Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 18, 2017

Politeanu „ex-şoferul lui Mungiu şi omul la toate al Monicăi Macovei”

16 comments

Sculele Binomului
Politologul Alina Mungiu Pippidi dezvăluie care sunt jocurile subternane care s-au făcut în perioada protestelor și care ar fi de fapt miza ascunsă a jocurilor politice. Pippidi arată că s-a ajuns la cote penibile, în ultima perioadă, pentru că substanța protestului s-a dus odată cu abrogarea OUG 13, însă scopul final și anume dărâmarea Guvernului, nu a fost atins.

”Diversiunea politică a existat de la început, și a atins cote penibile. De ce vă închipuiți că organizații din societatea civilă specializate în chestii juridice, ca CRJ sau APADOR, nu au făcut ele plîngeri contra lui Iordache, și s-a ajuns la ”Poli”, ex-șoferul meu și omul la toate al Monicăi Macovei? Oare chiar așa, din toată România asta spontană anticorupție, nu s-a găsit nimeni altcineva, eventual jurist, expert anticorupție, sau orice, decît Politeanu, băiatul băgat în toate supele, de la M10 la Predoiu și USR, omul cu logistica și militantismul Facebook? Iordache a fost oricum absolvit de Curtea Constituțională, pentru că avea dreptul legal să dea ordonanța lui stupidă și nocturnă, fără consultarea CSM; a spus CCR, deci nu aveai de ce îl ancheta, cu toate astea DNA s-a dus a doua zi după plîngerea lui Poli la ministerul Justiției să confiște acte. Tare. Iordache trebuia demult inculpat pentru cazul Vlasov, nu pentru ce face ca ministru al Justiției – legea îi dă voie să fie un prost ministru, nu putem băga policienii la pușcărie pentru gesturi politice-, dar în acel caz clar de legislare preferențială pe bani, nu știu de ce, s-a bucurat de mare îngăduință.”


„Nu există nici o parte care să vrea dialog, actorii vor să se anihileze unii pe alții, ca atare nu avem pe masa cui pune eventualele propuneri. ........ În plus, nu există buna credință. Plecarea lui Ghiță și demisia lui Coldea nu sunt evenimente pozitive, ci dovezi că ceea ce e important continuă să fie ascuns ochilor noștri, că marii actori joacă netransparent, periculos, că asistăm la confruntarea dintre nuclee de crimă organizată, nu părți civile dintr-o democrație. Pe de altă parte, o înțeleg și pe dna Birchall că nu știe ce să facă, opozanții săi avînd doar o idee, să bage la închisoare PSD, asta vor. Pe o sută de ani. Eu l-am văzut pe Năstase și băgat, și ieșit, și tot nu s-a schimbat nimic, dar să ne mai luăm zece ani, douăzeci, cîți vreți voi, să mai construim pușcării, la condiții de viață mai bune ca blocurile din periferie sau satele din Bărăgan, să nu rămână nimeni neconvins că asta era calea curățeniei și cumva am ratat-o noi, deși noi am arestat optsprezece miniștri și bulgarii zero, dar autostrăzile tot la ei sunt mai ieftine, iar moldovenii și bulgarii au ieșit cu milioanele pe străzi în ultimii ani contra corupției pînă ce s-au ales cu președinți comuniști democratic aleși”, susține Pippidi, într-un editorial pentru romaniacurata.

Politologul susține că, în acest moment, bătălia se dă pentru controlul asupra instuțiilor de forță din domeniul justiției.

„Ce face PSD e groaznic. Dar ce li se face lor nu arată mai bine. A apărut motivația la dosarul Referendumul (300 de pagini). Mai bine nu apărea. E fapt, Dragnea a fost condamnat pentru că a dat dispoziții să se facă o loterie, deși nu sunt dovezi clare decît că el a anulat-o de cum a aflat despre ea, adică a doua zi. În ce altă țară de pe acest continent al domniei legii credeți că se mai mărește pedeapsa cuiva că s-a apărat la recurs, în loc să recunoască, și motivația instanței se dă după zece luni, desi e vorba de șeful celui mai mare partid din țară, și o semnează doi din cinci? Sau în care niște amărîți de la o direcție județeană din Teleorman sunt ascultați – toți- cum modifică ei retrospectiv fișele de pontaj ale unei secretare de cu ani de zile în urmă, pentru un prejudiciu minor. Din toate abuzurile administrative din România, la care e discutabil dacă ar trebui reglate penal sau prin sancțiuni administrative oricum, ăsta e cel care a atras resurse judiciare de parcă era afacerea Watergate, desi nu doar în orice județ din România, dar în primăria Parisului a fost zeci de ani practică să fie angajați fictiv oameni de la partid, și nu a intrat nici un om politic la pușcărie pentru abuz de autoritate. Noroc că nu avem DNA la Bruxelles, că ar trebui să mărturisesc pe loc că am făcut și eu abuz de autoritate cerînd subordonaților mei germani să completeze fișele de pontaj pe fonduri europene ale talentatului ministru Ghinea, fan DNA altfel, că nu le completa singur, de m-au amenințat cu greva dacă mai angajez români vreodată. Dacă ridici criteriile așa sus, suntem niște criminali cu toții.”

16 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Individul este sluga, lacheu, lingau, paharnicul ei, pentrru ca ea este o carmolista fruntasa in intrecerea socialista, darlau de asternuturi tavalite si portavocea mitocaniilor izvorate din mintea ei bahica si conflictuala! E un ratat securan si care nu va muri cu capul pe perna lui, dat fiind multiplele conflicte si intrigi in care se tot baga precum musca in cur...peni! E in solda argintilor sorosisti...Apropo: Stiati ca reprezentantii lui Soros pentru Romanistan parasesc meleagurile mioritice si ca deja si-au anuntat plecarea? Calatorie sprancenata, mo! Se vede ca a venit Trump la timona crucisatorului ,,Licurici!'' Baftales s-o luati pe carca acolo pe unde vreti sa mai haladuiti sa rasturnati guvernari!

Iulian Mareș spunea...

Ce ar ma fi de spus?
Te apuca starea de lehamite si grata!
Niste pitici!

Unknown spunea...

Dupa noaptea ordonantelor date pe sest urmeaza ''noaptea cutitelor lungi '' intre psd si binom Chiar luna viitoare .Tineti-va bine .Numai sa aveti langa voi pastile de inima .

Liviu PO spunea...

Intr-adevar,doamna Mungiu are dreptate.Pentru ca din punct de vedere moral este incorect sa maresti pedeapsa unui om care s-a aparat la recurs si pentru ca in Romania nu se intelege asa ceva ca fiind firesc si care ar trebui sa tina efectiv de educatia morala a judecatorilor, trebuie data urgent o lege prin care apelul ,recursul sau cum vor sa-l numeasca sa poata fi facut numai in favoarea inculpatului.Prin urmare,chiar daca inculpatul pierde recursul pe care numai el poate sa-l ceara,la curtea superioara sa nu poata fi pedepsit mai aspru ci regula sa fie micsorarea pedeapsei cu cel putin o zi,sau casarea acesteia la nevinovatie.
Dupa parerea mea fiecare judecator,pana la aparitia curtilor cu jurati (indispensabile in conditiile statutui de drept),sa fie obligat prin fisa postului sa dicteze pedepsele prin ordonarea acestora taxonomic in functie de gravitatea acestora.De exemplu daca pentru un furt simplu, codul penal stipuleaza pedepse intre 6 luni si trei ani ,in functie de prejudiciul creat sa fie si marimea pedepselor.Prin urmare nu vor mai putea pedepsi cu maximul furtul unei gaini.Aceasta ordonare sa fie dictata de ICCJ cu titlu obligatoriu pentru toti judecatorii.

Iulian Mareș spunea...

Agora patriarhala,
Luna viitoare vine si o comisie de la Parlamentul UE!...la asta te referi?
Trebuie rupta pisica odata si eu nu vad cum va rezista binomul!
Asa nu poate fi manageriata o tara!.....solutia este tot a lui nea' Nicu din 65-72 privind curatenia pe principii nationale(iste)!.....si cei banuiti usor vor trebui sa plece!
Zicala lui..."securitatea este ca un cal naravas!.... daca nu-i strangi bine kinga te rastoarna din sa!" s-a adeverit cu varf si indesat! DNA si ICCJ parca sunt Tribunalul poporului anilor 50!

Iulian Mareș spunea...

Am citit cam cum stam in cazul #REZISTA!
Cu tot efortul si zgomotul produs, cam asa:

http://m.activenews.ro/stiri-politic/Falimentul-propagandei-Soros-141024

Iulian Mareș spunea...

Soros sa plece din Romania odata cu primavara?....sa se faca senin?
Vom vedea!

http://m.activenews.ro/stiri-social/Fundatia-pentru-o-Societate-Deschisa-cel-mai-cunoscut-ONG-detinut-de-George-Soros-PLEACA-din-Romania-141109

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Po a ridicant aici niste probleme interesante. Apelul, sau recursul nu ar trebui finalizat cu pedepse mai mari, cum este anomalia in legislatia noastra, si de fapt este o metoda bolsevic-stalinista copiata si transmisa la noi de zeci de ani din Uniunea Sovietica, instrument foarte drag super comunistei bolsevice tortionare, Kovesi, dar si bandei sale de mafioti raspandita in toata justitia romaneasca de la instantele simple si pana la Livia Stanciu din CCR!
Apoi, Curtea cu jurati este cea mai sfanta metoda de a asigura impartialitatea unui proces, si care la noi cu inversunare se evita insurubarea acestui nobil, curat si cel mai asiguratoriu sistem juridic! Daca ar fi instaurat, va asigur ca peste 98-99% dintre procese vor avea asigurate decizii nepartinitoare, drepte si care n-ar mai crea terenuri proprice pentru abuzuri si erori judiciare, restul de 1-2% ramase ar fi ca o marja ale unor inardvertente din pricina unui pachet legislativ incert, si nu ca erori ale corpului component ale acestor jurati!

Huhu Rezea spunea...

Este nevoie de organe care să cerceteze și să pedepsească faptele de corupție, dar aceste organe nu trebuie să devină ele stat în stat și să-și permită aplicarea selectivă a legii, după interesele lor și ale ocrotitorilor lor politici sau externi.
Vorba doamnei Mungiu: degeaba a băgat Kovesi o duzină de ministri la pârnaie și bulgarii niciunul, dacă la ei este mult mai ieftin un km de autostradă.
Dacă nu era numit Grindeanu premier crede cineva că SRI și DNA scoteau dosarul retrocedărilor de la Timișoara de la naftalină?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, mai multe postari de pe fb certifica plecarea sorosistilor din Romania! Buuun, dar ideea este ca valul trece, consecintele si haita raman insurubate in sistem! Mentalitatile se sterg in foarte mult timp, actiunile lor se vor perpetua prin Monicaca Morcovei, pulerezul ei pe care-l discutam aici, Militianu, latraul Mucusor Dan, care are suc la limba doar cand ofenseaza Romania si pe romani, in rest are frana de mana trasa pe vorbitor si i se innaclaiaza falcile la mantinela pana la ridicol, frantuzoaica scapata de la psihiatrie, patapevicienii, sculele otravite din mass media, precum un gregar de ,,col.'' Turcitu Tuciuriu si alti hakitori de fecaloide, sub bagheta instrumentala a marelui decrepit de la Cotrocello, reinventat din marele mutalau in marele instigator penal!
In SUA, Trump a intrat incisiv in hlocii serviciile securane sa-i curete pe sorosisti, si daca nu era democratia severa americana, va asigur ca avea sa faca cum s-a intamplat in Turcia erdogana!...La noi avem barbati cu patru cofraguri de oua sa faca razurirea sorosistilor? Sper ca macar Trump sa ne impuna niste rigori...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, ,,Rezista'' este un neofascism foarte periculos si degradant pana la extreme! Sunt adeptii dezorganizarii statului de drept prin tulburari de strada, iar seful de trib romanistan, imbracat in geaca rosie a zvasticii crucii imbarligate si prin acreditarea acestor zurbagii descreierati, in calitate de aliat si instigator, ar fi trebuit deja arestat si judecat in regim de urgenta, mai ales ca prin luarea in patrimoniu a tutelei fasciste de la Sibiu ne-a dovedit graitor ca este un renascentist fascist acoperit in Romanistan si faptele din zilele din urma dovedesc asta!

gheo spunea...

Din pacate *nu am vazut nicaieri intrebarea, ASTA-I DEMOCRATIA ?*, nu am vazut NICAIERI vre-o discutie sau intentie de a trata *soarta amara a miilor de copii romani care traiesc in mizerie, frig si foame. Asta in timp ce *se zbat ca pestii pe uscat anumiti indivizi pentru *pastrarea umanitatii pentru puscariasi !*, asta NU inseamna ca inseamna ca trebuie sa ne intoarcem in trecut si sa trimitem infractorii in ocna pentru a extrage sare !!!, ci doar ca, *in Romania* este o certitudine interesul *superior lipsit de orice dubiu* pentru puscariasi si ca, se pare ca *in Romania viitorul il reprezinta puscariasii in timp ce pentru *restul UMANITATII viitorul il reprezinta , *copiii, tineretul !*. Ce mai este sau a ajuns Romania ?, cu tot cu *analistii, politologii si politicienii avizi dupa scandal si circ politic pentru a-si ETALA nivelul ridicat de inteligenta si limbajul de lemn inutil pentru romani !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: La noi avem un sistem mafiot de justitie creeat si girat de bahicul si conflictualul matelot pentru a-si anihila oponentii politici, si acest sistem este perpetuat de catre actualul ocupant al prepeleacului de la Cotroceni cu aceleasi scopuri! Cine ma contrazice este un sustinator al acestui sistem degradant, inuman si bolsevic! Astazi, carmolistul este insusi o victima a acestui sistem care s-a intors impotiva-i, asa va pati si actualul ipocrit care striga hotii, dar el este tata acestora prin shmenuirea celor sase cuibare luate cu japca prin fals si uz de fals!

mirelamarinescu@917 spunea...

oricum lupta asta pentru putere ,nu are nici o legatura cu interesele poporlui roman . aud pe CATALIN IVAN foare inversunat impotriva lui DRAGNEA ,CHIAR daca ar avea un dinte pentru el , ar trebui sa faca scut in jurul lui ,acum cand PSD este atacat din toate partile .VAI de noi , vremuri bune nu ne mai asteapta . asa ca chestiacu pensiile noastre santun mizilic .SCARBA asta deMACOVEI........tradatoare si mincinoasa

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela, Catalin Ivan este un tradator dovedit, ca si fostul primare de Iashov, si altii. Sapatamana viitoare, Dragnea va cerne graul de neghina si va mai purifica partidul. Vor fi niste schimbari ca sa se lepede de acesti oportunisti veniti la putere pe spatele partidului, cu voturi de la oameni cinstiti dusi in eroare cu viclenie pana si-au vazut sacii in caruta! Cu siguranta ca vor fi terminati din acel moment, ca si fostul presedinte al Senatului care da acum cu subsemnatul pe la DNA pentru coruptie, pentru ca partidele de dreapta abia mai fac fata tradatorilor lor, daramite sa-i mai accepte si pe astia de care s-au folosit si ii vor scuipa ca pe cojile de seminte de bostan!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Cătălin este mai mult oportunist decât trădător. Speculează momente tulburi pentru a se promova pe sine.
Până în urmă cu câțiva ani și-a făcut veacul pe la Iași. Este explicabilă alăturarea cu Chirică.