Un produs Blogger.

miercuri, iulie 12, 2017

Ce i-a șoptit Olguța lui Radu Tudor că se va întâmpla cu 150 000 de pensii speciale?

36 comments
Până va apărea pe site inregistrarea emisiunii „Punctul de întâlnire”,  vă pot spune că, din informațiile pe care le are de la ministrul muncii, Radu Tudor a afirmat pe Antena 3 că cca 150 000 de pensii speciale, incluzând aici și pensiile militare, vor fi supuse unei operațiuni de revizuire pentru a verifica baza lor de calcul, raportată la contributivitate, care a generat un cuantum mai mare de 10 000 lei.


Eu i-aș sugera doamnei ministru că nu trebuie să reinventeze roata! Nu trebuie să dea o lege în acest sens. Are deja în textele fiecărei legi de acordare a pensiilor speciale dispoziții care permit revizuirea din oficiu a pensiilor.

Citiți și vizionați  aici

36 de comentarii:

mega2005 spunea...

Nici nu s-a uscat cerneala dupa 83% din pensiile militare - de la MapN- recalculate si iese olteanca sa ne arate cu degetul....cica le revizuieste si le ingheata...pe ele....pe pensiile SPECIALE. Dobitocul de RTudor zice ca militarii au PENSII SPECIALE. Iar au bagat militarii la mijloc!!!....e un blestem perpetuu de la basescu incoace...legana-is-ar mai repede coliva!!!!

Gigi spunea...

Pensiile militare au sărăcit țara?
Toți,dar toți,sunt la fel!Mă refer la politicieni.
Ministru si ăștia de la tembelizoare,au uitat cum si-au votat acum un an pensiile acelea speciale,nesimtite,parlamentarii si aleșii locali?
Poate-i spune cineva,cucoanei ăștia de la muncă despre faptul că,PENSIILE MILITARE NU SUNT SPECIALE,CI SUNT PENSII MILITARE DE DE STAT,PENSII DE SERVICIU.
SE AUDE,MĂI TUDORE?DAR TU CHIRIAC?
EU,personal,am blocat toate aceste tembeliziuni,așa zise de știri.
Dar,ele sunt tv.de partid,de stânga,dreapta,centru,samd.
Ce bine este de când nu mă mai uit la ăștia.

Iulian Mareș spunea...

Mega2005
Cat poti fi de egoist, omule!
Stai mai in dunga ca sa o poata legana si altii!!
Cati bani mi-a furat bicisnicul asta de betivan si cat de democrat vorbeste acum! Nu-i mai ia nimeni analfabetele....cel mult de 2-3X, ... asa, de start!

luminita spunea...

nu sant atatia pensionari civili esi sant nimai 2 milioane si ceva ,care au pensie pentru varsta si vechime ,restul nu sant pensii sant fel de fel

Leo spunea...

Am vazut si eu emisiunea de la A3 cu Radu Tudor. Radu Tudor a luat apararea pensionarilor militari , spunând ca sunt singurele pensii care ar trebui sa ramana deoarece "sunt rare cazurile când pensionarii ajung la 70 de ani , datorita conditiilor de stres si de uzura din serviciul militar." De aceea ii rog pe mega si Gigi sa respecte adevarul emisiunii respective. Foarte inversunat a fost Bogdan Chiriac pe pensiile militare cantrazicandu-l deseori pe Radu Tudor. De el de ce nu spuneti nimic ? Ideea emisiunii a fost ca "SUNT IN PERICOL PENSIILE SPECIALE IN CUANTUM MAI MARE DE 10 000 lei ". Personal m-as bucura sa fie asa adica sa nu fie pensii speciale mai mari de 10 000 lei , dar cred ca este "un joc de scena" ca apoi sa se spuna ca "noi am incercat dar sistemul ne-a blocat sa facem asta".
PS1 . H-ule , acum cateva luni era gata gata sa închizi gazeta pt. Flavius iar acum l-ai exilat in biblioteca. Mie imi lipsesc comentariile lui. Poti face ceva sa-l mai lasi sa scrie macar "un articol" pe saptamana , ca marii carturari contemporani?
PS2 . Iulian , mai sunt blocurile alea gri din Salajan ?

CEZAR spunea...

Tipati degeaba ...
Ceva ..trebuie facut ...
Incepand cu magistratii....

CEZAR spunea...

PS..
Chiar daca ..,,nu au saracit Tara ..sunt prost calculate ...
I-a Gonflat pe unii ..de aiu si ochii bulbucati ..iar BAZA PIRAMIDEI ..da din byuze
Fara oscaruri ..Fara ..sporuri doar pentru unii inventate ...
Solda de functie + grad..un spor universal valabil care sa reflecte ..vechimea ..PS si MM..ajunge ...
PS1
Pe la Potec aru..
m-Alul striga Tareee...
Fratilor pe ..trotuareee..!!

Unknown spunea...

Am citit o informatie transmisa de doamna ministru ca 100.000 de pensii speciale fac cat 4.000.000 de pensii obisnuite. Nu intele scopul lansarii unei asmenea minciuni. Spun minciuna pentru ca o pensie minima este de 600 lei. Daca 600x40=24.000 concluzionam ca avem in plata 100.000 de pensii speciale a caror medie e 24.000 lei lucru greu de crezut. Daca doamna ministru nu lamureste aceasta cu un comunicat, pentru cei ce pot intelege acest calcul elementar, e o mincinoasa notorie. Am in vedere pensiile speciale, nici vorba de cele militare.

luminita spunea...

ACEASTA DOAMNA sa vada ce ce salariu are ea , nu stie ce sa mai faca ca sa il justifice ,crede ca daca ii milueste pe cei cu pensii mici o sa voteZe iarasi ca sa stea ea protapita acolo . ea sa stie ca nu are treaba cu alte legi , sa vorbeasca mai putin ca poate o da cineva in judecata pentru minciuni si ducere in eroare pensionarii , sa taca ca si asa vorbeste numai prostii. CUM SA AIBA PENSIE MARE O PERSOANA CARE NU ARE VECHIME ,SA VADA CA SI MILITARII FARA VECHIME AU PENSII FF MICI SI SLAVA DOMNULUI CAT DE PUTIN AU LUCRAT IN ARMATA ,NU SE COMPARA CU CEA DE LA MATURA, DOAMNE FERESTE ,ALTA AIUREALA NE ASTEAPTA

Leon spunea...

Pensiile militare sunt platite de 3 Case de pensii sectoriale apartinand de MApN,MAI si SRI si sunt calculate/recalculate conf.Legii nr 223/2015 modificata de OUG.57/2015. Daca se doreste o modificare a acestei legi , in toamna, Deputatii din cele 4 comisii raportoare pot aproba amendamente la Oug.57 care se afla in studiu din Aprilie 2016..!
Dna Ministru L.O.Vasilescu poate face propuneri de modificare a legilor care reglementeaza pensiile civile conf.Legii 263/2010 pe principiul contributivitatii dar si Pensiile SPECIALE pentru: magistrati, diplomati, aviatia civila,parlamentari, etc.
Beneficiarii acestor pensii speciale primesc o parte din pensie de la bugetul asigurarilor sociale si o parte mai insemnata de la Bugetul de stat.
Am si o propunere pentru dna Ministru:
Daca in Legea nr.153/2017 este un raport de 1/12 pentru salarii, faceti acelasi raport si pentru Pensiile Speciale..!

Anonim spunea...

Buna ziua, eu nu stiu ce inteleg unii, dar eu am inteles ca pe actuala lege a pensiilor militare se va umbla la baza de calcul in asa fel incat sa nu mai existe pensii de peste 10.000 lei. Probabil ca se vor scoate anumite sporuri din baza de calcul.....in rest, este intradevar regretabil ca suntem mereu asimilati cu adevaratii beneficiarii ai pensiilor speciale...

Sorin spunea...

Au inventat evaluarea guvernului Grindeanu si l au dat jos ca sa poata modifica programul de guvernare din cauza nesustenabilitatii. Acum au inventat problema pensiilor speciale ca sa pregateasca terenul pentru rwduceri de finantare. Se aduce mereu in atentie pensiile militarilor. Nu se intreaba nimeni pentru ce motive au pensie speciala cei din aviatia civila, piloti, stewardese, cei din aerocluburi. Nu se intreaba nimeni de ce au pensii speciale diplomatii, extinse si la intreg personalul tehnico administrativ din MAE precum si la cei din Ministerul Economiei care au avut misiuni externe. Nu se intreaba nimeni pentru ce au pensii speciale cei din Curtea de Conturi, personalul din parlament, altul decat parlamentarii, ca sa nu mai vorbesc de parlamentari. Se profileaza tot mai clar ideea ca tot programul de guvernare este un bluff destinat satisfacerii setei de putere a pesedistilor. Personal cred ca se va umbla la toate pensiile, nu este constitutional sa pui un prag, dar, ulterior, vor ramane toate la fel cu exceptia celor militare.

tigri2 spunea...

@ huhu, uite stirea exacta>>>
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: "Adunate, aproximativ 120.000 de pensii speciale sunt egale cu 4 milioane de pensii normale."
De aceste pensii speciale beneficiaza fostii angajati din politie, armata, parchet, instante, dar si 600 de parlamentari.

Maharloka spunea...

Salariile si pensiile militare au fost stabilite in baza unor legi, a unor criterii de stabilire a valorii muncii sociale si a individului.
Daca dupa ce ne-am uzat toata energia si timpul in serviciul militar si acum e prea tarziu pentru noi sa mai schimbam meseria armelor cu una de muncitor in Uniunea Europeana e simplu ca cineva sa asmuta pe gospodinele de la cratita si pe baietii care nu si-au facut stagiul militar din motive de pile sau boala.
Armata Romaniei vrea sa angajeze militari.Oare se va mai angaja cineva intr-o armata care iti ia tot de la viata si la final te arunca la gunoi,intr-o tara in care cei mai buni sunt pusi in aceeasi balanta cu asistatii social? Multumesc iubiti conducatori, incep sa cred ca legile lui Boc au fost facute de PSD care era si el in coalitia de guvernare.Sa nu uitam ca restrucurarile cele mai dure in armata le-a facut PSD.PSD a fost cu 7 fete .
PSD dam pariu ca vei ajunge la cosul de gunoi al istoriei daca isi pun actualii si fostii militari mintea cu tine ?

CEZAR spunea...

luminita ...nu mai duce tu grija militarilor..!!
Pe tine te freaca ..pensiile ,,INFORMATORILOR"...
Nu mai da tu sfaturi unui ..ministru ...ca rupeai bilete sub acoperire la WC-urile din ..Austria ...!!

Unknown spunea...

Parsiva societate. La necaz "Armata e cu noi!", cand e bine.... APV-isti sau alte atribute.

Leo spunea...

Cezar , il mai sti pe "mistretu' " din 1974 , "pe mana" cu Bobe 6 table , care au inventat perpetumul mobile in comertul cu Torch ? Daca nu , atunci nu esti tu ( ca sa parafrazez un dicton la zi ...). Daca da , atunci esti chiar tu...

luminita spunea...

MAI CEzARIC, cum dracu le stii tu pe toate, daca nu ai ce spune ,faci afirmatii cretine capoate ii e dor de tine asa sant prostii, mai loaza mai taci , ce tot ma apostrofezi ?du-te si plimba nevasta.

luminita spunea...

DLE T2 ,dvs ati fost pe baricade ,dupa cum am vazut santeti un curajos , atunci dati o fuga la OLGUTA asta si mai spunetii sa se abtina sa va spuna de ce vorbeste cu atata ura ,poate are pe vreun militar care a suparat-o .sau cineva sa ii scrie o scrisoare mai cu drag

Huhu Rezea spunea...

@luminita
Cum poate? Nu specialii au băgat-o pentru 24 ore la bulău?

tigri2 spunea...

@Da , Olga a fost maritata cu un cpt de artilerie din
Craiova...

luminita spunea...

DA DA -santeti tare dle H : asa este , pai vedeti si totusi nu vad ce treaba are cu militarii . sau asa sa nu se prinda SPECIALII.Poate are si pe cineva ofiter care ......cine stie o fi ...o fi ??????

Iulian Mareș spunea...

Cezar
Vor impozita cu 50% ce trece peste pensia și salariul de 14.500!
Tu ramai tot la cap de pod de lemn...

gheo spunea...

O concluzie clara ... ”Olguta a ajuns Basescu 2”, cum naiba, greu de dedus, ea a fost pe la PRM ... si acum la PSD, de unde a luat microbul ”Basescu-Boc ...” ca numai aia erau ”toata ziua in gura cu ... aia a pensiilor speciale militare !”.

Iulian Mareș spunea...

Radu
Nu de va abrogă L223 ci de va îmbunătăți!

Leo spunea...

Red dog : parca maine e "ultima" zi la Universitatea "Parta Alba".
Am inteles ca ati fost "in situatie operativa" cu ocazia evadarii unor mistreti din codrii Cobadinului si ai Histriei pe bulevardul Mamaia in dreptul strazii Ion Ratiu si prin canalizarile din Mamaia Nord. Ce tara frumoasa , unde rujeola , ursii si mistretii bantuie visele romanilor si a pensionarilor ei in care ai intrat si tu..
Pensie mica dar lunga iti doresc.... (Sa nu-mi spui ca preferi Mare si scurta). Cel mai rau ar fi cate putin din ambele , adica mica si scurta...

ifrim spunea...

Civilii primesc pensie de la MMPSPV prin casele lor de pensii si bugetul lor. Rezerva si cei in retragere de la bugetul MApN prin CPS trecute im subordinea ministrului militar.Olguta sa-si corecteze L 263, al nostru corecteaza eventualele balarii din 223.Care minister plateste doctoratele civile ale militarilor ori membri militari ai uniunii scriitorilor? Jumi-juma ori dau cu banu'!

reddog spunea...

@Leonard
Da!
Maine spun "Adios, Puerta Blanca"! :)
Va multumesc!
Va doresc sanatate!

Gigi spunea...

@Gheo
Fiecare pasăre pe limba ei piere!
Cred că,Tribunul,se învârte în groapă,"văzând" ce face cea căreia i-a fost mentor!
Mai ales că s-a convertit la băsism,urând armata.Armată,care de altfel,el ținea mult de tot!
PSD=PDL?!

ifrim spunea...

Vis a vis de zicerea lui t2 cei inca nerecalculati si am avut pe epoleti tevile in cruce nu pronuntati denumirea armei ca ne beleste LOV si nu mai pupam punctu G veci, asa poate nu se prinde!

Iulian Mareș spunea...

Leonard & Reducere
Se keama că mistreții au învățat și pus în practică manevra subterană mult îndrăgită în Vietnam și Coreea de Nord!
Ai draku de mistreți comuniști!

PS-Red... sănătate și pensie luuungaaa!

Leo spunea...

- L-am intrebat pe avocat daca este constitutional sa se umble la pensiile speciale .
Mi-a zis ca : "pensiile speciale nu intra in interpretarea unui drept patrimonial dobandit cum sunt pensiile calculate pe principiul de contributivitate " . Prin urmare aceste pensii de peste 10 000 lei pot fi micsorate , cu sanse minime de castig prin atacarea la CCR.
- H-ule , vezi ca lui Flavius i-a expirat luna de penitenta , asa ca lasa-l sa scrie in gazeta.

Mihai spunea...

Pe Radu Tudor nu l-as critica prea tare. Din cate stiu eu, el este un prieten al Armatei. Probabil ca nu are toate informatiile sau este intoxicat cu informatii false.
Propaganda cea mai puternica o face Romania TV prin aceasta Andreea Cretulescu. Daca ati observat la toate aceste discutii despre pensiile speciale este prezent si Bogdan Chirieac, un mare specialist in orice....
Cred ca cel mai important ar fi sa mareasca pensiile civile care chiar sunt mici. Este adevarat ca o mare parte din ele sunt acordate pe o vechime incompleta.
Din pacate, toti acesti pensionari au impresia ca daca vor scadea pensiile speciale vor creste ale lor. Total fals.
Pe de alta parte poate ar trebui vorbit si despre indeminzatiile parlamentarilor si drepturile acestora (diurna, cazare, sume forfetare pentru cabinete etc.). Despre prezenta acestora la parlament dar si despre valoarea pe care o aduc prin prezenta lor acolo.

Leon spunea...

Am urmarit aseara si eu emisiunea despre pensii la RTV..! Am retinut ca s-a insistat pe procentul de 80% din TOTAL VENITURI BRUTE, de regula din ultimele 12 luni de activitate ale: Diplomatilor,Magistratilor,Personal aeronautic civl, Parlamentari,etc.
Despre pensiile militare au discutat f.putin, de jena probabil ca procentul de 65% pentru militari este prea mic ..!
Oricum se observa ofensiva Puterii pentru o schimbare majora a pensiilor speciale( mai putin cele militare) si s-a sugerat ideea unei IMPOZITARI progresive
a pensiilor..!!

Iulian Mareș spunea...

Daaaa,
Cezar a propus impozitarea salariilor și pensiilor cu 50% a sumelor ce depășesc 14.500!
Eu cred că 20% ar fi arhisuficient și astfel i-ar creste și lui pensia cu 0,50 lei, întrucât atât îi revine!

Leon spunea...

Si inca o idee interesanta sugerata aseara la RTv: Majorarile la Pensii sa nu mai fie Indexate cu Procente ci cu SUME FIXE deoarece acelasi procent calculat la pensii,va mari decalajul intre pensiile aflate in plata iar suma fixa mentine totusi acelasi decalaj...!