Un produs Blogger.

vineri, martie 17, 2017

Un neprieten al Romaniei numit asistent adjunct al preşedintelui Trump

13 comments
In timp ce presedintele României şi câteva instituţii ale   Autoritâţii Judecătoreşti subminează ordinea constituţională internă, pe plan extern, în Europa, se plănuieşte lăsarea României la periferia jocurilor politice iar, în SUA,  un extremist maghiar este cooptat în Administraţia Trump

 „Sebastian Gorka asistent adjunct al preşedintelui SUA Donald Trump are legături cu Jobbik,  partidul de extremă-dreapta din Ungaria, potrivit unui raport publicat în presa evreiască, preluată de FP.






      Sebastian  Gorka  este cetăţean american naturalizat, născut în Regatul Unit din părinţi maghiari. Şi-a făcut intrarea în viaţa publică ungară în urma atentatelor teroriste din SUA din 11 septembrie  2001, când a apărut de mai multe ori la televiziunea maghiară, ca expert pe probleme de securitate. 
      A lucrat ca editor al site-ului conservator Breitbart şi a fost  acuzat de infracţiune anul trecut, când a încercat să se urce cu un pistol într-un avion.  Şi strategul şef al lui Trump ,Steve Bannon, a fost preşedinte executiv al site-ului conservator Breitbart News.    
       El a mai fost  consilier al prim-ministrului ungar Viktor Orban şi a mai lucrat, de asemenea, la Ministerul ungar al Apărării în timpul premierului József Antall, primul şef de guvern al Ungariei după căderea comunismului.   
După ce şi-a luat fucţia în primire, Gorka a apărut la Fox News pentru a apăra controversatul ordin anti-imigraţie dat de preşedintele Trump care împiedică intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte state cu populaţie majoritar musulmană.    
      După a încetat să mai lucreze pentru Viktor Orbán şi Fidesz, în 2006, Gorka a încercat pentru scurt timp să-şi întemeieze propriul său partid, alternativă la formaţiunile de dreapta din Ungaria, numit Noua Coaliţie Democratică, dar fără prea mult succes. Într-un interviu acordat ziarului maghiar Magyar Nemzet, Gorka a spus că în prezent nu are nici un fel de relaţii politice sau contracte de consultanţă în Ungaria, ci doar „ relaţii personale“.   
       În 2006,  Gorka a avut legături cu un grup numit Comitetul Naţional Maghiar. Unul dintre membrii grupului este Laszlo Toroczkai. Toroczkai este în prezent vice-preşedinte al Jobbik. De asemenea, în 2007, Gorka a format propriul partid politic – Noua Coaliţia Democratică - cu alţi trei politicieni, dintre care doi au fost membri ai Jobbik.   
         Alianţa Tinerilor de Dreapta—Mişcarea pentru o Ungarie mai bună, Jobbik,  este un partid politic ungar care susţine că apărără identitatea naţională, creştinismul şi, familia şi promovează  autoritarismului. Partid eurosceptic şi antiimigraţie, oponenţiii săi îl califică drept xenofob, această xenofobie fiind îndreptată mai ales contra ţiganilor şi contra evreilor. Jobbik Este braţul politic al miliţiei paramilitare Garda Maghiară.”  

Citeste mai mult: adev.ro/om16bo

13 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erati cumva entuziasmati si credeati ca daca vine Trump va elimina bandele sorosist fasciste din jurul sau? Aastia sut prea puternici sa nu se afle infiltrati in sferele de influenta prezidentiale. Oculta se strecoara cu dibacie pretutindeni, precum metastaza. Viitorul ne ve fi o relevanta a banuielior ca actiunile dusmanoas impotriva Romaniei vor continua. Mie, nici de Grindeanu nu prea-mi miroase a bine cu zambetele largi si profund aplecat catre coastele Cotroceniului...

CEZAR spunea...

...eee Grindeanu ii ..comunist securist ...etc..
Daca iesea PMP...si ajungea ciclopul premier ..era ...parfum !!!~

tigri2 spunea...

VIATA DE NASTURAS
O mie si una de nopti de vise, amintiri si dor, mult dor cu lacrimi varsate la geamurile acestui edificiu- liceul militar "Stefan cel Mare" in serile lungi de vara cu miresme de brad si de iarna cu urlete de lupi ale caror ecouri ma faceau sa tresalt. Cu inima rupta-n doua , o parte spre satul natal unde se aflau cei dragi mie, rareori si cate o fata ce m-a vrajit pe perioada vacantei recente, relatie cu durata "vietii" unui fluture cu iz de ...nasturas, iar cealalta jumatate de inima , aici, la realitatea crunta si parca prea dura a vietii de copil-soldat, prea crud si prea dur si pentru ce toate acestea? Acuma, la batranete regret, regret ca am crezut in tara iar tara m-a tradat!
Si ca toate acestea sa nu fie indeajuns, am jurat tarii, mi-am oferit viata si sanatatea in calitate de pilot militar iar acest sacrificiu mi-a fost pangarit, la pensie, zborul nefiind luat in considerare...ma doare, ne doare , sper sa fie de invatatura de minte pentru urmasi iar vinovatii sa fie pedepsiti, macar de ...istorie!

CEZAR spunea...

PS...
Are Grindeanu vacante ..cat are Basanaul scoala ..!!
Dar desigur Basanaul ..nu a fost nici comunist si nici securist ..ba mai mult a pricopsit aceasta tara in 14 ani ..mai rau decat un razboi ...!!

mirelamarinescu@917 spunea...

TU AI CEVA LA CAP : TU CE MAMA DRACULUI AI FACUT PANA IN 89? tu esti de dus la aoca,dragule .ca sa o tii pe aci . mai lasa-ne cu tampeniile tale

Iulian Mareș spunea...

In acest timp baietii lui Trump sunt la Bucuresti!
Maine la vanatoare....invitati de Grindeanu si ...LD!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doamna Mirela, eu n-am fost la Revolutie si nici n-am decis ceva in cadru legislativ, pentru ca nu sunt politician. Eram deja pensionat pe caz de boala din 1 Aprilie, in 1989. La fel si camarazii postatori de aici, care multi au participat la ordin militar, si nu au fost in calitate de decidenti ai unor masuri de viitor al tarii. Noi, insa, cu totii, am votat in cabine pe cine am dorit fiecare, de atunci si pana in toamna, din 4 in 4 ani. Asa cum am votat, asa i-a mers si tarii.

De unguri am scris, nu o data. Ei au sters cu buretele trecutul, nu au mai etichetat pe nimeni cu peiorative de securisti, bolsevici, comunisti si altele, dar au suflecat manecile si au trecut sa construiasca noua democratie in liniste si fratie. Noi suntem o ginta latina, mai vulcanica si impestritata cu personaje lacome si nesatule de averi si bani, dar numai din pradaciuni si inselaciuni. Consecintele nu trebuie sa le mai descriu...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu se creada ca as avea ceva cu Grindeanu, sub nici o forma! Doar il vreau scos de sub tutela oricarui politician si neinfluentat de nimeni, decat de partid si in cadru organizat. O spun pe sleau ca are o atitudine prea toleranta fata de Iohannis, care la orice actiune ii intinde doar capcane sa-l umileasca, iar pe Dragnea trebuie sa-l puna la punct cu statul in banca lui. Nu uitati ca Dragnea a declarat in cateva randuri ca se opune demiterii lui Iohannis si Kovesi si este suspectat de colaborationism cu acestia. Fb este revoltat de atitudinea de sluga a lui Dragnea, care vrea s-o impuna si lui Grindeanu in relatia cu cei doi. Sa invete de la Tariceanu ca nu i-a tolerat nici o obraznicie lui Basescu atunci cand era premier, pentru ca si ala avea actiuni care sa-l compromita si sa-l umileasca in public.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Multumesc, doamna Mirela! Am inteles de prima data. Sper ca si eu am fost inteles.

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE CORNELIU stiti cum se zice., CORB LA CORB NU ISI SOATE OCHII.lasati-i dracului pe toti ca sant O PA SI UN PAMNT.

Huhu Rezea spunea...

Comentariile care nu au legătură cu subiectul de politica externă au intrat la spam.