Un produs Blogger.

luni, iulie 31, 2017

Câteva din prevederile preconizatei OUG de modificare a L 223 și a legilor pensiilor speciale, sifonate pe Net

121 comments
A cazut regele de pe soclu?


Modificarile...toate, care privesc L223/2015


ART. VII 
Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015 se modifică după cum urmează:

 ART. 28 se modifică și va avea următorul cuprins:
 “(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, (Aloooo! Ați uitat solda de grad) după caz /salariilor de funcție, de gradul profesionaldeținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 anide activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c).toate
Alin. (3) se abrogă și următoarele alineate se renumerotează

(3) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat pentru perioadele în carepersonalul s-a aflat în misiune temporară sau permanentă în străinătate este cea prevăzută la alin. (1) corespunzătoare funcţiei militare/de poliţie/de penitenciare pe care este încadrat în ţară,la alegere, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate anteriori plecării în misiune.
 (5) La determinarea bazei de calcul folosite pentru stabilirea pensiei militare de stat conformalin. (1), pentru perioadele în care personalul a exercitat o funcţie de demnitate publică se
  utilizează media drepturilor salariale lunare corespunzătoare funcţiei exercitate. În cazul personalului suspendat ca urmare a exercitării unei funcţii de demnitate publică, se poate utiliza, la alegere, media soldelor lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, după caz/salariilor de funcție, de gradul profesional deținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12
luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate anteriori datei suspendării.
 (6) Pentru soţul/soţia, militar, poliţist sau funcţionar public cu statut special, aflat/aflată în concediu fără plată pentru a-şi urma soţia/soţul trimisă/trimis în misiune permanentă în străinătate, în ultimii 5 ani anteriori îndeplinirii vârstei standard de pensionare, media soldelor  lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, după caz/salariilor de funcție, de gradul
profesional deținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate anterior intrării în concediu fără plată.
 (7) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei de urmaş, în cazul în care decesul
susţinătorului a survenit înaintea îndeplinirii condiţiilor pentru obţinerea unei pensii, este media   soldelor lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, după caz/salariilor de funcție, de gradul profesional deținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive,
din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, la alegerea beneficiarilor pensiei de urmaş.
 (8) În situaţia în care titularul/susţinătorul nu a realizat venituri cel puţin 12 luni consecutive, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei o reprezintă media soldelor lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, după caz/salariilor de funcție, de gradul profesional deținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de
activitate ai titularului/susţinătorului în lunile de activitate în calitate de
militar/poliţist/funcţionar public cu statut special.
Alineatul (1) și alin.(2) al art. 29 se modifică și va avea următorul cuprins:
Art. 29 - (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
 a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conformart. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
 b) se abrogă
(2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime cumulată de până la 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.
 ART. 30 se abrogă
 ART. 59 se modifică și va avea următorul cuprins:
“Art.59 alin. (1) -Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut în anul curent pentru anul  calendaristic anterior, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată.”
Alineatele (2), (3), (4), (5), (6), (7) se abrogă
 ART. 60 se abrogă

Modificarile aduse celorlalte legi, legile speciale de pensii, le puteți citi aici

http://www.snlp.ro/_files/Ordonana_de_Urgena_28.07.2017_grup_de_lucru.pdf



DISPOZIȚII FINALE 
(1) Cererile înregistrate şi nesoluţionate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se soluţionează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii şi asigurări sociale.
 (2) Prevederile Legii nr. Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, Legi nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, Legii nr. 7/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice așa cum au fost modificate prin prezenta Ordonanță de Urgență cu privire la cuantum și baza de calcul nu se aplică pentru drepturile stabilite prin deciziile de pensie emise până la data intrării în vigoare a acesteia.

121 de comentarii:

gheo spunea...

”... dupa caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate ...”, chestia aceasta schimba mecanismul problemei, asta pentruca, probabil FOARTE multi vor dori sa-si schimbe perioada acelor ”12 luni si nu 6”, care sa-i fie mai favorabile. TOT asta ar insemna ”reluarea activitatii de recalculare ?”, pentruca, ei nu pot impune cele 12 luni din ultimii 5 ani de activitate, perioada care spune legea, este aleasa de pensionar si ”numai pentru cei care refuza aceasta prevedere” se are in calcul, sau se avea in calcul ”ultimele 6 luni !”. ASTA vor ?.

Leo spunea...

Din ceea ce ste prezentat in Tema ferestrei , vad ca Art. 60 din L223 inca este , si prin urmare pana acum TABELUL cu evolutia Sold. de functie pana in 2022 este valabil.
Nu am inteles totusi , cum se limitaza cuantumul pensiilor , pt. a nu mai exista pensii de 35000 lei , 24000 lei , 150000 lei , 12000 lei ... Eu nu vad ca au rezolvat problema asta a EXCESELOR unor asemenea pensii .
Sa ne spuna Volguta Vasilache , cate pensii de peste 10000 lei sunt in MApN si cate sunt in total peste un asemenea cuantum de 10000 lei.

Iulian Mareș spunea...

Așa da, un real succes și idei novatoare!
Dar de ce nu se înmulțește finalul cu 1/2 și asta sa fie brutul nesimțit?
Așa, și cum rezolva rahatul ăsta pensiile magistraților pensionari, actualizarea și viitori?
Pensiile mici le va face și mai mici! 😂😁😄🤗🤔😎

luminita spunea...

DECE nu spune nimeni ca pe legea 223 s-au pensionat incepand cu 1 ian 2016 ,in baza legii 223 cu acel procent de 65 % nu cu 80 , si ca se plafoneaza la 80 , cu art 39 din oug 57 art 40 , deci si ca acest val care se va pensiona nu vor avea alte procente , ce fac ei acum nu este altceva decat sa data in cuie siluirea legii si sa nu mai faca actualizarile cu legea salarizarii, sant niste hahalere

avianyc spunea...

Cred că au ”studiat” degeaba ”legislatia europeană” in domeniul pensiilor pentru militari. S-au au gresit traducerea !!!!!! Rămâne de vazut.
Bănuiesc ca au scos din text majorarea si cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie pe lânga rata inflatiei pe motivul de a nu o aplica pe perioada implementarii LSU când va exista o crestere semnificativa a salariului mediu brut in perioada 2018 -2022.
Probabil ca se va introduce din nou după aceasta perioada.
Oricum după 2030 aceasta facilitate nu se mai aplică.
Masura se va implementa probabil si prin modificarea L263 (noua lege a pensiilor in sistemul public).

hankook spunea...

ne-au spart !

luminita spunea...

Nu inteleg daca sant asa de mute pensii specilale ,dece a inceput cu pensiile militare , daca sant pensii mici in armata ce vor face ? le vor lasa asa ? adica se ocupa de pensiile civile , care sant si ele peciale , unde acolo sant pensii enorme ,de ex pensia de la CCR a lui prietena lui basescu si iohanis , de astia nu se ating ,adio dragnea adio PSD

Sorin spunea...

Admin, acum avetzi raspuns la intrebarea din titlul articolului anterior.
S a lovit in armata, politie, servicii, pt a nu comenta ceilalti beneficiari, prezentati in asa numitul draft de OUG scapat in media. Remarc ca s a aliniat procentul de 65%, si s au scos, precizat, anumite sporuri. Pentru armata, daca baza de calcul precizata in draft va fi in cuantumul prevazut in noua lege a salarizarii pt anul 2022. Asta va bloca interesul pt pensionare pana in 2022, pt ca o pensionare sa zicem in 2019, nu mai beneficiaza de actualizare. Daca articolele care prevad ce se adauga la 65% raman in vigoare, atunci clar nu va mai exista dorinta de pensionare anticipata.

luminita spunea...

Astia lucreaza pe ascuns de muta vreme ,am gasit ca se lucreaza la toate pensiile speciale , noi ca noi ,dar sa vdeti la aialati ca ii baga tot cu 65 ,asa ca nu ii vad bine pe guvernanti ,ei mizeaza vor avea acordul multimii , s-au hotarat sa ii faca sa plece din toate structurile , Va fi o mare aiureala .

avianyc spunea...

Dacă pentru cei pensionati după aplicarea OUG le aduc la maxim aproximativ 90% din valorile prevazute a se atinge până in 2022 prin noua lege a salarizarii nu ar fi chiar rău.
Problema ramâne pentru cei pensionati inainte de aplicarea legii salarizarii care vor fi loviti prin acea doar indexare.
Probabil din lipsa de fonduri vor suspenda atât pentru pensiile speciale inclusiv militare cât si pentru cele din sistemul public prin noua lege a pensiilor indexarea si cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie pe perioada implementarii LSU 2018-2022 .
Pe urma se poate sa o aplice din nou. Oricum cresterea raportata la salariul mediu brut isi pierde valabilitatea prin 2030.
Cu asa modificari cred ca foarte multi subofiteri si MM cu vechime (nebeneficiari de functii la maxim si indemnizatii de comanda) se vor indrepta spre legea din sistemul public daca noua lege preconizata le va fi favorabila precum L 263. lor nu le-a fost favorabilă nici L 164.

luminita spunea...

sI VETI ACCPTA SA VA FACA PRAF MAI RAU DECAT basescu ? DACA ESTE ASA PAI CAND O DA STRIGAREA dragnea SI ALA DE LA POLITIE MERGETI PESTE EI SI LUATII CU FULGI CU TOT, SI ZICETII olgutei IESI AFARA JAVRA ORDINARA , SA FITI CONVINSI CA EA ESTE CEA CARE A VENIT CU ASTEA

Leon spunea...

Toate cele 9 categorii de pensii de serviciu vor fi calculate cu 65% din baza de calcul, care reprezinta media salariilor de baza din ultimile 12 luni de activitate, dar pentru militari intra numai Solda de Functie, Gradatii si Solda de Comanda..! Dar Solda de Grad unde a disparut ?

Bobo spunea...

ce inseamna sa fi militar? cati stiu asta? datorie 24/7, departe de multe ori de familie, ore nenumarate muncite peste program, in week-enduri, sarbatori, nopti etc! eforturi extraordinare in tate cazurile extreme - calamitati (inundatii, cutremure, incendii), situatii speciale. oameni care mor in activiatea curenta pe care o desfasoara, iar o mare parte dintre ei, in primii ani de pensie! si un infractor precum sorin rosca stanescu isi permite sa ne faca nesimtiti, inducand opinia publica in eroare prin afirmatiile ca militarii ies la pensie la 40 de ani la pensie, cu pensii de sute de milioane! rusine pentru acest stat, rusine pentru slugile și mincinosii care au ajuns in pozitiile de conducere, rusine pentru râmele care conduc instituțiile militare și care de frica propriului scaun nu reacționeaza in nici un fel! rusine pentru ce a ajuns militarul roman sa fie! rusine pentru noi toți militarii, pentru ca nu avem coloana verticala si demnitatea de a ne apara onoarea (daca mai exista așa ceva in țara noastra!)

ifrim spunea...

Tupeu de politician nemernic.Cand iesi pe sticla si prezinti primele pensii ca marime din SNAp( nu magistrati) corect este sa le prezinti si pe ultimile ca micime din acelasi sistem eventual prezinti media .Asa sa infierezi cu manie proletara doar cele mai mari ca norodul sa le confunde cu tot sistemul e manipulare ordinara, basca procentul de 120 % vanturat!

Marian spunea...

Am câteva nelămuriri:
- la art. 28 solda de grad nu mai face parte din baza de calcul a pensiei militare?
- dacă la art. 29, punctul b se abrogă, ce se întâmplă anii care depăşeşc vechimea prevăzută la lit. a), (peste 25 de ani), nu se mai ia în calcul?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
kostas spunea...

Toti ceilalti care au acum pensii speciale nu au conditii de munca deosebite sau speciale si pensia lor va reprezenta 65% din salariu. La noi sunt grupe speciale sau deosebite de munca care nu mai conteaza la pensie. Si cel fara grupa si cel cu grupa speciala o sa ia tot 65%. Cum e posibil asa ceva, cand toti civilii din legea pensiilor beneficiaza de marirea cuantumului punctului cu 50% daca au grupa 1 iar noi nu? La civili grupa conteaza si la iesirea mai devreme la pensiei si la valoarea pensiei, iar la noi nu mai conteaza la stabilirea pensiei? Cum e posibil ca pensiile militare sa se mareasca numai cu rata inflatiei, iar pensiile civile sa creasca cu 75% in urmatorii 4 ani (punctul de pensie va creste de la 1000 la 1750 lei), si toate salariile vor creste an de an? Astia chiar nu gandesc? Isi bat joc de noi? Ne compara si ne pun in aceeasi oala pe noi, cu cei care au pensii de peste 10000 lei? Aia pot sa stea ani de zile cu pensiile alea fara sa le mai dea nimic, ii doare undeva pe ei. Dar majoritatea din armata, cu pensii mici ce vor face, ani de zile, cu aceeasi pensie? Indexarea va fi extrem de mica, daca se va face numai cu rata inflatiei. Se va ajunge peste 4 ani, ca un soldat iesit atunci la pensie sa aiba pensia aproape cat un ofiter superior pensionat, si mai mare ca a unui colonel pensionat in anii 90. E incredibil cum se gandeste.

luminita spunea...

Nu vad nimic la art care stabilesc cui i se aplica grupa de munnca mai precis cati ani trebuie sa aiba minim in armata adica art 19 si 24 din lege ramane asa?

Iulian Mareș spunea...

Lumi...,
La alții nu va umbla căci zornăie brățările din oțel cu orice și fără pluș!

popianina spunea...

ianina
... si totusi,de cand ar urma sa intre in vigoare modificarile?! Ne putem baza pe ce a spus ministrul muncii ieri, la Antena 3?! 15 septembrie... sau la data publicarii oug... care va fi aceea (probabil saptamana aceasta). S-a promis transparenta si ca cei care vor sa iasa in conditiile actuale o pot face, in cunostinta de cauza, si dupa publicarea oug, pana la 15 septembrie, dar nimeni nu a zis ceva oficial! Praf in ochi?! sau ce?!

luminita spunea...

daca trec ordonanta ca sa fie constitutionala trebuie sa o treansforme in lege organica? deci va trebu sa o treaca prin parlament de aceea zic ei ca o tin pana pe 15 sept .pana atunci sa plina de eadea dumnezeu ca pe olguta sa o ia macar DNA ha ha sau dracu,ca este rea si plina de ea

Sorin spunea...

Inteleg ca baza de calcul va fi grad plus functie plus vechime. La valorile din 16 sept. 65% din aceasta baza la care se adauga procentele de pensje suplimentara cf art 208 si la total se adauga OMM. Deci sunt avantajat doar dupa ce imi creste valoarea functiei, adica in 2022. Daca nu se schimba legea. De ce se aplica cu 15 sept? Atunci se termina recalcularea pe l 223. Ramane de vazut daca se dau sumele cuvenote lz recalculare. Efectele OUG vor nemultumi specialistii cu sporuri mari, diurne, etc. Ei ar putea cere pensia calculata pe contributivitate. Ce vrea si guvernul de fapt.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PNL-Orban, ataca in contencios administrativ neacordarea grupelor 1 si 2 de munca catre pensionari. Acum nu pot sa-mi explic si care pensionari, banuiesc ca pentru toti. Un act de bravada pro voturi, dar il consider constructiv, deci nu sa taie ceva cum au facut pesedistii. Consider ca din aceste momente suntem ratatii de serviciu ai societatii, si numai pentru ca o mana de shmecherasi lacomi si-au tras pensii nesimtite, in dauna celor mai multi.
Sa nu credeti ca brusc s-a ivit situatia asta, peste noapte, sabotarile s-au clocit de multa vreme in laboratoarele subterane, acum s-a ales doar momentul oportun, mai intai sa iasa la pensie gasca generalilor SRI care intocmeau dosare la comanda, pe urma s-a pus capac peste pensii. Cu ocazia asta cred ca si gasca de la Ministerul Apararii vor iesi cu toti la pensie, multumiti ca ne-au tras-o la toti! Sa le stea pensiile in garleje, din prima si pana in ultima zi, asa cum imi sta mie naduful pe ei la cate am patimit din cauza lor! E bine sa iesi la pensie cu peste 10.000 lei, cu mucegaiul intre bucile curpenilor, care s-au frecat o viata doar pe caloriferele birourilor, iar beneficiarul lucrand doar sabotand pensiile si drepturile celor napastuiti! Sa aiba noroc la pensii la cat le doresc eu sa aiba parte de ele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie: Ora 20.00, pe Romania TV, varianta finala a fataciunii de Ordonanta avortata pe genunchi, prezentata de catre mama moasa, Fiola LOV(E)...Va rog, ca pentru noul avorton sa-i aduceti condoleantele, colivele, colacii, lumanarile si macrele de pomana pentru asigurarea congelatorului pana la calendele grecesti! Fie-i pamantul greu pe chiept de ordonanta nenorocita!

Gigi spunea...

Draftul prezentat,a fost modificat,cu circa 1,2 ore în urmă,de când am postez!

avianyc spunea...

@ gigi
S-au speriat de ce se întâmpla in sisteme si au modificat-o.
@ Tehnocrat
Scăpa-și ca prin urechile acului de depunerea cererii de actualizare cf art 60 gratie bunăvointei unor politicieni pe care i-ai servit pe aici facându-i pe altii tradatori.
Nu fi supărat. Asa-i când ai incredere în escroci.
Bine totusi ca au fost descoperiti precum cu OG 13 si te-au anuntat la timp.
Altfel poate te trezeai peste noapte doar indexat.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Ce modificări? Kiar

Sorin spunea...

Ministrul Vasilescu a declarat, in periplul pe la televiziuni, ca draftul nu e cel real. La A3 a zis ca draftul a fost trimis deja la aparare si interne, cu alte cuvinte nu se leaga de celelalte categorii. A mai zis ca brutul la pensie, eu asa am inteles brutul nu netul, da nu fie mai mare decat netul salarial. Asta presupune ca se va aplica doar celor pensionati cu 16.09 ac.
Nu a zis nimic de mpdul de calcul, dar limitarea presupune ca acesta va ramane identic cu l223.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ihai! Au intrat 14 procurori DNA peste Guvern astazi! Ce m-as bucura sa descinda si la Ministerul Apararii, si la Casa Sectoriala de Pensii, ca de cand ma rog de ei sa intre in cotloanele de acolo! Eu i-am rugat sa intre si in Guvern, si in Parlament, la toti talharii de pensii miltare! E cioaca faptul ca ei controleaza o angajare la Guvern pe sfanta shpaga, ei urmaresc alte treburi cu 14 procurori! Cred ca si Coarna, in paralel cu mine, a facut niste sesizari...Doamne, ajuta! Ce-o sa rad eu la urma...Acum, sau pana acum, tot au ranjit ei!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Căutau modul de rezolvare a petițiilor tale! Informație verificată!
Te-ai scos!

Ela Pop spunea...

Tocmai ce a vorbit Tudose la A3 ca la magistrati nu se aplica oug.ul acesta!!!!! Deci se dau exemple de pensii nesimtite de magistrati si culmea la alea nu se umbla......noaptea mintii,,!!!!

un oscar = o pensie spunea...

Sper sa publicati si mie o intrebare
se poate introduce in salariu valoarea normei de hrana?
Asa am putea sa castigam ceva in plus la calcul la pensie

ipsidan spunea...

daca s-au gandit la faptul ca majorarea conform art 60 nu o meritam, desi unul din motive, pentru mine cel putin, a fost ca, dupa iesirea la pensie mi se va mari si mie pensia ”DACA” se vor mari salariile, de ce uita si uitam si noi de prevederile legii 360 privind soldele si ajutoarele la iesirea la pensie? de ce trebuie sa mergem in instanta sa ni se recunoasca un drept statutat prin lege si pe care guvernul refuza anual sa ni-l acorde?

Gigi spunea...

Art.60,care inițial era dat abrogat,acum au revenit și spune cam așa:
Actualizarea pensiilor,pâna la implementarea definitivă a LSU,netul acestora nu trebuie să depășească netul soldelor aflate în plată.
Eu înțeleg cam așa:
Pensiile nu se va actualiza până când LSU nu se v-a implementa definitiv(2023).
Netul pensiilor actualizate atunci,nu v-a mai putea depăși,netul soldelor aflate în plată.
Un fel de art.41(40),introdus,vă aduceți aminte,în LSU.
Ceea ce s-a vrut,cu acel art.40,introdus smecherește într-o L.a salarizării,se urmărește și acum cu acest art.60 modificat,di L.223.Adică,înghețarea pensiilor militare până în anul 2023.
Indexarea anuală cum prevede proaspătă OuG,este fix o frecție la un picior de lemn,adică zero barat!

Iulian Mareș spunea...

Varianta trimisa azi, după ședința!

http://www.fsanp.ro/wp-content/uploads/2017/07/OUG-modificare-pensii-31.07.2017.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia ascultati acilea la tata mosu': Dar daca, dupa ce se linistesc apele, vine asa, un ordin, sau ordonanta care sa stipileze: ,,Actualizam pensiile, insa dupa principiul ca sumele maxime sa fie plafonate pe o limita sa nu depaseasca soldele activilor pe aceleasi functie si grade,'' ei, ce ziceti de idee? Oare sa aiba astia un asemenea as in maneca sa tempereze spiritele, care abia sunt la debut, dar se pot dezvolta in urmatoarea perioada, in timp si in strada? N-as crede ca sa ramana catzaua moarta-n papusoaie asa, doar cu indexari, parol?

Huhu Rezea spunea...

Este groasă dacă greșeala cu neincluderea soldei de grad în baza de calcul va rămâne și după aprobare de către Guvern.
E clar că este o greșeală pentru militari, dacă în același articol 28 polițiștii au inclus gradul profesional în baza de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
După cum este formulat art. 29 procentul de 65% este maxim, dacă ai cel putin 25 ani vechime cumulată. Poti să ai și 100 de ani vechime că tot 65% primești.

Procentul maxim din baza de calcul, deci nu din solda lunară, este de 65% + 9% pensie suplimentară= 74% Pe acesta îl mai înmultești cu 20% pentru OMM clasa I.
74% + 20% x 74= 88,8% din baza de calcul.
Procentul maxim pe OUG 57 este 102%

Huhu Rezea spunea...

Trebuie să le spună cineva obsedaţilor de actualizarea pensiilor militare că trebuie, concomitent cu restrângerea bazei de calcul la cele trei elemente salariale, solda de funcţie, gradaţiile şi indemnizaţia de comanda,văd că lipseşte nejustificat solda de grad, să modifice şi art. 31 din L 223, în sensul că trebuie restrânsă la aceleaşi elemente salariale şi contribuţia individuală plătită de militari la bugetul de stat. Contribuţia se plăteşte de 2 ani la solda lunară. Altfel, modificarea art. 28 este neconstituţională.

Liviu PO spunea...

Daca tot renunta la actualizare prin abrogarea art.60,atunci ar trebui si celor pensionati deja sa li se ofere posibilitatea de a putea opta pentru calcularea pensiilor pe legea 263.Daca nu ,acest fapt este clar discriminare...

tigri2 spunea...

Pana la urma javrele s-au exprimat si "printre picaturi" au spus de ce au un "dinte" impotriva pensiilor militare...OPREA :
--generalii lui Oprea
-pensiile militare ale lui Oprea
-serviciile secrete ale lui Oprea
De ce impotriva lui Oprea, fiindca atunci cand PSDul i-a cerut ajutorul acesta nu l-a acordat >>>RAZBUNAREA!
Cu ce le schimba:
- cu oamenii lor,
-cu teleormanenii lor si cu populismul lor in randul multimii .
-promisiuni de pensii si salarii pentru toata lumea ,indiferent ca a muncit sau nu, -avantaje / punctari cu dedicatie in randul categoriilor de sute de mii de salariati , gen profesori, medici si neimpozitarea veniturilor bisericii,
-bani pentru nemunca - toate acestea vor ramane la stadiul de PROMISIUNI, onorate, poate ,in foarte mica masura din moment ce economia nu este stimulata si in toamna motorul ei va obosi , sufocat fiind de masuri luate de niste novici, mediocri cu cele mai frumoase fatuce din tara ajunse in functii de decizie, stiut fiind cam ce-i in capul lor...fuste scurte ,minte putina!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Uite cum trateaza Premierul si politicul problema magistratilor! Astia sunt unsii lui Mamona?

https://www.dcnews.ro/mobile/pensii-speciale-tudose-da-asigurari-nicio-oug-peste-noapte_552590.html

luminita spunea...

DLE H inteleg ca conditiile de munca nu mai sant luate in calcul .in aceste modificari idioate la legea 223_? credeti ca ce fac ei amputand permanebt o lege organica este statutar? ce vor face cu pensiile si au vechimemici de la mapn ca cei care au deja pensie pe actuala lege calculata cu 65 , le lasa asa , inflatie nu este ei asa raman pe motiv ca aktii au pensii mari ? le cresc pensiile mici si ajutoarele sociale civile si cei din armata mor asa? astia chiar sant nebuni

Leo spunea...

Il citez pe Horica :
"Trebuie să le spună cineva obsedaţilor de actualizarea pensiilor militare că trebuie, concomitent cu restrângerea bazei de calcul la cele trei elemente salariale, solda de funcţie, gradaţiile şi indemnizaţia de comanda,văd că lipseşte nejustificat solda de grad, să modifice şi art. 31 din L 223, în sensul că trebuie restrânsă la aceleaşi elemente salariale şi contribuţia individuală plătită de militari la bugetul de stat. Contribuţia se plăteşte de 2 ani la solda lunară. Altfel, modificarea art. 28 este neconstituţională."
Comentez:
FOARTE RAU CA LE-AI ARATAT H-ule CAT SUNT DE INCOMPETENTI SI DE PROSTI , pe langa cat sunt de hoti si mincinosi.
TOCMAI CINEVA LE-A SPUS ASTA !
Sper sa nu rectifice , pt. ca mai apoi pensionarii militari sa poata specula in procese prostia lor .

Leo spunea...

Ce stim aproape sigur este ca OUG-ul din aceste zile care va mutila pt. a 2-a oara L 223/2015 , va intra in vigoare cu 15 sept. 2017.
Va rog frumos , spuneti-mi si mie , avand in vedere ca o lege nu "retroactiveaza" , daca majorarea de 15% facuta prin L 153/2017 va conduce la marirea soldei de functie începând cu 01.07.2017 , deoarece la acea data L223 altoita cu OUG 57 era in vigoare.
Mai simplu intrebat : Se va aplica majorarea soldei de functie pt. pensionari ca urmare a majorarii cu 15% conf. L 153/2017 ? ( adica se aplica prima coloana a TABELULUI lui Horica ?

luminita spunea...

DAasa este cum zice dl pop . dece sa sa nu ramanem pe legea 263 .la care se pot pensiona acum altii care de aceea spunea olguta ca se pensioneaza pe legea favorabila . indeplinesc conditiile , fiti sigur ca cei care se pensioneaza acu pe legea 263 se pensioneaza nu pe 223 asta jumulita cu 65 siplafonata , de aceea zicea olguta ca se pensioneaza pe legea favorabila ca doar nu sant prosti ca noi . Legea 263 are inglobata in ea tot ce trebuie pentru pensia militara ,DAca ea este valabila 5 ani dece nu si noi ,

avianyc spunea...

Cât de tembel trebuie să fii ca sa dai pensie unui pilot de F 16 ,parasutist etc pensie 65% din solda formata din s. functie ,gradatie, indemniz. de comanda identic cu pensie acordata pentru functii respectabile în fapt precum contabil ,sef resurse umane ,sef alimente echipament dar fara pericol iminent la locul de munca de pierdere a vietii .
Daca aveau ceva în cap si respect pentru muncă le acordau cel putin 65,5% daca nu 70%.
Tare aș vrea să-i răspopeasca DNA-ul pâna la ultimul functie de declaratiile de avere facute ca bugetari o viata întreaga.

Maharloka spunea...

Ce se va intampla cu cei care au iesit cu legea lui Boc si inca nu au primit noua decizie de recalculare a pensiei?Vom pica din lac in put?Inseamna ca ordonanta se va aplica si celor care nu au apucat recalcularea.In ultimul paragraf scrie de decizie de pensie nu de legea 223 .Inseamna ca va fi reparata o nedreptate prin alta nedreptate.Multumesc iubita patrie!

CEZAR spunea...

Asteptam INFORMATII..de la ,,BECUL NEGRU"..din Hurziceni !!

Leon spunea...

Principiul de baza pentru calculul pensiilor militare este acum acela ca Pensia NETA sa nu depaseasca Solda NETA avuta in activitate si in acest sens se va modifica si Legea 223/2015 prim OUG.
Doamna ministru Vasilescu, referitor la raportarea punctului de pensie de 1000 lei, care acum reprezinta 31% din Salariul mediu BRUT pe economie(3131 lei) uite ce usor ajungeti la 45% din Salariul NET pe economie(2200 lei) si rezolvati si dorinta pensionarilor civili.Si faceti asta numai dim PIX, fara niciun efort..!

MisuS spunea...

TREZITI-VA !!!!!!!!!!!!!!!
Pana la organizarea actiunilor proprii pentru anularea acestei ticaloase ordonante, in prima urgenta ar trebui sa sustinem gruparea Ponta - Grindeanu si sa ne adresam Presedintelui. Devine evident ca Grindeanu si Ponta s-au opus stilului heirupist impus de Dragnea, poate chiar si acestei ordonante, care cred ca trebuia sa fie adoptata mai demult ( sinistra muncii a facut acelasi lucru cu Art 40 din Legea Salarizarii ).De altfel Ponta este singurul care a dat o lege normala pentru pensiile de stat militare in ultimii 15 ani ( timp in care toti ceilalti au hartuit rezervistii militari ).
Iar Johannis nu cred ca va fi de acord cu o asemenea lovitura data Armatei.

Maharloka spunea...

Ce se va intampla cu pensiile ramase pe legea luui Boc si ramase nerecalculate? Ne vor arunca din lac in put?

Ela spunea...

Intentia lor nu a fost sa diminueze pensiile magistratilor si parlamentarilor ci sa dea in cap militarilor de rand si politistilor cu pensii decente, pe principiul luam de la cei multi ca sa pastram pensiile celor "mari".Ma enerveaza la culme cum se pune problema, cum se dau ca exemple "varfurile" ,exceptiile, cei cu pensii uriase nefacandu-se vorbire de cele multe si mici sau medii.Cu ele ce se intampla??? dece nu se vorbeste si despre acestea care sunt "grosul "? De ce nu se verifica dosarele de pensie si modul de calcul a pensiilor( uriase) daca s-a facut legal sau fraudand legea.De ce nu le plafoneaza? De ce in continuare acestea vor fi indexate cu rata inflatiei???? De ce nu le impoziteaza cu un procent mai mare???? DE ce pensiile parlamentarilor s-au actualizat cand au crescut salariile lor cu 100% de la 01 iulie? atunci nu au vazut "colapsul" fiind vorba de domniile lor.Ei s-au pus la adapost cu majorarile salariale si cu actualizarea pensiilor tuturor parlamentarilor. Dupa ei sa vina potopul. Jigodii fara onoare si fara obraz ,MINCINOSI...de ce nu au trecut-o in programul de guvernare??/..Nu au curajul sa dea legea raspunderii magistratilor nici sa se atinga de pensiile lor ca au nevoie de ei la o adica .Mai bine s-o ia DNA ul ca sigur nu e usa de biserica! mi-e sila.........de ipocriti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie mare la un virus fb foarte periculos pe fisierul ,,La danza voltarry!'' Eu foarte rar mai intru pe fb, dar am fost avertizat de oameni de incredere asupra acestui fisier virusat. A fost anuntat si la TV.

Leo spunea...

H-ule , tocmai le-ai spus cat sunt de incompetenti , acela cineva ai fost chiar tu. Dar ai gresit , trebuia sa-i lasi in prostia lor ca sa poata pensionarii sa speculeze prostia lor in procese.

Anonim spunea...

https://m.antena3.ro/politica/ordonanta-de-urgenta-privind-pensiile-militare-si-pensiile-speciale-detalii-in-exclusivitate-426418.html

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ordonanța LOV nu afectează cu nimic aplicarea L 152/2017. Actualizarea de 15% pentru militari se va aplica.
@Maharloka
Nici recalcularea potrivit art. 109 și 110 nu este afectata de LOV, nici pentru cei care încă sunt nerecalculați.
@luminița
Citeste dispozițiile finale ale ordonanței.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa cumpere rachetoasele alea rancede si mucegaite de prin silozurile americanoase, incalcite prin plasele de paianjeni, vechi de peste 30 de ani, au uitat sa impoziteze pensiile super nesimtite si tot ce-i nesimtit in Romanistan, lasandu-le la discretia izmanarilor dotati si bosholcati la portofele, si s-au repezit cu motocoasele pe pulimea pribeaga si prapadita, turnand clei de intarire peste penzii, asa sa intepeneasca! Dar, tineti minte ce va zice tata mosu': Inainte de campania electorala, vor reintroduce actualizarile! Da, asa vor face, parol d'honnorre, dupa plata rachetoaselor americanoase, si dupa ce vom crapa juma' din noi, si doar cele care sunt pe plusache la cofragul cu oua din budigai, iar cele pe inanitie si anemie abia peste 20 de ani, cand de fapt nu vor mai avea cui sa actualizeze, decat mie care voi trai fix 110 ani!

gheo spunea...

Cei care ”au batut toba pensiilor militare in stanga si in dreapta” au fost prietenii sau dusmanii pensiilor militare ?, intro tara in care ”pensiile majoritatii sunt la limita saraciei, este BINE sau rau sa ataci subiectul pensiilor militare ?, sigur ca luand in calcul ca ”acestea au devenit speciale in tavalugul ”luptei de clasa a clasei politice, de a gasi UN tap ispasitor si nevand curajul atacarii ”concretului”, ca si Basescu -Boc au atacat pensiile militare. ”Concretul”, chiar daca reprezinta si magistratii militari, IMENSA majoritate cu cuantum de ”SUTE de mi de lei” o reprezinta ”judecatorii, procurorii, parlamentarii si angajatii lor, diplomatii si ... altii. Motivul atacului pensiilor militare este simplu, ”personalul Armatei nu are voie sa vorbeasca sau protesteze” iar pensionarii ei, odata ce au ”dezbracat haina militara”, vocea lor poate rasuna in ”codrii pustii ai nepasarii celor care conduc tara !”, iar daca va fi ascultata, aceasta doar intrun an electoral !!!”. Dar, intodeauna, ai grija ce si cat vrei sa ceri, pentruca ”niciodata nu esti singurul” !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Scrie-le lor, Ela Ela! Aici se chiorasc la gineala la nasolo doar cativa shpioni de mana a patr-a, cateva rapandule informatoare la bascule, fara o pra mare importanta de decizie politica, trimisi sa ne gineasca sa vada daca iesim pe strazi si in manuri cu ciocanele din dotare. Apesi pe Compunere la Mail, apoi la adresa apasa doar litera p, sa zicem si iti apare prim ministru, presedinte psd, precetateanprecidency, care este Presedintele, apoi apasa m si iti apare ministerul muncii, apasa map si iti apar toate birourile Apararii, apasa cd si apare camara defutatilor cu birourile lor, apasa r si apare statum major general, pasa ce vrei si trimite la institutiile care iti apar cu oportunitate, acolo sa-i bulesti! Ai jos, stanga cu albatri ,,Trimite'' si pa si pu la revedere! Daca sunt jegosi, vor baga retur, dar tu insista peste tot! Daca scrii cu lugu lugu, mai, mai, of, uf si laga laga, ti le sterg cu shpaclul, ca pe ,,dansii'' scremuti pe la garduri, dar daca bagi ceva de ma-sa, de tat-so, ceva fier rosu intre mucegaiurile de la curpeni sa iasa flacari, te vor citi cu interes! Nu stiu daca-i amuza, insa sa ai cana de apa la indemana pentru suchit!

Leo spunea...

- Multumesc frumos pt. raspunsul , ca prima coloana a TABELULUI este valabila.
- Ar mai fi o intrebare , in legatura cu (deocamdata) propusa afirmatie cum ca in loc de ACTUALIZARE conf. art.60 din L223 , pensiile militare "se vor indexa" cu rata inflatiei.
Nu are cum sa fie numai aceasta majorare , deoarece pensiile civile "se actualizeaza" de fiecare data când creste punctul de pensie si in plus au si indexare anuala.
Ceva nu e in ordine sa fie decat indexare la pensiile militare. E corect cum gândesc ?
PS Iulian , te-ai referit la tancurile echipate cu dispersoare de fum pe care le-am "considerat" eu "tractoare cu elice , nestiind atunci ca era vorba de elicoptere?

tigri2 spunea...

@stimati camarazi si alde cezar, cu idiotii de talia bontas nu discut.
urmeaza un comunicat pe scmd si o intalnire cu reprezentanti ai presedintelui, daca se mai iau de noi va iesi cu scantei...si asa ne-au balacarit si au atatat poporul impotriva noastra , acuma va fi necesara iesirea cu moaste pentru a recapata increderea poporului in Armata, altfel o sa-i apere doar bunul D-zeu de invaziile hunilor , ugricilor si slavilor!

Maharloka spunea...

S-o LOV-easca necuratul de olteanca ,eu nu o LOVE-sc!

tigri2 spunea...

http://www.jurnalistii.ro/isteria-din-spatele-pensiilor-nesimtite/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De cateva zile il tot rog pe Dl. presedinte sa discute problema pensiilor militare in CSAT, chiar daca nu e pe ordinea de zi, dar sensibilizeze guvernantii, si uite ca asta se si intampla! Jur pe viata si onoarea mea ca am facut-o!

ifrim spunea...

In semn de protest pt. desfiintarea pensiilor militare de stat la summitul NATO de la B. propun ca sacrificiu sa-i dam foc unui reprezentant de-al nostru de la C.I.militare A.B.!Dupa activitate promit sa fiu trist o saptamana!

tigri2 spunea...

Astia chiar fac ce vor cu banii tarii, ii dau cui vor si cat vor cu discriminari "la greu" da "she .ula mea de tara iaste asta"? Joaca in povestea .ulii de Ion Creanga si nu stiu ca daca 'samana .ule , apoi.ule o sa culeaga" Adica daca seamana ura si nedreptate vor vedea si taisul celalalt al sabiei!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Observ că permiți lui Bontaș să scrie cam tot ce vrea gatul lui!
Am adresele cabinetelor a 3 stomatologi prieteni!
Le pot face reclama aici?
Unul este și specialist in kirurgie specifică!

kostas spunea...

Dar solda de merit, pe care acum o iau toti activii MApN,MAI, ce se intampla cu ea pentru pensionarii care nu o au in baza de calcul. Or s-o mai vada vreodata? Sau acestia raman fraierii sistemului.

tigri2 spunea...

DOMNILOR GUVERNANTI

Identificati-i pe cei cu pensii exagerate , peste nivelul salariului echivalentului in plata , dar nu mai mare decat al presedintelui Romaniei si taiati la sange tot ce depaseste indiferent daca este in plata sau nu , modificati Constitutia ,la nevoie, dar lasati-ne in pace pe cei multi si nevinovati.
Adica voi ii protejati pe cei mari si tari si loviti in amarati, chiar nu va este teama ca Gheorghe, Ion, Vasile oameni caliti de viata de militar se vor indarji intr-o buna zi si nu veti mai gasi indurare, veti fi condamnati chiar de catre tribunalele militare pe a caror diriguitori ii protejati azi.Nu ati auzit de teoria celor din servicii si justitie :"AZI TE BEAU , MAINE TE IAU!"

luminita spunea...

eu dle H , am o intrebare ,pensia este calculata dupa un algoritm si la urma se trage linie .dar daca omul a avut salarii mari este normal si o pensie mai mare , punct si este de 99% . cand i se aplica OM , dupa cate stiu doar la iesirea la pensie , daca mai are si grupa nu i se da tot la iesire la pensie ,eu asa stiu .Adica daca acestea imi dau o pensie mai mare decat cea din calculul de la algorim , ce fac astia imi tae tot :/ ? eU CRED CA ASA CEVA NU PRICEP NICI TUDOSE NICI ALTII ,

luminita spunea...

MIE DIN RECALCULAREA AIA PE LEGEA 223 am 116% si a plafonat de a luat-o dracu cu art 30,

Leo spunea...

De la SCMD , un APEL
vezi link-ul de mai jos.
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

iceparu spunea...

Ma minunez cum de putem sa fim atat de prosti.Ne dam care mai de care mai destept,mai smecher,mai atotstiutor.La calcule nu ne intrece nici dracul.Cand cativa visatori au pus de un partid i-am luat la misto.Uite ca acum niste neicanimeni ne au la degetul cel mic.Vom continua sa fim ciuca batailor atata timp cat nu ne unim fortele si nu ajungem la putere.Cum explicati ca suntem singura categorie de pensionari tavaliti in timp ce judecatorii,procurorii,curtea de conturi,aviati civila ,personalul diplomatic etc raman bine multumesc.Astept raspunsuri.

Unknown spunea...

Citim proiectul si nu se ...potriveste.
Nu suntem lamuriti care pensie militara e de 30-35000 lei. Nici macar care sunt pensiile militare de 20000 de lei. Conform actualelor solde in plata, orice socoteala cu 100% sporuri incluse... nu iese. Ce'i drept sunt si pensii mari dar nu recalculate, ci numai ramase in plata ca fiind avantajoase. Cineva minte si manipuleaza. Ce se urmareste cu fumigena asta? Poate deraierea opinie publice de la subiectul Dragnea. Chiar si faptul ca au fost unele marsavii cu mutarea intr-o functie mare si cu sporuri pentru 6 luni in vederea iesirii la pensie e caz penal. Poate fi solutionat. Totul e MINCIUNA. Iar Armata deconteaza.

radu spunea...

Domnule Adrian, cu tot respectul, va informez ca pensiile militare ale SGP sunt in jur de 1500 roni !
Cititi comentariul lui ote redat mai jos de aici : http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/in-atentia-militarilor-profesionisti-corpul-sgp-va-beneficia-de-ordinul-onorific-in-serviciul-patriei/



"Oaspete
ote

19 martie 2017 10:21
Civil 1985-1991, m.a.c. 1991- ian,2017. calcul pensie 65% din solda bruta de incadrare de 1700 ron ,pe care am primit-o.Fără OMM sau indemnizatie de comanda , procentul ajunge la maxim 85 % din solda bruta de incadrare."

Gigi spunea...

În următorii 5-6 ani cei care au
acum 4-5000 lei pensie,vor fi, fii ploii!Dar cei care au sub 3000?
Cei care au pensie de peste 8000,vor simți,s-au nu vor simți deloc șocul,ținând cont că până în 2023,ăștia(PSDALDE) vor fi istorie!
Pensiile civile,care acum se măresc datorită creșterii pnct.(praf în ochii necunoscătorilor),
în 5 ani,vor fi din punct de vedere a puterii de cumpărare la nivelul de azi.
Dacă facem un calcul,cât economie la pensii se face cu măsurile luate cu această oug,în comparație cu cât se fură,ve-ți constata ceva îngrozitor.
Ăștia,guv.parcă sunt setați de către cineva să se autodistrugă,cu măsurile ăstea de neam prost luate.
Cine are interesul ca rezerva armatei să fie distrusă?
Răspunsul îl avem fiecare din evenimentele ce se derulează în fiecare zi!
De răspuns, v-a răspunde cineva vreodată?
Eu cred că da,dar v-a fi prea târziu,răul a fost făcut deja!


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, ai pensie mare, esti singura, ai tot ce-ti trebuie, de ce-ti scurtezi zilele cu lacolmia? Zi-i bogdaproste lui Dumnezeu pentru cat ai, du-te Duminica la sfanta Biserica, mai da acatiste, mai aprinde o lumanarica pentru raposatul care te-a lasat cu juma de penzie ochioasa, mai da un coltuc de paine si un banut, cat de mic, asa cum dau eu din toata saracia mea, de pomana cersetorilor de la portile Bisericii si Cimitirului, dar nu mai lupta sa-ti creasca pensia ca s-o dai altora care pot munci la tineretile lor, ca daca nu erai in viata, cine le mai dadea acelor nerabdatori sa te buzunareasca de tot maruntisul pana la zero? Noi traim doi insi cu 1400 lei, cu chirie la bloc, si tu te plangi de pensie cu de trei ori mai mult decat noi doi la un loc? Nu mai fi jalnica, draguta! Cineva, acolo sus, se uita la tine si zice in barba alba: ,,Ntz, ntz, ntz, ntz''....

iceparu spunea...

Cineva le ura indivizilor care ne ataca la buzunar sa ajunga in atentia DNA.Cel mai simplu.Citesti presa si ii arzi cu denunt.In acest caz DNA este obligat prin lege sa-i ia la puricat.Analizati declaratiile lor de avere care arata masura furaciunilor.

Iulian Mareș spunea...

În țară noastră nici nu mai trebuie legi pt a guverna ci doar HG, OUG, OM, sau porunci, că pe timpul lui Decebal, Glad si Menumorut!
Succes Dragnea! Baftalo bulibașă!

CEZAR spunea...

Lumina vine de la ..Becul Negru ..de la Hurziceni ..!!
Da dar vine pe dupa colt ..o imbarliga si acum al nostru ,,guru:..
Auzi ..,,nu mai mare decat ..a presedintelui ..presupun ca ai facut referire la KlauSS si nu la presedintele de ..bloc..de la tine ..!
Sa zicem asa clar ..precum lumina ..de la becul negru ..tot ce trece peste 5500 lei sa fie impozitat la sange cu peste 80 %..
Totusi nu am inteles ce se intampla cu ,,ora de zbor "..si cu Ciukkalata ca daca de astea se atinge cineva ..eu ..voi face urat ..!!

CEZAR spunea...

@ Luminita ..fii fericita ..ai dat si tu in contul omeniei ...ca prea aveai muuult..!!

tigri2 spunea...

Vreti pensii mari? Nimic mai simplu, iesiti in strada , calare pe TABuri cu p.m.urile in mana si trageti in plin, cu cat mai multi cu atat mai mari pensiile la cei ce raman, nu Visinescule?

Ela Pop spunea...

Oare de ce ies generalii si marii sefi la pensie acum si nu dupa 01.ian 2018 cand cresc salariile si implicit si pensia ar fi fost? mai mare? Ce stiu ei si noi inca nu?

Ela Pop spunea...

Oare de ce ies generalii si marii sefi la pensie acum si nu dupa 01.ian 2018 cand cresc salariile si implicit si pensia ar fi fost mai mare? Ce stiu ei si noi inca nu? Se mai coace ceva?!

tigri2 spunea...

Datele statistice arata ca statul plateste 8.615 pensii speciale, care insumeaza aproape 70 de milioane de lei (69.272.324 lei) lunar, informeaza Mediafax.
---Valoarea medie a unei pensii speciale depaseste 8.000 de lei.

De aceste pensii speciale beneficiaza in acest moment:

835 diplomati
691 functionari publici parlamentari
1.440 aviatori,
3.354 magistrati
1.725 grefieri
570 de consilieri si auditori ai Curtii de Conturi

NICIUN MILITAR !!!-Atunci de ce ne ponegriti, javrelor?

Cele mai multe pensii speciale sunt obtinute de fosti magistrati. In cazul acestei categorii, pensia minima este de 1.176 de lei, pensia medie se ridica la 10.789 de lei, iar cea maxima la 40.963 lei.

In cazul aviatorilor, cea de a doua categorie din punct de vedere numeric, pensia minima este de 1.517 lei, cea medie de 10.863 de lei, iar cea maxima de 39.144 lei.

Pensiile maxime in cazul celorlalte categorii:

diplomati - 12.700 lei
functionari publici parlamentari - 14.392 lei
grefieri - 12.054 lei
consilieri si auditori ai Curtii de Conturi - 15.145 lei

Leo spunea...

S Bursuc - pensiile de care intrebi sunt pensii ale magistratilor militari (de la procuratura militara si de la instantele militare). Ei au o altfel de calculare , cu 85% din ultimul salriu + sporurile + premiile etc... ca magistratii.
====
Sunt niste politruci incompetenti mai ales la MMJS, care in loc sa-i lase pe specialisti sa le arate cum sa elimine "chirugical" abuzurile cu pensiile nesimtite de peste 10000 lei , ei aplica o "chimioterapie" la gramada , fara a avea nici un reper stiintific ci numai mintea intunecata a prostului care zice ca le stie pe toate. Prin anii '80 era o vorba la moda ; "Daca nu murim o ducem rau cu astia"..

luminita spunea...

aloooo dle CORNEL ,pacat de dumneata , nu intelegi ca pensia mea e de urmas, an spus ca la recalcularea pensiei sotului pensia lui data in 1987, am spus doar ca dupa ce procentul a iesit de 116 . a plafonat-o cu acel art 30 .pe decizie scrie vechime 70 ani , aceasta fiind rezultata din vechimea integrala =si AC dar degeaba , nu i s-a luat in calcul decat OM , oricum e pe cealalta lume si mi-a lasat mie jumatate .Eu am dreptul ca dupa 49 de ani de casnicie sa ii apar cel putin memoria , fiindca astia isi bat joc si de morti. iar lui CEZAR ii spun sa ii fie rusine atunci sa nu te miri ce va fac astia

luminita spunea...

dle H am o rugaminte sa imi spuneti si mie ce tot spun astia de indexare la art 59 ? adica daca inflatie si imi da 3 lei imi recalculeaza pensia , care aia in plata sau aia recalculata/? , o tampenie fara de sfarsit

luminita spunea...

SI INCA CEVA dle CORNEL . esti un plangaret si mai esti si invidios , sa vezi ,am copii ,am nepoata si am grija de ei si mai si CATEI PISOI ,mai vrei ceva +

Iulian Mareș spunea...

Iată situația la zi!

http://m.adevarul.ro/news/eveniment/Seful-jandarmeriei-romane-alti-17-generali-contraamirali-sri-mapn-trec-rezerva-pensionari-varful-principalelor-institutii-militare-1_59809c505ab6550cb8ab4b1b/index.html

De pare că nu va mai fi adunare extraordinară a Parlamentului....deci.....

iceparu spunea...

In alte tari,fie ele si balcanice in minutul 1 la aflarea intentiei de a fi batjocoriti militarii,politistii ,si cei din servicii iesiau in strada si nu ramanea piatra pe piatra.
Noi am invatat ca ,capul plecat de sabie nu-i taiat.O fi bine?

was spunea...

eu unul sunt fercit, nu am OMM pt ca am fost MAC apoi Sof,nu am avut nici solda de merit nici comanda, nu am nici livret militar sau legitimatie de rezervist, azi am scrie domnului Johanis sa ma elibereze de orice obligatie militara si sa primesc pensie ca civili conform 263, ar fii mai mare cred dupa conditiile de munca cu 1009 RON fata de cea militara nesimtita de 2450 RON

was spunea...

eu unul sunt fercit, nu am OMM pt ca am fost MAC apoi Sof,nu am avut nici solda de merit nici comanda, nu am nici livret militar sau legitimatie de rezervist, azi am scrie domnului Johanis sa ma elibereze de orice obligatie militara si sa primesc pensie ca civili conform 263, ar fii mai mare cred dupa conditiile de munca cu 1009 RON fata de cea militara nesimtita de 2450 RON

Leo spunea...

CEZAR , prietene FI ( a fi ) , se scrie cu un singur "I" , nu cu doi "I"
PS Totusi , nu tu mi-ai vandut Torch si erai prieten si coleg cu Bobe Ghita , prin '74 la LMDC ? Nazdravanule , tu esti , sunt sigur...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Halooooo! Urmariti-l pe Dragnea la Gadea! Baftales, ca mustoaca olarita a bulibasei de Tiliorman misca furios si strochit, adicatelea precipitat!

Pop Iuliu spunea...

Agerpres Monitoring
Intr-un comunicat transmis MEDIAFAX, Administratia Nationala a
Penitenciarelor (ANP) propune reformularea alineatului 1 din Dispozitiile
Finale ale proiectului noii legi a pensiilor, care va stabili veniturile fostilor
militari, acestea fiind considerate pensii speciale.
Cererile inregistrate si nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a
prezentei legi se solutioneaza conform normelor legale in vigoare la data
incetarii raporturilor de serviciu/munca ale persoanelor solicitante, este
propunerea pe care ANP o face initiatorilor acestei legi.
Daca aceasta precizare va fi cuprinsa in forma finala a legii, toti cei care vor
beneficia de pensii speciale si au depus deja dosarele de pensionare, vor
beneficia de actualele prevederi ale legii pensiilor.
Apreciem ca prezentul proiect incalca principiile unicitatii si respectiv al
egalitatii, instituite prin articolul 2 literele a si b din Legea nr. 223/2015
privind pensiile militare de stat, prin care, pe de o parte, se stabileste faptul
ca statul organizeaza si garanteaza sistemul de pensii militare de stat bazat pe
aceleasi norme de drept, pentru toti participantii la acesta, iar pe de alta parte
se asigura tuturor participantilor la sistemul de pensii militare de stat un
tratament nediscriminatoriu intre persoane aflate in aceeasi situatie juridica,
in ceea ce priveste drepturile si obligatiile prevazute de lege, se precizeaza in
comunicatul Administratiei Penitenciarelor.
ANP sustine ca dezideratele avute in vedere la emiterea Legii nr. 223/2015 nu
se vor mai atinge, deoarece reglementarea propusa va da nastere unor
discrepante intre persoanele carora li s-au stabilit drepturile la pensie
anterior si cele pentru care se va aplica noua forma a legii.
Agerpres Monitoring 8/1/17, 11'15
http://files.agerpres.ro/eview.php?i=94AB837D490A70FF88F28ADA2BFB865530759064&c=317 Page 2 of 3
Lia Olguta Vasilescu a anuntat, duminica seara, ca Guvernul va adopta
saptamana urmatoare o ordonata de urgenta privind pensile militare,
precizand ca acestea nu vor mai creste in functie de cresterea veniturilor celor
aflati in activitate.

Iulian Mareș spunea...

Din surse...au luat în bot la CSAT!
Sed. extraordinară a Parlamentului pt abilitare de OUG nu va mai avea loc!
Probează, confirmă cineva?

tigri2 spunea...

ZVONURI SAU TEAMA...IENICERII AU ZANGANIT IATAGANELE SI S-AU CAM SPERIAT?

Modificarea pensiilor militare: realitate sau diversiune
Dată: August 1, 2017Autor: Cosmin Dorobantu
Zvonul aproape credibil conform caruia modificarea legii pensiilor militare este iminenta si ar fi pus pe jar (a se citi: pe fuga!) generalii si coloneii din serviciile secrete este suspectat ca ar fi o diversiune a PSD de a scapa de „greii” din „servicii„. Tot mai multe glasuri vorbesc de o strategie a coalitiei de guvernare PSD-ALDE de a scapa de persoanele incomode, iar legea pensiilor militare nu s-ar modifica in dezavantajul angajatilor din sectorul de aparare, oridine publica si securitate nationala. Ramane de vazut… Fiti vigilenti!

Deocamdata au incetat ostilitatile-nu se intampla nimic pe "front"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, tare informatia asta! E posibil sa fie o diversiune sa-i alunge pe inchizitorii de la SRI si alte rapandule care le stateau pe garleje! Am sa iau in considerare informatia!
Bai, astia care v-ati facut de cap, ani de zile, cu pensiile miitare in ministerele de resort si casele teritoriale, inca nu v-ati facut si voi dosarele de pensionare? Hai, bagajelul si la gara, ca pleaca ultimul tren! Va dam noi bastoane si carje, cadou pe bulivardele schinarilor, ca sa nu le puteti duce, asa cum se obisnuieste la pensionare de catre camarazii ,,incantati'' de faptele voastre de vitejie, de-a lungul carierelor de stapani de paianjeni si mucegaiuri prin cotloanele personale!

Leo spunea...

** Gabriel Was ,
sa sti ca esti fericit precum spui , deoarece un maior(ing.) din anii '90, iesit la pensie cu L 223 si cu vres-ul de 197,.. are o pensie de 1700 lei dupa aplicarea celor 2 indexari...
Este o vorba romaneasca ; "CUM TE PRINDE VIATA". Pe tine te-a prins nu bine ci FB.

Gerge C. spunea...

Premierul Tudose a spus răspicat că nu se va da o OUG peste noapte, ci doar peste o lună-două. Dacă adăugăm la aceste afirmații știrea că nu se va mai convoca azi o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților, putem presupune că se amână totul și că mai avem speranțe.

luminita spunea...

CAT o sa mai rabdati terfelirea numelui de militar pe la televiziui nu credeti ca un miting in fata televiziunilor in fiecare zi sa le strigati . iesi afara javra ordinara , cum sant chiriac ,zara ,avocata aia ALIS si aștora care isi permit sa batjocoreasca rezervistii militari ,oameni care unii din ei au acum varste inaintate sau chiar sant morti? ei pe ce isi iau banii ? latra intruna si asta zic ei ca este munca . La fel si la usa doamnei olguta ,aroganta care face ordine in sistemul pensiilor.dece se amesteca ea in pensiile militare si la usa lui ministru armatei TUTUIANU care este degeaba acolo

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai ceva informatii despre faptul ca nu se va mai tine sedinta extraordinara a Parlamentului si oe cale de consecinta se renunta la OUG in cauza?
.... eu, cam asa am inteles, dupa sedinta CSAT, ca se renunta! ...desigur, sursele sunt putine, iar media se face iarasi pres in fata guvernului!

CEZAR spunea...

@/Leonard ...
De ce te faci singur de kk..? Inteleg daca era domnul T-MaKiSS...
Ai prins miscarea ....persoana a II.a
Cred ca trebuia sa-ti vand ..un manual avansat de gramatica ..nebunatic ..mic !!!

Pers./Nr. Conjunctiv Conditional Optativ Imperativ
Persoana I/Singular să fiu să fi fost aș fi aș fi fost
******Persoana a II-a/Singular să fii să fi fost ai fi ai fi fost fii**
Persoana a III-a/Singular să fie să fi fost ar fi ar fi fost
Persoana I/Plural să fim să fi fost am fi am fi fost
Persoana a II-a/Plural să fiți să fi fost ați fi ați fi fost fiți
Persoana a III-a/Plural să fie să fi fost ar fi ar fi fost

tigri2 spunea...

DIMENSIUNILE TRADARII NATIONALE

Doamnee si cu "tiliviziunile" astea , aseara pe B1 la Lumea lui banciu, acesta isi deversa toata duhoarea asupra militarilor, spunand sus si tare , pe post national de televiziune ca Romania nu are nevoie de Armata, cat o fi luat de la honvezi pentru a ne ...dezarma?
Alt post de televiziune , alte obiceiuri, Antena 3, dimineata dadeau o reteta de friptura, cica ,inspirata din bucataria africana din America de Sud, oricum este bine ca nu a fost jamaicana din Vaslui. Si astia au schimbat tonul de cand cu umilirea si ponegrirea militarilor de catre puterea actuala, de, le-a iesit seful din puscarie, alta viziune despre Armata...

Iulian Mareș spunea...

Vișinescu,
Te pricepi să cauți în DEX online!
Exista pe net și "Manualul micului diversionist-terorist!"
Sunt sigur că îl poți îmbunătăți!... cu idei practice, din experiența ta vastă!

tigri2 spunea...

Va rog, cine are adresele de email si postale ale NATO si Ambasadei SUA pentru a denunta atrocitatile guvernantilor romani asupra militarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, te facusi filolog. E o realizare de remarca, dar nici tu nu stii corekt cum se zice gramatical la konjunktiv despre kestii! Asadar, uite cum se zice corekt: 1.De-as fi avut penzia lui Cutare de 14.000 lei, n-as mai fi postat pe aici!; 2.De-as fi avut-o pe Oana Lis amanta, ziarele nu aveau pentru ce s-o mai posteze, cu prioritate informativa,inaintea scandalului penziilor, ca face alergie la sex! Korekt, fratello?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Intrati acum pe Bogetul.ro si aveti tema de postare cu conditiile de iesire acum la pensie, interviuu cu Seful Casei Sectoriale, Col. Luca!

Leon spunea...

Sedinta de guvern este Joi. Daca se aproba una sau mai multe Ordonante de Urgenta, se trimit la M.O.pentru publicare si la Parlament(Senat sau Camera). In termen de 5 zile Presedintele Camerei sau Senatului, dupa caz, convoaca Plenul Camerei sau Senatului..!

Ela spunea...

Problema penziilor militare s-ar putea rezolva simplu -daca s-ar dori. Sa dea un ordin sa inghete pensiile ce depasesc salariul in plata. Pentru restul (grosul) pensiilor sa nu se schimbe nimic. NU E CORECT SA INGHETI SI PENSIILE DE 30000 si pensiile de 2000 lei.Pe cei cu 30000 lei ii doare in cot de "inghetare" , dar pe cei cu 2000 lei ii ingroapa de vii

was spunea...

daca eu sun fericit dupa 31 ani de munca si42 cumulati,un coleg care are Tichinea solda de merit acelasi grad e mai fericit 3100, asta e principiul egalitatii din l 223

Leo spunea...

In "laboratorul" MApN-ului+.. ,este un grup de lucru care "elaboreaza" textul prin care sa fie puse in aplicare 'principiile "nici o pensie mai mare ca media salariului net pe 12 luni alese si "castrarea" actualizarilor. Fiti tristi , sunt aceleasi "gulere albe" de CONDUCERE care au creat si inechitatile si nedreptatile de pana acum. In prima linie sun juristii "de frunte" cu "AC" -uri.
CEZAR, nazdravanule , ai si uitat asa de repede , dupa 43 de ani , ca in acel mediu elevul nu prea citea cartea la studiul individual , ci mai mult "o juca"....Mira-ma-as sa fi avut "tu manuale" , când specialitatea erau "CHINEZESTILE" ....

ifrim spunea...

Nu va faceti iluzii privind ordonanta,asteapta sa vina noaptea ca hotii, de Sfanta Marie dupa ce pe zi petreceti cat cuprinde la ziua numelui, si dupa ce vizionati artificiile,retragerea cu torte a marinarilor de ziua lor daca aveti curaj verificati MO!

CEZAR spunea...

Domul T-2MaKiSS..
Va informam ca NATO..raspunde la urmatorul si singurul numar ..Alfa-Bravoo...0069696969..etc ..
Abasada SUA..tot la fel .doar ca mai pui un..O...unde ,,vrea "..musculetul tau ..carea a cazut odata cu ..incisivii...!!!
Multe ..succesuri ...!!

tigri2 spunea...

Pe langa denigrarea militarilor si politistilor+serviciile speciale ,uitati alta gaselnita:
http://www.comisarul.ro/articol/alarma!-adevarata-miza-din-spatele-haosului-cu-pen_900735.html

Leon spunea...

Cornele, ne pacalesti.Directorul Casei de pensii MApN se refera la legislatia in vigoare astazi privind pensiile militare..despre ce va fi nu spune nimic, iar articolul este din Bugetul.ro(nu Bogetul)...:))

luminita spunea...

ADIO PSD ADIO DRAGNEA ,OLGUTA LA MAMA EI ACASA NU MINISTREASA

Ela Pop spunea...

Auziti ce zice Holguta la A3 cum dezinformeaza afirmand ca acum se iasa la pensie cu 120 130%.din salariu.Asta chiar crede ce spune? Mie mi_a venit decizia de recalculare si mi_a redus procentul la 85 % .Sa_i spuna cineva sa citeasca legea 223/2015 si sa nu mai abereze pe la televiziuni.

medicmilitar12 spunea...

"...sifoneala ..." asta -a fost o DIVERSIUNE -care avea drept scop manipularea militarilor -potential pensionabili,adica aflati la varste apropiate de limita de pensionare -sa "aleaga" o pensionare "grabnica" -pt. a nu "pierde" din pensie- daca ar astepta sa se pensioneze la limita de varsta si -odata pensionati -sa fie "prinsi" in blocul pensiilor PREVAZUTE A FI INGHETATE...!