Un produs Blogger.

miercuri, iunie 28, 2017

Legea salarizării unitare a fost promulgată şi devine Legea nr. 153/28 06 2017

71 comments
Preşedintele a semnat astăzi decretul de promulgare a legii cadru de salarizare a personalului bugetar, trecând, astfel, întreaga responsabilitate a aplicării ei pe umerii coaliţiei politice PSD-ALDE.
Legea intră în vigoare pe data de 01 07 2017 dacă va fi publicată astăzi în MO.
 1281824 b Forma LSU pentru promulgare
153.PL-x 209/23.05.2017LEGEA cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publiceLege 153/2017
28.06.2017
-

Legea prevede eliminarea coeficienților de ierarhizare și a valorii de referință utlizate în prezent in determinarea salariilor de bază și a soldelor de funcție/grad.
In locul coeeficienților de ierarhizare și a vrs,  legea stabilește pentru soldele de funcție sume valorice care urmează a fi atinse în anul 2022.
Suma valorică pentru anii 2019-2022 este solda de funcție de la 31 12 2018 la care se adaugă anual 1/4 din diferența dintre suma prevăzută în grila pentru anul 2022 și solda de funcție de la 31 12 2018.
Valorile pe care le ating soldele de funcție în anii 2017-2022 sunt calculate orientativ în tabelul de AICI.
Soldele de funcție mai mici la sfârșitul anului 2018 vor avea o rată anuală de creștere mai mare în anii 2018-2022.

 Cuantumul soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut se actualizează proporţional cu evoluţia salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prin hotărâre a Guvernului.

UPDATE
Legea 153/2017 a fost publicată în MO nr. 492 din 28 iunie 2017

71 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Conform graficului....
Da mare mai edte Tudose...cu un csp peste KWI!
Avem si la armata un ministru ekilibrat si cu stil....

Anonim spunea...

Legea 153/2017 va intra in vigoare la 01.07.2017, indiferent de data promulgarii, sau data publicarii in monitor , deoarece are termenul de intrare in vigoare stipulat in ea.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Luminito,
tu cu cine tii in razboiul asta?...caci daca ajungi sa-mi dai pe boc exemplu.... rupem puntile de comunicare!

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Nu este chiar așa. Recent am discutat de decizia CCR care a stabilit ca neconstituțională o dată de intrare în vigoare anterioară datei prevăzute în Constituție.
Data intrării în vigoare a unei legi este de trei zile de la publicarea în MO sau o dată ulterioară prevăzută în lege.
Dacă LSU va fi publicată mâine în MO, data intrării în vigoare va fi 02 07 2017, chiar dacă în lege scrie așa:

Art. 43. – Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 iulie 2017

luminita spunea...

DEGEABA ,ca mariri iau altii , mai asteapta dle MARESI si o sa vezi

Unknown spunea...

Vad ca la comunicatele CPS MApN periodice referitoare la stadiul de (re)calculare a pensiilor militare de stat se face raportarea la aceeasi cifra, adica 76.087 incepand cu data de 06.03.2017 pana zilele trecute, 27.06. Cred ca este putin probabil ca in perioada asta de peste 3 luni sa nu fi scazut sau crescut numarul de pensionari din portofoliul CPS macar cu o unitate. Asta ma face sa cred ca este un numar este "rostogolit" cu copy+paste fara actualizare, daca o fi fost vreodata... In alta ordine de idei, asteptam ca Vasileasca sa-si reia campania impotriva "pensiilor speciale", desi juridic nu exista asa categorie. Vad ca azi a inceput sa dea semnale ca se vor pune pe treaba, asa cum le-a spus Dragnea, cand cu scoaterea articolului 40 din LSU, ala cu trimitere la actualizare pensii militare de stat functie de cresterea soldei de grad si/sau functie, cand a zis ca LSU sa fie numai despre salarii, ca de pensii se vor ocupa ulterior. Tare mi-e ca-l vom regreta pe Boc sau pe Oprea (cand cu capitolul despre militari in L. nr. 263/2010). A zis Vasileasc (,) ca pana la sfarsitul anului vor pune ordine si in domeniul pensiilor. Si bineinteles ca nu se vor atinge de indemnizatiile parlamentarilor functie de numarul de mandate sau a judecatorilor, procurorilor sau grefierilor, tinta fiind militarii. Cei din diplomatie si aeronautica sunt cantitati neglijabile, batuta este la militari, ca sunt prea multi (zic ei), dar care nu au nicium legatura cu bugetul de asigurari sociale, cum au judecatorii, diplomatii si cei din aeronautica, militarii fiind platiti in totalitate de la bugetele ministerelor in care au fost incadrati, deci nu afecteaza fondul total gestionat de CNAS...

Leon spunea...

Dle D.D.la rubrica respectiva scrie: Numar pensionari aflati in plata la 01.01.2016=76087. Este normala aceasta data deoarece pentru acestia se face Recalcularea pensiei militare.
Celor intrati in pensie dupa aceasta data, pensiile se Calculeaza si nu sunt cuprinsi in acest Tabel.
Este o actiune binevenita a Casei de pensii Sectoriale a MApN.si este foarte bine ca au tinut cont de cerintele noastre (sunt unul din cei care au solicitat aceasta situatie saptamanala)..!

luminita spunea...

DECE SE AMESTECA ACEASTA MUERE IN PROBLEMELE PENSIILOR MILITARE _?cineva trebuie sa o avertizeze ,bine ii zice COARNA ,bravo lui

Iulian Mareș spunea...

Lumi
Sunt si primar al unei comune de 5700 locuitori!
Plus posesorul unei pensii in $, nu de la ROU!
Cand se va aplica...asta e! Vom vedea!

luminita spunea...

EU SA FITI SIGUR .dle MARES , ca am motive multe sa doresc sa se intample , daca nu pentru mine ,am pentru altcineva interes ,ba chiar si pntru toti din acest blog , dar ma tem ca vor face ce au mai facut , eu zic , sa dea domnul.

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Ne ajuta Domnul ca se roaga popa Pomohaci! :))

Leo spunea...

Am ajuns "pe scurtatura AICI", precizata in detaliile temei temei , la TABELUL care face cariera si istorie . Dupa ce am ajuns la acest tabel , m-am repezit la rândul , Mr. si am gasit pt. 2017 datele = 4,1 x 197.33 = 809,1 lei. Apoi am aplicat majorarea de 15% pt. a "updatated" tabelul si mi-a rezultat datele = 809.1 + (809.1 x 0.15 ) = 930,4 lei . Deci o marire de 121,3lei (930,4 - 809,1 = 121,3)
Intrebare : 121,3 lei este (minim) marirea cuantumului pensiei recalculate ?
( Minim deoarece am luat in calcul numai majorarea soldei de functie , fara celelalte componente care se calculeaza in functie de solda de functie).Multumesc

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Tu oti calculezi salariu sau te ontereseaza pensia?
Vezi ca au fost indexari in 2016 si 2017!
Acum, ce-i drept nici eu nu am inteles tot.... dar se scad indexarile, pt ca asa prevede L 223.
Poate cineva va lamuri ce se scade pt pensie recalculata in 2016 sau in 2017!

Huhu Rezea spunea...

Legea salarizării a fost publicată în MO nr. 492 de astăzi

Unknown spunea...

Asa si ????. Asteptam anul 2022 ?????. Vai voua -si noua !!!!. Cine stie cum va fi aplicata si de cate mii de ori modificata si prorogata si la cooor kkta , vai viatza noastra !!!.In rest , sanatate si virtute , sa prindem anul 2022 !!!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu va asigur la modul cel mai serios ca aceasta lege nu se va aplica niciodata, sau pentru maximum 1-2 ani, cu mare indulgenta! Romania si economoa ei se va prabusi total din cauza salariilor si pensiilor prea si super nesimtite! Notati-mi afirmatia, data si faptul ca sunt sigur de asta!

Huhu Rezea spunea...

Asa...și dacă nu se da nicio lege a salarizării cum era? Acum ai o speranță. Așa cum o femeie iți dă speranță pentru vremurile când dorințele nu sunt înfrânate de neputință.

getaghe spunea...

Stie cineva ce efect are abrogarea art. 11 din OUG 57/2015? El se refera la neaplicarea prevederilor privind acordarea ajutoarelor in 2016 si a fost abrogat de legea salarizarii.

radu spunea...

"Între un optimist şi un pesimist, diferenţa este hazlie. Optimistul vede gogoaşa, iar pesimistul doar gaura acesteia!"

citat clasic din Oscar Wilde

Huhu Rezea spunea...

@Cineva curios
dacă veți căuta articolele de pe blog după eticheta Legea salarizarii veți găsi comentarii despre abrogarea de către LSU a mai multor articole din Oug 57/2015 și 20/2016.
Este adevărat că LSU abroga art. 11 din OUG 57, dar tot atât de adevărat este că abrogă în întregime si L 284/2010, cea care introdusese acele ajutoare și indemnizatii. Mai mult, noua lege nu le mai prevede. Le puneți cruce...

Huhu Rezea spunea...

@radu
Lamentarea, neîncrederea, datul cu părerea și zvonistica fac parte din teatrul absurdului jucat zilnic de mulți români.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Ai devenit putin oesimist, posibil influentat de Guru-Sadoveanu!
LSU producand efecte in viitor nu poate anula dreptul la ajutoarele de pensie, castigate pe o lege anterioara! Speranta nu a murit.....inca!

Leo spunea...

* Iulian
Cam pensia ma intereseaza in ultimul timp. Si femeile din paragraful de mai jos.
* H-ule te citez : "Asa...și dacă nu se da nicio lege a salarizării cum era? Acum ai o speranță. Așa cum o femeie iți dă speranță pentru vremurile când dorințele nu sunt înfrânate de neputință." Da-mi voie sa te completez (pt. a ne spori încrederea in noi ) : Nu exista barbati neputinciosi ci femei neandemanatice ...
PS pe mine m-ai cenzurat pt. texte mult mai nevinovate , dar imi place ca te dai pe brazda...

tigri2 spunea...

iata formula corecta-
Mj[%]=100x0,15xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez.-SG / SFx(1+SM/100+SC/100)+SG',
Din calcule reiese cam 11+/- procente,iar marirea din 01.01.2017 nu se ia in calcul, aia a fost un "cadou" care nu are legatura cu art 59 sau 60 din L223/2015

Mirage 2000 spunea...

În sfârșit cineva, (tigri2), care sesizează corect faptul că majorarea cu 5,25% a pensiilor din ianuarie nu a fost făcută în sensul indexării cu inflația și majorării legate de creșterea câștigului mediu salarial. Această majorare a fost făcută în contextul în care toate pensiile au fost majorate, fiind incluși și pensionarii militarii prin "bunăvoința" tovarășilor. Așa că nu mai scădeți nimic din creșterea viitoare pentru că nu va mai fi nici o creștere. MApN va face tot posibilul să nu actualizeze pensiile militare aflate în plată, deoarece nu le mai rămân fonduri pentru sporurile lor de excepție.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu afirmatia mea am starnit discutii, si nu e rau! Le salut pe toate cu interes si intelegere! Da nu sa se priveasca din unghiul egoist si lacom, nesatios, ci pe ceea ce se merita si conform decentei constitutionale pe un raport de 1/12. Dar eu primind la recalculare 585 lei si respectiv 605 lei, iar inca 80% mutilati la fel ca mine nu se reflecta decat furtul de la noi si redistribuirea la grangurii pe spranceana, pe afinitati si politica, pe nepotisme si mafii. Din 1 Oct. e gata Legea pensiilor. S-a afirmat ca vor fi eliminate inechitatile. Sa vedem si care. E sigur faptul ca pensiile super nesimtite vor primi impozitarea progresiva. Un cutit adanc infipt, sa nu, la privilegiatii pe stil mafiot! Nu e normal sa ai pensii de 10.000 euro pentru 20 ani vechime, cum are procurorul politic, Botos, ca nimeni nu-i Hristos gornistul, si altii in jumatatea acestei vechimi sa i se calculeze 600 lei, indiferent cat ar fi gradul de departajare, de diferentiere de clasa, de scara valorica, de pregatire. Proportia de 1/12 sa fie regula de aur ca bugetul sa nu se prabuseasca. Pe timpul lui Botos a explodat coruptia endemica si mafiile politice, deci nu-i platesti distrugerea statului de drept prin neandeplinirea sarcinlor de serviciu cu pensie de nabab! Iar eu m-am imbolnavit muncind la serviciu, nu acasa si nu trebuie sa am cat un ajutor social de trantori cu 10,6 ani lucrati si 18 vechime totala. Nu e vina mea boala. Este o nedreptate mafiota din Armata si legile mafiote emise pe shustache pentru acesti granguri multi ca furnicile. La ora actuala, privilegiatii care obtin venituri doar pe manareli exclusiviste, asa cum face Armata cu personaje, mai toate penale, si cu pensii peste 20.000 lei, mai mult decat presedintele si alte functii inalte sug din veniturile celor 80% retezati pe stil mafiot. Vreau o dreptate reala si pe merit la toata lumea, dar fiind un stat mafiot doar se regleaza surubul ca astia sa nu piarda mult, iar cei 80% mutilati la pensii sa li se dea firimiturile de la masa sa tacem din cioc. Mafia e greu de starpit, dar leacul este o criza economica ce-i va lovi in scurt timp daca de pe acum nu deschid ochii sa reduca robinetul inechitatilor. Nu ma uit in curtea cealalta, eu imi cer drepturile mele, iar restul sa faca ce vor cu ce le revine, dar nu pe spinarea a 80% dintre cei mutilati la recalculare pe stil mafiot! Asa cumj eu am latrat su urlat pentru toate drepturile la toti, acum cand toti si-au vazut sacii in caruta imi zic sa tac din gura, nu iau atitudine colectiva sa se faca dreptae si celor 80% si vin cu reprosuri! Tigrisor a luptat pentru domniile bvoastre si acum ii dati cu sutul si-l ignorati, nu sariti nici unul sa-l ajutati! Asta-i rasplata pentru toate pierderile Tigrisorului ca domniile voastre sa aveti acum suficienta lucrului implinit favorabil? Uite ca la romani de aia ursul n-ar coada si de aia egoismul distruge omenia!

Leon spunea...

NIMIC NU SE PIERDE..
TOTUL SE ..TRANSFERA..
de la un pensionar la alt pensionar..:))

luminita spunea...

DECI pana in octombrie Zice OLGUTA ca nu doarme si faCe o noua lege a pensiilor , oare isi baga nasul si in astea MILITARE ? va dati seama ce brambureala ar fi ?ce ziceti ,aveti curajul sa intrebati pe undevaDLE TIGRI2.

Iulian Mareș spunea...

Care este procentul cresterii SF pentru o pensie recalculata in 2016?

Trofin spunea...

@ tigri 2: Nu ati reprodus corect formula , lipsesc doua paranteze rotunde la numerator si inca una la numitor. Pentru cazul in care ne raportam la cuantumul pensiei recalculat in 2016, fara aplicarea indexarii de5% in acel an , majorarea se determina cu relatia :

Mj[%]=100x[0,15xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez-SG] / [SFx(1+SM/100+SC/100)+SG] ,

unde coeficientii de ierarhizare SF si SG precum si procentele pentru SM si SC sunt valorile medii din Decizia de pensie iar SGrez este coeficientul de ierarhizare pentru solada gradului la data trecerii in rezerva.

Leo spunea...

L-am rugat pe nepotul sa ma ajute sa aplic formula lui T2 si stiti ce mi-a zis ?
" BA ESTI NEBUN ? " ....
T2 ce formula NASPA ai dat ?, ca am ajuns sa fiu facut nebun....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Luminita, nu este nici o brambureala sa regandesti o Lege a pensiilor, nefacuta pe genunchi si negandita ca cea de acum, fie civila, fie militara, fie Unitara! Asa cum Legea Salarizarii Unitare a reglat binisor nste drepturi, este necesar, mai mult ca oricand, o lege Unitara a Pensiilor ca sa dispara latraturile, diferentielile si inechitatile dintre noi si Politie si Servicii, sau Justitia sa fie mai cu mot ca toti! De ce eu si Dl. Gheneral Icsulescu sa fim calculati pe 65% si dom' judecator & procuror sa fie pe 80%? Eu am doua si patru bucati impreuna cu Dl. Gheneral si ei impreuna opt? Dispar ciocurile intre noi si politisti si alte categorii, nu se va mai auzi de penzii nesimtite si Botos va avea cat un General pe gradul sau si ce a mai facut printre picaturi ca ,,procuror'', ca nici eu, sau domnia sa, nu mai stiu ce este domnia sa si ce hram poarta! Mafiotii din Armata vor ramane si ei cu degetul gros sub limba, in loc de acadea. Ca mine, care militez in scris la toate autoritatile statului pentru dreptate, sunt cu zecile si sutele de mii, poate milioane, in care aratam niste inechitati strigatoare la cer si unde niste privilegiati sug din drepturile celor multi, asa ca impozitele grase bagate pe jmecheriile lor le va taia greata si buzunarele bosholcate cu venituri necuvenite, se vor mai reduce. Mama a muncit 30 si ceva de ani, are 86 de ani si se taraie cu nici 650 lei, cumnatii mei au pe muchie fiecare cate 45 ani si au sub 1000 lei, repectiv 780 lei si 920 lei, dar Botos cu 20 ani vechime are 25,500 lei plus alte venituri...Geramanul meu are 35 ani munciti pe muchie si are doar 1.150, lei...E drept, fratilor? Eu cand scriu la autoritati, dau si exemple si modul de manareli ca sa le deschid ochii, deci argumentat. Le mai si spun ca aproape tot ce este peste 20.000, daca se verifica aceste personaje, penalii detin majoritatea din categoria celor din hora coruptilor si, atunci, tu, ca stat mafiot, recompensezi coruptia prin pensii nesimtite? Sa vina aceasta lege si o voi primi ca pe o domnisoara de onoare, daca face dreptate pentru toti!

luminita spunea...

DLE CORNEL . eu nu spun ca nu e buna o alta lege noua , dar nu sperati la ceva mai bun . va fii tot una care nu v-a multumi ,veti vedea , sa fim sanatosi ca va dura sa fie aplicata .

luminita spunea...

DEci se modifica legislatia in SISTEMUL DE PENSII ,deci nu numai o lege a pensiilor , deco o noua abordare .ZICE ca cel tarziu pana la 1 oct 2017 , eu cred ca se lucreaza la eape ascuns mai de multa vreme , iar va fi ca vai de el acest nou sistem

Iulian Mareș spunea...

Bah, esti prost sauCă tont, de nivel sof, manivela, tractorist stiu ca esti!
Botos a fost Procuror General al Romaniei, a fost Sef DIM si consilier guvernamental!
Asta e situatia...tu, pluto, te compari cu el, nefericitule? Tu ai BAC la baza si altii examene cat nu ai tu ani de munca! Tu compari 2 ani cu studiile la zi ale omului?
Kiar nu iti este rusine potlogarule? Mizerie umana ce esti!

HUHU,
incurajezi un handicapat mintal sa posteze numai baliverne! Te rog sa pui stop! Opreste dracu nebunul ca ne facem de ras! Mai citesc si altii balivernele lui!
Hai, ca nu vrei sa intri in derizoriu!....Nu miza pe turba in cap!Turba creaza doar turbulente.....
Sper ca nu ma cenzurezi...este o problema impostanta! te prefaci? Plutonier Ifrim ...tie ma adresez!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
De când esti specialist în retroactivitate?
Potrivit ordonanțelor anuale, ajutoarele și indemnizatiile date la pensionare de L 284/2010 „nu se acordă”, pâna la 31 06 2017, iar de la 01 07 2017 nu mai sunt prevăzute.

CEZAR spunea...

Guvernul Tudose vine cu un nou Program de guvernare şi taxe noi. Principalele schimbări/ DOCUMENT
Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 11:39
guvern

Odată cu schimbarea guvernului, Coaliţia PSD-ALDE a modificat şi programul de guvernare, aşa cum anunţa zilele trecute Liviu Dragnea.

Vezi AICI programul de guvernare! (.pdf)

Documentul aduce câteva veşti proaste faţă de precedentul program, după cum arată o listă întocmită de economica.net:

*******- legea pensiilor va fi gata pana la 1 octombrie 2017.

-se introduce impozitul pe venitul global, cu deduceri.

-‎ de la 1 ianuarie 2018 numarul taxelor, tarifelor si comisioanelor nu va fi mai mare de 50.

- ‎reducerea TVA pana la 18% este amanata cu un an, pana in 2019.

- introducerea unui impozit diferentiat pentru companii de la inceputul lui 2018‎, in functie de cifra de afaceri, ceea ce va conduce la dispariţia impozitului pe profit.

-‎ scaderea contributiilor cu 4,25 puncte procentuale si eliminarea a 4 din cele 6 contributii.

- salariul minim va fi majorat pana la 2.000 de lei in 2018 si ajunge la 2.400 in 2020. Se face si o diferentiere a salariului minim dupa studii, cei cu studii superioare vor primi 2.300 de lei in 2018.

‎- se introduce taxa pe solidaritate din 1 ianuarie 2018 si o taxa suplimentara pentru produsele nocive - de la 1 septembrie 2017 se introduce un nou sistem de colectare (splyt payment)‎

- ‎blocarea posturilor din administratia centrala si locala pana la finalul acestui an.

- toți salariații din sistemul public vor beneficia de un vou

CEZAR spunea...

Ce mult ma bucur ca a luat m-Alul plasa ...ce mult ma bucur ca i-au traso !
Pentru prima data ..se pare ..m-Alul nu a mai putrut sa ..RADA TOT..Dar TOT..!!

tigri2 spunea...

@leonard, care-i baiul(hiba) sau habar nu ai, ca de obicei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@iulian mares, Mi-am propus acum cateva zile sa ignor personaje bahice si reduse mintal la gradul de subsoldat! I-am promis adminului sa nu mai alimentez discutii puerile cu nulitati! Punct, si ma tin de cuvant de atunci. Deci, iti continui atacurile suburbane la adresa mea, fara sa te fi pomenit in discutiile mele...
@ Admin, Huhu Rezea, va rog respectuos, onorabile, sa nu mai permiteti atacurile suburbane si marlanesti la adresa mea, mai ales de la nulitatile bahice! Multumesc!
@ Luminita, se lucreaza la legea pensiilor si Olguta, daca se tine de cuvant, a promis dreptate si echitate. Ea vrea sa intareasca clasa de mijloc, pensiile si salariile medii, iar cele mici sa nu mai fie o rusine a Europei si sa poata trai omul decent, cat de cat. La cele supra nesimtite, politico-mafiote, se va impune impozite, stiind si ea ca preponderenta coruptilor si penalilor se situeaza la aceasta cota a nesimtirii, pentru ca ei au facut invarteli mafiote pe legislativ de s-a ajuns la aceste discrepante uluitoare! Daca va fi ca cea a Salarizarii, eu voi fi foarte multumit, zau! Chiar acum se discuta pe chestiunea pensiilor, pensiile minime si acordarea de sprijin persoanelor varstnice, dar si alte asigurari sociale, la auditoriul Olgutei Vasilescu...

tigri2 spunea...

@Leonard, formula data de Trofin si pusa in grila de mine este OK, numai ca este peste nivelul de intelegere al multora , era mai simplu sa spuna ca pe total, pensia bruta (calculata pe L223, se va mari cu 11-12%. Atata, fara alte explicatii- la aceste procente se vor adauga si alte 'apendice" ramase pe parcursul evolutiei adaugirilor si schimbarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Va rog sa ne spuneti despre grupele de munca. Ele sunt trecute in decizii, dar nu au coeficienti. Zilele trecute stiu ca s-a votat ceva despre aceste grupe de munca, dar pentru ca nu sunt informat nu stiu nimic. Poate ca daca am omis la contestarea deciziei trebuia amintit punctual si asta, insa in esenta, dupa ce am contestat punctual mai multe puncte, am decis s-o contest pe toata, in asamblu, ca fiind ilegala, prost calculata si ireala de la un capat la altul. Cum este cu grupele astea? Eu avand cap-coada speciala, doar doua luni de cursuri fiindu-mi pe deosebite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum: Scandal pe Programul de guvernare: Tariceanu-Dragnea la cutite intr-un birou cu gastile reunite! S-au facut modificari pe shustache, fara acceptul ALDE! Brrr!

Huhu Rezea spunea...

In tot Programul Guvernului Tudose nu am găsit decât aceste referiri la pensii și modificarea legislației pensiilor:

„Echitatea trebuie să fie și pentru pensionari, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.
Vom corecta inca din septembrie 2017 disfunctiile din sistemul de pensii in scopul reducerii deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, prin eliminarea inechitatilor si imbunatatirea colectarii veniturilor.”

Leo spunea...

Draga T2 multumesc de completare.
PS * te-ai suparat pe mine degeaba. Eu am vrur sa scot in evidenta ca nepotul (cum sunt tinerii de acum cu exprimarile lor simpatice), a sesizat ca "NICI LA BAC NU S-A DAT ASA GERU " ( a completat el dupa "BA ESTI NEBUN ?" - NU ca ar fi fost formula eronata....Iar eu am completat cu alt termen simpatic folosit de tineri "NASPA" . (Chiar tu ai spus intr-un comentariu cu ceva timp in urma , cat de incarligate sunt procedurile...etc.. (ceea ce tocmai a sesizat si simpaticul meu nepot)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumim respectuos pentru citatul plin de sperante!
*Mare scandal: Bodegaru Tudose: ,,Desfiintam pilonul doi pensii!'' Huieste acum media! Drak Nea: ,,O prostie!''
*Peste putin timp, Shpritzache ne prezinta programul de guvernare! Fiti pe faza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Domnule Huhu Rezea, n-au promis ei ca cei cu handicap grav, gradul 1. inv, ca Ana mea, o sa ia 540 lei? Am cuponul ei de luna trecuta in portofelul meu, pot face dovada ca de atunci si pana acum au trecut cateva luni si ea tot 340 lei are! De ce i-as crede? De ce as crede ca-mi creste pensia cand ei se refera la punctul de pensie care se aplica civililor? Ati vazut ce batalii crancene, pe viata si pe moarte, duce Ministerul Apararii sa nu cresca veniturile mici ale rezervistilor si activilor? Seful SMG s-a tiganit pur si simplu pentru ca cei cu grade mici sa ram,ana pe 680-900 lei, abia putand fi convins sa accepte cei 1450 lei la impunerea Olgutei! Ce fac eu pana in 2021-2022 cu javra asta de pensie de muritor de foame? Si cand va creste, deja sunt terminat definitiv pana atunci, pentru ca aici, oricum nu mai pot locui ca n-am cu ce sa mai platesc utilitatile, e clar! Au crescut anul acesta insuportabil, din nou! Pensia mea sta pe loc de ani si ani de zile, iar zoaiele aruncate de ei nu acopera absolut nimic din scumpirile ce cresc de la o zi la alta! Lozinci, barbi si ciocofoane de aburire in care nu mai cred...Deja sunt in faliment si-i satisfac pe sadicii fara suflet! Nu le doresc drame, dar barem sa se abtina...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Adrian, m-ai amuzat cu gluma ta! Foarte buna shotie si plina de talc, doar pentru cei inteligenti si in limpezimea facultatilor lor mintale, neaburite pe cohaiala asta! Apropo: Si la voi se moare de caldura, ca la Onesti? Eu zac in suflul ventilatorului si nu-mi revin din zapuseala...Am facut si 20/12 tensiune...

Leo spunea...

1.Cum "vom corecta inca din septembrie 2017 ...etc.." ?
2. Lozinci generale de politruc : " prin eliminarea inechitatilor..." Tocmai ce si-au dublat salariile lor si asa foarte "mici" .
CONCLUZIE : GOGOSI ....

Iulian Mareș spunea...

HUHU,
Cenzurezi? Nu ai de ce....atat timp cat il adapostesti pe Bontasel!

Mincinosul Sadoveanu nu recunoaste ca i-a ramas in plata cuantumul avantajos!
Euas face propunerea ca sub 15 ani efectivi sa nu aiba dreptul la pensie de serviciu!
A se vedea situatia si dreptul la pensie a subofiterul FOS/Seels care l-a executat pe Been Laden!
Si nu era un amarat de sofer cu scl profesionala, fara liceu si BAC!

Leo spunea...

Iulian
Si eu sunt pe "lista scurta a cenzuratilor" si nu-mi displace când "ma drujbeste" deoarece asta inseamna ca citeste , analizeaza si ne protejeaza in ultima instanta.
Te rog , fi mai milos cu Flavius precum un bun crestin cum am auzit ca esti..
Noi trebuie sa ne luptam cu CARACATITELE DE SISTEM si nu intre noi "ziaristii"...Te pup

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Radu Catalin, are dreptate scrumbioara afumata de la Interne, inca nu stim la ce pensii se lucreaza in mare taina sa nu afle gusterii ce si cum si sa-si bage coada de guzgani rozacei, asa cum cei de la Armata au manarit-o pe-a noastra pentru grangurii mafioti, insa fiind prea mare dezastrul si prea multe tonuri ridicate cu nemultumiri, aici Dragnea si Fiola hotarasc soarta noastra. Pe langa zecile de mii de sesizari, poate ca si plangerile mele conteaza in cuantificarea unor cauze si efecte dezastruoase din sistemul pensiilor militare.

Liviutatarush spunea...

Am intrebat un prieten de la CPS daca se intampla ceva cu pensiile in iulie si a spus ca momentan se analizeaza. Ce-o fi om vedea.

maiag spunea...

am cautat sa gasesc soldele de grad si functii in 2018,dar nu m am descurcat,nu ar fii rau sa publice cineva ce s a aprobat in lege ,exact te functii si grade,multumesc celui care va publica

Huhu Rezea spunea...

maiag
Păi... le ai chiar aci in dreapta, pe prima pagină, în topul celor mai citite articole.

Leo spunea...

Draga Liviu este foarte corect ce ti-a zis prietenul . Si eu am prieteni care-mi zic la fel.
Asta fac slugoii in frunte cu dr.Luk , cauta cum nu mai ei stiu mai bine cum sa ingradeasca si sa limiteze prevederile Legii 153 in conexiune cu L 223 Art. 60.
Ei cauta acum cum sa emite niste "Instructiuni " sau "Ordine" pe care sa le secretizeze astfel incat numai ei sa stie cum NU APLICA ART. 60 din L 223 in conexiune cu L 153. Ce este atat de greu ca sa-ti trebuiasca alte "norme" ca sa aplici majorarea de 15% la soda de functie si la celelalte elemente calculate in functie de solda de functie. Dar in frunte cu dr.Luk care este un mare profesionist in arta de a "ascunde" la ce sa te astepti ? Numai simplul exemplu ca el , dr. Luk este singurul din toata Casa de pensii care isi ascunde veniturile din declaratia de avere , arata chipul CARACATITEI 2505. Domnule ministru nou numit al MApN faceti un audit extern ( nu cu oamenii sistemului) la Cssa de pensii ca sa vedeti cu cine lucrati.

Huhu Rezea spunea...

@leonard
De astăzi este în vigoare L nr. 152/2017 care majorează soldele de funcție/salariul de bază ale personalului militar și civil din MApN.
Neaplicarea art. 60 din L 223/2015 devine un abuz.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Uffff! Ce să mă mai fac cu tine, adjunctule?
Nu discutasem că LSU, adica L 153, intră în vigoare mâine?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dar tu... încă nu ai aflat că nu LSU mărește soldele de funcție în MApN?

Ela spunea...

As avea si eu o intrebare:Pensia mea inca nu s-a recalculat, am 2,17 puncte pensie.Am vechime in civil 14 ani si militara 20 ani.In situatia in care la recalculare nu se mareste pensia cu cel putin 20 lei sa fie egala cu ( 2,17 x1000) 2170 lei pot opta pt pensie civila fiind mai avantajoasa ca si cuantum? Astea civile vad ca mai cresc din cand in cand pe cand astea militare stau pe loc de ani de zile.
Multumesc.!

Leo spunea...

DA , DA , DA , iertare , vorba lui nepotu' : " Ba tataie iar esti defazat "... Cata dreptate are la varsta lui....

Huhu Rezea spunea...

@Ela
Dacă vechimea din civilie a fost deja utilizată pentru recalcularea pensiei potrivit art. 107 din L 263/2010 nu mai poate fi transferată în sistemul public.
Doar cei care se pensionează pe L 223 au drept de opțiune dacă îndeplinesc anumite condiții.
Tot ce trece peste 85% pentru vechime se pierde. De aceea trebuie contestate deciziile de recalculare pentru a ridica excepția de neconstituționalitate a art. 30 din L 224, modificat de OUG 57/2015.

Trofin spunea...

Constat ca foarte multi pensionari militari si-au pus sperante in actualizarea pensiilor militare ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 152/2017 , incepnd cu data e 30.06.2017. Parerea mea este ca ar fi un act benefic , s-ar repecta legea dar rezutatele sunt putin semnificative. Procentul maxim de majorare adaugat la acela e 5,25% cat a fost indexarea din ian. 2017 este de minim - 1,38657 ( la un soldat) si maxim +2,58587%( la seful SMG) . Pentru foarte multi va ramane in vigoare indexarea de 5,25%. Totusi este bine , fiindca de la 01.01.2018 se va opera cu Cuantumul cumulat actualizat si majorat al soldei de functie care va fi , posibil , mai mare datorita majorarii soldei de functie in bazaLegii 152/2017.

Leo spunea...

Trofin , eu tocmai mi-am reamintit de pe blog , ca LSU este L 153/2017 cea care va opera majorari începând cu 01.01.2018. Tu ai scris in ultima fraza L152/2017 care este Legea de adoptare a unui OUG , care majoreaza cu 15% numai la MApN soldele de functie . Eu am asimilat multe informatii de la tine , de la Leon , de la Alpacin si desigur de la Flavius ( care e la plaja)...

Trofin spunea...

*Leonard - vineri 30 iunie 2017: am zis bine si in final fiindca m-am referit in baza carei legi se pot majora soldele de functie , adica Legea 152/2017.

luminita spunea...

deci sa vedem se inseamna LEGISLATIA in sistemul de pensii . asta e problema , ce intelege olga prin legislatie .Oare bate apropo la asa zisele pensii speciale? doar se tot vorbit de e-aele si vad ca si pe cele militare nu au fost ocolite .O sa vedeti ca va face o lege unitara dupa sistemul legii salrizarii cu paragrafe pentru fiecare in parte si asa o sale zica lege pensii unitare .dar o sa fie in dezbatere publica si vom vedea........ca iar ne baga cu mana in priza

PGGianni spunea...

Mai sus, un domn curios, spunea de abrogarea art 11 a OG 57/2015, la pachet cu OG 20/2016 și L 284/2010! Huhu spunea să punem cruce ajutoarelor la trecerea în rezervă! Iulian Mares (lăsând la o parte, felul său de a se exprima, indiferent că se adresează unui soldat sau sof) spunea că o lege civilă nu-și produce efectele retroactiv și, înclin să-i dau dreptate. Art. 15 din Constituția României, ca și art 6 din L 287/2009, spun, cu subiect și predicat, că legea (cu excepția legii penale mai favorabile) dispune doar pentru viitor! Acum, eu înțeleg așa (nu-i neapărat să am și dreptate), că L 284 fiind abrogată, nu-și mai poate produce efectele pentru OG 9/2017 art. 1 alin. (3), referitor la termenul de suspendare. Acest lucru, nu duce și la pierderea dreptului, recunoscut și de ÎCCJ și de instituție, care a invocat excepția prematurității formulării acțiunii, tuturor celor care au cerut acest drept în instanțe! Deoarece termenul suspensiv, nu mai poate fi valabil, odată cu abrogarea L 284, nemaiavând suport, cei care au ieșit în perioada ianuarie 2010-iunie 2017, ar trebui, să primească aceste ajutoare! Din data de 01.07.2017, se poate vorbi de „îngroparea” acestui drept, asta dacă cineva din minister, sau mai mulți, nu atacă această L 153/2017. Puțin probabil! Ei au girat, scoaterea acestor drepturi, pot și paria, cu cine vrea! Astfel că, abrogarea L 284/2010, poate aduce și ceva bun, celor ce au ieșit anterior datei de 01.07.2015! Am să dau un exemplu: când s-a invocat faptul, că cei care au ieșit la pensie, după anul 2010, ar fi discriminați față de cei care au ieșit anterior, li s-a răspuns că legile diferite, nasc situații juridice diferite! Astfel că, orice lege dau ei acum, recte 153/2017, în care nu se mai prevăd aceste ajutoare, nu pot afecta drepturile „suspendate” a L 284/2010! Suspendare are limite (margini) bine stabilite, nu anulează dreptul! Eu așa văd, e posibil ca „statul de drept”, să creadă altfel, nu zic nu! Să păstrăm totuși speranța vie, celor ce au ieșit înainte de această dată de 01.07.2017!

gheo spunea...

Anuntul de acum din 2017 - soldele de functie mai mici in 2018 vor fi mai mari ... ”la anul si la multi ani !!!”. Oare de ce nu au procedat LA FEL si cu ”soldele functionarilor din primarii, institutiile statului, indemnizatiile parlamentarilor ... etc, adica vor fi mai ”mari la anul si la multi ani ???, DOAR cu prostii care primesc ”SOLDE!”.