Un produs Blogger.

miercuri, iulie 19, 2017

Coarnă a obţinut promisiunea lui Tudose, dar...

37 comments
cine să legifereze? Parlamentul este în vacanţă iar Guvernul nu poate da Ordonanţe  de Urgenţă până în septembrie.
Parcă ...majorarea a fost iniţiată de Comisia de muncă din Camera Deputaţilor... nu de Guvernul Grindeanu.
Iată motivarea amendamentului în Raportul comisiilor de buget şi muncii la Legea 152/2017 și autorii amendamentului.

Pentru completarea măsurilor de eliminare a discrepanţelor salariale până la intrarea în vigoare a noii legi de salarizare.” 
Autori amendament: membrii comisiilor și domnul deputat Liviu Dragnea

Degringolada totală în domeniul legiferării și aplicării legilor.
Una au vrut inițiatorii majorării salariale de 15%, prin Legea 152/2017, respectiv majorări numai în domeniul apărării, alta au redactat cei din comisiile de muncă și buget din Camera Deputaților, alta au înțeles gălăgioșii din Ordinea Publică. Securitatea Națională tace.
Avantaj personalul civil din sistemul de apărare:(;( Va mai primi un 15% și pe inițiativa lui Coarnă.
Să vedem cum îi potolește Dragnea pe toți!





Comunicat al SNPPC
Suntem în măsură să vă anunţăm că, după întâlnirile avute, ieri şi astăzi, cu premierul Mihai Tudose, preşedintele FSNPPC/SNPPC, Dumitru Coarnă, a primit asigurări că Guvernul va analiza, în termen de două zile, prin Ministerul Finanţelor, varianta propusă de noi pentru remedierea discriminării salariale generate de fostul Guvern Grindeanu (care a exclus poliţiştii şi personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne de la majorarea salariului de funcţie/de bază aplicată de la 1 iulie a.c.).
Amendamentul SNPPC prevede o majorare salarială de 15% şi este formulat astfel:
Art... – Cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne şi instituţiile aflate în subordinea sa se majorează cu 15%, iar cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională se majorează cu 15%, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
În acest context, ne exprimăm speranţa că Guvernul României şi premierul Mihai Tudose vor identifica soluţiile financiare şi legale de a remedia măsura injustă reglementată prin ordonanţa de urgenţă a fostului Executiv!!
Vom vom ţine la curent cu evoluţia demersului nostru.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL

37 de comentarii:

Leon spunea...

Pai ce facusi mai nene Coarna
.! Gardienii raman pe dinafara ?
Trebuie sa fie si ei prinsi..:))

Pop Iuliu spunea...

Urmează o solicitare similară si din partea sindicatelor din ANP:((((!
Acum, cred ca toți cei care au susținut ca majorarea soldelor de funcție, se face diferențiat, doar pentru cadrele militare si sgp din MAPN, au înțeles ca Legea vizează toate cadrele militare in activitate si sgp indiferent de ministerele/serviciile din care fac parte.
Revenind la demersul domnului Coarna, este clar ca are doar caracter populist si nu se va materializa, întrucât chintesența deciziei Guvernului de majorare doar a soldelor de funcție pentru cadrele militare in activitate si sgp este aceea de a elimina discrepanta salarială dintre soldele acestora si salariile de funcție ale politistilor/fpss din ANP, ultima categorie beneficiind deja de majorare prin faptul ca in salariile lor de funcție a fost integrată si compensație aferentă sporului de fidelitate, spor pe care militarii nu l-au avut. Acesta este si unul dintre motivele pentru care polițiștii si fpss din ANP au pensii mai mari decât foști militari care au avut funcții militare echivalente.
Seara buna tuturor!

doc987 spunea...

Discrepanta salariala este generata de sporuri......Ex. 75%-SDSL, sporul de politie judiciara.....

reddog spunea...

@pop iuliu
Ati facut un "tablou" corect si edificator.
In alta ordine de idei, nu ar fi rau ca din cand in cand sa ne verificam IQ-ul. :)
Putem da spete si noi, membrii forumului, nu doar adminul. :)

http://m.hotnews.ro/stire/21912512

Cine credeti ca este Pablito?

luminita spunea...

DECE trebuie diferentiat , vedeti ca poate au dreptul la mult mai mult .

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

@pop Iuliu
Acel spor de fidelitate,polițiștii l-au avut din totdeauna.Nu știu dacă și celelalte structuri din MI la-au avut până în anul 2004,inclusiv.
De ce spun că până în 2004 inclusiv,deoarece,din 2005 guv.Nastase,înainte să piardă alegerile,prin nov.2004,a dat ordonanță,ca începând cu anul 2005 acel spor să nu se mai aplice.
Sindicatele lor i-au acționat ulterior în judecată și în 2007 au câștigat procesul obligând restituirea sumelor neacordate din 2005 si reintroducerea acelui spor.
Dacă,celelalte structuri din MAI l-au avut până în 2004,iar după acea când a fost tăiat,au dormit în bocanci,sau mai bine zis le-a fost jenă să nu supere eșaloanele superioare ,nu e vina nimănui.
Este un drept recâștigat prin Hot.Judecătorească.
Dacă nu credeți,vă puteți informa,cum de alfel și eu m-am informat cum stă treaba cu acel spor!

Leon spunea...

reddog, dar autorul ...pamfletului..din ce tabara face parte..??

Iulian Mareș spunea...

Din cate înțeleg este o dilemă dublată:
-dpv al meu L152 de referă exclusiv la MApN.... ceilalți forțează lege...
-nu mi se pare corect sa iei spor de fidelitate 20%, in activitate și la pensie sa iei și OMM!
Undeva de va rupe ață și cred că de 2X.
Nu poți merge la infinit cu dublu standard!
Acum de explică de ce unii/SNAOPSN tac mereu.....
În final vom vedea și sensul și litera L152, precum și altor invenții!

Pop Iuliu spunea...

@ Gigi
Aveti dreptate, sporul de fidelitate si alte stipendii, de genul prima de vacanța etc, care au fost radiate de guvernarea BOC, au fost acordate polițiștilor si penitenciaristilor odată cu demilitarizarea lor, ca momeala pentru a accepta fara mârâielile sa fie demilitarizati. Îmi permit sa afirm ca militarii din MAI nu au avut niciodată spor de fidelitate, drepturile lor salariale fiind identice cu cele ale militarilor din celelalte structuri, bineînțeles cu sporuri diferite. Si mai este de remarcat ca, in comparatie cu MAPN, la MAI si Servicii, nivelul funcțiilor a fost tot timpul mai mare (ex: șef birou- fctie de colonel, șef serviciu: colonel sau gl bg.), iar sublocotenentii si ofițerii noi sunt încadrați pe prima funcție ca of.4 - cpt.

Pop Iuliu spunea...

@Reddog
Răspunsul meu: Pablito = Snow devil! :)))

Iulian Mareș spunea...

Iuliu Pop,
Kiar nu va contrazic, intrucat ati facut parte din sistem!
Pe mine nu ma deranjeaza ca functia de sef birou la oras/municipiu/judet/structura centrala este la MAI ekivalentul colonelului, pt ca este obtiunea managementului ministerului si politica acestuia privind proiectia carierei, cu atat mai mult cu cat, probabil nu exista nivelul de ambitie nici macar declarativ privind alinierea la structurile din UE sau NATO!
Deranjant ar fi daca seful de serviciu ar fi ekivalent colonel, iar seful de birou/compartiment ar fi de general! Dar nici atunci, intrucat fiecare isi contureaza propria-i lume!
Ex-imi amintesc cu mirare, cand Blaga, vamesul international, plin de creier si putere (fapt rar intalnit la noi si aiurea), pe principii de fidelitate canalizata, a destituit toti sefii din minister si a pus sefi pe cei cu vekimea cea mai mica! Asta da reforma! ...ca tot luau spor de fidelitate!
Alt exemplu: pe timpul lui Igas, sef al IGSU era un colonel, adus din Arad-Oradea, fireste, iar loctiitorul lui era un gl.ing. cu 2 stele! ...lasand la o parte ca era, nu asa, structura militarizata, acesta dorea si indepartarea generalului, pe motiv ca-l eclipsa!
Vivat reformistii!

Leo spunea...

Pablito cred ca este "Guita" sarbul sloven.

Huhu Rezea spunea...

Oare cu cine s-a întâlnit Coarnă la Guvern? Din comunicatele de la Victoriei, nu reiese că premierul Tudose s-ar fi întâlnit cu sindicaliștii polițiști.Este puțin probabil ca Tudose să-i aducă un asemenea afront ministrului Muncii și șefului PSD.

luminita spunea...

DECE afront dle H? daca astia ies in strada ,ia sa vedeti , cand le arunca frumosii din piata universitatii cu bolovani in cap ? ALA CE ESTE? eu zic sa se frabeasca sa rezolve problema ca nu ia din ce le da celor din MAPN , asa ca vedeti ca olguta oricum nu este ea in masura SA SE PUNA cU COARNA CA acesta chiar o va lua in .....coarne pe dna ministrasa DLE sef de la PSD sa stie ca la poarta PSD nu il vad bine daca acestia vor striga cum a strigat lui basescu

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Enigma descifrată!
Coarnă s-a întâlnit cu doamna Varga, nou numită consilier onorific al Premierului!
Liderul polițiștilor s-a ales și cu un frumos inel, cu această ocazie! 😁😎😘

Leo spunea...

In urma cu 5 minute , Tutuianu a spus in sedinta de guvern ca ;
1. Pensiile militare se platesc din fondurile MApn-ului , la fel ca in toate statele UE
2. Se va mentine algorutmul de calcul al pensiilor ca si pana acum , fara a se depasi 100% din baza de calcul
3. Nu se vor introduce probleme suplimentare pt. ca personalul sa solicite sa iasa la pensie , la varste la care experienta este maxima.
4. Raman in plata cuantumurile favorabile , nici o pensie nu va scadea.
Parerea mea este ca daca se mentine "algoritmul" de calcul al pensiilor diferntele mari pt. situatii similare se vor mentine.

Unknown spunea...

dezvoltati pct 3
adica cum? vor lasa asa cum e acum varsta de pensionare la 60 ani cum e in legea 223?
fiindca aici este zvonul ca vor sa umble.sa mareasca varsta de pensionare peste 60 de ani.
pe mine ma intereseaza sa lase varsta la 60 ani.
daca vor sa ramana oamenii in sistem sa ii motiveze cu bonusuri financiare nu sa ii tina cu forta in sistem.Eu doresc o pensie decenta dar sa ies la termenul legal de 60 ani,minus grupa de munca.

Leo spunea...

A Pinguin
Eu doar am reprodus ce am auzit.
Sunt sigur ca s-a referit ca nu vor fi "innasprite" in defavoarea potentialilor pensionabili conditiile de pensionare . Eu asa am inteles.
PS La rubrica de cultura "limbistica" , ma adresez "filologului" H, cu întrebarea daca "innasprire" se scrie cu "2n" sau cu "2 de n"....

Iulian Mareș spunea...

Pinguin Total,
Pe mine mă interesează să coboare vârsta de pensionare nu să o lase la 60 ani; 55-56 este suficient!
Vor umbla la condițiile minimale pt pensionare in scopul descurajării ieșirii din sistem!
Ți-ai găsit să dea bonusuri!? ... Suntem doar români!

Leon spunea...

Ptr.Antonia, varsta de 60 de ani va fi atinsa in Ianuarie 2030..!
In iulie 2017 pot iesi la pensie cei care au varsta de 56 ani si 7 luni, conform Anexei la Legea nr.223/2015, privind pensiile militare de stat..!

luminita spunea...

O FI SPUS tutuianu ,dar Tudose a spus altceva ,textual ,trebuie sa se UMBLE si la peniile militare ,deoarecesr pleaca din sostem ,tocmai cand trebuievsa se apuce de munca ,asa ca sa vedem de cine tine cont minitru ...si care ministru

luminita spunea...

ACTUALI MILITARI IN ACTIVITATE sa intrebe dece nu se respecta legea pensiilor militare , dece nici pana acum nu au rezolvat art 40 din oug 57? apoi sa se afirme ce au afirmat in sedinta de guvern , ca altfel nu au cum sa ii rertina sa nu plece din sistem fie el unul sau altul.

Unknown spunea...

iulian amare.s
e ok varsta de 60 ani,din care daca scazi cei 13 ani de grupa se poate iesi la 47 ani
eu aici am facut referirea.
considerati suficient sa ai 26 de ani de munca in operativ si 2 ani scoala militara(total 28 de ani de sapca si suportat ordine uneori incredibile)?????
mai spunea altcineva ca mai important este sa apuci sa si traiesti din pensie cativa ani ,idealul nu este sa prinzi pensia cu maximul ,ideal este sa prinzi o pensie civilizata cat mai multi ani ori daca stai 35-40 de ani in operativ foarte posibil sa nu prinzi deloc sau 2-3 ani pensie.Fiti realisti ,mai bine 4.000 pensie 20 de ani decat 40.000 pensie 2 ani!
ascult....

Iulian Mareș spunea...

Luminițo,
Nu răstălmăci! Tudose a spus clar că se vor aduce corecturi că ofițerii sa rămână în sistem până la final și să nu mai plece atunci când pot da maximum, datorită experienței și studiilor!

Gigi spunea...

@luminița
Unde ai văzut d-ta,scumpă doamnă, că nu se respectă legea?
În ceea ce privește art.40,din OUG 57,cred că rămâne cum a votat Senatul,părerea mea.
Ați auzit cum s-a exprimat tov.Țuțuianu:"nici o pensie să nu depășească 100% din soldă"

luminita spunea...

DA ,dle ,asa zic si eu ca ori a gresit TUTU ,ori stie ce spune si ramane ca in senat , eu zic ca este bine, dar sa vedem ce face cu OM, pentru cei cu vechime mica si carora li s-a calculat pensia proportional cu 65 in loc de 8o si au primit pensie in 2016 ar fi foarte bine , dar ce or sa faca cu cei cu vechime ,de ex de 40 de ani si care au avut conditii de munca AC ,si daca este asa pierd Dar vom vedea

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Așa, tata...maximum 100%, fara OMM!

luminita spunea...

Mai prieten drag, MARES, pai ce facem daca omul are o vechime de 45 de ani si grupa munca aia AC? care acum sant in rezerva si cu 100 se plafoneaza si vede racarul din activitate ce pateste asta mai crezi ca mai sta vreo clipa peste ce va trebui sa aiba vechime? mirama-si , asa ca dl TUTU sa vada cum o drege cu astia din rezerva ,activii stau cu ochi pe ei si pana sa intre noile legi in vigoare ies la pensie puhoi , pa scumpete

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Care 40 ani vechime reală? Eu am ieșit cu maximum, adică aproape 37 ani și 56 ani cumulați! Inițial pe La 263, ulterior 223!
5 ani pe funcția ultimă!
Mai donez și ție ceva ani!
Categoric că am pierdut toată PS!
Asta e!

Iulian Mareș spunea...

Nu este corect ceea ce a facut Coarna!
De PL...:)), Politia Locala, a uitat total!
Se poate asa ceva? 15% meritau si ei!

luminita spunea...

BINE ,sa stiti ca pensia mea este calculata pentru 35 ani so 7 luni reali si grupa AC .pe decizie scrie vechime 70 ani, da , pe decizia inainte de a fi recalculata pe legea 263,dar si pe 263 , dar procent grupa ca la grupa de munca speciala , asa ca ce sa iti fac .asta este adevarul

luminita spunea...

Dupa cate vedeti ,politistii trebuie sa aiba avantaje mult mai mari , deocamdata militarii nu sant injunghiatipe strada ,asa ca ciocul mic.

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
A ta, sau a răposatului?

luminita spunea...

DA iubi,a lui , daca dumneata l-ai fi cunoscut ,cunoasteai un adevaat om ,cum nu cred ca ai mai cunoscut ,un om adevarat si deosebit de iubit acolo unde a lucrat 35 de si mai bine , iubit pana si de ..... nu iti mai spun ,asta e ., asa ca in amintirea acestiu om merita sa stiu ce se intampla ,ca astia isi bat joc si de morti ,cu bine

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Nu contest și te admir pt asta! Cred că de acolo, el îți transferă energie! Bine faci!
Am cunoscut mulți oameni cu O, mare!

luminita spunea...

SA FITI SI DVS SANATOS SI SA VEDETI si dvs ce fac astia de atatia ani cu voi care v-ati slujit tara cu demnitate si ei acum stabilesc cum si cand sa muriti ,ca asta fac prin stresul indus in aceti multi ani de cand tot rostogolesc legi ,fara cap ,fara coada , DOAMNE fa ceva cu acesti oameni goi in suflet si fara de tara .