Un produs Blogger.

luni, aprilie 10, 2017

Soldele/salariile de funcție potrivit proiectului legii salarizarii unitare

17 comments
Dacă raportul coeficienților de salarizare este de 1 la 12, coeficienții salarizării militarilor, inclusiv pentru șeful SMG -(indice  4,35), sunt cu mult sub jumătatea coeficientului maxim.  Mai aproape de minim.
Cam atât   valorează  apărarea, ordinea publică și siguranța națională în ochii politicienilor.


17 comentarii:

Pop Iuliu spunea...

Am onoarea sa va salut!
Din pacate, asa cum estimam, pensiile militare nu se vor actualiza decat in anul 2022, si cel mai probabil pana atunci se va schimba fundamental si legea pensiilor militare.
Acum ca "zarurile au fost aruncate", asa cum se exprima un camarad pe acest forum, ne ramane doar speranta ca Guvernul va adopta un act normativ prin care si pensiile militare sa creasca cu 9% incepand cu 01.iulie a.c., odata cu pensiile din sistemul public!
Tuturor, o noapte linistita!

VALY spunea...

Observ ca problema ajutoarelor la tecerea in rezerva este foarte ambiguu redactata nemaifiind inserate prevederi clare privind numarul de solde coroborate cu vechimea in serviciu. Aceasta abordare, impreuna cu coeficientii degradanti acordati militarilor, in raport cu alte categorii sociale, este una prin care politicienii, indiferent de clica aflata la putere, isi arata inca o data dispretul fata de noi ! Rusine !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana in 2022 avem si toate parastasele de pomenire terminate: Oale si ulcele! Aleluia! Cati vor mai raspunde atunci la apel? Cam asta se urmareste de fapt! Amin.

Iulian Mareș spunea...

Vali
Art 65, alin 5 vorbeste despre ajutoarele stipulate in L223, parca, caci L284 va fi abrogata!

Ce coeficienti frumosti avem...la nivel asistenta med!
FB!

Unknown spunea...

Principalul scop al emiterii unei LEGI a salarizarii, declarat de initiatori, a fost eliminarea inechitatilor existente printre care si diferentele enorme de 1 la 3 dintre pensiile celor iesiti la pensie inainte de 2010 fata de cei din ultimii ani. Prin art 41 aceste diferente se vor accentua. Cei iesiti la pensie inainte de 2010 isi iau adio de la vreo masura echitabila. Pana in 2022 vor mai ramane putini si nu va mai interesa pe nimeni soarta lor. Pe astia i-am votat. Credeam ca sunt mai buni ca Boc. Ne-am inselat inca odata.

Huhu Rezea spunea...

Nu am găsit referiri la ajutoare și indemnizaţii acordate la trecerea în rezervă.
In articolul 65 se vorbește despre drepturile celor detașați. Din greșeală, prin copy-paste, au rămas, din proiectele anterioare, referirile la indemnizații și ajutoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei care n-ati platit pomeni si danii la sindicatele rezervistilor ferice de domniile voastre, ca si de mine! Au halit astia banii rezervistilor de pomana, ca nimic, absolut nimic n-au facut pentru cei care au cotizat cu incredere si optimism ani de zile in sir! Si-au tras partea leului, s-au distrat, au baut si au mancat si astia au ramas cu buzele umflate! Sa le fie rusine de la obraz ca i-au mintit, i-au fraierit si i-au sapat pe la spate ca niste iude! Merita sa fie dati in judecata si sa le fie returnate cotizatiile ca, in principiu, scopul acestor sindicate ar fi trebuit sa fie sa le rezolve aceste situatii deplorabile in care toti se afla, dar de fapt au pactizat cu dusmanul comun, politicul, si le-au acceptat mizeriile de jocuri murdare in detrimentul cotizantilor rezervisti! Toti care au deschis procese de contestatii au pierdut in instante, desi erau siguri ca vor fi sprijiniti prin sindicate cu avocati pregatiti, dar nu a fost sa fie asa si chiar nimic nu s-a castigat sau sa fie vre-un avantaj ca membru sindicalist. Rusine, foarte rusine sa le fie!

Iulian Mareș spunea...

huhu,
eu am vazut! posibil sa fi notat gresit articolul! Lucram pe telefon fara okelari! :))

reddog spunea...

Apropo de sindicate.
Fiecare este liber sa intre in ce sindicat doreste dar e preferabil sa aleaga cu grija pentru a nu avea un gust amar dupa aceea...
Eu fac parte dint-un sindicat puternic care chiar daca nu este foarte mediatizat lupta totusi real pentru drepturile membrilor sai.

http://www.fsanp.ro

Iulian Mareș spunea...

Red
Si militarii in ce sa intre?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ajutoarele, la Anexa VI, cap. II, sctiunea 8, art. 65, alin.5, de pe site PSD!

Iulian Mareș spunea...

Imi pare cu regret si zambete sa o spun, dar daca facea un sg anexa referitoare la coeficienti si i se explicau principiile, o facea excelent!
Exemplu nesingular: col-la maximum 2,74 si gl Bg.-la minim 2,74! Vorba lui Jiji....: "Ori esti colonel ori nu mai esti, ma Turcescule!"

reddog spunea...

@Iulian Mares
Va puteti inspira de la americani.
Vedeti cum se organizeaza rezervistii acolo si ce forta au.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Repet. Articolul 65 se refera la drepturile celor detașați, într-o redactare preluată din Legea 284/2010. A rămas din greșeală referirea la indemnizațiile și ajutoarele la trecerea în rezerva... care nu se mai regăsesc în corpul legii.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Ai dreptate, privind titlul sectiunii!
Astia nu stau bine cu tehno-redactarea!
Solicit 1/2 norna!
Sper ca ai observat si coeficientul la maximum al unui colonel este egal cu cel la minim al aunui gl cu o *! .....?:))
Numai la chinezi si turci am intalnit grade si functii pt colonei in pozitia sigura de a fi avansati general in naximum 2 ani! Un fel de colonel adjutant sef! :))

emillian123 spunea...

1. D-le "OCHI" de.HUHUREZ-adica "bun vazator":..Onorant APEL la niste guvernanti FARA SUFLET SI ONOARE -in favoarea pensionarilor militari PERMANENT DISCRIMINATI..;2. Pt. a "amana" actualizarea pensiilor militare-NELEGIUITII- ar trebui -INTAI sa modifice chiar legea 223/2015 -care e IN VIGOARE...!3.Cu riscul de a...va "plictisi"- revin in a va spune ca "CEVA..?" ...NU E "IN REGULA" CU "GUVERNANTII" NOSTRII...!si..ca "guvernul Ciolos"-a fost guvernul PSD-ului,"rezolvand treburile murdare ",asemenea guvernului "PNL"(..sic...!) Tariceanu-+/-PNL-ul lui Crin ANTONESCU in anii 2004-2008...,respectiv anii 2008-2012-13-14..!aflat sub sub "papucul" FSN-ului...!(pe masura ce timpul trece-PERSPSCTIVA celor afirmate devine tot mai EVIDENTA...!=MAREA TEAPA TRASA POPORULUI ROMAN...!)

mosmartin16 spunea...

Pentru "Smecheras", cica pe astia i-am votat !!! Tu ai votat si pentru altii ?!!! E retorica, ca daca nu ar fi asa, ai fi un ...infractor !!!Putem gandi inainte de a posta ?!!!!