Un produs Blogger.

miercuri, mai 10, 2017

Solidari cu protestul din fața sediului PSD al Comandorului(rez) Nicolae Vlăduțoiu

57 comments

Astazi, începând cu ora 09.00, îmbrăcat cu ținuta de instrucție, comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţoiu a fost prezent alături de colegii săi, în fața sediului PSD din București, pentru a manifesta indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere. Aceştia au depus Scrisoarea de protest adresată lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat.(Cuget Liber)


Multe din îngrijorările și avertizmentele exprimate în Mesajul Domnului Comandor Vlăduțoiu le găsiți și în articolele și comentariile din ultimii 2 ani de pe acest blog. 
Se pare ca politicienii nu știu să aprecieze greutatea cuvintelor exprimate decent. Ciulesc urechile doar la  acțiunile ieșite din comun.


Domnului Liviu Dragnea
Presedintele Partidului Social Democrat
De peste 25 de ani asistam la erodarea, cu buna stiinta, a Statului Roman. Am asistat pasivi la adevarate acte de tradare nationala: distrugerea industriei si agriculturii romanesti. Asistam la stergerea de pe harta lumii a acestui colt de rai binecuvantat de Dumnezeu. Ne-am saturat sa fim batjocoriti si umiliti in lume, pentru ca cei care ne-au reprezentat nu au avut niciun interes sa promoveze si sa pastreze in relatiile internationale adevaratele valori, autentice ale Romaniei
Luati masuri hotarate si:
Opriti defrisarea padurilor, vanzarea pe nimic a bogatiilor solului si ale subsolului.
Opriti exodul fratilor si copiilor nostrii pe meleaguri straine pentru o paine mai buna.
Opriti derapajele nepermise ale Institutiilor Statului.
Opriti politica de educatie a copiilor si tinerilor nostrii prin programe scolare menite sa “prosteasca” nu sa dezvolte.
Opriti politica de desnationalizare prin tainuirea adevaratei istorii a poporului roman si interziceti propagarea istoriei contrafacute in laboratoarele celor care ne vor pieirea.
Harta Europei, dar mai ales harta Romaniei, este plina de crucile eroilor neamului care au luptat, s-au jertfit si au platit pretul suprem, VIATA, pentru a lasa o mostenire extraordinara urmasilor lor si urmasilor, urmasilor lor.
Opriti politica de umilire si de discriminare a militarilor romani, politica ascunsa, de desfiintare a Armatei. Politica promovata in ultimi ani este un act de INALTA TRADARE. Desfintarea Armatei inseamna desfintarea STATULUI. Militarii si personalul civil din armata Romaniei sunt cei mai prost platiti din societatea romaneasca. Armata este echipata si inzestrata necorespunzator.
Sa credem ca proiectul Legii Salarizarii Unitare a fost eleborat fara acordul dumneavoastra? Ma intreb de unde atata cinism si rautate la adresa militarilor activi si in rezerva. Oare ati observant cate articole din Legea Fundamentala, Constitutia Romaniei au fost incalcate?
Seful Statului Major General, comandantul de facto al Armatei Romane, are acelasi coeficient de salarizare cu manelistii si cu manuitorii de papusi-marioneta! Comandantii de unitati si mari unitati sunt situati pe trepte de salarizare inferioare celor in care sunt incadrati clovnii si alti artisti de circ Nu stiati? Va prezint doua exemple:
Seful Statului Major General (General cu patru stele) coeficient 4,35 (pag. 56 draft) pe aceeasi treapta cu dirijor, coregraf, solist vocal, manuitor papusi-marioneta:
Colonelul (comandant de unitate, mare unitate) : coeficient 2,32 2,74, pe aceeasi treapta cu sculptor papusi (pag. 56), sufleor (pag. 57) si cu o treapta mai jos decat un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau manuitor papusi: coeficient 3,37 (pag. 58),
Ca sa nu mai vorbim ca prin art. 40 din proiectul Legii Salarizarii Unitare incalcati drepturile de pensie ale personalului militari- actualizarea in timp real.
De aceea nu va rog, nu va implor ci va somez sa opriti discriminarea si umilirea militarilor activi si in rezerva. 
Militarii in rezerva nu au pensii speciale. Militarii in rezerva au pensii militare de serviciu.
Militarii activi nu sunt nici manelisti, nici papusari si nici artisti de circ. Ei sunt luptatori care au jurat sa-si apere tara chiar cu pretul vietii!
Indreptati DISCRIMINAREA PENSIONARILOR MILITARI, provocate de LEGEA 223/2015 SI OG 57/2015, care nu respecta principiul actualizarii si recunoasterii situatiilor juridice similare: la grade, functii, specialitate, vechime egale – pensii egale, indiferent de anul pensionarii.
FITI ROMANI, FITI PATRIOTI SI LUPTATI PENTRU TARA DUMNEAVOASTRA!
Cu stima si consideratie
Comandor(rez) Nicolae Vladutoiu

Foto DcNews

57 de comentarii:

Leo spunea...

FELICITARI pt. atitudinea d.lui comandor (R)
Daca in fiecare zi ar fi cel putin un astfel de exemplu , cu siguranta ca altul ar fi efectul. Totusi , eu cred ca intr-un stat evoluat si civilizat ar fi anacronic ca un ofiter superior al armatei sa ceara atentia unui sef de partid politic (care nici macar nu este prim-ministru , ba mai mult este si condamnat). Asta valideaza starea jalnica in care a ajuns Romania.

Iulian Mareș spunea...

Je suis comandor Vladutoiu!

Leonard...vezi ce sef brav am avut la un moment dat?
Cel putin o persoana ar fi trebuit sa lipseasca din foto de grup!
... sa vezi cand voi protesta eu.... pe CRM! 😂😃😆

PS-te pup! 😄

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dintr-o eroare am postat pe alt articol gandurile mele de solidaritate si felicitarile mele indreptate bravului ofiter rezervist, Dl. Comandor Nicolae Vladutoiu!
As face o remarca foarte acida aici: Sunt cateva mii de rezervisti bucuresteni, insa doar o mana dintre acestia s-au invrednicit sa urce intr-un metrou cateva statii si sa se alature distinsului oaspete, venit tocmai de la capatul tarii, chiar fiind si grav cardiac, sa lupte, printre altele, si pentru localnicii rezevisti bucuresteni!

Chiar nu va este rusine sa fiti lasi si indiferenti, chiar cu viitorul pensiilor domniilor voastre, eu neavand macar aceasta pretentie ipocrita ca altii sa lupte pentru mine, dar macar avand o problema sociala deosebita, de saracie si distanta foarte mare, ca sa fiu mai direct, macar am postat pe blogul Senatului mai multe opinii, cam vreo douazeci, asa cum le-am gandit eu, bune, rele sau nebune-dar am facut-o cu obida si osardie sa atrag atentia in numele tuturor crezand ca am in spate zeci de mii de sustinatori, ceea ce domniile voastre lenoase au refuzat chiar si acest lucru minor si usor sa-l faceti, desi rezervistii bucuresteni bat recordul in a detine calculatoare personale! Aflati de la mine ca postarile militarilor sunt sub 100, ceea ce este un mizilic de nebagat in seama de politicienii care vor lua Legea salarizarii la frunzarit cu tot cu opinii! Puteti sa ma si injuirati si sa ma ironizati cat doriti, dar va zic de la obraz: Rusine!
Si ma intreb: Cati dintre domniile voastre, care ma flegmuiti in bataie de joc pe aici, ca sunt bataios pe un stil ce nu mi-l agreati, v-ati dus alaturi de onorabilul Comandor sau ati postat pe site-ul Senatului, domnilor ipocriti, ca sa fiu mai transant si poate inteles?

CEZAR spunea...

@ CORNELIUNSSON..mai baga vreo
200..si vei capata titlul dee erou ....!!!

CEZAR spunea...

Asteptam cu interes ..un COMANDANT DE BRIGADA...sau CORP sau Armata .....!!
Sa simuleze ...in poarta la Dargnea ..introducerea ..rezervei strategice in lupta ...!!
Astia pot veni si cu Seful de stat major ..ca ci fara ..erau ..morti ....

Huhu Rezea spunea...

O acțiune de protest are impact direct proporțional cu gradul de mediatizare.
Acțiunea Comandorului a fost excelent mediatizată. E mai eficientă decât un miting organizat de sindicaliștii disponibilizați.
Se vede mâna redactorului Pavel Lica din București, cel cu bască și ochelari din poză.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu
Eu vad si blue eyes....pe langa!
Astia nu pierd okazia sa se infiltreze! 😠👿

Huhu Rezea spunea...

@Mares
E foarte bine dacă sunt și securiști printre cei care îl însoțesc pe Comandor. Articolele 40 din OUG 57/2015 și Proiectul Legii salarizării nu îi lovește și pe ei?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SRI a intrat total in umbra si i s-a emis un cod de etica si deontologie care-l tine departe de lume, precum calugarii tibetani. Sera de rosii, Codlea, a fost mulanul care le-a distrus reputatia punandu-i pe acesti surdo-muti sa faca anchete pe justitie politica. Pacat, mare pacat ca s-au inhamat la cateva lucruri necurate, fara voia lor si numai din cauza gloabei potcovite de la DNA, amanta de interes a lui Sera de rosii, Codlea, cea care de fapt a distrus SRI, Justitia si normalitatea din politica! La ce venituri au rechinii astia nici nu iau in considerare Art.40, precum guvizii kaki... Hai sa fim seriosi: Astia la cat ,,muncesc'' nu merita nici 1/3 din ce castiga un militar! Sunt cateva umbre infiltrate in mediile interlope si de terorism, in rest, vax: Viata de belferi ce se bat de musca, dar pe banaret cacalau!

Iulian Mareș spunea...

Mirela,
Nu prea ma tem rau sau foarte rau de nimic dar, ma tem de vii morti!.... deci cu atat mai putin de fantome sau skeleti!

Huhu & Leonard,
Cand pensia nu conteaza nici 5% din keltuielile/veniturile tale, atunci de ce te-ar interesa art. 40 sau 69?

Iulian Mareș spunea...

Rezumat sec!
Cand Gadea si-a dat seama de expunerea comandorului -M (R) Vladutoiu Nicolae, a dorit s-o dreaga, ca vezi doamne, senatorul Serban garanteaza modificarea, ca seful SMG este asimilat demnitarilor si este pe alta anexa.... fraze de prostit prostii! Ce garanteaza Serban pt altii, cand nici pt el nu poate?
Contracarat, Cdor Vladutoiu a ramas ferm in afirmatia lui (coeficient sef SMG=4,35=cu cel al papusarilor, spre deliciul si ironia lui Ciuvica, la adresa PSD).
Gl. Abraham a sustinut pozitia comandorului, in casca Gadea a avut confirmarea, iar in pauza i s-a listat legea si anexele cu tabelul!
Pt ca domnul cdor avea sa mai loveasca sub linia de plutire s-a dat pas dupa pauza, spre alte subiecte, cu toate ca se promisese revenirea la subiect!

Kara Deniz sau alta persoana,
-daca aveti nr de telefon al lui nea Nae, as vrea sa mi-l dati, cu acceptul lui; tot skimband mobilele, l-am pierdut; mi-a fost sef si camarad o perioada!

mirelamarinescu@917 spunea...

TREBUIE sa il intrebe cineva pe acest GADEA cine la sfatiut sa nu mai revina la subiectele comandorului _ ? urma sa ridjce tocmai articolele cu pensiile . Si acest GADEA mi se pare o unealta

CEZAR spunea...

Marinarul imbracat in uniforma de infanterist de nisip ..(deci port ilegal de uniforma) si-a facut ..datoria ..
Lumea a aflat ce indicatori de rahat au bastanii din ..aparare ..
Se va rezolva
Pensiile ..care pensii ..a vorbit cineva de ..pensii ..militare ???

CEZAR spunea...

PS ..asa sef ..asa ..subordonat ..!!

Huhu Rezea spunea...

Bucurându-e de o bună mediatizare, protestul a rămas cu impactul inițial, din fața sediului PSD. Invitarea comandorului la A3 a fost un semieșec cauzat de Gădea, care „a uitat” că în emisiune mai avea un invitat care anunțase că mai are ceva important de comunicat. Dezvăluirile lui Iliescu, fostul sef SPP, introdus intempestiv în emisiune, au stricat desfășurătorul emisiunii.
Prin intervenția inițială, Comandorul reușise deja să facă praf grila de salarizare pentru apărare, ordine publică și siguranță națională scrisă de conțopiștii cu cotiere,finanțiști și cadriști din structurile de apărare. Grila lor a intrat în coliziune cu grila promovată de Ministerul Culturii.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Mai bine ai tace, caci vorbesti numai prostii...comandorul de marina a avut ultima functie in SMG, sef de serviciu! Uniforma o are de la o misiune in Irak! In SMG se poarta mozaic padure!
Acum....tu voiai ca sa dea 5_600 lei pe o alta uniforma, de dragul pretentiilor tale?
Asta conteaza acum?...oricum functia avuta de el este prea mare pt a intelege tu ceva!
Ai demonstrat ca esti doar hipster....batran!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu am fost marinar. Cdor Vladutoiu s-a pensinat din SMG!
Vezi pagina lui de facebook...

CEZAR spunea...

De ce a inceput cu salariile celor din SMG si nu cu ..art40..????

reddog spunea...

@Iulian Mares
Parca spuneati ca nu aveti Facebook... :)
PS: Nu e asa grav, si minciuna e o vorba, numai sa nu exagerati... :)

Gerge C. spunea...

Dintre cele 13 comisii ale Senatului solicitate, 9 și-au dat avizul asupra propunerii Legii salarizării, dar 8 nu fac vreo referire la art. 40. Nu am reușit sa accesez avizul Comisiei de apărare, unde ar mai putea exista o speranță. A reușit cineva?

ghurse spunea...

Comisia de aparare si-a dat avizul. Pensiile militare au fost excluse de la suspendare. Vedeti aici:https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L111ca6.pdf

Iulian Mareș spunea...

Red-ule
Sa nu te mai indoiesti de mine!
Nu am si nici nu fac!....kiar daca nu ai cont...tot ai acces la informatii pe fb! 😎

Cezar,
Ce treaba ai tu cu salarii din SMG sau minister? Omul a inceput cu coeficientul sefului SMG pt ca de aici pleaca toate; kiar a fost f aplicat! Saptamana asta ai gandit numai in reluare! Duminica mergi la o slujba! 😇

karadeniz spunea...

@Cornelius
Încearcă să faci o analiză a procentului tău de comentarii comparativ cu ceilalți comentatori. Analizează-ți lucid comentariile și încearcă sa găsești ceva pozitiv și util în ele pentru scopul acestui blog ori a celuilalt. Ce ai postat tu pe blogul senatului descalifică tagma militarilor. Ceea ce numești stil bătăios sunt niște elucubrații paranoice. Ești ca un virus pentru cele două bloguri făcând dificilă urmărirea șirului comentariilor prin zecile de postări aiuristice.
Chiar nu poți înțelege că ești incomod și ți-au spus destul de mulți comentatori militari acest lucru mai voalat sau nu.
Fă-ți măi omule un blog, sau cere cuiva de aici sa-ți facă unul și puneți poalele în cap acolo cât vrei fără a mai trola pe aici.

@ Iulian
Nu am telefonul dar intră pe contul de facebook al acestuia și ți-l poate da pe messenger.

Iulian Mareș spunea...

Daaa.
A scos militarii din art. 40!

VALY spunea...

Respect pentru domnul comandor !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Karadeniz: Sunt viu si nu mort! Pai, atunci hai sa tacem toti, sa se inchida blogurile, Comandorul sa plece acasa si politicienii sa faca din noi ce vor! Ce ai vrea? Sa-l laud pe ministrul Cadavru si altii ca el? Sa vin in Bucuresti si sa-i aplaud, sa le vorbesc frumos si mieros, ca o sluga si lingator de dosuri? Nu vezi ca din cei cam 35-40.000 de rezervisti bucuresteni s-au dus la Comandor doar cinci, si doar se ajungea la el cu cateva statii de metrou? Daca considera @ Huhu Rezea ca trancanesc in plus si nu sunt util, atunci sa ma blocheze, dar pana atunci eu judec cu creierii mei, care nu sunt nici idioti, nici dresati pe pupincurism si nici ce-mi dicteaza altii cum sa scriu slugareste! Daca slujesti partide si faci oficiul de ocrotitor, afla de la mine ca toata viata mea m-am lecuit sa mai fiu sluga partizana cuiva! Si am sa latru ca un caine turbat pana am sa vad idiotul ala de Art. 40 eliminat definitiv din Legea salarizarii! Nu se va mai putea aici, am s-o fac pe unde voi putea, dar de tacut n-am sa tac! Si cei care n-au nimic de zis, decat sa-i observe pe altii la modul ipocrit si codosesc, ar putea sa nu mai posteze, mai degraba!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviutatarush spunea...

Amendamentele Comisiei de Aparare.
La nr.crt. 13 se modifica art.40 din Legea Salarizarii Unitare, prin scoaterea militarilor de la amanarea recalcularilor.
https://drive.google.com/file/d/0B2E13ZuH4RTccG9KQmJteEVRa2s/view

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca in data de 10 Mai s-au admis amendamentele cerute de noi si am fost exclusi din Art. 40! Gelu Olescu a postat dovada! Asta inseamna ca din Iulie, daca va fi votata in Camere, se actualizeaza pensiile o data cu activii? Sa cititi motivatiile la amendamente. Chiar si eu am scris pe blogul Senatului de pensiile militare date de Cuza!

Iulian Mareș spunea...

Kara,
Mercic!
Citit ziarul de Constanta cu art. in cauza? Si comentul?
...puteau fi mai multe...😎

adfly spunea...

respect Domnule Comandor!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...

Sa vedem in CD

CEZAR spunea...

m-Ale ...nu am treaba cu salariile SMG..oricum au ei grija ..!!
Problema-i ca nu a mai apucat sa zica nimic despre pensionari si art.40..
Sau probabil ca nici nu trebuia ..si nu am inteles eu ..!!

Huhu Rezea spunea...

Bun amendamentul Comisiei de Aparare în privința art. 40.
Numai că, aceasta comisie acordă doar un aviz.
Decisiv este dacă și Comisia raportoare, aici Comisia de muncă, va reține propunerea în Raportul său care va fi supus aprobării Plenului Senatului.

karadeniz spunea...

@ Cornelius Ifrim
Latră cât vrei Cornelius. Constat că ești nevindecabil și nu te voi mai deranja, am și alte lucruri mai bune de făcut.
Injură-i pe toți la grămadă , reportericește, să vadă toată lumea ce ”educați și culți e militarii”. Iar dacă te-o da vreo unul în judecată pentru calomnie și vei primi vre-o amendă penală mai face Huhu Rezea o chetă și te scapă din belea.
Trebuie sa aibă și blogul asta un bufon. Voi găsi informații și din alte surse până se curăță blogul acesta de scammeri ca tine.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Omul era hotarat sa zica tot...dar, si-au dat seama ca va iesi cu sange mult...si au evitat!
Nea Nae a punctat admirabil! Coeficientul sef SMG conteaza pt repere...ceilalti se ajusteaza dupa el!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Mirela ..stai blanda fato ..
T-2 actioneaza ...!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Esti obraznic....adica sa nu se miste, sa nu aiba personalitate, emotii?
Sezi tu bland ca te zic........! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor: Intreaga mea consideratie, impreuna cu toate felicitarile posibile, frate! Poate baga astia ceva si pentru cei care au fost si sunt in invaliditati ca nu se mai poate trai, s-au scumpit toate in mod exagerat, si de 1 Iulie se scumpeste si curentul cu 1%!

@ Karadeniz: Nu stiu ce ai cu mine, de ce nu incapi de persoana mea. Treci cu privirea de mine, pur si simplu, ca pe canalele TV care nu-ti plac. Nu cred ca este frumos sa coordonezi viata si activitatea cuiva, mai ales gandirea. Afla de la mine ca cei cu atitudine si incisivi au determinat schimbarile, desi nu suntem la capat de drum si mai avem de indurat. Suntem in faza aburelilor de culise, in plen este hopul cel mai mare. Tacerea nu aduce nimic bun! Ce taraboi as face eu cu criminalii care s-ar lua de mine, ca la usa cortului, la cat am indurat si suferit de ani de zile datorita idioteniei lor, a coruptiei, la cat m-au furat talhareste si s-au indurat tot felul de furtisaguri in dauna tuturor militarilor!

Cel mai prost lucru posibil este ca inca n-am bagat DNA-ul peste cei care au tradat si au sabotat permanent pensiile militare, ca asta trebuia facut de foarte mult timp pe plageri penale cu sutele si miile! S-a ras mereu de Tigrisor, dar el cred ca a facut foarte multe pentru noi, desi i s-a reprosat mereu ironic ca se baga unde nu-i fierbe oala. Daca nu era un gurist in plus acolo, incisiv ca el, crezi ca se rezolva ceva? Nu uita: In Romanistan merge doar cu parul, strada violenta, invectivele si atitudinea dura! Restul e apa de ploaie!

CEZAR spunea...

@ m_Ale..
Tinand cont de sinergia faptelor..chiar ca Mirela trebuie sa stea blanda cand T-2.actioneaza !
Vrei sa se intample vreun accident ..???
Cat de crud esti m-Ale si asta numai si numai din cauza de gelozie ...!!
Uite la Corneliunsson ..ce osanale ii ridica ..

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Este ca darul de la greci...
Da, sunt f gelos si? Asta este scanteia vietii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Ha, ha, ha! Vezi ca peste gard te cauta Iceparu sa te puna la treaba!

tigri2 spunea...

@Cezar, am auzit ca s-a mai introdus un amendament si anume : cei ce au tras in populatie, le Revolutie primesc ,doar, pensia minima in plata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iuliane, nu fii gelos, pentru ca sunt milioane de alternative pe lume care pot compensa obiectul geloziei! Uite, astia care ucid, de exemplu, pasional muieri, de parca ar fi ultimile exemplare cu doua picioare, ar putea sa-si ia o gonflabila si ar fi linistiti o viata!

CEZAR spunea...

@ T-2
Chiar si mai putin...
PS.
Cei care au plimbat tarfele lu Tiriac cu tractorul cu elice cica vor primi spor de rusine ...cam 251.001 %!!

tigri2 spunea...

@Cornelius, este o vorba in popor" ate baga ca musca-n lapte", sau ca "musca-n aia iepei" ---asta faci tu, esti un fel de incurca -lume cu majoritatea postarilor tale fara sare si piper, deranjante si idioate. Mai cenzureaza-te si tu!

Dan B. spunea...


Am lecturat comentariile acestei postari si intrigat de faptul ca CEZAR ori este prost intentionat, ori prost, m-am decis sa-i dau o replica acida, cuvenita doar decervelatilor.
Va mai aduceti aminte de indiferenta tâmpa a unora, care spuneau ca nu-i intereseaza scumpirea benzinei, pe motiv ca nu detin autoturism? Asa si „bravul” nostru coleg, un GICA-CONTRA al grupului, un ganditor sub media ardeleneasca de reactie, care nu pricepe ca de majorarea soldelor militarilor depinde si cuntumul bazei de calcul a pensiei noastre.
Asadar, incl. la sugestia mea, a fost astfel abordata tematica siluirii tuturor militarilor, activi sau/si rezervisti, de catre politicieni, statistica legislativa demonstrand ca PSD a facut mai mul rau decat bine componentilor sistemului militar. Din pacate, la Antena 3, se pare ca a fost obstructionat de catre realizator in baza unei dispozitii oculte, caci, dupa decopertarea tampeniilor incluse in tabele (cu acordul conducerii MApN), urma si discutia despre art 40 din OUG 57/2015 (autor: PSD, cu complicitatea „ghioceilor” finantisti si judiciari din subordinea ministrului ApN).
Aseara, la DOBROGEA TV, insotit fiind de catre dl col (r) Macovei Remus, protestatarul cdor (r) Vladutoiu a avut timpul necesar (38 min) sa expuna incl. problematica inzestrarii Armatei, el fiind implicat, candva, si in cercetarea de piata aferenta achizitionarii tehnicii de lupta.
Mentionez ca protestul din fata sediului PSD a avut ecou in mass-media, ofiterul fiind, pana acum invitat la REALITATEA TV, DIGI TV, emisiunea ORA POLITISTULUI (realizata de sindicatele MAI) si la sesiunea de dezbateri organizata de catre FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA (Gl Gropan) la Palatul Parlamentului, participante fiind cca 40 structuri asociative, interesate in reformarea legislatiei in domeniul militar (urmeaza a fi precizate datele de participare)
Dar sa revin la ineptiile lui CEZARICA, acum cea cu portul uniformei! O fi inteles ca respectiva uniforma i-a fost „accesorizata” dlui cdor tocmai pentru participarea sa pe teatre de operatiuni cu asemenea specific, de desert? Iar cum, in aceste vremuri, se poarta uniforma si la deschiderea oficiala a unor magazine sau la concursuri sportive ordinare, ........, unde era imberbul CEZARICA?
In alta ordine de idei, dupa ce-am localizat, pe vis-a-vis de sediul PSD, pe pustanii cu „ochi albastri” (fotografiati fiind, au tulit-o), cei care au alarmat Jandarmeria cu privire la „constituirea unui potential grup infractional”, ne-am ales cu legitimari nemotivate, ceea ce pot crea ulterior „surprizici”, amenda contraventionala pentru miting neautorizat (6 colegi intru sustinerea protestatarului).
Personal, nu am initiat o convocare a colegilor in proximitatea sediului PSD, caci „spontaneitatea” n-ar mai fi fost credibila, insa numarul mic de participanti m-a dezamagit profund, mai ales ca actiunea propriu-zisa a beneficiat de „vizibilitate”, incl. in retelele de socializare (numai sustinere morala din partea bucurestenilor?)

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Asa cum am mai subliniat, acțiunea a avut un impact deosebit datorită mediatizării excelente.
Rezultatul a fost că Dragnea a cerut eliminarea articolului 40 din Proiectul LSU.
Nici nu mai contează ce zice cezarica sau dogarică.
Se poate spune că de la 01 07 2017 soldele de grad și de funcție care intră în calcularea / recalculare pensiilor militare se vor mări cu 20%-5,25%(indexarea pe 2017), după care se aplică art. 29, 30 și 108 din Legea 223.

Dan B. spunea...


@Huhu:
Chiar crezi ca urmeaza un nou efort al componentilor CSP in 2018?
Tin sa-ti amintesc spusele LO Vasilescu, privitoare la actuala „inghetare”, de dupa aplicarea Legii 223/2015 (actualizata cu art 40 din OUG 57/2015), valida pana-n 2019, probabil ca efect al unei viitoare OUG cu prorogare. A zis clar ca dupa ce se aproba LSU, intra in domeniul pensiilor speciale, acolo unde chiar ea ne-a introdus prin art 40 al proiectului legislativ, si iar matraseste legislatia in domeniu (cred ca deconecteaza pensia de solda).
Dragnea a impus eliminarea art 40 doar la presiunea nestiuta a magistratilor si diplomatilor, insa nici n-a uitat ca 2019 este anul cu scrutin prezidential.

Dan B. spunea...

@Iulian Mares:
Poti fi mai explicit, nominalizand persoana care ar fi trebuit sa lipseasca din poza de grup (Edmond Milea a fost cele care a fotografiat)? Tanarul de acolo era avocatul protestatarului si sef de filiala partid la Constanta. Poate eu nu trebuia sa fiu in grup? Daca ai vreun argument, as vrea sa-l stiu, indiferent despre cine-i vorba!
Asadar, cine-i persoana vizata de dta?
Tin sa-ti amintesc ca fiecare dintre cei prezenti atunci, au ajuns acolo din proprie initiativa, fara a fi fost convocati de catre cineva.