Un produs Blogger.

marți, iunie 06, 2017

Dacă Bombonica nu contesta abuzul la CCR, Tudorel nu propunea un prag valoric

13 comments
Liviu Dragnea a rămas fără casa din Alexandria. în urma divorţului  cu Bombonica Dragnea. FOTO Colaj Adevărul



Comunicat de presă privind Decizia CCR din data de 6 iunie 2017 referitoare la abuzul în serviciu

Prin Decizia nr. 405 din 15 iunie 2016, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.246 din Codul penal din 1969 şi ale art.297 alin.(1) din Codul penal şi a constatat că “acestea sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma îndeplineşte în mod defectuos din cuprinsul acestora se înţelege îndeplineşte prin încălcarea legii”.
În esenţă, în motivarea deciziei, Curtea a statuat că “neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuţii de serviciu reglementate expres prin legislaţia primară – legi şi ordonanţe ale Guvernului. Aceasta deoarece adoptarea unor acte de reglementare secundară care vin să detalieze legislaţia primară se realizează doar în limitele şi potrivit normelor care le ordonă. Curtea reţine că ilicitul penal este cea mai gravă formă de încălcare a unor valori sociale, iar consecinţele aplicării legii penale sunt dintre cele mai grave, astfel că stabilirea unor garanții împotriva arbitrariului prin reglementarea de către legiuitor a unor norme clare şi predictibile este obligatorie”.
În cauza ce a format obiectul Dosarului nr.1328D/2017, Curtea s-a pronunţat asupra aceloraşi dispoziţii legale, din perspectiva criticilor vizând inexistenţa unei anumite valori a pagubei sau a unei anumite intensităţi a vătămării rezultate din comiterea faptei.
Potrivit comunicatului de presă al Curţii Constituţionale din data de 6 iunie 2017, respingând ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.297 alin.(1) din Codul penal, Curtea a reţinut că, “dată fiind natura omisiunii legislative relevate, instanța constituțională nu are competența de a complini acest viciu normativ, întrucât și-ar depăși atribuțiile legale, acționând în sfera de competență a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligația de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vătămării rezultate din comiterea faptei în cuprinsul normelor penale referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu.”
Potrivit art. 147 alin. (4) din Constituţia Romaniei, “deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.”
Faţă de cele statuate, conţinutul infracţiunii de abuz în serviciu urmează a fi reconfigurat prin consacrarea unui prag valoric.

13 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Comentatorii inteligenți nu scriu despre pensiile militare pe articolele politice, istorice, de divertisment sau despre serviciile secrete. Ei știu că peste o zi nu le mai citesc cei interesați de subiectul pensii.... iar cei interesați de politică, istorie, divertisment le sar...
Dovediți că sunteți inteligenți si nu vă aruncați să comentați doar pe ultimul articol.

reddog spunea...

Salutare de la Marea Neagra, Huhu Rezea!
Eu comentez strict la articol,.. :)
Mai am aprox. o luna pana la pensie dar daca Justitia se hotaraste sa- trimita pe infractorul Dragnea intr-un sejur all inclusive la Puerta Blanca poate ma risc si mai raman in activitate... :)
Nu de alta dar vreau sa vad cine ii aduce pachete la vizita acestui individ.
Forza Bombonica, da tot din casa, stii multe despre mafiotul asta! :)

Huhu Rezea spunea...

@căteluș roșu
Poți să te pensionezi liniștit pentru că, dacă Tudorel propune prag, nu ca dorește el ci pentru că il obligă decizia CCR, scapă nu numai Dragnea ci și Ponta.
Chiar... mă așteptam ca astă seară corporatiștii, noua clasă muncitoare, să fie deja în Piata Victoriei. Liniște....!!! Să se fi terminat fondurile mobilizatoare?

tigri2 spunea...

@De muulti,multi ani , aproape o jumatate de secol, ma preocupa paralelismul cailor ferate si daca Bombonica doarme desculta si / sau dezbracata. Oare Oana Zavoranu cum sta cu vanzarea gropilor din ...cimitir? In reste ,tara arde si mosii se ...scarpina,in fund.

reddog spunea...

Huhu Rezea
Mda, vom vedea! :)
Fonduri mobilizatoare?
Pe mine nu ma plateste nimeni si sunt foarte multi ca mine.
Haideti sa ne lamurim!
Eu mai degraba ar trebui sa fiu de stanga dar nu ma lasa pseudo social-democratii astia multimilionari in euro... :)
Va astept la Puerta Blanca cand le veti aduce pachete napastuitilor Ponta si Dragnea, multi milionari care chipurile plang pe umerii poporului si sunt vanati de sorosisti si martieni... :)

Huhu Rezea spunea...

Reamintesc clonțoșilor că acest blog nu este dedicat exclusiv pensiilor militare.
Cei care se adresează Justiției pentru dobândirea unor drepturi ar trebui să fie interesați și de modul cum funcționează această instituție.

Unknown spunea...

@ maidanezu' rosu - Basoiule , cat ai primit pentru postarea asta cretina ????. Babuinule , pragul e ala cand tu , beat manga la volan si te da-n primire f-un militzian de-al tau, te duci la puscarie - daca esti doar afumat , adica n-ai depasit PRAGUL , PLATESTI AMENDA SI RAMAI FARA CARNET !!. Adica nu-i infractziune , e doar contraventzie !! De aia trebuie PRAG !!Da' trepanatzii bashishti , avand deficit mare de neuroni , o tzin langa cu ,, infractoru''', cu puscarie , cu mafiotzi !!!. PUIUTZII DE HOTZI SI DE TALHARI IESITZI DIN ICRELE TATICULUI LOR , BASOIU-BAS-BASAU-BASANAU TZIPA
CEL MAI TARE DESPRE HOTZI SI MAFIOTZI SI TE FAC LA BUZUNAR FARA SA CLIPEASCA , MADARFACKARII NENOROCITZI !!!.

Iulian Mareș spunea...

Ma doare rau de casa Bombonicai! Poate fi s cu turnulete....
In rest...totul a fost o smekerie avocateasca sau un drept juridic! FB ca a stiut cand si cum sa il foloseasca...era evident ca aici se va ajunge, numai Tudorel facea pe #Rezist!
Copii lor nu vor fi intrebati cum a facut ma-ta si tac-tu averea asta!

reddog spunea...

@Iulian Mares
Aveti dreptate, familia Kennedy sta marturie, din parinti contrabandisti au iesit presedinti si senatori.
E drept ca aceasta familie care a dat mult Americii a si suferit mult.

M Lupi
Dupa limbaj semeni cu un infractor sau daca nu esti ai potential sa devii.

Iulian Mareș spunea...

Red,
Ai uitat de legaturile stranse in afaceri si politica economica cu mafia, ale batranului Kannedy!
Sau de faptul ca ambii frati isi plasau aceeasi vampa blonda...
Sau sa vaduva unuia, a cautat protectie la un bogatas grec, armator, fugind de mafie...si platind astfel, taxa de protectie...

Iulian Mareș spunea...

In sfarsit se va pune pragul de jos!
Ok, dar cel de sus, dincolo de care se trece in subminarea economiei nationale, pusa ea insasi sub semnul intrebarii, care este?

Leo spunea...

Desigur ca Bonbonica are toate motivele sa conteste "ABUZUL", deoarece un ABUZ este insasi faptul ca ea si fostul ei coleg de dormitor , oameni cinstiti , corecti , morali , slujbasi numai la sat , ca niste adevarati MARI PATRIOTI si-au scarificat vietile pt. binele poporului lor , traind extrem de modest din micile lor salarii de bugetari profesionisti. "GLORIE MARILOR ASTFEL DE PATRIOTI"
PS
CU CAT TARA E MAI RUINATA MORAL SI MATERIAL CU ATAT SUNT MAI MARI PATRIOTII"

Unknown spunea...

@ JAVRA ROSIE Cu infractorii vinovatzi ca poarta ilegal un cap pe umeri doar sa nu le ploua-n gat nu te potzi purta decat asa !!. Ba , liniste !!!!. Da' de dat capete-n gura , pune-te pe masa sa-tzi arat cum se face , tziganca-mputzita ai uitat , tu , maica tereza a haitei de maidanezi ce se-nchina boschetarului chiorete ????. Mars , potaie !!!!!.