Un produs Blogger.

duminică, iunie 04, 2017

Talpes dezvăluie că spionii români în SUA tradaseră deja când el a predat dosarele lor la FBI

84 comments
Intreaga discuţie realizată de Octavian Hoandră cu Ioan Talpes, director SIE în perioada 1992-1977, în emisiunea Realitatea Românească de la RealitateaTv, o puteţi urmări AICI.
Din păcate, Hoandră a fragmentat inabil discursul cu glumiţe slabe, deturnându-l pe general  exact în momente când dorea să completeze dezvăluirile.

Realitatea net a prezentat următoarea sinteză a discuţiei:
Lipseşte referirea la relaţia Pacepa-Geoana (n.m)

Ioan Talpeş, fostul director al SIE, a fost invitatul lui Octavian Hoandră la emisiunea Realitatea Românească, de la Realitatea TV, unde a vorbit despre arhiva SIPA, despre fostul general de securitate Pacepa şi episodul trădării acestuia, dar şi despre secretele care au ajuns din România în SUA. 
Ioan Talpeş a vorbit despre demisia sa din funcţia de ambasador în Bulgaria, dar şi care este miza jocurilor la nivel înalt.
“Eu mi-am dat demisia din funcţia de ambasador pentru că vroiam să fac ceva şi mi-am dat seama că ce se întâmpla la Bucureşti ducea la dezastru. Eram în 1996, aveam o mare şansă de a intra în NATO. Am fost implicat, spun pentru prima dată, în toate negocierile respective, am fost delegat de Ion Iliescu pentru a realiza aceste lucruri, totul s-a făcut pe filiera serviciilor. Eu vă garantez că Iliescu a sprijinit această politică şi era convins că e o importantă şansă.
În România se continuă ce s-a pornit încă din 1989…lichidarea serviciilor. Vă amintiţi, atunci dosarele erau arse, se căuta să fie lichidate aceste centre ale susţinătorilor lui Ceauşescu. E o confruntare între găşti. Aici a fost una dintre cele mai penibile forme de organizare, din nevoia unora de a controla ei totul. Eu vă pot spune că doar poliţia din Los Angeles are mai multe ore de ascultare….vă spun eu că îi şantajează pe bandiţi şi asta în sensul intereselor cetăţeanului.
Aici e diferenţa….de ce nu vrem să înţelegem că trebuie reorganizată această lume. Au fost promovaţi cei dependenţi de decidenţii politici şi s-a ajuns la forma cea mai penibilă, în care s-au confruntat oamenii din servicii între ei. Totul se trage de la faptul că toate serviciile, polonez, etc, au fost sub controlul sovietic şi s-au comportat cum a vrut Rusia. Noi n-am fost în acest sistem şi am fost trataţi ca atare”, a explicat, la Realitatea Românească cu Octavian Hoandră, fostul director al SIE. 
În ce fel a trădat Pacepa?
Fostul director al SIE a vorbit şi despre trădarea lui Pacepa şi a explicat de ce nu poate fi considerat ca făcând parte din aceeaşi categorie. 
Talpeş a spus: “Chestiunea a fost generată de exprimarea domnului Guşă, “Domne, dacă continuăm tot aşa, o să ajungem la alţi trădători, ca Pacepa şi Talpeş”. Simt nevoia să mă explic: nu există an în care eu să nu fi făcut parte din obiectivele de atac ale lui Pacepa.
Ce s-a spus despre mine, că aş fi dat dosare şi oameni în SUA, ca Pacepa…e o diferenţă uriaşă. El nu a trădat România, pentru că a fost ofiţer sovietic de informaţii, a fost infiltrat în România, deci eu cred că n-a trădat. Când a rămas acolo, a primit ordin de la Moscova să rămână şi a primit ordin, pentru că Ceaşescu ajunsese într-o relaţionare fantastică în SUA. El a fost atunci pionul împins pe tabla de şah şi pus să acţioneze pentru discreditarea lui Ceauşescu.
Germanii au înţeles primii că Pacepa e omul ruşilor. El s-a predat germanilor, nemţii l-au ţinut 3 zile şi i-au dat drumul, spunându-i că poate pleca în SUA. N-a mai apărut până în 1987….de ce? Pentru că şi SUA şi-a dat seama că era ceva dubios. Atunci, pe fondul detentei dintre Moscova şi Washington, a reapărut PAcepa.
El a lucrat contra României, am dovezi…dacă vă amintiţi scandalul Mitterand Ceauşescu, cu domnii Goma şi Tănase, oameni împinşi într-un joc în care au devenit victime….Pot să vă spun că a venit în Franţa, a lucrat cu serviciile franceze şi a oferit toate informaţiile despre România pentru a se refuza vizita lui Mitterand în România şi scandalul care a început….”. 
Întrebat dacă a predat arhiva SIE americanilor, Talpeş a explicat: “Eu nu puteam face aşa ceva, nu luam arhiva să plec în America. Noi nu eram în nicio echipă, eram obiectivul care trebuia distrus şi toţi vroiau să ia compensaţii de la ţara noastră.
În SUA am discutat şi şeful FBI mi-a spus că degeaba ne plângem că nu se discută cu noi, pentru că noi n-am încheiat războiul cu SUA. Şi că din celelalte ţări s-au primit informaţii despre cei care au lucrat în SUA.
(…) Le-am spus că aşa ceva se poate face şi din România. Mi-au spus că dacă le dăm oamenii respectivi, intrăm în relaţii de colaborare, de prietenie.
Pentru prima dată vreau să spun că sistemul tratatului de la Varşovia îşi avea dosarele într-un turn la Praga. Ajunsesem să fiu informat că aceste dosare sunt deja furnizate Vestului, pentru că altfel nu s-ar fi ajuns la colaborarea care a avut loc.
(…) Am mers cu dosarele la Washington, cele ale oamenilor care nu se prezentaseră la ordin”, şi-a amintit Talpeş. 
Fostul director al SIE şi-a amintit, la Realitatea TV, şi un telefon primit de la fostul general Pacepa, atunci când se afla la Washington. 
“Am primit un telefon. Eram la Washington într-un hotel. Mi-a spus că este Pacepa şi că e momentul să ne întâlnim. Am stabilit să ne vedem cu un reprezentant al FBI…nu a fost de acord….El n-a vrut să intre într-o colaborare cu mine, el vroia doar să i se recunoască drepturile în România. “I-am spus că i se vor recunoaşte dacă renunţă la drepturile din Rusia”, s-a enervat şi n-am mai vorbit”, a mai spus Talpeş. 

Prealuare realitatea.net

84 de comentarii:

Leo spunea...

Titlul temei e cam manipulatoriu , deoarece induce cititorului neavizat ( si al celui care nu a vizionat interviul), ca spionii tradasera asa cum e definita tradrea in literatura de specilaitate. In fapt , tradarea acestor FANTOME (ce coincidenta cu alta postare...) in discutie a fost aceea ca nu au raspuns ordinului final de a se intoarce in tara si nu ca ar fi facut un joc dublu de tradare al Romaniei. In plus , dupa "deal_ul" cu USA , toti acest porecliti tradatori , au fost recuperati si valorificati in interesele RO, USA, NATO.

Iulian Mareș spunea...

Tare urate timpuri si oameni mizerabili!

Unknown spunea...

Primele 2 comentarii -Leonard si Mareshalul !. Oare] Ce era de demonstrat ????.

gheo spunea...

Puse *cap la cap* afli concluzia ... *colonia vestului ...*.

Unknown spunea...

@ Iulian Mares - Individu' din poza postarii cum tzi se pare - urat sau mizerabil ??.Iar sub postarea Huhurezului vad asa Articole similare si-apoi niste mecle si niste nume: Maior, Cucuveaua,Oprea,Hapau ,deasupra poza unui ins cu cioc si grad de colonel , apoi Tudorel si doctoricirea cucuvelei !!. De frumushatzile astea ce zici ???

Leo spunea...

Când ma uit in urma nu pot sa nu zic acum , ca nici seviciile ( sie in cazul temei) nu mai este ceea ce a fost... Amintiti-va cei care erau lt. majori ,capitani sau mr. prin anii '80 , cum la emisiunea "Actualitate romaneasca a radio-Eu Libera , sambata pe la ora 19.00 , când se prezenta cate un episod din "Orizonturi Rosii" , nu mai era tipenie de om pe strazi , numai ca sa fie acasa sa asculte episodul lui Pacepa. Intr-un interviu a lui Plesita , acesta spunea ca il "desconspirase" ca agent sovietic pe Pacepa ( se confirma cu ceea ce a spus Talpes)iar daca nu defecta in cateva saptamani ar fi fost demascat lui Ceauscu. Se pare ca "butonul" sovietic l-a avertizat pe Pacepa sa fuga caci e descoperit de UM 0195 in colaborare cu UM 0110. Desi cele 2 erau in structura CIE ( UM 0544 ) alcarui sef era tocmai Pacepa si adjunc Plesita. Deci ca sa inchei paranteza , ceea ce a spus Talpes a spus si Plesita mai demult deci se confirma... PS - Iulian , cum trebuie ca sa ma uit la Logo ca sa-mi dau sema care-i stg si care-i dreapta ? Ca la tv sau ca un sofer ? - T2 esti la mare ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Esti tare manipulat în legătură cu trădarea.
Nu este nicio deosebire dintre trădarea pe care un militar o comite pentru un stat inamic și cea pentru un stat prieten. Tot trădare este.
Textul infracțiunii de trădare se referă la o putere străină.

Leo spunea...

H-ule , faci exact ca cei de la grupa mica ( care zic "cie zice ala este ...") , parafrazandu-ma cu propria vorba MANIPULAREA. Eu spun ceea ce cred eu , in sensul ca "FANTOMELE" care au refuzat sa se intoarca la ordin AU DEMISIONAT. Si in acele vremuri exista institutia demisiei. Daca ar fi fost TRADATORI , nu ar mai fi fost valorificati de RO, USA , NATO. Dupa interpretarea ta eu inteleg atunci ca si Talpes a tradat. Nu spun ca am dreptate , eu spun numai ce cred eu. Sa ne "lumineze" cineva de la fosta 632 , cum e treaba caci cei de la 544 sunt invizibili , asa cum le sta si bine dealtfel.

Unknown spunea...

Nu-i manipulat deloc - e [prea]spalat pe creierash si indoctrinat la maximum !. O fi frate [de cruce] cu Radu tudor ???.

iceparu spunea...

Lasati-l pe Talpes.Voi chiar credeti ca nu i s-a dat peste mana cand si-a bagat nasul unde nu-i fierbea oala?Retineti ca el provenea din MApN ori lucratorii din SIE aveau alta provenienta.Personal nu-i acord mare credit.
Am avut un coleg care stiam ca era ceist.Dupa 40 ani in urma unui decret prezidential am aflat ca a fost trecut in rezerva de la SIE.



Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Privesti normal ca la o poza...lucrurile simple nu atrag atentia!
Oriunde, in lumea asta verificarile sunt la vedere, dar si incrucisate; uneori la ordin/cerere!
Diviziunea anti KGB trebuia infiintata mult mai devreme...
Curiosilor le recomand sa caute cum si cine a facut cercetarea cadrelor secu dupa fuga kk-tului asta de Pacepa! Si cate saptamani nu au iesit din sedii si birou...nici la wc, fara aprobare!

Meteo,
Nu sunt abilitat sa apreciez oamenii ca frumosi/urati...ma impingi spre Mengele! Dar pot aprecia corect cine nu si-a tradat juramantul si tara! Azi...sunt putini, ca si-n 89! Niste anonimi care doar cand mor, tara isi mai aduce aminte de ei! A se vedea cum a fost vandut pe bucati, din 90, documentatia si hartile cu cercetarile privind resursele subsolului, de tot felul, descoperite, dar neexploatate inca! Cand un general cere sa i se recunoasca identitatea si dreptul la mijloace de suzistenta, de ani de zile, ce ar mai fi de spus? Corbii traiesc mult...pacat!

Huhu Rezea spunea...

@leonard
La rigoare, cei care au asemenea convingeri despre trădare se cheamă că au mentalitate de trădător. Am fost indulgent când am spus că ești doar manipulat.
N-am mai auzit până la d-ta că spionii, mai ales fantomele, pot să și demisioneze.
Văd că folosești aici indicative de unități militare, fără alte precizări, ca și când toți cei care citim am sti ceea ce stii d-ta.
In altă ordine de idei, Pacepa nu a fost vreodată sef la DIE, CIE.

doc987 spunea...

Dar chiar......Mai intereseaza pe cineva ce spune Talpes ? Prea ne uitam la el ca la oracol....

Huhu Rezea spunea...

@doc
Dacă nu te interesează pe d-ta nu înseamnă că alții din țară și străinătate nu sunt interesați de ce spune, și a spus al naibii de multe, cel care a deținut peste cinci ani funcția de sef al spionajului românesc, după Caraman.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

In contextul titlui, din actual.....o moldoveanca care nu vrea sa taca! Este vocea cuiva, caci nu avea cum sa-i cunoasca pe ei, fantomele! O fi bine, o fi riscant?

https://www.dcnews.ro/mobile/vanzare-radet-gabriela-firea-dezvaluiri-bomba-fo-ti-ofi-eri-din-serviciile-secrete-implica-i_544933.html

Huhu Rezea spunea...

@mares
Până aseară nu am prea crezut în zvonurile despre disensiunile dintre conducerea PSD și Grindeanu.
Cele spuse de Firea la A3 ne indică, fără tăgadă, că acest guvern va pleca cât de curând. O apuca să aplice prima etapă a LSU?

Leo spunea...

Disensiunile au inceput in momentul in care Grindeanu l-a depasit in sondaje pe Dragnea , un lucru inadmisibil in viziunea celui din urma. Apoi motivele au curs garla. Dragnea si PSD-ul se sinucid politic debarcandu-l lunile astea pe Grind.
Asta e serparia politicianista a psd-ului.

Iulian Mareș spunea...

Nici posibilul nou guvern nu are asa ceva in intetie! Restul e propaganda ieftina....Noi vrem, dar nu ne lasa ei, aia raii.😃😎

miranda spunea...

Daca se schimba guvernul , atunci e facuta miscarea tocmai ca sa nu se aplice legea asta, dar fac o mare greseala fiindca nici ca mai vad voturi de la mai toti , sant neseriosi , a bagat-o pe FIREA la inaintare , ce pun la cale si dece? este o frica ,ca GRINDEANU poate fi un potential candidat la presedentie? sau nu au bani si atunci prefera sa faca o miscare si sa dea vina pe guvernare . Dar am vazut ca DRAGNEA o mi da la intors si o sa vedem ce va fii ca nu degeaba a iesit FIREA cu acestea .

Trofin spunea...

@Huhu Reaza : "O apuca să aplice prima etapă a LSU? " Tocmai din aceasta cauza trebuie sa plece , franeaza aplicarea fidela a legii prin semnalele negativiste scapate , cu buna stiinta , din Guvern .

Huhu Rezea spunea...

@miranda , @Leonard
Ce repede v-a derutat contrapropaganda.
Nu Grindeanu este garanția aplicării LSU ci coaliția de la guvernare. Nici nu auziserăți de Grindeanu când, în campania electorală, Dragnea făcea demonstrații pe tablă la televiziuni despre măsurile sociale ce vor fi aplicate.
Grindeanu este un premier fără personalitate, care nici nu contează pe plan extern. In afară de Olguța, restul ministrilor sunt niște iluștri necunoscuți, după 1/2 an de guvernare.
Singurul pericol pentru LSU este eventuala încarcerare a lui Dragnea.

reddog spunea...

La multi ani incarcerati infractorului Dragnea!

Huhu Rezea spunea...

@reddog
Asta este visul tâmpit al oricărui băsist după coșmarul referendumului din 2012.

doc987 spunea...

Da' de ce Huhu.....Uneori visele se mai si implinesc.Acum, serios.....Nu cred in politicieni....indiferent de culoarea politica. De ce ? Ei, bine....Ati vazut vreun politician plecand din politica mai sarac decat atunci cand a intrat ? Ati vazut vreunul preocupat mai mult de rezolvarea problemelor oamenilor de care a fost ales decat de rezolvarea intereselor personale ? Puteti sa-mi dati un exemplu de politician de inalta probitate profesionala si morala care sa se incadreze in spusele mele?

dora spunea...

@ Leonard,
Nu știu unde ați lucrat (sau lucrați, deși mă îndoiesc), dar nu cred că furnizarea unor asemenea informații vă face mai interesant în ochii celor care citesc comentariile acestui blogg. Pacepa, Talpeș, Doicaru..... MARILE informații furnizate de acești indivizi sunt nesemnificative,manipulante, irelevante fără dovezi -de cancan asemenea informații-ete așa să mai ia și ei un ban. Dovada-vorba ăleia-unde e dovada? Apropo,chiar îi credeți?

Adi 4 you spunea...

Huhu, intreaba cainele, cati bani a primit in plus la simbrie! Sa musti mana care iti intinde o bucata de paine.......tot javra paduchioasa!!!

dora spunea...

@doc987,
Nu există!

miranda spunea...

DLE H , eu va spun ca daca pica guvernul atunci se dau peste cap toate ,mie imi miroase a diversiune ,iar OLGUTA sa mai taca ,ca se baga unde nu ii fierbe oala .

Leon spunea...

Cred ca dupa evaluarea ministrilor din aceasta luna va urma remanierea a 2-3 ministri iar Premierul Grindeanu va rezista cel putin pana la sfarsitul anului.
Majorarile salariale pentru acest an vor avea loc..poate intarziate cu 1-2 luni..!

miranda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
doc987 spunea...

Pacat ca , in zilele noastre, adevarul si dreptatea sunt notiuni distincte si rareori se intalnesc pentru a triumfa.....Multe raspunsuri la ceea ce ni se intampla in prezent le-a avut, cel care nu se mai afla printre noi, regretatul OCTAVIAN PALER.....

Huhu Rezea spunea...

@Dorina
Ce dovadă ar trebui să vă ofere Talpeș pentru a vă face să credeți că FBI a cerut României să deconspire acoperiții CIE din SUA, la fel cum NKVD a procedat după Armistițiul de capitulare a României din 12 sept 1944, după lovitura militară orchestrată de Mihăiță Intâiul și camarila sa de la 23 august 1944?
Vă deranjează cumva afirmația că serviciile de informații românești erau, oficial, singurele din Europa de Est necontrolate de KGB și GRU și, pentru asta, trebuiau să fie nimicite?
Mă miră aversiunea fată de Talpeș, mai ales că el a provenit din structurile MApN.
In legătură cu trădarea lui Pacepa, există , într-adevăr, o mare controversă în lucrările de specialitate consacrate acestui caz. In timp ce contraspionajul românesc continuă să afirme că Pacepa fusese racolat de SUA cu mult înainte de trădarea din 1978( a se vedea revista Vitralii), SUA se străduie să convingă prin istoricul Larry Watts, secondat de Talpes, că Pacepa ar fi fost mai întâi agent sovietic infiltrat în serviciile românești.
Răspunsul la această controversă il avem dacă analizăm când a produs Pacepa mai multe deservicii României? Inainte sau după trădarea din 1978.

Iulian Mareș spunea...

D-na Miron,
Sunteti in relatii bune cu fam. Badea? Ce mai stiti de Marius?
Am inteles ca inca mai lucrati la B...!

miranda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@doamnelor, vad ca la "parole" sunteti"celebre", dar ceva concret, real si benefic pentru noi, stiti, ce se pregateste in "bucataria "legilor stiti, ce urmeaza ,stiti?
Ce se va intampla cu actualizarea, recalcularea si recalcularea recalcularii cu promisiuni8le de bani pentru semestru IV si altele de importanta covarsitoare pentru situatia activilor si pensionarilor...stiti?
Vad ca va intereseaza marii tradatori ai neamului romanesc, printre care Bastos, Spancioc si Stroici, regele Mihai...Pacepa, iar pentru noi militarii maciu,jianu ,luca si ponta iar tara...arde!

Unknown spunea...

@ reddog Acesta este visul tampit al oricarui basist tampit[ ce pleonasm !!!] , dupa referendumul din 2012 !!!.Am mai adaugat si eu 3 cuvinte , n-am plagiat.

reddog spunea...

@Adi 4 you&M Lupi
Am retinut!
Si hotii cand vin sa fure arunca uneori paine cainilor de paza...
Huhu Rezea oricum nu se supara ca il plagiati, stie ca se poate baza pe dvs cand ii va duce pachet la vizita infractorului Dragnea... :)

Iulian Mareș spunea...

T2 (duo)
Ce asteptari mai poti avea...?
O marire a SF cu 20% pt MApN si 5% MAI, apoi i decembrie 2017 printr-o noua OUG se amana aplicarea LSU in partile materiale iar diferentele la recalcularea pensiilor conform L 223 se vor plati odata cu ajutoarele amanste de 7 ani! 🤐 😱

CEZAR spunea...

O pagina plina de securisti vechi si noi ..si printre ei cate un ..Fuctionar Public ..Rosu ..
Sictir ..!!!

iceparu spunea...

Reddog,uneori alegi drumuri rele care duc catre fapte bune.Pt.detronarea Chiorului il gratiez?Sa fie asta fapta cea mai necinstita ca a platit din banul public o femeie care a muncit pt.partid?
In viata am vazut multi hoti care pozau in cinstitii lumii.
Dorina@ poate explici ca profesionist ce sula lui Hector cautau agentii nostri in SUA cand cel mai mare pericol pt.noi o reprezentau prietenii de la rasarit?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu este rau sa fii securist, cum zici tu, dar nici bine sa fii contra, asa ca este de bon ton!
Cum nu este rau sa fii inginer, vedeta, zidar sau fermier!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezararica, nu confunda securistii cu securanii!!! Securanii sunt cei vechi, cei noi sunt securisti, ai uitat? Pentru Ca securanii erau altoti, unii pe CIA, altii pe KGB!

miranda spunea...

CEZAR .tu esti un nimic ,asta e problema

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, se pare ca ti-a ricosat o alica intr-o aripa, ori kaghebista, ori ciaista!

tigri2 spunea...

@Hello, brothers / enemies, I have great news about the future of military pensions, no trombone, no amagli, something serious and ... concrete!
...Soarele rasare si pe strada noastra, incepand cu saptamana 12 iunie >>>

reddog spunea...

@Iceparu
Asa e in viata uneori, si Al Capone a fost condamnat pentru o mica evaziune fiscala nu pentru zecile de crime comise. :)

dora spunea...

@Huhu Rezea,
Ce alt șef al unei instituții de informații ați mai văzut că iese pe post să-și dea cu cărămida în piept? Să povestească din bucătăria unei structuri pe care a condus-o? Talpeș a fost civil. Pacepa rămâne un trădător, chiar, mai trăiește?
@tigri2,
Nu mă interesează trădătorii, ei rămân la lada de gunoi a istoriei. Problemele legate de actualizare/recalculare, sunt generate de cei care le promovează, adresați-vă lor, nu sunt baba Vanga.
@iulian mareș,
Fam. Badea, Marius, B? Lucrez într-o multinațională.Doamne, aveți multă fantezie!
@iceparu,
Întrebați pe cei ce gestionează asemenea problemă. Alte variante: Mossad, MI6 FBI, CIA. De undeva veți primi răspuns.

tigri2 spunea...

@ dorina, vad ca te manaca limba, DA o sa merg la targ sa vand poze cu doamne...frumoase la chip si suflet; stay linistita.
Si sa mai stii ceva , cu privire la evolutia situatiei noastre , a pensionarilor militari si a activilor esti informata la nivel de satisfacator, pe cand eu, "fost pilot militar, erou in viata, coloana vertebrala a Armatei,etc", "am luptat in primele randuri pentru drepturile noastre legale, lupt si sunt foarte bine informat" asta este un adevar nu o LAUDA, precum cu obida si invidie o spui, iar daca sotul tau a fost pilot militar sa stii, sa te interesezi, lupt cu indarjire(in mod special) pentru drepturile noastre (eliminarea literei "e" etc)plus alinierea tuturor sporurilor, indemnizatiilor si altor elemente ale bazei de calcul ,la nivelul echivalentului juridic de la 01.01.2016 , asa '"sezi blanda" si "ia aminte"!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Agentii externi nu au limite de frontiere...politica US era vitala pt noi si mai bagi in traista si ceva tehnologie, la skimb! Nu?
Cand, ROU era placa turnanta in conflictul arabo-israelian, drumurile duc si in state!
Cu tot efortul diviziei anti KGB, cei dovediti nu au intrat la zdup pt ca nu a vrut Cesusescu, din varii motive!
Ei s-au activat rapid in 89-90!
Important este acum, ce a voit sa faca binomul, pe care l-a incurcat, prin raliere G. Oprea!
Modelul este cunoscut, predat in US, la studii...un complex, gen cel din US, categoric, pastrand proportiile!

Leo spunea...

Draga T2 , începusem sa-mi fac griji ca nu mai citesc nimic de la tine , acum când e cea mai multa nevoie de atitudine si de informatie pertinenta. Pe langa ce i-ai comunicat dorinei , te rog sa ai in vedere ca si soldele de functie si de grad sa fie calculate pensionarilor MApN , la valoarea lui 01.01.2016 INDIFERENT DE CAND AU IESIT LA PENSIE ...Eu ma bazez pe tine mai mult decat pe Curtea de Apel pt. care in aceste zile , "ma incalzesc" serios impreuna cu avocatul...

miranda spunea...

DLE T2 , eu v-am crezut si anul treut , ati fost pe baricada ,stiu si nu a ce zice , dar v-au pacalit niste hahalere. Sper ca acum sa dea al de sus sa fie precum ziceti ,sa nu va mai plimbe cu minciuni si dezinformari , si nu vom conteni cu multumirile .

tigri2 spunea...

@Atentie la ...neatentie!
Iulian Mares tot incerca sa va spuna despre 'capcanele LSU...
Business > Taxe > stiri taxe
Legea salarizarii vine la pachet cu transferarea la angajat a tuturor contributiilor. Efectul? Majorarile entuziaste, neutralizate in mare parte de taxe



Legea salarizarii vine la pachet cu transferarea la angajat a tuturor contributiilor. Efectul? Majorarile entuziaste, neutralizate in mare parte de taxeFoto: Arhiva Ziare.com
Cresterile nete de venituri generate de Legea salarizarii vor fi, cel putin in primul an, neutralizate de transferul catre angajat al tuturor contributiilor sociale, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Ceea ce inseamna ca o buna parte din majorarea salariala se va intoarce la bugete sub forma de taxe platite de angajat. Este si explicatia pentru precizarile ministrului Olguta Vasilescu, potrivit carora unele salarii nete vor scadea in urma majorarilor salariale.

Acest lucru inseamna ca majorarile salariale vor avea un impact limitat asupra deficitului bugetar, legea salarizarii apeland la acesta inovatie a transferului contributiilor ...ganditi-va la principiul vaselor comunicante , la Legea lui Arhimede sau cum poti astupa o groapa cu pamantul scos din dintr-o noua groapa, etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, si chiar crezi in avocati? Ma faci sa rad! In hohote chiar, si se vede ca inca nu ai informatii mai vechi de pe aici cand s-au dus cu plutonul de avocati dupa ei si au pierdut eroic procesele si, bineanteles, banisorii! Ia citeste in revista militara, cam de prin decembrie-ianuarie, cum declara Casa Sectoriala 97% dintre procese castigate. Se pare ca @Huhu Rezea a si publicat ceva pe aici cu acest procentaj, daca nu gresesc.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Poate avocatul stie ce a cerut in instanță, că d-ta nici acum nu stii că soldele de grad și funcție de pe decizia de recalculare sunt calculate la fel ca și la cei care s-au pensionat în 2016.
Alte elemente ale bazei de calcul, cum ar fi sporurile, sunt calculate diferit.

Iulian Mareș spunea...

Cand nu stii ce mananci, inghiti orice carne si mai si multumesti gazdei vegane!

http://m.activenews.ro/stiri-politic/Cine-este-AJC-organizatia-de-lobby-care-l-decoreaza-pe-Iohannis-in-SUA-activism-pro-Israel-sustinatoare-a-casatoriilor-LGBT-a-primirii-migrantilor-in-Europa-si-a-razboiului-anti-Assad-143737

Leo spunea...

- Multumesc Flavius. Fiecare are dreptate in felul lui exact cum spun multi oameni "eu am credinta mea " , de parca ar fi miliarde de credinte... Eu asa am evaluat situatia , crezând ca am mai multe sanse daca apelez la ajutor specializat. Am apelat la acest ajutor , deoarece recunosc , iar H-ul cam ma "inteapa" ca nu cunosc si nu inteleg lucrurile astea atat de alambicate si INECHITABILE cum le vad eu.
- Multumesc H-ule ca tot incerci sa ma constientizezi ca nu inteleg. Asa este , dar un "razboinic" nu se acomodeaza cu starea contemplativa ci simte nevoia de "ACTIUNE" .Oricum , inainte de a incepe sa citesc din gazeta eram si mai ignorant.
- Azi si maine sunt zile critice. Se zice ca : " A SPERA INSEAMNA APROAPE A TRAI" ; iar eu parafrazând asta as spune , A SPERA INSEAMNA A LUPTA ( inclusiv in gazeta si la tribunale)

miranda spunea...

DLE LEONARD adica ce credeti dvs ca se va intampla , credeti ca se vor grabi sa faca miscari si in pensiile militare cand urasc asa de multi asa zise pensiile specisle , nu vedeti ca exemple da numai de colonei , parca astia au pensii cum
zic ei nesimtite .nu zic de salariile de sute de mii ale procurorilor sau ale parlamentarilor ,asa ca sa ne rugam la al de sus sane tina sanatosi si sa rezistam la marsaviile astora.asteptam mai mult sant curioasa pana unde pot ajunge cu minciunile

Leo spunea...

Mai jos este ce a solicitat instanta in prima incheiere de sedinta , drept dovada ca avocatul a reusit sa convinga instanta ca , casa de pensii trebuie sa lamureasca cum a actualizat ea si cat de temeinica si legala este actualizarea BCU ( asta a cerut av)
" Solutia pe scurt: Încuviinţează pentru ambele părţi proba cu înscrisuri. Uneste cu fondul cauzei eceptia de lipsa calitatii procesuale pasive a intimatului MAN precum si exceptia de nelegalitate invocata de contestator . Solicita Casei de Pensii sectoriale a MAN să lămurească care a fost modalitatea în care s-a realizat actualizarea bazei de calcul, conform art. 28 alin. 1 din Legea 223/2015. Amână judecarea cauzei la 19.06.2017, pentru când părţile au termen în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţa publică de la ...., Secţia pentru Conflicte de Munca si Asigurari Sociale ...
Document: Încheiere de şedinţă

miranda spunea...

adio majorari in luna iulie , iar pana in 2018 .alta minciuna

gheo spunea...

De ce *nu-l intreaba nimeni pe Talpes daca, SUA a predat VREODATA CUIVA dosarele propriilor agenti ???. Indiferent de regimul aflat la guvernare, *agentii trimis sa-si serveasca tara in afara ei*, o fac in slujba tarii sale, a preda *dosarele lor unei puteri straine este TRADARE DE TARA*, cine naiba ma poate contrazice ???. Ramanem iarasi sau ne intoarcem iarasi - tot acolo e - la ultimele cuvinte ale *Maresalului Antonescu *Tie, POPOR INGRAT ... *.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Vad ca tai cu coasa unele postari...
Atunci, spune-le tu ca in ianuarie, oamenii muncii primesc majorarea de 25% si platesc contributii de 39%!
Ca la Rd. Erevan! Nu li s-a dat ci li s-a luat!
Ghiseft: statul, pe plus cu 14%!
Ei, dar daca nu le dadea ceva, era mai bine?

Iulian Mareș spunea...

A Bontas
Din Hot News am voie sa citez?
Intelege ce vrei, dar nu poti merge la discutii cu Trump dupa ce ai luat distinctii de la dusmanii lui! Sau da, dar inseamna ca esti dus! Nu, nu tu!

Leon spunea...

Au mai ramas 25% din pensii MApN de recalculat..!

Iulian Mareș spunea...

Miranda, vor fi!
Si mai ales incepand cu 01.01.2018.... -14%! 😁 🤗 🤐

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, succes si este posibil sa castigi, daca e un avocat trecut printr-o Facultate de Stat, si nu una particulara! Prefer sa ma apar singur, tot pe informatii Huhu Rezea, mai ales ca am pierdut acum 25 ani un proces simplu pe o mostenire cu un avocat bine spaguit si intretinut, ca pe medici cu fofei si bunaciuni, iar la bara pleda in favoarea paratului, golanul! Cel putin sa pierd pe prostia mea, si nu pe a altuia, sa fiu impacat cu soarta!

Iulian Mareș spunea...

Gheo
Ai dreptate, pe brut!
Se mai fac skimburi..intoxcari...etc!
Pe vremuri se tratau aceste boli cu 9mm! Ei, ce timpuri! 😪🤐

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va plangeti de taxe si impozite, mai ales la cei cu punga groasa: Ele se baga acolo unde sunt excedente de prea plin financiar sa se mai taie greata, ca nu e normal unii cu ghiotura si altii cu foamea! Mai ales la aia care au frecat cururile prin cancelarii toata viata si acum vor maximum pentru functii si grade, de parca ar fi fost pe front! Toate au o masura, chiar si in lacomie, iar cei cu foarte putin, din varii motive si contrare vointei lor, nu trebuiesc tratati ca pe obielele societatii, fiind loc pentru toata lumea! Dupa cum gandesti, asa iti da si Dumnezeu, sau iti poate lua...

Iulian Mareș spunea...

Asta e povedtea de azi in CD, la Comisia de munca, marca Solomon/Barlad, de 8 ani neclintit!

https://www.dcnews.ro/mobile/coarna-scandal-in-comisia-de-munca-inchidem-ara-i-pl iunieecam-ramane-i-singuri-in-parlament_545119.html

Leo spunea...

DA Iulian , ai zis bine ca taie poatari , dar ai fost amabil si prietenos ... TAIE POSTARI nu cu coasa, ci cu DRUJBA.... Trebuie "strecurat" cate o zicere cu dibacie , asa cum faceau unii jurnalisti si scriitori pe vremea lui Nicu , cu cenzura regimului..."LA VREMURI NOI , OAMENI NOI. TOT NOI "...

miranda spunea...

SA ii ia dracu , sant niste hahalere . DL MARES ,nu ma mir . Vor pierde tot ce castigasere in incredere mchiar daca or sa dea niscaiva cresteri in ianurie ,deja au tavalit+o cu medicii si profesorii . O sa vedeti ca se duc dracului .Vor minti,vor intra in vacanta parlamentara si vor anula tot , asa cum a facut cu noi la art 40 oug 57 ,sa fi facut totusi ceva cu salariile mici si soldele mici , mincinosii . Sa vedeti brambureala pe care o vor face daca se baga si in legeapensiilor .va fi traznet

Iulian Mareș spunea...

Eu sunt de acord ca impozitele si taxele sa fie proportionale cu vekimea, unicitatea muncii si importanta docisla a muncii!
Cu cat ai mai multe din cele enumerate mai sus, cu atat acestea sa tinda la 90%!
La cei cu mai putin impozitele si contributiile sa fie cu minus in fata, ca la facturi! Si sa tinda spre 90%!
Oare o fi posibil?

Leo spunea...

- miranda ( ce nume de scena frumos...), raspunsul unuia cu capu' in nori , la intrebarile tale sunt :
- Eu am auzit-o cu ureichile mele pe "vulvuta" la A3 , când infiera pensiile militare , dand exempul nefericit al "unui colonel din armata" parca plagiindu-l pe redactorul sef cu slabiciune la colonei . E de inteles ,caci este colonel dar este de neinteles inoportunitatea exemplului parca "sevit" vulvutei. As vrea sa mentinez ca in ARMATA mai exista si MAIORASI , cei care sunt pozitionati practic la MIJLOCUL domeniului de interes...
- la restul cuvintelor "ader" cu voiosie..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adios actualizari de la 1 Iulie! Doar de la 1 Ianuarie! Zdrentele si putregaiurile politice tot rebuturi raman, indiferent ca-s de stanga ori de dreapta! Acum pot lucra linistiti si la siluirea Legii pensiilor, ca cea a violului in grup din cea a Salarizarii m-a lamurit...

Dan B. spunea...

In opinia mea, Talpes a fost „fripturistul eminent”, care si-a cedat cunostintele celui ce i-a oferit catusi de putin, chiar daca stia ca, ulterior, ia si „sutul in cur” cuvenit.
Personal, intre el si Pacepa, nu vad mari diferente; numai ca Pacepa s-a simtit obligat sa „verse”, in scopul asigurarii securitatii persoanei sale. Pe cand Talpes a „vandut” voluntar americanilor reteaua de ofiteri SIE, doar pentru a se simti, nesimtitul, bagat in seama.
In virtutea caror prerogative sau in baza carui protocol a procedat asa, mai ales ca nu a existat reciprocitate?
Asadar, apreciez ca mai toti presedintii, mai naivi sau mai „vulpoi” i-au exploatat bagajul de cunostinte (nesemnificativ initial), speculând jigodismul sau caracterial, dupa carei-au „dat cu flit”.
Sa va reamintesc ca i-a fost consilier pe probleme de securitate lui Basescu, exact in perioada in care „matrozul” plamadea cu pupincuristi structurile SRI si ale Parchetul General?

Iulian Mareș spunea...

Dl Buzescu,
Aveati cumva asteptari de la unul din Institutul de cercetari politice al ministerului? Dogaru e departe?

PS-poate institutul se numea putin altfel, dar fondul conteaza!

Leo spunea...

SUPER Flavius !
Ai bagat degetul in rana pana la umar. Ai sesizat corect pericolul care consta in faptul , ca timp de 6 luni de acum incolo au timp sa "acupleze" ( cu sensul sa reguleze), prin "decuplare" art.60 din L223 astfel incat citez o politiciana "..un col.din ARMATA care are o pensie foarte mare cuplata cu salariile etc..." Oare de ce n-a pomenit respectiva politiciana , când a dat exemplul , de un colonel din jandarmerie sau de un colonel din servicii ...?
Tot ce mai putem face e sa ne judecam in instante cu caracatita casei de pensii, caci altfel INECHITATILE sunt un titlu de glorie in MApN , gratie politrucilor si slugilor lor ...

Iulian Mareș spunea...

Un pic de adevar...

http://m.ziare.com/taxa/legea-salarizarii-vine-la-pachet-cu-transferarea-la-angajat-a-tuturor-contributiilor-efectul-majorarile-entuziaste-neutralizate-in-mare-parte-de-taxe-1468401

Leon spunea...

Si totusi majorarile salariale cu 25% din ianuarie 2018 sunt binevenite pentru bugetari chiar si pentru pensionarii militari,deoarece aproape sigur se vor actualiza si pensiile noastre din urmatoarele motive:
-vor fi majorate soldele de grad si functie ale activilor din SNAp.
-in anul 2017 se va incheia procesul de recalculare a pensiilor militare;
-va intra in vigoare Bugetul de stat pentru anul 2018 care va bugeta si cresterile salariale dar si actualizarea pensiilor militare.
Sa speram ca asa vor evolua evenimentele viitoare..!
Am si o nemultumire...credeam ca nu mai dam plicul de la 1 ianuarie medicilor...amanam pentru 1 aprilie 2018..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, cei recalculati pe minus o vor lua in mana pe un vals de Malineanu, unii pana la moarte, ca mine de pilda! Chestia cu actualizarile este tot o discriminare: Mai intai recalculezi pe minus peste 60% ca apoi sa nu mai ce actualiza decat celor pe plus! Cu ce sa-i deosebesc pe tehnoretardati de pesedisti in acest caz? Astia chiar nu realizeaza tragedia recalcularilor pe minus si sa emita un oug reparatoriu? Dar cui sa zici, mai ales ca Olga-i paralela total pe Aparare, iar ministerul baga cotite la greu impotriva propriilor militari!

Dan B. spunea...


@Iulian Mares: Cum-necum, Dogaru si Pricina si-au ales cu buna stiinta momentele cand sa treaca pe MUTE. I-am reprosat ca, din nou, mimeaza spiritul combativ in situatii total aiurea, insa absenteaza in momentele „fierbinti”, cum au fost, forumul FMR de la Parlament (27.05), la sedintele comisiilor de munca si de aparare pentru depunere si sustinere amendamente, s.a.
La ultimul miting de protest, esecul organizatoric a fost rasunator, caci au ajuns in fata Parlamentului o singura filiala, dar Dogaru era pe langa fotografi pentru a realiza un book de prezentare a marelui revolutionar, lider SCMD.

Iulian Mareș spunea...

@Buzescu,
Despre cei doi mesteri imi este efectiv jena de tupeul lor enorm in a se erija in lideri! Aici iau in calcul nu numai fanfaronada aruncata in spatiu media si internet ci si dorinta atavica de a-si prezerva propriile interese, castigate prin conjunctura actionala!
Zau asa, mai poti conduce in atare situatie,

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Bei apa kioara si te imbeti?
Cred ca nu trebuie sa crezi in cantecul corbilor!

miranda spunea...

DLE LEON .nu credtica promisiunea pentru luna iulie nu era asa de nerealizat_Eu imi aduc aminte ca DRAGNEA spunea ca are in buget toaate cresterile pe care le va face in 2017 atunci dece amana ? amana fiindca le e frica ? Cati vor mai trai in 2018 dintre pensionarii militari , ii amaraste din nou pe batranii nostri pensionari , sa le fie rusine ,