Un produs Blogger.

vineri, iulie 28, 2017

Decalogul Olguţei Vasilescu pentru sindicaliştii care nu prea vor impozit de 10%

42 comments
33 000 de spectatori la FCSB-Victoria Plzen

Despre inconsecventa UNOR sindicaliști:
1. Au făcut demonstrații in strada, informandu-i pe cei din administrația locala ca le vor scădea salariile, prin Legea salarizării, fiindca nu exista grila și Consiliile locale isi vor bate joc de ei. Acum tipa ca sunt prea mari, deși ei sunt lideri de Sindicate, și ca sunt iresponsabili consilierii locali care le-au crescut.
2. Au acuzat ca nu se combate munca la negru și ca vânzătorul la butic e plătit 2 ore pe zi, dar lucrează 10 și de aceea iese cu o pensie infima. Când am obligat angajatorul sa ii plătească și contribuțiile la nivelul salariului minim, ca sa aibă o pensie decenta și asigurare medicală, spun ca e afectat mediul de afaceri. Dar ei sunt sindicaliști și normal ar fi sa țină cu amărâtul...
3. Lansează in spațiul public ca, deși contribuțiile se plătesc la nivelul salariului minim, pensia va fi pentru doua ore pe zi. Ceea ce e aberant, fiindca vorbim de contributivitate! Mai mult, spun ca așa a confirmat azi Guvernul. Nici poveste!
4. Lansează ca eu am spus azi ca egalizam vârsta de pensionare la femei și bărbați și ca o creștem. Eu am spus azi ca pana la 1 August strângem date, ca s-a studiat legislația europeană și am dat câteva exemple de acolo. Măcar eu reactionez la minciuni și nu le las sa se rostogolească...
5. Au mințit ca salariile au crescut de la 1 Iulie doar la demnitari. Trecând peste ideea ca la înalții demnitari au scăzut, legea s-a aplicat din Iulie pentru TOATĂ ADMINISTRAȚIA LOCALA, iar la ceilalți bugetari au crescut înainte de 1 Iulie cu diferite procente, pana la 50 la suta in Cultura. Bugetul de salarii a crescut anul acesta cu 8 mld lei doar pana la 1 Iulie.
6.
Au cerut diferite lucruri la Legea salarizării. 70 la suta dintre doleanțe s-au concretizat in lege. Unele, aberante, gen prima de 6 salarii la pensionare, le-am respins. Au spus ca nici nu s-au văzut cu noi. Au uitat ca au pus poze pe Facebook de la negocieri și ca presa i-a filmat dând declarații in fata ministerului.
7. Acum spun ca vor scădea salariile din Ianuarie pentru ca se transfera la angajat contribuțiile. Uita sa spună ca impozitul scade la 10 la suta de la 16 sau ca scad contribuțiile de la 39.5 la 35 pp. Au curaj și sa parieze. Normal! Nu ii doare gura...
8. Au anunțat peste tot ca nu se vor acorda voucherele de vacanța, deși ordonanța e in vigoare iar unii ordonatori de credit au anunțat ca încep sa le distribuie.
9. Au mințit ca, in legea salarizarii, bibliotecarul e plătit la fel ca infirmiera. Când s-a arătat coeficientul, cu diferența aproape dubla de salariu, s-au făcut ca ploua.
10. Azi mi-au spus ca legea e inaplicabilă. Când am întrebat ce probleme concrete au identificat, nu au știut sa dea vreun exemplu.

Cand BOC a tăiat salariile cu 25 la suta, erau cuminți. Ei știu sa reacționeze virulent doar când se da. Mai ales când li se pare ca se da prea mult...”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul său de facebook.

42 de comentarii:

gheo spunea...

Madam OLGUTA ... un salariat cu ”minim pe economie desi a muncit peste 30 de ani, primeste o pensie aproape egala cu ”ajutorul ala pentru cei cu ”15 ani vechime si apropiat de cei FARA nici o zi de vechime in campul muncii !”, ”lacomia dupa voturi a politicienilor a creat aceasta monstruozitate, La asta sa raspundeti ?.

Leon spunea...

La A 3, acum 30 minute a confirmat ca Netul la salarii va creste cu 17% din Ianuarie 2018, daca se pun in aplicare toate aceste masuri..!

tehnocrat spunea...

Sunt 100% de acord cu nr crt 2 si 3. Prin natura jobului stiu mult mai multe lucruri decat Olguta. Asa o fost sa fie.

Huhu Rezea spunea...

@luminița
După cum vezi, normele de recalculare pe noua lege a pensiilor militare nu mai recunosc drepturi salariale introduse în baza de calcul de fosta L 164/2001, prin HG 1188/2001 privind normele de recalculare a pensiilor în plată.

Ia uite cum suna principiul de recalculare din 2001:
"Solda lunară brută ca bază pentru efectuarea recalculării pensiilor militare de stat se determină potrivit Legii nr. 138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar din instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituții, cu modificările și completările ulterioare, pe baza următoarelor date:

a) solda de grad corespunzătoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;

b) solda de funcție la maximum prevăzută pentru gradul militar avut la data trecerii în rezervă;

c) gradațiile acordate în raport cu vechimea
d) indemnizația de dispozitiv."
Au primit indemnizația de dispozitiv în baza de calcul și cei care nu au avut-o în activitate.

luminita spunea...

DA asta este , de e asa_ ?odata ce au dat-o probabil ca in memoriul personal a demonstrat ca avea acest drept ,pe care legea acum nu o mai recunoaste , pai nu era vorba de un drept? pe care nu si l-a dat singur , deci ,degeaba ,nu se tine cont de nimic , asa amintrat pe mana unor nevolnici m BINE am inteles ,dar eu tot voi contesta

luminita spunea...

DLE H ,va spun asa ca nedumerire , zice ca imi lasa in plata pensia actuala , ok ,dar este alta suma adica la brut pe talon este altul la net este alta suma , adica in polus la net? sau in minus la brut ? greseala sau au calculat vreo crestere la pensie si apare pe net sau calcul gresit la brut . SA II IA DRACU o sa vad la talonul de pensie sau pe card la 12 august cand vireaza aia pensia

Leo spunea...

Coincidenta sau nu , tot un "decalog" sunt si in promisiunile la care s-a renuntat din "povestea de guvernare" . Iar "povestea de guvernare" (poreclita plan de guvernare) "s-a legendat" a fi o treaba la superlativul absolut de serioasa , nu ca povestioarele Olgutei spuse sindicalistilor de obicei la ora când este emisiunea "Noapte buna copii ! "....
PS Ar fi interesant de analizat si celalalt "decalog" de care am pomenit in prima fraza...

Mihai spunea...

Am mai spus cu cîtva timp în urma ca salut aceasta initiativa psd-ista de facut rost de bani la fondul de pensii prin transferul platii contributiilor de la angajator la angajat evitând astfel posibilitatea neplatii contributiilor de catre angajator ,cu tot răul ce decurge pentru angajat din aceasta, prin tot felul de tertipuri (intrare în insolventa ,faliment ,scutiri de taxe pentru firmele de casa ,etc).
Problema psd-ului pe aceasta tema si nunumai consta in faptul că in primul rând nu are comunicatori bine informati si stapâni pe situtie plus faptul ca sufera de o inconsecventa si incoerenta majora in tot ce face.
De acest fapt profita toate lichele din privat si in mod special cele certate cu plata datoriilor la stat care acum dempreuna si mâna in mâna cu sindicalistii cu care bat palma la multe excrocherii vor sa auduca tot felul de motivatii ca sa împiedice masura.
Multi,chiar de pe acest blog, nu au inteles de la inceput ca de fapt angajatorul trebuie sa transfere in salariul angajatului partea de contributie pe care o datora statului si ca prin aceast transfer nu se întâmpla altceva decât o crestere a salariului angajatului la brut si nu si la net.
La net salariul angajatului ramâne acelasi sau poate creste cu reducerile de impozit de la 16 la 10 %.
În bugetar nu va fi problema cu aplicarea masurii . Problema va fi la privati si companiile abonate le neplata care vor uza de toate ingredientele pentru a denigra masura si impiedica transferul cu retinere la vedere la salariat.
Și sa nu uitam ca marii burghezi ai vremii erau inrolari în pnl si nu in partide sociale .
Angajatul va avea numai de câstigat in urma masurii fiinca va avea un brut mai mare pe contributiva si siguranta platii contributieiilor atâta timp cât vor figura ca platite/retrase pe fluturasul de salarizare.
Bine ar fi daca i s-ar oferi angajatului si posibilitatea ca sa poate verifica periodic virarea CAS la casa de pensii.
CASS se poate verifica la Casa de Sanatate daca a fost virat. Asa ar trebui adaptat sistemul informatic si pentru verificarea virării CAS.
În rest povesti de oameni care nu vor sa priceapă sau pricep ”mai greu”.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pop Iuliu spunea...

Atentie mare! Se lucreaza in mare secret sa se dea o OUG de modificare a legii pensiilor militare. Am auzit ieri si azi din doua surse foarte credibile. Se vor face modificari importante si rele. Nu se vor mai lua in calcul 6 luni consecutive din ultimii 5 ani, la alegere, ci ultimii 5 ani. Se mareste si varsta de pensionare.De aia a iesit Sandu Tudorel la pensie. Se pare ca este implicat in lucratura si un lider important sindical care stie, tace si ranjeste misterios. La casa de pensii azi e agitatie mare. In unitati se bulucesc cu mare fereala, cei cativa sefi care au aflat, sa iasa la pensie neaparat cu 1 august 2017. Asteptam mai multe informatii.

Pe surse inca neverificate, la Mehedinti au iesit azi la pensie inspectorul sef si 5 sefi de serviciu. Rog confirmari.

Va rog cei care aveti informatii credibile, sa mi scrieti in privat. Va asigur ca pastrez confidentialitatea sursei.

Emil Pascut
Presedinte SPR Diamantul

Ps : accept ca poate am fost intoxicat eu si ca nu se lucreaza la nici o ordonanta de urgenta. Dar informatia e prea importanta sa astept confirmari oficiale, ca doar nici un sef nu e prost sa confirme asa ceva. Ca a doua zi zboara din functie.

Iulian Mareș spunea...

Iuliu Pop
Toată agitația a pornit de la postarea unei posibile pregătite OUG, pe FB, de către un parlamentar PNL....
De mult nu cred în informații de pe FB....
În definitiv fiecare om face cum gândește, poate și dorește...

Leon spunea...

Intoxicari..!
Pana nu se termina procesul de recalculare a pensiilor militare de stat in SNAp. nu se modifica Baza de calcul !

Huhu Rezea spunea...

Cele mai susceptibile pentru modificare sunt articolele 17 şi 18 din L 223-2015

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Am spus eu că trebuie?
Se vede că nu știi să citești declarațiile oficiale pe tema pensiilor militare.
Dacă nu se schimbă algoritmul de calcul al pensiei, cum ai vrea să stopeze hemoragia de cadre din sistem?

tehnocrat spunea...

Dna Olguta ne lamureste:
De la 01/01/1918 oruce bugetar va plati din drepturile salariale 35% contributii si 10% impozit. Adica legea salarizarii unitare a bugetarilor, inclusiv a celor din SNAp,a fost conceputa inca de la inceput, cu transferul contributiei angajatorului la angajat.
Asa ca cei 25% din ianuarie 2018 se vor resimti la brut si mai putin la net.
Obs: cei din SNAp vor plati acelasi procent ca si orice bugetar, cu observatia ca procentul care revine civilului pt bugetul asigurarilor sociale si se plateste la bugetul asigurarilor sociale, militarii il vor plati ca si contributie individuala la bugetul de stat. Asa pot si ei sa opteze pana in 2020 pt o pensie pe legea 263/2010.

tigri2 spunea...

Stimati camarazi(fara cezar) acuma este "bataia pestelui" aceste doua saptamani, bombardati-i cu mesaje , cu argumente pro pensii militare decente asemanatoare aliatilor nostri din NATO si UE, scrieti-le pe urmatoarele adrese, in grup:

drpip.mapn@gmail.com cabinet.presedinte@senat.ro Comisia Pentru Aparare DRP srp@cdep.ro Relatii Cu Publicul , presedinte@psd.ro cabinet.presedinte@senat.ro

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, daca se va schimba ceva, se va datora celor peste 700 de mesaje pe care le-am trimis tuturor institutiilor statului, de la Presedintele Romaniei, Prim ministru, Ministrul Apararii, Ministruui Muncii, deci cei mai importanti ministrii si ministere, directii si in alte parti! Nu este uman, nu este legal, nu este normal si constitutional ca zeci de mii de pensii sa fie recalculate pe minus si acesti oameni ani de zile sa nu mai beneficieze de recalculari!
Ca mine, sunt mii si mii de revoltati de aceasta strategie pesedista de a mutila mai intai pensiile, in mod criminal, pentru a-i lipsi pe acesti rezervisti de actualizari, si astfel sa poata satisface doar o clasa aleasa pe spranceana, favoriti plitic, amestecati printre cativa norocosi dintre domniile voastre! Recalcularile pe minus au ajuns si la urechile rezervistilor, care pur si simplu sunt ingroziti de ceea ce se intampla si acum dau bir cu fugitii sa iasa la pensie cum s-o putea, apoi sa fuga in Europa sa-si faca vechime in munca in euro sa poata supravietui la pensie, stiind ca soarta pensionarilor militari va fi permanent sub sabia lui Damocles a razuirilor permanente, intr-un haos de nedescris, intr-o nesiguranta perpetua a zilei de maine, nemaivrand sa mai auda de Armata sau supliciile ei sociale la care sunt supusi permanent si de ani buni rezervistii!
O sa vedeti ca vor fi schimbari radicale, dar nici eu nu stiu in ce sens si cum, dar stiu ca vor fi schimbari la pensiile militare!

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Dar am citit ca:
-toti salariatii au platit contributii individuale din 2001!....civili si militari....
-si pe legea 223 exista posibilitatea de a iesi la pensie pe 263, timp de 5 ani, de la aprobarea acesteia!
-credeti ca militarii vor plati ale asigurari decat cele prezente?... ma indoiesc!

Iulian Mareș spunea...

T2,
Tocmai ce ai deschis cutia Pandorei.....! :))

CEZAR spunea...

Sa infiintam un ONG..,,PRO PENSIILE LU T-2MakiSS..m-Alul si Buzescu !!"
Nu ne intereseaza cat de ..lungi ..numa sa fie maaaaari ..cu doua cifre gen 2x. yyy !
Sa marsaluim ..sa ..pichetam ..NATO si tratatul de la ..Varsovia ..
Vedem noi ce vom mai face ...
Haideti camarazi !
Acum ii bataia stiucii..!
Nu fiti blegi ..!
*********
Vae....vai de cei invinsi !!!

Leo spunea...

Tutuianu a afirmat ca : "In metodologia de calculare a pensiilor militare de stat nu se va schimba nimic " .
Eu inteleg ca nici Art. 40 din OUG 57/2015 care a sterilizat L223/2015 , nu va fi modificat , iar din acest p.v. nu e bine.
Prin urmare , daca se va schimba ceva in "metodologie" , vom vedea daca este sau nu mincinos Tutuianu.
Cert este ca sunt disperati dupa bani ,am auzit la A3 ca deficitul a trecut de 3,7% pe primele 6 luni.

Trofin spunea...

Sunt de acord cu decalogul d-nei ministru Olguta Vasilescu.
Nu sunt de acord atunci cand , sub masca cuantumului avanrajos al pensiei ( din sistemul public ) pastrat in plata opereaza necinstit faultandu-i pe pesionarii care beneficiaza de recalcularea pensiilor prin introducerea procentelor datorate conditiilor de munca. Am in vedere HG 291/05.05.2017 , document al carui semnatar este domnia-sa , unde se stipuleaza :

" (8) Prin excepţie de la prevederile art. 134 alin. (3) , respectiv :"3) La recalcularea pensiilor pentru limita de varsta, stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii, se utilizeaza stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei"- din Normele de aplicare a Legii 263/2010- , la recalcularea pensiilor, conform prevederilor art. 169^1 din lege, se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, în vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate, corespunzătoare fiecărei situaţii, respectiv:
a) stagiile complete de cotizare prevăzute în anexa nr. 5 la lege;
b) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 56 şi 57 din lege;
c) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 58 şi 59 din lege.
(9) Cererile de recalculare a pensiei, în condiţiile prevederilor art. 107 din lege, pentru persoanele care fac obiectul art. 169^1, se soluţionează utilizând stagiile complete de cotizare prevăzute de lege la data depunerii cererii. "

Mai concret , la recalcularea pensiilor nu se folosesc stagiile standard de cotizare in baza carora s-au stabilit cuantumurile pensiilor la deschiderea drepturilor de pensie , ci stagiile actuale prevazute de Legea 263/2010 . Din aceasta cauza si nemultumirile pensionarilor care vedeau prin adaugarea procentelor datorate conditiilor de munca o majorare a cuantumului pensiilor si nu o diminuare. Sub masca mentinerii cuantumului avantajos , pana la ... , se pot face multe lucruri murdare. Asadar sa fim atenti cum se va pune problema si in cazul nostru fiindca am fost avertizati ca pensiile se vor recalcula dar nicio pensie nu va scadea. Ma uitam in anexa nr. 6 la Legea 263/2010 unde , pentru anul 2018 , stagiul complet de cotizare la militari este de 23 ani si 6 luni fata de 20 de ani cat a fost la recalcularea dupa Legea 119/2010 ( daca se va reveni la algoritmul din 2010 -2011 )s-au se va modifica vechimea cumulata standard prevazuta la art. 29 din Legea 223/2015 ( daca se pastreaza actualul algoritm de calcul a PMS , asa cum o roaga sa procedeze al nostru ministru pe ministresa de la munca ).

luminita spunea...

tot nu inteleg dece a trebuit sa se faca o recalculare ,daca la legea 263 erau articole pentru pensiile militate precum si normele de aplicare se refereau exact la peniile Dmilitare , deci prin legea 223 puteau sa le stabileasca ca fiind pensii militare si pentru pensionaii noi sa se aplice legea m doar ea actioneaza pentru viitor. Daca se pastreaza pensiain plata ,puteau sa introduca un articol cu precizarea respectiva ,, La ce foloseste recalcularea cand pensiile celor de dinainte de 1987 sau inainte de 2000 au scazutcu6o%.

Unknown spunea...

cum sa se modifice art 17 si 18?
daca ramane valabil art 16 tot la 47-48 ani se pot pensiona?
acolo scrie 60 de ani si daca scadem grupa(13 ani) raman 47....

Ein Stein spunea...

Legea 223 cunoscuta ca "...pensiile militare de stat" e una dintre cele mai ciudate legi aparute pe plaiurile mioritice. Nu exista nicio legatura intre titlu si continut, la Art.3 deja se contazice singura definind "functionarul public", "politistul ca functionar public" si pensionarul militar. Cred ca nu mai e niciun secret ca cel putin politia a fost DEMILITARIZATA oficial nu mai amintesc de functionarul public cu statut special care e pur si simplu FUNCTIONAR. Nu mai continui cu acel "algoritm" de calcul care nu e decat o masura camatareasca prin care se confisca o parte din cuantumul rezultat tocmai prin algoritmul insusi. Pacat ca in lege nu se mentioneaza ce se intampla cu cuantumurile confiscate, ma intreb ca un necunoscator oare nu e deturnare de fonduri?
Am mai spus-o, pentru noi militarii trebuie sa ni se recunoasca ocupatia de militar, cum se intampla in toate tarile din lume, altfel ne trezim ca oricine se poate considera militar dupa cum i se nazareste. Un pachet de legi similar oricarei tari NATO, cu punct si virgula, altfel aparatul birocrato-contabilicesc va reusi fara nicio fortare sa perverteasca orice masura legislativa si nu in ultimul rand respectarea angajamentelor asumate de Romania la aderarea NATO.
Alta cale NU EXISTA!!!

Ein Stein spunea...

Dupa cum sublinia Huhurez pastrarea algoritmului de calcul nu are darul de a domoli plecarile din sistem din contra, le va accelera. As mai adauga lipsa de fairplay a domnului Tutuianu in conferinta de presa cand a precizat ca algoritmul nu se va modifica si cuantumul nu va depasi 100% din baza de calcul. Trebuia sa explice ca prin actionarea asupra masurilor conexe pentru cei vizati li se vor confisca si mai multe drepturi sau macar sa explice din punctul sau de vedere care vor fi rezultatele pastrarii algoritmului si interzicerea iesirii "anticipate". Eu mai am o banuialaca, de fapt acele iesiri "anticipate" nu se refera doar la pensionarea anticipata conform legii ci la ceva mai larg, spre exemplu numarul maxim de ani care acum sunt 13 pe care poti sa-i scazi din varsta standard, vor fi modificati. Ramane de vazut, dar eu am convingerea ca asa se va intampla. Asa zisa transparenta in comunicare de fapt are transparenta namolului.
Si inca un lucru, am vazut un comentariu, ce se intampla cu cei carora li se desfiinteaza unitatile. Nu uitati ca mai exista si institutia concedieriilor.

ifrim spunea...

Aveam emotii,eram ingrijorat, mustrari de constiinta ca nu am trimis propuneri politicienilor dar acum afland nr. mesajelor trimise de camaradul Flavius stau flexat situatia e sub control astept maririle!

Leo spunea...

Citez raspunsul lui Horica dat lui Catalin :
"Dacă nu se schimbă algoritmul de calcul al pensiei, cum ai vrea să stopeze hemoragia de cadre din sistem ?"
Pai Tutuianu , tocmai asta a afirmat "Ca nu se schimba..." , cum am mai precizat in comentariile mele.
Pai daca "METODOLOGIA" actuala , face sa fie "hemoragie" de iesiri la pensie inseamna ca este o metodologie buna de calcul, caci altfel n-ar mai fi "hemoragie".
Iar Horica ne spune , ca trebuie schimbata metodologia pt. a fi stopata "emoragia"..
Nu inteleg aceasta contradictie expusa mai sus H-ule , aceea ca daca legea 223 altoita cu OUG 57 nu este buna si trebuie schimbata cum zici , de ce se pleaca din sistem , ca nu e buna ?
Personal eu n-o consider buna la metodologia de asa zisa "ACTUALIZARE" a Bazei de calcul. Pt. tine cred ca nu e buna ca limiteza practic valorificarea vechimii la 45 de ani , pt. altii poate si alte aspecte. Cume , e ca nu inteleg contradictia si te rog , indura-te sa faci lumina..

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Ai dreptate! pe lângă articolele 17 și 18, este susceptibil de modificare și art. 21 corelat cu art. 30. In prezent, condițiile de muncă au două efecte asupra condițiilor de pensionare și a algoritmului de calcul:
-reduc vârsta standard de pensionare cu până la 13 ani
-adaugă vechime suplimentară la vechimea efectivă, întregind vechimea cumulată și procentul de pensie peste 65%... pâna la 85% din baza de calcul.
Au loc suficient de reglemetare pentru a descuraja plecările timpurii din sistem.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Faci confuzie între metodologia de aplicare a legii pensiilor și algoritmul de calcul.
Voiam să-i spun lui Cătălin, dar văd că și d-ta ai nevoie de precizări, că în algoritmul de calcul nu intră și condițiile de pensionare.
Tutuianu s-a referit la algoritmul de calcul...că nu s-ar modifica, lăsând doar să se înțeleagă că se pot modifica condițiile de pensionare.
Fiți și voi atenți la ce nu vor să spună politicienii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu ne trebuiesc acte punitive, restrictive, ci avantaje de calcul la pensie sa ramana oamenii in sistem, altfel nu vin in Armata oameni noi, speriati de niste restrictii. Avantajul atrage si retine omul in sistem, nu actul punitiv. 65% e mai bun ca 80%?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu nu ești serios cum nu ai fost niciodată!
Unii oameni de bine spun că tu porți masca, dar eu nu cred.. !
Cică căutând pe Google
"Forțele de represiune care au acționat la Timișoara 16-25 Decembrie 1989" descoperi lucruri interesante!
Eu nu cred că este adevărat și dezavuez materialul..., dar mai știi, o fi tot un ONG, despre care scriai tu, mai sus, cu mana ta, neînvățată cu scrisul!
Repet...nu cred o iotă din Internetul ăsta, pt că tu ești cu contributivă în gât și guriță!
Dar dacă este ceva?

Huhu Rezea spunea...

@tigri și Iulian
Oricâte contradicții ați avea cu @Cezar, este necamaraderesc să-l acuzați de represiune.Sunt destui ong-isti și profitori ai evenimentelor din 89 care trăiesc doar din asemenea acuzații.
Nu vă gândiți că și voi ați fi putut să va aflați în locul lui.. în acele elemente tulburi?

Marin spunea...

http://www.fsanp.ro/2017/07/coarna-vor-modifica-legea-pensiilor-de-la-1-august/

tigri2 spunea...

@Huhu, atunci inchide-i si lui gura aia spurcata , sa-si vada de ale lui ,nu, toata ziua -buna ziua ce fac eu sau Iulian.Potoleste -l pe prostanac!

Ein Stein spunea...

Pentru a pastra cadrele militare in activitate prin actionarea asupra legii pensiilor se poate face in doua moduri, de fapt trei dar cea de-a treia nu-si are rostul.
Prima este o masura de forta avand ca mecanism punerea de bete in roate celor care deja indeplinesc sau sunt aproape de a indeplini conditiile de pensionare. Asta se poate face prin eliminarea prevederilor pentru pensionarea anticipata si anticipat partiala plus reducerea numarului de ani care se pot scadea din varsta standard de pensionare, acum 13 ani si cresterea varstei standard de pensionare, asta facand ca orizontul la algoritmul de calcul sa fie tot mai indepartat.
A doua ar fi o masura stimulativa prin modificarea algoritmului de calcul si presupune eliminarea plafonarii la 100% din baza de calcul stimulandu-i pe cei vizati sa ramana cat mai mult in activitate stiind ca vechimea lor chiar va fi recompensata nu doar confiscata.
A treia masura ar fi un amestec intre cele doua insa una fiind de forta si una stimulativa s-ar anula reciproc si s-ar ajunge tot la situatia initiala.
Cum ministrul a fost foarte clar in declaratii, ca nu se va modifica algoritmul de calcul si plafonarea la 100% din baza de calcul, este evident ca ramane prima masura, aceea de forta. Nu as vrea sa fiu in pielea unui militar care dupa legea in forma actuala mai are 1-2 ani pentru a indeplini conditiile de pensionare iar in urma modificarilor i se mai adauga inca vreo 5-10 ani. Sau ce va face unul care deja indeplineste coditiile de pensionare insa mai astepta ceva, nici el nu stie ce, oare va astepta modificarea legii sau deja si-a scris cererea? Nu stiu cum vor reactiona cei ceva mai tineri. Ramane de vazut.
Probabil altfel se punea problema in cazul unei masuri stimulative dar la noi notiunea de respect fata de om fiind necunoscuta aplici si tu ce stii mai bine.

Leo spunea...

Pe Petrica l-am gasit in "arhivele" 1185 dar pe Durac in nici o "arhiva" cu asemenea "competente". Oare de ce ? Multi generali post aglomeratia din dec. au dat acele "arhive"...Mai stiu si cativa "profesori doctori" la "Academia Gogol" dar acestia au fost livrati de arhiva de la Muzeul Satului cu filiale "in all over the World...". Cine sunt ? Sunt cei care au 70 de ani vechime valorificata pe art. 19...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar nu am nicio contradicție și am precizat că eu nu cred nimic!
Poate tu!

Iulian Mareș spunea...

Precizări și asigurări.... să vedem!

http://www.money.ro/neliniste-in-armata-romana-totul-pleaca-de-la-bani/

CEZAR spunea...

joi, iulie 27, 2017
iceparu spunea...
...........
Mares @ca fost ofiter de Rd.Lc. pe la Borcea stii probleme de regiment de aviatie dar esti departe de unitatile sau marile unitati mecanizate.Las-o jos ca macane.T2 nu a fost acolo unde se luau deciziile.Cu tot respectul dar el a fost conducator elicopter si atat.Iti spune asta un fost ofiter intr-o perioada in" sectie de operatii" daca asta iti spune ceva.
-------------------------
Cred ca-i suficient de elocvent !
Nu cred ca a reusit cineva sa-i portretizeze mai bine si in mai putine cuvinte !
Se cuvine sa-i multumim domnului colonel (Comandant de arme intrunite )
ICEPARU..!!!

Iulian Mareș spunea...

Adi....
Eram cu tine....

Iulian Mareș spunea...

Cezar, sper că și rămas prieten cu Vișinescu de la MAI!
Dar, nu ai putut răspunde la o întrebare simplă....asta e!
Iceparu ... scrie și el ce poate ce crede, ce vrea..., crezi că mă pot supăra pe vârstnici?