Un produs Blogger.

vineri, martie 10, 2017

Mitingiștii au instigat-o pe trufașa Codruța să piardă cașcavalul din cioc.

28 comments
Cine a măgulit-o pe Codruța?

Pe mitingiști îi durea în bască de ordonanțele justițiariste ale nesigurului fost ministru Iordache. Ei și cei care îi coordonau căutau doar un prilej de a ieși în stradă pentru a-și mai linge rănile după dezastrul de la alegerile generale din 11 decembrie 2016, dezastru provocat nu atît de votul stângii, cât de electoratul care se consideră de dreapta, în special de cel facebook-ist, ăla care, în prostia și ignoranța lui politică, a propovăduit pedepsirea politicienilor prin neparticiparea la vot.
Printre primele sloganuri strigate de cei îndrumați de „Geacă Rosie” să se deplaseze din Piața Universității spre Piața Victoriei era și cel „ DNA, DNA, să vină să vă ia”, cu referire la membrii Guvernului care emiseseră celebra Ordonanță 13/2017, prin care nu se dezincriminase abuzul în serviciu, cum au înghițit mitingiștii diversiunea,  ci se umpluse un gol în legislația penală după  ce  o decizie CCR recomandase redefinirea respectivei infracțiuni.
Atât i-a trebuit Laurei Codruța!
Omul bun la toate în casa Monicăi Macovei a îngropit un denunț împotriva Guvernului, cu acuzația că a legiferat cu dedicație pentru Dragnea, document suficient pentru Codruța ca să-l asmută pe Jean de la Craiova împotriva ministrilor legiuitori prin delegare.
In timp ce amploarea mitingurilor antiguvernamentale luase un avânt nebănuit, Jean invita rând pe rând ministrii la DNA, pentru a da cu subsemnatul. Fiind o cercetare penală in rem, într-un domeniu care nu era de competența DNA, miniștrii ar fi putut declina invitațiile la DNA. Dar, ca niște guguștuci, vorba lui Cristoiu, care nu stăpânesc principiile constituționale și nici nu simțeau un sprijin politic, câțiva miniștri s-au făcut preș în fața abuzivului DNA, spre deliciul străzii și al presei aservite Binomului represiv.
Cercetările abuzive se îndreptau spre o inculpare a molâului premier, cu consecința suspendării lui din funcție și căderii guvernului, pe alte căi decât cele parlamentare.
Norocul a venit în primul rând de la „Geacă Roșie”, care a sesizat CCR  că Guvernul ar fi intrat  cu OUG 13 pe terenul autorității judecătorești. Si-a luat aliat în sinucigașul demers și CSM-ul, instituția care ar trebui să vegheze ca actul de Justiție să fie drept.
CCR a respins reclamațiile! Ba, mai mult, a dat de înteles că instituțiile autorității judecătorești s-au intruzionat în precesul de legiferare și de control al Parlamentului asupra Guvernului.
Cine s-a dezmeticit primul în disputa dintre guvern și DNA? Te-ai fi așteptat la Grindeanu sau la Dragnea să reacționeze la abuzul DNA.
Nici vorbă!
Tăriceanu, președintele Senatului, a avut curajul să uzeze de prerogativa constituțională de a sesiza CCR cu privire la conflictul juridic de natură constituțională generat de  DNA care  și-a arogat dreptul de a cenzura oportunitatea și legalitatea unor acte emise de Guvern.  
Decizia CCR a fost ca o lovitură de trăznet pentru DNA și Parchetul General.
Decizia nr. 68/2017 a CCR poate fi citită AICI.

Acum se poate striga „DNA, fără cucuvea!”




28 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca Kovesi va fi debarcata, in mod garantat Romania va merge pe cel mai bun drum din '89 si pana acum! Aceasta persoana a dat toata Romania peste cu toate aceste abuzuri inspaimantatoare de a intocmi dosare false, cu intimidari, falsuri in actiunile juridice, santaje, martori mincinosi, amenintari, defilari televizate cu catuse, fara probe materiale, provocari sa determine smulgerea de informatii si alte grosolanii inimaginabile, demne de un comportament bolsevic si fascist! Este ultima baricada, ultima reduta nefasta pe care societatea, politicul si normalitatea trebuie s-o invinga! Plagiatul ei n-a avut efect, aventurile ei amoroase la fel, pentru ca Iohannis a sustinut-o prin minciuna, manipulare grosolana, falsuri in declaratii, un SRI care a fost pana la urma decapitat, o presa aservita, un Soros cu banii sa sustina strada, o strada chemata pe bani sau prin manipularea strazii si-a politicienilor... Dumnezeu sa apere Romania si pe romani!

Dan B. spunea...


Presupun ca Luluta nu va abdica si isi va apara scaunul prin orice mijloc, legal sau nu, ea stiind ca parasirea sefiei DNA ii va aduce invinuiri chiar si din partea actualilor sai subordonati.
Mai mult ca sigur ca cei din interiorul sistemului stiu f. bine cu ce s-o „agate” penal (or mai fi fost si nemultumiti sau opresati de ea in DNA) si, in consecinta, in max. 18 luni de la demitere, va ajunge la Targsor, de unde va curge suvoiul ei de denunturi la adresa celor care i-au fost stapani mult timp.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Pentru o asemenea încălcare a Constituției președintele țării este suspendat din funcție. E mai presus de Constituție un sef de Parchet?
Codruței nu i se reproșează prea mult dosarele lucrate... cât cele omorâte, pentru a proteja selectiv mafia din regimul Băse, cel mai cunoscut fiind dosarul Alro.

mirelamarinescu@917 spunea...

Aveti perfecta dreptate , de fapt presedintele asta MALAI MARE , lug cat o prjina si prost ca o .....b a .a fost instigator la tot ce s- a intamplat /,prin prezenta la sedinta de guvern, prin afirmatii otravite , de fapt el este cel care a dat tonul la tot ce s-a petrecut ; acea muiere de la DNA nu a facut decat sa fie in gratiile lui IOHANIS ,asa ca sa se ia in brate si sa o stearga .Acum ar fi momentul ca PSD sa organizeze mitinguri cu aceasta tema .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, de departe se poate vede ca cel mai mare franar a fost si este Dragnea, ca daca nu se opunea cu atata vehementa pentru ca Iohannis si Kovesi sa fie demisi, acum toate erau in regula! Alaltaieri l-am auzit ultima oara cum se opunea acestei idei. Citeam aseara pe fb ca acum s-ar fi raliat acestei idei, intr-un final, daca o fi asa, dar cand mamaliga s-a racit nu poti s-o mai mananci cu branza grasa de burduf! Daca proceda la referendum nu mai era nici strada, nici tupeul lui Kovesi, care de Mucenici a convocat ostentativ 400 de procurori la o chermeza in stil barbar cu zeci si zeci de carafe cu vin care nu mai conteneau sa soseasca pe mese...Asta-i consfatuire de lucru, cand aceasta destrabalare bahica a tinut pana a doua zi dupa pranz si i-a avansat pe toti procurorii aia abuzivi?

Dragnea a distrus tot mersul bun al guvernarii, inca din start, cu egocentrismul lui daunator, cu frica asta paguboasa si cu pumnul pus in gura liderilor de partid, astfel incat toate rapandulele isi bat joc de aceasta guvernare! A sarit haita calare pe ei si Dragnea le-a interzis riposta, tocmai de aceea a rabufnit si Ponta! Sa fie vorba intre noi: Iohannis si Kovesi sunt cei mai incapabili, abuzivi, corupti si penali sefi de institutii din cati am avut vtrodata in toata istoria Romaniei, si raman uluit ca oameni cu pretentii de intelectuali ii sustin!

Un om cult, inteligent si sanatos mintal nu-i va sustine pe astfel de rebuturi sociale cu comportamente bolsevic fascistoide! Poti sa fii mama colonelului, generalului, scriitorului, actorului sau tata tuturor mutantilor din Romania, dar daca esti incult ca o bota si ti-ai luat gradele sau titlurile universitare ca un prapadit si n-ai citit macar un ziar la viata ta, degeaba mai vii pe aici sa emiti judecati de valoare, care de departe tradeaza incultura, prostia si valoarea unei cepe degerate, sustinand ca Iohannis si Kovesi sunt salvatorii natiunii! Si tineti minte: Basesescu a fost cel mai rafinat calau, dar niciodata idiot ca Ciolannus!

CEZAR spunea...

Iarasi rabuvneste ..basismul din Ifrim ...!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru sustinatorii lui Lehuza Kurvosi: Raluca Turcan respecta decizia CCR cu referire la OU13/2017, cea care l-a determinat pe incapabilul Ciolannus Geaca Bolshevica sa scoata prostanii in strada, recunoscand de fapt ca ordonanta era valabila ca lacrima, iar sefia PNL, prin secretarul general al partidului, ii cere capul Lehuzei Kurvesi prin sugerarea demisiei! Reamintesc ca PNL este seful opozitiei parlamentare, daca respectivii sustinatori ai binomului Ciolannus-Kurvosi nu cunosc nici acest lucru, cei care pana acum au sustinut-o vehement si neconditionat pe Lehuza! Baza de informatii: ,,Stiri pe surse.'' Mai ramane loc de comentarii, cumva?

Unknown spunea...

Balada justiei . Codruta e fata mare\In zonele fără soare\Dragnea e cel curajos \Si calare si pe jos\Are grijă de fetiță \Ca ea sa i dea gurita\Si sa-i bage sub fustita\Dosarele cu bentiță \ Ciolanis nu-i suspendat \Ca e baiat de băiat \Si de Coldea aparat\Cibernetic controlat\Si pe gingii sarutat \Cu ceva de lemn nodat \Din pădure adunat\ Refren :Dormi tarane nu fi trist\ Garda merge înainte prin partidul pesedist. Refren 2 Militari cu gura mare\Recalculati veți fi oare ?\Sau veți misca din picioare\ Cu săbii la cingătoare..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, iarasi rabufneste rautatea din tine! Cand l-am facut calau rafinat pe Basanau, m-am referit la o calitate cumva? Tie n-am sa-ti mai raspund la provocari, de acum inainte. Sunt destui pe care ii provoci si care te pun la coltz, pentru ca asta meriti! Eu cand realizez ca cineva insista sa-si scoata pe taraba partile negative predominante, il las in plata Domnului sa nu-mi compromit demnitatea. Sa stii ca a trai in lipsuri nu inseamna sa fii si incult sau lipsit de educatie si bun simt! Traiesti intr-o lume nefericita si trista, pe cand eu eu mi-am facut din saracie si lipsuri fericirea de a trai in demnitate si de a gandi in rand cu lumea cerebrala si civilizata!

Leo spunea...

Nu am inteles de la dna. Mirela917 ce "s-a petrecut" la asa zisul ton dat de Verner. De asemenea nu am inteles de ce tarile civilizate la fel ca ambasadorii lor gândesc cam pe invers decat dna. Mirela. Oare or fi toti in confuzie sau atat de naivi sau/si rau intentionati si manipulati de cred exact pe invers ? Cred ca nici nu vreau sa aflu care e adevarul... Il voi afla probabil odata cu descâlcirea OUG57

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
De când ambasadorii la București au devenit reper de gândire românească?
D-ta te-ai obosit să citești Decizia 68/2017 a CCR?

Leo spunea...

Te-ai suparat dl-e administrator ca gândesc altfel ? Te rog sa ma ierti .
Ca sa nu te mai superi te rog sa ma deconectezi, cu atat mai mult cu cat am observat ca, computerul meu imi da alerte de furt de date ori de cate ori scriu pe blog. Multumesc totusi ca am lecturat si multe lucruri utile . Toate cele bune.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dacă gîndeai înțelegeai și ce spune @mirela mai sus. Nu prea găndești românește dacă te-ai cosmopolit...

tigri2 spunea...

@Doar pentru Mirela , fiindca pe ceilalti nu-i prea intereseaza situatia discutiilor despre pensii, ei sunt interesati despre orice altceva...
***
NOUTATI LEGEA 223 vs.OUG-57/2015 ,ART.40

In urma discutiilor din toamna anului 2016, ieri pe 10 martie 2017 s-a emis:

Raportul comisiei de buget-finanţe, de admitere a proiectului de lege, a
fost adoptat de plen cu 92 de voturi ”pentru”, 3 abţineri şi 1 vot împotrivă,
iar proiectul de lege de aprobare a
Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2015, privind privind salarizarea
personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 a primit în plen 96
voturi ”pentru” şi 2 abţineri.
Potrivit amendamentelor admise, articolul 29, alineatul 1 din proiectul de
lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016
prevede că ”militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu
vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază,
la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum
de 80% din baza de calcul prevăzută la art. 28.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prevedea că acest cuantum este de
65% din baza de calcul.
Un alt amendament prevede la articolul 30, că pensia stabilită, recalculată
şi actualizată nu poate depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul
prevăzută la articolele 28,29 şi 108, inclusiv articolul 11 alineatul 3 din
Legea 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi
completările ulterioare.
În Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului se preciza că pensia stabilită nu
poate fi mai mare de 85% din baza de calcul prevăzută la articolul 28.
Un alt amendament prevede că actualizarea şi recalcularea pensiilor
militare se realizează potrivit prevederilor legale privind salarizarea
militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, aplicabile la
data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiţii identice/echivalente de
funcţie şi grad profesional/militar, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi
salariale, cu excepţia celor variabile specifice militarilor/poliţiştilor şi
funcţionarilor publici cu statut special.
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prevedea că aceste pensii militare de
stat se recalculează în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie
de pensie şi cu baza de calcul stabilită potrivit articolului 28.
Proiectul de lege urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în
calitate de for decizional

F16 spunea...

Cornel,ai început sa ai opinii!după ce ai primit pomana ar trebui sa pupi mana ce te miluiește și sa taci!tu deja ai opinii,de ja ai păreri, deja te Căzănești sa ne convingi ca esti dement dar noi știm asta de mult!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Doar ieri nu i-am publicat @mirelei un comentariu intrebare cu această știre veche de un an, după aprobarea cu modificări, de către Senat, a legii de adoptare a OUG 57. Din păcate, mai mulți, inclusiv SCMD, s-a păcălit cu această informație.
Eu mă gândisem să nu bramburim oamenii cu astfel de „stiri”.

mirelamarinescu@917 spunea...

DECI nu este adevarat ca acest oug este in CD in discuti si ca ce a scris DOGARU pe 10 martie este o stire de acum un an cand s-a aprobat in senat ca se revine la procentul de 80 cu limitare de 100 . Si eu ,de accea mi-am dat seama ca este ceva bramburit si v-am solicitat o lamurire . ASA ca ramanem ca la inceput . NIMIC nou ,nimic serios .multumesc

mirelamarinescu@917 spunea...

deci DLT ,asta este poveste de anul trecut cand in senat s-au adus aceste amendamente si a fost discutat in draci si la CD fara finalizare .asa ca eu va multumescpentru ce ati scris ,dar stiu ca este in dezbatere oug 57 cu modificarilecu oug 4o ,iareu ma gandeam ca aci ar putea sa faca ceva si cu art 40 . asta este,vom vedea

tigri2 spunea...

@H, aceasta stire nu am formulat-o meu ,ci comisia buget finante din senat, eu am dat un copy-paste si,da, pe 10 martie 2017 a fost publicata in presa romaneasca, nu este o inventie a nimanui, nici macar a ta, precum pretinzi, asa ca ...mai usor cu pianul...

mirelamarinescu@917 spunea...

OK nici o suparare daca se misca ceva e bine .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, asta nu-i rasportul pe care vi l-am trimis acum cateva zile de pe fb si v-am rugat imediat sa-l opriti de la publicare, dupa ce am observat ca era cu anul 2016? Dar vad ca asta are 2017! Si pe fb i-am atentionat pe unii asupra anului 2016, caci circula la liber...

Huhu Rezea spunea...

Măi oamenilor, știrea aruncată aici, la mișto, de Kis este veche, de acum un an, și se referă la adoptarea art. 40 al OUg 57/2015 în Senat, nu în Camera Deputaților.
Niște deștepti au preluat-o acum, fără să observe că este din martie 2016. Sunt zeci de articole pe acest blog despre forma adoptată în martie anul trecut de Senat.
Nu vă entuziasmați! PL 82 din Camera Deputaților a rămas neclintită de un an de zile.

mirelamarinescu@917 spunea...

Si totusi exista in discutie oug 57 din 2015 , cu plx 509 din 2017 unde s+au dat la comisia juridica niste amendamente si poate s-au discutat toate articolele inclusiv acel art 40 .Trebuie sa vedem la ce se refera acele amendamente ,Totusi nu inteleg dece cineva care are cum sa ia legatura cu cineva din CD nu poate capata relatii pertinente . Infond trebuie sa se faca ceva ,cel putin daca ramane asa cum s-a aprobat anul trecut in senat . poate acel pl82 este anul acesta sub alta initiativa in CD ,in senat ,de i-ar lua dracu de nesimtiti

tigri2 spunea...

@Huhurezule, "stirea" am redat-o exact cum am primit-o de la c-dorul Tanase Susanu si promit ca nu am sa mai dau nicio stire decat din greseala, fie buna sau rea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, aceeasi stire de la Comandorul Tanase am primit-o si eu, l-am rugat chiar sa intervina cu lamuriri ca sunt nedumeriri si rumori pe aici, plus ca i-am trimis lui @Huhu Rezea un mail cu ce am primit de la Comandorul Tanase, poarta data de 2017...Deci n-ar trebui sa te superi pentru ca nu ai nici o vina ca ai trimis ce ai primit, ca si mine de altfel, si nu inventate de noi! Orice ai postat de-a lungul timpului, eu am avut incredere in ele si s-au dovedit a fi reale, iar daca ceva nu s-a intamplat sa se implineasca, a fost din cauza neseriozitatii politicienilor care au asigurat cu promisiuni ferme, apoi nu s-au tinut de cuvant, asta ca sa inteleaga si ceilalati postatori cum sta treaba de fapt!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sorin Rosca Stanescu ne-a asigutat intr-o emisiune televizata pe Rtv ca maine, cel mult poimaine, ministrul Justitiei va cere lui Iohannis demiterea lui Kovesi!

Anonim spunea...

@leonard
asta cu furtul de date o am si eu.Corect!!....doar ca ma "doare la basca"
solutia?NU SE MAI ACCESEAZA!!

Anonim spunea...

sebi ghita si rosca stanescu doi "eroi ai libertatii si ai dreptatii" bineinteles:):)