Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 20, 2017

Riscă Guvernul Grindeanu să micșoreze peste 60% din pensiile militare în plată prin actualizarea din iulie 2017?

93 comments
Eliminarea art. 40 din Legea salarizării unitare are ca efect aplicarea actualizării pensiilor militare potrivit art. 60 alin.(3) al Legii pensiilor militare. Astfel, toate pensiile militare vor avea de la 01 07 2017 cuantumul recalculat, nu cel în plată, majorat cu 14,75% , ca urmare a majorării soldelor activilor cu 20%. De ce 14,75%? Pentru că, potrivit art. 60 alin. (3), se scade din 20% indexarea de 5,25% de la începutul anului.Asta înseamnă aplicarea dispozițiilor mai favorabile în același an.
Actualizarea din luna iulie este un motiv de satisfacție pentru cei pensionași după 01 01 2016 și pentru cei pensionați anterior cărora, prin recalcularea dispusă prin art. 109 și 110 din Legea 223/2015, modificată prin OUG nr.57/2015, li s-au majorat pensiile stabilite/recalculate/revizuite/întregite prin  legile 119/2010,  263/2010 și 241/2013.
Numai că, potrivit Comisiei de apărare din Senat, vezi AICI, peste 60% din pensiile recalculate au cuantumul mai mic cu 20-60%( câte pensii sunt diminuate cu 1-20%?/) față de cel în plată.
Pentru că art. 111 din Legea 223/2015, privind aplicarea cuantumului mai avantajos, se aplică doar în cazul recalculării pensiilor militare potrivit articolelor 109 și 110 din Legea 223/2010, nu și în cazul actualizării reglementate de art. 60, cuantumul actualizat în luna iulie 2017 rămâne și cuantum în plată. Asta ar însemna ca pensiile diminuate, prin recalculare, cu 15-60%,  să rămână, după actualizarea din luna iulie, cu cuantumul în plată micșorat.

Pentru a se evita diminuarea cuantumului în plată al pensiilor militare, pe durata implementării integrale a Legii salarizarii unitare, ar fi necesară introducerea în art. 111 al L 223/2015 a unui aliniat prin care să se precizeze că se păstrează cuantumul avantajos beneficiarului și în cazul  actualizărilor determinate de aplicarea eșalonată a majorării soldelor militare prin Legea salarizării unitare. 
După anul 2022 vor fi afectați de neaplicarea cuantumului favorabil beneficiarului, în situația actualizării conform art. 60, doar cele câteva sute de superbeneficiari de pensii calculate/recalculate/revizuite  potrivit Legii 164/2001 sau Legii 119/2010, OUG nr. 1/2011.

Altfel spus, decât o actualizare care să micșoreze cuantumul în plată, pentru mi bine de 60% dintre pensionarii militari este preferabilă o amânare  a actualizării, dacă nu se aplică art. 111 și în cazul actualizării pensiilor militare. 
Mai mult, nemodificarea art. 111 până la 01 07 2017 va crea mari probleme pentru pensionarii militari ale căror pensii nu vor fi recalculate până la acea dată, inclusiv posibilitatea de a restitui diferența dintre cuantumul în plată primit după 01 07 2017 și cuantumul recalculat și actualizat cuvenit după acea dată.

93 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu zic ca NU! In nici un caz nu s-ar admite sa se promoveze sau sa se admita legislativ ceva care ar cobori pensiile in jos! Chiar si azi Dragnea ne-a asigurat ca nu va cobori nici o pensie! Dar exista un alt pericol: Nu-ti cobor pensia, ti-o las in plata, dar ti-o actualizez la sfantul asteapta, pana ajungi la acoperirea din urma, si pe urma o sa-ti creasca ca la chori, daca mai apuci, fiind batran!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Haideti sa asteptam Promulgarea acestei legi si de cand intra in vigoare...! Sa ne amintim ca si Legea 223/2015 a fost promulgata in vara anului 2015 dar a intrat in vigoare in Ianuarie 2016. Sau Legea 138/1999, privind salarizarea in sistemul de Aparare promulgata in vara anului 1999 cu intrare in vigoare 22 august dar amanata pana in Decembrie 1999..!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Vara-mea mi-a sous ieri cs pe tine, special, te actualizeaza ea, caci îi esti un fan fidel!
Asa, ca, .... baga materiale!.... :))....😎😍😘

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, pai daca eu n-am fost recalculat pana la ora asta, pot si eu primi actualizare in Iulie de la verisoara ta, Pupicdulce Olgutza? Sau astept recalcularea, care de obicei vine pe minus, si iau lula toata viata, daca nu se scoate chestia cu cuantumul avantajos? Ti-am raspuns cu vechimea pe pagina ailalta si repet: Cadru de bicicleta 10,6, restul pana la 16 ani expediente, scoala, etc. Chiar ca nu stiu daca beneficiez si eu nefiind recalculat. Cine-mi zice si mie? Vreau si eu actualizarea, fratilor!

Iulian Mareș spunea...

Beneficiezi! Dar ai vekime fff mica! In civilie nu ai nimic?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Dacă ai răbdare să recitești articolul, nu doar să-l rasolești, înțelegi cum este cu recalcularea și actualizarea.

Leo spunea...

H-ule cum iti mai place sa bagi batul printre uluci cu asemenea intrebari . Tu stii bine ca nu se va micsora nimic prin actualizare si ne intrebi pe noi cu 2 scopuri : - sa ne mai iei pulsul ( starii de spirit) si apoi ca sa agiti ( inviorezi) oleaca blogul. Dupa actiuni, chiar pot sa-i raspund eu pritenului nostru T2 când a intrebat de "originea" militara .. Da T2 , a fost colonel in structura "Centrului pt. documentare si informatica" a lui Vasilica Gh. , Raducu Balas. si Mihaita Uta , izvorul care a dat cei mai de seama jurnalisti de investigatii postdecembriste...

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Include-l si pe Cornrliunsson, pamfletistul blogului di de la Ora 25!😅😘

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@HuhuRezea: eu am inteles foarte bine cum este in ultima parte a articolului de coperta si voi face astfel, cred ca si cei nerecalculati ca si mine vor face la fel: De la 1 Iulie, tot ce-mi vine in plus peste pensie las in bancomat, asteptand recalcularea in continuare. Daca imi vine la recalculare o suma de drepturi de pensie egala sau mai mult decat pensia actuala cheltui banii ramasi in bancomat, daca-mi vine pe minus ii scot si ii trimit inapoi la Casa Sectoriala cu specificatia ,,bani necuveniti, incasati incepand cu 1 Iulie 2017, si returnati pentru evitarea propririi in urma efectuarii recalcularii pe minus,'' cu mandat postal cu confirmare de primire, tras si la xerox, ca altfel astia imi blocheaza toata pensia cateva luni, cum le este naravul sa-si recupereze sumele. Ne trebuie doar un singur lucru: Sa ramana cuantumul avantajos, altfel toti cei pe minus o cacarisesc! Cum au dat OUG 57, pot da si ei unul expres pe asa ceva! E bine cum gandesc eu?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Pe oameni cu capul în nori, precum d-ta, se bazează și sistemul, pentru a lovi în oștirea cazonă rezervistă.
Eu îți demonstrez că nu este bază legală pentru păstrarea cuantumului favorabil beneficiarului, după actualizarea din iulie, și d-ta bați câmpii cu garduri, bețe și jurnaliști de investigații.
D-ta nu vrei să înțelegi că după recalcularea potrivit art. 109 și 119, peste 60 dintre pensionarii militari au cuantumul recalculat mai mic decât cel în plată și că nici prin actualizarea din iulie cuantumul recalculat nu ajunge le nivelul cuantumului în plată?

Leon spunea...

Domnule H, ati sesizat corect aceste scapari legislative care trebuie remediate rapid. Imi permit sa vin si eu cu urmatoarele propuneri:
1.La Art.60 al Legii nr.223/2015, privind pensiile militare de stat se introduce alin.(2) cu urmatorul cuprins:
(2) Prima actualizare se va face ,din oficiu, in luna Decembrie 2017.
Motivare: In luna decembrie se va finaliza procesul de recalculare a pensiilor militare si de actualizare vor beneficia toti pensionarii militari din Sistemul de Aparare.
2.La Art.60 al Legii nr.223/2015, privind pensiile militare de stat se introduce, dupa alin.(3), un nou alin.cu urmatorul cuprins:
(3)In situatia in care cuantumul pensiei rezultat in urma actualizarii este mai mic decat cel aflat in plata, se mentine acest cuantum pana la data care, prin aplicarea formulei de calcul prevazute de lege, se obtine un cuantum al pensiei mai mare.
Motivare:- Nu se micsoreaza nici o pensie militara respectandu-se principiul unui drept castigat. In acest caz se renumeroteaza alin.(4) si (5).
-Este prevazut acest continut si la Art.169.alin.(5) din Legea nr.263/2010, privind sistemul public de pensii.
Deoarece OUG.57/2015 este inca in dezbatere la comisii in Camera Deputatilor este momentul sa venim cu aceste propuneri cat mai repede posibil.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Mulțumesc!
Nu, actualizările să se facă la vremea lor, adică din momentul majorării soldelor activilor, ca să beneficieze de ele cei menționați în articol, dar să nu prejudicieze cuantumul în plată al celor cărora pensia recalculată este mai mică decât cea în plată. Si...acestia din urmă nu sunt puțini.
Da, completarea art. 111 se poate face prin Legea de adoptare a OUG 57, aflată în dezbatere și lăsată în nelucrare de mai bine de un an, la Camera Deputaților.
Mă intrigă atitudinea zeflemitoare cu care privesc unii cititori situația, ceva asemănător întâlnid și în anul 2015, când atrăgeam atenția că Legea 223 trebuia retrimisă în Parlament pentru îndreptarea greșelilor de redactare, după introducerea unor amendamente în Comisiile raportoare.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Draga H-ule,
Multumesc pt. complimentul(nemeritat)care ma flateaza, cu un miniscul amendament: Eu ma lupt cu sistemul pe viata si pe moarte prin Tribunale si Curti de Apel ( norocul meu ca am dobandit o mostenire )nicidecum nu are cum sa se bazeze pe mine. dimpotriva , daca ar fi fost mai multi ca mine, indivizi "de sistem" (slugi obediente si oportuniste)gen Maciulica , Zdranfirica ,Dr.LuK ,etc.. si cu stapanii lor gen merc(e)ologie , stef. gh. , academia Ciolpani , etc.. NU AR FI EXISTAT. Sistemul are mari probleme cu mine ( am multe probe in batistuta de cum "lucreaza" el sistemul), iar tu lasi sa se inteleaga ca sunt pe mana cu ei... Referitor la interpretari juridice sa stii ca nu rezist , ma ia somnul sau ma doare capul când incerc sa le descâlcesc si de aceea te rog sa fi mai MILOS cu cei ca mine...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Onesti s-a anuntat ploaie torentiala cu cupoane de penzii si fluturasi de bancomate...Pe la domniile voastre cu ce ploua? Cumva cu decizii de recalculare? Oricum, de plouat toti suntem ,,plouati'' de la stirile astea, nu tocmai bune pentru noi, deocamdata, si care ne tin tensionati de ceva vreme...Totusi, am incredere in Fiola Gladiola ca ne va rezolva cumva pana la urma! Doamne, ajuta si noapte buna tuturor! Noaptea e un sfetic bun si pentru alesi...

Leo spunea...

SUPER Cornelius ! te citez: " Totusi, am incredere in Fiola Gladiola ca ne va rezolva ".... Mi-ai amintit de tinerete când trebuia sa ajung de la 2490 la Rg.mc. si trebuia sa merg pe centura cu 2 benzi pietruite a Bucurestiului , iar uneori mai era cate o Fiola Gladiola de camp , care intreba exact ca tine ; "Sefu ,va rezolvati ?".... Te pup Cornelius si noapte buna si sa visam frumos..

ghurse spunea...

Situatia este simplu de rezolvat. Conform art 60, alin 1, lit a), actualizarea pensiilor persoanelor ale caror drepturi de pensie au fost deschise inainte de aparitia legii 223 se face doar la cererea acestora. Nu se face cerere, nu se actualizeaza.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Centrul pt. documentare si informatica?...jos la parter? intrarea spre paza? iordache iti spune ceva?

Huhu Rezea spunea...

@Carpe Diem
Vezi că te ghidezi după textul legii inițiale. OUG 57 a scos acea dispoziție din alin (2).
Oricum, art. 111 se referă numai la operațiunea de recalcularedin art. 109 și 110.
@ghurse
Nu mai este nevoie de o cerere de actualizare. Se face din oficiu și fără decizie. Citește Anexa 2 a Ordinului M25.

mirelamarinescu@917 spunea...

dar si la M24?

Leo spunea...

Iulian,
De la 0632 numai pe Uta si inca 2 fosti colegi de LMDC....Exact unde este si acum activitatea dar se numeste altfel.... Te pup si pe T2 la fel.

maiag spunea...

leonard,in ce an ai terminat liceul militar?poate am fost colegi,eu 71

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani tuturor celor care-si serbeaza astazi onomastica numelui de Sfintii Imparati Constantin si Elena!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anunt oficial in aceasta dimineata de la ministrul muncii: De la 1 Ianuarie, timp de patru ani si in fiecare an, se vor majora absolut toate salariile, fara nici un fel de discriminare cu 25% anual, nu sa-si ia romanii yahturi sau masini, ci sa se hraneasca, sa se imbrace si sa-si plateasca facturile la stat, bani care prin cheltuieli, taxe si impozite reajung prin rotatie in Bugetul de stat. Maine vor fi toate ziarele pline cu acest anunt, unii dintre Dv. afla printre primii de aici. Veti vedea ca nu va permite nici o discriminare care sa scada pensiile militare, va asigur de asta! Pur si simplu aceasta guvernare nu va mai permite scaderea pensiilor si salariilor din nici un fel de motiv discriminatoriu si veti vedea cat de curand!

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Desigur fosta 632! Atunci cred ca esti documentat cu CSP...ca vecin! 😎

Huhu Rezea spunea...

@radu catalin
Constatarea d-tale este complet aiurea.
D-ta nu stii care este deosebirea între recalcularea și actualizarea pensiilor?
Operațiunea de recalculare este reglementată în situațiile când se schimbă regimul juridic al pensiilor, așa cum s-a întâmplat cu pensiile militare în anul 2010 , Legea 119/2010, și în 2016, legea 223/2015. De regulă, în aceste situații s-a impus , mai devreme sau mai târziu, păstrarea cuantumului mai avantajos beneficiarului.
Operatiunea de actualizare se aplică doar dacă legea pensiilor în vigoare o prevede. Se aplică, deci, în cadrul aceluiași sistem juridic al pensiilor, pe toată durata sa, când se produce evenimentul declanșator, pentru toate pensiile calculate/recalculate.
In cazul pensiilor militare, factorul declanșator al actualizării este majorarea soldelor de grad și funcție, majorare care produce întotdeauna, prin actualizare, și majorarea cuantumului pensiilor stabilite/calculate potrivit noii legi a pensiilor militare și, de aceea, ar fi de prisos să se mai prevadă păstrarea cuantumului mai avantajos.
Alta este situația pensiilor militare în plată, recalculate potrivit dispozițiilor noii legi.
Datele oficiale spun că mai mult de 60% au cuantumul recalculat, potrivit noii legi, mai mic decât cel în plată.
Deci, actualizările lor se produc ulterior recalculării, în cadru regimului juridic al noii legi și privesc doar cuantumul recalculat, situație juridică neacoperită de dispozițiile art. 111 din Legea 223

Huhu Rezea spunea...

@Adrian
Ai dreptate. Nu observasem că în forma depusă la Senat se spune că majorarea soldelor se va face în medie cu 20%.
Putem spune că se păstrează principiul... cu cât creşte solda activului creşte şi solda pensionarului cu acelaşi grad şi aceeaşi funcţie.

mirelamarinescu@917 spunea...

DECI majorare IN MEDIE .nu chiar cu 20%,dar mai este pana atunci .

Leo spunea...

Daca este MAJORARE ( cu %), atunci inseamna ca nu este ACTUALIZARE. Actualizare , inseamna in primul rand eliminarea discrepantelor ( discriminarilor) astfel incat la aceleasi conditii de vechime , grad , functii cuantumul pensiei sa fie egal. Daca va fi majorare cu procente la ceea ce este in plata , DISCRIMINAREA nu numai ca nu este estompata ci ea va fi adancita .

Iulian Mareș spunea...

Mirela,
La capitani baga 50%!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Zici că nu înțelegi limbajul juridic... dar nu te lași de cioace.
Majorarea în medie cu 20% este pentru personalul militar în activitate. Ea conduce, automat, dacă nu se prevede altfel în actul normativ de majorare, potrivit art. 60 din Legea 223/2015, la actualizarea valorii soldelor de grad și funcție din componența bazei de calcul a pensiilor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, ar fi fost bine sa creasca totalul pensiei cu 20%, insa asta ar fi facut ca un Izmana sa primeasca la 23.000 o cifra astronomica de bani in patru ani! Poate nu stii ca asa gandeam si ma bucuram si eu, dar chiar aseara mi-a cazut fisa ca noi de fapt avem niste coeficienti pe niste tabele pe grad si functie si dupa aia se fac maririle. Pe noi, pensionarii, ne calculeaza la coeficientii aia din baza de functie si grad prevazuti pentru pensionarii militari. Dar concluzia este ca numai cuponul ala de pensie da realitatea, cu toate calculele noastre facute la rece. Chestia este ca e posibil sa blocheze astia in plen Legea salarizarii unitare din cauza salariilor medicilor, primarilor si ale altor categorii care i-au iritat pe unii politicieni, chiar ai puterii, dar mai ales ai opozitiei, zicand ca asa vor sa-i atraga pe toti primarii de partea PSD sau ca sumele sunt nerealiste. Chiar acum Cretuleasca, pe Romania tv, ne ataca baza minima de calcul la pensii, cei 85%, la pensii speciale, iesind pensii de 6000 de euro, zice ea. Vezi, ne bucuram, stam cu inima la gat in asteptare, insa intervin chestii de exagerare salariala la anumite categorii care pot intarzia adoptarea legii salarizarii. Ii doare pe ei in fundul gradinii ca de fapt astia mai amarasteni o sa-si lungeasca garlejele tooot asteptand aceste mariri, ca astia care au pensii mai mari, sau foarte mari, nu sunt ingrijorati prea tare de ce se intampla! La pensia mea amarata, de mi-ar da si 50 de lei ar fi o ralizare, desi in realitate voi lua mai mult, dar numai sa-i dea mai repede. La cei care au fost in grad de invaliditate ar fi trebuit sa se gandeasca la niste coeficienti, dar nu o sa se dea atata timp cat unii au iesit in boala fara nici macar unh fir de par din cap cazut, dar daca s-ar da pe baza de diagnostice clare, reverificabile oricand in comisii speciale, asa cum am eu bolile mele, abia atunci sa se faca dreptate pentru cei cu adevarat bolnavi si cu necesitati. Te scoate in limita de varsta din boala, asa cum am patit eu, te fura la stagiul potential de mare rahat de chierje, iti mai fura si perioada asimilata iar recunostinta statului pentru capacitatea de munca pierduta in timpul serviciului se duce dracului si mori naibii de foame si lipsuri, ba inca mai esti si luat in ras de proprii camarazi care te iau in batjocora de bolile si saracia pe care le cari in spinare cu multe suferinte, de le-ar da Domnul si lor cat nu pot duce! Deci, prietene, mai sunt zile si depinde pana atunci de taria lui Olguta si Dragnea sa le faca fata sacalilor care ni se impotrivesc la mariri! Eu sunt foarte optimist si cred cu tarie ca dreptatea se afla foarte aproape de noi! Sanatosi sa fim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ghurse: Nu prea te-am inteles si imi cer scuze pentru neantelegere. Adica cine trebuie sa faca cerere pentru actualizarea pensiei?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
I-am răspuns eu lui @ghurse. Citește ca să înțelegi.

ghurse spunea...

Pai Ordinul M25 poate sa adauge la lege? Poate sa modifice legea? Intre cele doua (lege si ordin) care care are prioritate?

Huhu Rezea spunea...

@urse
Legea deleagă instituțiile militare să stabilească procedura de actualizare. Legea a stabilit când, cum și cui i se actualizează pensia militară. Ordinul a eliminat din procedură, cum era și normal, cererea de actualizare, referire uitată în lege și după modificarea prin ordonanță.
Beneficiarul a ales cele 6 luni ale bazei de calcul înca din perioadă premergătoare stabilirii dreptului la pensie sau a recalculării.

Art. 60
(4) Procedura de actualizare prevăzută la alin. (1) se stabileşte prin ordin comun

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Intrucat in LSU s-a prevazut si acordarea de ajutoare financiare, la iesirea la pensie, consideri ca, incepand cu 2018, se va relua plata acestora, concomitent cu plata celor ce vor iesi din 2018?

PS-Suma restanta, la nivel national, nu este deloc mare, pentru buget..aproxinativ 35-40 mil €!

mirelamarinescu@917 spunea...

OK

Leo spunea...

Iulian,
Of course ,632,2574,2505,2540 the all around the same point...Te pup

R-26500 spunea...

Nu, guvernul Grindeanu nu risca nimic. Urmare a faptului ca cei vizati nu au capacitate de reactie, adica nu protesteaza.

Dincolo de impactul nefavorabil, nu ar prima data in Romania sa NU fie mentinut in plata cuantumul mai avantajos. Precedentul este creat deja de L. 119/2010 si a fost aplicat pe viu la cca. 26500 de militari in rezerva. Care am avut pensiile efectiv diminuate in perioada ianuarie 2011-octombrie 2013, fara nicio pastrare in plata a cuantumului avantajos. Atunci, unii useri de pe acest blog si-au manifestat chiar satisfactia pt. faptul ca nu ni s-a pastrat in plata cuantumul avantajos. Ba chiar si unii lideri ai ANCMRR cum ar fi C. Alexandru, si-au manifestat satisfactia. Iar noi am suportat experimentul. Nu ne-a sustinut nimeni, ne-am dus crucea singuri. Daca am fi fost solidari, experimentele acelea nu ar fi avut loc. Numai ca majoritatea celor care acum sunt amenintati cu acelasi tip de experiment, a preferat sa doarma in izmene.

Apoi am mai suportat un experiment. In octombrie 2013, ni s-au reintregit pensiile prin L. 241/2013 la cuantumul avantajos. La misto, adica din acea zi ne-au fost si "inghetate", nemaibeneficiind de nicio indexare ulterioara. "Inghetarea" s-a produs pana in ianuarie 2016. Cate 5% am pierdut in anii 2013-2014-2015 fata de ceilalti, din cauza neindexarii, la modul real cam 22% tinand cont de faptul ca a fost calculat procent din procent (ne)adaugat. Daca nu ar fi aparut L. 223/2015, "inghetarea" ar fi continuat la unii pana spre anul 2025, adica pe viata. Si din nou unii useri de pe acest blog si-au manifestat deplina satisfactie pt. faptul ca ne-au fost "inghetate" pensiile! Si din nou ne-am dus crucea singuri.

Eu ce sa spun acum? La modul de normalitate, aceste experimente NU mai trebuie repetate pe nimeni. Cu toate acestea, dau si eu o dovada de un pic de egoism. La modul subiectiv, consider ca experimentele ar trebui totusi repetate, macar pt o scurta perioada. Motivul principal nu este sa pateasca si altii, ce am patit cei 26500. Ci altul! Astfel de experimente pot determina si brusca trezire a multora care au asistat pasiv la celelalte experimente. Iar unii le-au si incurajat, la modul mai mult sau mai putin vizibil.

Tinand cont de ce s-a intamplat, consider ca guvernul Grindeanu nu risca nimic. Urmare a faptului ca cei vizati nu au capacitate de reactie, demonstrat prin lipsa de atitudine in trecut fata de aceleai gen de experimente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Fac tot ce-i posibil sa va trimit pana in ora 12.00 acea hotarare. Acum va intreb cu amabilitate: Revizuirea nu presupune si reluarea calculelor cu adaugarea tuturor coeficientilor, cap-coada, a pensiei, cuprinzand si perioada asimilata adaugata la calcul, daca la trecerea in limita de varsta mi-a fost omisa? Acum, fiind pensionat in limita in 2014 si avand in vedere legea, voi fi calculat pe 80%, in loc de 65%? Scoaterea de tot a art. 40 elimina acel 80% si ramane 65%? Fac precizarea ca lg.223 are un vedere ultima decizie de pensinare, insa acolo la mine neexistand aproape nici un fel de coeficienti, nici de stagiu potential, nici de asimilat, dar poate ca se impune si tapetarea acestora sa se evite contestatia pe un drept pierdut, chiar daca instanta a decis ca nefacand contestatia in 30 de zile in 2014 la trecerea in limita nu pot avea pretentii reparatorii. Nu stiu ce sa cred, nu stiu de fapt daca nu cumva pierd definitiv dreptul la stagiul potential, desi el reprezinta recunostinta statului pentru capacitatea de munca pierduta. Ar fi criminal si nedrept sa fiu privat de un drept din cauza ca un idiot neatent sau nescolit mi-a omis un calcul! Multumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gelu Olescu: Atata timp cat jigodiile dintre noi ne saboteaza in interes pesonal, si nu sunt multi, doar o mana de alienati, cam greu sa facem un front comun reparatoriu, mai ales ca n-avem un lider coordonator al actiunilor de atentionare a politicului! Cati politicieni urmaresc aceste 2 bloguri?, insa avem sperante la niste politicieni rezervisti, daca vor fi si in asentimentul nostru! Eu n-as mai permite postarile celor care sustin amendarea totala a Aart, 40 si asta trebuia facuta de mult, si sa-si posteze idioteniile pe paginile lor, nu in aceste traficuri virtuale de mare intensitate si influenta!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

@ Corneliunson ..
Ce grad militar ai avut la trecerea in rezerva ..??

gheo spunea...

Dupa reglementarea tuturor : stabilire a vechimii, depunere documente, stabilire a cuantumului, plata pensiei ... etc, recalculari si actualizari, spre sfarsitul actului legislativ, Legea 223/2015, *intra articolul 111 care printrun singur alineat prevede ca : ”In situatia in care se constata diferente intre cuantumul pensiilor stabilit potrivit prevederilor art.109 si 110 si cuantumul pensiilor aflate in plata se pastreaza in plata cuantumul mai avantajos”. Probabil ca *ordinea stabilirii tuturor reglementarilor din lege sunt anumite numerotate intro anumita ordine pentru a clarifica, pe rand fiecare activitate de stabilire a pensiei iar art.111 incheie aceste reglemntari, dupa acesta nemaifiind nici o alta reglementare care sa *puna sub semnul intrebarii cuantumul pensiei*. De unde a pornit *tematica anularii cuantumului mai avantajos ???*, la legea civila, 19/2000, aceasta reglementare a cuantumului mai avantajos a ramas *litera de lege pe toata perioada aplicarii ei !. Daca aceasta *tema* a fost *tratata* iar eu am pierdut *firul* va cer scuze si ... un raspuns *simplu, scurt si la obiect, cu multumiri*.

tigri2 spunea...

@Cornele,in postareile anterioare, ai facut "ciorba a la Radauti". Tu ai citit ce prevede legea 223 in forma originala si ce prevede art.40(al OUG-57/2015), marefer la cuantumul d epornire al bazei de calcul>>>tocana de legume.
In primul rand , anularea art.40 ar provoca o amanare a actualizarilor si recalcularilor (pana la emiterea altor hotarari care sa faca L223 viabila pentru toata lumea) asta nu inseamna ca gelu sau Huhu detin "panaceul universal", exista si alte solutii daca s-ar anula art.40 si anume emiterea de Norme de aplicare a Legiii 223 , norme asteptate de noi in toamna anului 2015.Oricum in aceasta ecuatie intra si M-25. Chestia ca noi suntem simpli observatori, vedem ce vor hotari factorii de decizie cu asistenta reprezentantilor nostri la discutiile finale(semifinale) din CD

Mitica spunea...

Fratilor nu mai inteleg nimic........rau ca e art. 40...rau ca dispare art. 40.....Cum o dai niciodata nu e bine in Romania....Doamne...in ce tara traim...

Iulian Mareș spunea...

Cazar.
Calculeaza si tu...vekime efectiva 10 ani, din care 1 1/3 armata, 2 soala, 6 2/3 activitate! Parca urmatorul grad era la 4-5 ani, deci...

Iulian Mareș spunea...

Mirela,
Conditiile de munca au contat pt stabilirea vekimei cumulate!
Inainte vreme era altfel...roaga pe cineva mai in etate sa explice...citesc ca unii au facut solicitari pt plata unor reincadrari in grupe de munca...
Eu nu fac obiectul! Dar de ce te zbati asa aprig....caci ai zis ca ai o pensie mareee!
Vezi, daca plecai cu mine in Mexic....nu ne durea capul! Mestecam frunze de koka...besm suc de cactus cu tequila si sare!...asa, pierdem timpul si viata trece! Si nu se mai intoarce.....

Trofin spunea...

Privind actualizarea pensiilor militare de stat , in virtutea art. 60 din L223/2015 modificat cu OUG 57/2015 , nu este exclusa procedura de aplicare a Legii salarizarii unitare a personalului platit din fondurile publice ( actualul proiect L111/2016 art. 37) . Adica incepand de la 01.07.2017 componenta solda de functie compusa actualizata si majorata ( la nivelul datei de 01.01.2016) prevazuta in Anexa 1 la Decizia de pensie sa fie majorata cu 20% si cu 25% de la 01.01.2018 ( si nu reprezinta o mare realizare sau efort fiindca soldele de functie luate in calcul la recalcularea pensiilor sunt mici ) iar incepand cu 01.01.2019 pana la 31.12.2022 soldele de functie de la nivelul datei de 31 dec. 2018 sa fie majorate anual cu 25% din diferenta dintre cuantumul la 31 dec. 2018 si cuantumul care va fi la 31 dec. 2022. Aceasta ar fi o ipoteza de lucru pentru soldele de functie. Cum se va proceda cu soldele de grad si sporuri , nu sunt alte previziuni decat acelea din modul de calcul stabilit prin M25/2016.Asadar , exista posibilitatea ca baza de calcul a pensiei pentru actualizare sa se determine anual . Cuantumul pensiei la actualizare nu cred ca se va stabili printr-o simpla indexare a cuantumului de la data majorarii soldelor de functie.

Mr. St. spunea...

Să îțeleg, deci, că în urma reactualizării 60% din pensii vor scădea...; cumva cele care au crescut la recalcularea lui Boc? Eu așa cred; am un caz în familie...

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: V-am trimis mail-ul cu hotararea. Am avut probleme cu resetarea Google, abia am putut intra in blogul Dv.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Daca ne uitam cu atentie, instanta a fost deturnata cu viclenie de la scop de catre catre jurist, si anume: A facut-o sa creada ca eu contest decizia, ori scopul meu a fost doar acordarea dreptului la revizuire stipulat de legea 263, ca o ultima sansa reparatorie si stiind ca necontestand la timp decizia nu am dreptul sa contest decizia! Instanta se pare ca intrand in continutul dezbaterilor a uitat definitiv de revizuire si s-a cramponat pe ideea juristului, care a facut-o in mod viclean sa creada ca eu de fapt cer doar contestatia la decizie, si nu revizuirea!

Leo spunea...

Corneliu , daca-mi spui gradul iti spun " Baza de Calcul" dupa actualizarea facuta conf. Legii salarizarii unitare care este acum la senat, la care tu apoi aplici procentele in functie de vechimea cumulata , ca sa vezi cat "de bine" "te-a rezolvat Fiola Gladiola"...

Vera spunea...

Cum pot afla ce contine adeverinta cu venitul salarial dupa care s-a facut recalcularea pensiei ??? Pot cere o copie dupa ea ? Si daca da cui trebuie sa ma adresez ? Daca nu am facut contestatie in termen de 30 de zile de la primirea deciziei (din motive obiective , respectiv boala ) pot cere aceasta in termenul de 6 luni ? Multumesc !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, nu-ti bate capul de pomana cu mine, ca la mine sunt incurcate rau treburile. Multumesc pentru amabilitate si bunele intentii, esti un om bun si sufletist, nu ca Cezar care, desi are par in palma, sau batista, sufla mucii cu doua degete pe asfalt in vazul lumii! Ca bufonii!
Eu mai intai trebuie sa rezolv cu procesul asta nenorocit in care Casa mi-a furat PERIOADA ASIMILATA, pe care instanta o porecleste PERIOADA CONTRIBUTIVA, apoi eu le-am cerut sa-mi dea o rezolutie de a obliga Casa sa-mi aplice REVIZUIREA pensiei, ca urmare a neglijentei mele neitentionate de a contesta decizia in tipul legal, nestiind de fapt ca nu am in decizie trecuta perioada asimilata, cat am fost in pensie de invaliditate. Ma duc in Apel, orice ar fi si poate ca ma ajuta Dl. Huhu Rezea cu o idee. Astea sunt o parte din probleme. Chiar nu-mi doresc acum actualizarea, din moment ce nu mi-a venit inca recalcularea.
Da-ti seama sa-mi vina pe minus, pentru ca acolo in ultima decizie nu am aproape nimic, e alba decizia mea ca laptele de la sanul mamei: Nu am grupe, nu am perioada asimilata, nu am nimic: lemn Tanase! Si Lg. 223 spune ca esti calculat dupa datele din ultima decizie, si daca contesti dupa aia iti dau in cap cu legea, dar nu zic ca din cauza lor am decizia mutilata, alba ca mortul de pe nasalie, iar necunoasterea mea legislativa de atunci m-a facut sa nu contest nimic, bucuros poate ca primisem cuantumul avantajos! Acum ma confrunt si cu eliminarea cuantumului avantajos, poate cu satana de coeficient de 65% baza de calcul, daca nu s-a aprobat ingerul de 80%,si daca imi vine pe minus o sa-mi faca una din variantele:
1. Sa-mi propteasca pensia in rate pentru ani si ani de zile, sau toata odata pentru cateva luni la rand, si atunci pot sa ma duc dracului, sau:
2. Sa nu mai primesc, pana la decesul meu, actualizari si sa raman tot pe nenorocita asta de pensie cu amputare, sa recupereze paguba! Si, atunci, unde este dreptatea sociala de care tot clampansc ei? Pentru mine, aceasta actualizare poate fi chiar un rau, si chiar nu mi-o mai doresc pana ce nu-mi vine recalcularea! S-o dea la toti, mie, nu, pana nu-mi vine recalcularea! Deci, nu ma mai intereseaza absolut deloc pana la rezolvarea problemelor de mai sus! La asta sa se gandeasca si cei 60% cu recalcularile venite pe minus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Carmen, daca ar posta Dl. Huhu Rezea, ca eu ii dau cu drag permisiunea, o dovada de-a mea ce zice o instanta despre cei care nu contesta o decizie de pensionare la timp te-ai lamuri! Si eu puteam sa invoc boala, si am probe de daram Lagarul Capitalist, Europa, dar nu innapoiatul Romanistan de ev mediu timpuriu, unde judecatorii te dau hrana la caini, calcand in picioare principiile circumstantelor atenuante si permisivitatii in necazuri deosebite! Doar Dumnezeu sa fii, altfel nu esti iertat pentru greseala de a nu stii, sau de a cunoaste legile statului ca sa poti contesta ceva! Poti sa te uiti la o decizie 24h. din 24h, dar daca esti paralel cu ce scrie acolo si in lege, degeaba...
Ce dracul sa contesti tu, ca om de rand si nefiind jurist?! Astea sunt metodele staliniste care ne termina pe noi, ca daca era in lege doar termenul de revizuire ce poate fi aplicata oricand la constatarea greselilor, eram si noi in rand cu Europa! Dar la mine, desi scrie in lege ca am dreptul la revizuire, Casa sectoriala m-a refuzat in trei randuri de am ajuns in instanta, su uite ca justitia tot cu ei tine, ca mi-a dat inadmisibilitate la propunerea Casei! Scurt! Si scrie clar in lege ca am dreptul la revizuire, daca am ratat contestatia, si inca Casa trebuie s-o faca din OFICIU sau la sesizarea nostra! Noi suntem negrii, draga, si ei sunt albii! Si asa vom muri!

Huhu Rezea spunea...

@corneliu
Intr-adevar, d-ta ai cerut ca sa oblige Casa sa emita o decizie de revizuire in baza art. 107 din L 263, pentru ca dintr-o gresală ti-a micsorat pensia pentru limita de vârstă cuvenită, si instanţa te ceartă că de ce n-ai contestat la timp decizia de pensie.
Asta-i farmecul revizuirii: poate modifica cuantumul pensiei stabilit greşit şi printr-o decizie rămasă definitivă prin necontestare.
Daca ai motivat cererea corect, cu textul din art. 107 din L 263, poţi sa ataci hotarârea pentru ca a modificat obiectul cauzei.
@Vera
Veniturile din cele sase luni le vezi la punctul 2 al deciziei.
Pensie nu mai poti primi pe perioada respectiva, dar, daca ni din vina d-tale s-a întârziat trimiterea dosarului, poti da dai unitatea in judecata ca litigiu de munca.

Vera spunea...

Veniturile din decizie nu sunt corecte , doresc actul in baza caruia au fost luate in calcul !!!!

Iulian Mareș spunea...

Corbeliunsson,
Mai tata, eu kiar iti inteleg supararea si kinul, dar nepricepandu-ma la hatisul legislativ de 20-30 ani in urma, mai ca-mi vine sa te intreb direct, pornind de la un calcul logic:
-cu tot cu armata (mt 1 1/3) si scoala militara (2) ai strans cam 10 ani efectivi, asta insemnand cam 6 2/3ani activitate reala!
In conditiile date, dupa accident si/sau recuperare tu nu ai mai muncit cu carte de munca nicio data? Nu ai semnat i condica de prezenta dimineata?
Ai trait asa boem, de azi pe maine?
Ma, tu te-ai crezut Emil Cioran?....in esenta la ce pensie substantiala te astepti la 10 ani efectivi si .... zici tu, 16 cumulati, care nu prea cred ca-s 16, dar asta nu conteaza?
Te-ai gandit ca daca aveai 30 efectivi, pensia ta era mult mai indestulatoare? Piate tripla?

PS-nu am scris asta, ca un drept la replica, referitor la sustinerea ta pt un prostan bahic, cand jurai ca stii ca am pensie din 5 cifre! Nu, nu am!.... cum sa am asa, nu-s magistrat, caci te reprezentam moka la proces!
Dar, am 36 ani efectivi si 54 cumulati, pe care tot nu-i pot valorifica %!
Asta, asa, ca sa vezi diferenta!
Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carmen, nu stiu ce sa te sfatuiesc...Fa cerere de revizuire, ca si mine, in baza art.107 din Lg. 263 catre Casa Sectoriala. Cere respectuos revizuirea in temeiul acestui articol cu precizari directe ale greselilor. Fa cam trei cereri, adica daca la prima nu vor, mai fa una, apoi inca una si apoi, daca tot nu vor, ca la mine, ataca in instanta ca ai fost refuzata, desi legea iti permite. Poate ca Tribunalul teritorial al tau este mai indulgent si empatic ca al meu, de la Bacau. Eu ma duc in Apel, ca este 1 proces cu infatisare si 1 Apel. Eu, fiind paduche cu banii, ma lupt de unul singur, ajutat de Dl. Huhu Rezea de la inceput, acum fiind ,,jurist'' ma pot descurca singurel, ca uite: Tocmai mi-a dat mura-n gura pe procedura! Important, draga mea, sa le aratam muschii si nu cedam in fata lor, sa vada ca ne pasa, ca ne opunem abuzurilor, ca luptam pentru drepturile noastre, suntem niste invingatori si castigatori cu o vointa de fier! Nu ceda si du-te la lupta impotriva lor, ca mine! Loveste-i, nu-i ierta! Succes!

CEZAR spunea...

Domnul ..eventual PLOTONIER Corneliunson ..ce grad - militar ai avut la trecerea in rezerva ?
De asta depinde totul ...

Leo spunea...

Revizuirea , recursul , contestatia in anulare sunt cai extraordinare de atac care sunt admisibile numai in anumite conditii stricte prevazute. Eu inteleg ca Corneliu "a ars" etape ale procedurii judiciare si a ajuns direct la revizuire fara sa treaca prin fazele obligatorii ale unei CERERI adresata justitiei. Imi spun si eu punctul de vedere nu ca sa supar sau sa ma contrazic cu cineva. Apoi mai este o vorba "NU TE TEME DE LEGE , TEME-TE DE JUDECATORI"... In cazul lui Corneliu se pare ca rolul "activ" al jud. a fost O.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Puteti sa ne explicitati Art. 93 (2) ca aia cu cioaca fidelitatii nu se aplica la pensionari, doar acest articol poate fi sansa rezervistilor, onorabile! Eu stiu ca doar activii au fidlitate, asa ca ne-au tras-o sa nu se mareasca pensiile, doar Art. 93 (2) ne mai poate ajuta.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

****Sunt dator cu un raspuns: Am fost Gheneral cu trei stele de pe sticla de Alexandrion bauta in Valea Jiului, cu tona in zilele de prohibitie, iar ultima stea, cea din gradina Stelei fara nume, mi-au dat-o femeile reptiliene, fertile, cu care am imbunatatit situatia demografica a Vaii Jiului si ca sa-l ajung, in ciuda, din urma pe Gheneralul (Caporalul) Izmana Gamela, avansat de Maresalul Satan Basel la apelul pradatorilor de voturi din camera obscura in noaptea electorala!****

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Nu mai stiu prin ce clasa am invatat despre DOINA ca este un cantec de jale. La momentul poetic tinut de T2 , cred ca el ne-a propus o DOINA. De ce ? Nu stiu dar imi inchipui ca gruparile S + CD vor sa faca economii in Legea salarizarii cu ARMATA. De ce ? pt. ca ea ARMATA (MApN) , este cuminte nu are lideri de sindicat agresivi care sa ii apere interesele , ea ARMATA nu are ministru si conducere care sa-i sustina interesele , etc. "GLORIE" POLITRUCILOR din conducerea MApN-ului, pe care-i intereseaza numai sinecurile lor.

mirelamarinescu@917 spunea...

un capitan are acum o solda de 340 si in actuala lege este de 320, pai cum creste _ ? de ....nu stiu cate ori ,Oldga asta e proasta sau se face?eu cred ca are pe cineva din armata pe care il uraste de moarte si se razbuna pe toti militarii

mirelamarinescu@917 spunea...

O LEGE LA MISTO : VIN discutii la camara deputatilor , sa vedeti acolo mistocareala si apoi la aplicare sa vedeti aiureala

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, blogul asta nu este destinat expunerii CV-urilor personale si nici a insiruirii bolilor din palmaresul meu, ceea ce numai o instanta o poate face in cazuri extreme. Dupa terminarea liceului m-a luat in armata la un an si ceva, iar tata pur si simplu nu m-a lasat sa ma duc intr-un loc unde nu mi se garanta cazarea si lucrul in siguranta. Dupa armata m-am dus in scoala mailitara si de aia n-am eu acum vechime pentru curiozitatea securistica a lui Iulian Mares! Oricum, planul carierei mele, in mintea tatei, era sa-i urmez cariera in litere si filozofie! Nu l-am ascultat, fiind un teribilist greu de stapanit, conform varstei si aspiratiilor contrare tatei! Daca-l ascultam pe tata nu intram in mizeria si obscuritatea oferita de Armata, cel mai negru si mizer loc din societatea romaneasca, unde mi-am distrus cariera, sanatatea si destinul, definitiv! Daca ai fost CI-ist si ai naravuri de scormonitor ti-ai gasit beleua cu mine, ca nu ma voi expune la circul si ilaritatile voastre de naimiti si inhaitati impotriva-mi, si daca este sa ne mistocarim va dau clasa, va fac sa nu stiti pe unde sa va scoateti camasa, va fac de comanda ca la croitor, va asigur de asta, pentru ca doar onoarea D.lui Huhu Rezea m-a oprit pana acum, eu fiind un om cult, inteligent si civilizat, pentru ca sarac fiind am invatat carte pe burta si pe bune, nu am luat diplome ca tata nu era nici propagandist de partid comunist, si nici mama niscaiva gusteritza de partid sau matroana la Gospodaria de Partid! Stati voi pe soclul vostru de jos, ca nu va ridicati nici cu gradele, prajinile de bambus si nici cu substanta cenusie la valoare si pregatirea mea, indiferent ce-ati facut voi in viata! Iar ca empatie, educatie si caracter m-am convis de mult! Puneti-va frana si centura de siguranta pe burtica intrucat e apa mica! Rabdarea mea are si ea o limita si n-as vrea sa faceti cunostinta cu ce-mi poate pielea cand sunt scos din limite! Hai, pa!

Vera spunea...

La Casa de Pensii sectoriale mi se spune ca pe adeverinta ca si pe anexa la decizie , solda lunara a unui lt colonel (conf adev de la CMZ ) ar fi 1972 lei pentru anul 1982 ...... de rasul curcilor .La Cmz Timis mi se spune sa fac o cerere si sa cer o adeverinta cu veniturile (care precis o sa fie ca si cea inaintata la Casa de pensii sectoriala Bucuresti )si pe care o voi primii cine stie cand din cauza volumului mre de lucru . Pe nota de lichidare din ultima luna de munca respectiv august 1982 scrie retributie luna august 1982 - 4820 lei!!!! iar pe decizia de pensionare din 1982 scrie 2970 pensie militara de stat +pensie suplimentara 469 = 3439 asta in 1982 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cine a falsificat retributiile ??????si cu ce scop i-a furat tatalui meu munca de o viata !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se face multa risipa de bascalii si zeflameli inutile si daunatoare la adresa unor persoane defavorizate, postatori de aici si oriunde, in loc ca aceste energii sa fie canalizate spre satrapii pensiilor militare, autorii crezand ca-si fac un titlu de glorie din acesta lipsa de educatie si respect pentru camarazii aflati in suferinta. Degeaba ai o scoala militara la baza, ai titluri si grade militare, daca nu ai bun simmt si caracter! Am vazut boschetari in zdrente, mai respectuosi si educati decat un ingamfat, ingalonat si poleit la suprafata cu aur, cu interiorul gaunos si pe un piedestal de mamaliga! Pentru mine, pretuirea va fi mai mare pentru acel bochetar sarac in zdrente, dar mai plin de bun simt si respect decat cel care doar poleiala subtire, aurita, nu ma poate convinge ca-i si OM!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, pe toate am sa le incerc! Acum sunt pregatit de Apel. Apoi cer Revizuirea, etc. Dar tot nu-i las sa creada ca, daca sunt sarac sunt si prost si ca abandonez! Nu sunt eu la anii tineretii ca jar mancau cu mine! La al doi-lea divort m-am tinut scai de judecatori pana am obtinut ,,din vina ambelor parti'' si am dat pensie alimentara la ambii copii in mod egal, ca a doua muiere voia de doua ori mai mult decat la primul copil din prima casatorie. Ea cu 2 avocate, eu singur si cu mainile in buzunare. La primul divort nu m-a lasat Armata, ca jar manca cea pe care o prinsesem in fapt! Probabil ca genul meu vulcanic si neietator in anumite situatii a impus sa fie scutiti de eventualele iesiri ale mele printr-o interdictie. In timp, am avut eu grija sa-mi scot parlala si in alte moduri. In viata mea n-am lasat nimic neplatit si sa raman cu ,,datorii!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carmen, la Casa Sectoriala sunt nepotisme ingrozitoare, ca si in minmister, ca doar nu o lucra acolo pe sume foarte mari oaresce titrati in matematici. Si acesti pilosi, care au cunostinte vagi in slaninoasa de matematica, fac terci din pensiile noastre! Dar cui sa te plangi? Eu pregatesc deja o plangere catre prim ministru ca la Armata sa faca un audit extern, ca la Justitie. Pentru asta trimit si o seama de motivatii. Nu de mult, un onorabil General mi-a dat niste informatii cu ce se intampla acolo, mai precis nepotisme. Daca fac sapaturi si apelez la anumite personalitati cu care am legaturi stranse, mai obtin eu informatii utile, ca de lasat n-am sa-i las pe talharii care mi-au hacuiit pensia! Sa nu se culce pe-o ureche ca nu le fac bucata, asta sa stie de la mine! De la ei au pornit si actiunile legislative sa fim blocati la pensii si se va afla cine si in ce mod s-a actionat, numai ca prim ministrul sa fie serios si sa ne dea curs plangerilor. Degeaba fac eu, daca inca o mie din cei cinci mii care se ochesc pe aici nu fac si ei! Toti asteapta doar de la altii sa faca ceva! Eu, neducandu-ma in Parlament sa ajut, nu mai am nici o pretentie si imi merit soarta, dar macar sa le fac bucata alora din minister si casa sectoriala ca sa nu zic ca nu am pus si eu umarul cu ceva! Si am dinti foarte mari impotriva lor si vor vedea cat de curand asta! Dar nu fac nimc pana nu primesc recalcularea sa am o motivatie si mai profunda, chiar furioasa rau de tot, vorba lu' Portocala! Salvarea lor este sa castig la Apel procesul si daca se face dreptate in Camera Deputatilor! In caz contrar am sa le fac ziua si raul, asa cum mi-au facut ei mie! Le pun pe cap toate controalele si lighioanele, mai ales ca apelez si la opozitie ca puterea sa nu ingroape mortul! Planul, ehei, de cand il am in cap si-l macerez!...

mirelamarinescu@917 spunea...

termen depunere aamendamente la CD este pana la 29mai ,pana pe 6iunie deoun raportul sa intrela vot final asa ca astia nu au liber de ziua aia a coplilului , DECI putine sperante

Leo spunea...

Corneliu, cei de la 2505 in frunte cu Dr.Luk , pe filiera Zdranfirica &CO + Roland sunt vorbiti sa utilizeze sintagma " NOI APLICAM NUMAI LEGEA"..Dar ei aplica numai legea care le convine lor si stapanilor lor , politrucii. De ce de exemplu adunatura de mai sus nu aplica Art.2 alin. b)din L223/2015 (art. nemodificat de OUG 57/2015) ? Ei aplica numai ceea ce duce la scaderea bugetului cu pensiile prostilor , nu si cu ale lor. Intr-un fel , gruparile (de tip sicilian din anii '70) de care am pomenit mai sus aplica cu mult zel politicile politrucilor de care depind functiile lor. Marea gaunosenie este la varful MApN-ului , la POLITRUCI.
Ai grija cum formulezi cererea de apel , sa contesti punct cu punct ce scrie in Hotararea pe care o apelezi. Iar mai apoi scrii si ce vrei tu..."GLORIE" POLITRUCILOR.

Iulian Mareș spunea...

Sunt unii culti cam tot atat cat sunt si pictorii naivi!
De cand specializarea CI este supusa oprobriului public, fie si clamata de trantori si nu insecte?
Dar, nu am avut onoarea sa descifrez tainele muncii operative!
In skimb pot concluziona: puturosii se simt de la 100 Mm!

tigri2 spunea...

Eu adun amendamente, dar vad ca sunt boicotat de R-26500 care nu vrea, sub niciun motiv sa se schimbe ceva , iar aici vad ca nu mi se publica aplicatiile. Imi pare rau pentru altii,amendamentele noastre vor fi pe masa discutiilor.

tigri2 spunea...

Cam ingusta ...gandirea,cataline! Egoism rautacios!

CEZAR spunea...

joi, mai 25, 2017
radu catalin b ,,...Unii pensionați acum 20 de ani vor să fie recalculați, actualizați și indexați de mii de ori când nu au lucrat în aceleași condiții ca cei din urmă.
***
Ai dreptate Radu ..au muncit si trait in conditii muuult ..mai grele....
Cateva exemple ...spectrul unui razboi iminent cu CCCP..in conditiile in care eram doar carne de tun ...
Spectrul ..muncilor agricole si industriale (minerit canale ..fabrici si uzine ..)practic NIMIC nu se facea fara aportul consistent al armatei...
Munca cu militari ..in termen ..total dezinteresati si neprofesionisti ...
Din vara pana in Toamna tarziu ..munci agricole (din Timisoara am ajuns la Calarasi si Zimnicea )..apoi pe timpul iernii ..zi lumina si toata noaptea ..in poligoane..sa indeplinil PPLP...!!
Acum eu zic ..ca-i parfum ..chit ca ziceti ca luptati in t..teatre !!!!
PS..poti spune cand si daca ai participat la o ofensiva de amploare ..macar batalion ..in teatre ..dar o lupta de aparare in care inamicul sa vina cu forte superioare ..macar de 3x..asa cum scrie prin manuale ...???

CEZAR spunea...

@ Corneliunsson..
Vad ca-i dai replica lu m-Alul..pana mai ieri prietenul tau de nadejde si cel mai dintre cei mai ...!!
Este mai bine sa nu o faci , caci te autobagi tot mai mult in namol ...!
Multe nu se leaga ..in expunerile tale alambicate ..!!
Chiar crezi ca nu se observa ..
Un ex ..
La Armata pe care o ai tu ..doar subofiter puteai sa fi ..cel mult pluto....
Pe vremurile alea ...liceul nu era o cerinta pentru scolile militare de subofiteri ..
Tu te lauzi ca ai invatat pe rupte ..ca esti cult ..inteligent...
Bun ..unde cand si mai ales ..pentru ce ai facut toate aceste eforturi care nu se regasesc cel putin in CV.pe care.l prezinti ...??
Cativa ani de armata ca subofiter ..si cam atatica ...
Sa sti ca facand o comparatie de bun simt ..intre aportul tau ca militar ..pe gradul si functia pe care ai fost incadrat ..nu ai o pensie tocmai mica..!!
Eu ca ofiter superior si cu vechime tripla fata de tine (cu suficiente functii asigurate )..ar trebui sa am macar de vreo 5 x mai mult ca tine ..
De alti nu mai vorbesc...
Si vorba lu m-Alul cred ca ti-a cazut ..turba in cap si nu ..antracitul ..dupa cum bati in clape si mai ales dupa cum se pare ca ai batut pentru unul ..altul ..
Concluzia ...las-o mai usor..!!
Alti.. sunt mult mai indreptatiti sa ..ceara de la Armata ..sa fie nemultumiti ..etc ..

Leo spunea...

Mai jos este un link catre site-ul guvernului. Facand click pe "Raspundem Cetatenilor" , gasim raspunsul dat de Guvern unui cetatean , ca la stabilirea soldelor NU se utilizeaza VRS-ul ( Valoarea Sectoriala de Referinta). Daca pt. stabilirea soldelor activilor NU se utilizeaza VRS-ul , este legal ca la stabilirea cuantumului pensiei sa se foloseasca acest VRS , din moment ce PENSIA si SOLDA sunt conectate conf. L223 ?
http://gov.ro/ro/media/comunicate/guvernul-raspunde-cetatenilor&page=1

CEZAR spunea...

Pentru cei care ati facut Liceul militar ..scoala militara ..puzderie de cursuri si chiar AISM...dar nu ati ajuns ..colonel :
****
Gheorghe Vişan

Colonelul Gheorghe Vişan este absolvent al Facultăţii de Litere şi Istorie din cadrul Universităţii din Craiova şi al Cursului postuniversitar de jurnalism (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti). Este preocupat de domeniile economico-financiar, literatură şi sport. Realizează pagina financiară din săptămânalul armatei „Observatorul militar”.
*****
Sper sa nu va apuce ameteala ..de dreapta ...!!!
*****
http://presamil.ro/ameteala-cu-prioritate-de-dreapta/...restul ii tacere ...!!

tigri2 spunea...

@ HUHUREZ , De ce mi-ai cenzurat raspunsul dat lui radu catalin, in fond era art.2 din legea 223/2015/

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Ti-am spamuit doar comentariul in care te refereai cam grosier dspre😻 Potecar👦

tigri2 spunea...

@Huhu, dar tu citesti ce spune R-26 si un k.t?

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.