adica dublu aproape decat are acum. Chestia asta se va intampla in doar patru ani. Pensionarul militar, care are acum 2750 lei va avea si el peste 4 ani pensia dubla, adica 5325 lei? Tinand cont de faptul ca pensiile militare nu mai sunt pe puncte,ca pensionarul militar sa aiba peste 4 ani aceeasi pensie cu civilul de acum, ar trebui ca in acesti 4 ani sa se dubleze salariile activilor si automat sa ni se dubleze si noua pensiile.Eu nu cred acest lucru si drept urmare o sa ajungem ultimele gaini cu pensiile noastre. Daca acum un pensionar militar are pensia egala cu a unui civil, peste patru ani pensionarul militar o sa ramana mult in urma.O sa ramanem cu "onoarea"

Iulian Mareș spunea...

Ice
Majorarea pensiei se va face conform cuantificarii functiilor din vara!
Tare ma tem ca vor fi probleme! Ex. Cdt B iesit pe functie de col, caci asa era anul trecut, va primi majorarea pt functia de lt co, caci asa va fi dupa abrogarea M 109! La grad nu se pune problema...

CEZAR spunea...

duminică, ianuarie 15, 2017
iceparu spunea...
Incepe sa inteleaga si I'Teparu !
Sincer sunt ..uimit !!!

@/Adi 4 you...daca esti comandant trebuie sa ai ..daca ai Ornis..trebuie sa ..ca ai facut ..etc ..
Dar salariul PENTRU CE IL AI ...?? Nu cumva daca esti pe functii superioare de comanda etc ..ai o incadrare superioara ..si primesti un salariu mai ..baban ..??
Si apoi trebuie sa primesti cat esti IN ACTIVITATE...
Ce are a face PENSIA NONCONTRIBUTIVA ..cu toate acestea ...??
Vezi definitia la ..PENSIE#..
Clar ..la pensie TOTI de la caporal la general TREBUIE sa aiba FORMULA IDENTICA DE CALCUL A PENSIEI ....ca pensia nu va rezulta identica ..stati linistiti ...
Eu nu sustin taierea sporurilor ci INTRODUCEREA ACESTORA in solda...
Realizarea unui spor UNIVERSAL pentru toti ...pe langa solda grad ..functie ..OMM..pensie suplimentara ..
Si apoi asa cum prevede Legea ..actualizare la zii..nu la 2009 vara ...pricepi ..ca doar suntem in Armata ...

Iulian Mareș spunea...

Kosta
Posibil....viitorul ne va lamuri!

CEZAR spunea...

Blogger kostas spunea..
Perfect adevarat ..
Pentru aceasta multumiti latrailor cu cerul gurii albastru ...care ..se aranjasera ..credeau ei !!
De ce nu si unora de pe aici sau de la Olescu in frunte cu el ...
PS
Va atrag serios atentia ca pe langa ,,onoare "..vom ramane si cu ..cuponul KAKY..!!
Deh ..pensie militara ...

nlblog spunea...

Doar o corectie merita Eminescu: era vorba de "Scrisoarea I"

Iulian Mareș spunea...

Cezarel
Formula e identica!
Nu toti au acelasi nivel de confidentialitate...
IC face diferenta!.... nu mai lustrui contributiva caci nu e corect!
Probabil esti nervos pe decizia noua care ti-a venit!

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
kostas spunea...

ADRIAN, nu ai dreptate, in primul rand civilii care au pensii de 3 puncte nu trebuie neaparat sa fi avut salariu de 7200 lei pe luna. Sunt categorii de civili, ex.ceferistii(mecanicii de locomotiva)care au grupa 1 de munca si au iesit la limita de varsta. Acestia au avut si salarii foarte mari, pe vremea lui Ceausescu si dupa aceea. Iti spun sigur si iti dau acest exemplu deoarece eu cunosc si cativa care au peste 3 puncte. In al doilea rand eu am dat un exemplu cu cele 2 pensii egale ,de 3 puncte. Poti sa iei orice exemplu , cu 2 puncte, 1,5 puncte si o sa-ti dea aceeasi concluzie: peste 4 ani cel cu pensia militara o sa ramana mult in urma celui cu pensie civila,pornind de la aceeasa pensie in momentul de fata.Asta numai daca punctul de pensie o sa ajunga cum promite PSD la1775 lei in oct. 2020.

Adi 4 you spunea...

Cezarica nu ma scoate pe mine vinovat! De ce nu te apuci si de roba magistratilor? Cand ai iesit din sistem stiai ca tot ce comentezi nu mai conteaza... Nu eu am facut legea pensiilor...

Unknown spunea...

@ Gigi Citeste-tzi te rog propriu-tzi comentariu !!. In rest , numai de bine !!!.

Unknown spunea...

Cand s-or apuca de recalculat pensiile cei de la MAI? Hai cu recalculareaaaaa ca ni s-au lungit urechile. In 2018 vor incepe si ei? Eu nu inteleg cum pot sa stea , sa doarma in ghete si sa nu faca nimic? Au trecut si alegerile (ca se spunea ca e blocat softul pt ele), vor veni alegerile din 2019 si noua tot nu ni se vor recalcula. Eu pe astia i-as da afara pe toti si i-as inlocui cu altii mai responsabili, ca sunt praf. MAPN-ul macar s-a apucat, tot e ceva. Ce, acolo nu lucreaza tot oameni? Ei de ce pot si MAI stii nu?

Stefan spunea...

Cu un model de contestatie poate sa ma ajute cineva?Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

"Stefan
la Etichete, pe prima pagina, în dreapta, ai 8 articole la eticheta CONTESTATII OUG 57. Dă clik pe etichetă şi se deschid cele 8 articole, în ordine cronologică.

Stefan spunea...

@Huhurezea-Multumesc!