Un produs Blogger.

luni, mai 08, 2017

Blogul Huhurez.com este solidar cu protestul AORR impotriva suspendarii, pe 5 ani, a actualizării pensiilor militare de stat de serviciu

34 comments
COMUNICATUL AORR
privind
Proiectul Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice
5 Mai 2017

     Profund nemulțumiți de prevederea din art. 40 al Propunerii legislative, privind suspendarea pe parcursul aplicării legii (2017 – 2022), a actualizării în funcție de majorarea soldelor/salariilor, a pensiilor militare de stat, în conformitate cu prevederile art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ceea ce reprezintă o nouă și profundă desconsiderare a corpului rezerviștilor militari din partea clasei politice, acțiune ce se înscrie în șirul loviturilor aplicate de guvernările anterioare, la inițiativa Asociației Ofițerilor în Rezervă din România și ROMIL, conducerile a 33 structuri asociative ale cadrelor  militare în rezervă și retragere din domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, reunite în cadrul Forumului de colaborare, au adresat o scrisoare de protest liderilor parlamentari și guvernamentali.
     În conținutul scrisorii s-a criticat suspendarea unui drept esențial, dreptul ce dă conținut noțiunii de pensie militară de serviciu și calității de militar în rezervă, care se află în intercondiționare cu militarul activ, suspendare ce echivalează practic cu restrângerea exercițiului unui drept, în situația în care speța nu este incidentă în nici unul din motivele stipulate la art. 53 din Constituția României. De asemenea, s-au reiterat efectele negative pe care un astfel de demers îl are asupra moralului și calității vieții rezerviștilor militari, dar și asupra militarilor activi cărora li se prezintă perspectiva de a fi tratați cu aceiași indiferență după ce ani în șir au servit națiunea cu credință și profesionalism.
     Protestul menționat a fost transmis: președinților celor două camere ale Parlamentului; prim-ministrului Guvernului României; miniștrilor muncii și protecției sociale, apărării naționale, afacerilor interne și justiției; președinților comisiilor de apărare, muncă, buget și juridică din cele două camere; liderilor tuturor grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, directorilor SRI, SIE, SPP și STS.
     Au semnat scrisoarea de protest președinții următoarelor structuri asociative (în ordinea din document): Asociația Națională a Veteranilor de Război, Federația Militarilor din România, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SIE, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SPP, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din STS, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și Retragere «Alexandru Ioan Cuza», Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică și Război Electronic, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu «General Constantin N. Hârjeu», Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a MAI, ROMIL, Asociația Militarilor Participanți în Teatrele de Operații, Liga Navală Română – filiala București, Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Română de Propagandă și Istorie Aeronautică, Asociația Națională Democratică de Luptă Împotriva Corupției, Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, Asociația Națională a Parașutiștilor din România, Asociația de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociația «ASCOL CLUB», Fundația Mass Communication Power –MCO și Asociația Națională a Pensionarilor din România.
Și-au exprimat acordul și sunt solidari cu forma și conținutul scrisorii Clubul Amiralilor, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere «General Roland Pârlogeanu» - Medgidia, Asociația Aviatorilor Militari în Rezervă, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și în Retragere, Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere «Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu», Liga Ofițerilor de Marină Militară, Clubul Parașutiștilor – Caracal, Liga Maiștrilor Militari de Marină și Liga Militarilor Profesioniști.
     Ne exprimăm speranța că demersul nostru comun va fi analizat cu responsabilitate de către cei în drept și că, măcar într-un final, munca, dăruirea, sacrificiul și profesionalismul, precum și privațiunile la care au fost supuși cei care au servit țara sub drapel vor fi recunoscute la adevărata lor valoare.


COMITETUL DIRECTOR

34 de comentarii:

Pop Iuliu spunea...

Este îmbucurător ca AORR încearcă sa coaguleze in interesul general al rezerviștilor, susținerea tuturor entităților asociative ale militarilor. De remarcat negativ poziția adiacentă a ANCMRR din MAPN care a inițiat un demers similar, dar prin care este evident interesul strict de grup al conducerii acestei asociații.
Mulțumim ca susțineți AORR si va rugam sa ne informați in continuare de demersurile acestei Asociații pe linia pensiilor militare si nu numai.
Cu stima!

mirelamarinescu@917 spunea...

SANT PENSII MICIchiar foarte mici si in armata ,DEce sa se tina cont doarde micimea pensiilor civile

Iulian Mareș spunea...

Mirela
Asa este, ai dreptate...🤗

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mirela & Iulian: Ei tin cont de cele ale varfurilor ierarhiei, cateva pensii politice care depasesc 10.000-20.000 lei, cate or fi ele, si care, insumate cu ale noastre, da o medie, dar care, ca total, nu depaseste 2.300 lei, daca nu ma inseala memoria.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze, dar am uitat si de pensiile foarte mari ale sportivilor cu grade date pe sponci, la modul comunist la apelul bocancilor! I-ai dat cupa, medalia, porcoii de bani ca merit din care si-a facut o avere frumusica pe cariera sportiva, casa si alte favoruri, nu-i da si grade de colonel si general, daca ele nu sunt luate pe munca in instructie militara cu subordonatii, mai ales ca sunt in randul sportivilor colonei si generali cati copacii din padure si diminuieaza fondul total de pensii si solde, la fel ca numerosii Colonei si Generali politici, dupa 1989!
Da-i bani pe model civil ca salariu si lasa naibii acordarea pe criteriu comunist a gradelor militare, ca o sa se ajunga la ,,colonel-izarea si general-izarea'' rezervistilor la apelul bocancilor si, luat per ansamblu, umfla gogoasa per total a pensiilor la sume foarte mari, iar un ,,paduchios'' de Lt. Col, cum este la Bacau, cu Academie, moare de foame cu 1.350 lei, sau Maior cu 1.200, lei, excluzandu-ma pe mine din acest tablou general sa nu alimentez gurile de foc, dar sunt pensii anarhic de prost aplicate unora si discrepanele uriase, iar o gurista lautareasa poate fi Colonel si cu pensie sau solda care te da pe spate, ca si fotbaliatorul batator de basici, ori un alt sportiv cu traseu si cariera efemere. Sa se scoata naibii naravul asta comunist de acordare a gradelor fara merite pur militare, pe criterii artistice si sportive, civile de fapt, cum vor acum sa toace pe Steaua la stilul profesionist, dar bani de penzii reale-kanci! E normal? Si sunt foarte, foarte multi din astia, alaturi de cei politici si au de suferit cei care au muncit pur militar si acum cu pensiile de tot rasul! Cine dreaku' sa le zica lui Olguta si Drac Nea de anomalia care ne ataca ansamblul pensiilor?

SCMD o sa faca r...tul praf cu strada, dupa ce ne-au sabotat cu politicul mai mereu de le-au plecat oamenii din sindicat! Maine, daca ii zice Drac Nea lui Dogaru la abureala sa-si bage oamenii in ograda pe-o promisiune mistocareasca, precum altadata, marele lider organizeaza o demonstratie pe canicula, pe o furtuna, pe un ger cumplit, etc, sa ne bagam la adapost in ograda, fara sa realizam ca de fapt suntem sabotati politic! Asa inmoi o demonstratie organizand-o aiurea-n tanvai sa nu poata aduna mai mult de o mana de inimosi! Sau anunti azi ca maine se iese in strada, sa nu fie timp sa se adune ,,banda ucigasa'' la drumul mare! Daca ma intelegeti cum ne-a tradat mereu, dupa ce l-au asigurat mincinos ca personal, lui, ii va fi bine daca pe noi ne vad cu leucoplastul pe mestecatori in dosul ograzii...

maiag spunea...

eu nu pricep.daca legea ramine asa cum e formulata cei care vor iesii la pensie dupa 1 iulie 2017,media pe 6 luni va fii diferita de la un an la altul i deci si penssiile total diferirtea in functie de data iesiri la pensie in viitor/?nu este dioscriminare?

Iulian Mareș spunea...

Maiag,
Cam da, conform soldei anului si etapei de aplicare a legii salarizarii unice!
Dar, vor sa faca si o alta lege a pensiilor de stat si a celor speciale si pe cale de consecinta, anulsi decizia! In nebunia asta cine mai intelege ceva din hatisul asta!
Plus ca, din 2018 un alt sistem de impozitare, prin care angajatorul este absolvit de orice obligatie! Nebunie!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Scrie, tata, mai concentrat, ca incarci blogul, sau vrei sa-l intreci pe Sadoveanu? ...., daca nu ai si reusit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Important:
1.Cititi din Ev. Zilei, pag. 1, dreapta, articolul ,,Pensia sociala minim garantata va fi de 600 de lei din 2018.'' Foarte interesant: Olguta explica despre inghetarea pensiilor speciale si ce are de gand sa faca cu ele. Articolul e bun si de comentat in contextul acestei pagini.
2.La Romania tv. scrie pe burtiera ecranului despre modificarea Legii pensiilor, pentru toti, pana la sfarsitul anului! Urmeaza deci si comentariile...

karadeniz spunea...

@ Cornelius
Articolul este din 28 aprilie și azi este 9 mai. Cei care urmăresc subiectul pensii l-au citit de la apariție. În articol spune ”Ne-am propus ca de la 1 ianuarie să fie de 600 lei”, intenția se transformă în faptă prin lege. Ce se poate comenta util și benefic la niște declarații de intenții, vorbesc despre subiectul cu modificare pensiilor, că nu cred ca e vreun pensionar militar interesat de indemnizațiile sociale minime garantate.

Leo spunea...

Poate sa fie solidar blogul cu toate protestele posibile si imposibile ca nu are cine sa auda. De la plecarea lui Gabita , armata e orfana . Cine sa auda ? un merceolog politruc , un adjunct de merceolog superpolitruc cu tot aparatul lor polotizat ? Luati-va gândul , eu v-am mai spus si nu ati crezut ca nu are cine sa apere armata. Bravo H-ule ca ai iestit din "consevare" ... Numai subordonatii lui Plesita erau conserve...

mirelamarinescu@917 spunea...

BATI CAMPII DLE leonard. DLE H legea asta a pensiilor militare are multe bube , dv ati spus ,asa ca sa vedem cum si cine va umbla la ea sa o corecteze Parcazicea ca odata cu legea salarizarii se va corecta si problemele pensiilor militare ....

Iulian Mareș spunea...

Bontasel,
Ma doare capul Sperantei cand apari si capui... cand scrii tu!
Si nu este vorba de 11 cuvinte pe care le scrii tu mereu impotriva pensionarilor militari, din trufie prosteasca!
Fii si tu Sadoveanu blogului, invidiosule! Nu am pensie mare...kiar f mica, caci am 41 de ani efectivi de munca! :))

Leo spunea...

Cu ce bat campii dna. Mirela ? Nu este adevarat ca politrucii psd conduc MApN-ul ? Mint cu ceva când spun ca merceologia si stefan gheorghiu (Stef. Gh. era facultatea pcr-ului la care intrau toti politrucii pcr-ului care nu erau in stare de alte facultati seriaose - nu stiu daca dumneta ai auzit de ea) nu au nici o legatura cu armata ci numai cu sinecurile politrucilor psd-ului ? Cu ce mai bat campii dna. Mirela ? Mint când spun ca nu au facut nimic , dimpotriva au mai adaugat un OUG la OUG 57 , nicidecum sa-l fi anulat .. Dna. Mirela cred ca ai o varsta când ar trebuui sa sti ca "SPERANTA ESTE UN SFETIC PROST". Eu am mai fost "certat" in trcut si de H-ul ca gândeam altfel , dar se pare ca gânditul "pe invers" este tocmai ceea ce trebuie la o "tara pe invers"... Avea dreptate T2 când va intepa ... Bine ca se invioreaza blogul.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Este sau nu este acesta un blog pt informarea pensionarilor militari?
Daca da, atunci nu mai lasa sa posteze toti nevroticii care au propuneri bizare despre legea pensiilor militare de stat!
Daca Bontasel are idei sa mearga la Parlament...sa si le expuna in Parcul Izvor, la Arenele BNR, LPF sau pe treptele fostei Posta Puisor!
... asa mai aduna 1-2 lei de o paine!
Gonit din partea cealalta s-a aciuat ca un bosketar aci, supralicitand mila ta!

Leo spunea...

Iulian, cineva mi-a spus ca esti un baiat tolerant si cu mila fata de cei pt. care "convingerea este ca o inchisoare"... Abea am scapat eu de certa cuiva ca gândesc intr-un fel , când iata altcineva e indezirabil pt. ca bietul om are si el ideile lui. Pai de aia e vesel blogul , ca suntem diferiti prcum fauna naturii. Te pup ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadeniz, n-am fost atent la data, insa am fost ferm convins ca fiind de prima pagina este actuala. Dar in cadrul articolului se dezvolta subiectul si asupra pensiilor speciale care, zice Olguta, afecteaza aceste indemnizatii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Adrian, toate parerile de pe aici sunt personale si gandite individual, din pozitia celui care vede lucrurile in mod personal, cu bune si cu rele. Si eu sunt luat permanent in flegme si silit sa parasesc blogurile ca as vorbi prea mult. Ma supar si imi trece, dar blogul Huhurez nu l-as parasi nici pentru toate injuraturile si bascaliile din lume! Asa ca, fa in asa fel sa treci peste toate acestea si posteaza-ti in continuare pozitiile, asa cum le vezi si le simti, dat fiind ca libertatea de gandire si expresie sunt garantate! Lasi pe unii sa fie fericiti ca te-au invins? Nu te-ai nascut un luptator, invingator si castigator cu o vointa de fier? N-as crede si deci, in consecinta, scrie ce simti si gandesti ca roman, ca si rezervistii din ziua de azi sunt romani. Doar atat si nimic mai mult! Celelalte ,,calitati'' militare au devenit niste fleacuri de mandrie personala care au murit si li s-au facut toate parastasele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, veselia mai salveaza Romania, acum cand a impresurat-o dusmania si mania!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dar mare dreptate mai ai cand zici ca sefii MApN sunt politrucii pesedeului! Ma duce gandul sa nu fie chiar si in simbria lor, caci soldele nu le ajung, asa cu nu le ajungem noi cu prajina la bornarurile alea secretoase si ingamfate!

Iulian Mareș spunea...

Bontasel
Mobilizarea nu are nimic comun cu adunarea prostilor!
Te bagi si inghiti tot...ca un guvide!
Am fost magistrat?!
De unde scoti tu pensia mea de 12000? Te pun sa platesti diferenta de 477 lei! 😃😈
Ce are s face pensia cu ststutul rezervist dsu in retragere?
In capul tau are
Si vexi ca...te place Corneliunsson!
Mai trimiteti-va si voi mailuri in privat! 😍😄

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian,
Cand scrii ravasele in val,
Opreste-te din mers ca s-ar putea
Sa pupi o gura de canal
Si sa ramai far' o masea!

In ce priveste penzia ce-o ai,
E bine ca privesti de sus
Pe cei satui numai cu ceai
Dar sclipitori in ce au de spus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In emisiunea lui Cretzuleasca de la h. 22.00, Olgutza a reconfirmat dublarea pensiilor...,,speciale'' la militari, dar nu pana in 2022, ci mai devreme, afirmand asta pe fir telefonic Ro TV, Dogaru fiind in studio in semi inconstienta somnambula a incept cu teoriile sale istorico-filozofice pe marginea Art. 40-ghilotina, fara nici un fel de substanta si incisivitate, Olga facandu-l KO! Se vedea de la o posta ca miss habar n-are de framantarile rezervistilor si ca exista o revolta in faza incipienta...A mai precizat 85% din salariul de baza cele mai mari penzii, nemaiconcepand ,,nesimtirea!''
Cezarica mereu ne-a alimentat...,,sperantele'' cu cei 85% si uite ca avea dreptate...

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Asa e...gradina este mare si gardul prea mic!

Corneliunsson
Nu te face frate cu dracu caci devii ca el!
Au mai pus si altii botul la cifrele pensiei...

bel spunea...

@Adrian
Am stat in cumpana daca este cazul sa intru intr-o mica polemica,cu tine, dupa ce am citit mai multe comentarii de-ale tale. Respect libertatea de gandire si de exprimare, dar acestea sa fie echilibrate si obiective, in limita posibilitatilor. Nu inteleg optica ta in legatura cu militarii in rezerva sau in retragere, de ce ultimii n-ar mai avea dreptul la mariri, asa se intampla prin alte tari sau la noi, la civili, si nu stiu eu? Veteranii de razboi, de exemplu, care, oricum, au pensii de batjocura fata de meritele lor, ar fi trebuit sa ramana cu pensii din care, astazi, ar fi putut doar sa manance paine si sa bea apa, dupa care sa se stinga cu demnitate? Nu cred ca asta e rezolvarea inechitatilor si discriminarilor din sistemul de pensii.Exemlu:am iesit la pensie in mai 2015, cu 59 de ani vechime( pilot elicoptere),33 efectivi, pe contributivitate( pe actuala lege, mi-ar scadea cu 347 lei). In conditii identice de vechime, grad, functie si incadrare(vechimea chiar mai mica, cu 8 ani, adica 51), iesit in decembrie 2016( deci dupa un an si jumatate), pensie cu 23% net mai mare( in acest scurt interval, au aparut tot felul de sporuri:Oscar, servicii,salarii de merit 50%, etc). Avand in vedere ca am depus, de-a lungul timpului,aceeasi munca, ti se pare corecta diferenta? Ce sa mai vorbim de cei care au iesit la pensie cu ani in urma si au doar 30-50% din cuantumul actualelor pensii? De ce, pentru aceeasi munca depusa, sa existe diferente la pensie( valabil si la civili)? De ce crezi ca un pensionar cu varsta de 60 de ani are mai multe drepturi decat cel de 80 de ani? Este vorba despre principii, nu despre sume. Haide sa stam stramb si sa judecam drept, fara ura sau partizanate de orice fel. Te salut si iti doresc pensie cat mai lunga( daca esti pensionar, daca nu, oricum o sa devii, e o boala care se ia prin ajungere din urma).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@bel: Durerea este ca traim intr-o tara a nedreptatilor. Civilii care au lucrat in Armata au avut si ei parte, ca si noi, de alarme si iesiti in aplicatii, nu toti, si unele servicii, dar majoritatea n-au lucrat intr-un mediu roz. Americanii si alte tari civilizate, departe de inapoiata Romanie, au foarte mare grija ca angajatilor civili sa li se dea salarii si pensii pe masura, mai ales ca acesti civili sunt posesori ai unor informatii secrete si unii manuiesc armamente si tehnica de lupta. Sunt civili care armeaza rachete pe elicoptere si avioane, fiind servanti deci, unii lucreaza pe dispozitive lansatoare de lupta, coordonatori de drone, etc. Cam toti sunt supusi unor rigori stricte si statul trebuie sa le fie recunoscator pentru aceste servicii si restrictionari, fata de civilii din mediul din afara incazarmarii. Eu cred ca nemultumirea lui Adrian rezida din faptul ca a indeplinit un serviciu mai aspru si lipsit de anumite libertati sociale, precum un activ, iar la pensie a fost luat in bataie de joc, iar acum se revolta pentru nedreptati. De ce n-am fi intelegator cu un roman de-al nostru, mai ales ca a lucrat printre noi, ca doar nu suntem nici supraoameni si nici vatafi de suflete in afara mediului cazon? Mi-a placut modul impaciuitor de abordare, ca si finalul, si ar trebui ca toti sa fim mai rezonabili in relatiile inter umane de pe aceste bloguri, lasand rigiditatea cazona in afara portilor sufletelor, optand pentru clementa si intelepciunea varstei cu parul argintiu...Cred ca-i mai bine asa, Iuliane!

Huhu Rezea spunea...

@radu catalin
Cititorii acestui blog stiu ca nu se măresc pensiile militare de la 01 07 2010. Din 2016 nu mai sunt calculate în puncte de pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Radu Calin, desi militarii nu mai sunt calculati pe pucte pensie, de doua ori intr-o luna am auzit-o pe Olguta afirmand ca absolut toate pensiile din Romania se vor mari de la 1 Iulie! Probabil traind in afara mediului cazon si obisnuita numai in mediul civil i-a scapat afirmatia! Dar mai stie cineva ce putere poate sa aiba Dumnezeu pe ultima suta de metrii si in secret de ochii si urechile noastre?

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Se vede că nu ești un cititor frecvent al blogului.
Ministrul civil, când se referă la toate pensiile, are în vedere pensiile din sistemul public. Prin legea 223/2015 pensiile militare au fost scoase din sistemul public de pensii.
Pensiile militare au fost majorate în ianuarie 2017 cu 5,25%, pentru că așa s-a prevăzut expres în OUG 99/2016, art. 12, alin(2).
Pentru iulie nu există o prevedere legală decât pentru majorarea valorii punctului de pensie.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Lupta Mirela ..
Iulian ..te iubeste si are ...cu ce ...!!

Iulian Mareș spunea...

Mirela
Umbla si la cele "Mici"...uneori, dar nu la pensii!.....

CEZAR spunea...

m-Alul continua frumoasa idila cu Mirela !!
Ii da ..mana
2 carduri ii sunt necesare pentru virarea lunara a penzioarei ..

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.