Un produs Blogger.

luni, februarie 13, 2017

Armata rezervistă îl atenţionează pe Comandantul Forţelor Armate

9 comments
Un comunicat atipic a fost publicat în data de 31 01 2017  pe pagina Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere -ANCMRR- în legătură cu mitingurile de stradă ale noii clase muncitoare din România, clasa corporatiştilor,  care a găsit un pretext  pentru nesocotirea rezultatului VOTULUI din 11 decembrie 2016.
Curios este că acest COMUNICAT nu a atras atenţia vigilentei prese a noului proletariat deşi, contrar banalelor sale comunicate, de data aceasta ANCMRR transmite trei puternice mesaje:
-1. Reaminteşte rolul constituţional al Armatei, prevăzut în Art. 118 din Constituție;
ARTICOLUL 118
(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale
-2. Dezavuează comportamentul preşedintelui Iohannis;
-3. Justiția nu se înfăptuiește în stradă;


Extrase din COMUNICAT
 Dragi camarazi,
„De la încheierea ciclului electoral din 11 decembrie 2016 asistăm la o serie de evenimente în viața politică și socială pe care nu le anticipam, crezând că nu vor fi escaladate la o asemenea amploare ce poate periclita configurarea, în mod legitim, a ordinii constituționale rezultată din alegerile generale de anul trecut.
Așa după cum știți Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere   Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.) prin statut, prin obiective și în final prin menirea sa reprezintă o platformă  prin care membrii săi își exprimă neîngrădit un spectru larg de opinii și atitudini ce au ca numitor comun participarea noastră în mod democratic și activ la viața cetății”, la promovarea civismului autentic, la prezervarea valorilor democratice ce au fost dobândite , înfăptuite și prin efortul membrilor noștri.
Mai mult decât atât, ca al doilea  pilon important al Armatei Române , noi rezerviștii militari, prin jurământul militar ne considerăm solidari cu misiunea –  „Armata Română, subordonată exclusiv voinței poporului, va rămâne garantul suveranității, al independenței și al unității statului, al integrității teritoriale a țării și a democrației  constituționale” –( Constituția României art. 118, alin. 1)”

„Deși, în istoria recentă au mai existat unele evenimente tensionate în viața politico-socială  dar niciodată atât de virulente în tendința de răsturnare a rezultatului unor alegeri libere, corecte, a votului popular, A.N.C.M.R.R. militează și se situează pe o poziție de promovare a dialogului și a dezbaterilor în limitele cadrului legal precum și de manifestare în toată plenitudinea lor a drepturilor inalienabile la libera exprimare a ideilor și convingerilor fiecăruia.
Acestea sunt numai câteva elemente care ne pun pe noi, membrii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere  Alexandru Ioan Cuza”, în situația de a ne poziționa ferm și să dezavuăm manifestările stradale neautorizate,  așa-zis spontane, organizate și manipulate de către  interese străine de neînțeles pentru noi,  care prin virulența discursului și a atacului la instituțiile fundamentale ale statului au fost disproporționate ca amploare și mai ales ca motivare în raport cu obiectul protestului.
O astfel de modalitate de manifestare publică cu evidentă tentă de erodare a rezultatului legitim al votului exprimat în decembrie și al procesului de implementare a programului de guvernare rezultat din acel vot, ne îngrijorează, în mod îndreptățit  cu privire la securitatea,  stabilitatea politico-socială din țară și a perspectivelor de funcționare a mecanismelor democratice consacrate deja.
În acest sens ne exprimăm surprinderea și dezaprobarea fermă pentru implicarea,  în afara cadrului legal constituțional, de la cel mai înalt nivel în derularea manifestațiilor stradale. Totodată ne exprimăm dezamăgirea că cea mai înaltă autoritate militară a statului român, care exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate dă girul și se poziționează ilegal, în detrimentul calității sale de Comandant al Forțelor Armate.
Consecventă cu pozițiile publice de până în prezent, A.N.C.M.R.R. lansează către toate instituțiile abilitate, organizațiile de orice natură, persoanele publice, simpli cetățeni să se abțină de la orice escaladare a discursului și atitudinii publice pentru rezolvarea unor probleme de interes general și să se comporte numai în limitele cadrului constituțional, să apeleze la calea dialogului și dezbaterii decente în cadrul asigurat de mecanismele instituționale consfințite prin lege.
Stimați camarazi este timpul ca toți actorii politici și sociali să pună în interesul demersului lor numai și numai interesele cetățeanului, indiferent de orientarea și opțiunile politice și sociale ale acestora iar nu interesele lor de grup sau partinice.
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere  Alexandru Ioan Cuza”  combate și dezavuează orice manifestare  excesivă, nelegitimă, violentă sau de orice natură ce excede cadrul ordinii constituționale statuate prin votul liber exprimat al tuturor cetățenilor precum și orice atingere a drepturilor și libertățiilor democratice ca urmare a acestor manifestări.
În același timp ne pronunțăm pentru o justiție puternică, independentă pusă în slujba tuturor cetățenilor și nu numai a celor care se manifestă vocal în stradă și nu la urne.
Justiția nu se înfăptuiește,  iar votul popular nu se schimbă, – în stradă ! ”      .
BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

9 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Asta-i Presedintele Romaniei?
In nici un caz!
Poate al Frontului Democrat German ce si-a asumat in instanta rolul de continuator al Grupului Etnic German, adica al Coloanei a V a a nazismului!

iceparu spunea...

Cred ca nu o amarata de ordonanta a declansat proteste de asemenea amploare.Ceva nu se leaga.
Poate aparitia si succesul unui partid de laborator ar da o explicatie.In timp vom afla.

ifrim spunea...

Pe dementul chior il putem acuza de orice in afara de prostie.A sfirmat ca este razboi hibrid iar eu tind sa-l cred!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Tare ma tem ca perdeaua de fum creata artificial in strada de un KJW ipocrit si iresponsabil a fost menita sa ascunda ceva mult mai grav... la care gandesc dar nu vrea mana sa scrie!
La completa prostie a strazii s-au raliat numai borfasi, tradatori langa fff multi neinformati!

tehnocrat spunea...

Trebuie ceruta demisia lui iohannis nu atentionarea acestuia.
Activitatea acestuia de cand a fost investit de poporul roman si mai ales in ultimul timp, nu se rdica la nivelul atributiilor functiei de presedinte de stat.
Curtea de Apel Alba Iulia este prima instanta din Romania, care dezincrimineaza abuzul in serviciu.
Prin decizia definitiva din 09/02/2017 in dosarul 4754/97/2016 a admisa cotestatia la executarea formulata de condamnatul Daniel Dan si a dispus incetarea imediata a executarii pedepsei de trei ani de inchisoare , retinand:" constata dezincriminata fapta prevazuta de art. 297 al.1. C.pen. raportat la art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 pt care a fost condamnat contestatorul in dosarul nr. 3230/97/2015"
Daniel Dan este fostul secretar al Con. Jud. Hunedoara .
Acesta a fost trimis in judecata in 2015 pt fapte de coruptie.
Obs. OuG 13/2017 a reintrodus de fapt partial abuzul in serviciu. Acest lucru a deranjat probabil si pe iohannis. Acesta prin participarea la un miting neautorizat pe tema abuzului in serviciu s-a pus in afara legii.
Solutia instsntei din Alba Iulia ate la baza faptul ca guvetnul ciolosi=guvernul lui iohannis nu si-s facut datoria dupa decizis Curtii Constitutionale.
Guvernul Grindranu care a vrut sa rezolve problema abuzului in serviciu cf Deciziei zCurtii Constitutionale, rste cercetat de procurori. Cand Basescu a spus ca Romania este un stat mafiot, probabil ca avea toate elementele necesare si suficiente, sa faca o analiza corecta.

Iulian Mareș spunea...

Tehno
Stai ca vine lingaul de oIo, avyaMuc si ne explica el cu date de la partidul ala de excroci ca, nu este kiar asa, ca el insusi este un izvor de drept!....ca pe stangul l-a pierdut cand a sarit un gard!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Cine zici că este escroc politic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog orice coleg de buna credinta sa-mi posteze acest material pe pagina fb! Multumesc!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
USR!
KWJ nici macar politician nu este....nu ca partidul hipy USRi ar fi!
Doar excroci ca pana la politica este drum!
Azi am uitat unde am pus 10 lei! Ieri Plicusor Ban a uitat ce a facut cu 100.000 €!
Niste excroci hypyotzi!