Un produs Blogger.

marți, iunie 27, 2017

Coarnă aruncă în Olguţa şi în PSD cu Legea de adoptare a OUG 99/2016

20 comments
Cu o întârziere de 10 zile, de când Solomon a modificat OUG 99/2016 în Camera Deputaţilor, a aflat şi liderul sindical al poliţiştilor că majorarea soldelor de funcţie cu 15% se aplică numai personalului militar şi civil din MApN.
Reacţia vehementă a lui Coarnă, in această după amiază, o puteţi asculta  AICI 

”Începând din 10 iulie, primele trei zile din săptămână vom protesta, după care vom face un miting mare. Avem solicitări din țară să vină 10.000-15.000 de oameni”, a anunțat Dumitru Coarnă, preşedintele Federaţiei SNPPC, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
Principala nemulțumire a sindicaliștilor din poliție este aceea că lor nu li se aplică majorarea salarială de 15%, susține Coarnă.”Majorarea de 15% se aplică peste tot, mai puțin celor din MAI”, a spus preşedintele Federaţiei SNPPC.
Potrivit lui Coarnă, polițiștii sunt supărați pe șeful PSD Liviu Dragnea, pe ministrul demisionar al Muncii Lia Olguța Vasilescu și pe Darius Vâlcov, dar nu și pe ministrul demisionar de la Interne, Carmen Dan.
”Pe mine mă uimește cu câtă lejeritate minte această femeie”, a spus Dumitru Coarnă, referindu-se la Lia Olguța Vasilescu.

20 de comentarii:

CEZAR spunea...

Militianul ..tot militian..!!

Iulian Mareș spunea...

https://www.dcnews.ro/mobile/klaus-iohannis-decrete-de-trecere-in-rezerva-a-unor-generali_547924.html

S-a promulgat legea...on sfarsit!



Leon spunea...

Acest Miron Cosma al Politistilor are un tupeu care depaseste bunul simt; Minte L.O.Vasilescu cand a aflat despre diferentele f.mari de venituri lunare dintre agentii de politie si subofiterii din MApN, de exemplu,si n-a ascuns acest lucru,cum dealtfel au facut ceilalti ministri, si a promis ca in cativa ani elimina aceste diferente ?
Cum altfel reduci aceste diferente decat marind la unii si tinandu-i pe loc pe ceilalti cateva luni..!
Cumva i se promisese o functie in noua administratie si a ratat-o..?!

Trofin spunea...

Prin aprobarea proiectului de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare din aceasta vara , respectiv PLx246/2017 , Comisia Juridica din CD a introdus si posibilitatea Guvernului de o proroga termene de aplicare a unor prevederi din acte normative cu putere de lege , fara a se preciza care sunt aceste legi. Asadar , nemultumirile poitistilor vor putea fi compensate de masuri cu caracter de prorogare termene.

Trofin spunea...

Prin aprobarea proiectului de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare din aceasta vara , respectiv PLx246/2017 , Comisia Juridica din CD a introdus si posibilitatea Guvernului de o proroga termene de aplicare a unor prevederi din acte normative cu putere de lege , fara a se preciza care sunt aceste legi. Asadar , nemultumirile poitistilor vor putea fi compensate de masuri cu caracter de prorogare termene.

luminita spunea...

CE PARERE AVETI ;DACA COARNA A SPUS ASTA SA STITI A ARE DREPTATE , decesa se faca majorari aiurea_?ORI LLA TOTI ORI ,LA NIMENI .

Trofin spunea...

Presedintele a semnat decretul de promulgare a Legii de aprobare a OUG 99/2016 : " Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare;" . S fim atenti la consecinte si la aplicare LEGII RESPECTIVE.

Leo spunea...

Asta inseamna sa fi reprezentat de sindicat. Este un proverb englezesc care spune as : "Ask a lot off for to get a little" ( Cere foarte mult ca sa obtii ceva ).Asta e misiunea unui lider sindical cu autoritate si cu activitate. Pe noi cei din MApN ne poate apara si reprezenta un singur om si acela este ministrul MApN. Pana acum , MApN a fost orfan de ministru. Sa vedem ce va fi iar daca va reveni padurarul va fi greu. Sa speram ca-l vom avea secretar de stat pe Mircica (DOGARU). Este nevoie ca pe langa "padurea" de politruci sa fie si cineva competent si patriot cu MApN-ul.
Nu uitati , sa-i aprindeti o lumanare la vii pt. Gabita....

luminita spunea...

oug 99 a fost azi promulgata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, ce sa spun!? De ce nu zice ca politistii au dublu cat noi la ora actuala? De cand mananca ei mariri, Armata a pupat asa ceva?

Iulian Mareș spunea...

"Asa e domne, da ce, ei mananca cu doua guri? Ce, eu nu am muncit 37 de ani? Am facut curat la vestiar!"
Ghilimelele au rolul lor, iar intrebarea apartine unei distinse doamne din Vaslui, Onesti sau Botosani....ceva din zona!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Nodul gordian a fost taiat!
Nu va proroga nimeni nici masuri si nici termene!
Atentie ca enuntul in cauza nu este benefic pt 100% din personal ci doar pt 70-80%!

Leon spunea...

Dle H,poate postati aici Tabelul cu soldele militarilor MApN si salariile politistilor in anul 2017..sa vada din nou Coarna diferentele salariale..!

nimeni altu` spunea...

ci pana la urma marirea de 15% se aplica si altor militari decat cei din mapn?

Iulian Mareș spunea...

Numai on aparare, in situatia in care aparare inseamna MApN!

Huhu Rezea spunea...

@Nimeni și @mares
In lege spune clar că se maresc numai soldele de funcție ale personalului militar și civil din MApN. Nu zice apărare.
Când se folosește o asemenea formulare se spune apărare, ordine publică și securitate națională, cu înțelesul de toate instituțiile militare.
Citiți topicul inițial cu legea de aprobare a ordonanței și vedeți câți ignoranți au sărit la mine, să-mi strige că nu știu să citesc un text de lege.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Stiu bine la ce sevrefera SNAOPSN si nu am facut confuzii ci am dat o explicatie doar!
Despre ignoranti...ce sa zic? Pe unii indirect îi incurajezi sa posteze romane de 2 bani! Stii la ce ma refer...

MisuS spunea...

Dupa egalizarea soldelor, pentru functii si grade echivalente, il voi sustine pe militianul Coarna. Pana atunci "ciocu' mic" ! De fapt ar trebui elaborata o lege a salarizarii politistilor / capitol separat pentru politisti (diferit de al militarilor ) in LSU , adaptat conditiilor specifice din Politie, pentru ca ei oricum sunt civili. Si sa vedem atunci !

gheo spunea...

Domnule ”H”, care ar fi raspunsul domnului Coarna la intrebarea : ”stiti ca politistii au veniturile salariale mai mari cu circa 20 - 25 % fara de militari ???. Ce sa faca *militarii ... greva ca soldatii de la munci din 1990 cand a fost amanata trecerea in rezerva vre-o 2 luni ???. NU au voie si, o armata grevista NU mai este armata. Daca Napoleon ar fi avut o ”armata cu sindicate si greve, nu ar mai fi cucerit aproape toata Europa, daca Prusia ar fi avut o armata cu sindicate si greve, nu ar fi ramas in istorie *celebra disciplina militara prusaca !*... .

luminita spunea...

NU VA SPERIATI ca face OLGUTA LEGI si legea pensiilor ,pana in oct anul acesta , asa ca sa vedeti brambureli.