Un produs Blogger.

duminică, iulie 30, 2017

Cine este obsedat de actualizarea pensiilor militare?

66 comments
Pentru civilii Tutuianu, Dan și Helwig care conduc principalele instituții militare:

Nu vă uitați în gura plângăcioșilor cu cotiere de prin ministere, care se lamentează că nu le rămân bani în bugete din cauza  actualizărilor de pensii militare. Potrivit Legii salarizării unitare, un militar care se pensionează în anul 2022 va avea o solda de funcție mai mare de cinci ori față de solda de funcție a unuia aflat în plată in anul 2017, dacă abrogați art. 60 din Legea 223/2015. 
Respectați principiile legii care reglementează pensiile militare!

Art.3 din Legea pensiilor militare! 

b) principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege
Actualizarea pensiilor militare are scopul de a nu crea discrepanțe majore între pensiile militare dobândite în perioade diferite de timp.
Cu toate că legea prevede atât indexarea pensiilor militare, cât și actualizarea, cele 2 operațiuni nu se pot aplica concomitent. Mai mult, actualizările viitoare se regularizează cu indexările din anii precedenți.
Atacul la actualizarea pensiilor militare este o acțiune premeditată care transcede succesiunii de guverne. Unii cred că este o obsesie a actualului  ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar, primul atac a fost dat prin OUG 20/2016 de Guvernul Cioloș, când s-a reglementat că  sumele compensatorii reprezentând soldele de merit introduse în solda de funcție nu sunt majorări in sensul art. 60 din legea 223/2015, adică nu generează și actualizări de pensii.
Al doilea atac poartă marca Liei Olguța in ultimele variante ale proiectului Legii salarizării unitare. A apărut un fantomatic art. 41 care suspenda actualizarea pensiilor militare cu creșterile  soldelor  activilor...până în anul 2023.  
S-a demonstrat că articolul încalca  Decizia 872/2010 a CCR în sensul că el crea discriminări între actualii și viitorii pensionari militari, instituind o  diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate după aplicarea majorărilor de soldă prin Legea salarizării unitare. Articolul  a fost scos din textul legii în timpul dezbaterilor din Camera Deputaților, la cererea ministrei Vasilescu, mesagera lui Dragnea.
Al treilea atac este reluat astăzi de aceeași Olguța care lasă să se înțeleagă că una din modificările viitoarei ordonanțe este anularea actualizări pensiilor speciale și militare. Oare cine a incitat-o iarăși pe ministresa muncii? Se pare că există cineva în interiorul sistemului militar care invocă diminuarea bugetului instituțiilor militare prin actualizarea pensiilor militare.
Dacă amânarea actualizării a fost susceptibilă de neconstituționalitate, cu atât mai mult este neconstituțională înlăturarea definitivă a actualizării.
Citiți și

Art. 41 din Proiectul legii salarizării unitare încalcă tezele motivării Deciziei 872/2010 a CCR


66 de comentarii:

tehnocrat spunea...

Actualizarea pensiilor datorita legii 152/2017 (cresterea soldei la activi cu 15%) se va face, este posibil si sa fie ultima. Oricum aceasta actualizare nu necesita fonduri importante.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD, aceeasi Marie PDL, dar cu alta palarie, tineti minte ce va spun, caci nu gresesc! Au venit cu minciuni electorale sa castige alegerile, acum mimeaza surprize neplacute: Ce, nu stiau ca Seful de Stat major a zbierat in gura mare, acum doua luni in urma, ca nu este de acord cu marirea de la 700 de lei la 1450 lei la soldati? Si aici, chiar Tigrisor ne-a informat primul cu asta, a scris si pe Elita, tin minte ca lumina zilei cand ne-a zis-o, pe urma au scris si ziarele, iar Olguta si Dragnea au aflat azi de asta? Sictir celor care o fac pe prostii, asa cum o fac pe prostii ca acum au aflat de pensiile de 35.000 lei, ca acum afla si alte idiotenii izvorate numai din sabotarile si monstruozitatile plamadite in Casa si Minister! Rusine, Fiola Lav, Rusine Mustoaca Olarita pentru minciunile, ducerea in eroare, pentru palavrele promisiunilor neonorate, pentru neactualizarile promise tuturor si alte idiotenii, desi erati constienti ca sacul are si un fund, chiar catastrofal de gol, dar goana dupa voturi sa castigati alegerile, sa puneti justitia sub control sa scapati de dosare, v-au pus in situatia sa mintiti poporul si Armata sa veniti la putere, si uite acum ce tragedii se intampla, mai ales cu Armata, in care pensiile magistratilor militari le confundati cu grosul Armatei, ca sa nu actualizati corect, sa nu recalculati corect, sa nu puneti ordine clara in pensiile militare! La naiba cu voi, mincinosilor, profitorilor si oportunistilor fara onoare si obraz!

Iulian Mareș spunea...

Și acum de dorește tot încălcarea hotărârii CCR, prin tratament discriminatoriu?
Dar și în legea magistraților există această prevedere și Olguța nu se revarsă cu furie proletară și asupra lor!? Pt că există un posibil dosar DNA pt porcăriile proiectării și construcției stadionului din Craiova?

Iulian Mareș spunea...

Destul de explicit!?

http://www.gds.ro/Actualitate/2017-07-30/surse-guvernul-pregateste-in-secret-un-oug-care-modifica-legea-pensiilor-speciale-pentru-politisti,-militari-si-servicii-secrete/

luminita spunea...

Nu inteleg ce vrea sa spuna ca se va aplica cu data de 15 septembrie , adica ce? inseamna ca cei care au acum pensie nu sant afectati de aceasta ordonanta? atunci dece sa se grabeasca cu pensionarea daca nu afecteaza calculul ? cum adica urmeaza noi discriminari ,au inebunit?

luminita spunea...

PROCESE ,pocese ,atac la curtea constitutionala

luminita spunea...

Dupa cate observ aceasta olga ,are un mare cuvant de pus in toate cele , oare dece a dat-o afara VADIM din prm ? stie cineva : ea este obraznica si imfumurata ,

Fireman rezervistul spunea...

tehnocrat, Citez postarea ta: "Actualizarea pensiilor datorita legii 152/2017 (cresterea soldei la activi cu 15%) se va face, este posibil si sa fie ultima. Oricum aceasta actualizare nu necesita fonduri importante." Nu necesita deloc fonduri, actualizarea cuantumului brut al soldei de functie cu 15%, fara indexari, generează doar cresteri "negative". Actualizarea cuantumului brut al soldei de functie, nu generează si actualizarea celorlalte elemente salariale, cu excepția compensație CAS.

Sorin spunea...

Corecta observatia privind existenta aceleiasi prevederi in legea pensionarii magistratilor, despre care nu se ofuscheaza numeni. Cred ca asa este ptevazut si pt personalul navigant civil, pt personalul tehnic parlamentar, diplomati si personal consular, personalul Curtii de Conturi.
De care, in mod inexplicabil, nu se leaga nimeni.
Un alt subiect rontait este si cel al varstei de pensionare. Adica militari si politisti, pot sa si indeplineasca atributiunile la 60 de ani? Stiti la ce varsta se pensioneaza cei din corpyl de balet al institutiilor de stat? La 45 de ani.
Cred ca si tehnocrat ca se va face actualizarea cu 15%. Ultima.

Iulian Mareș spunea...

Luminițo,
Sunt afectați pt că nu li de vor mai actualiza pensiile conform art.60/ L223, la intrarea în uz a majorărilor cu 25% prevăzute prin etapizarea L-AU!
Va rămâne numai actualizarea cu rata inflației!
Asta vor, în totala contradicție cu hotărârea CCR, privind discriminarea evidență!
Că atare numai Dorneanul sau opoziția (din motive politicianiste) pot opri crima!

Leon spunea...

Pai daca pensiile militare nu se vor mai actualiza iar Baza de calcul nu se modifica...iata cum militarii aflati in activitate nu se vor grabi sa solicite pensionarea anticipata in acest an si vor iesi la pensie in 2018 cand dupa majorarea soldei de functie vor avea o pensie mai mare cu 25% fata de colegii pensionati in 2017..!!

Unknown spunea...

De la Est amenintarile se intetesc. La interior se intetesc loviturile impotriva Armatei. Scenariile astea se repeta in istoria Romaniei. Avem o Lege a salarizarii, chipurile, unitara in care Armata e undeva spre coada societatii. Pentru ca a ajuns la matura, unele structuri, sanatate si justitie militara sunt platite dupa criteriile din sanatate si justitie. Deci medicul unutatii are salariul substantial mai mare decat comandantul unitatii. Chiar mai mare decat a comandantului esalonului superior. Dar oamenii nu se opresc aici. Merg mai departe si ataca si actualizarea pensiilor militare. Sunt nemultumiti de pensiile de 30-35.000 lei, recunosc ca sunt pensii militare ale magistratilor militari care primesc pensii militare calculate conform legii pensiilor magistratilor. Alte pensii militare mari sunt calculate conform L 263, pe contributivitate, deci nu au legatura cu Legea pensiilor militare. Cand ne uitam la solde, incercam sa aflam de unde vin acele superpensii militare care ii nemultumeste pe politicieni. Cred ca numai notiune de Armata deranjeaza. Actualizarea pensiilor era singurul instrument pentru stabilirea unui echilibru intre pensionerii care au indeplinit aceleasi functii dar au iesit la pensii in perioade diferite. Asa s-a ajuns ca un subofiter sa aibe pensia mai mare decat un colonel. Oamenii se intorc la vechile metode de exterminare a pensionarilor. Care au ghinionul sa traiasca mai mult trebuie sa se invete cu mizeria. Cred ca unii politicieni sunt deranjati ca Armata incepe sa fie putin pregatita si obtine unele mici rezultate. Mare deranj....

Unknown spunea...



Dan B. spunea...

Chiar nimeni dintre „marii” de peste militari nu replica in mass-media ca OUG 57/2015 produce efecte, astfel incat pensia militara nu depaseste 85 % din baza de calcul, ceea ce-i peste acest procentaj este constituit din pensie suplimentara si o indemnizatie pentru o decoratie, fie ea si OMM?
Tot asa, nimeni nu dintre acesti „corifei” nu releva faptul ca baza de calcul este „vaduvita” de majoritatea sporurilor si indemnizatiilor, incl. de primele de zbor/parasutari/ambarcari/scufundari/etc, pentru care s-au platit impozite din suma cuvenita.
Asadar, daca baza de calcul este mai mica decat solda lunara a militarului, iar daca „micimea” pornita la 65 % din ea si se duce catre limita de 85 % din ea, cum s-ar putea ajunge la 100 %?
Vaduvirea bazei de calcul de anumite sporuri, indemnizatii si prime specifice nu poate fi compensata de indemnizatia pentru OMM, iar decretul lui Ceausescu privind pen sia suplimentara prevede acordarea acestui cuantum peste pensia calculata conform legii.
Chiar nimeni nu pune in discutie falsitatea afirmatiei cu pensia de 102 % (L.O. Vasilescu vehiculeaza si 120%) din venitul lunar al militarului, in conditiile in care si acest procentaj da un cuantum mai mic al pensiei decat solda lunara a militarului activ similar, ca functie si vechime, cu min 20-30 %?

mosmartin16 spunea...

Cauza principala a numarului mare de pensionari de dupa aparitia OUG 57/2015 o reprezinta cuantumul mai mare al pensiei ( in foarte multe cazuri ) fata de solda/salariu !!! Si pe Legea 164/2001 se putea iesi la pensie mai repede datorita conditiilor de munca, dar pensia era sub salariu !! FOARTE CLAR !

mosmartin16 spunea...

Multumim Huhu ! Reluati de cate ori puteti afirmatia din decizia CCR ! Poate asa guvernantii realizeaza ca nu-si pot bate joc de militari !!!

luminita spunea...

NU AR FI MAI BINE SA O TRIMITETI PRIN TELEX dlui TUTUIANU SI DOAMNEI OLGUTA DECIYI CCR_?dece nu ii sune nimeni ca pensia nu creste toata cu 25% ci numai solda de grad

Vasile G. spunea...

Nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora, împotriva doamnei ministru LOV. Domnia sa, ne-a atras atenția că ar fi putut să reducă cuantumul pensiilor sau să mărească vârsta de pensionare, dar în mărinimia să, nu a făcut nimic din toate astea. Mai mult, ca un gest de mare noblețe, OUG va intra în vigoare în data de 15 septembrie pentru a permite nehotărâților să se decidă dacă își deschid dosarul de pensionare sau nu. Sigur că cârcotașii vor spune că putea să fixeze ca termen de intrare în vigoare a OUG chiar și 31.12, întrucât mărirea salariilor este prevăzută să înceapă cu 01.01.2018.

Leo spunea...

Titlul TEMEI este :
"Cine este obsedat de actualizarea pensiilor militare?"
Singurul osedat dar de ANULAREA actualizarilor p.mil. este PSD-ul , in frunte cu Daddy. De ce ? Deoarece acesti impostori care conduc azi PSD-ul , au reusit prin politrucii incompetenti pe care i-au pus la guvernare , condusi de penalul daddy , sa bage tara intr-un DEFICIT BUGETAR de aproape 4% in jumatate de an , fara a face sau deschide nici o investitie intr-o autostrada sau in tehnica militara. TOXICUL PSD , a guvernat numai si numai in logica electorala si pt. a-si salva penalii , plagiatorii si penabilii , care "din intamplare" ocupa cele mai inalte pozitii in stat. MINCIUNA , HOTIA , FRAUDA , CORUPTIA este singura lor politica.

Dan B. spunea...

@mosmartin16:

Daca ai ceva notiuni de „artimetica” in cap, vei realiza ca baza de calcul pentru stabilirea pensiei nicidecum nu reprezinta integralitatea soldei lunare a unui militar cu functie, grad, vechime, etc similare pensionarului rezervist.
Deci, baza de calcul a pensionarului este, in fapt, de max 65-70 % din solda activului, din cauza inexistentei in ea a unor sporuri si indemnizatii acordate militarului activ, de care nu beneficiaza si rezervistul.
Iar daca din acea mica baza de calcul, mai taiem 35 %, in baza OUG 57, si o ducem numai pana la 85 %, .....
Si sa nu uiti ca pensia suplimentara chiar trebuie sa fie SUPLIMENTARA, iar OMM poate fi asimilat propietatii intelectuale.

radu spunea...

Am auzit in fele de fel de declaratii de varful pensiilor militare, de minimele pensiilor insa NU !
Sunt militari, care gratie legilor militare, mentinute in vigoare prin complicitatea factorilor politici decidenti, nu beneficiaza de OMM! Soldatii si gradatii voluntari ies cu o pensie de maxim 85% din solda, intrucat nu beneficiaza de Semnului Onorific „In Serviciul Patriei”, pensie ce nu depaseste cred 1600 lei dupa peste 40 ani cumulati de munca!! Maistri militari si subofiterii proveniti din corpul SGP, care nu sunt putini, sunt afectati si nu au pensia care se cuvine dupa peste 40 de ani cumulati de munca! Sa nu mai vorbim de cazurile militarilor pensionati pe caz de boala ! De ce nu vorbiti domnilor politicieni si de acesti oameni !?

Anonim spunea...

Asa cum era inainte , cu imputernicirea pentru ultima luna, pe o functie mai mare, asa este acum cu acordarea Oscarului pentru ultimile 6 luni. Durerea este ca de Oscar beneficiaza toti cei care lucreaza in comandamente de arma si din tot statul major, de la portar la comandant. Fiecare comandant de unitate, fie el si Comisariat militar judetean, stabileste grupele de munca pentru el si pentru subordonati, ajungandu-se ca toti cei care lucreaza acolo sa aiba " alte conditii" sau " conditii speciale". Aici am ajuns, sa nu ne mai miram de urmari.

gabi spunea...

Eu chiar nu inteleg aberatiile astea cu pensiile...dupa mintea mea, la pensiile militare trebuie tinut cont de grad, functie si vechime...sunt civil cu tata colonel vechime 42 de ani si dupa legea din 2015 i s-a calculat la putin peste 2000 de lei...a iesit la pensie la 62 de ani, in 1992! Pensia in plata (crescuta de Oprea) este de aproape 4500 lei. Dupa anii 90 au aparut colonei din civilie (nu foarte tineri) care acum au pensia mai mare, fara vechime si fara mari merite...nu este vina nimanui ca s-au acordat grade anapoda...sa raspunda cei ce au facut-o! Tata are o varsta la care nu mai poate sa lupte si sa facea contestatii mereu! Mie mi se pare aiurea sa fac contestatii in necunostinta de cauza! Cand am cerut salariile la arhive (atunci cand inca tata mai putea) au aparut niste date anapoda...o luna avea un salariu, luna viitoare scadea (chiar la jumatate)...apoi iar crestea...total anapoda...lui niciodata nu i-a scazut salariul, eu nu am primit bursa la facultate din cauza salariului care depasea plafonul(la vremea aia-anii 90 era dublu unui salariu de inginer). Mama nu a mai lucrat dupa 20 de ani vechime pentru ca tata a fost mutat in alt oras si noi copiii nu erau primiti la cresa fiindca tata avea salariul mare. Mama (acum pensionara cu pana in 500 de lei) va beneficia de jumatate din pensia tatalui meu ( care va fi asta...) Este chiar asa de greu sa se tina cont de tot sau nu se vrea? Liderii de sindicate sunt tineri si apara drepturile lor (nu-si bat capul cu ce a fost inainte de 89)...functie de venituri, pentru ca le convine...nu ma pricep, dar intreb ca prostul! Este normal ca pensia unui subofiter (iesit la pensie mai tarziu), coleg cu tata, sa se apropie...chiar s-o depaseasca?...Chiar nu aveti lideri care sa gandeasca? Sau cei batrani au trait prea mult si nu ne mai batem capul cu ei? Pensie pentru grad, vechime, functie si sporuri pentru merite (reale) mi se pare a fi cel mai corect mod de calcul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Radu, uite ca esti unicat in a pune problema pensiilor mici, dar si foarte mici! Multumesc! Toti iau in discutii numai pensiile potentate, dar nu si a muritorilor de foame, aici neexistand nici solidaritate colegiala, nici empatie camaradereasca si nici sprijin politic, axarea fiind, chiar si in discutii, doar si numai despre pensiile medii si maxime. Poate ca neexistand aceasta coeziune pentru toate pensiile in plata, interesul ca toti sa fie avantajati si sa se bucure de un trai decent, lupta bulucinduse doar catre pensiile generoase si uitandu-se si factorii dezavantajati dramatic, Dumnezeu, soarta sau actul in sine pot duce duce la destramarea tuturor, dezavantajarea in masa, pe linie, in masura in care putem spune ca cei cu avantaje pot fi numiti ,,distrusi'' la drepturi! In mod cert ca cei cu pensiile criminal de mici au de suferit cumplit si este o tragedie, pe cand un potentat pierde doar un avantaj surplus la indestularea consacrata! Cand cel satul il va sprijini si pe flamand sa nu moara de foame, atunci putem vorbi ca Dumnezeu va descalci intregul ansablu potrivnic la pensiile militare si nu numai!

gabi spunea...

Si ca sa revenim in viata reala...un pensionar civil de la Mija care a lucrat in contabilitate (cu grupe acordate prin procese) a ajuns la 2500... lei (mai mult decat un colonel Mapn... cu pensie calculata in 2015 la ceva peste 2000 lei...cineva trebuie sa-si revina!

Mihai spunea...

Problemele generate de gasca psd-istă prin ”promisiuni fara numar” în schimbul voturilor ne duce actualmente în sfera filmelor cu PROȘTI interzise sub 18 ani dar rulate la lumina zilei pe toate tembeliziunile.
Spun interzise sub 18 ani deoarece nu mi-aș dori pentru nimic in lume ca tânara generatie sa preia metehnele acestor gasti de hoti si mafioti care-și zic politicieni se joaca cu destinele oamenilor.
Nici militarii nu au fost sau sunt capabili în marea lor majoritate sa inteleaga ce efecte produce in anumite domenii L223 dar ce-i mai grav ca niste politicieni inconstienti si nestiutori de carte suficientă pentru ca sa fie conducatori ai natiunii au generat prin insusi legile propuse si votate in parlament o problema in societate care cât de curând se va transforma intr-o criza financiara din care vom iesi cu fericirea pe buze.
La toate acestea ca actori in filmul cu prosti se mai adauga gastile de analisti de prin televiziuni aproape in totalitate rumegatori la cele mai mari dezinformari induse in public prin afirmatii incredibile exprimate de un ministru de genul ,100 000 pensii speciale (militare) cît 4 000 000 de pensii civile !!!!!!((((((((( pensii de 103% ?????? sau 120% ???((((((
Este adevarat ca actualizarea cf art 60 dă furori in anumite sfere ale pensiilor militare insa procedeul de reglementare fara negociere cu partile implicate nu face decât sa le etaleze inca odata prostia .
Daca data trecuta i-a prins cu OG13 pe sub masa la miezul noptii d-nul Iohanis, de data asta i-a prins Coarna cu mâta-n sat si i-a demascat.
Iar ”Daogaru” citat din Cezar, pe lânga ca nu este pregatit juridico-economic sa poarte a discutie argumentata ,generator pe lânga altele a cumulului pensie-salariu ar fi bine sa-si ia concediu pâna va intelege in profunzime problemele militarilor generate de legile succesive de pensionare. Gargara fara rost cu trecere pe la revolutionari nu ne ajuta cu nimic.
Problema-i ca nimeni nu a luat pixul si abac-ul in mâna sa calculeze la lansare ce produce L223 . La fel cu legea mamelor.
Pe masura ce au trebuit sa le puna in aplicare gasesc metode inedite de reparare a superficialitatii in elaborarea lor -vezi art 40 din OG 57 ,anularea art 60 din L223 la momentul obligativitatii punerii în aplicare , tairea indemnizatiilor pentru mame,etc.
Când le-au votat intr-o veselie chiar nu stiau ce fac??? Le-au facut cu intentie având nevoie de voturi in scopul satisfacerii unor interese personale prin urcarea la guvernare .
Daca da ,domnule Coarnă spre DNA cu ei. Baga-i la subminare.... sau pe la câte se mai pot încadra în codul Penal.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk și @Leonard
Din moment ce articolul 41 din Proiectul LSU, cel care suspenda actualizarea, a fost retras in timpul dezbaterilor din Camera Deputaților, înseamnă că politicienii constientizaseră neconstituționalitatea lui.
Buba este în eșaloanele funcționărești ale instituților militare care pistonează asupra vremelnicilor de la putere, înciudați că și boșorogii pot avea pensii ca ale lor. In loc să analizeze cum de câțiva militari și-au tras pensii militare nesimțite, le este mai ușor să loveasca in toti militarii.

Mario spunea...

Proiectul de modificare a L 223
http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/1459-proiectul-de-oug-a-iesit-la-iveala-pensiile-o-iau-in-jos.html

Mario spunea...

Dati click unde scrie - Proiectul integral - varianta in lucru la data de astazi - si veti vedea tot proiectul.

Leo spunea...

Mircica a publicat o scrisoara deschisa catre daddy.
Mai jos aveti link-ul
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
Mare dreptate ai Horica , dar ce facem cu ea ? E nevoie de ACTIUNE pt. a si obtine dreptatea pe care ai spus-o

reddog spunea...

http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/1459-proiectul-de-oug-a-iesit-la-iveala-pensiile-o-iau-in-jos.html

Proiectul OUG.

luminita spunea...

STAinseamna dle H , ca mai avem speranta ca tampenia asta care vor sa nu se mai respecte art 60 223 , sa cada _ ? sau sa fie contestata la avocatul poporului si la CCR ? Astia din guvern o lasa pe olga sa ii puna la mana PNL si alui NICUSOR dan ? nu sant condtienti de tampeniile care le fac:? adica daca pleaca medicii din tara carora studiile au fost platite de statul roman si asta e o problema? dar militaarii pot sa crape

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, foarte corecta afirmatia si punctul Dv. de vedere, doar in cateva cuvinte! Felicitari, asa este!

CEZAR spunea...

Ca intodeauna ..va lamentati , scrisniti din dinti ..mai ceva ca drujba ..!!
,,si injurati..dar EVIDENT NU PE CINE TREBUIE !
Sa cred ca toti faceti parte din categoria 7-15 mii.??
Sau din categoria ..orbetilor !!!

CEZAR spunea...

DAOGARU zice...,,Militarii au platit contributii la pensii toata viata lor si din brut si din net, pentru ca n-au avut voie sa puna intrebari si sa negocieze,......
==================
Hai ca-i buna ...
Va mai amintiti ce zicea pe vremea luptei impotriva contributelii ??
Cameleon ..ii putin zis ....

luminita spunea...

dati ne si noua aci proectul

CEZAR spunea...

PS..
,,Contributeala" care si lui i-a umplut cardul ..cu preaplin ..si pe care cu tupeu il numea..,,ajutor social "//
Piei dihanie ..!!

Unknown spunea...

se poate aplica un impozit de 25% pensiilor care depasesc 10.000 de lei?
parca ccr a decis ca nu se poate atinge de pensia care e stab pe baza contributivitatii...
de ce sa ne afecteze pe cei mici cu baza de calcul la maxim 65%???
cam asa vor sa faca

luminita spunea...

AM CITIT ,daca va fi asa ,consider ca este cea mai mare ticalosie facuta militarilor , sant niste derbedei si fufe care decid viata oamneilor dupa ce ei si au tras salarii imense si averi cat cuprinde , iesiti oameni buni in strada si nu plecati pana nu pleaca ei , MARSAVIE

reddog spunea...

http://m.adevarul.ro/news/politica/iohannis-pensionat-10-generali-sri-printre-anaconda-1_597f02cb5ab6550cb8a3deac/index.html

Tot se vorbea pe aici si pe dincolo de Anaconda si nu stiam cine este.
Arata bine si pare mai degraba o milionara excentrica decat general SRI. :)

luminita spunea...

Auziti ca actualizarea la pensiile militare pune in pericol pensiile civile ca sa le majoreze ,adica banii dvs sa mearga la unii care nu au muncit niciodata . deci armata cal de batae

Sorin spunea...

Ministrul Vasilescu ii tot da inainte cu virarea contributiei angajatorului si angajatului in contul personal. Care cont personal? Eu stiu ca nu exista un cont pt pensii daramite unul personal. Ne mint in fata fara sa clipeasca. Asta ca sa lamurim problema punerii in pericol a celorlalte pensii de catre cuantumul mare al pensiilor speciale.

mosmartin16 spunea...

Pentru Dan Buzescu : daca ai fi informat ( n.n. - iar pentru asta nu iti trebuie "artimetica" in cap )ai sti ca ceea ce am afirmat e real ! Cunosc "n" cazuri ( inclusiv persoane apropiate ) care au pensia neta mai mare decat solda/salariul net. Punct.

Leo spunea...

Coarna a vorbit la B1TV de la orle 18 - 19 si a spus , in legatura cu OUG ce va fi in curând pt. L223 din zilele astea :
- Ca se va umbla la vechimea care in loc de 25 de ani sa fie marita la 30 de ani
- Se va umbla (elimina) "sporurile de pontaj" ( de noapte , de munca in zile libere , etc)
- In MApN , militarii care lupta in Afganistan sunt incadrati cu "Conditii specilae" , in timp ce "juristii din MApn sunt incadrati cu "Alte conditii"
Eu mai adaug ca pe langa juristii din CARACATITA UM 02580 (care se lupta in procesele pensionarilor militari) incadrati in ALTE CONDITII , mai sunt si cei din DGIA ( fosta UM 0632) , incadrati la fel cu ALTE CONDITII , in timp ce militarii din Afganistan sunt incadrati la CS.
DE ACEEA HOTII DIN MAPN AU SECRETIZAT ANEXA 1 LA Ord. M123/2015 , ca sa-si acopere HOTIILE LOR.
Iar TUTUIANU deja este marioneta lor.
La ora 20 este invitata la Romania TV , Volguta Vasilache.

Iulian Mareș spunea...

Martine,
Posibil pt că pensionarii au OMM, contribuții mai puține și impozitarea de la 2000 în sus!
Priceput?

Leo spunea...

Vulvuta Vasilache a spus ca "a directinat catre ministerele in cauza" ( e vorba de SNAOP) ca pana maine sa elaboreze textul de modificare a L 223 prin OUG-ul criminal, care sa vizeze 2 aspecte :
1. In locul ACTUALIZARILOR pensiilor militare odata cu majorarea soldelor , sa se introduca o INDEXARE cu inflatia.
2. Pensia militara sa nu depaseasca media soldelor nete pe 12 luni.
Deci modificarile sunt in lucru la aceeasi HOTI ( grup de lucru) din 2580 + 2505 + DFC +DMRU, care si-au tras ALTE CONDITII ( juristii din 2580)+ urmasii lui 0632 , care au ascuns asta secretizând Anexa 1 a Ord. M123/2015
==== Sa-mi spuna cineva , va rog daca la pensiile civile creste punctul de pensie ( fiind legat de salariul mediu brut) dar aceste pensii civile primesc si indexarile anuale cu inflatia ( deci 2 parametri de majorare) , la pensiile militare vor fi decat indexari cu rata inflatiei. Nu este DISCRIMINARE ?
De ce nu au spus HOTII de PSD-isti inainte de alegeri ce vor sa faca cu pensiile militare ? Votati-i intruna pe acesti HOTI.

Leo spunea...

Reddog , bata-te sa te bata ... abea acum am sesizat ca ti-ai schimbat "look"-ul. Trebuia sa schimbi si "numele de serviciu" , adaptat noului logo face lift , in "dark dog" sau "old dog" ...
PS DA ai dreptate , anaconda este si una si alta .. ba si ceva in plus.
= Iulian , camarade tot de "arme intrunite" ai ramas ? sau te-ai sucit la "radio-locatie" ( adica cei cu ANTENE MARI , MARI de tot , pana la cer)..:)
- Flavius , prietene stiai ca juristul care "a aparut brusc" la procesul tau , este incadrat cu ALTE CONDITII , in timp ce militarii din Afganistan sunt cu CS ? Asta e tara lu' invers de care mai povesteam eu iar dirigintele ma mai cenzura..

tigri2 spunea...

@vad ca pe aici, cam multi sunteti "pe invers"!

Leon spunea...

Si cand te gandesti ca daca ramanea Art.41 in LSU, cu eliminarea Actualizarii la toate pensiile speciale, ar fi ramas in vigoare Art.59 cu indexarea pensiilor militare in functie de inflatie si 50% din crestetea salariului mediu brut pe economie..ne-am fi ales cu o crestere de..5%..!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Perioada din Afganistan este asimilată campaniei!
Te iei după oricine?
El este prea ciuruit sa înțeleagă că sunt stații de radiolocație și pt FT, la sol, precum și bruiaj specific!
Mă pot pune cu octogenarii de pe timpul lui Dupcek....?
Aprox pod...Tc ala al tău făcea mascare prin fumizare!...nu fumega de nebun! Misiunea este specifică pt acțiuni prin surprindere!

Dan B. spunea...

@mosmartin16

Baza de calcul este oricum mai mica decat solda, caci ea nu include diferite sporuri si indemnizatii. Apoi, se pleaca de la 65 % conf OUG 57 si se opreste la 85 %; cineva nu a respectat OUG?
Se adauga contributia personala la pensia suplimentara si indemnizatia pt OMM, ajungandu-se la max 102% din baza de calcul, nu din solda, care-i mult mai mare.
In mod cert, nu exista similitudini intre pensionarul si activul dtale!

tigri2 spunea...

Indiferent ce zicem si ce facem ei fac cum si ce vor. Nu suporta Armata si Politia deoarece ii cam impiedica sa devina stapani de sclavi. Astia nu au teama de lege, nu au bun simt , nu-si vad decat interesele mafiote , nu-i intereseaza ca tara ramane fara paznici atat in interior cat si in exterior. Nu au nevoie de politie care sa le supravegheze toate matrapazlacurile , ei pe strada nu ies asa ca nu-i deranjeaza daca strada ramane prada talharilor, prostituatelor si rrrroooo. Armata puternica este periculoasa deoarece oricand poate sari in ajutorul poporuluoi asuprit.. asa ca DECAPITAREA.
De magistrati au mare nevoie ca sa-i scape de puscarie si sa dea legi in favoarea lor. Eu propun ca sa ne trezim , sa cugetam si sa ne pregatim de lupta caci astia nu au frica decat de glasul si agresivitatea strazii.

luminita spunea...

SI ce facem , ramane decat sa ne razbunam pe ei sa se duca cineva la PNL ii convinga pe acestia care este adevarul cu pensiile militare si sa le faca o motiune de cenzura si cu acest subiect ,Adica pensiile mici de la armata raman asa iar pensiile civile sa creasca .Sant si pensii in armata de 1000 si unele chiar mai mici ce fac astia le fasa asa? au TERMINAT DE CIOPARTIT LEGEA 223 DE TOT ASTA NU MAI ESTE LEGE , ESTE CONSTITUTIONAL SA O FACI PRAF PRIN ORDONNTE ./?

Ela spunea...

Doamne multa nedreptate si ticalosie mai e in tara asta, a mafiotilor. Pentru ca exista pensii mari ca ale magistratilor si generalilor din SRI trebuie sa suferim noi toti, militarii de rand cu pensii medii si mici??? Sa-i spuna cineva Holgutei ce pensii au politistii subofiterii, maistri militari ca nu toti sunt colonei, generali si magistrati.Pensiile acestora sunt exceptiile de la regula.Si la civili sunt pensii mari si f mari , lor de ce le majoreaza punctul de pensie????? La civili se tine cont de pensiile mici dar la militari nu se pune!! Asta nu e discriminare????

Leo spunea...

Probabil fiindca nu am postat întrebarea la tema asociata , nu a fost publicata, de aceea o repet;
Ce stim aproape sigur este ca OUG-ul din aceste zile care va mutila pt. a 2-a oara L 223/2015 , va intra in vigoare cu 15 sept. 2017.
Va rog frumos , spuneti-mi si mie , avand in vedere ca o lege nu "retroactiveaza" , daca majorarea de 15% facuta prin L 153/2017 va conduce la marirea soldei de functie începând cu 01.07.2017 , deoarece la acea data L223 altoita cu OUG 57 era in vigoare.
Mai simplu intrebat : Se va aplica majorarea soldei de functie pt. pensionari ca urmare a majorarii cu 15% conf. L 153/2017 ?

Ela spunea...

@adrian
La militari "nu se poate" dar la parlamentari de ce se poate? poate ne explici tu! Pensiile fostilor parlamentari se actualizeaza de cate cate ori creste salariul parlamentarului astfel incat pensia sa reprezinte 70 sau 80% din salariul actual .Si asta doar pt ca a fost parlamentar 4 sau 8 ani timp in care majoritatea au lipsit ,au dormit si au mai ridicat mana sa voteze niste legi pe care urmatorii alesi le contesta (vezi legea pensiilor speciale).La fel si magistratii! de ce sunt mai speciali ca altii sa aiba drept la 2 pensii :una speciala si una civila???? Cel putin militarii au avut un statut special de cand ma stiu, asa e si la altii din UE ,nu noi am inventat acest algoritm si actualizarea in functie de cresterea soldelor.Mai documenteaza-te.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Juridic DA!
Dar Tc face mascare și...surprinderea este la nivel mic, tactic!

Huhu,
Daca tu nu te simți jicnit că hămăi, eu mă simt,...și azi nu-i răspund lui AB!
Dar mâine?....

Gigi spunea...

@adrian
La finalul postării"Un civil oarecare"s-ar fi potrivit să scrii:"Un frustat oarecare".
Numai bine!

Dan B. spunea...


Ascult si ma crucesc!
In conditiile in care militarii sunt cei care au destabilizat sistemul de pensii, afirmatie sustinuta in toata media de catre politicieni, moderatori de talk-show sau/si guvernanti, constat cu stupoare ca imi pare ca exact civilii asimilati militarilor beneficiaza de o alta lege a pensiilor lor, cuantumurile ce sunt sau vor fi puse in plata fiind exagerat de mari, comparativ cu cele ale realilor militari.
Intrigat fiind, am uzitat toate motoarele de cautare, insa nu am regasit o alta lege a pensiilor militare de stat, decat cea cu numarul 223/2015. O fi vreuna, data la secret pentru civilii considerati militari?
In cele din urma, ca la tonomat, mi-a „picat fisa”, caci un neuron ceva mai jucaus mi-a devoalat o baza de calcul ceva mai largita, aproape dubla, comparativ cu cea existenta la MApN.
Va ma amintiti ca, in 2016, CSP a MApN ne-a „trosnit” cu un comunicat pe doua pagini, ce includea sporuri si indemnizatii ce nu pot fi incluse in baza de calcul pentru stabilirea cuantumului noii pensii militare de stat?
Concomitent, si CSP a MAI (cea a SRI a lucrat „sub acoperire”) a emis un comunicat asemanator, ca marime, insa includea sporuri si indemnizatii incluse in baza de calcul pentru pensiile civililor lor.
In aceste conditii, intreb eu, cum se ajunge la atingerea dezideratelor, exprimate ca principii in lege, adica aceeasi pensie pentru doi rezervisti proveniti din ministere diferite, care intrunesc aceleasi conditii de ierarhizare, de munca si de vechime?

@Adrian:
Daca incep sa hamai, mi-e ca te sperii prea tare si faci un atac de cord!
Cata „artimetica” te-au invatat in scoala (ai chiulit?) de n-ai priceput ca, la 100 lei majorare solda de functie, omologul pensionar primeste doar max 65-70 lei?
Sau nu intelegi nici faptul ca acel cuantum al bazei de calcul este semnificativ inferior soldei militarului activ si ca metodologia de calcul se sisteaza la pragul de 85 % (din pacate, include si pensia suplimentara, cea care ar fi trebuit adaugata dupa pragul de 85 %, ca si indemnizatia pentru OMM). Daca se ajunge la procentajul de 102 % din baza de calcul, nici atunci cuantumul nu se apropie cantitativ de solda activului.
Este posibil ca, la MApN, putini dintre noi sa aiba o pensie mai mare decat solda omologului, insa aceasta este cea ramasa-n plata, adica pensia contributiva, cea recalculata fiind mai mica; in acest caz, cu asemenea pensie, este evident ca militarul a trecut in rezerva la limita de varsta, cu multi ani la vechimea cumulata.

Cifff1967 spunea...

Olguta este idioata rau...cum dracu a socotit ca iesim cu 120% pensie,cand legea prevede clar plafonare la 85/%...cu cine a facut matematica idioata asta?dizinformeaza opinia publica...ar trebui sa-si dea demisia..e idioata rau...

luminita spunea...

dar faptul ca au taiat toate drepturile pe care militarii le-au castigat dupa revolutie , asta ce mai este? adica ,dupa ce iti calculeaza pensia si a ajuns la procentul de 85 , celelate drepturi nu le mai considera ,vechimea peste cea obligatorie , etc . pai este drept ,dece sa mai stea in armata peste vechimea necesara iesirii la pensie ?

Ash spunea...

Este momentul sa se infiinteze un partid al celor care lupta pentru viitorul Romaniei.Avem nevoie de armata puternica ,de politie bine instruita si de informatii adevarate .Tara este atacata din toate partile.Treceti urgent la fapte si voi fi primul care ma voi implica.Fara interventia avocatilor care sunt acum peste 35% in parlament.Succes

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cosinschi Constantin spunea...

Geaba facem galagie.Voturile oferite psd ,au fost valorificate si iatai la putere!Ascultati m"muzica"noi toti platim increderea anticipata.Hotii acum fura de la noi toi.Ca sunt imorali,cu amante ,ca sunt hoti -din avutul nostru-asta este democratie??

Ash spunea...

Cum peste tot se face politica sa ne unim si sa infiintam un partid.Sa nu mai inghitim minciunile altora.Dar ar fi bine sa porneasca de la Bucuresti.Orice intarziere inseamna timp pierdut.

Cosinschi Constantin spunea...

Din fire sunt un luptator.Dar nu poti lupta fara sa ai alaturi oameni de aceeasi credinta cu aceleasi tinte.DREPTATE,ADEVAR si DEMOCRATIE.Nu doar vorbe si scopuri proprii ci si spirit de sacrificiu si inplicare!Cei care au acordat,votul doar pe promisiuni,cu ce s au ales?Au agreat hoti,excroci,ipocriti.Ce stie Tudose despre Iliescu,Nastase si grupul lor.??Stie Tudose cate vieti are pe constiinta Iliescu?Daca una din victime era fica,nevasta ori mama sa,aceeasi admiratie ar fi avuto, fata de el??Intre spiritul socialist si hotiile,"democratice"ale"inpuscatului "Nastase exista copatibilitate?Tudose stie ce inseamna demnitate,onoare si educatie ??Faptele sale il definesc.