Un produs Blogger.

joi, iunie 01, 2017

Simulare calcul pensie militară pentru anul 2022

50 comments
Să încercăm să stabilim, pe baza variantei aprobate de Senat a LSU, ce pensie actualizată va avea în anul 2022 un colonel fără indemnizaţie de comandă și fără sporurile pe care le au în prezent militarii.
Baza de calcul
-solda de funcție la maxim = 6844 lei
-solda de grad                     =   360 lei (până în 2022 va fi actualizată functie de salariul minim                                                                                garantat)
-gradații....7 x 3%=21% x 6844= 1437,24 lei
Total baza de calcul  6844 + 360 + 1437,24 =8641,24 lei
Presupunând că ofițerul are un procent de pensie  de 102%, potrivit algoritmului de calcul introdus prin OUG nr.57/2015, în care intră,  peste plafonul de 85%, și 20% pentru OMM, rezultă:

  un cuantum de pensie de 8641,24 x 1,02= 8814 lei
Cei care au sporuri la punctul g)  mai pot adăuga cca 30% din solda de funcție.
Pentru comparație, pensia recalculată a unui asemenea colonel, fără sporuri la punctul g) din decizie, este de 3200-3400 lei.

De precizat că potrivit actualei formulări a art. 37 din LSU, creșterile soldelor de funcție rezultate din includerile în ele a soldei de merit cuvenite în  2009, a sporului de 20% din solda lunară din 2009 și majorarea de 25% din  2018 se  subsumează în solda de funcție prevăzută pentru 2022. 
Eventuala adăugare la solda lunară a contribuțiilor sociale, plătite în prezent de angajator, se va reflecta în pensie, probabil, printr-un calcul similar  cu cel pentru contribuția personală a activilor la bugetul de stat din Ordinul M25/2016 privind metodologia de recalculare a pensiilor.
Calculul poate fi făcut pentru orice funcție și orice grad, înlocuind soldele de funcție și de grad cu soldele prevăzute AICI, conform grilelor aprobate în Senat.

50 de comentarii:

miranda spunea...

multumim

maiag spunea...

vorba tziganului care avea copilul bolnav in mijlocul iernii,se ruaga la icoana....lungeste doamne boala copilului meu pina se coc ciresele,.in 5 ani se duc pulii de suflet o gramada din noi,pina atunci....dumnezeu u mila si milnpeniile,trecem la euro,se skimba guvernu,moare capra vecinuluii,multa sanatate si virtute

tigri2 spunea...

@Huhu. Ai uitat "g"ul, sau tu nu mai ai treaba cu, punctul "G", cel putin 30%
Acuma, eu , ce ar trebui sa fac, sa te jignesc, sa te iau "la misto"?. Nu draga, deoarece eu nu sunt smecheras de Dambovita, suflewtul meu tot de ardelean cinstit si onest , a ramas!

Anonim spunea...

eu zic sa facem o simulare pana in 20220.....ce e asa de greu?:):)am pus doar un zero....daca mai exista planeta pana atunci

Leon spunea...

Punctul de vedere al guvernului la LSU este ca Fondul de salarii se stabileste Anual prin Legea Bugetului de stat..! Asa ca sunt mici sanse sa se ajunga la aceste salarii. Salariul minim brut pe Economie in 2022 crede cineva ca va ajunge la 2500 lei..?!

Leon spunea...

Incercati simularea cu 100% deoarece este posibil sa fie aprobata Oug.57/2015 cu procentele trecute de Senat de max.100% cu includerea OMM in acest procent.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu contest calculul, dar tu, personal crezi ca se va produce asta?
-ai uitat sa scazi integral taxele si impozitele activilor si ia in calcul proxima si mai mult ca sigura prorogare, in decembrie, de 7 ani pana-n prezent!
-odata cu sporul de confidentialitate dispare OMM!
Cred ca nu vrei relatii despre draftul viitoarei legi unice a pensiilor speciale! Ai aspacardin?

Iulian Mareș spunea...

Si la vara cald....
Fii corect si baga si partea a 2_a, cea cu impozitele angajatului si 0 la angajator, din ianuarie 2018, .... ,35% in mediul civil bugetar si 25-28% pt militari si nu FPS! Deci exclusi politistii si politia de frontiera!
In alta ordine de idei media, Nicusor si-a inventat motivul demisie pt ca a fost devolat sau pt ca DNA il trimite la munte, la racoare? sau si una si alata?
Si mai e o treaba...pt cei care primesc spor de fidelitate, adio OMM! Ghinion!

Leo spunea...

- Pt. ca sa fie ideea mai clara ar fi buna o referinta si anume pensia acestui colonel din exemplu , la data de 01.07.2017. Daca 8814 lei va fi in 2022 , cam cat este pensia aceleeasi persone la 01.07.2017 ?
- Poate ca era bun si un exemplu mai modest , de pilda cu un maioras la minim , pe de-o parte sa nu fie indusa perceptia ca pensiile majoritatii militarilor sunt ca in exemplu.
- Cititorii impactati , sa nu-si faca iluzii in ce va fi peste 5 ani , pana când nu va fi stabilit de CD in cateva zile. Agitatia e mare si plapuma a intrat la apa...

radu spunea...

"Simulare calcul pensie militară pentru anul 2022", apa la moara pentru presa...

Elisav spunea...

Nu mai faceti calcule ca va consumasti creionul degeaba. Luati de bun ce aveti ca altceva nu vom vedea. Nu pricepeti ca ei vorbesc de pensii specisle dar ei se refera la militari nu la cei din judtitie,parlament primari etc. Deci pe noi marseaza si in acelasi timp corpul cadrelor militare in rezerva si retagere este las precum ministrul apararii si seful SMG.Noi ar trebui sa luptam pentru noi. Pensionarilor rezervisti le-o fi frica de ceva? Daca nu noi, atunci cine? Daca nu acum,atunci cand? NU MAI FACETI CALCULE.

Leo spunea...

-elisav
Sunt de acord cu tine, mai putin faptul ca (te citez): "corpul cadrelor militare in rezerva si retagere este las precum ".Ca argument ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie a ta ,sunt actiunile SCMD de pana acum si din zilele ce vor urma. Apropo', daca esti din Bucuresti participi pe 6 si 7 iunie ? pt. ca sa ( te citez din nou ): "Noi ar trebui sa luptam pentru noi". Daca as fi din Bucuresti, sigur as participa.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
nu este din Bucuresti si are si o jena la un co_hon!
Dar, va veni betivul mr, de serviciu, ce voia Oskat si IC pt fapt divers...azi keile de la lacatul cabinei de ....antrenament,...nu, nu kiar WC!
Ca fapt divers, pt ca aici l-au mirosit toti ....a inceput sa jigneasca Adminul,in partea cealalta, tipic curvei masculine, care vrea bani pt ce nu a prestat! Cel mai important element al dispozitivului de lupta....AA, de nivel actiune, lupta, in rest participa, dar nu se baga!

Iulian Mareș spunea...

Binomul l-a retras pe Nicusor Dan! Va urma dosarul penal cu banii din campania electorala?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Calculul seamana cu o papusa gonflata cu aer, caruia i se spala secretiile ulterioare uzitarii la sexul in grup organizat: Sporurile si coeficientii de care se bucura, de pilda, politistii si civilii. Sporuri aplicabile abia dupa anul...2222, la cat de ,,sprijinita'' este Armata si se ,,bucura de simpatie'' datorita unora ca Izmana, cuplul de sateliti Sava si ceilati smecherasi securani care au facut politica aplicata din interiorul sistemului de aparare, asa cum a scos in evidenta aceste anomalii Dl. Huhu Rezea in articolul precedent. Actiunile politico-ostile ale acestora ne-au scos definitiv din ochii opiniei publice ca am fi scutul de nadejde in apararea patriei la cel mai inalt nivel de incredere! Adio sa mai fim sprijiniti si reantorsi la ceea ce am fost candva florile Romaniei! Iar PSD-ului, deja au inceput sa-i incolteasca, incet dar sigur, radacinile puisorilor de coltisori sfasietori de drepturi, rasariti din reziduurile coltilor cariati de paradontoza basanismului... Coltisori de lapte imuni la pasta Lacalut si Colgate...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
ce ai cu pensia mea de mi-o tai? Ma retrogradezi in functie si grad? Merg si eu la DNA!
Mor de foame!..... :))

Elisav spunea...

Leonard: Nu sunt membru SCMD dar am partcipat la toate protestele. Pe 30.05.2017 cred ca erau max.80 de pensionari militari cu tot cu SCMD.Din cate zeci de mii? 5% din cei din Bucuresti daca eram prezenti trebuia sa fim vreo 2000.De ce nu au fost atatia?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Calculul este orientativ, pentru a ne face o imagine cum vor evolua pensiile militare dacă se aplică LSU, chiar și în situația în care OUG 57 rămâne nemodificată.
Sunt rezerviști dreptangii carora parcă le pare rău că actuala guvernare ține cu orice risc să aplice măsurile sociale promise în campania electorală. E treaba și incultura lor politică.
Ar fi culmea să fac calcule pentru toate soldele de funcție. Sunt calcule pe care le face și un elev de gimnaziu.
Ce, un maioraș, un căpitănaș sau un plutonier nu știe să înlocuiască soldele pentru colonel cu soldele pe care el le are în grilă și să facă rapid calculul cuantumului?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Dacă ai terminat gimnaziul poți să ți-o ajustezi singur.
Vrei să te lauzi că deja ai pensie mai mare decât o vor avea, peste cinci ani, amărâții de ofiteri care au servit sub drapel în urmă cu 10-15 ani?
Apropos, cine este acel Nicușor?

Iulian Mareș spunea...

HUHU,
Eu nu ma laud, dar pe concurenta, un user a clculat ca atat va avea maiorul si din aceasta cauza am scris ca ai ceva cu pensioara mea, de o hacuiesti! :))
Glume nu fac nici cu postacul betiv care acum "iti multumeste" in cealalta parte ca l-ai gazduit!
Am sarit gimnziul, dar am recuperat la colegiu!
Cum cine este Nicusor? Nicusor Dan!

Unknown spunea...

@ Huhurez Col. respectiv , are 3400 fara sporuri - dac-a iesit la pensie-n '85-90 , cand nu exista nici-un fel de spor !!!. Daca-a iesit in 2017 are inca 3400 sporuri , asta tzi-o garantez eu !!!. Am vazut pensie de plt.maj. cu 18 ani si 10 luni vechime efectiva , cu 30% gradatzii , 72% baza de calcul ,cu omm 3, da' cu sporuri de 95% - spor munca conditzii f. periculoase 65% , prima munca grea 10% , spor radiatzii 10% si specialist de clasa 9%. Avea 1150 la pctele a-f si 1075 la pct. g. Pensia crescuta de la 1495 la 2011. A avut poooola mare de tot , i-a atins la pct g pana-n prasele. Mie , cu 85% baza de calcul , 42 de ani , omm 2, da' fara spor de antena [de ex.]. - La un transmisionist in C de emisie unde lucrau cel putzin 4 statzii de putere medie , 2 radiofaruri pus 1 118 BM3 pentru retzeau meteo-alarmare si 2 statzii de putere mica, pensia scazuta de 2249 la 1878 ?????????????????????.Si culmea , el CD , eu CS 20 DE ANI !!!!. Mama mamitzicilor de nenorocitzi !!!.

Unknown spunea...

Huhurez - pana-n 2022 vor fi doar colonei in armata romana ???. Te citesc si niste amarasteni de plt.maj. sau adj . Fa si pentru ei o simulare , te rog . Si pleaca de la 1878 , cat mi-au calculat madarfackarii mie pensia , de la 2249 . Multzumesc tare mult !!!!.

Huhu Rezea spunea...

@Lupi
Aici nu primești peste. Inveți să pescuiești.

Dar ce, crezi că plutonierii și adjutanții sunt atât de neajutorați la un simplu calcul aritmetic?
Au soldele de funcție și de grad din 22? Au.
După exemplul dat, poatet stabili fiecare baza de calcul din 22. Aplică procentele din art. 29, 30, 108 si apoi OMM din Decizia de recalculare, asfel că stabilesc cuantumul pensiei pe care o vor prim prin anul 22.

@mares
La cuantumul calculat în articol mai poți adăuga 30% din solda de funcție, adică cca 2500 lei... dacă ai punctul g) dotat cu sporuri.

Unknown spunea...

He , he , asta-i zicerea lu' Ciorbea cand facea praf mineritu' si le dadea minerilor unditze , cand ei o viatza la lopata !!!!!!!. Daca asta ai intzeles inseamna ca d-nul colonel respectiv e cel mai neajutorat , si mai si decat un plutonier , nu ????. Era vb. de a ,, baga in seama'' si niste palmasi amarasteni de soldatzi cu sapca !!. Multzumesc pentru zmetie !!!!

miranda spunea...

CINE mai credeti ca va mai trai pana in 2022? sa vedem ce fac astia acum din iulie si in 2018 ,dar daca se schimba guvernul? o aiureala cu acesta lege .Nu ne lasa sa ne traim anii linistiti , o sa vedeti ce tavaleala o sa fie cand vormodifica legea pensiilor , daca ramane OLguta asta ,care se baga unde nu ii fierbe oala .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cu "G-urile" stau bine din tinerete!
Boldeste, te rog "La cuantumul calculat în articol mai poți adăuga 30% din solda de funcție", ca sa nu mai ia leapsa si altii!
Si cat ziceai ca va fi impozitul pentru pensionari? 10%, pt ceea ce depaseste 2000? Nu puteau lasa si ei 5%? Voi face propunerea asta pt toti pensionarii! De fapt in pensie sunt bani impozitati o data!

ionel bardas spunea...

din toate simularile dvs.lipsesc doua sume si anume:
1.cea prevazuta de articolul 19 al anexei 1 la ordinul cumun privind procedura de recalculare a pensiilor militare,in fond dispozitia legala de la art.5(1)din legea 285/2010;
2.cuantumul prevazut de art.4,alin.3,lit.b din anexa VI a legii cadru nr.330/2009;
probabil ca de aceste doua sume vor beneficia numai lingaii de pe linga casele de pensiii asa cum s-a intimplat in 2010 cu dispozitiile art.17 si 18 din legea 263/2010.
va pot spune ca l-am intrebat personal pe gen.hurdubaie daca beneficiaza de privilegiile de la art.17 si 18 iar reactia lui la intrebare a fost mai mult decit un raspuns gen CINE POATE ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avertisment: O sapatamana bancile nu vor mai alimenta bancomatele! Urmariti stirile sa aflati si cauza.

IV spunea...

Domnule H,

Rog sa ne informati ce se va intampla cu pensiile militare la

- 01.07.2017 si la

- 01.01.2018.

2022 este "un pod prea indepartat" pentru multi dintre noi.

Cu multumiri si viata lunga.

maiag spunea...

pina in 22 se skimba codul fiscal,cotele de impozitare,etc,asa ca vorbiti prostii,vindeti pielea ursului din alasaka.asteptati sa apara legea ,mai bine va ginditi cum ne prelungim viata inca 5 ani ca sa vedem i pe asta,ginditi va si la inflatie,daca di 2lei pe un ou si 5 lei pe o piine si cresc utilitatile,pensia va fii un vax,asa ca sa fim anatosi ca medicamentele costa si nenorocitii dau compensate medicamente ieftine si ineficiente

Iulian Mareș spunea...

Miranda/Mirela,
....daca mergeai cu mine in Florida, Mexic sau Barbados....erai in top! Fructe de mare, peste....fructe exotice si tastai si in 2100!

Huhu Rezea spunea...

@Bardas
Dacă te preocupă mărunțișurile, află că toate majorările soldei de funcție prin includerea în ea a soldei de merit și a sporului de fidelitate se integrează, începând cu anul 2019, în limitele soldei de funcție din grila LSU. Cam așa se traduce art. 37 alin.(4) și (5) din LSU.
Cred, de asemenea, că nu va mai exista un cuantum în plată indexat mai mare decât cuantumul actualizat cu valorile soldelor de grad și funcție din 2022.

Iulian Mareș spunea...

Cineva, are dreptate!
"Vreau sa va atrag atentia asupra art 7 litera m din Legea salarizarii unitare asa cum a fost ea adoptata in Senat. La ultima liniuta se defineste conceptul de venit realizat. Acest venit realizat va fi supus incepand cu ianuarie 2018 impozitului global pe gospodarie. Asta inseamna ca se vor impozita si norma de hrana si cea de echipare si orice obiect din norma de echipare primit in natura. Tragem linie si vedem cu ce raman colegii nostri activi dupa majorarea salariilor :
- vor creste salariile pana la maximul grilei pentru fiecare functie
- in jur de 27 % vor da inapoi sub forma de impozite. Atentie, din venitul anual realizat se va calcula impozitul, adica acela in care intra si banii de norma de hrana, echipare, transport la domiciliu, chirii, etc."
Eu, cat si un alt user, am mai explicat ca, inainte vreme, coeficientul de 4,6 reprezenta o anumita pozitionare pe scara valorica a repartitiei muncii, in raport cu salatiul minim brut pe economie, iar acum, coeficientul de 2,.., tot ca referinta la salatiul minim brut pe economie, schimba total scara valorilor! Dar, unii ripostat, ca nu gandim ca SMB/Ec va fi 2500 lei in 2022! Ca sa explicitez, noi vom scadea de aproximativ 2X pe scala importantei sociale si a retribuirii muncii, pentru ca variabila-SPORURI, au toti civilii si nici nu putem gandi noi cate si-au inventat!
EX: aveam 5,5 ...acum 2,74!... la toti se ia in calcul SMB/Ec, mai putin la Demnitari-Salariu Mediu Brut/Ec!
Acum ar mai fi o kestiune in joc...cu cat ne apromiem de 2022, ne apropiem si de graficul cu masuri de aderare la Euro, implementat, in mod special si major de BNR!
Ce va avea in plan, nu stim! Dar sunt 2 optiuni...intarirea monedei nationale, pt tranzitie facila si in sprijinul cetateanului sau invers!

miranda spunea...

MERGETI, dvs DLE MARES ,eu am fost.

Leon spunea...

Probabil o viitoare lege a pensiilor militare va elimina Sporurile Nepermanente de la pct.g).Se va acorda un spor pentru Piloti, Scafandri,Parasutosti,etc.

ionel bardas spunea...

pt.huhu eu am invocat temeiuri legale pentru ce am postat care pot veni in sprijinulc elor care vor contesta viitoarele decizii.daca dvs.catalogati un temei legal ca si MARUNTISURI este treaba dvs.dar asta presupune ca sinteti depasit si este pacat ca vad ca oamenii au incredere in dvs.inca o data se adevereste un principiu ca cine tipa mai tare are dreptate desi nu invoca nici un temei legal.corect ar fi fost sa cititi temeiurile legale invocate si dupa aceea sa-mi raspuinde-ti cu trimitere la acestea.

Iulian Mareș spunea...

Domnule Bardas,
In conformitate cu Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, art 5, alin1, "Pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare se majoreaza valoarea soldei lunare/salariului lunar, determinata potrivit prezentei legi, astfel incat majorarea cotei contributiei individuale de asigurari sociale de stat, stabilita prin legea care reglementeaza sistemul unitar de pensii publice, sa nu conduca la diminuarea sau cresterea venitului net realizat lunar din solde/salarii de aceste categorii de personal."
Iar despre cuantumul prevazut de art.4,alin.3,lit.b din anexa VI a legii cadru nr.330/2009 , din reglementari_specifice_salarizare_personal_justitie_lege_330_2009(Anexa 6) lucrurile sw xomplica .... " sporurile prevăzute la alin. (1), ce se vor acorda într-un cuantum care, împreună cu noul salariul de bază sau, după caz, noua indemnizație de încadrare brută lunară și cu celelalte sporuri prevăzute de prezenta lege, să fie egal cu câștigul salarial aferent lunii mai 2009, stabilit prin includerea unui spor de risc și suprasolicitare neuropsihică de 50% și a unui spor de confidențialitate de 15%, ambele calculate la salariul de bază sau, după caz, la jndemnizația de încadrare brută lunară. Gradul sau treapta profesională, vechimea în muncă, vechimea în funcție sau, după caz, în specialitate și drepturile aferente acestora, avute la 31 decembrie 2009, se mențin"

Avea dreptate cu raspunsul dat!

Huhu Rezea spunea...

Zici că în pensie sunt bani impozitați o dată? Greșit!
Ai și uitat că impozitul pe solda lunară se aplica după ce se deduceau contribuțiile sociale?

Iulian Mareș spunea...

Mda! Mai si uita omul....mai ales ca scoteam bani de pe card la 3-4 luni, pt tigari! :))

radu spunea...

maiag !
Si mai ales sa nu uitam, ca tinta maririlor salariale este trecerea la moneda euro:
Trecerea României la moneda euro. Ce spun Grindeanu și Isărescu
...”Trebuie să ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, referindu-ne aici la infrastructură, venituri, PIB pe cap de locuitor. Doar astfel, trecerea la moneda euro va fi sustenabilă”, a informat Isărescu, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.
Grindeanu a precizat că România trebuie să se asigure că această convergenţă monetară se face în paralel cu convergenţa veniturilor românilor, arătând că trecerea la moneda unică se poate face numai după ce şi veniturile cetăţenilor români vor fi comparabile cu cele din alte state ale blocului comunitar...
http://www.jurnalistii.ro/trecerea-romaniei-la-moneda-euro-ce-spun-grindeanu-si-isarescu/

Oare cum a afectat aceasta trecere la moneda euro pe omul de rand din Italia sau Germania?

Iulian Mareș spunea...

Radu,
simplu...nemtii, in niciun fel, caci a fost paritate!
Italienii bucurosi ca au scapat demilioanele lor de lire italiene!
La greci...mai naspa...cel mai ieftin produs a devenit 1 euro...inclusiv o legatura de patrunjel!
Dar, asa este, aveau salarii si pensii f bune!

radu spunea...

Iulian Mares,
Marca germană a fost convertită la euro la 1 Ianuarie 1999, dată la care valoarea mărcii germane a fost fixată definitiv în raport cu noua monedă unică europeană, la 1,95583 DEM pentru 1 EUR.
Calculati dv.ce putere de cumparare aveau nemtii inainte si dupa!

Leo spunea...

Am fost urecheat(ce drept cu blandete)de redactorul sef ca am pus putin la indoiala oportunitatea simularii pensiei pt. un colonel, si am motivat putin acest lucru in repectiva postare . Acum cateva minute, am auzit-o pe "vulvuta" la Romania TV , când exact pensiile coloneilor le-a infierat cu un zel ce m-a pus pe gânduri , cu ce va voi sa faca cu pensiile militarilor. Oricum , prima "tinta" e actiunea SCMD din 6 iunie , pt. primul hop LSU . Mai apoi, "SA VEDEM ZISE ORBUL"...

DUMITRU FERARU spunea...

Sunt pensionar din anul 2000.Decizia a stabilit o pensie mai mica cu 1450 lei .Comentati daca mai e nevoie.Pentru noi cei iesiti la pensie inainte de anul 2000 era mai buna legea lui basescu ,deoarece adauga in fiecare an cresterea punctului de pensie.legea 223 trebuie abrogata.

Huhu Rezea spunea...

@Feraru
Vorbești cu păcat tocmai aici unde se dau speranțe de creștere.
Legea lui Boc-Băse nu prevede actualizarea pensiei odată cu creșterea soldelor activilor. Acea lege nu-ți adăuga niciun leu la pensie ca urmare a aplicării LSU.

Leo spunea...

L 223 e buna numai pt. cei care au trecut in rezerva cu drept de pensie din 2016 si ce va urma , deoarece baza de calcul a pensiilor lor este chiar soldele lor din anul 2016 si nu asazisele poreclite actualizari cu vrs de 197,33 lei. Va fi buna si pt. ceilalti , daca ACTUALIZAREA sperata va face bazele de calcul ca soldele activilor de functie , grad si alte elemnte personale. Dau un exemplu : Un Mr.ing. in anul 2016 are o solda bruta de 6000 lei iat daca ar iesi la pensie ar avea o pensie cu procentul din 6000 lei . Acelasi Mr.ing. daca a fost pensionat tot in 2016 , dar nepensionat din activite, are o pensie de 1400 lei. ASTA E HOTIA , daca nu se rezolva.

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Tot n-ai înțeles că prin actualizare, după LSU, la solde de funcție egale diferențierea se va face prin ierarhie, vechime și gradații.
Cel care a trecut în rezervă fară pensie ...precis are vechime și gradații mai puține.

Leo spunea...

Draga H-ule, tu ai inteles f. bine ce am vrut sa scot eu in evidenta.
NU vechimea si gradatiile sunt problema , ci BAZA DE CALCUL. Sa fi avut si maiorasul iesit la pensie cu gradatii mici si vechime mica , BAZA DE CALCUL de 6000 lei , si nu 1700 lei. Desigur nu neg ca am inteles lucruri mai complexe , dar atata lucru ....Eu as fi foarte multumit , daca prin LSU s-ar egala soldele de functie si de grad pt. toti maiorasii pensionari indiferent de cum si când au iesit la pensie, la nivelul soldelor din grila LSU.

Unknown spunea...

@ Huhurez - Nu vechimea si gradatziile sunt problema ci baza de calcul , Omuleeeeeeee!!!!. Am scris mai inainte de pensia unui plt. maj cu 18,6 ani v.efectiva , cu 30% gradatzii[a5a] , 72% din baza de calcul cu 6% ps, omm3 cu cd in afara de 1an si 10 luni cs[ultimul] da' cu 90% Sporuri , ca le avusese in anul ala si 10 luni - de la 1495 lei-ceea ce mi se pare destul de corect - la 2011 lei , la fel corect pentru el . Si atunci mie de ce cu 42% gradatzii, 9% ps,85 % baza de calcul, omm2 - de la 2249 la 1878 ????. Pentru ca , intocmai precum maiorasul din 2016 fatza de cel din 2000 , sa zicem , asta avea baza de calcul cu 90% la pct g., eu vreo 22%. ASA SI MAIORASUL DIN 2016- ARE 90% LA PCT .G SI 6000 BAZA DE CALCUL IAR CEL DINAINTE DE 2000 ARE 1700 LEI[ ARE POATE 2700 DE' ORICUM E MAI PUTZIN DE JUMATATE - SI POATE ALA DIN 2016 SA-SI PERMITA SA AIBA SI 2 GRADATZII MAI PUTZIN DECAT CEL DIN 2000 , CA TOT ARE PENSIA MUUUULT MAI MARE]. de fapt nici nu e nevoie sa bagi prea multa vechime ca tzi-o taie la 85% , daca ai 40 de ani de armata- efectivi - o iei in mana daca n-ai punctul g bazat !!. Asta e adevarul acestei legi modificata de niste cretini , niste lichele nenorocite !!!.

Leo spunea...

FELICITARI M Lupi ,
Ai pus degetul pe rana ( era sa zic pe pct.G)
Ai vazut cum voieste sa ne manipuleze dom' profesor , cum ca gradatii , vechimi , puncte g , etc...
Dar sa ssi , ca nu mai poate chiar asa simplu deoarece , tot el ne-a invatat si acum probabil ne-a bagat in sesiune , sa vada ce am retinut...