Un produs Blogger.

marți, aprilie 18, 2017

Proiectul salarizării unitare, depus de Olguța Vasilescu la Senat, îi batjocorește din nou pe cei mai bătrâni pensionari militari.

71 comments
Sursa: SCMD
Propunerea legislativă a fost depusă pe 24 aprilie la Senat sub numărul :

B161/2017

 - forma iniţiatorului
Trimiteți opinii, dar nu de genul celor nepoliticoase, cum a procedat Olescu.

46B161 / 201723-06-2017Propunere legislativă LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 
Opinii trimise (32) 
Deși este o lege a salarizării, ea era așteptată cu speranțe și de pensionarii militari, mai ales de cei mai în vârstă, pentru că, prin dispozițiile art. 60 al Legii 223/2015, de actualizare a cuantumului pensiei în funcție de majorarea soldelor celor în activitate, se întrevedeau premise pentru înlăturarea efectelor discriminatorii introduse de Guvernul Cioloș, prin OUG nr. 57/09 12 2015, efecte pe care PSD, deși a avut majoritate parlamentară, nu s-a sinchisit să le înlăture în cursul anului 2016. 
Pensiile recalculate în baza respectivei ordonanțe sunt mai mici cu până la 50% față de cuantumul în plată, pentru mai bine de jumătate din pensionarii care și-au deschis drepturile înainte de anul 2011. Legea de adoptare cu modificări a Ordonanței 57/2015 zace și în prezent în Camera Deputaților. 
Reprezentanții Casei Sectoriale a MApN au lăsat și ei, prin interviurile din ultima perioadă, să se întrevadă posibilitatea ca diferențele dintre pensiile post 2010 și cele ante-2011 să fie atenuate prin noua lege a salarizării unitare, care majorează pentru prima dată, după 2008,  soldele de funcție și de grad ale militarilor. 
Surpriza neplăcută este cea introdusă în articolului 41 al Proiectului legii(art. 40 în forma depusă la Senat) prin care actualizarea pensiilor militare se suspendă până în anul 2022, data aplicării integrale a majorării succesive a soldelor.
Este de înțeles că sunt constrângeri bugetare, dar de ce să fie loviți aceiași pensionari militari, care au avut de suferit prin aplicarea OUG 57/2015? 
Avantaj pentru cei pensionați după anul 2011 și, mai ales, pentru cei care se vor pensiona după iulie 2017. Aceștia  din urmă vor beneficia de prima majorare a soldelor militare. Oare câți dintre aceștia au contribuit, în interes propriu, și la redactarea articolului 41 al proiectului de lege Dragnea-Vasilescu? După principiul... Nouă să ne fie bine, dă-i încolo pe boșorogi !!!
De ce or vrea inițiatorii acestei legi să amărască ultimele zile de viată ale pensionarilor militari care nu vor mai apuca actualizarea din  2022. 
Pentru vârsta lor... este mult și un an amânarea actualizării pensiei. Ce să mai spunem de cinci ani?
Prin ieșirea definitivă din sistem, bătrânii pensionari  vor aduce suficiente economii bugetului de stat. Dar, nu-i umiliți, domnilor politicieni și, mai ales, domnilor din structurile administrativ-financiare ale instituțiilor militare! 



71 de comentarii:

mirelamarinescu@917 spunea...

ACUM IN SAPTAMANA MARE ...sa le fie rusine ,sa ii ierte dumnezeu , pe acesti netrebnici,sa nu aiba parte de batranete linistita , ne omoara ei de stres , scarbele dracuui

Elisav spunea...

Generalii activi care ar putea lupta pentru drepturile noastre se multumesc cu ciosvartele pe care le primesc de la guvernanti,si inchid gura.Mai tarziu isi dau seama dar din nefericire pentru toti este prea tarziu.Pana la urma tot iesirea in strada este solutia.

Gerge C. spunea...

Frustrarea este amplificată și de faptul că majoritatea covârșitoare a pensionarilor militari (și, implicit, o mare parte din membrii lor de familie) au votat și susținut PSD! Halal recunoștință!

kostas spunea...

Care generali? Cei care au solda de grad mai mica decat 1/3 din salariul unui salahor sau un sapator de santuri? Un general adevarat s-ar fi simtit jignit pentru o asemenea bataie de joc a statului fata de generalii armatei romane. Dar nu o sa vedeti pe nici unul zicand ceva.

reddog spunea...

Sa ne relaxam cu o lectura... :)

http://m.adevarul.ro/news/politica/liviu-d-siolguta-v-atarnat-morcov-fata-unui-magar-1_58ecd4955ab6550cb82aa60f/index.html

Huhu Rezea spunea...

@George
Cititorii acestui stiu că am recomandat să nu fie votate pertidele care nu au făcut nimic pentru eliminarea discriminărilor introduse de finanțiștii militari prin Guvernul Ciolos în OUG 57.
Articolul
http://www.huhurez.com/2016/09/rezervisti-nu-acordati-votul-vostru.html

se află in topul de 10 al celor mai citite de pe blog.

@Bontas
Semnează-ti comentariile dacă vrei să le public.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum sa mai traiesc inca 5 ani cu 1.050 lei pe luna? Parazitii, care n-au muncit in viata lor o zi, au 520 lei pensie de la stat, caci toata viata s-au distrat pana au imbatranit nemuncid o zi macar, si au pensie de subzistenta -pomana pesedista, iar eu ca am un total de 16,5 ani, pentru ca am fost in invalidiatate, sunt batjocorit la nesfarsit cu o pensie de mare cacat! Am ajuns la disperare ca n-am cui sa ma mai plang sa fiu inteles! Blestem ziua cand mi-am distrus destinul alegand, in locul meseriei de tehnician instalatii si utilaje pentru hidro amelioratii si imbunatatiri funciare cu cea de cacat imparat verde impaiat! Vina pentru toata situatia noastra o poarta acele grade mari care s-au luptat doar pentru zecile lor de mii, din ,,merite'' politice si obscure, pe noi ignorandu-ne total si chiar tradandu-ne odios in luptele de culise si sindicale! Habar n-am ce pot sa mai fac si cui sa ma plang, dar bat campii de pomana ca nu mai este nimic de facut...Soarta mi-e petcetluita deja!...

mirelamarinescu@917 spunea...

UITE; COARNA s-a miscat repede si azi cu ministra lui si olguta a rezolvattot ce voia , nu a sufla nici o vorba de pensii ,dar asta se luota macar pentru ceva , ai nostrii ce fac? dece nuse coporta la fel? unde sant cei care pot sa se bata ? atunci ne meritam soarta

mirelamarinescu@917 spunea...

diseara la orele 20 vine la rtv olguta, sariti pe ea .duceti-va la usa televiziunii respective ce aveti ceva de spus , sa va vedem , COARNAA
este peste tot , voi

mirelamarinescu@917 spunea...

PUNETI DISEARA INTREBARI LA ORA 20 LA RTV ,olgai , a sous ca raspunde la toate intrebarule .intrebati-o ce are cu pensionarii militari ca si aci sant pensii f mici si dece nu ne respecra legea , de cand au votat-o in parament si o tot chinuie ,nu mai apucam anul 2022 multi dintre noi , intrebati-o daca asta vrea?ARE CINEVA CURALUL SA INTREBE SI ASTA?

karadeniz spunea...

@elisav
Cam cum ar putea lupta, conform statutului cadrelor militare, generalii activi pentru drepturile noastre, bănuiesc că prin ”drepturile noastre” vă referiți și la militarii activi nu doar la pensionari) ?
De ce trebuie să se lupte altul pentru drepturile mele și să nu mă lupt eu? Să nu veniți cu o motivație cu vârsta înaintată, a la Mirela. Ați văzut ce lupte au dus pentru noi structurile asociative ANCMRRși SCMD.
De ce trebuie să ajungem să ne luptăm pentru drepturile noastre, cu cine să ne luptăm și cum vedeți această luptă?

Huhu Rezea spunea...

@mirela
Tu de ce nu te inghesui să pui intrebări pe site-ul RTV, acolo unde zici că vorbește Olguța?

Leon spunea...

CORNELE,esti rautacios cu cei un milion de beneficiari ai Indemnizatiei sociale pentru pensionari,majoritatea fiind taranii care au muncit in CAP-uri si au Decizii de pensie cu un punctaj intr-adevar destul de mic; Indemnizatia sociala are doua componente,pensia cuvenita conform punctajului si Diferenta pana la 520 lei este completata de la Bugetul de stat. Posibil sa fie printre beneficiari si din sistemul militar de pensii...!

iceparu spunea...

E ca dracul.Cred ca recorelarea pentru unii nu e benefica.Cunosc cazuri in care la unii-cei cu vechime efectiva foarte mare si beneficiari de diverse prime pentru zbor,parasutare etc.- legea contributivitatii lui Boc lea dublat pensia ramanand cu ea asa prin cuantumul cel mai avantajos.Daca s-ar face recorelarea cu soldele activilor s-ar pierde cuantumul cel mai avantajos si implicit ar iesi pe minus.Lipsa recorelarii aduce prejudicii in opinia mea celor ce au fost obligati sa renunte la meseria armelor la varste sub 50 ani in sensul ca nu prind marire de pensie.Cum o dai cum o intorci tot e rau.E o parere.

Elisav spunea...

Eu stiu cum stim toti ca sunt un numar de generali care pot lupta caci apar in interviuri spunand ca apara drepturile militarilor activi si pensionari. Acesti generali primesc ceva de la oamenii politici din guvern sau din opozitie si uita de existenta oastei. Mai tarziu intra si ei in oastea pensionata si dintr-o data vad ca este rau.

Cifff1967 spunea...

Iesiti in strada...sunteti multi..nu prea v-am vazut in strada pentru a va cere drepturile...altii nu au interes

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu cumva e o razbunare a Olgutei si a PSD fata de atitudinea critica a lui Coarna si pentru faptul ca i-a cerut demisia?

PGGianni spunea...

Era de așteptat ca PSD-ul să facă astfel de măgării... Mă amuză totuși cei care i-au votat, deși au fost păcăliți de nenumărate ori de această „ciumă roșie”, în 27 de ani! Ne-au adus din fruntea grilei de salarizare, unde eram înainte de a-l împușca pe Ceaușescu, la sub salariul minim pe economie! Dar, le-ați mai dat odată girul! Acum... vedeți (așa cum spuneam, pentru a nu știu câta oară) rezultatul! Ăștia dau cu o mână și iau cu două... Cam cum împărțea banii Puiu Călinescu cu Jean Constantin într-unul dintre filele cu Brigada Diverse BD: https://www.youtube.com/watch?v=IlSA14g7M3E

Liviu PO spunea...

Singura noastra sansa ar fi ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate pentru discriminarea fata de salariile politistilor produsa intre anii 2009 si prezent.Asa ca daca cine citeste acest comentariu si a primit decizia de recalculare ar fi bine sa o conteste tocmai pe aceasta discriminare,iar la primirea raspunsului ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala prin tribunalul de judet.Astfel cel putin s-ar mari baza de calcul a pensiei.Cu cat vor fi mai multi cei care ridica exceptia cu atat ar fi mai bine.Si eu voi incerca acest lucru cu toate ca deja sunt in faza de fond la tribunal...Astfel,daca unuia singur dintre noi i se admite exceptia de neconstitutionalitate toti pensionarii vor avea baza de calcul a pensiei la nivelul gradelor echivalente din politie.E ceva,pentru ca ei au avut incepand cu 2009 indicele de referinta sectoriala 700 de lei,iar noi numai 197 de lei.Curaj ca se poate!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, de ce nu citesti atent ce scriu? Eu am scris cumva despre cei care au muncit sau despre cei cu afectiuni medicale? Ia mai citesste o data! Am scris despre cei care au fost paraziti toata viata, si nu sunt putini! Cunosc oameni care au refuzat sa munceasca toata viata, au trait doar pe spatele parintilor, apoi din diferite chilipiruri de moment, shmenuri, pacaleli si alte shmecherii, cum ar fi contrabanda cu orice. Sunt extraordinar de multi. Sunt tigani care nu ti-ar munci nici batuti si o zic pe direct si in fatza! Au si-o lozinca: ,,Sa munceasca romanul, nu noi, tiganii,'' si asta ti-o spun cu toata sinceritatea, nu o data auzindu-i zicand aceasta! Am un concitadin cu facultatea terminata cu media zece pe linie si isi freaca fundul pe bancile orasului citind carti, macar o zi nemuncind de la terminarea facultatii. L-au tinut parintii, au murit bietii oameni si acum il tine o sora. Este un parazit social notoriu si cred ca e o boala psihica. Nu bea, nu fumeaza, dar trantoreste toata ziua. Are 63 de ani acum. Mai este unul de 60 de ani pe care-l tine batrana mama, are liceul, este tehnician in nu stiu ce chestii de depanari radio-tv, dar dupa cam un an de zile de munca a abandonat si nu s-a mai angajat niciodata. Sunt cucoane, care pe baza ca sunt maritate au refuzat munca pe considerentul ca sa munceasca sotul, am in neamul meu vre-o doua exemple de asa ceva, o nepoata si o matusa...Exemplele sunt cu sutele de mii raportat la intreaga tara. Ce sa am eu cu ceapistii, Leoane, care au muncit caineste si nu au nimic cu ce sa se intretina la batranete?

Huhu Rezea spunea...

@Gianni
D-ta comentezi din Piața Victoriei... cumva?De la Ciuma rosie am mai primit câte ceva în acești 28 de ani, dar de la Ciuma portocalie...nimic....nimic

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po
In privința salarizării, polițiștii nu se află în aceeași situație juridică ca să invoci discriminarea.
Dacă tot esti in proces, de ce nu ridici excepția de neconstituționalitate a articolului 30 din Legea 223, așa cum am discutat în articolele de aici:

http://www.huhurez.com/search/label/Contestatii%20OUG%2057

Excepția se poate ridica în oricare fază a procesului. Nu te scuza.

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE H am multe motive sa nu pun intrebari pe la TV ,pentru motive de siguranta, poateca intelegeti

mirelamarinescu@917 spunea...

STATI ; dupa legea salarizarii , OLguta ,chiar ironic ,spune ca vine cu legea pensiilor .... acum sa vedeti terfeleala

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela, poate ca daca se emite o noua lege a pensiilor nu se mai conditioneaza marirea pensiilor rezervistilor de maririle soldelor activilor, si se inlocuieste cu ceva avantajos, ceea ce e doar o ipoteza a mea. Conditionarea asta are si partea proasta, ca daca le maresc lor la Pastele cailor, si noua la fel. Ar trebui sa se intocmeasca pe o raportare stransa intre solde si pensii, astfel incat sa nu mai existe anomalii ca o pensie sa fie egala sau mai mare decat o solda, dar nici diferente in care pensia sa fie cu mult in urma soldei, principiul sa fie un echilibru acceptabil si avantajos pentru pensionari, dar mai ales sa nu mai existe discriminari uluitoare intre politisti si militari ca acum. Daca se ridica vehement si in public vocile noastre, poate ca se va reveni cu o solutie de compromis reparatoriu.

Romel spunea...

Huhu , indexari pt militari la inceput de an mai dau parveniti astia ? Se aude ca tzaranul de Teleorman intra si pe Legea pensiilor , adica o va face si p-aia varza .)) Acum in Saptamana Mare , le doresc sa nu-i apuce Inaltarea la guvernare , sa revina Domnul Ponta ca e omul care are viziune reala asupra societatii si respecta Armata.Amin.

Marius spunea...

Consider ca articolul 41 din legea salarizarii v-a fi aplicat discretionar, in sensul ca se va aplica doar pe ....jumatate. Si ca de obicei se va aplica jumatatea neplacuta, adica 5 ani nu se vor majora pensiile, iar cand vor trece acesti 5 ani, va dati seama ca majorarea ar trebui sa fie foarte mare...vor incepe scandaluri mediatice despre "pensiile nesimtite" si se va alege praful de marirea asteptata 5 ani. Apreciez ca era de bun simt ca macar la 6 sau 12 luni dupa majorarea soldelor sa se opereze si corectia pensiilor, gradual, in fnctie de acestea, ca o derogare de la legea acum in vigoare...dar 5 ani este foarte, foarte mult. In 5 ani este posibil ca unii pensionari militari, indiferent de gradul avut la trecerea in rezerva sa ajunga sa aiba o pensie echivalenta cu a pensionarilor care au lucrat la CAP. Este trist sa vezi in ce mod este apreciata o cariera militara de clasa politica.

CEZAR spunea...

Cornelus in zi de post zice ,cu patos revolutionar :
,,.....Am un concitadin cu facultatea terminata cu media zece pe linie si isi freaca fundul pe bancile orasului citind carti, macar o zi nemuncind de la terminarea facultatii. L-au tinut parintii, au murit bietii oameni si acum il tine o sora. Este un parazit social notoriu si cred ca e o boala psihica. Nu bea, nu fumeaza, dar trantoreste toata ziua. Are 63 de ani acum. Mai este unul de 60 de ani pe care-l tine batrana mama, are liceul, este tehnician in nu stiu ce chestii de depanari radio-tv, dar dupa cam un an de zile de munca a abandonat si nu s-a mai angajat niciodata. Sunt cucoane, care pe baza ca sunt maritate au refuzat munca pe considerentul ca sa munceasca sotul, am in neamul meu vre-o doua exemple de asa ceva, o nepoata si o matusa..
******
Offff...ce bine le zici tu bibicule ..ca ca tine mai rar!
Da-le in gura ..mama lor de putori ...
PS.. Poti sa le dai cateva exemple elocvente din..viata ta plina de glorie ..cum ai muncit tu ..cum ti-ai crescut copiii si i-ai tinut pe la scoli inalte rupand coniacul zilnic de la gura ta ..
Cum ti-ai facut tu casa masa ..si ce cetatean onorabil esti in ..urbea ..cu parfum de ..gunoi ranced ..etc etc ..

CEZAR spunea...

PS...
Stai linistit ..2022..acusica vine ...si ce trai pe vatrai o sa fie ...!

Huhu Rezea spunea...

@Palagheanu
Aici nu e loc pentru amenințări teroriste. Ai grijă de sănătatea ta mintală.
@Romel
Cinci ani rămânem numai cu indexarile anuale. După cinci ani, la actualizare, toate indexările se contopesc în pensia actualizată.

Adi 4 you spunea...

Huhu, sa ai parte de sanatate si pensie cat mai lunga! Ai reusit sa ma pui pe directie cu toate nelamuririle mele. Eu am reusit sa copiez tot ce a fost de folos (pentru mine) de pe site-ul tau. Pentru initiativa cu Ifrim ai tot nota 10. De cand m-am pensionat, azi realizez ca s-au implinit 2 ani, le-am dat adresa HUHU si la fostii colegi. La mine este f.b. la valoarea pensiei, plus ca am mai primit ceva in decembrie 2016!!!! Trebuia sa ma pensionez in februarie 2021....iar astia vor acum sa-mi aduca pensia dupa activi in 2022..... Imi doresc si va doresc la toti sanatate, nu mai am incredere in nimeni..., dar nu voi musca mana care mi-a dat o bucata de paine in plus... Trebuie sa inchizi neaparat aici....?????? Poate mai luminezi mintile altora, chiar daca se cearta, coana fROSA, care doar vrea, dar isi schimba nickname-ul mai des ca chilotii, daca are, de unii care se ciondanesc, dar nu vin cu nimic bun, de unii care se injura public pe acest site, fara sa stie ca providerul de internet are adresele dinamice ale celui care posteaza, iar aceste lucruri pot fi pedepsite de instante.... Iti multumesc pentru faptul ca m-ai gazduit, SANATATE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, vad ca ma confunzi cu o zdreanta si nu e bine ce faci! Dar eu am trantorit cumva, sau am iesit din Armata ca asa am vrut eu? Uiti ca, in urma unui accident de serviciu in mina, cu militarii, mi-am pierdut capacitatea de munca, si asta a decis-o o Comisie medicala care a reiterat anual existenta unor boli?
Chiar mi-a fost intrzis total sa muncesc, in scris si parafat de catre Comisia medicala, altfel riscam sa-mi pierd pensia de boala, dar nici sa mai fiu angajat in alta parte cu diagnosticele bolilor pe care le am, desi mi-am dorit din tot sufletul sa-mi continui activitatea peofesionala!
Vrei sa-ti fac aici etalarea bolilor mele, ceeace contravine tuturor regulilor de intimitate privata si in care nu se poate baga nimeni? Olescu ti-a zis ca esti dus cu capul, eu n-am sa confirm sau sa infirm asta, dar las la latitudinea postatorilor sa inteleaga ce vor din comportamentul tau anti social si bezmetic!
De ce te straduiesti din rasputeri sa dai dovada de o crasa lipsa de educatie si bun simt, pana la marlanie si grobianism, ca doar nu te plateste nimeni pentru asta si nici nu-ti creezi o aura de glorie din a ma batjocori pe aici, in afara de bufneria ta ieftina de papusa de ventrilocie Mupetts, care dor iti injoseste trecutul tau militar!
Cred ca a sosit timpul sa te potolesti si sa-ti vezi fericit de ale tale, ca de ale mele stiu precis cum sa mi le rezolv ca si pana acum, iar de coordonatori de pareri sau atitudini, care sa mi le impuna prin aratarea cu degetul, nu simt nevoia! Daca vrei sa ne duelam in mistocareli marlanesti , iti propun cu intelegere s-o lasi moarta-n popusoi, ca nu mi-as dori sa te transform intr-o tinta usoara si ilara pe blog! Eu, cel putin, judec, am discernamant si proprietatea celor ce declar, dar nu raspund si pentru afirmatiile unora ca tine!

Liviu PO spunea...

@huhu rezea
1.
In legea 330/2009 apare valoarea de referinta sectoriala de 700 de lei ,iar in 284/2010 apare VRS de 600 de lei.
Ei bine din tabelele prezentate de doamna ministru Olguta (le gasiti si pe blogul d-lui OLESCU intr-o postare mai veche), in ultima coloana (scris cu rosu) apar salariile actuale ale celor din politie care sunt mai mari cu aproape 100% fata de militari.
Prin urmare ei au facut un amestec intre legi rezultand o alta lege,ceea ce este chiar penal in materie de salarizare...Pentru ca atat noi, militarii cat si ei politistii, suntem in aceeasi categorie ocupationala ,aparare si siguranta nationala, eu cel putin voi incerca o ridicare de exceptie de constitutionalitate pentru discriminarea facuta in interiorul acestei categorii,intre militari si politisti.
De fapt intre pensionarii lor si pensionarii nostri, care automat au pensiile mai mari decat noi pentru ca au baza de calcul mai mare.
Salariul actual al unui maior din armata este mai mic cu aproximativ 1400 de lei fata de cel din politie (2300 vs 3700).
Daca luam coeficientul mediu care apare in cele doua legi,egal cu 4 cu o vechime de 30% (a cincea treapt de vechime :5*6%) si dispozitiv de 25% ar rezulta un coeficient de 6.5.
Daca impartim 2300 la 6.5 rezulta 353 de lei,iar daca impartim salariul aproximativ al unui subcomisar de politie care este de 3700 la acelasi coeficient de 6.5 rezulta 569 de lei.Prin urmare ceva este putred in Danemarca.Acest calcul este unul rapid ,neelaborat de catre un expert agreat de tribunal.
Asa ca discriminarea sare in ochi fara sa fii contabil sau expert.Daca sunteti in situatia de a-i da in judecata, nu evitati ridicarea acestei exceptii de neconstitutionalitate,bineinteles bine intocmita si argumentata.Doamne ajuta!Daca sunteti din MApN,va puteti intreba retoric:unde au fost sefii nostri in acesti ani in care salariile dintre militari si politisti au fost atat de diferite?Au dormit in papuci?
2.
Nu sunt in situatia de a avea cel putin 85% pentru ca sunt disponibilizat;prin urmare nu ma scuz,dar nu as avea nici un interes de a ridica aceasta exceptie.
3.
Voi incerca sa ridic exceptia de neconstitutionalitate si pe faptul ca cei care sunt la pensie nu pot opta pentru legea 263/2010.Consider ca acest fapt ne-ar aduce in situatia ca cel putin in acesti cinci ani am putea primi punctajul de 1100 in 2018 etc.,ceea ce ar mai indulci putin situatia tuturor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Eu am inteles ca aceasta lege este in discutii, e un proiect, iar Dragnea chiar a dat dispozitii sa fie amanata pentru aprobarea in Parlament pana dupa Pasti. Deci, este timp pentru interventii favorabile, de modificari. Daca e asa, nu se poate face prpunerea de o derogare, doar pentru militari, sa nu fie inclusi la gramada in acest articol, 41, mai ales ca militarii sunt in inferioritate si dezavantaj fata de celelalte categorii? Apoi, ei zic de pensii speciale, pe cand la noi este vorba de pensie militara...Baiul, singurul handicap este ca n-avem cine sa ne reprezinte cu aceste doleante acolo unde trebuie! Si iar intreb, sindicatele ce zic, sau ce atitudine au daca tot exista?

Romel spunea...

In ianuarie 2018 vom avea indexarea de 5 % + scaderea de impozit de 6 % adica 11 % crestere?( caz nefericit in care madama PRM si tzaranul de Teleorman # rezista la guvernare , ceea ce nu prea cred ..:))..)

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE H ,eu nu pentru mine ma framant , ci pentru cativa pe care ii stiu si au o pensie mica ,candva v-am spus ca am pe cineva in familie, mai sant destui cu pensie mica in armata , vad ca numai de civili se vorbeste cand e vorba e pensii mici . 12 ani lucrati in alte conditii sant mai mult decat 25 ani,dar pensia este calculata proportional cu 65 .Cu astia ce fac?ii lasa asa 5 ani ? EU am o pensie suficient de buna , dar uite , dl CORNEL saracu . SA LE FIE DE CAP astora ,doamne fereste .

Iulian Mareș spunea...

Israela,
Stiu ca si pentru mine te framanti ca am....pensia decenta! :))

CEZAR spunea...

Cornelus ...
R-6969..apreciaza doar ..lingaii ..care-i trag cate o limba aspra ..prin locurile nevazute de soare ..
..cat priveste de chestia cu ,,dus cu capul "..sa fim seriosi !!
Vezi numai de cate ori a dat ca IMINENT atacul rusilor..in Ro...si pana la Adriatica ..hi..hi ..ca sa nu mai dau alte exemple..(prima data l-am crezut si m-am dus la unitatea sa-mi dea urgent Kalasnikovul si una unitate de foc ..iti dai seama ce circ a iesit!!!?? )
In ceia ce te priveste , clar ..nici nu mai intri in discutii..doar ti-a picat bolovanul in cap ..!!!
PS..eu taman mi-am reinoit permisul port arma si permisul auto..!
Cu ..una alta ..treaba-i ca am trecut 2 (doua) vizite medicale ..asa ca nu te mai preocupa de integritatea mea psiho-fizica...
PS1..si nu am dorit decat sa te dai de exemplu ..jegurilor care nu au muncit o zi in viata lor si pe care ii tin parintii..sotiile ..amantele ..etc ...!
Cred ca erai agitat si nu ai inteles ..mesajul sublimal ...!!

mirelamarinescu@917 spunea...

ce indexre DL ROMEL?de unde stii dta de 5% ,?

emillian123 spunea...

...Sa inteleg ca ma cenzurati..?

Dan B. spunea...


Domnilor,

Va solicit sprijinul in scopul dumiririi mele privind elementele din baza de calcul pentru pensia mea, obtinuta la cerere, cu OG-1/1998, astfel:
- Care lege a pensiei militare era valida in 1998 (Legea 138 a produs efecte incepand cu anul 1999)?
- Care era valoarea functiei de cdor/col (coef 2,51) la nivelul anului 1996 si 1998?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Dan Buzescu

Huhu Rezea spunea...


@Buzescu
Citește Ordonanța nr. 39/1994,
http://lege5.ro/Gratuit/heydqmjz/ordonanta-nr-39-1994-privind-stabilirea-unor-coeficienti-de-ierarhizare-a-salariilor-de-baza-pentru-personalul-din-sectorul-bugetar/4

Varianta republicata
http://www.legex.ro/Ordonanta-39-1994-4823.aspx

mirelamarinescu@917 spunea...

Astia de la PSD au punctat ca pensiile speciale raman conf art 41 inghetate.care pensii speciale_? astia o tin langa ca si pensiile militare sant speciale , dece nu se termina odata cu tampenia asta? chiar nimeni nu le poate spune ce inseamna pensiile militare? Sa scrie cineva ministrului si mai stiu eu cui, ERAU pensii speciale si pe vremea lui CEAUSESCU? sau nu? dar pe vremea lui CUZA ? daca nu se iese in presa cu asa ceva ,atuni sa ne fie de bine Daca cineva se simte ca are ca poate sa demonteze asta ,bine ar fi .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela, ce sa scriem ministrului incapabil si al praduirii drepturilor militarilor, cand de fapt nu-l deosebeste cu nimc ca cel tehnocrat, Mototol, care abia a debarcat! E si asta un tradator al drepturilor noastre, un fripturist, un neica nimeni si care s-a inhaitat cu calaii nostrii din interiorul Ministerului, zdrente si putregaiuri care de ani de zile ne mananca zilele bagandu-ne strambe la politic sa nu primim maririle cuvenite constitutional, sa fim amanati, sa ni se greseasca deciziile de pensionare, sa ne tarasca prin tribunale si sa ratam dreptatea ce ni se cuvine! Un parvenit politic si el, un incapabil si-un ratat total! Asta-i mai nepregatit, nescolit, incapabil si mai inept decat zece ca Mototol! Un varzoi murat si tradator!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca am scapat de napasta: CCR respinge inghetarea pensiilor speciale! Dixi! Oare am scapat de necaz?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cozonac cu...cupoane de pensii!
Imi fac 2 cozonaci umpluti cu cupoane de pensii, dar si o pasca la fel! In loc de rahat am sa bag toate cupoanele vechi de pensie, dar si cateva bonuri de masa! Ma voi alege si cu pensia marita, atunci cand va creste cozonacul, de asemenea pensia mea va fi si bine coapta si rumenita, asa ca pana la 110 ani, cand mi-am propus sa dau ortul popii, sunt asigurat! Bonurile de masa, dupa coacerea la cuptor, vor reprezenta pensia suplimentara! Zaraicalele si aromele imi vor indulci Pastele si viata, ca o baterie reancarcabila, pana la Craciun! La Craciun voi face alti cozonaci umpluti cu cupoane de pensie si bonuri de masa, si tot asa pana la calendele grecesti! Sa aveti un Paste fericit, dragii mei!

Iulian Mareș spunea...

CCR a interzis prin hotarare de cu ceva timp in urma inghetarea pensiilor in mod explicit!
Bingo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, ai vazut ca daca am bagat, in loc de rahat, cupoanele de penzie in cozonac o sa va creasca la toti penziile? Stai sa vezi ca primim si penzii suplimentare, ca am bagat, in loc de stafide, si bonuri de masa!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Ce numar are decizia despre care zici că ar fi interzis înghețarea?

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE MARES .cand dati o informatie ,dati-o explicit ,sau poate umblatii ca de obicei cu glume, dar in legatura cu asa ceva nu cred ca e bine , de unde pana unde deodata ccr se sesizeaza ? bine sa vedem

Anonim spunea...

Legea nu este inca promulgata, este in dezbatere! Altii, in acest moment, negociaza, la greu, iar noi ne tanguim pe bloguri pe care doar noi le citim...Pana nu se gaseste vre-unul de aici prin care sa le spunem direct, idiotilor, opinia noastra referitoare la art 41 din lege, nu trebuie sa avem pretentii. Sa spuna ei, cu subiect si predicat, ca nu vor abroga acel articol si dupa aia sa numaram colivele pe care le vom face pana in 2022. Pana atunci...vorbim vorbire si scriem degeaba!
Somn usor!

PGGianni spunea...

Scuze de întârziere, mai „suplimentez” pensia „nesimțită”... Domnule, Huhu Rezea, cu toată considerația nu „comentez” din Piața Victoriei, dar nu că nu aș vrea... Numai că sunt un „pic” mai departe și, de aici, mai zic și eu câte ceva, asta dacă îmi este îngăduit... Dacă nu, oricum o fac prin „creațiile” mele. Sunt învățat și cu pusul pumnului în gură, de când eram activ, așa că facă-se voia dumneavoastră, în a-mi publica sau nu „dreptul la replică”! E forumul Dumneavoastră! Totuși, nu pot să „aplaud” la comandă, nici să fiu pe plac tuturor! Această etichetă de „cimă roșie” era cu mult înainte de Piața Victoriei, iar cât privește alte „ciume”, dacă doriți părerea mea, e aceeași „mizerie”, în toate partidele ce s-au perindat din 1990 până în prezent. Datorită tuturor, suntem cu valoarea de referință, rămasă din 2009, adică la mai puțin de jumătate din salariul minim (600 lei), datorită tuturor suntem din vârful piramidei grilei de salarizare, la coada acesteia, în acest moment, așa cum precizam mai sus! Era vorba, de prezent, de „făcătura” asta de lege a salarizării, semnată de un penal, nu de a ține cu cineva anume. Dar, că tot ați spus-o, prefer să fiu cu cei din Piața Victoriei, decât să fiu portavocea lui Iliescu, a urmașilor lui, a hoților și penalilor (dovediți), pentru 2 lei în plus la pensie... Chiar nu mă „vând” pentru „ceva în plus la pensie”! Poate nu credeți, unii mai au și principii, iar cei care comentează pe aici, sunt cel mai adesea, cei care caută dreptate într-un drept cuvenit, nu cerșit! Un drept ca urmare a sacrificiului, a restrângerii unor drepturi, ca urmare a muncii depuse de-a lungul carierei, pe care îl consideră (și eu de asemenea) legitim! Nu vreau ceva care nu mi s-ar cuveni și îl cer eu așa... să mă aflu în treabă! Nu vreau un drept în urma „periatului de scame” al unora sau altora! Acum, dacă dumneavoastră vă ghidați după: „ăștia ne-au mai dat”, sau ”ăștia nu ne-au dat nimic”... ce pot să mai zic? Cert este că, cei care „au dat” (cu o mână și cu tentaculele hoției au luat), cu cei care nu au dat (doar au furat și ei), împreună, ne-au adus aici unde suntem! Adică, așa cum spuneam, la coada grilei de salarizare! Dacă „ne-au dat”, înseamnă că suntem „bine”, iar art. 41 din noua lege a salarizării, este ok! Trăiască partidul, poporul... și cine mai vreți dumneavoastră, ca să nu vă mai „supărați” pe mine! Dialogul duce la progres, ori dacă ne luăm „peste picior”, înseamnă că EI au câștigat, iar noi... Și noi pe aici... Toate bune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mirela, s-a anuntat oficial ca CCR nu a aprobat inghetarea pensiilor speciale, deci nici ale noastre! Este foarte bine, deocamdata! Ai incredere si in mine si in Iulian!

Huhu Rezea spunea...

@Gianii
Esti atât de subiectiv încât tu nici nu realizezi de ce eşti împotriva social democraţilor. Faci parte din categoria celor care se vând celor care mimează anti social democrația ... pentru că din cosmopolitism și snobism cred că așa e cool.
Prin această imbecilitate s-a ajuns ca țara să fie condusă 10 ani de un personaj de tristă amintire, corupt care a introdus mafioții în structurile statului.
De acolo, de departe, ca expat, te-ai mai vândut o dată celor care şi-au dorit un bolovan ...preşedinte al României.

Huhu Rezea spunea...

"Corneliu
Unde ai citit chestia aia cu ccr? Spune ca să vă credem şi noi.

mirelamarinescu@917 spunea...

ce facusi dle CORNELIU?pai ca sa am incredere nu e o problema ,dar in ce , cand si unde s-a anuntat ? doamne fereste , asta e buna .

mirelamarinescu@917 spunea...

DACA E EXPLICIT ;DOMNULE IULIAN; FA EXPLICIT SI PENTRU NOI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, nu glumesc cu lucruri serioase! Pe R-TV s-a anuntat ca au aparut blocaje inopinante din cauza ca CCR nu a aprobat inghetarea pensiilor speciale, deci si ale militarilor. Eram pe faza cind s-a anuntat, dar inainte cu jumatate de ora a anuntat blocaje de ultima ora la pensii si eram curios sa vad de ce. Si asta au zis ca guvernantii au fost luati prin surprindere de hotararea CCR de a anula hotararea care ingheta pensiile speciale, si cred ca si Iulian a fost pe faza odata cu mine! Va asigur de acuratetea celor auzite si redate de mine! E o bomba, va asigur, dar fiind Pastele peste doua zile toata lumea e preocupata, eu doar ce scosesem cozonacii si pasca de la cuptor si admiram amusinand aromele de la cupoanele de penzii si tichetele de masa din cozonaci, pentru o viata intreaga am fost intrerupt din visare de aceasta stire-traznet!
PS: Acum, pe bune: Mi-au iesit doi cozonaci si doua pascutze de nota zece! Noua ne este suficient si sunt multumit ca mi-au reusit, lasand gluma deoparte! Dar cu CCR este serioasa ca ziua toata aceasta stire!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela, n-are ce sa mai explice: CCR a hotarat ca este anticonstitutional inghetarea pensiilor speciale! Suntem si noi bagati in ele, deci ne-au dat si noua dreptate! Nici ei n-au zis mai mult decat ca acum o sa le dea de furca guvernantilor sa refaca toata strategia de la pensii si salarii!

Iulian Mareș spunea...

Decizia CCR e din 2012!
Nu stiu nr deciziei....Este o informatie din presa!

SorinDaniel spunea...

curtea constitutionala sa pronuntat ca este ilegala inghetarea pensiilor,vor cauta sa faca tot posibilul sa ramana asa pana in 2021,nu au banii,vor sa arunce in ochii nostri legea salarizari si pe langa ea vor incerca iar sa strecoare o ordonanta ca sa scape de dosare.au vrut nationalizarea pensiilor sa profite de banii stransi acolo sa mareasca salarile,nu au scrupule in a obtine ce vor,toti o apa si un pamant

Iulian Mareș spunea...

Adrian
De unde ai tras concluzia ca as fi ne sau multumit?

mirelamarinescu@917 spunea...

OK; SA VEDEM dar cand au pomenit de ea unde in presa ?DEOCAMDATA este oug 57 etc.....

mirelamarinescu@917 spunea...

DA AM VAZUT ;LA RTV

neantzu" spunea...

Olguta a spus ca ingheata pensiile militare pentru urmatorii 5(cinci)ani,deci actualizarea pensiilor dupa salariul activilor la PASTELE CAILOR, acum inteleg ABUREALA si TAM TA-mul care s-au facut cu facilitatile creeate de eliminarea CAS-lui si a impozitului pina in 2000 lei,PRAF IN OCHI, iar am fost luati de PROSTI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chestia e ca urmaresc continuu programul sa redea stirea si vad ca n-au repetat-o! Acum e prea mare balamulceala, dar dupa sarbatori se va sparge buboiul, iar daca CCR a dat o decizie, asa cum confirma si Iulian, suntem salvati in mod sigur! Peste CCR nu poate trece decat Dumnezeu! Amin.

VICTOR spunea...

CCR: Inghetarea pensiilor si salariilor este constitutionala

Miercuri, 07 Decembrie 2011

http://www.ziare.com/ccr/decizii/ccr-inghetarea-pensiilor-si-salariilor-este-constitutionala-1138294

mirelamarinescu@917 spunea...

AR FI GROZAV SA II incurce putin, dar astia sant capabili sa vina cu un oug DAR daca a fost neconstitutional inghetarea este constitutional art 40 din oug? dar daca vor face iar un oug .cine stie cum clocit+

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit hotararea basista a CCR din 2012 si scrie ca este constritutional sa fie inghetate pensiile si salariile! Dar, ma intreb, de ce la Romania TV s-a dat acest anunt care m-a shocat de-a dreptul, necrezandu-mi urechilor ce aud? In mod sigur s-a anuntat asta in timpul stirilor de la orele 13 pe Romania TV, daca nu ma insel! DAR, PE URMA AM URMARIT SA VAD DACA SE REIA STIREA SI NU S-A MAI POMENIT ABSOLUT NIMIC! CEVA, CEVA A FOST SI ESTE DE S-A PUS CHESTIA ASTA IN DISCUTIE...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu uitam ca in 2012 Basescu a declarat categoric, inaintea acestei odioase decizii, ca indiferent de ce hotarare va da CCR el va ingheta pensiile si salariile, iar Zegrean auzindu-l si fiindu-i sluga credincioasa si lingatoare de clante s-a conformat, hotarand ca este constitutional sa se inghete pensiile si salariile! Fiind un precednt, dracul stie despre ce poate fi vorba! Facem ce facem si ne lovim tot de niste decizii criminale, basiste, ramase sa ne chinuie vietile inca multi ani de acum incolo! Poate se hotaraste Udrea sa-l dea in gat pe jupan pentru a-l baga la puscarie, ca se pare ca, disperata de acesti viitori multi ani de bulau ce-o asteapta, acum este in stare sa-l dea in gatos pe boul baltii ca sa scape ea!

Dan B. spunea...

Ceea ce ma intriga in expozeul dlui Gianni, este faptul ca el condamna incl mediul din care a fost zamislit, respectiv CIUMA ROSIE, care, bineinteles, nu a aparut dupa 1990, ci a fiintat si inainte, pe vremea in care s-au nascut si parintii lui. Iar daca inainte de a fi expat, a imbracat haina militara, aparatoare a „ciumei rosii”, de ce si-a incalcat propriile principii prin inrolare?
Nu-i mai putin adevarat, ca aproape intreaga clasa politica, indiferent de ideologia propagata de ea, si-a tras esenta tot din „ciuma rosie”, inclusiv formatorii de opinie prezenti in Pta Victoriei, cei careau manipulat pustimea, cea „libera de riduri” pe creier.
Si, ca de obicei, se intampla sa-si prezinte opiniile si cativa diasporezi, in marea lor majoritate (de)formati pe „calapodul” celor cu sigla #Rezist pe piept, insa fara stiinta originii acesteia.
Dl Gianni, asemeni multor altora aflati, de ceva timp, dincolo de granita, prezinta „simptomele” nestiintei si a lipsei de apetenta pentru cunoastere, pentru dansul fiind mai lesne a „inghiti precum gasca” orice informatie i se susura in ureche, chiar daca aceasta vine din partea unui necunoscut si mult deformata ca esenta.
Intamplator, comentariul sau prezinta si unele aspecte reale vis-a-vis de actualii guvernanti, cu care si eu rezonez, insa de la asta, pana a se solidariza cu multimea tampa din piata si cu „uzurpatorii” natiei din PNL, PMP si USR, ........
Ulterioarele evenimente, succesive celor din Pta Victoriei, au relevat oportunitatea si legalitatea actelor normative elaborate la Guvern, ba chiar si motivatia manipularii tinerilor „frumosi si liberi”, indusa manipulatoriu, fie de opozitia politica, fie de multinationalele nemultumite de cresterea impozitarii dividendelor de la 5 la 16%.
Imi permit sa-l sfatuiesc pe dl Gianni sa fie combativ in comentariile sale doar in privinta vietii politice din tara care l-a gazduit, nicidecum de cea de aici, caci, volen-nolens, este un afon in ale cunoasterii celor de pe aici, incl. din cauza distantei de tara, a absentei mijloacelor de informare, cele putine fiind doar manipulatorii pentru cei cu neuroni putini si neantrenati.
Lasa-ne, dle Gianni, pe noi, traitorii dintre granite sa ne hotaram viitorul, fara intruziunea dvs si a celor care, dupa impunerea vreunui dobitoc prin votul din diaspora, nu suporta consecintele votului lor nefast!