Un produs Blogger.

vineri, aprilie 07, 2017

Trump a atacat Siria, rușii n-au reacționat. Așa arată baza bombardată

3 comments
Generalul american în rezervă Barry McCaffrey spune că Pentagonul s-a coordonat cu ruşii, fără a li se da prea mult timp să reacţioneze. El mai spune că probabilitatea ca ruşii să-i confrunte pe americani era minimă. Ofiţerul spune că este aproape cert că rachetele au fost reperate de sistemele radar ruseşti de tip S-300 care protejează instalaţiile militare de la Tartus şi Latakia. Atât Moscova cât şi Washington-ul au efective la sol şi un considerabil arsenal aerian în apropierea zonei operaţiunii. “S-a ales opţiunea cu un risc relativ scăzut, şi faptul că n-a fost lovită apărarea anti-aeriană, care ar fi trebuit neutralizată dacă se preconizau raiduri aeriene, arată caracterul limitat al atacului. A fost un mesaj. Urmeaza o pauză, o resetare, şi probabil încă o tentativă diplomatică de a-i influenţa pe ruşi”, spune şi amiralul în retragere James Stavridis, care a numit atacul, ordonat de preşedintele Trump fără consultarea Congresului, „moderat şi proporţional“.
 Loviturile SUA din Siria au ucis patru militari sirieni, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de presa internațională și Agerpres.

"Avem confirmarea morţii a patru militari, între care şi un general de brigadă din forţele aeriene siriene. Aeroportul a fost distrus aproape în totalitate: pista, depozitul de combustibil şi clădirea apărării aeriene au fost pulverizate", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.  

3 comentarii:

CEZAR spunea...

Cum sa reactioneze ..??

Leo spunea...

Rusii nu au reactinat militar , dar prin declaratii au reactionat cu mult tupeu caracteristic . In plus am inteles ca au fost anuntati cu foarte putin timp inainte de atac pt. ca sa-si evacueze ce mai aveau ei pe acolo prin zona vizata de rachetele americane. A fost interesanta atitudinea Turciei care a sustinut actiunea USA desi in ultimul timp numai valori occidentale nu a respectat. Nu e terminata operatiunea , cu atat mai mult cu cat avioanele lui Assad au bombardat din nou , in dispret aceeasi localitate unde au lovit cu arme chimice in urma cu cateva zile . Este o provocare la adresa USA , mai ales ca Rusii i-au promis ajutor in dezvoltarea apararii antiaeriene care nu a facut obiectul loviturilor USA de azi noapte.

Iulian Mareș spunea...

Rusii au numarat pe radar 59 buc Ra nava-so T si au zis....Sam....credem ca este destul pt prima nospte! Trimiteti si A 10! 👽💀👻☠