Un produs Blogger.

miercuri, martie 08, 2017

Parlamentul pune piciorul în prag în disputa cu Iohannis şi instituţiile care reprezintă autoritatea judecătorească

52 comments

DECLARATIA POLITICA a fost adoptata miercuri, in sedinta de plen reunit, cu 203 voturi "pentru” si 94 "impotriva”.

PARLAMENTUL ROMÂNIEI 
CAMERA DEPUTAŢILOR                                 SENAT 
În temeiul prevederilor Art. 13 Pct. 23 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, 
Parlamentul României adoptă prezenta
 DECLARAȚIE
               Parlamentul României salută clarificările pe care Curtea Constituţională a României le-a adus în decizia sa din 8 februarie 2017. Declarând neîntemeiate sesizările Consiliului Superior al Magistraturii şi Preşedintelui României, Curtea explică, pe de o parte, cum Parlamentul poate delega Guvernului printr-o lege specială de abilitare competenţa de a emite ordonanţe, iar pe de altă parte, că executivul „nu are obligația constituțională sau legală de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii în materia în care a legiferat, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu are abilitarea legală de a emite un astfel de aviz”.
               De altfel, jurisprudenţa Curţii Constituţionale a stabilit demult că „în cazul elaborării și emiterii unor alte acte normative, legea nu prevede obligația solicitării avizului Consiliului Superior al Magistraturii, astfel că exigența acestei autorități publice de a aviza acte normative care nu se circumscriu activității autorităţii judecătoreşti depășește sfera atribuțiilor sale constituționale”. Parlamentul apreciază că, în condiţii normale, asemenea lămuriri nu ar fi fost necesare. Textul Constituţiei este în sine suficient de explicit. Ceea ce a făcut oportună şi necesară decizia Curţii este absenţa manifestă a bunei credinţe în interpretarea legii fundamentale de către reprezentanţi instituţionali ai autorităţii judecătoreşti, ca şi abuzul de drept al Preşedintelui României, care recurge la sesizarea fără temei a Curţii doar în scopul blocării unui proces politic democratic. 
                    Parlamentul României consideră că recenta decizie a Curţii trebuie să pună capăt o dată pentru totdeauna acţiunilor concertate de subminare a rolului şi prestigiului Parlamentului ca instituţie centrală a democraţiei şi organ reprezentativ suprem al naţiunii noastre. Parlamentul nu va mai accepta pe viitor să fie redus la condiţia de spectator al unor decizii politice ce se iau după criterii netransparente de către persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide şi de către agenţii ale statului conduse la rândul lor de persoane numite pentru îndeplinirea unor atribuţii fără caracter politic, de ordin judiciar sau ţinând de sfera siguranţei naţionale. 
                    Pe fond, aceste acţiuni de discreditare a Parlamentului sunt lipsite de o motivaţie raţională. Trebuie afirmat răspicat că toate instrumentele juridice folosite în combaterea corupţiei emană de la Parlament. Ele sunt în mod fundamental expresia voinţei politice a acestuia de a instaura necondiţionat domnia legii şi de a întări instituţiile statului de drept. Imperfecţiunile cadrului normativ al luptei anti-corupţie, semnalate cu repetiţie de Curtea Constituţională, sunt produse tocmai de urgenţa, rareori justificată, impusă procesului de adoptare a legilor, unele dintre acestea fiind trecute prin angajarea răspunderii Guvernului. Calitatea legilor creşte ori de câte ori Parlamentul este lăsat să delibereze fără a fi supus la presiuni exterioare. 
                     Prin această Declaraţie, Parlamentul îşi reafirmă supremaţia politică faţă de toate celelalte instituţii publice şi se arată decis să-şi exercite cele trei funcţii fundamentale ce îi revin prin Constituţie: funcţia reprezentativă, funcţia legislativă, precum şi funcţia de alegere şi control a executivului. 
                       Parlamentul, ca expresie a suveranităţii naţionale, reprezintă societatea românească în ansamblul ei și cu toate componentele ei. Îi reprezintă deopotrivă pe cei care au votat, indiferent de opțiunea politică, dar şi pe cei care nu s-au prezentat la urne. Funcţia esenţială a Parlamentului este aceea de a da, prin dezbaterile sale, o formă reprezentativă preocupărilor celor mai grave şi profunde ale societăţii. Cunoaşterea publică este indispensabilă într-o democraţie, iar sarcina oricăru Parlament este acea de a spori calitatea şi sfera gândirii ce animă deliberarea colectivă. 
                          Modul direct de alegere a Preşedintelui României a indus impresia greşită că cel ales este primul reprezentant al naţiunii, că ar fi un preşedinte absolut al românilor, mai legitim si mai reprezentativ decât Parlamentul. Preşedintele, odată ales, devine prin efectul Constituţiei exterior societăţii, ocupând o poziţie de mediator între aceasta şi autorităţile publice. Preşedintele României reprezintă statul român (Articolul 80, Aliniatul 1) cele trei puteri ale acestuia  legislativă, executivă şi judecătorească  fiind nu numai separate între ele, dar şi distincte de societatea cetăţenilor, care este „fundamentul” statului, dar nu se confundă cu acesta (articolul 4, aliniatul 1). Parlamentul este organul care asigură legătura constituţională între Preşedinte şi societate, aşa cum subliniază procedura care-i cere Preşedintelui să depună jurământul de învestitură în plenul reunit şi să încredinţeze apoi preşedinţilor celor două camere documentul pe care a semnat jurământul. Parlamentul oglindeşte deci voinţa societăţii, în timp ce Preşedintele exprimă arhitectura instituţională a statului şi o explică atunci când este necesar. 
                           În al doilea rând, Parlamentul este „unica autoritate legiuitoare a ţării” (Articolul 61, Aliniatul 1). Parlamentul acceptă să delege Guvernului, în termeni precişi, exerciţiul acestei autorităţi, nu însă vreunei alte instituţii. Nu poate delega autoritatea înseşi, care este inalienabilă. În temeiul legilor pe care le face şi pe care le modifică suveran, Parlamentul se poate consulta în cursul procesului legislativ cu instituţii publice, cu experţi, cu societatea civilă, cu orice parte interesată. Avizele pe care Parlamentul convine să le solicite nu pot avea un caracter constrângător. Nimeni şi în nici o materie nu-şi poate aroga dreptul de a uzurpa autoritatea legislativă a Parlamentului, care este unică şi indivizibilă. 
              În sfârşit, grupurile politice din Parlament trebuie consultate de Preşedinte în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după care Parlamentul îi acordă (sau nu) acestuia şi întregii liste a Guvernului votul de încredere (Articolul 103) şi acceptă programul de guvernare prin care executivul realizează politica internă şi externă a ţării şi conduce administraţia publică (articolul 102, aliniat 1). Din acel moment, Guvernul şi toate organele administraţiei publice se supun controlului parlamentar (articolul 111, aliniat 1), Parlamentul fiind singura instanţă politică în faţă căreia Guvernul este răspunzător pentru întreaga sa activitate (Articolul 109, Aliniat 1).                                 Parlamentul României califică drept neconstituţionale şi inacceptabile judecăţile pe care fie Preşedintele României, fie Consiliul Superior al Magistraturii, fie reprezentanţi ai Ministerului Public le formulează la adresa unor decizii şi activităţi ale Guvernului. Asemenea acţiuni uzurpă ilegal şi abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, în diferitele forme prevăzute de lege şi de regulamentele camerelor, pentru activitatea sa. 
                La începutul primei sesiuni din acest mandat, Parlamentul Românei se angajează cu fermitate să respecte riguros articolul 69 din Constituţie şi să servească exclusiv naţiunea pe care o reprezintă, refuzând totodată să-şi supună mandatul oricăror solicitări imperative, de oriunde ar veni. Parlamentul respectă dreptul la liberă exprimare, înţelegând în acelaşi timp că este singurul reprezentant constituţional al întregii societăţi. Oportune sau inoportune, îndreptăţite sau abuzive, părerile Preşedintelui României, Consiliului Superior al Magistraturii și ale Ministerului Public sunt opinii particulare şi parţiale. Opinia structurată şi legală a societăţii româneşti este exprimată în mod legitim şi cu exclusivitate de Parlament. 

52 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In sfarsit, s-a facut ceva sa mai deranjeze inaltul jilt, dar si cel vizat de initiativa parlamentara a dat o replica de-o idiotenie rara in care pune societatea civila ca o forta ce poate contracara Parlamentul, sau sa i se impuna, ca doar cetateanul i-a dat lui votul de implementare in functie si are drepturi de atitudine sa deranjeze puterea! E un driblaj de vorbe care arata o incapatanare de incremenire in ideea ca strada de fapt sa impuna reguli de guvernare, si reitereaza institutiile de intimidare judiciara ca fiind instrumente juste de aplicare a unor principii de impunere! Dragnea este predat sistemului fascisto-mafiot, s-a slugarit total presidintiei si DNA-ului, fiind permisibil si admitand ca nu trebuiesc deranjati cu demiterile! Alupigus, bro, mustoaca pe olaroiu pecum bulibasele, ca duci partidul direct pe canal si Iohannis cu useristii si ciolosistii or sa traga apa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai bine un referendum!

In Shparlament i-au tras-o la popoul gol
Sa simta cum ardeiul ustura gaoaza
E bine pentru noi, iar lui un...,,ghinion''
Asa cum in justitie isi pierde casa dupa casa!

I-au tras perechi de palme cu piciorul
Macar sa-l faca sa-si revina in simtiri
Afland ca la izvor nu poti sa duci ulciorul
De foarte mute ori fara sa-l faci tzadari!

Nici ca-l calcasera destul pe batatura
Ca ne lovi cu varful sagetii otravite
Zicandu-ne ca legea guvernarii e in strada
Cu sprijinul justitiei aservite!

Degeaba-l dojeniti cu palme-n ocarine
Cand nesimtirea cinica il lasa rece,
Mai bine faceti-ne acest pustiu de bine
Cu-n referendum ca sa-l obligam sa plece!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PRIMIM LOVITURI FOARTE GRELE: SE DUBLEAZA PRETUL LA GAZE, COMPANIILE DE ELECTRICITATE CER SCUMPIREA CU 74% A CURENTULUI! STITI CE? NIMIC NU S-A MARIT SI DEJA NE TABARASC CU SCUMPIRILE! MAI BINE PREFER PENSIA CUM O AM, DAR SA RAMANA PRETURILE INCREMENITE! VAI, MAMA MEA!

Iulian Mareș spunea...

Cam tarziu...
Dar buna! Numai ca dulapul nu a inteles iarasi nimik....de autist ce este!
Presedintele nu este egalul Parlamentului ci mai jos...cf Constitutiei.
Procurorul General si seful DNA trebuiau sa fie sub cercetare penala speciala, pana acum!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am o impresie despre Mustoaca Dragnea asta:
El joaca dublu si cred ca este prins
Intr-o secreta intelegere de a sta
Si capra la dusman si-n hora guvernarii incins!

E foarte dragastos cu cucuveaua roz,
Desi la gabuit in trei dosare,
Il pupa pe Ciolannus in gaoz
Iertandu-i pe amandoi de culpele penale!

Pe Ponta l-a mistocarit in zeflemea
De l-a facut sa-si dea demisia in alb,
Pe Grindi il consuma ca pe pe-o telemea
Si-l calareste ca pe-un cal arab!

E solo la partid in hotarari,
Neampartind pareri comune cu pulimea,
Ca daca indraznesti sa te opui o ,,furi,''
Asa ca e mai bine sa-ti inghiti parerea!...

Ne crezi de prosti ca esti un ,,jmecheras''
Sa ne prostesti pe toti cu cacialmale
Cand tu de fapt esti doar un poteras
Alaturi de-ale lui Ciolannus puslamale!

Te-am cumparat acum cam cine esti
Si cam la ce sa ma astept din partea dumitale:
Un pui de tradator, clementa sa cersesti
Vanzand pe altii sa scapi de culpele penale!




Unknown spunea...

Ciolanis 6-2 case praduite se supune doar celor care l-au au pus guvernator în colonia de sclavi lasi celebra Romanistan (batustana cu redevențe de mizerie). Adica pus de Soros via Sanda Pralong si masoneriei prin loja p-due (si nu numai ).Stiu există alegeri libere (supravegheate de sts) și stat de drept (supravegheat de SRI).Ia vedeți voi cine( cu par mult pe laterale) controlează si conduce( mereu) aceste servicii si o sa va lămuriți cine tine lanțul de la zgarda lui Ciolanis.De altfel si Merkel controleaza salamul săsesc tot prin masoneria austriaca ( nu prin etnie cum cred multi) .Voi dormiți liniștiți ( apropo de fni) sasul veghează pentru voi la aparitia (m )UE cu trei viteze.Da ce stiu eu....

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson
Te crezi Arghezi, Paunescu....scrii poezii la 5 minute?
Viata-i lunga, gustu-i scurt!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Fiinteaza pentru exclusiv d-na Mirela un inregistrator vocal, pe care sa-l trimita apoi ca mesaj mms!
Asa voi intelege si eu cate ceva!....acum am inteles ca nesimtitul nici nu clipestea! O avea pielea stramta ca iepuroiul? -:))

reddog spunea...

Alaturi de Presedinte si DNA!
Onoare si Patrie!

Unknown spunea...

30% din romani traiesc in conditii inferioare puscariasilor. In ultimele 2 luni, politicienii fac un taraboi grozav pe marginea .... conditiilor din puscarie. Asta e principala preocupare. Avem o clasa politica care reactioneaza numai la ... presiune. Stiti cand vor fi majorate soldele militarilor? Va spun eu... cand vor iesii militarii in strada. Si cum ei nu vor iesii, nici solde majorate nu vor fi. Invatamantul, sanatatea, administratia publica au obtinut anual majorari de 10-30%. Dar numai in strada si amenintand. Armata tace si suporta. Clasa politica vede? Nu ei studiaza numai puscariile. Si mai studiaza cum sa-si dea la gioale unul altuia in lupta pentru ciolan.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian, uneori ma mai exprim si versificat pentru a nu-mi pierde indemanarea aceasta plastica de refulare, in bine sau in stari si fapte care ma supara in viata asta nu tocmai roz...Fiind din frati gemeni, cred ca de acolo in vin inspiratiile de a imperechea cuvinte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi se beau 44 de pahare, fiind si Ziua noasta, a barbatilor! La multi ani, stimati camarazi, si sa va ajute Dumnezeu cu tot ce e mai bun! Am cumparat sfintisori, fiind si Ziua celor 40 de martiri romani care au murit pentru un crez de nestramutat intru Hristos, si ii voi da de omana copiilor de prin vecini. E singurul an cand n-am mai facut, pentru ca am aflat prin cineva ca nora mea din Luxemburg a nascut o fetita acum patru zile si sunt din nou bunic! Emotiile m-au tinut pe captopril si in paralel cu supararea ca trebuie sa aflu prin altii ce se intampla in viata fiului meu, el fiind suparat pe mine ca magarul pe sat...Pacat!

tigri2 spunea...

@Da, da, Cornelius, ai mare dreptate la asta cu fratii gemeni , se aseamana tare mult cu legatura intre paralelismul cailor ferate si ciclul menstrual la furnica. Tine-o tot asa :" pe langa drum , pe langa gard, ca sa ajungi intreg acasuca"

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisor, mi-as dori sa ma tin de gard de-o bucurie, sincer spun, ca n-am mai facut-o lata de cand haul si paraul, dar acum suflu in iaurt de cand fac tensiune mare! Oricum, de ani foarte multi ma laud ca am sa trag o betie lata si nu ma tin de cuvant! Ha, ha, ha!

Huhu Rezea spunea...

@dogred
Vezi ce-ți dorești că s-ar putea să ți se împlinească visul cu Onoarea reperată pe lângă mamut și DNA.

reddog spunea...

@Rezea Huhu
Valabil si pentru dvs si infractorul Dragnea.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Dog
In care componentă a Binomului lucrezi?
Dacă nu, precis ai centrii gândirii scurtcircuitați; ai ajuns să faci apologia organelor de represiune.

Iulian Mareș spunea...

Red-ule
Care onoare...care patrie?
A lui? A ei?.... A lor?
Sau...A nostra?
Alegr tu....ca pari deviationist!

Unknown spunea...

Tigri 2 Continuare : Sari un sus de două ori\Si-ti va da Ciolanis flori\Pensia va creste oare\ Celor care tipa tare ?\ Nu uitați să rezistați \Pana cimitir intrați.Refren: Foaie verde de dai-nai \ Ce votezi cam aia ai.

Gigi spunea...

Reddog@
Mergi,la galerie si susțineți echipa! Lasa-i pe binomisti în pace!
Dacă, nu câștigă campionatul....
Rămâneți si fara stadion nemodernizat!

Parlamentul este vocea boborului! E normal să fie prima putere în stat! Așa este în democrație! Puterea poporului,trebuie să primeze!
Președintele,ales vremelnic,trebuie să se supună voinței lui,al poporului, si are rol de mediator între instituțiile statului!Parcă așa este într-un stat de drept!Dacă nu este așa înseamnă că,confundăm democrația cu dictatura!
Felicitări,Tariceanu si Parlamentului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Amin si Aleluia, sfintia voastra Paisie Agoresteanu! Dumnezeu sa primeasca: Domnul ne-a dat, Domnul ne-a luat pana la mezat, Domnul fie laudat!

tigri2 spunea...

@Parintzele zis Pafnute/Ia mai canta tu din dramba /Cat te-o bate si te-o .ute/Al tau socru zis si "Limba".

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Parinte UL5
Asta este Psalmul 7?

tigri2 spunea...

@mirela...Despre ce "bun simt", din partea cui , de ce parte a baricadei? Din moment ce v-ati ales "sa dansati cu lupii, atunci urlati ca si ei" nu veniti aici cu pretentii de aristocrata si nu incercati sa faceti educatie caci nu se cade si nici nu aveti dvs pregatirea necesara ,mai ales ca suntem in Postul pastelui si in loc sa va vedeti de cele bisericesti veniti aici si va dati"tinerica".
Daca vreti "finetzuri" mergeti pe la "Dacia literara" . Si apoi sa va fie rusinicaaaa, am fost cam singurul care v-am felicitat de 1 si 8 martie. In concluzie sa va fie jena pentru cuvintele ce mi le-ati adresat , mai ales ca nici dvs nu sunteti"usa de biserica".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce piosi in smerenie suntem astazi de Ziua barbatilor! Am inceput toti sa vorbim de cele sfinte! Ma bucur ca ne mai intoarcem si la Dumnezeu! Pe vremuri, chiar ca se beau cele 44 pahare, chiar daca nu erau toate, sau se facea uz de cele mai mici sa nu se suie in coronament... Din pacate, azi luam cate 44 de buline, unii dintre noi, daca nu chiar aproape toti! Vorba aia: Sanatosi sa fim noi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

D.l Comandor, Tanase Susanu, a avut amabilitatea sa ma informeze si pe mine ca initiativa domniei sale a ajuns si a fost deja citita de catre D.na Olguta Vasilescu, ministrul Muncii! Deasemenea, tot domnia sa insista cu tenacitate ca initiativa sa fie si pusa in practica, intr-un fel sa altul si este hotarat sa urmareasca cu tenacitate intreaga activitate de punere in discutie a acestor propuner. Tin foarte mult sa-i multumesc pentru eforturile depuse pentru cauza nobila de restabilire a tuturor drepturilor rezervistilor, si-l asigur de tot respectul si intreaga mea consideratie! I-am amintit, cu titlu informativ, ca rezervistii care au fost in grad de invaliditate si au capatat anumite boli, cauzate in timpul si din cauza indeplinirii indatoririlor militare, o duc foarte greu cu pensii foarte mici si Ministerul Apararii nu face nimic pentru indreptarea acestei situatii, mai ales avandu-se in vedere ca aceste boli nu le-au mai permis sa mai munceasca si sa acumuleze vechime, asa cum a fost si in cazul meu.
Toata stima si respectul, Dle Comandor!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Parlamentul in loc sa rezolve probleme importante gen OUG57/2015 pierde timpul cu rezolvarea intereselor personale ale celor care-l conduc. Vin vremuri grele iar lumea este anesteziata cu promisiuni halucinogene....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, chiar n-am facut o referire la cineva, m-am referit chiar la mine ca eu am pomenit in repetare de sarbatoare si pahare, ca sa rimez, si e de foarte bun augur sa-l mai pomenim pe Creatorul suprem printre suspine si refulari despre pensii! Ne luam de fel de fel de probleme si numai uneori pomenim Numele Domnului, dar bine ca mai avem si sarbatori traditionale sa ne mai amntim de Dumnezeu, desi acasa, sincer va recunosc, nu ma trezesc, sau nu ma culc, pana ce nu ma rog Dumnezeului meu sa aiba mila de mine in toate!

Am in casa, pe peretele de la capul patului, plin de icoane, unele primite de la preotul Argatu, fiul marelui preot Argatu, si care slujeste in Vrancea, continuand actiunile marelui sau tata duhovnic, acolo ducandu-ne o prietena de familie deosebit de credincioasa; am icoana de la fostul meu sef de la ziar, preotul militar, Florian, de la preotul Capelei militare de la Spitalul Militar Focsani, de la preotul Alupei de la Protoeratul si Catedrala Onesti, unele daruindu-le mamei, fratelui sau la unii prieteni apropiati, ca sa nu tranform casa intr-un schit, caci si decenta religioasa e o regula sa nu pici in delir mistic...Acum cinci, sase ani ne-a dus un cumnat la toate manastirile si bisricile istorice din Moldova, iar in Onesti, Primaria a organizat mult timp excursii gratuite la diferite hramuri ale unor manastiri si biserici din judetele Bacau si Neamt. Chiar am scris si niste poezii, unde am evocat revelatia ce am avut-o la mormantul Veronica Micle de la Varatic, ori despre hruba lui Daniel Sihastru, etc...In toate deplasarile acestea am avut mari problme cu Ana din cauza starii ei de boala, dar am reusit pana la urma si totul a fost bine si acum avem de acolo amintiri foarte frumoase!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, uitasem sa-ti spun ca nici eu n-am treaba cu traditiile sa cred ca daca nu le tin cu smerenie fac pacate! La mine baza este Dumnezeu! Insa, cu toate ca nu cred in ele, mie imi dau, asa, un aer de aduceri aminte din copilarie, cand ele erau foarte frumoase la bunici si eram fericiti ca atunci se puneau pe masa toate cele mai bune mancaruri si toata lumea se simtea bine si era fericita! Azi nu cred ca mai este cazul sa afirm ca toate au disparut! Sunt, dar sunt triste...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Este atât de greu de înțeles că Parlamentul nu-și poate exercita prerogativele dacă este subminat de președinte și de unele instituții din autoritatea judecătorească? Ce ți se pare că este personal în această declarație?

Unknown spunea...

Eu am stat si m-am gandit\ Oare lumea s- a prostit\Crede si nu cerceta \A ajuns deviza ta?\Articolul 40\In care ni se spun povesti\E articol cu belele \Care face multe rele\Miiltarilor pensionari\Ca ii lasă fără bani\ Olescu va abureste \Lacomia îl orbeste\Judecati cu al vostru cap\Lasati-l gol pa satrao \Nu va mai lăsați prostiti \De aceste perverse minti\Refren:: Mares dacă esti baiat destept \Stai cu mâinile pe piept \Nu striga în gura mare\Ca si pe tine de doare\Nu fi doar un profitor\ Lui Rx ciripitor .Refren 2 :Tigri 2 nu te băga \Nu o fi o pisica rea \Ca partidul comunist \Te-a creeat oportunist \Si puțin cam fripturist \Ca un adevărat bobist.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Amoniac spunea...

Conform Consiliului Legisativ, la inceputul lunii martie 2017 erau în vigoare 6.302 de legi, 957 de ordonanțe ale Guvernului și 1.974 de ordonanțe de urgență ale Guvernului care au fost adoptate în perioada 1990-2017, la care se adaugă 17 legi în vigoare care au fost adoptate înainte de anul 1990. Unde mai pui ca acestea se coroboreaza unele cu altele,se ierarhizeaza cnform Constitutiei si se interpreteaza conform procedurilor,este greu si pentru juristi experimentati. Cand auzi pe unii ce ineptii sustin .....chiar ca-ti vine sa scoti pistolu,pardon Dictionarul Juridic..

CEZAR spunea...

Parintele Paisie Agoresteanu spunea...

Eu am stat si m-am gandit
Oare lumea s- a prostit
Crede si nu cerceta \
A ajuns deviza ta?
Articolul 40\
In care ni se spun povesti
E articol cu belele
Care face multe rele
Miiltarilor pensionari\
Ca ii lasă fără bani\
Olescu va abureste
Lacomia îl orbeste
Judecati cu al vostru cap
Lasati-l gol pa satrao
Nu va mai lăsați prostiti
De aceste perverse minti\
Refren::
Mares dacă esti baiat destept
Stai cu mâinile pe piept
Nu striga în gura mare
Ca si pe tine de doare
Nu fi doar un profitor
Lui Rx ciripitor .
Refren 2
:Tigri 2 nu te băga
Nu fi o pisica rea
Ca partidul comunist
Te-a creeat oportunist
Si puțin cam fripturist
Ca un adevărat bobist.
*****************************************
Cata profunzime !
Merita reluat chiar si cu un mic ..aranjament !
Sper ca ,,popa" sa nu se supere....!!
PS.
Cred ca merita subliniat faptul ca DE ACUM DUSMANUL PRINCIPAL NU NE MAI ESTE FACTORUL POLITIC ..DIMPOTRIVA !!
DUSMAN..NE ESTE MApN in frunte cu SMG...!!
Dogaru le face treaba in deplin acord..!!
Deci atentie ....!!

Unknown spunea...

In Romania 30% din populatie traiesste in conditii inferioare celor din puscarie. In Romania unul din zece copii se culca seara fara sa manance. Si sunt multe exemple. Ce fac conducatorii nostrii. Unii lupta pentru un trai mai bun al celor din puscarii. Altii lupta impotriva lor. Dar pentru romani ce fac? Din 89 conducatorii politici au fost interesati doar de propriile buzunare. La ceilalti le-a dat numai in functie de intensitatea manifestatiei publice pe care au generat-o. Nu am nimic cu ... sanatatea, de exemplu. Dar cei din sanatate, anual au organizat greve si au obtinut cresteri salariale. Bravo lor. Dar Armata? Are interzis sa iasa in strada. Iar jigodiile profita. Cresteri ale veniturilor acordate la misto -- sub forma de sporuri. Ici colo, in special unor categorii care pun pumnul in gura celorlalti. Declaratia Parlamentului - o frectie la un picior de lemn care are un efect similar cu cel al razelor de luna asupra pantofilor din cauciuc. Continua lupta pentru un trai mai bun in puscarie, prioritatea zero, ca toate celelalte sunt rezolvate.

tigri2 spunea...

O public si aici ,pentru siguranta.
@R-26 500, acuma, sincer, orice ai spune nu te cred, chiar daca uneori, s-ar putea sa spui ceva adevaruri, refuz din start sa fiu de acord. te stiu de fundamentalist si nu ai credit la mine! Oricum suferi de mania grandori si ti se pare ca in jurul tau se invarte galaxia din care facem parte. Cine nu-i de acord cu tine sau cu ideile tale de tip fascist , imediat este catalogat ca prost,l naiv sau cu 'capul in nori" Tu este intruchiparea binelui, le stii pe toate si faci analize corecte si pertinente. Spui doar prostii de doi lei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E crunt ca la negocieri suntem marginalizati si nebagati in seama! Noroc cu Dl. Comandor de la Navodari ca a reusit sa-i indrepte atentia D.nei minisru O. Vasilescu catre noi cu acele memorii. Ministerul si SMG ne sapa la greu. De ce oare? Ce rau le-am facut de se comporta cu noi de parca am fi de la alte ministere, si nu militari?

Unknown spunea...

Tigri 2 am publicat un banc cu Olescu si Mares Dacă Huhurez vrea să îl posteze puteți râde de maimuțele astea .Si asa ei jignesc pe oricine nu e de acord cu ei .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a discutat cu Valeriu Pricina, printre altii, pe Rtv, despre marele jaf cu lemnul defrisat de firmele austriace acceptate de Iohannis! Ma uit ca se discuta de parca marile crime forestiere s-ar intampla pe undeva prin jurul nostru, nu la noi! Nu politisti, judecatori, procurori, autoritati guvernamentale si altii sa puna frana! Si fenomenul nu-i de ieri de azi, ci din 1990 incoace, si nimeni, in afara de societatea civila, nu ia atitudine de stopare a fenomenului asta de distrugere in masa! Kovesi e ocupata cu dosarele astea politice masluite, iar padurile cad retezate pe langa ea, de parca ar fi paduchi sa nu se vada!

Unknown spunea...

Cezar .Vezi ca satrao= satrap.Din graba

gheo spunea...

Privind *parlamentul anului 2017*, *mai raspunde in fata cuiva parlamentul Romaniei pentru ceea ce face ?, NU, nu mai RASPUNDE IN FATA nimanui!, *poporul ???, poporul a devenit o masa umana lipsita de orice valoare in ochii marii majoritati a parlamentarilor si politicienilor, SUVERANITATEA poporului ... o gluma proasta pentru prostii care mai cred in ea, eu ... nu cred in asa ceva. Parlamentarii au ajuns sa se creada o *adevarata casta nobiliara*, o casta care insa este plina de multi *mizerabili DINU Paturica* ai secolului XXI. In ce priveste *poporul roman*, este adevarat ca mare parte este format din batrani scoliti sau indoctrinati in dogmele socialiste, asta nu inseamna insa ca *trebuie sa ajunga bataia de joc a unei adunaturi de mizerabili*. Adevaruri care nu plac multora dar ... adevaruri!.

Huhu Rezea spunea...

@gheo
Ca o victimă a intoxicării politice de către propaganda basisto-binomistă, cam confunzi Parlamentul cu o persoană fizică politică.
Spre deosebire de pesedinte și membri guvernului, Parlamentul este expresia majorității orientărilor politice de la data oerganizării alegerilor generale.
Singura pedeapsă care se dă Parlamentului este dizolvarea... când nu mai poate da o majoritate pentru susținerea sau formarea unui guvern.

Leo spunea...

Bravo gheo. Ma bucur ca nu sunt singurul care gândesc asa. Oare o fi un delict ca gândim altfel ? Te pup...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gheo, trebuie sa specifici. Cand spui Parlament, atunci nu-i vrei pe nici unul! E o problema, pentru ca tara nu poate functiona fara Parlament. Daca te referi la parlamentarii guvernarii, adica puterea, sunt 2 posibilitati:
1.Nu-si fac treaba si vor pati la urmatoarele alegeri ca PMP, fostul PDL, care au luat 5%, deci poporul i-a pedepsit cu votul!
2. Puterea majoritara va fi suspendata tot cu Parlamentul, asa cum a patit guvernarea Ungureanu-vita Kobe, cand partidele s-au coalizat impotriva ticalosiilor basiste, apoi s-au plans Basescu si Monica Macovei forurilor internationale si europene ca a fost lovitura de stat!

Daca la viitoarele alegeri puterea actuala, coalitia PSD-ALDE, nu vor mai castiga alegerile, inseamna ca in astia 4 ani nu si-au facut treaba si lumea s-a suparat pe ei, nemaiacordandu-le voturile. Dar, de abia au trecut 3 luni de la preluarea puterii si n-am vazut, parerea mea personala, decat ca a fost o lupta pe viata si pe moarte intre puterea votata legal de o majoritate, si agresivitatea presedintelui si a opozitiei care au folosit toate mijloacele sa darame aceasta putere, inclusiv DNA cu dosare masluite, cu martori falsi, amenintari, cu SRI si alte mijloace ilegale si abuzive. Deci tentative repetate de lovituri de stat cu toate mijloacele, inclusiv cu strada. CCR A INFIERAT TOTAL ACEST COMPORTAMENT!

Nici in Africa nu se mai practica asta, dar banii lui Soros sa plateasca oamenii din strada, uite ca au mers, platind inclusiv catei si copii s-o faca. Acum Iohannis este pe cai mari. Dar, nu va dura mult si va fi acuzat, intr-un final, pentru toate aceste actiuni, cum Iliescu dupa 28 de ani apare acum in fata instantei sa raspunda pentru unele evenimente bulversante! La fel si Coldea, si Kovesi, si Dan USR, si altii. Constitutia zice clar, in orice tara de pe glob, ca ceea ce alegi, aia ai! Nu ai voie sa deturnezi sensul si voturile cetatenilor, altfel se numeste lovitura de stat si anarhie, chiar dezastru!

In momentul cand vor veni liberalii la putere, tot ce s-a propus pentru cresterea veniturilor si a nivelului de trai va fi ras total si se va trece la traditionala si consacrata austeritate promovata si sustinuta de dreapta, interesata absolut numai de propria-i inavutire, prin orice mijloace! Pentru ei, saracii si saracia le put si nu dau nici doi bai...Ba uite ca gresesc: Dau cei 2 lei, ca atata cred ei ca valoram fiecare!

Gigi spunea...

@geo
Atunci,în cine să mai credem?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Geo, ca sa fiu foarte sincer, in nimeni! Toti au cate o hiba! Chiar si PSD a dovedit reticenta cu militarii, acceptand, de pilda, ca soldatii sa nu ia 1400 lei la indicatia fierosului Sef financiar al MApN si SMG, ci tot aceiasi 900 lei, asa cum am vazut pe unele postari, si asta e doar un exemplu, dar nu mai pun ca oug 57 zace si acum la ei nediscutat, dar si altele in ce ne priveste...Handicapatii se zbat cu 350 de lei, li se dau acum 520 lei, ce sa faca cu ei la necesitatile lor si cand medicamentele nu sunt gratuite, cum patesc eu cu doamna mea? Aia care au foarte mult primesc si mai mult...Nimeni nu-i de soi, pentru ca e o traditie ca nimic sa nu fie bine pentru cei care merita sau sunt indrituiti sa aiba! Cu toata sinceritatea ti-am spus o parere. Buna, rea dar cred ca e reala si dureroasa...