Un produs Blogger.

luni, februarie 13, 2017

CA Alba Iulia a dispus încetarea executării pedepsei, considerând că abuzul în serviciu pentru care a fost condamnat anterior contestatorul este dezincriminat

19 comments
Stirea a fost publicată astăzi în Lumea Justiției. Vezi și articolul Senzațional....
Dezincriminarea rezultă din împrejurarea că autoritatea legiuitoare din România nu a modificat, în termen de 45 de zile,  art. 297 Cod penal privind abuzul în serviciu, modificare care se impunea conform Deciziei 405/15 07 2016 a Curții Constituționale.
Deci, dosarele penale, indiferent de stadiu, care nu au definită infracțiunea de abuz în serviciu conform deciziei CCR, adică fapta funcționarului să fi încălcat o lege, să fi produs un prejudiciu într-un anumit cuantum sau o vătămare gravă a drepturilor omului  se inchid. 
In dosarele aflate pe rolul instanţelor în care rechizitoriile sunt formulate cu indeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu se constată că fapta infracţională nu există sau dosarul se retrimite la Parchet. 
Beneficiarul Deciziei CA Alba Iulia a precizat pe televiziuni că fusese condamnat 3 ani cu suspendare, pentru că a încălcat o Hotărâre de Guvern... nu o lege, cum a decis, ulterior, CCR.
Pentru asta a incitat președintele la manifestații de stradă?


19 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Of, am scris ceva si mi-a sarit pagina, nu stiu daca s-a dus la Dv., dar eram in scris! Oricum, D.le Huhu Rezea, am trimis la Tribunal ca la carte toate, in dublu exemplar, gaurite pe cotor pentru indosariere, cu probe, cu toate consideratiile, pe 2 coli, semnate bucata cu bucata pe cotoarele de indosariere, ca si la cea initiala din Octombrie, am scris ca autentific continutul, numerotate si trecut inventarul pe pagina separata, si in cele 2 coli (patru pagini) bagand toate consideratiile esentiale si pe fiecare punct in parte, insiruiri clare de extrase legislative, chiar si din Constitutie la dreptul la un trai decent si dreptulsa lupt pe toate caile legale sa beneficiez de-o pensie corecta, am trimis copii dupa recipisele de la posta, am gasit o ciorna de la cererea de revizuire ratacita acolo si am scris acolo ca e o ciorna de lucru aproximativ cu originalul sa se poata orienta instanta, pana trimite Casa originalele, copii si dupa revizuirea din 2011 s-o poata compara cu cea din 2014, asa am scris acolo pe ele, am obligat Casa prin instanta sa prezinte in doasar toate cerile de revizuire ale mele in xerox, care bineanteles au marca de documentare Huhu Rezea!

Am bagat in titulatura si in consideratiile Hihu Rezea si acele mici remarci ale lui Carpe Diem ca erau pe tema, sa am tabloul cat mai eificator, am sintetizat explicativ, am cerut si eu, ca si ei, plata cheltuielilor de judecata ca sa nu ma ia de fraierestean, asa cu tupeu ca sunt foarte obraznici am vazut, dar si fraieri ca Gogu ca iar m-au ocarat in Intapinare ca de ce n-am facut contestatie la timp, iar eu le-am cules acest citat si i-am batut cu mana lor si spunand instantei ca iar s-au dat de gol singuri si sa fie luata de proba alaturi si de cealalta recumoastere a greselii cand si atunci au recunoscut indirect dandu-se de gol pe chestia neadevarata a ,,contestatiei mele'' ca in tot continutul a tot ce am interprins si catre ei si in instanta, n-am folosit cuvantul ,,contestatie,'' niciodata nu m-am plans sa contest absolut nimic, nu contest nici o decizie, decat am cerut un drept prin revizuire la care am avut si am dreptul, cu obligatia de a face revizuirea, nicidecum n-am contestat absolut nimic, intrucat recunosc ca depasirea a 30 de zile e legala, dar nu s-a efectuat autosesizarea conform legii si nici nu mi s-a dat curs cererilor in numar de trei de revizuire! Am avut multi asi in maneca trecuti, ca daca nu aveam de la inceput nu era acolo scris ,,obligatia de a face, ceea ce este o mare considerare si sunt pe calea cea buna, deocamdata!

Eu zic ca acest subiect va fi un motiv de dezbatere a completului inapoia usilor inchise pe cauza fiind unul foarte sensibil chiar si pentru un avocat experimentat! Dar eu cred in castig, simt eu asta! Am trimis si cele mai tari certificate medicale care cuprind fiecare, ca un tablou de Michelangelo Atonioni, toate bolile mele grave si netratabile ingramadite de medici pe-o singura pagina, mai am si pentru instanta si altele ca nu ma doare mana, si am subliniat ca de cand mi s-a facut nedreptatea ele s-au agravat, eu fiind foarte sensibil, batran si bolnav mi-a adancit starea de depresie, panicile, crizele cardiace, suferintele emotionale si psihice, acutizarea ulcerului duodenal, si ale altor crize etc (hopa hentz careu de Asi cu popa-n coada!), apoi starea material-financia mi-a devenit una foarte grava, etc! Ticluite bine si sincer va zic ca real asa este! Doamne, ajuta si multumesc pentru ajutor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aaaa, si sa nu uit: Tot tambalaul din strada e o smecherica pentru a candida Kovesi in 2019! Nu se va mai auzu de Iohannis, care va avea mari probleme cu DNA! Totul se va canaliza de acum pe Kovesi! Mai intai vag, pe urma cu tarie! Hmmm, nu ma credeti? Doar sa tineti minte ce v-am spus in seara asta! Veti vedea in viitor...

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Să nu crezi că instanța va obliga Casa să trimită copii de pe documentele pe care le-ai trimis lor fără să oprești un exemplar. Ei le vor folosi numai dacă sunt în favoarea lor, în sensul de a demonstra o culpă procedurala făcută de d-ta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca de aia sut asa de abuzivi, ca incearca sa faca instanta s-o deruteze, in lipsa contestatiilor de la dosar, sa zica ca eu am contestat, fara insa sa devoaleze contestatiile mele dar eu le zic in instanta negru pe alb: Va rog sa dovediti ca am contestat vreodata in scris decizia, in afara de faptul ca am sustinut numai sa mi se revizuiasca pensia conform legii! Eu pot pretinde, asa cum zicea si Karpe Diem, pentru un proces drept pentru ambele parti, ca institutia Casa sa scoata pe rampa inscrisurile mele! Uitam ca mai exista si Curtea de Apel, unde chiar fac obiectiv din asta, daca se ajunge acolo, ca fiind ultima reduta si chiar ultimul As din maneca! [Pot invoca in aceasta instanta actuala ca ei mizeaza pe faptul ca dosind probele favorabile mie, ei mizeaza pe un castig necinstit si impotriva legii defavorizandu-ma in mod necistit si nelegal. Mai am si o ofensiva la indemana cu plangere la DNA sa sesizez ca ei ascund probele cerute de mine legal, actiune ce o consider un act de coruptie din interiorul Casei Sectoriale impotriva intereselor personale si de grup! Am inceput tavalugul si nu-l opresc. Ajung si la CSM cu o plangere, depinde de cursul procesual, tot pe tema refuzului de a mi se oferi ca proba inscrisul meu care nu e secret si care poate elucida miezul problemei, chiar nu sunt tolomac sa-i las sa ma joace cum vor ei! Uite ca fac si un memoriu direct lor sa-mi trimita xeroxat acasa copiile, un rand, si la judecatorie altul, sa-mi fie mie atu in instanta favorabil, dar unul si la Ministrul Apararii sa dispuna prin Ordin sa mi se elibereze copiile! Si atunci pot clarifica instanta ca ascunderea acestora, refuzul devoalarii si prezentarii in instanta denota ca are continut hotarator si irevocabil asupra vinovatiei lor si in avantajul meu!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Scuză-mă.... dar, deja ai luat-o pe arătură când amesteci civilul cu penalul.
Te aperi cu documentele care sunt la d-ta, respectiv cu răspunsurile primite de la ei. Ar fi culmea ca și ei să ceară instanței să te oblige pe d-ta să aduci raspunsurile date de ei pe considerentul că nu le-ar mai avea.
Pentru obligația de a face revizuirea... conteaza doar ce le-ai cerut în ultimul document și ce ți-au răspuns ei .
Răspunsurile lor anterioare, nu cererile d-tale, sunt necesare la dosar doar pentru a demonstra că ei recunosc că au greșit.

Unknown spunea...

Scurt .Acei judecatori de la Alba Iulia ar trebui arestati pentru abuz in serviciu. CCR nu poate legifera .De asemeni ar trebui arestati toti cei din guvernul ticalosit Ciolos care nu au aplicat in 45 de zile deciziile obligatorii ale CCR.Adica legiferand acele decizii ale CCR .

Iulian Mareș spunea...

Revenind la tema...
USRi-stii vor scanda Jos Ciolos!
Lulutza îi va face dosar, iar Lazar clabuci!
Ipocritul va cere jandarmilor sa elibereze P. Victoriei si cel putzin sa se mute in P. Chibrit! :))
Dar ce te faci mai omule (?) cu cei de la Palatul Cotroceni? .....daca nu pleaca? Daca vin 50.000 si îti vor capul? Motzoc....sa te vad atunci ce geaca rosie sau galben cu albastru porti pe tine?
Dar, daca se afla ca nu ai lasat juristul primariei sa faca recurs contra pretentiilor ilegale ale FDGR? Dar, daca se face recurs in interesul statului? Parca, tu ai semnat legea lui Crin?
Pe cand bustul generalului sas in Sighii, vorba unui ilustru tâmp ce se plange ca e cenzurat aici?
Auzi si tu? Institutiile statului platesc kirie continuatorilor Grupului Etnic German!

Iulian Mareș spunea...

Uite ca in ROU mai sunt si barbati cu oIo!
Si ma refer aici la senatorul Serban, ieri in sedinta comisiei juridice!
Scimbarea de paradigma este de bun augur, ca si raspunsul ferm, fara echivoc al CCR!
Unii fac legi si altii doar le aplica!
Si mai este ceva....in enumerarea puterilor in stat, ordinea nu este intamplatoare, caci una este o putere aleasa si alta una numita!
Va veni si timpul normalitatii, cand magistrati vor fi doar judecatorii!
Asta nu inseamna ca avocatii statului nu sunt importanti dar, ei sa ramana fizic la nivelul parketului, kiar daca acum este melaminat, HDF, 12mm, trafic intens!

Huhu Rezea spunea...

@calugare
Cap ai, minte la ce=ți mai trebuie?
CCR nu legiferează, verifică doar constituționalitatea legilor.
Abuz în serviciu fac procurorii care încă mai cercetează abuzuri care nu au încălcat o lege.
Ordonanța 14, de abrogare a OUG 13, este deja atacată la CCR prin excepții ridicate în instanțe.

iceparu spunea...

Calugare@CCR nu a legiferat.Dupa 45 zile a anulat.Ce naiba ,doar nu esti o Brandl?

Unknown spunea...

Huhurez,si ca sa intelegi specifica care lege a anulat abuzul in serviciu ?OUG 13 nu e in vigoare iar decizia CCR de modificare a legii( privind abuzul in serviciu) inca nu a fost transpusa in lege .Judecatorii fac acum abuzuri anuland decizii definitive de condamnare pe o lege care( inca ) nu exista

Liviub spunea...

Abuz in serviciu au facut si cei ce au micsorat salariul presedintelui sutelor de mii de romani in care are incredere. Din aceasta cauza saptamana de lucru incepe marti si se termina joi, avand in vedere efortul deosebit are nevoie de multe zile pana ce respinge propuneri, accepta propuneri, face analize, promulga, si putine altele. Sigur ca ma refer la intai-ul gospodar al ... caselor, ca al tarii . Rolul acestui gospodar este echivalent cu cel al cainelui legat de caruta migratorilor tuciurii - frana cat se poate de multa!!! Iar dubla masura se poate rezuma din doua raspunsuri la intrebarile de azi la 11. 30> 1. In Piata Victoriei se striga jos guvernul: r= sa si dea demisia; In Piata Cotroceni se striga jos claus: r= nu mi-o dau.

Iulian Mareș spunea...

Calugare
Este o lege in sprijinul hotararii CCR!
Nu mai insista!

KWJ se joaca cu flacara de la autogen!
Grindeanu ar trebui sa mai taie inca 50% din bugetul Ipocritului!
Vrea si el ratuste....mecanice si hippyote!
Sa mearga cu sageata CFR la modista hoata!
La rectificare trebuie taiat din banii pt Cotrocenu costul referendumului!
Vrei balci...plateste ipocrirule!

Unknown spunea...

Mai fratilor ce nu intelegeti.Acum ma refer la Iceparu.CCR a specificat clar ca legea privind abuzul in serviciu ESTE constitutionala dar anumite parti din lege care permit abuzuri sunt neconstitutionale, nu toata legea in ansamblul ei.Deci nu toata legea e anulata ci doar acele parti la care sa referit CCR.Daca tot nu intelegeti ma las pagubas .

Iulian Mareș spunea...

Calugzre
Responsabil pt haos legislativ este KWJ!

gheo spunea...

Din *15.07.2016 si pana in luna februarie 2017* nu au mai existat *dosare penale pe abuz in serviciu ???*, oare de ce tocmai *ACUM* dupa *aparitia ordonantei 13 si ... abrogarea EI* a aparut brusc *scoaterea de sub umbrela legii ... *abuzului in serviciu ???*.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai luati-va papachi de la pensii si salarii marite, deocamdata! Presedintele vostru v-a pus-o de-o fripta la cur pentru toti! Nu aproba bugetul, taica! Un lider de sindicat spunea astazi ca Shmenarul este de acum un caz patologic si se impune o lege a controlului psihiatric, astfel sa fie trecut si el prin sita asta, ca se indoieste ca ar avea toate doagele intregi si tiglele pe casoaiele alea shmenuite! Si eu cred acest lucru. Cred ca andropauza il lucreaza si-l munceste, daca n-o fi cumva un pui de drac inhipt in inima lui neagra de catran!

Huhu Rezea: Da, aveti dreptate s-o las usurel si sa merg pe acele prerogative impuse de recunoasterea lor idirecta. Stiu si instantele ce vor ei si ce vrem noi. Poate ca, la cat de amarastean sunt, mai pun si botul la mine, mai ales ca n-am mare rahat de pensie, bolile sunt cele pe care le-am cumparat din import pe maruntis, necazuri multe si sucareala mare! Mai sunt si judecatori empatici si cae pupa icoanele la biserici, nu numai incrancenati, asa cum de fapt sunt mai toti procurorii, cicatelea si magistrati, si mai putin judecatorii pe cauze pe care i-am vazut mai echilibrati si cerebrali, mai ales de cand ii abuzeaza si pe ei procurorii! Bine ca n-am si-un drac belit de procuror la mij...loc s-o faca pe apucatul, cum o face tzatza Kurvosi cu pualele pana peste cap sa i se vada ghizda fantanii cu ciutura! Acum, daca-i luata la ocarine, cine-o mai frige si-o atinge la laringe? Cat e vibratoru'-n-floare nicaierea n-o mai doare! Oare?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ,,puterea'' asta lesinata n-a luat taurul de coarne de prima data si sa dea cu mutantul de pamant, acum o sa-i regularizeze la orice initiativa legislativa importanta cum vrea muschiul ala a lui de schior! Trantit in cap sa nu-si ma revina, trebuia! Acum, e prea tarzior, mai ales ca si-a facut gasca de de gura casca bulevardieri. Poate ca prin mascariile astea cu budgetul o sa si-i piarda pe foarte multi, mai ales ca ordonanta aia pe care a foit-o la mantinela a scos la lumina ca era buna si ca de fapt alt cascaval ii era la indemana: Sa faca alt guvern cu tradatori dinainte pregatiti si infiltrati. Fostul primare de Iasov deja s-a dat in stamba, au mai ginit si prin guvern, si acum cicatelea ii schimba ca pe nasturii de la prohab care sar cand piticaniei ii miroase a colostru de mij...ire de ziua! Regret ca si incrancenatii sufera din pricina icotzoponirii budgetului! De ce n-as regreta, ca doar sunt camarazii nostrii, asa cum sunt, buni sau rai, si poate ca nici pe ei nu-i scoate bunastarea din chiele! Nici unul nu-i mai bun ca altul, doar orientarile politice ne mai iau tiglele de pe case!

Huhu Rezea spunea...

Mediocritate cât cuprinde la mitingiștii care, fără să se documenteze sau fară să analizeze dacă se pot pronunța intr-o problemă atât de specială, au întors țara cu fundul în sus.
Iată ce a ieșit când nici decidenții, în special ministrul justiției, nu stăpânesc temeinic legea.

Rușine și chibiților lor!!!
Instanțele fac ce trebuie în cazurile aflate în judecată.