Un produs Blogger.

vineri, iunie 30, 2017

Pentru cei care nu sunt în stare să citească o lege

58 comments

Președintele a promulgat legea care aproba Ordonanța 99, prin care Parlamentul a majorat salariile mai multor categorii de bugetari, printre care și ale celor din MApN. Prin aceasta lege, am apropiat soldele și salariile celor care lucrează la MApN de cele ale angajaților din MAI, fiindca, deși făceau parte din aceeași familie ocupationala, soldele militarilor erau mult mai mici decât cele ale polițiștilor. Din păcate, nici acum nu sunt egale, dar aceasta discrepanta va fi eliminată prin Legea salarizării.
Lia Olguta Vasilescu


-Drept este că d-na Olguța nu știe ce înseamnă să mărești numai soldele de funcție ale unor militari.
-Nu știe că, deși soldele lunare în alte instituții militare pot fi mai mari decât cele din MAPN, până la Legea nr. 152/2017, intrată în vigoare astăzi, soldele de funcție erau egale în toate instituțiile militare încă din oct. 2008, la valoarea de  cif x 197,33 lei.
-Nu știe că majorarea soldei de funcție într-o instituție militară implică, din oficiu, actualizarea pensiilor militarilor care provin din acea instituție militară, potrivit art. 60 din L 223/2015. Sunt discriminate cadrele militare în rezervă din celelalte instituții militare.
-Nu știe că în MAI, pe lângă polițiștii afiliați liderului sindical Coarnă, mai lucrează și  personal militar care are soldele de funcție calculate similar cu cele de la MApN. 
-Nu știe că voluntari profesioniști și personal civil există în toate instituțiile militare.
-Ca să nu intre în bucluc, ar fi trebuit să majoreze soldele lunare brute ale personalului militar și salariile de bază ale personalului civil din MApN. 

Notă: Titlul topicului se adresează celor care zile întregi au susținut, aici sau pe alte site-uri care se adresează militarilor, că Legea 152/2017 majorează soldele de funcție ale personalului militar din toate instituțiile militare sau că legea nu poate intra în vigoare din cauza OUG nr. 9/2017.
Mai rămâne să se confirme și actualizarea pensiilor militare la MApN.

58 de comentarii:

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
uite eu iti dau credit!
Atunci de ce solda unu omolog MAI este mai mare decat la MApN?
Implicit si pensiile!
Daca ma convingi de justetea diferentelor eu pot recunoate si trece peste inegalitate!
Ca sa nu mai spun, ca numai in capul nostru militari suntem toti!...si la forte combatante discutia nu comporta nuante!
EX-Jandarmeria/FRA si Carabinierii/ITA sunt in cadrul ministerului apararii, dar nu fac parte din fortele combatante!....cu extindere la SIE, SRI, STS si SPP!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Solda lunară, insist, solda lunară brută a unui cadru militar de la MAI si Servicii poate fi mai mare decât la MApN, nu datorită soldei de funcție, fostă egală pâna acum peste tot, ci datorită sporurilor mai multe care se calculează procentual din solda de funcție. Sau,dacă venim la o decizie de pensie, diferă sporurile de la punctul g.
Căt timp sunt militarizate Serviciile și multe departamente din MAI, există și acolo cadre militare cu solde de funcție și grad.

Leo spunea...

Si in plus respectivii au in mod curent ca incadrare "alte conditii" . La MApN s-a mai apropiat de respectivii in discutie , cu ordinul 123 , caci altfel si scafandrii aveau CS , iar marea majoritate aveau CD exact cum marea majoritate la respectivii erau "AC" si "CS".... D-aia imi plac mie cei cu 3 cifre..

Iulian Mareș spunea...

HUHU!
raspunsul este mai mult decat diplomatic!
Dar combatante sunt? Fortele lor sunt prinse si raportate ca forte combatante, conform conventiilor internationale la care ROU este parte?
In rest, suntem toti militari! .... numai la noi!


Luminita/Miranda/Frosa....etc!
Nu ai zis ca pleci in Elvetia, sa-ti iei parte din banii pusi la pastrare din 88-89?

luminita spunea...

aloooooooooooo mares taci ai ceva goange in cap,da aci sanzât te astept, dle LEONARD ,dece trebuie sa aveti toti aceleasi solde , munca difera

Leo spunea...

Referitor la : - " Nu știe că majorarea soldei de funcție într-o instituție militară implică, din oficiu, actualizarea pensiilor militarilor care provin din acea instituție militară, potrivit art. 60 din L 223/2015. Sunt discriminate cadrele militare în rezervă din celelalte instituții militare."
Cred Olguta stie , deoarece mai acum o luna , la A3 ii dadea de exemplu pe o citez : " coloneii pensionari carora pensiile li se actualizeaza cu soldele in plata la cei din activitate... " Eu am auzit-o cu urichile mele când mi s-a parut pornita pe "colonei" . Am si scris la vremea aceea ca a fost un exemplu parca inspirat din gazeta , deoarece in aceeasi zi a aparut calculul pt. un colonel la maxim....Se poate vedea pe "monitorizare" .. (ce-mi place cuvântul la fel ca "filare")...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ghici cine i-a furnizat Codruței date despre Olguța în dosarul penal?
Cumva ...polițiștii și cei din servicii?
Uite că acum au ajuns și ei la mâna fostei inculpate. )::)

gogu spunea...

Ce aveti bre cu militarii din alte ministere????
Poftim v-am mai spus:pensie de lt.col.de jandarmi2449!
V-am mai intrebat:este mult????
Col.Bujor de la Caracal,av./10.004!!!

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
ai adus din banii lui Nicu?
Tot este bine ca i-ai bagat in tara!

Huhu Rezea spunea...

@Domnule col. Bujor!
Așa circula folclorul printre batrânele catane militare... că militarii din MAI au solde și pensii cât polițiștii.
Folclorul se extinde și pentru că ai dvs camarazi nu participă la discuțiile de pe internet care îi privesc pe toți militarii.

gogu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Gogu,
Cdor Bujor....pilot pe MIG 21! Pe L223 pierde si el! Nu mi se pare mult! Geica are de 3 ori cat el!
Lt col jdm are acea pensie, dar nu pe L223!

Leonard,
te monitorizez si constat ca si tu mai tastezi gresit, ca si mine! Compasul si okii nu ajuta! :))

gogu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

NICI ELVETIA NU MAI ESTE ASA CUM O STIATI .

Huhu Rezea spunea...

@gogu
Fără jigniri, că nu rezolvi nimic. O fi ea răutăcioasă, pentru ce i s-a întâmplat, dar nu proastă. Te-aș ruga să rectifici postarea.

Leo spunea...

Eu din ce am inteles in urma cu ceva vreme de la audierea lui Edy la comisia SRI condusa de Ady , este ca a existat "un protocol" legal prin care cei ai lui Lory , neavând "infrastructura" necesara "pe tehnica" au primit numai datele ( nu si interpretarile) de la cei ai lui Edy. Nu am auzit ca politistii sa fi fost implicati prin protocolul respectiv. Dupa aceea , cred ca in urma unei Decizii CCR , cei ai lui Edy au fost exclusi din "binom" si au fost introdusi politistii judiciari , incadrati chiar la "laboratoarele" nou infiintate ale lui Lory. deci raspunsul scurt la intrebare ta este : cei ai lui Edy. Totusi , pun o intrebare retorica : Pe mine sau pe tine sau pe Flavius , etc... de ce nu ne "monitorizeaza" pe tehnica nici cei ai lui Edy nici ai lui Camy pt. Lory ? PS Treaba nu e inchisa definitiv in acest moment . E in "monitorizare" , exact ca la jurnalul tau...

Huhu Rezea spunea...

@gogu
Fără jigniri, că nu rezolvi nimic. O fi ea răutăcioasă, pentru ce i s-a întâmplat, dar nu proastă. Te-aș ruga să rectifici postarea.
Uite, vezi, d-ta, ca jandar....ai o impresie proastă despre cadrele militare din fostele trupe de securitate. Unde este solidaritatea de armă, domnule, dacă vă pizmuiți și cei care ați servit aceeași armă ?

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Nu te-am avertizat înainte să ajungi acolo?

Iulian Mareș spunea...

Seful de post a avut IC, SM, lucrari de exceptie si multe sporuri la pct. G!

Leo spunea...

Draga Iulian, sa sti ca mi-a placut foarte mult când mi-ai spus motivul pertinent cu "degetutele si smartfonul" . Ai perfecta dreptate , trebuie sa invatam sa "lucram" bine cu degetutele , ca sa nu avem probleme la batranete... Te pup..

Relu S. spunea...

In randul pensionarilor militari exista aceeas discrepanta ca si in randul activilor, pana in aplicarea LSU.
Olguta a zis ca pana pe 01.oct. 2017, se va aproba noua lege a pensiilor.
Sper ca se vor respecta principiile care au stat la baza LSU, situatie in care, anomaliile existente vor disparea.

Leo spunea...

Relu , n-ai citit atent un comentariu de curând al H-ului, prin care se spunea ca abea in 2022 se vor atenua discrepantele si anomaliile prin aplicarea LSU. Sa avem grija de noi ,ca sa prindem 2022 (ti-am dat cu rima ca sa te inveselesti).PS si asta cu o conditie , sa nu fi colonel ca lor le-a pus gand rau Olguta...

tigri2 spunea...

Banc:
-Cica ne ataca balaurii, cine-i vede?
-Mama cu ochiul de sticla, zice mafiotul.
-Daca balaurii vin in zbor , cine-i vede?
-Mama cu ochiul de sticla...
-Dar daca ne ataca cine lupta cu ei?
-Ma-ta cu ochiul de sticla ca ea ia toate sporurile si functiile, raspunde pilotul!\
Asa se va intampla de acum incolo, pentru ce sa-mi risc eu viata stiind ca in urma mea ramane familia indoliata si neajutorata, lasata de izbeliste, cand stiu ca la pensie voi fi umilita si egalat cu cei ce au dus o viata de nabab?
Aseara pute sa mearga cezar cu TABul sa scoata camionul, doar toti suntem egali , nu? Si atunci de ce sa-mi risc,numai eu, viata???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog respectuos pe absolut toti: Stiindu-se ca se schimba Legea pensiilor, stiti cumva daca si Legea pensiilor militare va fi schimbata? Asta e ca o completare la o discutie din postarea lui @Relu S. incurajat de @Leonard.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Olguta s-a referit la prevederi neechitabile din Lege 263, in special la faptul că unele persoane care nu au muncit niciodată au un ajutor social mai mare decât pensia celor care au 10-15 ani vechime.

tupak amaru spunea...

cornelius ,
intentia este de "elimina inechitatile din sistemul de pensii " . ne vizeaza clar pe noi , magistratii , "pensiile speciale " .
am tot vorbit despre "binele "facut de postacii care prezinta pensii de 7-8.000 lei .
nimeni nu asculta .
iesirile in masa , la pensie - ale unor sefi din MAI- spun totul .
tacearea totala pe structura viitoarei legi a pensiilor , un alt semnal .
evitarea subiectului de catre sindicate , ar trebui sa ne dea de gandit .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Azi, Olguta a adus modificari si legii pentru ajutorul handicapatilor! ajutorul se ridica la 800 lei si 1000 pt insotitor!
Eu stiu cativa care sunt insotitori pt 8-9 persoane!
Voi cauta si eu o handicapata pe FB! :))

tigri2 spunea...

@All, wey frati /dusmani, uite pe asta n-o stiti :

"TOATE pensiile din Romania se vor mari cu 9% ,incepand cu 1 iulie 2017".(PUNCT)
Fara comentarii si alte interpretari!

reddog spunea...

Salutare!
Astazi mi-am depus cererea de pensionare. :)
Incepand cu data de 14.07.2017 intru in club.
Voi avea si grad militar in rezerva, asta ca tot sunt carcotasi pe aici care au ceva cu fpss. :)))
Daca veniti la mare fac cinste! :)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumesc, am auzit si eu ceva din zbor, aveam treaba cu gatitul la bucatarie, dar ea nestiind realitatea acelor pensii de la militari, care prin scadere la recalculare se lauda ca a rezolvat-o cu Armata, dar ea habar nu are de cei 80%, ca nu vor beneficia de actualizari ani de zile si sunt in urma, iar gusterii mafioti o feresc de aceasta informatie. Plangerile adresate ei sau altora pe problema asta, de la noi, sunt trecute prin filtrul acestor gusteri, cenzurate, aruncate, pitite...Legea 223/2015 ar fi trebuit sa fie razuita si inlocuita cu una ,,eterna si unica'' in felul ei, sa nu mai fie ani si ani tot modificata si rasmodificata, ca acel oug57.
@Tupak amaru: Ma tem ca doar internelor sa faca dreptate separatista si noi tot marginalizati..
@Iulian: Iti promit si-mi dau cuvantul meu ca Ana, daca va primi o asemenea pensie la gr.1 cu handicap grav, definitiv si cu insotitor, cu acei 800 lei am sa te anunt ca e real, dar eu nu o cred pe Fiola! Suntem de acum in Iulie si are doar 340 lei, iar de insotitor doar atunci cand ii rezolv cu mai multe, mai ales ca figurez si acum cu gr.2 inv. si astia nu mi-ar da acest drept de insotitor. Minte de ingheata apele, mai ales ca acest drept se da, cica, de prin Martie...Ea a fost luata in coma chiar din Comisie si tinuta multe zile la neurologie si cardiologie in stare grava, abia atunci s-au hotarat sa n-o mai ducem la Comisie anual pe targa si cu tensiunea de 23. Din acea zi ea nu mai iese niciodata din casa! Mergeam cu ea pe canicula si nici nu dadeau 2 bani ca acele ore de stat cu un asemenea bolnav in mediul ala aglomerat, infect si neaerisit de la Comisie putea s-o ucida! Niste criminali! Erau cu cioate de membre si ii chemau sa vada daca le-au crescut crengi si ramuri de acolo, din bonturi, idiotii! Unul venea cu ambii ochi scosi in accident sa vada daca baga atza in ac! Un cirozat care-si voma deja ficatii in caserola, de pe targa, deci ultimile clipe de viata, i s-a spus sa mai aiba rabdare la rand ca sa intre la Comisie, cred ca pana seara a si murit, saracul! Jalnice, fasciste, criminale scene! Am vazut multe crime si orori in toti acesti ani...Cine sa le vada si sa interzica aceste abuzuri inumane si fasciste? Un handicapat sever, mai ales cu mai multe boli severe, are nevoie de cel putin 15.-20.000 lei sa-l ajuti si sa-l ingrijesti, ce dracul sa faca cu 340 lei? Il indopi cu fasole si cartofi pana capiaza...

Iulian Mareș spunea...

Tupak,
pensii 7-8000 de lei? Nu, s-a vorbit de ministrul Vasilescu de pensii de 10000 de euro! ... eu cred ca este vorba de magistrati si regii autonome de stat!
Eu propun asa: pe cuponul de pensii al acestor uriasi sa scrie ca s-a luat din pensia lui C..., A...., B ...., I...., F...., V...., pentru el! Si pe fata si pe veso!
Numai astfel "se elimina inechitatile din sistemul de pensii!", kiar si pentru cei "care au 10-15 ani vechime!"
Clar!

luminita spunea...

FACETI GLUMEURATE DL T2 .doar pensiile civile TOATE

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Red dog: Sa-ti dea Dumnezeu viata luuunga, tinerete, pensie maaare si tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi! Felicitari pentru iesirea in pensie!

Relu S. spunea...

Legea pensiilor (si v-a viza si legea L 223), se v-a modifica. Este anuntat oficial de catre Olga si Dragnea.
Personal cred ca celor mai multi dintre noi, cca. 80%, v- a fi benefica.
Adica pensiile militare mici vor fi actualizate la cuantumul din LSU, iar cele foarte mari, nu vor mai putea trece de cuantumul maxim sau vor reveni la acesta.
Cred ca ne putem calcula fiecare viitoarea pensie, luand cuantumul din dreptul functiei avute, adaugam solda de grad, gradatia (21%), spor maxim de 30%. Totalul il inmultim cu 80%, scadem 10% (asa v-a fi de la anul)din ce trece peste 2000 lei si adaugam 20% OMM.
Cam asa va arata o pensie militara.

Huhu Rezea spunea...

@Rellu
Imi pare rău să-ți spun dar esti complet pe lânga dispozițiile legii. Nu vreau să amăgim cititorii. Soldele de funcție pentru anii următori sunt calculate si pe acest blog.
Im afara de creșterea soldei de funcție cu 15% prevăzută de Legea 152/2017, în anul 2018 toate elementele componente ale soldei lunare pentru activi, ale bazei de calcul din decizia de calculare/recalculare, la valorile de la 31 12 2017, vor fi majorate cu 25%, potrivit art. 38 din LSU. Nu se intră nici în 2018 pe componentele soldei lunare din noua lege, cu excepția personalului militar nou încadrat. Citește și măsurile tranzitorii din LSU.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Fii om serios că nu-ți mai public visăturile....

reddog spunea...

I have a dream...
O intalnire a membrilor care frecventeaza forumurile Huhurez si R26500. :)
Un fel de aplicatie de arme intrunite, Tab-uri, elicoptere,vanatori de munte, chiar si vanatori de fuste si evident, perla coroanei, ofiterii de stat major. :)
Arma penitenciare va asigura ordinea, avem experienta in gestionarea conflictelor..

Relu S. spunea...

Domnul Huhu Rezea, cu tot respectul pentru dumneavoastra, dar eu m-am referit, precinizand cum ar urma sa fie vitoarea pensie , in urma precinizatei noi legi a pensiilor(de care vorbeste ministra muncii), coroborata cu princincipiile care au stat la baza LSU.
Adica, dupa ce LSU isi va face efectul, eu nu vad ca un colonel (ex) sa aiba o pensie mai mare decat cuantumul maxim al functiei din LSU, plus grad gradatie si sporuri de max 30%.
Posibil ca unii din pensionari sa aiba de acum, sau dupa marirea din 2018 o pensie mai mare decat maximum admis. Caz in care, cred ca acestea vor fi aduse la pragul maxim admis. Ca si in cazul civililor cu salarii foarte mari (aia cca 3%, de care se vorbeste).
Asa ar fi corect si cred ca asa o sa fie.
Eu sunt col si am colegi cu pensii mai mari cu 3000 lei decat mine, si altii cu pensii mai mici. Nu este normal ca la functii, grade, studii,vechime, locuri de munca identice (sa zicem), sa existe aceste discrepante, aberante.
Dumneavoastra cum vi se pare!?

tigri2 spunea...

@huhu si daca peste 12 zile se va adeveri, spune-mi ce vei face?

Huhu Rezea spunea...

@rellu
Vasilescu nu se bagă in legea pensiilor militare.
Alte modificări la lege, în afară de cele ce vor fi aduse prin legea de adoptare a OUg 57/2015, nu vom vedea prea curând. Ați uitat că legea este în dezbatere la Camera deputaților?
Până in anul 2022 actualele pensii militare vor fi doar actualizate potrivit majorărilor din art 38 al L 153/2017, a grilei soldelor de funcție din aceeași lege și a creșterilor soldei de grad, ultimele două conform Anexei VI la LSU.
Nu va mai fi loc și pentru indexări.

Iulian Mareș spunea...

Relu S
Nu ar fi mai bine ca cei care au pensii mici sa fie randul lor sa ia pensii mari si invers?
Ai adept, pe aici, un Caprar la propriu si figuart! Eu sustin, pentru ca vreau sa vad in real Republica de la Scaieni!

User Frosa/Luminita/Mirabela
Ma uimesti, pe zi ce trece, cu atatea identitati si roluri jucate!..si tu ai fost la cursuri la Baneasa si Gradistea? caci la K-uri se vede de pe Marte!
Unii se forteaza sa para destepti altii sa para sclerozati!... nu tine!

red,
Sa aduci si pistol/baston cu electrosocuri!
Ocupa-te de fisa de likidare si pontonul pt kef! Sa nu lipseaca "La Kilia-n port" si nici Visinescu! Cred ca ai ceva sponsorizari din randul kiriasilor garsonierelor confort 1! :))
Sfat- fa raport scris prin care soliciti ajutoarele; raportul cu rezolutia sa o tii bine pastrata!

PS-din iulie se asigura persoanelor f bolnave "cel putin 15.-20.000 lei" pentru ingrijire! In aceasta suma este inclusa si suma necesara medicatiei! Doritori?... ca tot faceam referinte la republica utopica!

Trofin spunea...

@HuHu ReZea :Va adresez o intrebare de topica ,intr-o precizare cand se face referire la o reglementare legislativa . Am intalnit in multe cazuri exprimarea : se aplica prevederile din OUG ... aprobata cu Legea .... sau se aplica prevederile din Legea nr.... de aprobare a OUG nr.... Am rugamintea sa incercati , in virtutea calitatilor pe care le aveti in intelegerea si interpretarea actelor legislative , sa lamuriti diferenta dintre cele doua forme de exprimare. S-ar putea , din modul cum s-a formulat dispozitia din Legea 152/2017 art. 2 alin. (3) , sa intelegem adavaratul sens al precizarii "...cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016...." . Un alt exemplu de interpretare a limbajului legislativ este intalnit , in aceasi lege , la art. 2 alin.(2) si la alin.(2) lit. e) fara a se preciza ca OUG nr. 2/2017 a fost aprobata cu Legea 137/2017.

Liviu PO spunea...

In MO 498 a aparut ordinul ministrului MAI cu privire la aplicarea prevederilor oug 9 in ceea ce priveste sporul de 40% pentru continuitate.MApN-ul nu are activitati de continuitate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, inseamna ca totusi se cloceste ceva! Sunt 80%, nu doar doi, trei...Sare-n ochi de la o posta! Si ei isi dau seama ca Art.40 a lovit dur si a facut ravagii. Auzeam ca Dl. Col. Dogaru va fi numit consilier pe Aparare si este dusmanul de moarte a Art.40 sau, ma rog, a ce nu-i bun din acest articol. Poate, poate rezolva domnia sa inadvertentele dar, deocamdata, vise, vise...

Mai puteti respira de canicula, oameni buni? La mine, de caldura, mi-a iesit lingua din mestecatoare tarandu-se pe sub usa serpuind, a ocolit cutia pstala, s-a tarat pe treptele scarilor, apoi a iesit pe usa blocului si s-a incolacit pe-o creanga de corcodus gros infrunzita sa se racoreasca...Cald, bre! In 10 minute, apa din sticla de pe masa s-a clocit...

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Legea de aprobare a unei ordonanțe poate să lase conținutul acesteia nemodificat sau, dimpotrivă, poate să abroge unele dispoziții , să modifice altele sau să completeze ordonanța.
Dispozițiile din ordonanță se aplică conform textului original, pânâ la data intrării în vigoare a legii de adoptare, și conform modificărilor și completărilor aduse prin lege, după intrarea acesteia în vigoare.
Exprimarea „se aplică prevederile art. 40 al OUG 57/2015 sau prevederile OUG nr.20/2016” semnifică aplicarea textului inițial al ordonanțelor până la momentul intrării în vigoare a legii de adoptare.
Exprimarea „ se aplică dispozițiile OUG nr. 20/2016 abrobată prin Legea nr. 250/2016” semnifică aplicarea textului ordonanței... așa cum a fost modificat sau completat prin legea de adoptare.
Exprimarea „ potrivit Legii 250/2016 de aprobarea OUG nr. 20/2016” are semnificația că se referă doar la modificările și completările aduse ordonanței prin legea de adoptare.
Era și mai precisă exprimarea „ cu exceptiția celor care au beneficiat de majorari potrivit completărilor pe care Legea 250/2016 le-a adus OUG nr.20/2016”
Am mai precizat de mai multe ori că dispoziția din Legea nr. 152/2017 nu-i exclude de la majorarea cu 15% pe cei care au primit sumele compensatorii, reprezentănd SM din 2009, prevăzute în textul inițial al OUG nr. 20/2016.

Iulian Mareș spunea...

Liviu,
in MO se publica OM daca nu au fost clasificate de la SSV in sus!
Pe noi nu ne intereseaza! crezi ca iti vor aplica retro? NUUUU!

Trofin spunea...

@ HuHu ReZea 01 iulie 2017 : multumesc pentru precizari. Ar trebui sa le transmiteti aceste si celor care vad doar negru in fata ochilor.
Va mai pun o intrebare , vedeti posibila folosirea algoritmului de calcul la actualizare modificat pentru a include in solda de functie a : soldei de merit , indemnizatiei de dispozitiv si a unor sporuri specifice si majorarea acestor coponente cu procentul de majorare al soldei de functie ?

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Mulțumesc, dar mai mult decât să scriu nu pot să fac. Crezi că nu citesc și ei? Citesc, dar fiecare vrea să epateze.
In articolul următor am readus în discuție procedura actualizării, în care stâlpul de rezistență este aplicarea legislației salarizarii în vigoare la momentul actualizării.
Asteptam completarea metodologiei de actualizare în contextul intrării în vigoare a legii salarizării unitare.
Cred că începând cu actualizarea care se impune după majorarea cu 25% a soldei de funcție și a celorlalte componente ale soldei lunareprevăzute de lege, art. 38, de la 01 01 2018, se va intra pe componentele bazei de calcul din noua lege a salarizării.
Sumele valorice din grila cu soldele de funcție din Anexa VI a LSU nu sunt stabilite la întâmplare. Ele acoperă și componentele care dispar din solda lunară brută, astfel încât cuantumul brut al soldei lunare, dar și al pensiei militare, să nu se micșoreze în perioada de tranzit dintre cele doua sisteme de salarizare.
Actualizarea potrivit Legii 152/2017 se face potrivit legilor salarizarii în vigoare în luna iunie 2017.


Leo spunea...

Citez : "Vasilescu nu se bagă in legea pensiilor militare." etc...
Comentez : Nu "se baga" dar sigur va incerca sa se bage avand in vedere inversunarea cu care "infiera" la A3 cum sunt "legate pensiile de colonol de 6000 lei de soldele coloneilor activi". Asa sa fie , sa nu se bage. Totul depinde de ministrul TUTUIANU Adrian al MApN (in care am mare incredere , vazandu-l cum vorbeste de echilibrat si de calculat.)Totul este ca ministrul sa nu se lase IMBROBODIT de personajele sumbre cu grade mari si interese meschine pe masura lor.
Deja am observat ca , subtil , a pus-o la punct pe ministreasa MAI referitor la "camionul fara frane" ...
PS Oare cine a fost ministru la MApN in ultimii 4 ani , ca nu stiu . Voi stiti ??

Trofin spunea...

@HuHu ReZea , sâmbătă, iulie 01, 2017 : Suntem in acelasi ton cu privire la o eventuala actualizare a pensiilor militare in perioada care a mai ramas pana la aplicarea efectiva a Legii 153/2017. Cred ca , abia incepand cu ian. 2018 , cuantumul compus actualizat si majorat al soldei de functie va deveni noua solda de functie ,in acceptul Legii 153/2017, la valoarea careia se vor aplica toate calculele prevazute in Anexa 6 la Legea 153/2017.
Aceasta concluzie o vad intarita si de dispozitia din Legea 153/2017 la art. 36 alin.(1) se precizeaza incadrarea personalului bugetar in conditiile legii cu respectarea prevederilor art. 38 precum si de art. 38 unde gasim urmatorul text :
"a) se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la
31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de
funcţie/salariilor de funcţie şi indemnizaţiilor de încadrare, precum şi
cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte
elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul
brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază
personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi
funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii; ". Filtrand acest text se deduce ca legiuitorul a avut in vedere ca la aplicarea dispozitiilor legii , salariatii sa nu primeasca venituri diminuate fata de veniturile in plata , mentinand cuantumurile respective pana la 31 dec. 2017.

Andrei spunea...

Notă: Titlul topicului se adresează celor care zile întregi au susținut, aici sau pe alte site-uri care se adresează militarilor, că Legea 152/2017 majorează soldele de funcție ale personalului militar din toate instituțiile militare

Oamenii care au alocat ceva timp studiului gramaticii limbii romane au inteles exact ce spune legea: se adreseaza TUTUROR militarilor SI personalului civil din MApN.
Cititi legea, nu mai luati de bune interpretarile unor politicieni tampiti!

Huhu Rezea spunea...

@Andrei
Nu mai încurca lucrurile.
Legea se adresează doar personalului militar și civil din MApN.
Au dat Casele de pensii ale MAI și SRI comunicate și n-am auzit noi?

Andrei spunea...

@Huhu
Toate cadrele militare. Este ceva neclar? Exact asa se aplica, cum spune si legea. Toate cadrele militare precum si personalul civil din MApN. Pensiile probabil vor mai astepta o luna, sau - vezi MApN - sfarsitul anului, dar soldele marite intra in plata din august. Cat despre comunicate, ha, nu-i obliga nimeni (in afara de bunul simt) sa dea comunicate.

Huhu Rezea spunea...

@Andrei
Învață cum se scrie și cum se citește o enumerare și apoi să te ții tare în colți.
De ce crezi că formularea ar elimina numai personalul civil din celelalte instituții militare, când autorii textului de lege au repetat de atâtea ori că s-a dorit eliminarea discrepanțelor de salarizare care dezavantaja personalul din MApN.
Altfel spus, majorarea priveste personalul militar(cadre militare, soldați și gradați profeșioniști) și civil din MApN

Huhu Rezea spunea...

@Andrei
Nu mai bruia firul comentariilor cu dispute deja clarificate.

Unknown spunea...

Pensia de 2500 pt.unlocotenent jandarmi este mare daca este luata de la 45-50 de ani si este mica daca ar fi luata la 65 de ani. Este mare la 45 de ani, deoarece la aceasta varsta are o speranta medie de viata mare si va incasa, in total, o suma mai mare din pensii decat a incasat pe salarii ceea ce e absurd. Pe de alta parte, la 65 de ani ar avea sigur o pensie mai mare de 2500 de lei si o speranta medie de viata mai mare. D-nilor militari, nu mai sustineti enormitati, pensiile sunt o problema de salarii-solde- amnate, care trebuie corelate cu speranta medie de viata la data pensionarii. Militarii merita desigur pensii mai mari, dar ar fi preferabil sa le obtina pe calea unor pensii ocupationale, bazate pe capitalizare, in care sa participe si statul si militarul, asa cum se pracica in Canada de ex.

Huhu Rezea spunea...

@hobjila
Dacă nu ai trăit viața de militar te hazardezi în afirmații care nu te onorează.
Este greu să mai reziste în jandarmerie un locotenent la 45 ani. Probabil că are un grad de la maior în sus.
Nu stii că de 7 ani militarii plătesc contribuții pentru pensii... ca și civilii?
Baza de calcul pentru pensie este mult mai mică decât solda lunară...adevăr pe care il ignoră propagandistic și guvernanții, in frunte cu ministrii de paie ai structurile militare. Cuantumul pensiei militare este calculat în procent de 65-85% din acea baza de calcul mai mică decât solda lunară.
Militarii au inceput să iasă la pensie la vârste de patruzeci și ceva după Ordonanța lui Ciolos din 2015.

Prin plafonarea cuantumului la 85% din baza de calcul, confiscarea pensiei suplimentare și a vechimii mai mari de 35 ani, inclusiv grupele de muncă și stagiile ulterioare, militarii nu mai erau cointeresati să rămâna în activitate până la vârsta standard.
Acum, ca să stopeze plecările masive îi sancționează pe pensionarii în plată?