Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 07, 2017

Sună goarna pentru liberali

8 comments
Incepe tunsul Turcanelor moscovite


”Dragi prieteni liberali,
Vă scriu aceste rânduri dumneavoastră, liberalilor care aţi ales să rămâneţi în Partidul Naţional Liberal în speranţa unor zile mai bune.
Ziua de 6 ianuarie este una cu o însemnătate aparte pentru liberalii din România. În urmă cu 27 de ani, împreună cu un grup de colegi, înregistram Partidul Naţional Liberal la Tribunalul Bucureşti. În 1990, refacerea Partidului Național Liberal a însemnat totodată și renașterea liberalismului în politica românească, după o lungă perioadă de restriște în care statul comunist a călcat în picioare democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Îmi pare rău să văd că politicienii care conduc acum PNL au trecut sub tăcere această dată. Probabil, pentru că actuala conducere nu mai are nimic de a face cu valorile şi idealurile care ne-au animat în 1990.
Anii ’90 nu au reprezentat o perioadă uşoară pentru PNL. Au fost ani în care am luptat pentru ca România să se înscrie pe un parcurs euroatlantic, pentru ca atitudinea autorităţilor faţă de mediul de afaceri să se schimbe, pentru ca principiile economiei de piaţă să fie adoptate şi pentru ca libertăţile câştigate în 1989 să fie păstrate. Am printre dumneavoastră colegi şi prieteni cu care am colaborat în acele luni şi ani şi vreau să vă mulţumesc.
După 2004, Partidul Naţional Liberal a avut şansa de a conduce România. Ca Prim Ministru şi preşedinte al PNL am condus o echipă de oameni extraordinari care au muncit zi şi noapte pentru a creşte economic România şi a câştiga statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Din nou, vreau să vă mulţumesc pentru munca pe care cei dintre dumneavoastră care eraţi în PNL în acei ani, aţi depus-o. Împreună, în guvernarea 2004-2008 am arătat românilor, ce înseamnă ca România să fie condusă după principiile şi valorile liberale.
În 2012, ne-am înscris împreună pe un drum pentru a repara greşelile şi deciziile injuste ale regimului Băsescu-Boc. Din păcate, în urmă cu trei ani am trăit un moment antitetic celui din 1990. Dacă anul 1990 a fost anul renașterii liberalismului, anul 2014 a fost anul marii trădări a acestuia de către cei care ar fi trebuit să fie apărătorii și promotorii săi în cadrul societății românești.
Din 2014, de când PNL a părăsit grupul liberalilor europeni, cu fiecare zi partidul a făcut câte un pas greşit: mai departe de ce înseamnă valorile liberale, mai aproape de ce înseamnă populism, demagogie, subordonare faţă de instituţiile de forţă şi eşecuri electorale.
Astăzi, din păcate, din vechiul Partid Naţional Liberal a mai rămas doar numele. PNL a ajuns în mâinile unor persoane cărora le este imposibil să înţeleagă spiritul liberal, interesul românilor. PNL este astăzi un partid golit de conţinut. Partidul liberal la renaşterea căruia am contribuit a dispărut. PNL-ul de azi nu mai are nicio legătură cu liberalismul, el fiind trecut, în mod forţat, la tabăra popularilor europeni.
Ştiu că, în toţi aceşti ani de după 2014, aţi trăit cu iluzia că Partidul Naţional Liberal va reveni la liberalism şi se va întoarce din nou spre electoratul liberal. Acum, nu mai există iluzii, ci doar certitudini. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza şi să îndepărteze definitiv electoratul liberal.
Din 2014, vocea liberalismului a fost preluată de ALDE. Sunt 3 ani de când am decis, alături de un grup de prieteni liberali, să ne asumăm încă o dată continuarea tradiţiei liberale în România. ALDE este astăzi singurul partid liberal din România, cel care duce mai departe liberalismul promovat ani la rândul de PNL, dar de care liderii săi s-au debarasat. Rolul nostru, al celor care am pus bazele ALDE, este unul extrem de important, având responsabilitatea de a duce mai departe liberalismul în România și de a continua promovarea unor politici și soluții liberale.
Mişcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate creşte şi poate deveni o forţă politică puternică a României.
Vă scriu pentru a vă cere să veniţi alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România şi vom duce mai departe valorile liberalismului.
Cu respect,
Călin Popescu-Tăriceanu”

8 comentarii:

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

PS
Urmează cumva pensiile speciale pentru aleșii locali ( primari, preș CJ, consilieri, etc) ??

Pop Iuliu spunea...

Buna dimineata!
La mulți ani!
Domnule Admin, va rog sa aduceți in atenția cititorilor, actualul demers guvernamental privind majorarea valorii punctului de pensie la 1000 lei, începând cu 01.07.2017, creștere care este in procent de 9%.
Cred ca in cazul pensionarilor militari va determina mari discriminări dacă nu se vor mari si pensiile militare la aceeași data cu 9%, actul normativ al Guvernului nefăcând nicio referire in acest sens.
Controversele in rândul pensionarilor vor fi foarte mari din următoarele perspective:
• vor exista pensionari militari, cărora încă nu li s-au emis noile decizii pe baza Legii 223/2015, care in consecință sunt beneficiari ai Legii 263/2010, sau care au optat sa rămână cu pensia in baza acestei legi a contributivității, ale căror pensii este obligatoriu sa se mărească cu 9%;
• vor fi foarte nemulțumiți cei cărora li s-a emis deja decizia pe baza noi legi, având ca drept de pensie cuantumul avantajos rezultat din calculul conform contributivității, care altfel ar fi beneficiat de creșterea pensiei cu 9%.
Sper ca toate aceste situații neplăcute si discriminatorii sa fie evitate prin majorarea pensiilor militare, începând cu 01.07.2017, cu 9%.

Iulian Mareș spunea...

Eu zic ca are mare dreptate Tariceanu!
Sunt sigur ca multi liberali autentici vor da curs....Isar va fi primul!....vor urma si altii!.... ce ramane, adica RESTUL, vor fi inghititi de maretul PMP!
Pofta mare tuturor!

Huhu Rezea spunea...

@pop iuliu
Incepând cu 01 01 2016, toate pensiile militarilor, calculate sau nerecalculate potrivit Legii 223/2015, sunt pensii militare. Niciuna nu mai este pensie contributivă, cu excepția celor stabilite după 01 01 2016 pentru care s-a optat pentru modul de calcul pe Legea 263/2010.
Majorarea cu 9% a valorii punctului de pensie nu va produce nicio discriminare între pensionarii militari, pentru că niciunul nu va beneficia de ea. Majorarea, nefiind indexare, nu se aplică nici pensiilor militare calculate și nici celor nerecalculate.
Majorarea va viza și partea contributivă a pensiilor speciale. Pensiile militare sunt în întregime pensii necontributive.

iceparu spunea...

Actualul PNL este la ani lumina distanta de PNL condus de Mircea Ionescu Quintus.In aripa Quintus a existat o democratie autentica.
Nu-l inteleg pe Avianyc privind"Dragnea si-a rasplatit administratia cu 20% plus la salariu".
-Nu este administratia lui Dragnea.Functionarii din primarii exceptand primarul si viceprimarii nu sunt inregimentati politic.Primarii,viceprimarii pleaca,functionarii raman.
-tantalaul habar nu are ca un functionar dintr-o primarie comunala de tipul agent agricol, studii medii-avea pana mai ieri salariu lunar de 950 lei.
Cum el nu a calcat intr-o primarie decat pana la taxe si impozite de unde nu e nici sfanta natura nu da.
Se pare ca el voteaza pe cei care ii ia.Curiozitati ale naturii.

Mihai spunea...

@Iceparu
Ce poate sa ceara interlocuitorii de la cineva care abia in 2016 a constatat ca pe vremea cind pifanul de el facea instructie la sînge cu soldică în cazarmă si împunea respectrea stricta a regulamentelor militare si a legilor tării , plutonierul de politie facea Turcia iar azi are pensiune la care poposeste si d-nul ”mare colinel”.
Cît despre primarii el ,ramas actualizat in negura vremurilor nu stie ca salariul minim a fost de 1250 lei si ca de la 1.2.2017 se majoreaza la 1450 lei.
La acestea in primarii se mai adauga bonusuri si tot felul de sporuri furate de la sistemul militar precum fidelitate,radiatii,îmbracaminte,salariu de vacanta,etc. Unele au fost taiate de Curtea de Conturi ,le-au fost redate insa de instanta la unii si platite de Ponta. Oricum Ponta le-a reinstalat legal in mandatul lui si acum rebeneficiaza de ele.
Iceparu ;Consilier Agent Social ?????? (nevasta de sef de post = 2 130 luna net si sta acasa toata ziua sau se plimba prin comuna.
Consilier primarie ( pierde vara)= 1808
Consilier Agent Agricol = 2541
Confort,program flexibil (niciodata nu sunt la ora 8 in primarie si pleaca la 13.00 cu ”probleme de teren ”(direct acasa)
Primariile de la oras au trepte superioare comunei cu 4000 locuitori si sunt intesate de pile ,relatii,familii,sinecuri de partid ( toti vezi doamne cu studii superioare de orice natura facute la distanta sau la cel mai slab cotet de facultate privata sau de stat din orăsel pentru a fi platiti la nivel S) care pina te lamuresc in privinta unei probleme mai mult te incurca. Si daca au sistem informatic tot te mai trimit la caserie sa-ti elibereze contra cost o adeverinta din care sa rezulte ca nu ai datorii.
Aceeasi increngatura fara rost si incapabila domina si in ANAF si de regula in toate institutiile statului.
Daor din respect pentru virsta si suferinta nu te alint cu apelativul” tantalau” de vită veche si nici cu alceva cu care as putea jigni arma ”pifani”. Sa ma scuze Cezar.
La privat cu studii superioare muncesc orice fara recunoasterea in salarizare a studiilor,plata concediilor medicale,bonusuri de vacanta,grupe de munca etc pe salarii mult sub nivelul celor din administratie.
Ai auzit ca pe linga toate astea si cei 20% functionarul va primi si un tichet de vacanta in valoare de 1400 lei/anual. La privat si soldatul profesionist CIUCIU.

emillian123 spunea...

....Cine mai CREDE vreo clipa ca PNL de azi si cel din trecutul apropiat(-adica dupa 1990)-este chiar un PNL autentic, istoric,SE INSEALA AMARNIC:..! D-l CAMPEANU SI QUINTUS-daca ati trait anii de inceput-au fost "satelitii" FSN-ului din START...!(poate mai tineti minte-unii dintre d-voastra- comentatorii-cum-in timpul mineriadei din sept.1991 -dupa "daramarea" guvernului Roman- d-nii Quintus "PNL-istul" si Ratiu="PNTCD-istul"(aflati in "opozitie"-nu-i asa..?)-in cladierea Parlamentului =la TVR= il "rugau" pe Miron Cozma -"minerul"-sa ii convinga pe minerii rasculati-adusi in capitala -sa nu il darame si pe Iliescu...!;minerul Cozma-vorbind la un telefon-INAINTE DE DEFLUIREA din Bucuresti- pe la gara Baneasa-tot la tv -la un moment dat-il amenita pe seful garii-care vorbea la un alt telefon-ca ii va pune pe mineri sa ii "rupa picioarele"-pt. ca "si-a permis" sa ii pomeneasca numele la telefon-"fara aprobarea lui"...! )Si mai e ceva : Ratiu-romanul venit din U.K.-eu cred ca era o "cartita" comunista la BBC, ca si-imi pare rau sa va spun- APROAPE TOTI CRAINICII ROMANI-" de la posturile de radio "dusmane" FREE EUROPE..,DW., BBC,...etc.-erau-asisderea "cartite"- caci- altfel-cum se explica faptul ca -a dracului coincidenta-mai toti acesti crainici,reporteri, ziaristi-venind in Romania dupa 1990- s-au "cam inscris" in PDL= o "forma de expresie politica", o oficina, a unei fractiuni a securitatii....Pe scurt:ce vedem acum -la noi -e o desfasurare de operatiuni ale securitatii-infiltrata in toate partidele (NU pot- sa pun mana in foc -ca e a... ROMANIEI...!)...iar PNL-ul(daca mai era ceva autentic in el) -A MURIT- DE TOT-cel putin din mai 2014...!