Un produs Blogger.

joi, aprilie 06, 2017

Să mai existe încă pensionari militari care nu au depus cereri pentru condițiile de muncă?

24 comments
Ordinul M123/2015   pentru eliberarea adeverințăei cu condițiile de muncă, dacă ați ratat Legea 14/2008 de aprobare a OUG 77/2007.
  


24 de comentarii:

mirelamarinescu@917 spunea...

in situatia aceasta cum o sa se uniformizeze? diferenta e mare mare

Unknown spunea...

mirelamarinescu@917 - Patul lui Procust. Pe cele mici le intind, iar pe cele mari le scurteaza. Glumesc. Legea salarizarii unice stabileste si sporurile pe care le pot primii militarii. Celelalte sporuri vor fi incluse in solda si dispar din baza de calcul a pensiei.
O fi bine asa? Nu condamnati. Eo parere.

karadeniz spunea...

La ultima actualizare a tabelelor din noiembrie anul trecut erau doar 42.924 de cereri depuse. Este clar că în diferența de 33143, până la 76.087 câți erau la începutul lui 2016, nu sunt doar cei pensionați după 2011 ci și câteva mii din cei pensionați anterior și care nu au făcut cereri. Personal cunosc trei astfel de cazuri, din care doi nu au făcut nici măcar cerere pentru restituirea sumelor reținute în perioada 2011-2013.

mirelamarinescu@917 spunea...

o aiureala , am citit draftul publicat in ziarul ADEVARUL . nu pricep nimic , poate ne ajuta tot dl H , asta e speranta . ca ce zic astia nu poti sa stii ce va urma

iceparu spunea...

Noaptea mintii.Diferenta enorma.Cum e posibil sa-si bata joc unii care nici nu se nascuse cand exemplu in cauza era militar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela, Adevarul a publicat o diversiune! E pur si simplu o facatura, caci doar ce a declarat in seara asta Olguta Draguta este adevarat. Cei care n-au depus cereri, pur si simplu habar nu au! Sunt la tara, izolati, nu stiu nimic. Stiu unul in Vrancea, foarte izolat si mereu beat, care e atat de habarnist incat uita sa-i dea si cainelui sa manance, iar un altul, care si-a lasat muierea sa ia o bunaciune tinerica, uzata de fro cativa care i-au turnat copchii cu nemiluita sa-i bage la stat spre crestere, e ocupat si cu bunaciunea si cu fataciuniunea, ca i-a turnat deja un bebe la 65 de anisori ce-i are, si se pare ca-i iarasi imbortosoganata! Asa ca sunt, pe langa de-al de astia, si senili, si plecati la munci prin cele strainataturi, ori au cacalau de banaret si nu le pasa de plocoanele sterpe ale statului mafiot!

Unknown spunea...

Draftul din Adevarul evechi. Nu are legatura cu proiectul prezentat la Sinaia

Huhu Rezea spunea...

Cănd o să avem draftul oficial al capitolului Apărare din legea salarizarii il public eu aici. De ce credeți că nu mă arunc după orice stift aruncat pe net?

calin spunea...

Dupa cum au declarat, au facut modificari chiar la Sinaia. Au facut simulari la mai multe capitole. L-au mai aranjat pana s-au convins ca e bine. Asadar n-avea cum draftul publicat sa corespunda cu proiectul finalizat si semnat de Dragnea si Tariceanu (in fond, acum, conteaza mai putin cifrele. Principiile sunt cele mai importante si locul in care ne plaseaza in societate). Cand vom cunoaste varianta oficiala putem discuta pe cifre. Si nici atunci nu va fi sigur ca ramane varianta respectiva parlamentul putand schimba ce si cum doresc unii muschi!

maiag spunea...

azi am primit decizia de recalculare,penie recalculata =2408 lei,pensie actuala=3324,ramine in plata 3324,nu inteleg de ce baga procent 83 la suta,mi au luat in considerare vechime cumulata 34 de ani si 8 luni ,dessii dupa reasezarea grupelor aveam conditii deoebite ,vekimea cumulata trebuia sa fie 43 la uta,o sa fac contestatie,intrebarea mea este la conditii deoebite nu se da spor 6 luni la un an?

Huhu Rezea spunea...

"maiag
Art. 24
La stabilirea pensiei se ia în calcul, pentru fiecare an lucrat efectiv, în condiţiile stabilite de Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2001, cu modificările ulterioare, şi de Hotărârea Guvernului nr. 1.822/2004, cu modificările ulterioare, astfel:
a) 1 an şi 3 luni, în cazul celor care şi-au desfăşurat activitatea în condiţii deosebite;

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Nu stiam ca Ciolos a facut si el o lege a salarizarii?
Sau am uitat!
Inseamna ca personajul nu a existat!

Unknown spunea...

Referitor la cele de mai sus, pentru 4 ani lucrati anterior in grupa a II-a, in viate civila, speram sa primesc la vechimea cumulata un spor de un an, cf. art.24 din Legea 223.
CPS-MAI nu mi-a dat aceasta, initial motivand cu art. 21 din aceeasi lege, apoi, pt. ca nu era cazul de reducerea varstei de pensionare, plimbându-ma pe la Legea 3/1977 (?). Ce credeti, are dreptate?

emillian123 spunea...

..Sunt mari diferente intre pensiile stabilite pe legislatia veche- dinainte de 01 aprilie 2001 si cele stabilite pe legea 164/2001 =de dupa o1 aprilie 2001-pt. ca au fost pensionari vechi -care nu "au apucat" sa li se recalculeze pensiile -conf. art. 79 /lg.164/2001-"fiind prinsi"-in schimb de recalcularea pe lg.119/2010, oug.1/2011...s.a.m.d. -astfel "bulversandu-se"tot procesul de recalculare corecta , legala,pe etape...;daca se realiza astfel-adica recalculari succesive -dar fiecare etapa -sa fi fost finalizata-corect si legal-azi pensiile mai vechi si mai noi-ar fi fost -cat de cat=apropiate ca si cuantum...!

emillian123 spunea...

1.Marcel BARBU: cred ca trebuie sa te adresezi casei de pensii judetene,mergand la ea cu o copie dupa decizia(deciziile)de pensie militara...! 2.Maiag: depinde ce vechime efectiva ai=cu grupe de munca cu tot, dar - procentul tau de 83 %=rezulta din: 65% pt. primii 25 de ani de vechime, iar celelalte 18% =rezulta din cei 9 ani*1 %/an =9 % +inca 9 % pt. pensia suplimentara ...?=e o varianta de raspuns,dar- trebuie stiut:data intrarii in scoala/institutia militara si data absolvirii ei, data pensionarii,cat ai contribuit pt .Pensia Suplimentara(pana in data de 01.04.2001)si pt.C.I.B=contributia la bugetul de stat =dupa 01.apr.2001(dar aici =mare atentie-eu cred ca se intampla o smecherie cu acest "CIB"),cati ani de grupe "deosebite" ai, de ex.la 20 de ani de salariat militar ai 25 %=adica 5 ani in plus -la vechimea efectiva,la 30 de ani de salariat militar ai 7,5 ani =in plus la vechimea efectiva...

maiag spunea...

penionat 2000,mai,25 ani si 8 luni caketa,p30motie 74,cumulat 34 ani si 8 luni,coniderati numai in conditii deoebite,dar problema mea e alta, au sccimbat grupele anul trecut,am facut cerere la cmj si ei trebuiau a trimita incadrarea in noua grupa la csa de pensii,dupa cite stiu eu trebuia sa am grupa spaeciala,am fost ofiter in unitate operativa numai pe functie de comanda.gresec eu crezind ca ma incadram la grupa peciala?

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Poți cere CMJ sau la unitate ce au scris în Adeverința trimisă la CSP, urmare la cererea d-tale.

maiag spunea...

ltumesc,miine merg la cmz,ca sa nu ma fac de ras acolo,am dreptate ca trebuia grupa peciala incepind de anul trecut la unitatile operative?

Huhu Rezea spunea...

"carpe Diem
Sa nu incurcam art. 60 cu art. 109.
Pentru actualizare nu e nevoie de nicio cerere. Ramân valabile cele 6 luni din cererea de recalculare. Actualizarea se face din oficiu.

Huhu Rezea spunea...

@Carpe Diem
Lucrurile sunt clare, nu mai este cazul de interpretări și opinii. Vezi art. 1 al Anexei 2 a Ordinului M25, Metodologia de recalculare și actualizare.
Nu mai este nevoie de altă cerere pentru actualizările pensiilor militare. Este valabilă alegerea celor 6 luni din ultimii 5 ani din cererea depusă pentru recalculare, așa cum rămâne valabilă și alegerea pentru cele 6 luni din cererea de pensionare, pentru art. 60 alin.(1) lit.b).
Actualizările pensiilor militare, câte vor fi ele, se fac din oficiu, de la data majorării soldelor activilor, dacă în legea de majorare nu se prevede altfel.

mirelamarinescu@917 spunea...

La ce foloseste recalcularea pensiei ,daca ramane in plata cuantuml avantajos ,adica cel in plata . Ma refer la cazul in care pensia nu creste. Ar fi putut sa le treaca asa cum erau și sa ne lase in pace cu aiureala asta .

Ela spunea...

Acum imi dau seama citind comentariile dvs.de ce nu am primit din urma diferentele pensiei recalculate in 2011 Am tot asteptat ,apoi am renuntat crezand ca nu se mai acorda din urma.Nu am stiut ca trebuie sa cer express acest lucru.Cererile cu vechimea si grupa le-am trimis la finele lui 2010.Acum o fi tarziu ? S-au prescris?

karadeniz spunea...

Conform HG 146 din 10.03.2016, art.5 litera c ,puteți depune cere până la 31 decembrie 2017.

Huhu Rezea spunea...

@Ela
Cererea pentru acordarea diferențelor potrivit art. 121 din legea 223 o găsești aici

http://www.huhurez.com/2016/07/termenul-pentru-depunerea-cererilor_31.html

După 31 12 2017 se prescrie dreptul de a mai cere acele diferențe.

In 2015-2016 mai trebuia să depui o cerere la CMJ, potrivit Ordinului M123/2015( este evidențiat cu albastru în corpul articolului de mai sus), daca esti pensionară MApN anterior anului 2011.In 2010 au fost reașezate condițiile de muncă din Anexa 1, pentru MApN, din Hg 1294/2001.